Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΟΛΠΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ!

Μπορεί να δουλεύει, μπορεί και οχι! Δεν χάνουμε και τίποτα να δοκιμάσουμε.

Διώξτε την καούρα χωρίς νερό!

 Φοβάστε ότι το φαγητό που φάγατε θα σας προκαλέσει καούρες και δεν θα
 μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ;
«Κοιμηθείτε με το αριστερό πλευρό,» συνιστά ο Anthony A. Star, γαστρεντερολόγος και βοηθός καθηγητού στην Ιατρική Σχολή της Νέας Υόρκης.
Μελέτες έδειξαν πως, ασθενείς που κοιμούνται με το αριστερό τους πλευρό, δεν έχουν παλινδρόμηση
 γαστρικών υγρών.
Ο οισοφάγος και το στομάχι συνδέονται σε γωνία. Όταν κοιμόμαστε με το δεξί μας πλευρό, το στομάχι είναι χαμηλότερα από τον οισοφάγο, επομένως η βαρύτητα λειτουργεί υπέρ της καούρας.

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!...


To γεγονός ότι η τρόικα δέχθηκε να παρουσιαστεί και να δώσει εξηγήσεις σε πολιτικό ακροατήριο, στο Ευρωκοινοβούλιο και να δεχθεί τα πυρά Ελλήνων και ξένων Ευρωβουλευτών, έχει ως στοιχείο την πολιτική του αξία.

Μπορεί η τρόικα να υπεραμύνθηκε των προγραμμάτων που εφάρμοσε στη χώρα μας, μπορεί να είχε την απόλυτη κάλυψη των πολιτικών της προϊσταμένων, δεν παύει, ωστόσο, τμήμα του Ευρωκοινοβουλίου να αμφισβητεί τη «συνταγή» της για τη χώρα μας.

Ασφαλώς τα επιχειρήματα των τροϊκανών που υπεραμύνθηκαν του σταθεροποιητικού προγράμματος για την Ελλάδα ήταν ακράδαντα. Ποιος μπορεί να πει περί του αντιθέτου, όταν προβάλλονται θέσεις που αφορούν στην καθυστέρηση της εφαρμογής του προγράμματος από τη χώρα μας ή στις ατελείωτες παλινωδίες στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Όμως η «συνταγή» φαίνεται ότι πάσχει και παρά την προσπάθεια τόσο του Ολι Ρεν όσο και του κ. Τόμσεν αλλά και του εκπροσώπου της ΕΚΤ Γιορκ Ασμουσεν, απαντήσεις επαρκείς δεν δόθηκαν επί της φιλοσοφίας του προγράμματος που αργά ή γρήγορα φαίνεται πως θα αποτελέσει «μπούσουλα» και για άλλες χώρες της Ευρωζώνης: λιτότητα χωρίς ανάπτυξη.

Η Ελλάδα είναι μία ειδική όχι όμως και μία μεμονωμένη περίπτωση. Μπορεί η «συνταγή» για τη χώρα μας να μην αλλάζει, όμως ο σπόρος για τη γενικότερη αμφισβήτηση τέτοιων πολιτικών έχει πέσει πλέον στο χώμα.

Η αμφισβήτηση αυτή είναι πολύ πιθανόν στην Ευρώπη του κοντινού «αύριο» να δημιουργήσει νέες πολιτικές. Οι προτάσεις των τεχνοκρατών υστερούν, όπως αποδεικνύεται από τις μετρήσεις των αποτελεσμάτων. Η πρωτοβουλία για την οριστική επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης δεν μπορεί παρά να φέρει τελικώς την σφραγίδα των πολιτικών.

Πολλά από αυτά που θα δρομολογηθούν στο άμεσο μέλλον σχετίζονται με τις πολιτικές εξελίξεις μέσα στην Ευρωζώνη.

Ο Νότος της Ευρωζώνης δείχνει διασπασμένος και αδύναμος. Όμως και στο Βορρά θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές.

Η πιθανή νίκη Ολάντ στις γαλλικές εκλογές ενδέχεται να μεταβάλει τις ισορροπίες προς κάθε κατεύθυνση εφόσον η απαίτηση επαναδιαπραγ-μάτευσης του Δημοσιονομικού Συμφώνου αποτελέσει απαίτηση των Γάλλων μετά τις εκλογές.

Ο φόβος πως τα προβλήματα στην Ισπανία θα ενταθούν, δημιουργεί ισχυρό προβληματισμό στην κυβέρνηση Ραχόι που καλείται να λάβει νέα μέτρα. Η Πορτογαλία ενδέχεται να χρειασθεί δεύτερο πακέτο βοήθειας ενώ η Ιρλανδία ζητά να αποπληρώσει δημόσιο χρέος με νέα ομόλογα.

Την ίδια στιγμή η ΕΚΤ εμφανίζεται εξόχως... ταλαιπωρημένη από την πρόσφατη ισχυρή στήριξη που αναγκάστηκε να δώσει στην Ιταλία για να ξεπεραστεί η μεγάλη κρίση που θα μπορούσε να εκτροχιάσει ολόκληρη την Ευρωζώνη.
Συγχρόνως, αναπτύσσονται προβληματισμοί στην Ολλανδία για επιστροφή στο τοπικό νόμισμα.

Το παζλ δείχνει πολύ περίπλοκο και μολονότι η ισχυρή πρωτοκαθεδρία της Γερμανίας δεν φαίνεται να μπορεί να αμφισβητηθεί εν πρώτοις τουλάχιστον, τα θεμέλια για επανεξέταση χαλάρωσης κάποιων συμφώνων μπορεί να μην είναι τόσο μακριά όσο αυτήν τη στιγμή φαντάζουν.

Ετσι λοιπόν η πολιτική κριτική με επίκεντρο τη χώρα μας μέσα από διαδικασίες δημοκρατικές αλλά κυρίως ευρωπαϊκές, όπως η πρόσφατη ακρόαση της τρόικας στο Ευρωκοινοβούλιο δημιουργεί εστίες σοβαρού προβληματισμού σε όσους χαράσσουν τεχνοκρατικά την περαιτέρω πορεία της Ευρωζώνης.

Αλλωστε, οι ΗΠΑ έχουν πολύ πιο αποτελεσματικά αντιμετωπίσει τη δική τους κρίση συνδυάζοντας πρακτικές τεχνοκρατικές, επενδεδυμένες με πολιτική.
Φυσικά το προνόμιο των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι της Ευρώπης στην παρούσα φάση είναι πως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δεν υπάρχει η πολυδιάσπαση που συναντάται στη Γηραιά Ηπειρο της οποίας ο βασικός συνεκτικός κρίκος δείχνει να είναι το ευρώ.

Ειρήνη Σακελλάρη

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΝΤΡΟΠΗ! ΑΔΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!


Οι δήμιοι ξαναχτύπησαν! Όπου φτωχός κι η μοίρα του…
Η κοινοπραξία της κατοχικής κυβέρνησης-χούντας των μνημονίων δε χάνει ευκαιρία να επιτίθεται με εξολοθρευτική μανία κατά των φτωχών και να ευεργετεί τους πλούσιους. Πρόκειται για αθεράπευτο ταξικό ρατσισμό που εγγίζει τα όρια της παράνοιας!

Το πρόπλασμα για το φορολογικό νομοσχέδιο, που θα έρθει ως τον Ιούνιο, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι φτωχοί δεν έχουν να ελπίζουν σε έλεος από τους προδότες αγριονεοφιλελεύθερους σοσιαληστές. Οι φτωχοί πρέπει να εξαθλιωθούν ακόμη περισσότερο και οι πλούσιοι ν' ανακουφιστούν! Μα φυσικά! Ανάμεσα στους πλούσιους είναι και οι νομοθετούντες, οι κολλητοί τους διαπλεκόμενοι, και οι χορηγοί των κομμάτων τους!

Στους πίνακες που ακολουθούν φαίνεται καθαρά ότι οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι επιβαρύνονται σφόδρα, ενώ τα ετήσια εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ είναι κερδισμένα από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Όσο πιο υψηλά τα εισοδήματα τόσο πιο μεγάλη η φοροελάφρυνση! Πρόκειται για social injustice made in corrupt and bankrupt Greece by corrupt politicians!

Πίνακας φορολογικών συντελεστών του 2011

*******
Προτεινόμενη νέα Φορολογική κλίμακα για το 2012


Στην τελευταία στήλη, με κόκκινο, είναι το σύνολο φόρου με την παλιά κλίμακα του 2011, για να κάνετε τη σύγκριση:
********
Η Τρόικα τι λέει γι' αυτά; Μούγκα;
Με την ευκαιρία της μείωσης του ανώτατου φορολογικού συντελεστή στη χρεοκοπημένη Ελλάδα, ας δούμε τους ανώτατους φορολογικούς συντελεστές σε μερικές χώρες πιο δημοκρατικές από μας:

Αυστραλία -45%
Αυστρία - 50%
Βέλγιο - 55%
Κίνα - 45%
Κούβα - 50%
Δανία - 55,4%
Ιταλία - 43%
Ολλανδία- 52%
Νορβηγία - 47,8%
Ισπανία - 52%
Σουηδία - 57%
ΗΠΑ - 55%

==================
Άδικη ζωή, με πίκρανες πολύ, μα σ' αγαπάω!


ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ

 
Τρίτη συνεχόμενη μέρα σήμερα χτυπάει το κουδούνι, ανοίγω την πόρτα, είναι ένας τύπος (διαφορετικός κάθε φορά), χαμογελάει ευγενικά, μου δίνει ένα χαρτί, βάζω μια υπογραφή, λέει «ευχαριστώ», λέω «στο καλό» και το διαλάμε.
Σήμερα πήρα αυτό:
«Με την από … αίτηση – σύμβαση για την χορήγηση πιστωτικής κάρτας … που υπεγράφη νόμιμα μεταξύ υμών, η Τράπεζα εξέδωσε και παρέδωσε σε εσάς την υπ’ αρ. …….. πιστωτική κάρτα …, σύμφωνα με τους ουσιώδεις όρους χορήγησης και χρήσης της κάρτας, που είναι ενσωματωμένοι στην αίτησή σας και οι οποίοι έγιναν ανεπιφύλακτα αποδεκτοί από τους συμβαλλόμενους.
Επειδή δυνάμει συμβατικού όρου, κάθε καθυστέρηση πληρωμής έχει για τον κάτοχο τις συνέπειες της υπερημερίας.
Επειδή παρά τις επανειλημμένες προφορικές και έγγραφες οχλήσεις μας, αντισυμβατικά αρνείσθε ή καθυστερείτε την εξόφληση της οφειλής σας, η οποία πλέον καθιστά ληξιπρόθεσμη και απαιτητή στο σύνολό της.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ
Την μεταξύ μας υπογραφείσα σύμβαση και σας καλούμε να
μας καταβάλλετε άμεσα το χρεωστικό υπόλοιπο του υπ’ αρ. ………… λογαριασμού μας, ανερχόμενο την 15/3/12 σε ΕΥΡΩ … €, πλέον των τόκων υπερημερίας και λοιπών εξόδων από την επόμενη της επίδοσης της παρούσας μέχρι και την ολοσχερή εξόφληση της ληξιπρόθεσμης οφειλής σας, άλλως θα προχωρήσουμε στην δικαστική επιδίωξη της ικανοποιήσεως της απαιτήσεώς μας.
Τις δύο προηγούμενες μέρες ήταν για δάνεια που… κατέπεσαν. Από πού έπεσαν και κατέπεσαν δεν έχω καταλάβει. Εγώ και άλλοι 10 εκατομμύρια πολίτες δανειστήκαμε τ’ άντερά μας σε δισεκατομμύρια ευρώ με σκοπό να πάρουν πίσω τα χρήματά τους οι δανειστές που δάνειζαν την Ελλάδα. Αναγνώρισα την ευθύνη μου, γαμήθηκε ο μισθός μου, παίρνω τα μισά, αύριο ίσως απολυθώ, τέλος πάντων, ξεχρεώνω τη μαλακία μου που εμπιστεύθηκα σε αυτούς τους ηλίθιους τη χώρα μου.
Εκτός τούτων, από το 2009 έως και σήμερα οι τράπεζες με τα δικά μου δανεικά, πήραν χαριστικά από το μπασταρδοκράτος 170 δισ. ευρώ για τη διάσωσή τους. Δηλαδή, για να σωθούν και να με ξυπνάνε με κουδούνια και τηλέφωνα για να εκβιάσουν και να με απειλήσουν.
Κανονικά, αυτά τα 170 δισ. ευρώ θα έπρεπε να τα διαιρέσουν με τον αριθμό των ελλήνων πολιτών κι ύστερα να μας στείλουν τα αντίστοιχα «ευχαριστώ», τις ανάλογες «συγγνώμες» και να αποφασίσουν επιτέλους να μας φερθούν ως πελάτες και όχι ως πεταμένους. Αυτό, θα έπρεπε να γίνει «κανονικά». Δεν έγινε. Οι τράπεζες θεωρούν ακόμη ότι τους χρωστάω.
Πέραν τούτων, δεν τους χρωστάω, επειδή ένα κάρο όροι που μ’ έβαλαν να υπογράψω έχουν χαρακτηριστεί καταχρηστικοί από τη δικαιοσύνη και παρ’ όλα αυτά η οι τράπεζες συνέχιζαν να τους διατηρούν.


Ως τότε, το μόνο που έχουν να πάρουν από μένα
Εκτός των παραπάνω, γνωρίζω ότι τα χρήματα που μου έδιναν οι τράπεζες τα «αγόραζαν» με 1% επιτόκιο και μου το πουλούσαν με 19% και 20%. Παλιότερα δε με ενδιέφερε. Τώρα με ενδιαφέρει. Δε με καταγγέλλουν αυτοί, τώρα τους καταγγέλλω εγώ. Εφόσον τα πράγματα άλλαξαν για μένα, θα πρέπει ν’ αλλάξουν και για τις τράπεζες. Εφόσον εγώ και άλλα 10 εκατομμύρια ελλήνων σώσαμε τις τράπεζες, τώρα οι τράπεζες θα πρέπει να με σώσουν. Δεν το κάνουν. Θα πρέπει να με σώσει το κράτος, λοιπόν. Δεν το κάνει. Ωραία! Οπότε αποφασίζω να σωθώ μόνος μου. Δεν έχω τίποτε στο όνομά μου. Την πάτησαν οι τράπεζες. Εύχομαι να την πατήσουν και απ’ όλους τους άλλους και κάποια μέρα να καταστραφούν, για να σταματήσουν να με ξυπνάνε με κουδούνια και τηλέφωνα.    
 
kartesios.

ΔΩΣΤΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

 

                                                                                                                                                  
Ούτε μία ανάσα, ούτε ένα ξαπόσταμα. Η διάταξη για τη ρύθμιση των χρεών των δανειοληπτών αποσύρθηκε μετά από ασφυκτική πίεση προς την κυβέρνηση εκ μέρους των ελληνικών τραπεζών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας! Αντίθετα, οι τροπολογίες που έχουν σχέση με την εύνοια συγκεκριμένων μεγάλων οικονομικών συμφερόντων ψηφίζονται εν μια νυκτί. Για να αποδειχθεί ότι οι επικυρίαρχοι αυτού του τόπου αλλά και της Ευρώπης ολόκληρης είναι οι τραπεζίτες και τα πολύ μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ουσιαστικά μία παγκόσμια μαφία με τους εγχώριους τοποτηρητές της. Είναι αυτοί που δανείζονται με 1% και μας δανείζουν με 19%.
 
Οι άλλοι, οι «κάτω», οι υπερχρεωμένοι ιδιώτες και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες βρίσκουν λύτρωση μόνο στην αγχόνη και στη φωτιά.
 
Όπως συνέβη, χθες, μ’ έναν 58χρονο και έναν 27χρονο στην Ιταλία που αυτοπυρπολήθηκαν λόγω ανεργίας και χρεών.  
 
Ζούμε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση και μια υπόκωφη βοή έρχεται από τα λιμασμένα σωθικά και την καθημαγμένη αξιοπρέπεια εκατομμυρίων ανθρώπων που κραυγάζουν: «Δώστε μια ευκαιρία στον Άνθρωπο».
 
Αυτή, τελικά, είναι η επιταγή του καιρού, να ξαναχτίσουμε πάνω στα ερείπια ενός κόσμου κατεστραμμένου από την απανθρωπιά που προπαγανδίζει παντού το εμπορικό πνεύμα και την κουλτούρα του στενόκαρδου οφέλους.
 
Να ξαναβρούμε τον οικογενειακό κύκλο, την παρέα, το ήθος και τη θετική όψη της ζωής μέσα από την αλληλεγγύη και την αγάπη. Να ξανασυναντηθούμε στις γιορτές, εκεί που μέσω της διασκέδασης(από το σκεδάννυμι-σκόρπισμα) σωζόμαστε από τη βία της συσσώρευσης, θυσιάζοντας το περίσσιο μέσω του κεράσματος και του δώρου.
 
Να αλλάξουμε, όχι μόνο τους πολιτικούς συσχετισμούς αλλά και τους συσχετισμούς των αξιών και των αισθημάτων.
 
Να ξαναβρούμε τη «συμπάθεια» γι’ αυτόν που αναζητά ένα κομμάτι ψωμί για να πάει στα παιδιά του, που γυρεύει μία πατρίδα σώματος από τις λέξεις του Παπαδιαμάντη σε ώρα απογεύματος Σαββάτου, καθώς ο Μέσι δαμάζει τα πλήθη και ο ποιητής στο υπόγειο, καίει στο πάθος των λέξεων τη ζωή του, προσάναμμα στη σέντρα, για μία ιαχή, ένα μυριόστομο γκολ! Γιατί δεν μπορούν να νικούν πάντα μόνο οι τράπεζες. Κάποτε πρέπει να νικήσουν και οι «κάτω», οι μόνιμα αδικημένοι. Αυτό θα γίνει αν επιτέλους πάψουν να πέφτουν στις παγίδες.
 
Τώρα, μου λένε, ότι μέσω της απόσυρσης του άρθρου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και με το πρόσχημα να επανακατατεθεί μετά την 20η Απριλίου(λήξη ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών) θα επιχειρηθεί η παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου.
 
Ε, όχι! Και ο εμπαιγμός έχει τα όριά του. Δεν μπορεί κάποιοι να εξευτελίζουν επαίσχυντα κάθε έννοια πολιτικής δημοκρατίας. Δεν μπορούν να κοροϊδεύουν

ΓΙΩΡΓΟΣ Χ.ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ


 

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΟΛΠΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ!

Μπορεί να δουλεύει, μπορεί και οχι! Δεν χάνουμε τίποτα όμως να δοκιμάσουμε.

Καθαρίστε τη βουλωμένη μύτη σας

 Ξεχάστε τα αποσυμφορητικά μύτης. Ένας ευκολότερος, γρηγορότερος και
 οικονομικότερος τρόπος για να ανακουφίσετε την πίεση της ρινικής
 κοιλότητας είναι να τοποθετήσετε τη γλώσσα σας στον ουρανίσκο και στη
 συνέχεια να πιέσετε με το δάχτυλό σας ανάμεσα στα φρύδια. Αυτό
 επιτρέπει στην ύνιδα, το οστό που περνάει από τις ρινικές οδούς και
 καταλήγει στο στόμα, να πάλλεται μπρος πίσω, σύμφωνα με την Lisa
 DeStefano, βοηθό καθηγητού οστεοθεραπευτικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο
 του Μίσιγκαν. Η κίνηση χαλαρώνει τη συμφόρηση και μετά από 20
 δευτερόλεπτα νιώθουμε τη μύτη μας άδεια.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ


Πως η διδασκαλία του μεγάλου Έλληνα φιλόσοφου μπορεί να λειτουργήσει ως οδηγός εξόδου από την κρίση.

Ήταν Μάρτιος σαν σήμερα, για την ακρίβεια 5 Μαρτίου του 399 π.χ., όταν ο Σωκράτης ήπιε το κώνειο έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο από τους συμπολίτες του. Το αιτιολογικό της καταδίκης του ήταν ότι διέφθειρε τους νέους της εποχής και εισήγαγε αιρετικές δοξασίες στην κοινωνία της Αθήνας. Ο ίδιος βέβαια έβλεπε τον εαυτό του σαν «αλογόμυγα» που κεντρίζει τους ανθρώπους με σκοπό να τους βγάλει από τον ύπνο τους και να τους δείξει αυτό που όφειλαν να είναι και δεν ήταν…

Γιατί, παρά την τότε φαινομενική ακμή και λαμπρότητα  των Αθηνών, ο άκρατος υλισμός και η επίπλαστη οικονομική αφθονία βασίλευαν. Αυτά θα έσερναν λίγο καιρό αργότερα την Αθήνα στον πόλεμο, στην τυραννία και εντέλει στην παρακμή.

Κάτι παρόμοιο δηλαδή με αυτό που συμβαίνει στη σύγχρονη Αθήνα, και σε όλη την Ελλάδα, που μετά το πανηγύρι των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και την επίπλαστη υλική ευμάρεια της τελευταίας δεκαετίας, γνωρίζει σήμερα την απαξίωση, το μαρασμό και την κηδεμονία των ξένων τυράννων…

Να λοιπόν γιατί το μήνυμα του «σοφότερου όλων», σύμφωνα με το μαντείο των Δελφών, του Σωκράτη, είναι στις μέρες μας πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η ιστορία κάνει κύκλους και τι φρονιμότερο για έναν λαό από το να ανατρέξει στις παραδόσεις και την πνευματική κληρονομιά του- πόσο μάλλον όταν παραμένει παγκόσμιο και διαχρονικό παράδειγμα αξιοπιστίας και λειτουργικότητας.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

Αυτό που πραγματικά διαφοροποιεί τον Σωκράτη από όλους τους υπολοίπους στοχαστές και φιλοσόφους είναι η συνέπεια των λόγων του με τη ζωή του. Μια συνέπεια που τήρησε ευλαβικά μέχρι τη στιγμή του θανάτου του.

«Μη φοβάσαι το θάνατο, γιατί η πίκρα του θανάτου έγκειται ακριβώς στο φόβο του», μας λέει, συμπληρώνοντας, «οφείλουμε να στενοχωριόμαστε με τη ζωή και να χαιρόμαστε με το θάνατο, γιατί ζούμε για να πεθάνουμε και πεθαίνουμε για να ζήσουμε».

Εξωπραγματική αντίληψη και στάση ζωής για τα σημερινά δεδομένα, όπου κάνουμε ότι μπορούμε για να εξορίσουμε το θάνατο από την καθημερινότητά μας και να σκεπάσουμε το φόβο του με κάθε τρόπο, κυρίως με υλικά αποκτήματα και ποικιλίες διασκέδασης. Δεν ήταν όμως μόνο η στάση που συνειδητά επέλεξε απέναντι στο θάνατό του. Ολόκληρος ο βίος του αποτελούσε ένα παράδειγμα για την κοινωνία της αρχαίας Αθήνας.

Αντίθετα με την εικόνα που επικράτησε σε κάποια έκταση, επηρεασμένη από τη σατυρική απεικόνισή του στις κωμωδίες του Αριστοφάνη, ο Σωκράτης ούτε ρακένδυτος, ούτε ρυπαρός υπήρξε. Φρόντιζε πάντοτε να διατηρεί άριστη φυσική κατάσταση, ενώ ήταν πασίγνωστος για το λιτό τρόπο ζωή του, αλλά και για την αντοχή, το θάρρος και τη γενναιότητά του στις μάχες που είχε λάβει μέρος.

Η λέξη- κλειδί για την πραγμάτωση όλων αυτών των αρετών ήταν μια: εγκράτεια. Όπως ο ίδιος έλεγε: «Ο κόσμος είναι επιθυμητός για τρία πράγματα. Δύναμη, πλούτο και ανέσεις. Κάποιος όμως που είναι εγκρατής μέσα στον κόσμο γίνεται δυνατός. Κάποιος που είναι αυτάρκης γίνεται πλούσιος. Και κάποιος που δεν έχει μεγάλες φιλοδοξίες, έχει άνεση».

Μέσα σε τρείς σειρές, δυόμισι χιλιάδες χρόνια πριν, ο Σωκράτης περιγράφει την αιτία που φτάσαμε στο τωρινό αδιέξοδο, ενώ παράλληλα μας αποκαλύπτει τον τρόπο να γίνουμε πραγματικά πλούσιοι και δυνατοί.

ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που θέτει ο Σωκράτης είναι οι νόμοι και η ανάγκη υπακοής σε αυτούς. Η πόλη θεωρείται το υπέρτατο αγαθό εκείνη την εποχή και ο φιλόσοφος λειτουργεί ως συνειδητός πολίτης συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στη διαμόρφωση και εξέλιξή της.

Το ακριβώς αντίθετο από αυτό που γίνεται  εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας, τόσο από την πλειοψηφία των πολιτών όσο και από την κρατική εξουσία, που συλλήβδην ασελγούν στο σώμα της ελληνικής πόλης και της υπαίθρου…

Οι νόμοι, που ο Σωκράτης τους προσωποποιεί για χάρη του Κριτία στον ομώνυμο πλατωνικό διάλογο, είναι θεματοφύλακες της υπόστασης της πόλης. Είναι αυτοί χάρη στους οποίους κάθε Αθηναίος πολίτης μπορεί να απολαμβάνει ένα βίο τιμημένο, ασφαλή, δίκαιο και ευχάριστο. Σε αντάλλαγμα για τα αγαθά που του παρέχει η πόλη, ο πολίτης έχει χρέος να σέβεται και να υπακούει τους νόμους που αυτή έχει θεσπίσει.

Βέβαια στην εποχή του Σωκράτη, ο Αθηναίος πολίτης συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση των νόμων, και είχε πρόσβαση αλλά και υποχρεωτική συμμετοχή στη διοίκηση της πόλης του. Κάτι που βλέπουμε να επιστρέφει δειλά σήμερα, μετά από δεκαετίες πελατειακών σχέσεων ή αδιαφορίας για τα κοινά.

Έστω και άτσαλα προς το παρόν, οι Έλληνες προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να ξαναγίνουμε μέρος της πολιτείας και να πάψουμε να στεκόμαστε απέναντί της. Λαϊκές συνελεύσεις σε γειτονιές και δήμους, «αγανακτισμένες» συζητήσεις σε πλατείες, απαίτηση για κάποιο είδος άμεσης δημοκρατίας… Φτάνουν όμως οι αγαθές προθέσεις και τα λόγια; Ξανά ο σπουδαίος φιλόσοφος, δια στόματος μαθητών του, μας δείχνει το δρόμο.

ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΙΕΣ

Ακούμε το μεθυσμένο (άρα απολύτως ειλικρινή εν προκειμένω) Αλκιβιάδη, να λέει για το δάσκαλό του στο Συμπόσιο:

«Ακούγοντας οποιονδήποτε άλλον ομιλητή, έστω και τον καλύτερο, δεν επηρεαζόμαστε και πολύ, όμως ακόμα και σπαράγματα των δικών σου λόγων μεταφερμένα από στόμα σε στόμα, γεννούν το θαυμασμό και κυριεύουν την ψυχή ανδρών, γυναικών και παιδιών, στο άκουσμά τους. Η καρδιά μου χοροπηδάει στο στήθος μου και τα μάτια μου γεμίζουν δάκρυα όταν τον ακούω, και βλέπω το ίδιο να συμβαίνει σε πολλούς άλλους. Γιατί αυτός εδώ με αναγκάζει να παραδεχτώ ότι δεν θα έπρεπε να ζω με τον τρόπο που ζω, παραμελώντας τις ανάγκες της ψυχής μου. Και είναι ο μόνος που μ’έχει κάνει  ποτέ να νιώσω ντροπή, πράγμα που δεν είναι στη φύση μου».

Πολλούς αιώνες μετά, ένας άλλος «μαθητής»  του, ο Γκάντι (ο οποίος είχε δημοσιεύσει περίληψη της Απολογίας στην εφημερίδα Ινδική Γνώμη), ακολουθώντας το παράδειγμα του Σωκράτη, έγινε ο ίδιος η αλλαγή που ήθελε να φέρει στον κόσμο και κατόρθωσε να οδηγήσει έναν ολόκληρο λαό στην ελευθερία, ξαναθυμίζοντας στην πράξη τη σωκρατική στάση ζωής.

Και πραγματικά, θλίβεται κανείς βλέποντας πόσο πολύ απέχει αυτή η φιλοσοφία και ταυτόχρονα στάση ζωής από τους κενούς ακαδημαϊσμούς και τις παρεμβάσεις των σύγχρονων λόγιων όσον αφορά στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε.

Και δεν είναι μόνο ο Γκάντι. Είναι και πάλι ο Σωκράτης που μιλάει μέσα από τα ποιητικά λόγια του Χαλίλ Γκιμπράν, το 1923, δείχνοντας το πώς φτάσαμε στη λύπηση και στον εξευτελισμό από τους ξένους. Και το τι θα πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να βγούμε από αυτή την εξαθλιωμένη θέση:

«Το έθνος να λυπάστε αν φορεί ένδυμα που δεν το ύφανε. Ψωμί αν τρώει αλλά όχι απ’τη σοδειά του. Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του. Το έθνος να λυπάστε που δεν υψώνει τη φωνή του παρά μονάχα στην πομπή της κηδείας. Που δεν συμφιλιώνεται παρά μονάχα μες τα ερείπιά του. Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα. Το έθνος να λυπάστε που έχει αλεπού για πολιτικό, απατεώνα για φιλόσοφο, μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του. Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους».

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ

Ένα άλλο στοιχείο που κάνει τον Σωκράτη τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ, πέρα από την εγκράτεια και τη συνέπεια, έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της εικόνας, του φαίνεσθαι. Θυμάμαι πριν λίγο καιρό, ένα φίλο να μου διηγείται την ιστορία ενός φαινομενικά πολύ επιτυχημένο Έλληνα μάνατζερ, την εποχή του χρηματιστηρίου και  των παχιών αγελάδων.

Ενώ προς τα έξω περνούσε την εικόνα ενός πολύ σημαντικού και με κύρος ατόμου, ο άνθρωπος αυτός είχε υποθηκεύσει όλη του τη ζωή σε δάνεια και πιστωτικές. Τα μόνα του υπάρχοντα ήταν ένα πανάκριβο κουστούμι και ένα κάμπριο αυτοκίνητο με τα οποία εμφανιζόταν διαρκώς. Κατά τα άλλα η ντουλάπα του ήταν άδεια και τα βράδια κοιμόταν σχεδόν νηστικός στο ράντζο ενός υπογείου…

Τελικά, η ψεύτικη εικόνα που προσπαθούσε να συντηρήσει τον συνέθλιψε, αφήνοντάς τον άστεγο και μόνο. Φαντάζομαι, το παράδειγμα του ήταν ένα εκ των πολλών, στην τελείως αντίθετη κατεύθυνση από τη σκέψη του Σωκράτη, που μας λέει, «να είσαι αυτός που επιθυμείς να φαίνεσαι», και «αρετή είναι να αποφεύγεις κάθε υπερβολή».

Η στάση του ήταν επίσης ξεκάθαρη και σε ό,τι έχει να κάνει με το κυνήγι  των απολαύσεων: « Η ηδονή είναι μια παγίδα αλειμμένη με μέλι. Σκότωσε την επιθυμία και θα αναστήσεις τη φύση». Στο σημείο αυτό η φιλοσοφία του βαθαίνει περισσότερο και μας πηγαίνει κατευθείαν στην οικοδόμηση της ψυχής- της ψυχής που χάσαμε στην πορεία εντρυφώντας σε κτηνώδεις πόθους, όπως είχαν κάνει οι συμπολίτες του.

Για τον ίδιο όλες οι ψυχές είναι αθάνατες. Μόνο όμως των δίκαιων και ενάρετων μπορούν να είναι αθάνατες και  θείες. Είναι ο πρώτος που θεωρεί την ψυχή την πραγματική ουσία του ανθρώπου, και την αρετή ως αυτό που επιτρέπει την πλήρωση της ανθρώπινης φύσης μέσα από την αναζήτηση και τη βελτίωση της ψυχής.

Μια καθαρά πνευματική διδασκαλία από κάποιον- τι ειρωνεία- που κατηγορήθηκε για ασέβεια και αθεΐα…

ΕΝΑΣ ΟΔΟΔΕΙΚΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ

Σήμερα, ο Σωκράτης έχει «επιστέψει» για τα καλά σε Ευρώπη και Αμερική. Στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια ολόκληροι τομείς είναι αφιερωμένοι στη διδασκαλία του, άνθρωποι μαζεύονται σε φιλοσοφικά καφενεία που φέρουν το όνομά του και συζητούν πάνω στη σκέψη του, ψυχολόγοι έχουν εντάξει τα λεγόμενά του στις θεραπείες τους και νέα βιβλία μιλούν για τη διαχρονικότητα της φιλοσοφίας του.

Δεν είναι όμως μόνο το γεγονός ότι η φιλοσοφία και ο θάνατος του μεγάλου Έλληνα έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στην πορεία και εξέλιξη του δυτικού πολιτισμού.

Εξίσου σημαντικό, αν όχι σημαντικότερο, είναι το γεγονός πως όταν οι καταστάσεις στην πορεία του σύγχρονου πολιτισμού ( που έχει τις βάσεις του στην αρχαία Ελλάδα) γίνονται δύσκολες, τότε ο Σωκράτης εμφανίζεται ωε ο καταλληλότερος για να μας συμβουλέψει και να μας καθοδηγήσει.

«Ο χειρότερος άνθρωπος είναι εκείνος που σε βοηθάει να ακολουθείς τα καπρίτσια σου» μας λέει με τον πιο επίκαιρο τρόπο. Ο ίδιος ποτέ δεν χαρίστηκε ούτε βοήθησε κανέναν σε έναν τέτοιο εύκολο δρόμο. Γι’ αυτό και δεν άργησε να συγκεντρώσει πάνω του τη μνησικακία και την οργή των συμπολιτών του.

Τον περασμένο Μάιο, σε μια ιστορική- εικονική δίκη, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης αθώωσε τον Σωκράτη 2410 χρόνια μετά! Το πιθανότερο ωστόσο είναι πως αν επέστρεφε ανάμεσά μας, θα πάθαινε τα ίδια. Μετά από τόσους αιώνες, είναι φανερό πως δεν καταφέραμε ακόμη να φτάσουμε στη μεγαλύτερη, κατά τον ίδιο, κατάκτηση: στην καθυπόταξη των παθών μας.

Κι όμως, οι απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα που έθεσε είναι μέσα μας. Η εκμαίευσή τους, αν μη τι άλλο επίπονη. Το παράδειγμά του όμως έρχεται να μας καθοδηγήσει ζωντανό από τους δρόμους της αρχαίας Αθήνας, όπου ξεκίνησαν όλα.

Τι καταλληλότερο για να διώξουμε την απογοήτευση και την κατήφεια που ελέω κρίσης απλώνονται στους σύγχρονους δρόμους των ελληνικών πόλεων…



Της Ερατώς Τριανταφυλλίδη/αβατον

      

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΟΛΠΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ!

Μπορεί να δουλεύει, μπορεί και οχι! Δεν χάνουμε τίποτα όμως να δοκιμάσουμε.



Απαλλαγείτε από τον πόνο!

 Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν πως εάν βήχουμε κατά τη διάρκεια μιας
 ένεσης, μειώνεται ο πόνος από το τσίμπημα της βελόνας. Σύμφωνα με τον
 Taras Usichenko, συγγραφέα μίας μελέτης πάνω σε αυτό το φαινόμενο, το
 κόλπο προκαλεί μία ξαφνική, προσωρινή αύξηση της πίεσης στο στήθος και
 το νωτιαίο σωλήνα, αναστέλλοντας τις δομές που προκαλούν πόνο στο
 νωτιαίο μυελό.

GIN: Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΠΤ;


Σε αντίθεση με τη «σκοτεινή» άποψη που έχει ο κόσμος για τις μυστικές οργανώσεις, το Global Information Network (GIN) υποστηρίζει ότι αποτελεί την εξαίρεση. Έχοντας ως μέλη πρώην συμμετέχοντες στις ισχυρές Λέσχες του πλανήτη, το GIN δηλώνει ότι έχει ως βασικό στόχο την ανάπτυξη του πλανήτη, αλλά και του ατόμου, πηγαίνοντας κόντρα στο διεθνές παγκοσμιοποιητικό σύστημα. 

Τα τελευταία δύο χρόνια, έχει δημιουργηθεί στις ΗΠΑ μια καινούργια Λέσχη, η οποία παρουσιάζεται ως ανοιχτή σε κάθε άνθρωπο και διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στις ισχυρές οργανώσεις του πλανήτη.

Το «Global  Information Network» (GIN) αποτελεί μια , αμφιλεγόμενη κατά πολλούς, ιδιωτική, παγκόσμια λέσχη μόνο για μέλη, η οποία δημιουργήθηκε από άτομα από όλο τον κόσμο που είναι /ήταν υψηλόβαθμα μέλη πολλών μυστικών οργανώσεων (ομάδων, club). Τα άτομα αυτά φέρονται να έχουν θελήσει να διαδώσουν τη γνώση, η οποία μέχρι σήμερα περιοριζόταν σε αυτές τις ομάδες, σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε αυτή μετέχουν πρώην και νυν μέλη  των: Brotherhood, Bildeberg, Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων, Ελευθεροτεκτόνων, Skull and Bones, Illuminati, Τριμερούς Επιτροπής και άλλων.

Ως σκοπός της οργάνωσης παρουσιάζεται η επίτευξη οικονομικής ανεξαρτησίας, υγείας, συναισθηματικής ισορροπίας, πνευματικής ανάπτυξης και εξέλιξης για τα μέλη της, σε όλους τους τομείς. Προς επίτευξη του σκοπού αυτού, λοιπόν, το GIN έχει μαζέψει κάτω από την ομπρέλα του τους καλύτερους ομιλητές παγκοσμίως σε πολλά διαφορετικά θέματα, που καλύπτουν όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Φιλοδοξεί να παράσχει το πλαίσιο, μέσα στο οποίο τα μέλη του μπορούν να αναπτύξουν μακρόχρονες σχέσεις με αμοιβαία οφέλη, βασισμένες στην αλληλοβοήθεια και «να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να σταθεί στο πραγματικό της ύψος».

Μέλη και κύριοι ομιλητές είναι ονόματα διεθνούς φήμης όπως ο δρ. Roger Callahan (διεθνούς φήμης γιατρός, ο οποίος ανακάλυψε την τεχνική TFT- Thought Field Therapy), ο Ed Foreman (πρώην   γερουσιαστής της Αμερικής, διάσημος ομιλητής και σύμβουλος κορυφαίων στελεχών), ο Ron Ball (πασίγνωστος ομιλητής της Αμερικής, ο οποίος έχει μιλήσει σε περισσότερα από 8 εκατομμύρια ανθρώπους σε 21 χώρες και συγγραφέας 11 βιβλίων), ο δρ. Leonard Coldwell (κορυφαίος σε ποσοστά γιατρός στη θεραπεία του καρκίνου με φυσικούς τρόπους, υποστηρικτής της αυτό-θεραπείας και της αυτοβελτίωσης), ο John Gray (συγγραφέας του βιβλίου Άντρες από τον Άρη και γυναίκες από την Αφροδίτη και άλλων best- selling βιβλίων), ο Giorgio Tsoukalos (ερευνητής, διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος AASRA- Archaeology, Asttronautics and SETI Research Association του Ερικ Φον Νταίνικεν και δημιουργός της σειράς του History Channel Ancient Aliens), o joel Bauer (ομιλητής, παρουσιαστής και μέντορας κορυφαίων εταιρειών όπως Motorola,3M, Mitsubishi, Shell, Canon, IBM, Disney, Panasonic) και πολλοί άλλοι. Επιπλέον, στα μέλη του GIN περιλαμβάνονται ηγετικά στελέχη από μια πληθώρα τομέων (βιομηχανία, οικονομία, κοινωνικές επιστήμες, πολιτική).

Πολλή συζήτηση γίνεται τα τελευταία χρόνια για τις μυστικές οργανώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο- το κλειδί είναι, προφανώς, ο χαρακτηρισμός «μυστικές». Ο άνθρωπος, εκ φύσεως, έχει μια τάση να έλκεται από το μυστήριο, το ανεξερεύνητο, το μυστικό. Κι ενώ η ιστορία, αλλά και οι πληροφορίες στα βιβλία και το διαδίκτυο δείχνουν προς κάποιες ομάδες που θέλουν να ελέγξουν τον πλανήτη, το GIN εμφανίζεται έτοιμο να αποκαλύψει τα «μυστικά» των μυστικών οργανώσεων, καθώς τα μέλη του διαθέτουν μεγάλη πληροφόρηση εκ των έσω.

Αν και το GIN ιδρύθηκε από 30 κορυφαίες προσωπικότητες, τα ονόματα των οποίων παραμένουν προς το παρόν μυστικά, ως κύριος εκπρόσωπος του εμφανίζεται o Kevin Trudeau- ένα αμφιλεγόμενο άτομο, το οποίο κυνηγούν ανελέητα όλες οι κυβερνητικές οργανώσεις της Αμερικής και όχι μόνο…

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

O Kevin Trudeau καταφέρεται κατά της νέας παγκόσμιας δύναμης, τις φαρμακοβιομηχανίες, έχοντας εκδώσει ένα βιβλίο, με τίτλο Natura Cures: What they dont want you to know about, το οποίο έγινε best- seller, ξεπερνώντας σε πωλήσεις για μια περίοδο ακόμα και κορυφαία βιβλία όπως ο Harry Potter.

Στο βιβλίο αυτό περιγράφει μεθόδους θεραπείας από ολόκληρο τον κόσμο, χωρίς τη χρήση συμβατικής ιατρικής και φαρμάκων. Προωθεί τους εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας και γι’αυτό όλοι οι γιατροί που συμμετέχουν ανοικτά αποφαίνονται ενάντια στον ρόλο της συμβατικής ιατρικής και τον περιορίζουν απλά στην επεμβατική ιατρική.

Είναι εντυπωσιακά τα στατιστικά που αναφέρουν γιατροί- μέλη του GIN, τα οποία δείχνουν πως οι φαρμακοβιομηχανίες και το ιατρικό σύστημα είναι έτσι φτιαγμένες, ώστε να λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο ως κερδοφόρες επιχειρήσεις, εγκλωβίζοντας τον άνθρωπο σε έναν κύκλο χωρίς τέλος. Κανένα φάρμακο δεν προσφέρει θεραπεία, όπως υποστηρίζουν και τα  περισσότερα φάρμακα είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να απαλύνουν το σύμπτωμα, χωρίς να θεραπεύουν το αίτιο, δημιουργώντας παράλληλα εξάρτηση και μία σειρά από παρενέργειες.

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι, μέσα από μία σειρά χημικών ουσιών, οι οποίες εμπεριέχονται στα φάρμακα, αλλά και στη διατροφή, κάνουν τον άνθρωπο απαθή, αδρανοποιούν τον εγκέφαλο, καταστέλλουν τη δημιουργικότητα και την αντίσταση, ώστε το άτομο να είναι πιο εύκολα ελεγχόμενο.

Ο Alex Jones υποστηρίζει ανοικτά τον Kevin Trudeau, χαρακτηρίζοντάς τον ως Whistleblower και Robin Hood της εποχή μας, ενώ παράλληλα τον έχει προσκαλέσει σε αρκετές από τις εκπομπές του, κάτι το οποίο εξηγεί και την τόσο δριμεία επίθεση που δέχεται, ιδιαίτερα στο Internet.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Τα υψηλόβαθμα μέλη του GIN, καθώς και ένα μεγάλο μέρος των κύριων ομιλητών πηγαίνουν ενάντια στο τρέχον πολιτικό- οικονομικό σύστημα, υποστηρίζοντας ανοικτά τον γιατρό και συγγραφέα Ron Paul, ο οποίος θεωρείται ένας από τους λίγους πολιτικούς παγκοσμίως που κινείται ανοικτά εναντίον του συστήματος. Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι, αν τελικά τον αφήσουν να μετέχει στις επόμενες Αμερικανικές εκλογές ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, έχει πολλές πιθανότητες να εκλεγεί.

Η πολιτική του εστιάζει κυρίως  στην κατάργηση του φόρου εισοδήματος, στον τερματισμό της παρεμβατικής πολιτικής της Αμερικής στο εξωτερικό και της προσπάθειάς της να δημιουργήσει μια νέα αυτοκρατορία. Επιπλέον, τίθεται υπέρ της κατάργησης των κυβερνητικών επιτροπών που ρυθμίζουν τα πάντα και κατά του νόμου περί λογοκρισίας στο Internet.

Τα μέλη του GIN στέφονται ανοικτά ενάντια στον Ομπάμα και στο ρόλο που παίζει η Αμερική παγκοσμίως, ενώ μιλούν  ξεκάθαρα για το παιχνίδι που παίζεται με τις «επαναστάσεις» σε ολόκληρο τον κόσμο, χαρακτηρίζοντάς τις ως κατευθυνόμενες. Υποστηρίζουν, δε, ότι το δήθεν τρομοκρατικό περιβάλλον της εποχής μας είναι ένας μύθος  ο οποίος λειτουργεί ως όπλο για την αύξηση της αστυνόμευσης και, κατά συνέπεια, του ελέγχου του πολίτη. Επιπλέον, χαρακτηρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Αμερική ως «κουμμουνιστικό», αντίστοιχο με εκείνο της Κίνας, στο οποίο κυριαρχεί ο απολυταρχισμός και ο λαός δεν είναι ουσιαστικά ελεύθερος.

Το GIN κάνει λόγο και για επικείμενη κατάρρευση του τρέχοντος οικονομικού συστήματος και δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου νομίσματος, ενώ αναφέρουν ξεκάθαρα ότι αυτή τη στιγμή 7 οικογένειες ελέγχουν ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, οι μεγαλοτραπεζίτες σε ολόκληρο τον κόσμο σχεδιάζουν να εξαλείψουν το 90% του πληθυσμού, αφήνοντας τους υπόλοιπους να υπηρετούν τη διεθνή ελίτ. Προς εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού ελέγχουν και τις πληροφορίες μέσα από τα ΜΜΕ, χρησιμοποιούν τους εμβολιασμούς, τα χημικά νέφη και πολλές άλλες τεχνικές για να αδρανοποιήσουν τον κόσμο και να τον αρρωστήσουν. Και ενώ το Internet δεν μπορούν ακόμα να το ελέγξουν, φροντίζουν να προωθούν την παραπληροφόρηση, έτσι ώστε η πραγματική πληροφορία να γίνεται δυσδιάκριτη. 

Τέλος, τα μέλη του GIN υποστηρίζουν μια θεωρία, για την οποία έχει χυθεί πολύ μελάνι: ότι όλοι οι πραγματικά ισχυροί ηγέτες των ΗΠΑ έχουν βασιλικό αίμα και δεν αφήνουν κανέναν άλλον να ανέβει σε θέσεις εξουσίας. Έτσι, η βασική τους θέση είναι ότι ο μοναδικός τρόπος για να χτυπήσεις το σύστημα είναι να αποκτήσεις δύναμη και να φτάσεις στο επίπεδό του- και αυτό θα γίνει εκ των έσω. Βάσει των λεγομένων τους, αυτή τη στιγμή η ανθρωπότητα χρειάζεται άτομα με ήθος, αλλά και δύναμη, ώστε να προχωρήσουν στην απαιτούμενη την κάθαρση που απαιτείται.

ΠΕΡΙ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ

Ένα από τα κεντρικά μέλη/ομιλητές του GIN είναι και το MUFON (Mutual UFO Network). Είναι από τα λίγα έγκυρα και διεθνώς αναγνωρισμένα Ινστιτούτα, αν όχι το μοναδικό, το οποίο αποτελείται από έγκυρους επιστήμονες, καθηγητές, πρώην μέλη αμερικανικών κυβερνητικών οργανισμών και ασχολείται με την έρευνα και μελέτη των UFO.

Ορισμένοι από τους κύριους ομιλητές του GIN υποστηρίζουν ανοιχτά ότι η αμερικανική κυβέρνηση είχε και έχει επαφή με εξωγήινους, ενώ διαθέτει και υπερ- εξελιγμένη τεχνολογία. Μάλιστα, συγκεκριμένος ομιλητής με πληροφορίες εκ των έσω υποστηρίζει ότι έχει συναφθεί συμφωνία μεταξύ αμερικανικής κυβέρνησης και εξωγήινων για παραχώρηση της τεχνολογίας τους, με αντάλλαγμα να ζήσουν ανάμεσά μας.

Ο Giorgio Tsoukalos είναι ένα Από τα μέλη του GIN που ασχολούνται με το θέμα και εξηγεί στα σεμινάριά του πως οι εξωγήινοι έχουν επιδράσει στην εξέλιξη της ανθρώπινης ιστορίας, μέσα από αποκαλυπτικά δεδομένα και έρευνες που γίνονται παγκοσμίως.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Το GIN είναι ανοικτό σε όλους. Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέλος, αρκεί να πληρώσει το οικονομικό τίμημα που αντιστοιχεί στην εγγραφή του και μια μηνιαία συνδρομή. Η μετάβαση από επίπεδο σε επίπεδο, περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις και, ενώ μέχρι το 4ο επίπεδο μπορεί κανείς να συμμετέχει σ’αυτές από το σπίτι, στο 5ο θα πρέπει να παρευρεθεί κανονικά για γραπτές και προφορικές εξετάσεις σε εξεταστικό κέντρο.

Η εκπαίδευση των μελών του GIN έχει 12 επίπεδα και ο τίτλος της εκπαίδευσης ονομάζεται «Success Mastery Course». Μέσα σε αυτό δίνονται πληροφορίες και μεθοδολογίες, τις οποίες εφαρμόζουν οι μυστικές οργανώσεις, προκειμένου κάποιος να πετύχει σε όλους τους τομείς της ζωής του. Εστιάζουν αρκετά στο «ευ ζην», εξηγώντας ότι, για να μπορέσεις να βοηθήσεις κάποιον, πρώτα πρέπει να βοηθήσεις τον εαυτό σου.  Οτιδήποτε άλλο σε κάνει μη αποτελεσματικό τόσο για τον εαυτό σου, όσο και για τους άλλους.

Σημειωτέον ότι το GIN είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και όχι εταιρεία. Με λίγα λόγια, οι ιδρυτές του δεν μπορούν να λάβουν οικονομικά οφέλη- εκτός αν λειτουργήσουν ως μέλη προωθώντας το ίδιο το GIN. Έτσι, όλα τα χρήματα των συνδρομών επιστρέφουν στην οργάνωση και στα μέλη.

Η οργάνωση αυτή τη στιγμή απαριθμεί περισσότερα από 60.000 μέλη παγκοσμίως, σε περισσότερες από 190 χώρες. Μέσα στα «πιστεύω» του GIN είναι ότι τίποτα δεν πρέπει να δίνεται δωρεάν και ότι, για να πάρεις κάτι στη ζωή σου, θα πρέπει και να δώσεις.

Εν κατακλείδι, το GIN χαρακτηρίζεται από τους ανθρώπους του ως μια ομάδα ατόμων με όνειρα, που θέλουν να μάθουν την αλήθεια κάτω από την επιφάνεια, στοχεύοντας στην αλλαγή των ιδίων και του κοινωνικού συνόλου. Γι’αυτό και υποστηρίζουν την  αξία της οικογένειας, τη σημασία των φίλων, τη δύναμη των αρχών και του ήθους, αλλά και τη σημασία της ουσιαστικής εκπαίδευσης των παιδιών από μικρή ηλικία, ώστε να εξελίσσονται σε ικανούς πολίτες με στόχους και όραμα.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ GIN

Κάθε άτομο πάνω στη γη:

-έχει το δικαίωμα να έχει πρόσβαση σε ολόκληρη τη γνώση που υπάρχει στον πλανήτη.

-έχει το δικαίωμα να αναζητά την ευτυχία.

-έχει το δικαίωμα να είναι ελεύθερο να κυνηγήσει τα όνειρά του, τους στόχους του και τις επιθυμίες του.

-έχει το δικαίωμα να γνωρίζει όλες τις μεθόδους θεραπείας και αποτροπής των ασθενειών  και να έχει τέλεια υγεία.

-έχει το δικαίωμα να έχει την προσωπική του ζωή και να την έχει κρυμμένη από τις κυβερνήσεις και τις μεγάλες οργανώσεις.

-έχει το δικαίωμα να είναι ευτυχές, ασφαλές και ολοκληρωμένο, ως ανθρώπινο ον.

-είναι το ίδιο σημαντικό με οποιοδήποτε άλλο.

-μπορεί να έχει ότι επιθυμεί.

  ελίτ  του κόσμου δεν έχει κανένα δικαίωμα να κρύβει την αλήθεια από τις μάζες και να τις κρατάει σκλάβους.

-Η ελευθερία του λόγου, η ελευθερία των ιδεών, των απόψεων και των πιστεύω των ατόμων ή οτιδήποτε πιστεύει κανείς ως αλήθεια, ακόμα και αν είναι αντίθετο με τη γνώμη του κόσμου, δεν θα πρέπει να καταπατούνται.

Του δρ. Ιωάννη Συρίγου/ΗΝ   

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ

                                         Μπομπολιστάν!    
Επίδειξη βαρβαρότητας της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική το μεσημέρι της 20ης Μάρτη. Έστειλε 400 μισθωτούς τραμπούκους εναντίων των κατοίκων, που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού.
Όλα άρχισαν το μεσημέρι της 20ης Μάρτη στην ορεινή θέση «Σκουριές», κοντά στη Μεγάλη Παναγιά, όπου σχεδιάζεται η διάνοιξη νέας σήραγγας της εταιρείας των μεταλλείων. Σαράντα περίπου κάτοικοι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες ξυλοκοπήθηκαν από 400 περίπου εργαζόμενους της επιχείρησης «Ελληνικός Χρυσός». «Με πρωτοβουλία των εκπροσώπων της μεταλλευτικής εταιρίας, σήμανε συναγερμός και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία όλοι εργαζόμενοι (γύρω στα 400 άτομα), στην περιοχή των μεταλλείων. Μας προπηλάκισαν, μας έβριζαν και ήμασταν απροστάτευτοι, αφού στο σημείο υπήρχαν μόνο τρεις αστυνομικοί. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την προστασία του τόπου μας από την καταστροφή», δήλωσε η κ. Ιγγλέζη εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα κατά της λειτουργίας των μεταλλείων.
Chrisos_ChalkidikiΑπό τα επεισόδια τραυματίστηκαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων το ένα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με τραύμα στο κεφάλι, ενώ ακόμη δύο νοσηλεύονται στον Πολύγυρο και σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης.
Αφορμή δόθηκε όταν 15 περίπου εργαζόμενοι στην εταιρία, στην πλειοψηφία τους αρχαιολόγοι και τοπογράφοι, μετέβησαν στην τοποθεσία «Σκουριές», όπου σχεδιάζεται να γίνει εξόρυξη χρυσού, προκειμένου να ξεκινήσουν οι προκαταρκτικές εργασίες. Όμως εκεί συνάντησαν την αντίσταση των κατοίκων, που είχαν κατασκευάσει φυλάκιο για να προστατεύσουν τον τόπο τους.
Μέχρι το μεσημέρι 400 μισθωτοί τραμπούκοι, με βάση προδιαγεγραμμένο σχέδιο, μεταφέρθηκαν στις Σκουριές με λεωφορεία της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» φορώντας στολές της, για να μη μείνει καμία αμφιβολία για το ποιος είναι πίσω από όλα αυτά. Η αστυνομία ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη, με ένα μόνο περιπολικό, που ήταν εκεί από το πρωί. Η αστυνομική δύναμη δεν ενισχύθηκε ούτε όταν ξεκίνησε να ανεβαίνει από το Στρατώνι το κονβόι των λεωφορείων με τον μαινόμενο όχλο, που πήγε εκεί με σαφή πρόθεση να δώσει ξύλο.
Chrisos_ChalkidikiΗ εταιρεία χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους σαν ιδιωτικό στρατό. Το κράτος παρακολουθεί αφήνοντας τους κερδοσκόπους να «καθαρίσουν» τους αντιπάλους τους, επαναλαμβάνοντας την εμφυλιοπολεμική τακτική της εποχή του 1945-50.
Τα σοβαρότατα επεισόδια μεταξύ κατοίκων της Β. Χαλκιδικής, που αντιδρούν στις μεταλλευτικές δραστηριότητες και των εργαζόμενων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», δυστυχώς είναι η αρχή μιας επικίνδυνης κλιμάκωσης της κατάστασης και ταυτόχρονα είναι ενδεικτική για τις πραγματικές προθέσεις μιας αδίστακτης εταιρίας απέναντι και στην τοπική κοινωνία και στο περιβάλλον.
Μετατρέπει φτωχούς ανθρώπους σε δολοφόνους, φτάνει να εξυπηρετήσει τα κερδοσκοπικά σχέδιά της. Με μεθόδους τύπου φαρ ουέστ, στρατολογεί ή εκβιάζει 400 νυν και μελλοντικούς δήθεν εργαζόμενους να στραφούν εναντίον συγχωριανών τους, που το μόνο που υπερασπίζονται είναι το δικαίωμα χιλιάδων κατοίκων της περιοχής να ζήσουν σε έναν τόπο που δεν θα καταστραφεί για καμία χρυσοκάνθαρη επιχείρηση.
Καμία δικαιολογία και για κανέναν, όταν στο όνομα μιας ληστρικής, δήθεν επενδυτικής δραστηριότητας, με πρόσκαιρα οφέλη κάποιες φθηνές θέσεις εργασίας, χρησιμοποιούνται οι εργαζόμενοι της εταιρίας ως μισθοφορικός στρατός ενάντια στους συμπολίτες τους. Φτωχοί εργαζόμενοι της ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ κατ’ εντολή του Chrisos_Chalkidikiεργοδότη, ενάντια σε φτωχούς συγχωριανούς τους, υπερασπιζόμενοι όπως έτσι νομίζουν, το μεροκάματό τους που κανείς δεν αμφισβήτησε. Μόνο που πρέπει να γίνει κατανοητό ότι χρησιμοποιούνται και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο (ανεργία ή μισθός των 450 ευρώ;) για την υλοποίηση του ξεπουλήματος του πλούτου της χώρας μας.
Ο δήθεν ηρωισμός κάποιων, επειδή κατάφεραν να δείρουν συγχωριανούς τους – και μάλιστα γυναίκες – απέχει πολύ από τον πραγματικό ηρωισμό ενός εργαζομένου, που διεκδικεί τα δικαιώματά του από το κράτος ή τον εργοδότη του. Εκεί θα πρέπει να δείξουν και τα δόντια τους και τα μπράτσα τους. Η πολιτική της μίζας, της συσσώρευσης του πλούτου, τα σκάνδαλα της SIEMENS, του Βατοπεδίου, τα υποβρύχια, η Ολυμπιάδα, το Χρηματιστήριο, η TVX , αυτά και πολλά άλλα, είναι που τους έχουν φέρει στην κατάσταση της ανεργίας, της εξαθλίωσης ή του μισθού των 450 ευρώ.
«Δε γνωρίζω το συγκεκριμένο ζήτημα και συνεπώς δε δικαιούμαι να έχω άποψη. Θα σημειώσω όμως ότι η εταιρεία εκμετάλλευσης, που αναφέρεται έχει κατάπτυστο παρελθόν και η λειτουργία της σε άλλες περιοχές έχει αξιολογηθεί με μελέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ολέθρια για τον τοπικό πληθυσμό. Άλλες Βαλκανικές χώρες στις οποίες η εταιρεία στο παρελθόν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στο πρόσφατο παρελθόν απέρριψαν συνοπτικά τις σχετικές αιτήσεις. όταν διερεύνησαν την προϊστορία της.
Αντιλαμβάνομαι τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα γενικά και ιδιαίτερα η ορεινή Χαλκιδική, αλλά η υποθήκευση του μέλλοντος, του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων της περιοχής δε θα πρέπει να είναι διαπραγματεύσιμα. Το χαμηλό μεροκάματο που θα καταβάλλεται στους τοπικούς εργαζομένους δεν αντισταθμίζει ούτε τον κόπο τους ούτε την επικείμενη καταστροφή της περιοχής. Μην ξεπουλάτε τη γη σας για ένα κομμάτι ψωμί. Μην ξεπουλάτε το μέλλον των παιδιών σας.
Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Στέφανος Βερτόπουλος
Επίτιμος καθηγητής Γεωλογίας Washington State University, ΗΠΑ»
Στον Κάκκαβο χύθηκε αίμα μεταξύ φτωχών και ευχόμαστε να είναι το τελευταίο.
Chrisos_Chalkidiki«Μαζί με τους δεκάδες χιλιάδες των κατοίκων που αντιδρούν και στην εξόρυξη χρυσού και σε αυτή την πολιτική, στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα: θεωρούμε εγκληματική την τακτική της εταιρίας χρυσού και την καθιστούμε ως κύρια υπεύθυνη για τις πρόσφατες εξελίξεις αλλά και τις από δω και πέρα. Προειδοποιούμε τους πουλημένους πολιτικούς και δημάρχους, τα χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ, πως οι μέρες της ασυδοσίας ή της απραξίας τους τελείωσαν μαζί με την πολιτική που τους γέννησε και τους εξέθρεψε.
Οι κάτοικοι που υπερασπίζονται το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη, χθες ήταν 30 παρόντες, αλλά αύριο θα είναι χιλιάδες και τότε η ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ θα πάει από εκεί που ήρθε όπως και οι προηγούμενες εταιρίες, παίρνοντας μαζί της και όσους σήμερα την στηρίζουν.»
Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας
Επίδειξη βαρβαρότητας της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης-Έβρου κατά του χρυσού
Στη Μ. Παναγία στη Χαλκιδική εδώ και ένα χρόνο, κάτοικοι της περιοχής που τάσσονται ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού, φυλάσσουν την περιοχή ώστε να μην Chrisos_Chalkidikiκαταστραφεί το δάσος στο όρος Κάκαβος, που βρίσκεται πάνω από το χωριό, και ο τόπος τους από την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός». Η εν λόγω εταιρεία όπως η «Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ» ανήκουν στην ίδια εταιρεία, που δεν είναι άλλη από την καναδική Eldorado Gold.
Το μεσημέρι της Τρίτης, 20.03.2012, περίπου 40 κάτοικοι της περιοχής (οι περισσότεροι γυναίκες) που φύλασσαν το χώρο αυτό, δέχτηκαν οργανωμένη και άνανδρη επίθεση από 400 εργαζόμενους της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι αυτοί κατ’ εντολή της εταιρίας αποσπάστηκαν κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους, από άλλα μεταλλεία της στη Χαλκιδική, και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία της εταιρίας στη Μ. Παναγία. Μαζί τους ήταν και παράγοντες από το Δήμο Αριστοτέλη, που είναι υπερ της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι επιτιθέμενοι με δολοφονική μανία, χρησιμοποιώντας ξύλα και καταστρέφοντας το φυλάκιο που είχαν φτιάξει οι κάτοικοι, τραυμάτισαν πολλούς αγωνιστές, ένας από τους οποίους βρίσκεται σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Καταγγέλλουμε το μελετημένο σχέδιο εκφοβισμού και επίδειξης δύναμης που χρησιμοποιεί η εταιρεία οπλίζοντας το χέρι των εργαζομένων ενάντια στους κατοίκους που αντιτίθενται στα μεταλλεία χρυσού.
Καταγγέλλουμε τη στάση της αστυνομίας, η οποία αντί να προσπαθήσει να αποτρέψει τα επεισόδια άφησε τους μισθοφόρους της εταιρείας να επιτεθούν, εμποδίζοντας στη συνέχεια τους κατοίκους της περιοχής, που προσέρχονταν για συμπαράσταση στο χώρο κλείνοντας την κυκλοφορία οχημάτων προς το βουνό.
Το μυαλό, η καρδιά και η βούλησή μας είναι κοντά στους συναγωνιστές μας της Χαλκιδικής. Ο αγώνας μας είναι κοινός. Ο εχθρός είναι κοινός και με τα βίαια επεισόδια που προκάλεσε έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.
Και επειδή ο πόλεμος που κήρυξαν οι χρυσοθήρες στην περιοχή μας με λάφυρο το χρυσό θα διαρκέσει πολλά ακόμα χρόνια, δηλώνουμε ότι είμαστε και θα είμαστε πιστά προσηλωμένοι στο δίκαιο αγώνα μας. Θα υπερασπιστούμε το τόπο μας ενάντια στα συμφέροντα της κάθε εταιρείας που προσπαθεί επίμονα, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, να βάλει μπουρλότο στη βιωσιμότητα της περιοχής.
Κομοτηνή 21.3.2012
-------------------------------------------
Ακατέργαστο υλικό από τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν και τα γεγονότα:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-iF7pz3Nym4
http://www.youtube.com/watch?v=YB1UkqYjEoE
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BBG_KbJo-4o
http://www.youtube.com/watch?v=noM9YLjiPOs
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ebE-YNoLCZM
--------------------------------------------------
Πηγή: http://antigoldgreece.wordpress.com/βιοζώ