Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ;



Σε ένα ανησυχητικό συμπέρασμα κατέληξαν διακεκριμένοι ψυχίατροι στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων: οι Έλληνες πολιτικοί στο σύνολό τους μπερδεύουν την πραγματικότητα με το ψέμα, ζουν σε μια μη ρεαλιστική κατάσταση και ο λόγος τους παρομοιάζει με το παραλήρημα ενός ψυχωτικού!

Σύμφωνα με τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο, διευθυντή ψυχιατρικού τομέα του Ευαγγελισμού, τους έλληνες πολιτικούς χαρακτηρίζει κλινική αλαζονεία.

Ο καθηγητής ψυχιατρικής Γιάννης Παπαδάτος σημειώνει πως η συμπεριφορά τόσο των πολιτικών όσο και των ψηφοφόρων με οπαδική νοοτροπία, καταλήγει σε εξωπραγματική θεώρηση της πραγματικότητας και σε πεποιθήσεις που μοιάζουν με παρανοϊκό ιδεασμό, ενώ ο καθηγητής Γιώργος Μούσος καταλήγει πως από ψυχική άποψη, το πολιτικό μας προσωπικό είναι ανεπαρκές, ναρκισσιστικό και αρνείται την πραγματικότητα.

Ίσως όλα αυτά να τα υποψιαζόμασταν, όταν όμως επιβεβαιώνονται από ειδικούς τότε τα πράγματα σοβαρεύουν.

Τι μπορεί να γίνει;

Η μόνη λύση, όπως λέει ο δρ. Παπαδάτος, είναι οι ψηφοφόροι να γίνουν πιο ώριμοι στις επιλογές τους και να σταματήσουν να ανταμείβουν στις κάλπες τη διγλωσσία και την αλαζονεία των πολιτικών.

Αμήν…    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου