Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

''ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ''- ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Με μακροσκελή ανάρτησή της στο Facebook η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου αποκάλυψε το βρόμικο και ύπουλο παρασκήνιο Σόιμπλε – Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup. Πώς την τελευταία στιγμή πήραν πίσω ό,τι είχαν συμφωνήσει ως κείμενο, προσπαθώντας να εκβιάσουν την ελληνική κυβέρνηση.

Διαβάστε τι έγραψε η Κατερίνα Ακριβοπούλου ξημερώματα Τρίτης:

Τα γεγονότα τα πληροφορήθηκα πριν από λίγο και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση: Πριν από τη συνάντηση Βαρουφάκη – Νταϊσελμπλουμ, ο Μοσκοβισί παρουσίασε στον Έλληνα υπουργό το προσχέδιο κειμένου, το οποίο ήταν στην ουσία το αποτέλεσμα των όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ Τσίπρα – Ντάισελμπλουμ, στις 12 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες.

Ο Βαρουφάκης, ευλόγως, δήλωσε πρόθυμος να το υπογράψει, καθώς εμπεριείχε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Αμέσως μετά του λέει ο Μοσκοβισί να συναντηθούν με τον Ντάισελμπλουμ για να τον ενημερώσουν.

Στη συνάντηση αυτή, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup πάντα, ο Ολλανδός, ο οποίος είχε προηγουμένως μιλήσει με τον Σόιμπλε, τους είπε ότι δεν δέχεται αυτό το κείμενο, αφήνοντας εμβρόντητο τον Βαρουφάκη και σαστισμένο τον Επίτροπο.

– «Πιέρ τί είπαμε», ρωτάει τον Μοσκοβισί, ο Έλληνας υπουργός, για να πάρει την εξής απάντηση:

– «Ε, αφού αυτό προτείνει ο πρόεδρος του Eurogroup, δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε Γιάννη».

– Διαφωνούμε όμως εμείς, αυτό που ζητάτε να υπογράψουμε είναι παράταση του μνημονίου κι εμείς δεν μπορούμε να το δεχτούμε» ήταν η απάντηση Βαρουφάκη.

Και μετά ξεκίνησε το Eurogroup, όπου ο Σόιμπλε δεν μίλησε παρά ελάχιστα. Δεν χρειαζόταν άλλωστε, η δουλειά είχε γίνει από πριν…

Τη συνέχεια την είδαμε στις οθόνες μας…

Οι εκπρόσωποι των Μεγάλων Δυνάμεων έστειλαν τελεσίγραφο στα θρασίμια της Αθήνας, ο Βαρουφάκης αποκάλυψε το έγγραφο Μοσκοβισί, τονίζοντας ταυτοχρόνως ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχτεί ένα πρόγραμμα, το οποίο απέρριψε πρόσφατα ο ελληνικός λαός.

Την ίδια ώρα το Μαξίμου απαντούσε ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται και πώς δεν πρόκειται να δεχθεί καμία συμφωνία για μνημόνιο.

Θορυβημένα διάφορα κέντρα τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα δυστυχώς, έσπευσαν να διαψεύσουν την ύπαρξη του κειμένου.

Ο γνωστός συντάκτης των Financial Times έγραψε πώς τέτοιο κείμενο δεν υπάρχει, δημοσίευμα που το έκανε αμέσως ρουλεμάν ο ανεκδιήγητος εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Καραγκούνης, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Λίγο μετά όμως ήρθε η κατραπακιά από τον Paul Mason, δημοσιογράφο στο Channel 4, που αποκάλυψε το κείμενο.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Προφανώς μέσα μαζικής ενημέρωσης και αξιωματούχοι της Κομισιόν παίζουν βρώμικα παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας, έχοντας αναγάγει την διαπραγμάτευση, σε ζήτημα ζωής ή θανάτου.

Το προσχέδιο του Πιερ Μοσκοβισί που έδειξε πριν από την έναρξη του Eurogroup στον Γιάνη Βαρουφάκη αποκαλύπτει ο Paul Mason, δημοσιογράφος στο Channel 4, διαψεύδοντας έτσι το Reuters και τους αξιωματούχους της Κομισιόν που αρνούνται ότι υπήρξε τέτοιο κείμενο.

Ο Paul Mason γράφει στο Twitter:

«Aυτό είναι το προσχέδιο που παραλίγο να υπογράψει ο Βαρουφάκης, και το οποίο φέρεται να του έδειξε ο Μοσκοβισί». O δημοσιογράφος αναφέρει ότι υπάρχει μόνο μια μόνο σελίδα την οποία και δημοσιεύει.

Το προσχέδιο αναφέρει:

Προσχέδιο Δήλωσης του Eurogroup για την Ελλάδα


Το Eurogroup υπογραμμίζει την εκτίμησή του για τις αξιοσημείωτες προσπάθειες της Ελλάδας και των Ελλήνων για προσαρμογή, τα τελευταία χρόνια. Την προηγούμενη εβδομάδα το Eurogroup και τα λοιπά θεσμικά όργανα, λαμβάνουν μέρος σε έναν εντατικό διάλογο με την νέα κυβέρνηση της Ελλάδος.

Οι ελληνικές αρχές έχουν εκφράσει την ισχυρή δέσμευσή τους ως προς μια ευρύτερη διαδικασία μεταρρυθμίσεων με στόχο την διαρκή βελτιστοποίηση των προοπτικών ανάπτυξης και της απασχόλησης, την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την διασφάλιση της σταθερότητας και στιβαρότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα. Συγκεκριμένα, οι Ελληνικές αρχές δεσμεύονται για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ως προς την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, όπως και την βελτίωση της δημόσιας διοίκησης. Παράλληλα, οι Ελληνικές αρχές επανέλαβαν την κατηγορηματική δέσμευσή τους ως προς την τήρηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς τους εταίρους. Οι νέες αρχές θα αξιοποιήσουν στο βέλτιστο την συνέχισης της παροχής χρηματοπιστωτικής και τεχνικής βοήθειας.

Συζητήσαμε τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης της Ελλάδος, βάσει των εργασιών που πραγματοποιούνται από τα υπεύθυνα μέσα των Ελληνικών αρχών. Βλέπουμε θετικά το γεγονός πως σε μία σειρά από τομείς, οι Ελληνική πολιτική μπορεί να βοηθήσει σε μία καλύτερη θέσπιση του προγράμματος χρηματοοικονομικής βοήθειας, κάτι που μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση ενός νέου προγράμματος. Οι αρχές θα συνεργαστούν στενά με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς εταίρους για να διασφαλίσουν την τήρηση των παραμέτρων του προγράμματος με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Οι ελληνικές αρχές συμφωνούν για την εξασφάλιση κατάλληλου πρωτογενούς πλεονάσματος και χρηματοδοτήσεως έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους. Οποιαδήποτε νέα μέτρα θα χρηματοδοτούνται έτσι ώστε να μην θέσουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του χρέους ή της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. (1).

Τα ανωτέρω αποτελούν τη βάση για ένα αίτημα για την παράταση του ισχύοντος δανειακού προγράμματος, το οποίο θα πάρει τη μορφή ενός ενδιάμεσου βήματος προς μια νέα συμφωνία οι λεπτομέρειες της οποίας θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν σε μία περίοδο έξι μηνών. Συμφωνήσαμε επίσης πως το ΔΝΤ θα συνεχίζει να παίζει τον ρόλο του σε αυτή τη συμφωνία. Το Eurogroup είναι θετικά προδιατεθημένο για μία τέτοια πρόταση από την Ελληνική πλευρά.
Επιπλέον, ενημερωθήκαμε από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ πως θα ήταν φρόνιμο να παρατεθεί η χρονική περίοδος διάθεσης ομολόγων του EFSF στο ρυθμιστικό HFSH για έξι μήνες, παράλληλα με την επέκταση του προγράμματος του EFSF. Το Eurogroup προσβλέπει θετικά μία τέτοια επέκταση. Κατόπιν αιτήματος από την Ελληνική πλευρά, το EFSF μπορεί να κάνει τις προαπαιτούμενες ρυθμίσεις. Το Eurogroup τονίζει πως αυτοί οι πόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και θα δοθεί μόνο με βάση την αξιολόγηση από τα θεσμικά όργανα και την απόφαση του Eurogroup.

Παραμένουν προσηλωμένοι στην παροχή επαρκούς στήριξης προς την Ελλάδα έως ότου επανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές, όσο τιμά τις δεσμεύσεις τις μέσα στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας.

1) Να μην προβεί σε μονομερή μέτρα με καθαρά δημοσιονομικές επιπτώσεις.

«Draft Eurogroup Statement on GREECE


The Eurogroup reiterates its appreciation for the remarkable adjustment efforts undertaken by Greece and the Greek people over the last years. Over the last week the Eurogroup and the institutions have engaged in an intensive dialogue with the new Greek authorities.
The Greek authorities have expressed their strong commitment to a broader and deeper reform process aimed at durably improving growth and employment prospects, enhancing social fairness and ensuring stability and resilience of the financial sector. In particular the Greek authorities commit to implementing long overdue reforms to tackle corruption and tax evasion, and improving the efficiency of the public administration. At the same time the Greek authorities reiterated their unequivocal commitment to honour their financial obligations towards all their creditors. The Greek authorities will make the most efficient use of the continued provision of the technical assistance.
We discussed the policy priorities of the new government on the basis of work undertaken by the institutions and the Greek authorities. We welcomed that in a number of areas the Greek policy priorities can contribute to a strengthening and better implementation of the financial assistance programme and can serve as the basis for a new arrangement. The Greek authorities intend to make the best use of existing built-in flexibility in the current programme as work commences on the new arrangement. They will work closely with their European and international partners to secure agreed parameters for structural reforms.
The Greek authorities agree to ensure appropriate primary fiscal surpluses and financing in order to ensure debt-sustainability. Any new measures will be funded and will not endanger debt sustainability or financial stability.(1)
The above forms the basis for a request to extend the current loan agreement, taking the form of an intermediate step to a new arrangement, that will be discussed and decided during this period of six-months. We also agreed that the IMF would continue to play its role in this agreement. The Eurogroup is favorably disposed to such a request by the Greek authorities.
Moreover, we were informed by the EC, the ECB and the IMF that it would be prudent to extend the availability period of the EFSF bonds in the HFSF buffer for six months, in parallel to the extension of the EFSF programme. The Eurogroup looks favorably at such an extension. Following a request by Greece, the EFSF can make the necessary arrangements. The Eurogroup emphasizes that these funds can be used for bank recapitalization and resolution costs and will only be released on the basis of an assessment by the institutions and a decision of the Eurogroup.
We remain committed to provide adequate support to Greece until it has regained full market access as long as it honors its commitments within the newly-agreed framework.
Possible points to give:
1) Refrain from uni-lateral actions with net fiscal implications..»

πηγή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου