Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

ΝΕΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΣΤΟ FACEBOOK

Μια νέα μορφή κακόβουλου λογισμικού έχει αρχίσει να μεταδίδεται μέσω Facebook. Διάφοροι χρήστες βλέπουν δημοσιευμένη στο τοίχο τους από κάποιο φίλο τη φωτογραφία ενός μωρού με το εξής κείμενο: Πραγματικά δεν υπάρχει αυτό το μωρό! Ένα μωράκι παίζει ανέμελο, όταν ξαφνικά εμφανίζεται από το πουθενά μία κόμπρα. Το θαραλλέο μωρό αρχικά ξαφνιάζεται αλλά στην συνέχεια δεν δείχνει να φοβάται και συνεχίζει να χορεύει αυτή τη φορά μαζί με το επικίνδυνο φίδι το οποίο φαίνετε να αγριεύει! Θα πάθετε πλάκα!!


Αν κάνουν όμως κλικ στο σύνδεσμο δεν πρόκειται να δουν τίποτε σχετικό. Αντιθέτως το πιθανότερο είναι ότι θα μολυνθεί ο υπολογιστής τους και στη συνέχεια το μολυσμένο πια προφίλ τους θα αρχίσει και αυτό με τη σειρά του να κάνει αντίστοιχες δημοσιεύσεις στους τοίχους των φίλων τους.

Αν λοιπόν δείτε μια τέτοια δημοσίευση, σε καμία περίπτωση μην κάνετε κλικ. Αντιθέτως κάντε αναφορά του post στο Facebook επιλέγοντας «Ανεπιθύμητο περιεχόμενο ή απάτη».

(σ t.p) Ο βασικός κανόνας είναι ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ FACEBOOK και ΠΟΤΕ μην ανοίγετε ό,τι σας στέλνουν, στα email σας, ΠΟΤΕ. ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ για να έχετε το κεφάλι σας, τον υπολογιστή και τα αρχεία σας ασφαλή. Κάποιος χάκερ έστελνε δωρεάν χρήσιμες εφαρμογές που ζητούσε να τις κατεβάσεi ο χρήστης στον υπολογιστή του. Με αυτόν τον τρόπο χακέριασε χιλιάδες ανόητους που νόμισαν πως οι χρήσιμες εφαρμογές είναι δωρεάν. Αμ δεν είναι έτσι, χρειάζεται επαγρύπνηση, αλλά και κοινός νους εν δράση.

πηγή www.rabit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου