Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ Η ΖΩΗ

Σε νέα ανακοίνωση προχώρησε σήμερα η Νέα Δημοκρατία εναντίον της Ζωής Κωνστνατοπούλου επειδή παρέστη χθες στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ενώ, όπως επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση «ο πρόεδρος της Βουλής πρέπει να είναι όλων των κομμάτων». Βεβαίως! Όλοι θυμούνται την θαλπωρή και την αμεροληψία της προεδρίας Μεϊμαράκη.

Του Κώστα Εφήμερου

Χθες όλα τα ΜΜΕ κατανάλωσαν ώρες δημοσιογραφικού άχρηστου χρόνου προσπαθώντας να χτίσουν κάτι γύρω από την επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην θέση της Προέδρου της Βουλής. Ο Σταύρος Θεοδωράκης έβγαλε μια επιθετική ανακοίνωση και ακολούθησαν οι αντίστοιχες δηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντας στην Κωνσταντοπούλου στην καλύτερη των περιπτώσεων χαρακτηρισμούς όπως «οξύς χαρακτήρας», «συγκρουσιακή προσωπικότητα» και «καβγατζού». Φαίνεται ότι ανησυχούσαν μήπως η νέα Πρόεδρος δεν αρθεί στο ύψος των στάνταρτ που έθεσε ο πνευματικός ογκόλιθος Ευάγγελος Μεϊμαράκης που έχει δηλώσει στη βουλή: «κατέβασε ρε μαλάκα το παντελόνι να έρθω να σε γαμήσω».

Ο πανικός που επιδεικνύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και η στοχοποίηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου (που είναι διαρκής και ασταμάτητη εδώ και χρόνια) μπορεί να σημαίνει μόνο δύο πράγματα: Ή η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν τέτοια που στέρησε από τους αντιπάλους του την δυνατότητα να επιτεθούν με ουσιαστικό τρόπο στις επιλογές του ή στα αλήθεια οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας φοβούνται τις 100 και πλέον έρευνες που έχουν φρακάρει στα συρτάρια της Βουλής. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι για πρώτη φορά η αριστερά θα έχει την πλειοψηφία στις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων.

Και να μην ξεχνάμε και κάτι ακόμη. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν όντως στα όρια του αφόρητου κάθε φορά που βρέθηκε μπροστά σε ξεδιάντροπους κυβερνητικούς χειρισμούς και κάθε φορά που ξεφτιλίστηκαν οι θεσμοί και το Σύνταγμα.

Θα ήταν λοιπόν μάλλον καλύτερο οι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας πριν γράφουν τις ανακοινώσεις τους να προσπαθούν να θυμηθούν ότι οι πολίτες τους τιμώρησαν για τον τρόπο με τον οποίο ευτέλισαν τους θεσμούς, έφεραν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου προκειμένου να κόψουν τις συντάξεις του κόσμου, αρνήθηκαν νόμιμες διαδικασίες εντός της Βουλής και πολλές φορές οι πράξεις τους χαρακτηρίστηκαν από τον κόσμο «πραξικοπηματικές».

Κι ας αφήσουν τα «ο πρόεδρος της Βουλής είναι όλων των Ελλήνων». Οι προστάτες των θεσμών μέχρι σήμερα αποδείχτηκαν προαγωγοί. Ας περιμένουμε να δούμε πως θα δράσουν τώρα και δαύτοι.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου