Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ


Οι άνθρωποι ζουν μέσα στη σκλαβιά, αλλά για να καταλάβουμε την αιτία αυτής της σκλαβιάς, αρκεί να δούμε πώς ζουν οι άνθρωποι, τι αποτελεί το σκοπό της ύπαρξής τους, ποιο είναι το αντικείμενο των επιθυμιών τους, των παθών και των φιλοδοξιών τους, τι σκέφτονται, για ποια πράγματα μιλάνε, τι υπηρετούν και τι λατρεύουν.

     Σκεφτείτε πού ξοδεύονται τα λεφτά της πολιτισμένης ανθρωπότητας στην εποχή μας - ακόμη κι αν αφήσουμε κατά μέρος τον πόλεμο, που απαιτεί το υψηλότερο τίμημα και όπου συμμετέχουν ολόκληρα πλήθη. Αν σκεφτούμε για λίγο αυτά τα ζητήματα, γίνεται φανερό ότι η ανθρωπότητα, έτσι όπως είναι τώρα, με τα σημερινά της ενδιαφέροντα, δεν μπορεί να περιμένει τίποτε το διαφορετικό από αυτό που έχει.

     (.) Η ανθρωπότητα είναι η εικόνα του ανθρώπου. Μπορούμε να πούμε ότι παρατηρούμε στη ζωή μια υπεροχή των πιο υγιών στοιχείων; Αν συγκρίνουμε την ανθρωπότητα με έναν άνθρωπο βλέπουμε πολύ καθαρά την ανάπτυξη του ψεύτικου, του δήθεν, σε βάρος του φυσικού, του πραγματικού.

     (.) Ο σημερινός πολιτισμός έχει ανάγκη από αυτόματα. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι άνθρωποι χάνουν τις επίκτητες ιδιότητες της ανεξαρτησίας τους και μετατρέπονται σε αυτόματα, σε μηχανές.

     Είναι αδύνατον να πει κανείς πού βρίσκεται το τέλος σε όλα αυτά και πού η διέξοδος - ή αν υπάρχει τέλος και διέξοδος. Ένα μόνο είναι βέβαιο, ότι η σκλαβιά του ανθρώπου αυξάνει όλο και πιο πολύ. Ο άνθρωπος γίνεται ένας πρόθυμος σκλάβος. Δεν χρειάζεται πια αλυσίδες. Αρχίζει να αγαπάει τη σκλαβιά του, να είναι περήφανος γι' αυτήν. Κι αυτό είναι το πιο τρομερό πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο.


Γ. Ι. Γκουρτζίεφ


ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


Πώς αντιδρούν οι ίδιοι οι δούλοι- δέσμιοι του συστήματος, που είναι και οι καλύτεροι φρουροί του.
Η δημιουργία ενός φρουρού ξεκινά από νηπιακή ηλικία. Οι φρουροί δεν είναι κάποια σέχτα ή μια μικρή ομάδα μυημένων και εκλεκτών. Δεν έχει σημασία το φύλο. Άνδρας ή γυναίκα. Όλοι όσοι είναι μέλη των κοινωνιών, που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος, είναι φρουροί.

Το έδαφος είναι πρόσφορο, λόγω τής μιμητικής ικανότητας τού ανθρώπου, μα και τού φόβου του απέναντι στην απομόνωση τής διαφορετικότητας. Μεγαλώνει μαθαίνοντας να φοβάται το να είναι διαφορετικός. Πρέπει να είναι όμοιος! Αλλιώς...

Ψυχολογικός πόλεμος. Απειλή, η οποία αιωρείται χωρίς περιγραφή, είναι χειρότερη από την χειρότερη απειλή, η οποία λέγεται. Έτσι τού λένε. Με όλους τους τρόπους, σε όλους τους τόνους.

Από νήπιο ο άνθρωπος μαθαίνει από τους ίδιους του τους γεννήτορες να είναι πιστός θρησκευτικών ομάδων, ακόλουθος πολιτικών ομάδων, οπαδός ποδοσφαιρικών ομάδων, οιονεί ήρωας τής όποιας πατρίδας του και των, κατά καιρούς, συμμάχων αυτής. Υπερασπιστής λοιπόν, όλων αυτών πολλές φορές μέχρι θανάτου (τού δικού του, εννοείται). Και το μαθαίνει καλά.

Οι ίδιοι οι γεννήτορές του, που διατείνονται πως τον αγαπούν, ξοδεύουν ένα σωρό χρήματα για τη σίτισή του, για την εκπαίδευσή του, για τη διασκέδασή του, από την άλλη πλευρά το μαθαίνουν να μην εκτιμά καθόλου την, τόσο πολυέξοδη και «ακριβή» γι΄αυτούς, ζωή του. Το προτρέπουν να την προσφέρει χωρίς ερωτήσεις στις ιδέες, που είναι και οι ίδιοι ακόλουθοι. Τον αγαπούν λοιπόν, υπό πολλούς όρους, κυρίως υπό τον εξής έναν: να γίνει ίδιος με αυτούς.

Η εκπαίδευση λειτουργεί επικουρικά συναινώντας στο έργο των γεννητόρων. O κοινωνικός περίγυρος, επίσης. Και γίνεται ένα πιστό αντίγραφο ιδεών, απόψεων. Τις περισσότερες φορές, τουλάχιστον. Συχνά θέλει την επιβεβαίωση των ανθρώπων που αγαπά, ακόμη και μ΄ένα χαμόγελο. Κάνει ο,τιδήποτε γι΄αυτό το χαμόγελο, αυτή την άτυπη επιβεβαίωση αποδοχής. Δέχεται τις απόψεις των άλλων. Τις κάνει δικές του. Αρκεί να τού επιβεβαιώσουν, πως το κατάλαβε καλά.

Μεγαλώνοντας ένα παιδί, αρχίζει δειλά-δειλά να σκέφτεται μόνο του. Διαβάζει, διαφωνεί με τους υπόλοιπους, έχει άλλες ιδέες πιο φρέσκες πιο ανατρεπτικές ή απλώς διαφορετικές. Αυτή η φυσική ροπή τού ανθρώπου καταπνίγεται αμέσως και επαναληπτικά. Από όλους. Γονείς, δασκάλους, φίλους… οπότε το αποτέλεσμα στην ενήλικη πλέον ζωή του είναι αυτό, που «καμαρώνουμε» όλοι. Η ομοιογένεια.

Όταν λέμε, πως ένα παιδί είναι καλό, εννοούμε κατ΄ ουσίαν πως είναι υπάκουο. Μπράβο λοιπόν! Κατασκευάστηκε άλλος ένας υπάκουος πολίτης. Το παιδί μας. Κατ΄εικόνα και ομοίωση με εμάς, που είμαστε κατ΄εικόνα και ομοίωση με τους γεννήτορές μας και πάει (κ)λέ(αι)γοντας, διότι όπως υπακούει σε εμάς, έτσι θα υπακούσει και σε όλους τους «αρχηγούς» του, που εμείς το πείσαμε πως έχει.

Η εφηβεία είναι μια υγιέστατη ηλικία, κατά την οποία ο νέος άνθρωπος αμφισβητεί τα διδαχθέντα. Επαναστατεί. Αναρωτιέται. Ολοκληρώνεται ως άνθρωπος επιθυμώντας να εδραιώσει τις δικές του απόψεις και φιλοσοφίες και με αυτές να πορευθεί στη ζωή του. Εν τέλει «τού περνάει», συμμορφώνεται.

Ασφαλώς και υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις. Λίγες βέβαια, δεδομένου, ότι ο άνθρωπος βάλλεται από όλες τις κατευθύνσεις και είναι θύμα γενικής πλύσης εγκεφάλου καταστέλλοντας τη διαφορετικότητα στις απόψεις και τις ιδέες του για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, που στο τέλος κάνει κτήμα του τις απόψεις και τις ιδέες τού περίγυρού του.

Πόσο δύσκολο είναι για εκείνον, να γυρίσει πάλι στα νεανικά του χρόνια και να αρχίσει πάλι να αμφισβητεί τις διδαχθείσες ιδέες ψάχνοντας να βρει σωστότερες ή έστω διαφορετικές. Πολύ δύσκολο. Είναι τόσο δυνατή η επανάληψη τής διδασκαλίας. Όλοι τις γνωρίζουν και συμφωνούν, πως οι «αλήθειες» είναι αυτές, που όλοι λένε. Ούτε καν θυμάται ποιες ήταν οι ιδέες του λίγα χρόνια πριν, όταν επαναστατούσε γι΄αυτές. Κανείς δεν τού τις έχει επαναλάβει, για να τις θυμάται.

Παραδείγματος χάριν θυμάται πάρα πολύ καλά τί του έμαθαν πως είχε συμβεί (είτε είναι αληθινό είτε όχι) στην ιστορία τής χώρας που ζει, 1.000 ή 2.000 χρόνια πριν, αλλά τού είναι αδύνατον να θυμηθεί τί σκεπτόταν 10, 20 ή 30 χρόνια πριν.

Λίγες λοιπόν είναι οι εξαιρέσεις. Και μάλιστα, οι άνθρωποι που αποφασίζουν να εξαιρέσουν εαυτόν από την ομάδα των φρουρών τού Συστήματος και να αρχίσουν να σκέπτονται μόνοι τους, γίνονται αμέσως στόχος των υπολοίπων, οι οποίοι με την σειρά τους έχουν υποστεί παρόμοια πλύση εγκεφάλου και έχουν απόλυτα εναρμονιστεί με τους υπολοίπους τής αγέλης.

Ποιος λοιπόν μπορεί να αναχαιτίσει καλύτερα ένα maverick, ένα μοσχάρι δηλαδή, που ξέφυγε από την αγέλη; (αμερικάνικος όρος).
Μονάχα η ίδια η αγέλη!


Αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί ας ξεκινήσουμε από την γέννηση τού εμπόλεμου τρόπον τινά, ταξιδιού ενός ανθρώπου, που, ως ενήλικας πλέον και κύριος τού εαυτού του, αποφασίζει να ψάξει για ο,τιδήποτε πέρα από τα περιορισμένα ιδεολογήματα τού συνόλου.

Εννοείται, πως το πλέον δύσκολο είναι να καταπνίξει τον ίδιο του το φόβο θέτοντας εαυτόν εκτός αγέλης. «Μήπως κάνω λάθος;» ή «τι ψάχνω να βρω;» ή «μήπως είναι κακό αυτό που κάνω;». Μόλις νικήσει λοιπόν τον φόβο του, παρουσιάζεται σχεδόν αμέσως ο επόμενος εχθρός του: ο «κατασκευασμένος» εαυτός του! Εδώ η μάχη είναι απίστευτα άγρια, αφού από την μία πλευρά είναι η πρώτη που δίνει, και από την άλλη, οι δύο αντίπαλοι βρίσκονται μέσα το ίδιο κεφάλι. Η μάχη αυτή μπορεί να διαρκέσει από μερικές ημέρες έως αρκετούς μήνες… ή μήπως χρόνια;

Καθημερινές αψιμαχίες, πισωγυρίσματα, αναστολές… «ποιος από τους δύο αντιπάλους κάνει λάθος και ποιος όχι;». Στην καλύτερη περίπτωση αυτή η κατάσταση περνά και αρχίζει η κανονική έρευνα: «Ποιο απ΄όσα γνωρίζω είναι ψέμα; Ποιο είναι λάθος; Όλα; Ποιος μού είπε πρώτος ψέματα; Για ποιο λόγο;» Ίσως και να θυμώνει, επειδή τον είχαν δεμένο σε ακατανόητα, βάσει λογικής, δεσμά και ψάχνει να βρει τους λόγους. «Κατά ποιο τρόπο είμαι χρήσιμος ως δεμένος; Σε ποιους; Σε όλους;» Περνούν χρόνια.

Μετά από χρόνια αναζήτησης φτάνει στις νέες του απόψεις. Τότε αρχίζει και κοιτάζει γύρω του. Τους οικείους του. Αυτούς που αγαπά ή που έμαθε να αγαπά και νομίζει πως τον αγαπούν δίχως όρους. Αρχίζει να τους λέει με χαρά, για αυτά που έχει ανακαλύψει γνωρίζοντας, πως υπάρχουν πολύ περισσότερα να βρει, αφού είναι ακόμη στην αρχή της αναζήτησής του, μα και ακόμη περισσότερα από αυτά, που τους έμαθαν να γνωρίζουν.

Έδωσε μία μάχη με τον εαυτό του και νίκησε. Έδωσε άλλη μία μάχη με τις επιτηδευμένα λανθασμένες γνώσεις, που τον είχαν γεμίσει και νίκησε. Απέκτησε με κόπο, κόστος και μεγάλη προσπάθεια την αλήθεια του, ανακαλύπτει κάθε ημέρα που περνά καινούριες και είναι έτοιμος να μοιραστεί χαρούμενος όλη αυτήν την πνευματική κινητικότητα με αυτούς που αγαπά περιμένοντας -ίσως- άλλη μία επιβράβευση, άλλο ένα χαμόγελο.

Λάθος! Διότι εκεί ακριβώς βλέπει, πως πρέπει να δώσει κι άλλη μάχη. Μόνο, που δεν είναι προετοιμασμένος για πόλεμο αυτή την φορά και βρίσκεται μπροστά στην μεγαλύτερη έκπληξη: έχει απέναντί του αληθινούς αντιπάλους κι όχι τον εαυτό του. Δεν πιστεύει στα μάτια του: Θεωρείται εχθρός! Μαθαίνει λοιπόν, την μεγαλύτερη αλήθεια: Ποιος είπε, πως αυτοί που ένιωθε πιο κοντά του είναι διατεθειμένοι να παραμείνουν κοντά του, αφού δεν τους μοιάζει πια; Προσπαθούν να τον γυρίσουν πίσω, στην ομάδα τους. Με το καλό, με το άγριο ή με την ειρωνεία.

Νωρίτερα είπαμε, πως το νήπιο αγαπιέται υπό όρους. Ήλθε η ώρα να βρεθεί αντιμέτωπος με αυτούς τους όρους για πρώτη φορά στη ζωή του. Δύσκολο το μάθημα, που πρέπει να πάρει κανείς. Όμως, αφού έμαθε πλέον να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις, θα δώσει το κρεσέντο των μαχών του σε αυτήν εδώ την τελευταία. Αν νικήσει και σε ετούτη, γιατί το συναισθηματικό δέσιμο και η συνήθεια μεταξύ των ανθρώπων είναι μία ακόμη τροχοπέδη, τότε ο δρόμος για τις αναζητήσεις, που δεν τις φοβάται πια, επειδή δεν τις θεωρεί δικές του, είναι ανοιχτός. Είναι έτοιμος να νιώσει κάτι πρωτόγνωρο: Την αληθινή ευτυχία τού πορεύεσθαι με την καλύτερη δυνατή συντροφιά: τον εαυτό του. Αν καταφέρει να συναντήσει συνοδοιπόρο σε αυτήν την πορεία, ακόμη καλύτερα.

Ένα σωρό φληναφήματα κυκλοφορούν σχετικά με την αλληγορία τού Σπηλαίου τού Πλάτωνα από θεωρητικούς τού εγχώριου ή/και διεθνούς Εξουσιασμού. Χριστιανοί απολογητές έφτασαν να υποστηρίζουν μάλιστα, ότι το φως, που αντικρύζουν αυτοί, που βγήκαν έξω από τη σπηλιά, είναι η λάμψη τού Γιαχβέ!


Τα δεσμά, που κρατούν δεμένους τους ανθρώπους από τη γέννησή τους είναι η παράδοση, η ηθική, οι νόμοι τής κοινωνίας, στην οποία γεννήθηκαν. Την αποτίναξη των δεσμών τους αυτών -απαραίτητη προϋπόθεση για την ελευθερία τους- δεν τολμούν να την κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι προτιμούν να παραμένουν δέσμιοι κι επί πλέον αντιδρούν σε αυτούς, που την τολμούν.

Ο Πλάτων στην Πολιτεία του, το είχε περιγράψει όμορφα: Σε κάποια σπηλιά γεννιούνται άνθρωποι και μεγαλώνοντας μαθαίνουν να ζουν εκεί, δεμένοι ο ένας με τον άλλον στο ημίφως μη έχοντας τη δυνατότητα να κοιτάξουν προς το άνοιγμα τής σπηλιάς, προς το φως, απ΄όπου περνούν άλλοι άνθρωποι, ίδιοι με αυτούς, που ζουν στο φως τού ήλιου.

Έχουν την δυνατότητα να κοιτάξουν μόνο τις σκιές που σχηματίζονται στον τοίχο και να ακούσουν τους αντίλαλους από τους έξω ήχους. Κάποιος περνά μόνος του, άλλος κρατώντας κάτι, άλλοι σε παρέες μιλώντας κ.λπ.. Οι σκιές τους μέσα στην σπηλιά σχηματίζουν τερατουργήματα, τα οποία κινούνται στον τοίχο τής σπηλιάς.

Οι άνθρωποι τής σπηλιάς μόνον αυτές τις σκιές γνωρίζουν. Καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια, σωματική και ψυχολογική, μερικά μέλη τής δεμένης ομάδας, κόβουν τα δεσμά τους και αποφασίζουν να βγουν έξω από την σπηλιά. Ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε την εσωτερική τους πάλη, την αγωνία τους, τον τρόμο τους, που αποφάσισαν να βγουν έξω και να αντιμετωπίσουν τις σκιές. Αντικρίζουν για πρώτη φορά τον εκτυφλωτικό ήλιο, που όμως τους ζεσταίνει. Συνηθίζουν τα μάτια τους στο φως αυτό κι αρχίζουν να διακρίνουν άλλους ανθρώπους. Οι σκιές μετατρέπονται σε ανθρώπους με σκιές, σαν τους ίδιους.

Γυρίζουν πίσω να πουν στους υπόλοιπους, πως δεν έχουν τίποτε να φοβούνται, πρέπει κι εκείνοι να σπάσουν τα δεσμά τους και να βγουν έξω. Ποιά είναι η αντίδραση των δεμένων; Στην αρχή τους λοιδορούν, ενώ όταν οι άλλοι συνεχίζουν να επιμένουν, τους απειλούν την ίδια τους την ζωή.

Οι ίδιοι οι δεμένοι είναι οι φρουροί τού Συστήματος.

Καλό ταξίδι…
Της Ευγενίας Φυλακτού/ελεύθερη έρευνα

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΠΩΣ Η ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

Η κατανάλωση τροφών που περιέχουν γλουτένη μπορεί να οδηγήσουν και σε ρευματοειδή αρθρίτιδα, μία πάθηση που δημιουργεί φλεγμονές και πόνο στις αρθρώσεις. Η δυσανεξία στη γλουτένη οδηγεί σε βλάβη του λεπτού εντέρου όταν γίνεται κατανάλωση αυτής. Η γλουτένη είναι μία πρωτεΐνη που βρίσκεται στα περισσότερα δημητριακά: το ψωμί και τα μακαρόνια είναι μερικές από τις τροφές αυτές. Οι άνθρωποι που έχουν δυσανεξία σε αυτή έχουν παρενέργειες μετά από κατανάλωσή της, δηλαδή το σώμα τους δεν μπορεί να αφομοιώσει εύκολα δημητριακά όπως σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και πιθανόν και βρώμη.

Αν δεν αντιμετωπιστεί, αυτή η δυσανεξία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας όπως o διαβήτης και o καρκίνος του εντέρου. Όμως, μερικοί από εμάς μπορεί να μην εκδηλώσουν ποτέ στη ζωή τους συμπτώματα δυσανεξίας. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους όπου μπορεί να προκληθεί και ρευματοειδής αρθρίτιδα χωρίς να γνωρίζουν ότι φταίει η πρόσληψη γλουτένης και να νομίζουν ότι πονούν απλά οι αρθρώσεις τους. Συμπληρωματικά, τα συμπτώματα ενδέχεται να είναι πιάσιμο των μυών, απώλεια μαλλιών, ναυτία, πόνος στο στομάχι, απώλεια όρεξης, στοματικές άφθες και επιληπτικές κρίσεις.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα που σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται σε υγιείς ιστούς. Ο λόγος που προκαλείται η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι άγνωστος. Συνήθως γυναίκες μέσης ηλικίας υποφέρουν από αυτή, αν και ενδέχεται να εκδηλωθεί και στους άνδρες. Τα μέρη του σώματος το οποία πλήττονται συχνότερα είναι τα δάκτυλα, ο καρπός του χεριού, τα γόνατα, τα πόδια και οι αστράγαλοι. Οι αρθρώσεις επίσης μπορεί να γίνουν ευαίσθητες ή θερμές σε περιόδους ακινησίας ενώ μπορεί να παρουσιαστεί και παραμόρφωσή τους.

Όταν βακτήρια εισβάλλουν στο σώμα, το ανοσοποιητικό σύστημα αναγνωρίζει τον εισβολέα σαν κάτι ξένο. Κάνει λοιπόν επίθεση σε αυτόν για να αποτρέψει την εκδήλωση ασθένειας. Δυστυχώς, στους ανθρώπους με ρευματοειδή αρθρίτιδα, το σώμα θεωρεί ότι οι ίδιοι οι ιστοί του είναι οι εισβολείς και έτσι τους επιτίθεται. Η επίστρωση του εντέρου καταστρέφεται σε αυτές τις αυτοάνοσες επιθέσεις έτσι μεγάλες ποσότητες τροφής μπορούν να περάσουν μέσα από το κατεστραμμένο τοίχωμα του εντέρου και καταλήγουν στο σώμα.

Τα σωματίδια της γλουτένης εισέρχονται στο αίμα και τις αρθρώσεις στα οποία κάνει επίθεση το ανοσοποιητικό σύστημα καταστρέφοντας υγιείς ιστούς. Αυτή η διαδικασία είναι που ενεργοποιεί την αυτοάνοση αντίδραση. Σύμφωνα με τον βιοχημικό Robb Wolf και συγγραφέα του βιβλίου The Paleo Solution αυτή η αντίδραση ενδέχεται να συμβάλλει στη δημιουργία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και άλλων αυτοάνοσων νοσημάτων.

Μία θεραπεία με βάση τη σωστή διατροφή που μειώνει στο ελάχιστο την πρόσληψη γλουτένης μπορεί να ελαττώσει τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, σύμφωνα με ένα άρθρο στο περιοδικό British Journal of Rheumatology που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 1993. Μια τέτοια θεραπεία μπορεί επίσης να ανακόψει την πορεία της ασθένειας, αλλά και να αποτελέσει ένα διαγνωστικό όργανο για την ανακάλυψη εκείνων των τροφών που διεγείρουν τις κρίσεις δυσανεξίας. Ξεκινώντας με τον αποκλεισμό κάθε δυνατής τροφής που μπορεί να προκαλέσει αρθρίτιδα, όπως μοσχάρι, αυγά, σιτάρι, πορτοκάλια, γάλα, φιστίκια, σόγια κτλ., και την επανένταξη μίας μίας τροφής πάλι στο διαιτολόγιό του μπορεί κάποιος να παρατηρήσει πώς αντιδρά το σώμα του σε καθετί από τα παραπάνω.

mia stala

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ...ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ!!!




Κατάλαβες "ξανθέ" ψηφοφόρε των κομμάτων της βουλής ???

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ "ΘΑ" ΣΤΟ "ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ"!...

Η «ποιοτική» διαφορά της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου από τις προηγούμενες είναι η αντικατάσταση του υποσχετικού μορίου «θα» με τη φράση «δεν πρέπει να...».

Υποσχέσεις για παροχές αυτήν την περίοδο -και για πολλές περιόδους ακόμη- δεν περνάνε εύκολα ούτε στους κομματικούς στρατούς, οπότε οι πολιτικοί μας καλούνται να ξεπεράσουν το σκόπελο και να φανούν αρεστοί, μέσα στο πλαίσιο της λιτότητας και των νέων μέτρων που έρχονται.

Το πρόβλημα το έχουν κυρίως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., που αναγκαστικά οφείλουν να διατυπώσουν πρόταση εξουσίας, με τρόπο που δεν θα τρομάξει περισσότερο τους ψηφοφόρους που δηλώνουν ότι θα τους ψηφίσουν.

Είναι και το μνημόνιο που συνυπέγραψαν και οι δύο πολιτικοί φορείς, το οποίο προβλέπει νέα μέτρα από τον Ιούνιο, για την εξεύρεση 11,5 δισ. ευρώ από μειώσεις δαπανών και επιπλέον 3 δισ. ευρώ από φοροδιαφυγή, που, αν δεν επιτευχθούν, θα πάμε στη λύση των εισπρακτικών μέτρων.

Πρόκειται δηλαδή για ένα ασφυκτικό πλαίσιο άσκησης πολιτικής, με προδιαγεγραμμένες αποφάσεις και πολιτικές, που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη ζωή των υποψηφίων και η διέξοδος διαφυγής δεν είναι εύκολη.

Αντίστοιχο πονοκέφαλο δεν έχουν τα μικρά κόμματα. Λένε απλά όχι σε όλα, κατάργηση όλων των χαρατσιών, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, «σβήσιμο» του χρέους, και δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο να κληθούν μετεκλογικά να κατηγορηθούν για αθέτηση υποσχέσεων.

Για τα δύο κόμματα, όμως, βρέθηκε η λύση, με τη συνδρομή της πολιτικής επικοινωνίας. Αντί υποσχέσεων, οι πολιτικοί έλαβαν οδηγίες να λένε τι «δεν πρέπει να γίνει». Ερωτάται στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ή της Ν.Δ. στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά πάνελ, ότι το μνημόνιο γράφει πως πρέπει να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.

Αυτοί απαντούν «εμείς λέμε ότι δεν πρέπει να μειωθούν επιπλέον οι μισθοί και οι συντάξεις»! Αλλη ερώτηση: το μνημόνιο αναγράφει ότι θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες τον Ιούνιο. «Εμείς λέμε ότι δεν πρέπει να αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες», είναι η απάντηση.

Σε έναν ή το αργότερο σε δύο μήνες, θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου και τότε θα διαπιστώσουμε πως το «δεν πρέπει να...» ήταν απλά μια υπεκφυγή. Οταν θα συνυπογράψουν τους νόμους και τις αποφάσεις για νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και για αυξήσεις της φορολογίας, θα έχουν έτοιμη και την απάντηση. «Εμείς είπαμε εξαρχής ότι δεν πρέπει, αλλά να, ξέρετε η τρόικα... επέμεινε». Σας θυμίζει κάτι; Τις «σκληρές διαπραγματεύσεις» των δύο τελευταίων ετών.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΟΙ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Σοκ έχει προκαλέσει έρευνα που έγινε στο Σαν Φρανσίσκο για το κατά πόσο τα συσκευασμένα τρόφιμα μολύνονται από τις πλαστικές συσκευασίες τους. Οι ερευνητές βρήκαν πυρίμαχα υλικά στο βούτυρο, νονυλφαινόλη στον χυμό μήλου και το βρεφικό γάλα, καρκινογόνο στυρένιο στα κινέζικα νουντλς που πωλούνται σε συσκευασίες από πολυστυρένιο. Διαπίστωσαν ακόμη την ύπαρξη συστατικών του τεφλόν σε ποπ κορν για φούρνο μικροκυμάτων, διβουτυλοκασσίτερου σε μπίρα, μαργαρίνη, μαγιονέζα, επεξεργασμένο τυρί και κρασί, καθώς και τη διήθηση οιστρογονικών ουσιών στο νερό από τα πλαστικά μπουκάλια.

Στο πλαίσιο της έρευνας που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Environmental Health Perspectives», οι ερευνητές έβαλαν πέντε οικογένειες να τρώνε επί τρεις ημέρες τρόφιμα που δεν έχουν έρθει σε επαφή με πλαστικό. Το αποτέλεσμα άφησε άναυδους τους επιστήμονες. Τα επίπεδα της δισφαινόλης Α (bpa), του οργανικού συστατικού που χρησιμοποιείται για να σκληραίνει το πλαστικό, έπεσαν κατά δύο τρίτα. Και όχι μόνο αυτό. Τα επίπεδα του φθαλικού δι-(2-αιθυλoεξυλo) εστέρα (DEHP), της ουσίας που κάνει τα πλαστικά ευλύγιστα και διαφανή, αλλά επηρεάζει την τεστοστερόνη, ακόμη και την αναπαραγωγή στον άνδρα, μειώθηκαν στο μισό.

Για όλα ευθύνονται οι πλαστικές συσκευασίες, το πλαστικό που χρησιμοποιείται για τα μπουκάλια νερού και χυμών, οι πλαστικές συσκευασίες παγωτών και βουτύρου, οι πλαστικές σακούλες για τις κομμένες και πλυμένες σαλάτες, αποφαίνεται σε άρθρο της στην «Ουάσιγκτον Ποστ» η Σούζαν Φρέινκελ, συγγραφέας του βιβλίου «Πλαστικό: Μια τοξική ιστορία αγάπης».

Οι διατροφικοί αυτοί κίνδυνοι σίγουρα δεν είναι καινούργιοι. Ηδη από τη δεκαετία του 1930, οι πρώτες έρευνες είχαν αρχίσει να ενοχοποιούν τη δισφαινόλη Α, που είναι ίσως το πιο επίμαχο από τα χημικά στις συσκευασίες τροφίμων και μιμείται το φυσικό οιστρογόνο στο σώμα. Πολλοί ερευνητές έχουν συνδέσει την έκθεση σε χαμηλές δόσεις δισφαινόλης Α με μελλοντικές παθήσεις, όπως καρκίνος του μαστού, καρδιοπάθειες και διαβήτης. Ομως άλλες έρευνες δεν διαπίστωσαν κάποια σχέση.
Ο Καναδάς χαρακτήρισε τη δισφαινόλη Α τοξική τον Οκτώβριο του 2010, αλλά η βιομηχανία τροφίμων και οι κανονιστικές αρχές των ΗΠΑ και άλλων χωρών υποστηρίζουν πως οι ανησυχίες είναι υπερβολικές.

Από το 1958, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανέλυσε και ενέκρινε 3.000 χημικές ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιούνται σε επαφή με τρόφιμα. Είναι τα λεγόμενα «έμμεσα πρόσθετα»: δεν μιλάμε δηλαδή για τις ουσίες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των φαγητών, αλλά γι' αυτές που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των συσκευασιών - και οι οποίες περνούν στα φαγητά. Το επίπεδο ασφαλείας είναι αντιστρόφως ανάλογο προς την ποσότητά τους που μπορεί να καταλήξει στο πιάτο. Και αρκετοί επιστήμονες θέλουν τώρα να μελετήσουν τη «σωρευτική» δράση που έχουν οι ουσίες αυτές στον οργανισμό.

 ΤΑ ΝΕΑ

ΝΕΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΣΤΟ FACEBOOK

Μια νέα μορφή κακόβουλου λογισμικού έχει αρχίσει να μεταδίδεται μέσω Facebook. Διάφοροι χρήστες βλέπουν δημοσιευμένη στο τοίχο τους από κάποιο φίλο τη φωτογραφία ενός μωρού με το εξής κείμενο: Πραγματικά δεν υπάρχει αυτό το μωρό! Ένα μωράκι παίζει ανέμελο, όταν ξαφνικά εμφανίζεται από το πουθενά μία κόμπρα. Το θαραλλέο μωρό αρχικά ξαφνιάζεται αλλά στην συνέχεια δεν δείχνει να φοβάται και συνεχίζει να χορεύει αυτή τη φορά μαζί με το επικίνδυνο φίδι το οποίο φαίνετε να αγριεύει! Θα πάθετε πλάκα!!


Αν κάνουν όμως κλικ στο σύνδεσμο δεν πρόκειται να δουν τίποτε σχετικό. Αντιθέτως το πιθανότερο είναι ότι θα μολυνθεί ο υπολογιστής τους και στη συνέχεια το μολυσμένο πια προφίλ τους θα αρχίσει και αυτό με τη σειρά του να κάνει αντίστοιχες δημοσιεύσεις στους τοίχους των φίλων τους.

Αν λοιπόν δείτε μια τέτοια δημοσίευση, σε καμία περίπτωση μην κάνετε κλικ. Αντιθέτως κάντε αναφορά του post στο Facebook επιλέγοντας «Ανεπιθύμητο περιεχόμενο ή απάτη».

(σ t.p) Ο βασικός κανόνας είναι ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ FACEBOOK και ΠΟΤΕ μην ανοίγετε ό,τι σας στέλνουν, στα email σας, ΠΟΤΕ. ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ για να έχετε το κεφάλι σας, τον υπολογιστή και τα αρχεία σας ασφαλή. Κάποιος χάκερ έστελνε δωρεάν χρήσιμες εφαρμογές που ζητούσε να τις κατεβάσεi ο χρήστης στον υπολογιστή του. Με αυτόν τον τρόπο χακέριασε χιλιάδες ανόητους που νόμισαν πως οι χρήσιμες εφαρμογές είναι δωρεάν. Αμ δεν είναι έτσι, χρειάζεται επαγρύπνηση, αλλά και κοινός νους εν δράση.

πηγή www.rabit.gr

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΕΦΗΥΡΕ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΛΑΘΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ!

Η δρ. Αμαλία Αγγελή επικεφαλής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου του Λιντς της Βρετανίας, εφηύρε υγρή ουσία που αναπλάθει φυσικά τα δόντια! Το πεπτίδιο Ρ11-4Ο, «αναγεννά» οργανικά την αδαμαντίνη, και καθιστά τον οδοντιατρικό τροχό ξεπερασμένη τεχνολογία.
Όπως ανακοίνωσε η ίδια η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας:
«Πρόκειται για ένα διάλυμα μιας μικρής πρωτεΐνης, του πεπτιδίου Ρ11-4, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μετατρέπεται σε τζελ στις συγκεκριμένες συνθήκες που υπάρχουν μέσα στους πόρους του σμάλτου των δοντιών όταν αυτά διαβρώνονται. Το τζελ αυτό αποτελεί για την ακρίβεια έναν μικροσκοπικό ιστό από πάρα πολύ μικρά ινίδια, τα οποία έχουν την ικανότητα να έλκουν στην επιφάνειά τους ιόντα ασβεστίου.
Αυτό είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία κρυστάλλων φωσφορικού ασβεστίου, που είναι ουσιαστικά η αδαμαντίνη στο δόντι μας. Τα ακινητοποιημένα αυτά ιόντα ασβεστίου επάνω στον ιστό που δημιουργεί το πεπτίδιο έλκουν φωσφορικά ιόντα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κρύσταλλοι φωσφορικού ασβεστίου οι οποίοι μεγαλώνουν και ξαναγεμίζουν τους μικροπόρους. Ταυτόχρονα, ο συγκεκριμένος ιστός διαλύεται και φεύγει τελείως έξω από το δόντι, το οποίο τελικά αναδομείται με το φυσικό του υλικό που είχε προηγουμένως χάσει».
«Αυτό που δεν περιμέναμε να δούμε και πραγματικά μας εξέπληξε ήταν το γεγονός ότι η διαδικασία της αναδόμησης του δοντιού συνεχιζόταν για μήνες μετά την εφαρμογή της θεραπείας. Κάτι τέτοιο, παρ΄ όλα αυτά, δεν έδειξε να αλλοιώνει το σχήμα ή το μέγεθος του δοντιού. Επιπλέον, η εφαρμογή του διαλύματος δεν απαιτεί κάποιον περιορισμό από πλευράς του ασθενούς. Τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες μελέτες για να δούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος εκτέλεσης της θεραπείας, προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».
Όπως δήλωσε η Ελληνίδα ερευνήτρια, η ομάδα της προσπαθεί πλέον να εφαρμόσει τις ευεργετικές ιδιότητες του πεπτιδίου Ρ11-4 και στα υπόλοιπα οστά του ανθρώπινου οργανισμού.
«Οι κρύσταλλοι φωσφορικού ασβεστίου που αναδομούν τα δόντια μας αναδομούν και τα οστά μας. Αυτό που έχουμε στα χέρια μας είναι ένα γενικό "πολυεργαλείο" με πολλές διαφορετικές εφαρμογές. Το υγρό διάλυμα του πεπτιδίου θα εγχέεται με μια σύριγγα στο σημείο όπου χρειάζεται να πραγματοποιηθεί η αναδόμηση του οστού όπου, λόγω του χημικού περιβάλλοντος του οστού, θα δρα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και στην περίπτωση του δοντιού, αναπλάθοντας το χαμένο κόκαλο. Οι δοκιμές που έχουν γίνει ως τώρα σε κουνέλια έχουν δείξει θεαματικά αποτελέσματα, με την ανάπλαση του οστού να πραγματοποιείται μέσα σε λίγους μήνες».
iefimerida

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΥΤΩΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ!

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε τροφοδότη χώρα οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη...
Εχθές κατ' εξαίρεση, άνοιξα τη τηλεόραση και τι είδαν τα μάτια μου;; Διαφήμιση για την δωρεά οργάνων και μάλιστα με δικά μας λεφτά. Αντί δηλαδή η κυβέρνηση να κάνει το χρέος της και να ενημερώνει τον κόσμο για το καινούργιο σχετικό νόμο, έτσι όπως δεσμεύτηκε, κάνει τηλεοπτική εκστρατεία για να παραπλανήσει τους πάντες. Δείτε πιο κάτω τι εννοώ .


Απόσπασμα από την καταγγελία μου στην Χάγη:

"Α4. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

…. Ο πρώτος νόμος που θέτω υπόψιν σας είναι ο νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011 της κυβέρνησης Παπανδρέου, με τον οποίο ρυθμίζονται οι γενικές αρχές και οι προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων από ζώντες και θανόντες ανθρώπους με σκοπό τη μεταμόσχευση στο ανθρώπινο σώμα.

Βάσει του νόμου αυτού,από το 2013 και εν αγνοία της πλειοψηφίας των πολιτών, η Ελλάδα μετατρέπεται ουσιαστικά σε τροφοδότη χώρα οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη. Θα είμαστε δηλαδή το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών.

Γιατί;

Μέχρι τώρα, τα πράγματα είχαν ως εξής :

- λήψη οργάνων γινόταν από όσους είχαν εκφράσει γραπτώς την επιθυμία τους αυτή στον ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) ή όταν υπήρχε η συγκατάθεση των συγγενών για την αφαίρεση και δωρεά οργάνων προς µεταµόσχευση.
- Αποκλειστική αρμοδιότητα για την αφαίρεση οργάνων είχε ο ΕΟΜ, όπως συμβαίνει άλλωστε και διεθνώς .

Συνεπώς, όσοι επιθυμούσαν να είναι δωρητές οργάνων σώματος το έκαναν ελεύθερα με γραπτή δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Αυτό διασφάλιζε άριστα την επιθυμία και την ελεύθερη βούληση τους, αλλά και τη διαδικασία.

Βάσει του καινούργιου νόμου:

α. Η αφαίρεση οργάνων πραγματοποιείται από «Οργανισμούς Αφαίρεσης», που είναι νοσοκομεία Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή ιδιωτικές κλινικές, που έχουν λάβει τη σχετική άδεια. Παραχωρείται έτσι, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, δικαίωμα αφαίρεσης οργάνων σε τρίτους, οι οποίοι μάλιστα εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Όπως είπα πιο πάνω, η αφαίρεση οργάνων διεθνώς γίνεται από τις ομάδες των μεταμοσχευτικών κέντρων και όχι από ιδιώτες.


ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΑΡΘΡΟ ….
β. Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο θανόν πρόσωπο πραγµατοποιείται, εφόσον όσο ζούσε δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του. Γίνεται δηλαδή βάσει δικαζόμενης συναίνεσής του.

Σχόλιο: Με αυτό τον τρόπο, το ανθρώπινο σώμα μετατρέπεται με την έννοια του Εμπράγματου Δικαίου σε πράγμα, επειδή κάποιος (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) ασκεί πια κυριότητα επ’ αυτών, έχοντας από το νόμο το δικαίωμα να αποφασίσει για τα όργανα του θανόντος(αυτός που αποφασίζει για τα πράγματα ασκεί κυριότητα επ’ αυτών). Και επειδή το σώμα γίνεται πράγμα, ο νόμος προβλέπει και τους σχετικούς κανόνες ποιότητας και ασφάλειας.

γ . Θανόν (πτώμα), θεωρείται πια και ο εγκεφαλικά νεκρός άνθρωπος και έτσι είναι υποχρεωτική από
01. 06. 2013 και η αφαίρεση οργάνων ενηλίκων – εγκεφαλικά νεκρών, εκτός εάν είχαν δηλώσει την αντίθεσή τους εγγράφως στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, εάν υπάρχει πιστοποιητικό του γνήσιου της υπογραφής τους και αν αυτό φτάσει έγκαιρα στα χέρια όσων έχουν εξουσιοδότηση για την λήψη οργάνων.

Σχόλιο : Φανταστείτε παρακαλώ τον εαυτό σας να περιμένει στον διάδρομο ενός νοσοκομείου αγωνιώντας για τον άνθρωπό σας (μητέρα, πατέρα, σύζυγο κλπ) και την ίδια στιγμή, ένας γιατρός να του αφαιρέσει τα όργανα επειδή ο άνθρωπος σας κηρύχτηκε εγκεφαλικά νεκρός και ο γιατρός δεν έχει στα χέρια του γραπτή βεβαίωση με γνήσια υπογραφή του ασθενή, ότι δεν επιθυμεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Όσο για την σχετική δήλωση εναντίωσης στην λήψη οργάνων, με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής, όχι μόνο ότι είναι μια διαδικασία που οδηγεί εκατομμύρια πολίτες σε μια περιττή γραφειοκρατική διαδικασία, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να ολοκληρωθεί στο σύνολο, τόσο από πλευράς πολιτών όσο και από πλευράς ΕΟΜ αλλά είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν πολλοί οι οποίοι δε θα προλάβουν ή δε θα μπορέσουν (για λόγους άγνοιας ή αδυναμίας ή αμέλειας κλπ) να καταχωρήσουν δήλωση στον ΕΟΜ. Έτσι θα μετατραπούν αυτόματα σε δότες και θα τους αφαιρεθούν τα όργανα χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή τους. Εννοείται όμως ότι μια δήλωση μπορεί πάντα και να χαθεί ή να βρεθεί αφού πετσοκόψουν το σώμα του αιτούντα …

Σύμφωνα με όλα τα προαναφερόμενα :

- η διάταξη περί της "εικαζόμενης συναίνεσης" ανοίγει τους ασκούς του Αίολου καθώς : καταστρατηγεί την ελεύθερη βούλησή μας, υποβιβάζει τις ανθρώπινες αξίες, μετατρέπει σε πράγμα τον άνθρωπο και τα όργανά του, υποβιβάζει την έννοια του εθελοντισμού, δημιουργεί κινδύνους για τον πληθυσμό, βάζει σε δοκιμασία τη σχέση ασθενούς και ιατρού, αγνοεί τη θέση των συγγενών του θανόντος και την ιστορική και θρησκευτική παράδοση που αποδίδουν ιδιαίτερο σεβασμό στο νεκρό.

- η ταύτιση της εγκεφαλικής νέκρωσης με το βιολογικό θάνατο, εκτός των προαναφερόμενων, νομιμοποιεί εμμέσως πλην σαφώς και την ευθανασία, επειδή η λήψη ζωτικού μοσχεύματος από εγκεφαλικά νεκρό δότη, προκαλεί τον βιολογικό θάνατό του.
Για το λόγο αυτό όμως, και επειδή η σχετική πράξη μπορεί πια να γίνει χωρίς αίτημα και χωρίς καμία προϋπόθεση, νομιμοποιείται όχι μόνο η ευθανασία αλλά και ο φόνος. Αναρωτιέμαι κιόλας πόσοι ασθενείς από εδώ και πέρα κινδυνεύουν να κηρυχτούν εγκεφαλικά νεκροί από διάφορους ασυνείδητους;

Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο στις μακάβριες συνέπειες που ο νόμος μπορεί να έχει, για να μην δώσω και ιδέες. Πάντως, σημασία έχει ότι τίποτα δεν πάει χαμένο από έναν άνθρωπο, μία που δεν είναι μόνο τα ζωτικά όργανα αλλά όλα τα όργανα (το μεγαλύτερο είναι το δέρμα…), οι ιστοί και τα κύτταρα, τα οποία ως μέρος του οργάνου ταυτίζονται με αυτό.

Δείτε εδώ τι περίπου εννοώ : How much is your dead body worth?








- ως συνήθως, ο κ. Παπανδρέου και το επιτελείο του έφτιαξαν ένα νομιμοφανές πακέτο και το πέρασαν από τη Βουλή. Αυτή η έντεχνη παρουσίαση όμως (βάπτιση της αυθαίρετης λήψης οργάνων ως δωρεά, βάπτιση των αναγκαστικών δοτών ως δωρητές και βάπτιση των εγκεφαλικά νεκρών ανθρώπων ως θανόντες) δεν ξεγέλασε τους επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και άλλων επιστημόνων καθώς και την Εκκλησία της Ελλάδος (Ιερά Σύνοδος), οι οποίοι ήταν ενήμεροι για το σχέδιο νόμου, κατάλαβαν αμέσως τους κινδύνους που κρύβει και διαμαρτυρηθήκαν έντονα.
Οι διαμαρτυρίες τους δεν έφεραν όμως κανένα αποτέλεσμα και για άλλη μια φορά, με κυβερνητική απόφαση, οι διαφωνούντες απομακρύνθηκαν. Και μιλάω για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΜ, τα μέλη του οποίου απαλλαχτήκαν από τα καθήκοντά τους στις 15/06/2011, την ημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή δηλαδή. Η καινούργια ηγεσία ανέλαβε καθήκοντα στις 16/06/2011, ήμερα της ψηφοφορίας.

Για την ιστορία αναφέρω ότι εντελώς "συμπτωματικά", ο νόμος αυτός ψηφίσθηκε στις 16/06/2011, χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, από ένα Κοινοβούλιο πολιορκούμενο από πλήθος Ελλήνων πολιτών, που διαμαρτυρόταν για την πλήρη εξαθλίωση, στην οποία τους οδηγούσε το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο και όλη η Ελλάδα ασχολιόταν με αυτά και με τα τερτίπια του κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε λανσάρει την φήμη ότι παραιτείται, αλλά τελικά στις 15 Ιουνίου αργά το βράδυ, με διάγγελμά του ανακοίνωσε ότι κάνει μόνο ανασχηματισμό. Τον έκανε στις 16 Ιουνίου ανήμερα των γενεθλίων του. Ήταν ο δεύτερος ανασχηματισμός σε 20 μήνες και μας έφερε την τρίτη κυβέρνηση και τη συνηθισμένη πια κατάργηση υπουργείων, ίδρυση καινούργιων κλπ.

Στις 17 Ιουνίου και χωρίς να χρειαστεί, ζήτησε και ψήφο εμπιστοσύνης. Την ίδια μέρα επικυρώθηκαν άτυπα και τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης της Βουλής, όταν δηλαδή ψηφίστηκε ο νόμος μας (κανονικά, επικυρώνονται από την Ολομέλεια, όχι από τον πρόεδρο). Έτσι κανένας δεν πληροφορήθηκε το γεγονός και αμφιβάλλω αν οι ίδιοι οι βουλευτές ξέρουν τι ψήφισαν αφού η πλειοψηφία τους ήταν απασχολημένη με τα προαναφερόμενα, αλλά κυρίως με την ενδεχόμενη υπουργοποίηση τους ή των κομματικών φίλων τους.
Τίθεται όμως και άλλο ερώτημα :
υπό αυτές τις συνθήκες πόσοι βουλευτές συμμετείχαν στην συνεδρίαση της 16ης Ιουνίου και πόσοι ψήφισαν τον νόμο αυτό; 20; 30 ; 50;

Ενδεικτικά, αναφέρω ότι ναι μεν ήμουν από τους λίγους που ήξεραν για την ύπαρξη του νομοσχεδίου, αλλά μόλις πρόσφατα έμαθα ότι ο νόμος τελικά ψηφίστηκε και τι ακριβώς λέει. Αυτό συμβαίνει επειδή εκείνη την περίοδο ήμουν και εγώ πολύ ταραγμένη όπως όλοι οι άλλοι, και επιπλέον, μαθαίνοντας τον Αύγουστο από τα ΜΜΕ, ότι ο Υπουργός Υγειάς κ. Λοβέρδος μοίρασε στους υπουργούς και στους συνεργάτες του αιτήσεις να γίνουν δωρητές οργάνων, πίστεψα ότι ο νόμος τελικά δεν ψηφίστηκε. Αλλιώς γιατί να μοιράσει τέτοιες αιτήσεις ο υπουργός;

Ψάχνοντας αργότερα το νομοσχέδιο για να το επικαλεστώ ως απόδειξη για τις προθέσεις της κυβέρνησης, με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι τελικά ο νόμος ψηφίστηκε. Τον διάβασα, βρήκα και όλα τα σχετικά, αλλά ακόμα δεν κατάλαβα τα δικαιώματά μου. Δηλαδή δεν κατάλαβα εάν μπορώ να στείλω τη σχετική δήλωση εναντίωσης μου από τώρα και αν υπάρχει ήδη η προβλεπόμενη από το νόμο απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία καθορίζει τον τρόπο και την κάθε τεχνική λεπτομέρεια σχετικά με τη δήλωση του κάθε ατόμου και τον τρόπο συγκέντρωσης αυτών από τον ΕΟΜ.

Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν κατάλαβα. Θα εκδοθεί πιστοποιητικό θανάτου και θα γίνει λήψη οργάνων και από τους ευρωπαίους και άλλους αλλοδαπούς πολίτες, που τυχαίνει να κηρυχτούν εγκεφαλικά νεκροί στην Ελλάδα ή αυτό ισχύει μόνο για τους Έλληνες πολίτες;Και αν ναι, προς εφαρμογή της αρχής της ισότητας των πολιτών ενώπιον του νόμου, πώς θα εξασφαλιστεί η λήψη οργάνων όλων εκείνων των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό;

Εάν λάβουμε υπόψιν τα προαναφερόμενα, τις τακτικές που χρησιμοποίησε ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του στο παρελθόν, αλλά και τον τρόπο παρουσίασης του νόμου, είναι ξεκάθαρη η πρόθεση εξαπάτησης και παραπλάνησης της κοινής γνώμης.

Όλα αυτά αποδεικνύουν την υπουλότητα και την επικινδυνότητα του νόμου, όπως και ότι ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του, για ακόμα μια φορά, ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν.
......

Τέλος, επειδή ο εμπνευστής του ήξερε πολύ καλά τι έκανε, ο νόμος αυτός δεν αποτελεί μόνο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας λόγω μαζικής και απίστευτης παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων μας, περιλαμβανόμενων και των ουσιωδών δικαιωμάτων στη ζωή, στην ελευθερία και στον αυτοπροσδιορισμό (ατομικό και συλλογικό), αλλά και απόπειρα γενοκτονίας καθώς είναι ένα μόνο από τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την εξάντληση και τον ευκολότερο αφανισμό μας, αλλά και για την αλλοίωση της θρησκευτικής ταυτότητάς μας. Ως γνωστό, η χριστιανική πίστη (η επίσημη θρησκεία της χώρας δηλαδή) δεν συμβαδίζει με την παραβίαση της ελεύθερης βούλησης, που ο Θεός χάρισε σε όλους μας, με την ευθανασία και τον φόνο. Καμία θρησκεία δεν συμβαδίζει με αυτά, άλλα εν προκειμένου η ορθοδοξία αποτέλεσε στόχο και γι΄αυτό αναφέρθηκα σε αυτήν.




Χριστίνα Σαλεμή

ΔΕΣ ΤΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!!!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΡΑΧΥΒΙΟΤΗΤΑΣ

Έως το 1924 οι ηλεκτρικοί λαμπτήρες διαρκούσαν 2500 ώρες . Τότε δημιουργήθηκε ένα καρτέλ μεγάλων εταιρειών κατασκευής λαμπτήρων ( ο ΦΟΙΒΟΣ ) που υποχρέωσε όλες τις εταιρείες να κατασκευάζουν λαμπτήρες που θα ζούν 1000 ώρες το ανώτερο .'Έβαζαν και πρόστιμο στις εταιρείες που ξεπερνούσαν το όριο !
Σε έναν πυροσβεστικό σταθμό των ΗΠΑ υπάρχει ένας ηλεκτρικός λαμπτήρας που φέγγει συνεχώς πάνω απο 100 χρόνια . Κατασκευάστηκε σε ένα μικρό εργοστάσιο του Οχάϊο τον 19ο αιώνα .
Μετά το 1924 κατατέθηκαν πατέντες για διαφόρων ειδών λαμπτήρες . Ένας απο αυτούς θα διαρκούσε...
100.000 ώρες ( 11 ώρες ημερησίως για 25 χρόνια ! ) . Καμμία βιομηχανία δεν τον κατασκεύασε .

Μια ανατολικογερμανική εταιρεία κατασκεύαζε τους λαμπτήρες NARVA με μεγάλη διάρκεια ζωής .
Επεχείρησε να πουλήσει το προϊόν στην Δύση . Δεν το δεχτήκανε !
Μετά την επανένωση των Γερμανιών , το εργοστάσιο το κλείσανε !


Ο εγγονός του ιδρυτή της PHILIPS κάνει λάμπες που διαρκούν 25 χρόνια .
Στους εκτυπωτές υπάρχει ένα τσιπάκι που μετρά τις σελίδες που εκτυπώνονται . Μόλις μετρήσει 5000 σελίδες , μπλοκάρει τον εκτυπωτή και βγάζει ένδειξη βλάβης !
Σε άλλους εκτυπωτές υπάρχει αισθητήρας που μετράει το μελάνι που φτύνει ο εκτυπωτής ( σε ένα σφουγγαράκι ) όταν καθαρίζει την κεφαλή . Μόλις το σφουγγαράκι γεμίσει μπλοκάρει τον εκτυπωτή .
Οι εταιρείες λένε "ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ . ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ" .
Ένας Ρώσος προσφέρει δωρεάν λογισμικό που μηδενίζει το μετρητή μελανιού και ο εκτυπωτής ξαναδουλεύει κανονικά !

Η Duppont το 1940 κατασκεύασε ένα νήμα για καλτσόν φοβερά ανθεκτικό ( το καλτσόν γινόταν και σχοινί ρυμούλκησης ! ) .
Η εταιρεία διέταξε τους χημικούς της να το κάνουν πιο ασθενές διότι τα καλτσόν δεν χαλούσαν ποτέ !
Η APPLE πουλούσε το i-pod 400-500 δολλάρια . Σέ έναν πελάτη χάλασε η μπαταρία στους 18 μήνες . Από την εταιρεία του είπαν  να αγοράσει άλλο .
Σε όλες τις υπαίθριες διαφημίσεις της APPLE πήγε και έγραψε "ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΝΑ ΧΑΛΑΝΕ ΓΡΗΓΟΡΑ" .
Δικηγόρος έκανε μήνυση στην εταιρεία διότι επίτηδες έκανε την μπαταρία να χαλά γρήγορα . Αναγκάσθηκε η εταιρεία να ανεβάσει την εγγύηση σε 2 έτη .

Ξέρετε που πάνε οι συσκευές που δίνετε για ανακύκλωση ; Στις αφρικανικές χώρες . Δήθεν θα πουληθούν σαν δεύτερης ποιότητας συσκευές . Στην πραγματικότητα τις πετάνε σε τεράστιους σκουπιδότοπους όπου πάνε οι φτωχοί , καίνε τα πλαστικά ( τοξικός καπνός ) και παίρνουν τα μέταλλα για να τα πουλήσουν . Πετάμε τα σκουπίδια μας στην ατμόσφαιρα ( και τα αναπνέουμε ) και στις φτωχές χώρες ! 

Αν λαμβάναμε υπ' όψιν το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ του πετρελαίου οι μεταφορές θα ήταν 20-30 φορές ακριβότερες και θα συνέφερε να στραφούμε στην αυτάρκεια . Ζούμε σπάταλα εις βάρος των επόμενων γενεών .

Στις βιομηχανίες  νημάτων χρησιμοποιούσαν τοξικές βαφές . Τώρα ( κάποια απο αυτές ) βάζει μόνο ΦΑΓΩΣΙΜΕΣ βαφές !

Υπάρχει το κίνημα ΑΠΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ( Γάλλος ο μπροστάρης ) . Γιατί δηλαδή εδώ δεν μπορούμε να έχουμε τέτοιο κίνημα ;

Καταναλώνουμε 26 φορές πάνω απο την εποχή του Μάρξ .

  Το κείμενο είναι η περίληψη ενός ντοκυμανταίρ της ZOODIAC με τίτλο "ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ" 
Pythagoras 
 

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΟΙ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ... ΤΡΟΜΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!!!

Οι λαμπτήρες ενέργειας, οι οποίοι έχουν αντικαταστήσει τα τελευταία χρόνια τους λαμπτήρες πυρακτώσεως, είναι αδιαμφισβήτητα μία καινοτομία στο χώρο της φωταγώγησης και του ηλεκτρισμού.

Τα οφέλη από τη χρήση τους είναι τεράστια και σε ατομικό, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Η τιμή αγοράς τους σε αναλογία με τη διάρκειά τους είναι πλέον κάτι παρά πάνω από ικανοποιητική. Η παγκόσμια εξοικονόμηση ενέργειας δε, ανέρχεται σε ποσοστά που έχουν βοηθήσει καταφανώς το περιβάλλον.



Οικολόγοι και ακτιβιστές έχουν δώσει κατά το παρελθόν μάχες με τα εργοστάσια παραγωγής των παλιών ενεργοβόρων λαμπτήρων και τελικά κατάφεραν βάσει οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τους αντικαταστήσουν.

Υπάρχουν όμως και κάποιες ιδιαιτερότητες για τις οποίες ελάχιστοι έχουν φροντίσει να ενημερώσουν τους καταναλωτές.



Οι νέοι λαμπτήρες ενέργειας στηρίζουν τη λειτουργία τους σε μία ποσότητα υδράργυρου που εμπεριέχουν στο εσωτερικό τους. Όσο οι λάμπες αυτές λειτουργούν κανονικά είναι τελείως ακίνδυνες. Κανείς όμως δεν έχει ενημερώσει τους καταναλωτές για τους κινδύνους που ελλοχεύον σε περίπτωση που ένας λαμπτήρας ενέργειας σπάσει.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η ανακύκλωση των συγκεκριμένων λαμπτήρων είναι υποχρεωτική για όλους σύμφωνα με νόμο που έχει ψηφιστεί.



Το σπάσιμο μίας τέτοιας λάμπας ισοδυναμεί με μία μικρή καταστροφή. Η εξάτμιση των 5 mg υδραργύρου που...
περιέχεται μέσα σε έναν λαμπτήρα, μπορεί να προκαλέσει από βλάβες στα μάτια και στο δέρμα, μέχρι χρόνια προβλήματα στο συκώτι και καρκινογενέσεις.



Σε ενημερώσεις άλλων χωρών σχετικά με την επικινδυνότητα μίας σπασμένη λάμπας, χαρακτηριστικά αναφέρονται οι εξής ενέργειες:



«Αν μία λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας σπάσει κατά την τοποθέτηση ή την αφαίρεσή της, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρική σκούπα, για να συλλέξουμε τα απορρίμματα, γιατί αυτή θα μολυνθεί, όπως και κάθε άλλο εργαλείο ή συσκευή που θα χρησιμοποιήσουμε.

Όλοι όσοι βρίσκονται στον χώρο, άνθρωποι και ζώα, πρέπει να μετακινηθούν άμεσα από το σημείο όπου βρίσκονται τα συντρίμμια της λάμπας, πρέπει να σφραγιστεί ο χώρος και να κλείσουν τα συστήματα εξαερισμού.

Τα ρούχα και τα παπούτσια πρέπει να αλλαχθούν και να καταστραφούν. Συλλέγουμε τα απορρίμματα φορώντας γάντια, τα τοποθετούμε σε μία σακούλα, την οποία βάζουμε εν συνεχεία σε άλλη σακούλα και καλούμε την Πυροσβεστική για να την παραλάβει».



Ακούγεται βγαλμένο από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και ο βαθμός επικινδυνότητας μία σπασμένης ενεργειακής λάμπας.



Οι ηλεκτρολόγοι διευκρινίζουν ότι οι πιθανότητες μία τέτοια λάμπα να σπάσει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της από μία απότομη αυξομείωση της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος είναι ελάχιστες.



Η προσοχή μας όμως πρέπει να επικεντρωθεί στη διαδικασία τοποθέτησης και αφαίρεσής τους και φυσικά σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να πετάγονται στους κάδους επιρρημάτων, αλλά υποχρεωτικά και μόνο σε συγκεκριμένα σημεία ανακύκλωσης τα οποία βέβαια είναι προς το παρόν ελάχιστα και θα πρέπει να ψάχνει κανείς για να τα βρει.



Οι λαμπτήρες ενέργειας έχουν βοηθήσει τα μέγιστα στο περιβάλλον και στην οικονομία του ρεύματος στα σπίτια μας, όμως κάθε καταναλωτής θα πρέπει να ενημερωθεί, το συντομότερο δυνατό, για την προσεκτική χρήση τους και για τον τρόπο αντιμετώπισης ενός ατυχήματος, ειδάλλως μπορούν να αποβούν μοιραίοι.
 
Του Θοδωρή Καραγεωργίου

ΕΙΠΑΝ…



«Ο Βόρειος (προτεσταντικός) τρόπος σκέψης βασίζεται στον υπολογισμό, στην αποδοτικότητα και στην παραγωγικότητα, βλέποντας μόνο την πιο επιφανειακή πλευρά της ανθρώπινης πραγματικότητας.

Στο Νότο έχει διατηρηθεί η ποιότητα της ζωής. Οι άνθρωποι εκεί έχουν διατηρήσει την έννοια της αλληλεγγύης και της φιλοξενίας που εμείς έχουμε χάσει. Έχουν διατηρήσει την επαφή τους με τη φύση που εμείς προσπαθούμε με κόπο να ξαναβρούμε μέσα από την οικολογία.

Κάθε κουλτούρα έχει αδύνατα σημεία, έχει ψευδαισθήσεις, αλλά έχει και αλήθειες και τη δική της ποιότητα ζωής. Η ψευδαίσθηση της δυτικής κουλτούρας είναι ο μύθος της προόδου. Πιστέψαμε ότι θα γινόμασταν ευτυχισμένοι με τη συσσώρευση υλικών αγαθών. Η σημερινή κρίση οφείλεται στο ότι η ανθρωπότητα δεν καταφέρνει να είναι ανθρωπότητα.

Πιστεύω όμως, πως όσο πιο κοντά πάμε στην καταστροφή, τόσο περισσότερο θα συνειδητοποιούμε την πραγματικότητα και κάποια στιγμή θα αντιδράσουμε.

Όπως λέει ο Χέντερλιν, εκεί που μεγαλώνει ο κίνδυνος, εκεί μεγαλώνει και αυτό που θα φέρει τη σωτηρία»

Εντγκάρ Μορέν Γάλλος φιλόσοφος  

ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ;



Σε ένα ανησυχητικό συμπέρασμα κατέληξαν διακεκριμένοι ψυχίατροι στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων: οι Έλληνες πολιτικοί στο σύνολό τους μπερδεύουν την πραγματικότητα με το ψέμα, ζουν σε μια μη ρεαλιστική κατάσταση και ο λόγος τους παρομοιάζει με το παραλήρημα ενός ψυχωτικού!

Σύμφωνα με τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο, διευθυντή ψυχιατρικού τομέα του Ευαγγελισμού, τους έλληνες πολιτικούς χαρακτηρίζει κλινική αλαζονεία.

Ο καθηγητής ψυχιατρικής Γιάννης Παπαδάτος σημειώνει πως η συμπεριφορά τόσο των πολιτικών όσο και των ψηφοφόρων με οπαδική νοοτροπία, καταλήγει σε εξωπραγματική θεώρηση της πραγματικότητας και σε πεποιθήσεις που μοιάζουν με παρανοϊκό ιδεασμό, ενώ ο καθηγητής Γιώργος Μούσος καταλήγει πως από ψυχική άποψη, το πολιτικό μας προσωπικό είναι ανεπαρκές, ναρκισσιστικό και αρνείται την πραγματικότητα.

Ίσως όλα αυτά να τα υποψιαζόμασταν, όταν όμως επιβεβαιώνονται από ειδικούς τότε τα πράγματα σοβαρεύουν.

Τι μπορεί να γίνει;

Η μόνη λύση, όπως λέει ο δρ. Παπαδάτος, είναι οι ψηφοφόροι να γίνουν πιο ώριμοι στις επιλογές τους και να σταματήσουν να ανταμείβουν στις κάλπες τη διγλωσσία και την αλαζονεία των πολιτικών.

Αμήν…    

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ...

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΖΗΤΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΙΚΑ

 




















Απαιτούν να νομοθετηθεί τον Ιούλιο μαζί με τα χαράτσια (φόρος ιδιοκατοίκησης) η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών που ισχύει μέχρι το τέλος του 2012

Στο... μάτι της Τρόικας έχει μπει η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων, και ειδικά... οι κατοικίες. Το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας, που υπολογίζεται στο 73% από τη Eurostat,

φαντάζει παράλογο στα μάτια των δανειστών μιας χώρας υπό καθεστώς επιτροπείας, γι' αυτό και δρομολογούν παρεμβάσεις-σοκ για να αλλάξουν και το χάρτη του real estate.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Τρόικα έχει απαιτήσει να αρθεί η απαγόρευση πλειστηριασμών και για την πρώτη κατοικία, ένα μέτρο- ανάσα για χιλιάδες δανειολήπτες που αδυνατούν να εξοφλήσουν τα στεγαστικά τους, το οποίο ισχύει από το 2008.

Στο «σφυρί»

Η απαγόρευση των πλειστηριασμών ισχύει μέχρι το τέλος του 2012 και η Τρόικα ζητά να καταργηθεί με το... πακέτο χαρατσιών και νέων μέτρων του Ιουνίου. Εάν ισχύσει κάτι τέτοιο, χιλιάδες Έλληνες με προβληματικά δάνεια θα δουν τα σπίτια τους και άλλα ακίνητα να βγαίνουν στο «σφυρί» και κόποι ζωής να χάνονται αντί πινακίου φακής... Ο νόμος απαγορεύει τους πλειστηριασμούς ακινήτων μέχρι 200.000 ευρώ τόσο για φυσικά όσο και για νομικά πρόσωπα, αλλά και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας δανειοληπτών ανεξαρτήτως ποσού έως τα τέλη του 2012. Επίσης, από τη μέγγενη του πλειστηριασμού γλιτώνουν και όσοι προσφεύγουν στο νόμο 3869/2010 για τη δικαστική ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων. Στο τέλος του 2011 είχαν κατατεθεί περισσότερες από 7.550 αιτήσεις για δικαστική ρύθμιση χρεών και είχαν εκδικαστεί περί τις 400, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή και των τραπεζών. Με την αύξηση των επισφαλειών, δηλαδή των δανείων που «κοκκινίζουν», να είναι ραγδαία, η εικόνα γίνεται αποκαρδιωτική και οι δανειολήπτες χάνουν και την τελευταία ελπίδα να περισώσουν το σπίτι τους.

Είναι ενδεικτικό ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το 14% των στεγαστικών δεν εξυπηρετείται όταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2010 ήταν 10%. Αυτό σημαίνει ότι από τα συνολικά 78,104 δισ. ευρώ στεγαστικών δανείων, που έχουν χορηγηθεί, τα 11 δισ. ευρώ βρίσκονται στο «κόκκινο».

Η απαίτηση της Τρόικας, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε επιτακτική μετά τη διαγνωστική μελέτη της BlackRock για την ποιότητα των δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών, όπου κατέδειξε μια εικόνα σημαντικά καλύτερη της αναμενόμενης λόγω της κρίσης.

Στόχος της Τρόικας είναι η περαιτέρω εσωτερική υποτίμηση της αγοράς ακινήτων (οι τιμές έχουν υποχωρήσει ήδη κατά 25%-30% κατά μέσο όρο), έστω κι αν δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ζήτηση για απόκτηση κατοικιών, καταστημάτων και άλλων ακινήτων λόγω της ύφεσης και της αβεβαιότητας. Απώτερη βλέψη ότι θα αυξηθεί το χαρτοφυλάκιο ακινήτων των τραπεζών, δημιουργώντας περαιτέρω αξίες, αγνοώντας όμως τον παράγοντα επισφάλειες και τα κεφάλαια που απαιτούνται ως καλύψεις. Αυτά τα χαρτοφυλάκια ακινήτων θα μπορούσαν να διαχειριστούν ξένες πολυεθνικές με εξειδίκευση στην αγορά του real estate...

4,5-5 δισ. ευρώ

Πάντως, τον παράγοντα καθυστερήσεις υπολογίζουν πολύ οι ελληνικές τράπεζες, γι' αυτό και από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι σήμερα έχουν ρυθμίσει (επιμήκυνση διάρκειας, συγκέντρωση πολλών οφειλών σε ένα δάνειο κ.λπ.) πάνω από 760.000 δάνεια, στη συντριπτική πλειονότητά τους καταναλωτικά και στεγαστικά, προκειμένου να μειωθούν οι δόσεις και οι δανειολήπτες να είναι σε θέση να τις εξοφλούν κανονικά.

Την... όρεξη των τροϊκανών άνοιξε και η πορεία των πλειστηριασμών το 2011 για τις περιπτώσεις όπου δεν υφίσταται η απαγόρευση, καθώς βγήκαν στο «σφυρί» με δικαστικές αποφάσεις πάνω από 44.000 ακίνητα αξίας 4.5-5 δισ. ευρώ.

Πρόκειται, κυρίως, για εμπορικά ακίνητα, αλλά και κατοικίες που δεν ήταν η μοναδική στέγη του ιδιοκτήτη και η εμπορική αξία τους υπερέβαινε τις 200.000 ευρώ.
«Ενοίκιο» στο σπίτι μας με το φόρο ιδιοκατοίκησης
ΕΚΤΟΣ από τους δανειολήπτες σε αδυναμία, υπό ομηρία σε έναν παραλογισμό χαρατσιών, θα βρεθούν όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει και την Τρόικα να συμφωνεί στην επιβολή φόρου ιδιοκατοίκησης.

Οι τεχνοκράτες της Κομισιόν σε έκθεσή τους έχουν προτείνει να επιβληθεί φόρος στην ιδιοκατοίκηση με το σκεπτικό ότι οι πολίτες που μένουν στα σπίτια τους έχουν οικονομικό όφελος επειδή δεν πληρώνουν ενοίκιο!

Ουσιαστικά, σχεδιάζεται η επιβολή φόρου σε /strong>ανύπαρκτα εισοδήματα, τα οποία η εφορία υπολογίζει σήμερα ως «ακαθάριστο τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοκατοίκηση» σε ποσοστό 3,5% επί της αξίας κάθε ιδιοκατοικούμενου ακινήτου και απαλλάσσεται του φόρου εισοδήματος, ανεξαρτήτως του εμβαδού της κατοικίας.

Από τη στιγμή που θα υιοθετηθεί το μέτρο της επιβολής φόρου στο «τεκμαρτό εισόδημα ιδιοκατοίκησης», τότε εκατομμύρια Έλληνες πολίτες που διαμένουν σε δικά τους σπίτια θα φορολογηθούν με συντελεστές από 10% έως 45% για ανύπαρκτα, ουσιαστικά, εισοδήματα.

Ο υπολογισμός του «τεκμαρτού εισοδήματος από ιδιοκατοίκηση» γίνεται σήμερα με πολλαπλασιασμό του ποσοστού 3,5% επί την τιμή ζώνης ανά τετραγωνικό της περιοχής του ακινήτου και εν συνεχεία επί τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων της επιφάνειας του ακινήτου, επί το «συντελεστή παλαιότητας» και επί έναν ακόμη ειδικό συντελεστή κλιμακούμενο ανάλογα με την τιμή ζώνης ανά τ.μ.

Από το στόχαστρο της Τρόικας δύσκολα θα ξεφύγουν και τα αγροτεμάχια - βοσκότοποι, χωράφια και οικόπεδα εκτός σχεδίου, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, καθώς είναι εκατομμύρια τα στρέμματα που σήμερα δεν έχουν ουσιαστική αξία, αλλά μπορούν να αποτελέσουν πηγή φορολογικών εσόδων.

(ΕΤΚ – ΡΟΗ ΧΑΪΚΟΥ)

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΤΡΩΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΜΒΡΥΙΚΑ ΝΕΦΡΙΚΑ ΚΥΤΤΡΑ,ΚΥΤΤΑΡΑ ΑΡΟΥΡΑΙΩΝ

 


HEK 293 = human embryonic kidney cells = ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα.

Που βρισκεται, πως, από ποιές εταιρείες χρησιμοποιείται η παραπάνω ουσία;



Σε τι;


Βρίσκεται σε.....ΤΡΟΦΙΜΑ, ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ, ΠΟΤΑ, ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ, ΣΑΛΤΣΕΣ κλπ. που καταναλώνουν ανήλικοι και ενήλικες. Από μωρά, μικρά παιδάκια μέχρι και ηλικιωμένοι...


Τα ανθρώπινα νεφρικά εμβρυικά κύτταρα λαμβάνονται επιλεκτικά από μωρά που έχουν υποστεί έκτρωση ώστε να δημιουργήσουν "απομονωμένους υποδοχείς γεύσεως"....


Οι εταιρείες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γεύσεις των συνθετικών, άγευστων και παρά-φύσει προϊόντων τους συνεργάζονται με την εταιρεία βιοτεχνολογίας: Senomyx που χρησιμοποιεί την παραπάνω ανήθικη μέθοδο ως "ενισχυτικό γεύσης" και είναι (ανάμεσα σε άλλες) οι εξής:
PEPSICO, CADBURY ADAMS, Nestlé
... στις οποίες ανήκουν και περιέχονται στα "προϊόντα":



Στην PEPSICO:


ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ:Pepsi, Mountain Dew and Mist
Aquafina,
Gatorade
ΧΥΜΟΙ:Juices Tropicana, Dole, SoBe, Ocean Spray,
Lipton Tea
ΜΠΙΣΚΟΤΑ:Gamesa Cookies OnlineΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ:Quaker Oats cereals and granola bars andΠΑΤΑΤΑΚΙΑ, ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ κλπ.:Frito Lay's chips, Sabritas, Doritos, Tostitos, Cheetos, Ruffles,ΓΛΥΚΑ: Sonric's Sweets

ΚΑΦΕΣ: Frappuccino, Seattle's Best Coffee



ΠΗΓΕΣ:http://pepsico.com.mx/Brands.html
http://www.pepsico.com/download/USBrands_Shopping_List.pdf

Στην CADBURY ADAMS:


ΤΣΙΧΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ: Chewing Trident, Dentyne, Clorets, Chiclets and Bubaloo, Halls lozenges and Deemint, CrackupsΣΟΚΟΛΑΤΕΣ: Cadbury Chocolates, Toblerone, and MarabouΧΥΜΟΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ: Kool-aid, Clight, Frisco, TangΖΕΛΑΤΙΝΑΚΙΑ: Jello GelatinΦΥΣΤΙΚΙΑ(!): Planter's PeanutsΚΑΦΕΣ: Gevalia and Maxwell House CoffeeΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ: Nabisco crackers, Oreo cookies, Chips Ahoy! Ritz, Bran, MarbúdoradaΣΑΛΤΣΕΣ: A1 Steak Sauce
Oscar Mayer meats
ΤΥΡΙΑ ΚΡΕΜΑ, ΚΡΕΜΟΕΙΔΗ, ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ:Philadelphia Cream Cheese, Cheese Whiz, Singles, Parmesan, Capri Sun drink, Honey Maple Log Cabin
Mayonnaise, Royal, Mircale Whip Whipped Cream



ΠΗΓΗ: http://www.kraftfoodscompany.com/mx/sp/Brands/index.aspx



Στην Nestlé:



ΚΑΦΕΣ:Nescafe Classic Coffee, Decaf, Taster's Choice, Nescafé Gold,ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ: Crunch, Baby Ruth, Butterfinger, Aero, Cailler, Kit Kat, Orion, Smarties, Wonka,ΧΥΜΟΙ, ΤΣΑΪ, ΠΟΣΙΜΑ:Juicy Juice, Nesquik, Milo, NesteaΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ: Cerelac, Gerber Graduates, NaturNés, Nestum,
Food: Hot Pockets, Lean Cusine Frozen Food, Pasta Buitoni, Herta, Maggi, Stouffer's, Thomy
ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ: Chocapic, Cini Minis, Cookie Crisp, Estrelitas, Fitness, Nesquik,ΝΕΡΑ: Pure Life, Perrier, Poland Spring, S.PellegrinoΓΑΛΑ: Carnation Coffee Mate, Laitiere, NIDO MilkΒΙΤΑΜΙΝΕΣ: Boost, Nutren Junior, Peptamen AF, ResourceΠΑΓΩΤΑ: Dreyer's, Extreme, Hagen Dazs, Mövenpick, Nestle Ice CreamΤΡΟΦΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ: Alpo, Baker's, Benful, Cat Chow, Chef Michael's, Dog Chow, Fancy Feast, Felix, Friskies, Gourmet, bloom, Purina ONE, Purina Pro PlanΜΠΑΡΕΣ ΣΥΜΠΛ. ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ: Power Bar PerformanceΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ ΒΑΡΟΥΣ: Jenny Craig



ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΈΧΟΥΝ "ΕΘΙΣΤΙΚΉ" ΓΕΥΣΗ.....

ΤΥΧΑΙΟ;



ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΤΗΣ CADBURY ADAMS ΕΙΝΑΙ (ΚΡΑΤΗΘΗΤΕ!).....



....Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ Η Β'.



Η παραπάνω (καθόλου "τυχαία" στις επιλογές της εταιρεία) "ευθυγραμμίζει", ομοιογεννοποιεί τα παραπάνω κύτταρα ανθρώπινου γονιδιώματος με γονιδιώματα.... αρουραίων!!!!
ΕΔΩ: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC123709/pdf/pq0702004692.pdf


ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ (στην αγγλική).
ΕΔΩ: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC123709/pdf/pq0702004692.pdf
και: http://birthofanewearth.blogspot.com.ar/2012/02/aborted-human-fetuses-being-used-for.html


Η λήψη αυτών των ουσιών αλλάζει, ή καλύτερα μεταλλάσει την ανθρώπινη συμπεριφορά, εκτός του ότι αλλάζει εν αγνοία μας την δίαιτα μας κυριολέκτικα σε καννιβαλιστική, μια και καταναλώνουμε ανθρώπινα κύτταρα μέσα από σόδες-αναψυκτικά σοκολάτες κλπ κλπ.


Οι παραπάνω εταιρείες μετά από σειρά διαμαρτυριών και επιστολών προς αυτές σχετικά με την συνεργασία τους με την εταιρεία Senomyx απάντησαν:



 

Η Nestlé: Πως η κυτταρική σειρά "έχει καθιερωθεί στην επιστημονική έρευνα"....

Η PEPSICO: "Ελπίζουμε να είναι βέβαιοι, ότι η συνεργασία μας με Senomyx περιορίζεται αυστηρά στη δημιουργία χαμηλών θερμίδων, με φανταστική γεύση ποτών για τους καταναλωτές. Αυτό θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τη δέσμευσή μας για τη μείωση ζάχαρη ανά μερίδα κατά 25% σε βασικά εμπορικά σήματα σε βασικές αγορές για την επόμενη δεκαετία και τελικά να βοηθήσει τους ανθρώπους ζουν υγιέστερα. "



Η CADBURY ADAMS: δεν απάντησε ΚΑΘΟΛΟΥ...



Μια άλλη παρόμοια περίπτωση είναι αυτή της Ιαπωνέζικης εταιρείας: ΑJINOMOTO, η οποία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής της άκρως επικίνδυνης και εθιστικής ουσίας γνωστής στο κοινό ως ασπαρτάμης ( Μονο γλουταμινικό νάτριο, ΜSG, ) συστατικό σε ποτά 0% και γλυκαντική ουσία .
Μελέτες αποκαλύπτουν ότι ένα άτομο που είναι εθισμένο στο MSG, μπορεί να σκοτώσει ακόμη και ένα άλλο πρόσωπο....


Η ασπαρτάμη είχε καταχωρηθεί από το αμερικανικό πεντάγωνο το 2010 ως χημικό όπλο(!).
Μετά από αυτό η ΑJINOMOTO μετονόμασε την ουσία σε: Aminosweet (!) και όλα καλά!

Ο άλλος κατασκευαστής είναι η εταιρεία ΜΟNSANTO (ειδικευμένη στην παραγωγή μεταλλαγμένων τροφίμων) και αυτή επίσης μετονόμασε την ουσία από ασπαρτάμη σε: Νεοτάμη, Neotame....


"Αν και πολλοί δεν γνωρίζουν τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας είναι πανομοιότυπα με δηλητηρίαση ασπαρτάμη...."


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ... ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Λύχνος