Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ

Οι προεκλογικές τσιρίδες, τα αποτελέσματα και η ταχύτητα με την οποία δρα η νέα κυβέρνηση δεν μας επέτρεψαν να ασχοληθούμε με τον υπόλοιπο κόσμο.

Η Ελλάδα είναι σέξι και talk of the town (που θά'λεγαν και τα φρι πρες) στον Πρώτο Κόσμο, αλλά στους... υπόλοιπους κόσμους οι άνθρωποι υποφέρουν και χάνουν τη ζωή τους για ψύλλου πήδημα.

Η σφαγή 132 παιδιών στο Πακιστάν από τους Ταλιμπάν στα μέσα Δεκεμβρίου δεν συγκίνησε κανέναν. Έχω ξαναγράψει ότι τα παιδιά του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου δεν μετράνε το ίδιο με τα υπόλοιπα. Κι η δύστυχη μάνα που κλαίει κάτω από τη μπούρκα της είναι αόρατη. Όπως και όταν τη σκοτώνουν με πέτρες, επειδή... επέτρεψε να τη βιάσουν!

Σκίτσο του βραζιλιάνου σκιτσογράφου Latuff που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς. Γράφει: Τουλάχιστον 2.000 άμαχοι νεκροί στην πόλη Μπάγκα της Νιγηρίας. Ο ένας τζιχαντιστής ρωτάει τον άλλον, "Λες να νοιαστεί ο κόσμος;" και ο άλλος απαντά, "Με τίποτε. Η Νιγηρία δεν είναι Γαλλία"!

Στη Νιγηρία, η εγκληματική οργάνωση Μπόκο Χαράμ σφάζει, βιάζει και απάγει κορίτσια ανενόχλητη. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν θανατωθεί, μα είναι μαύροι και δεν μετράνε. Φυσικά, και αυτή την οργάνωση τη δημιούργησε και την εξόπλισε η Δύση. Για το πετρέλαιο της Νιγηρίας, βεβαίως.

Οι Κούρδοι κατάφεραν να απελευθερώσουν το Κομπάνι από τους ISIS. Η αυτοθυσία των μαχητών, ανδρών και γυναικών, ανέκοψε την ορμή ενός ακόμα μορφώματος που δημιούργησε η Δύση και που τώρα δρα ανεξέλεγκτο, καταστρέφοντας οριστικά τη Συρία. Όμως, ούτε οι Σύροι είναι Ευρωπαίοι, οπότε δεν μετράνε.

Ωστόσο, οι Ουκρανοί είναι και λευκοί και Ευρωπαίοι. Έχουν, όμως, την ατυχία να βρίσκονται ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία. Έτσι, στην μεν κυβέρνηση έχουν νεοναζί, στη δε Ανατολική Ουκρανία οι κάτοικοι είναι αναλώσιμοι, επειδή προτιμούν τους Ρώσους από τους φασίστες.

Όσο για εμάς, η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έδωσε καμιά βοήθεια στη μεγάλη ελληνική παροικία που ζει αιώνες στην περιοχή. Ας ελπίσουμε ότι η νέα θα ασχοληθεί.

Εκείνο που μου προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη ήταν η βιασύνη με την οποία η ΕΕ δέχτηκε την πρόταση του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά για 6μηνη αναβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία. Αυτό ήταν ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησης, και πραγματοποιήθηκε την τρίτη κιόλας μέρα από την ανάληψη της εξουσίας.

Στη γειτονική Κροατία, όπου πάνε για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, η επιτυχία ενός 25χρονου νεαρού ανάγκασε την κυβέρνηση να χαρίσει τα χρέη σε 60.000 πάμπτωχους πολίτες!

Οπότε γυρίζουμε και πάλι σε εμάς: η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου έχουν πυροδοτήσει εξελίξεις που ούτε καν τις υποψιαζόμαστε.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου