Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΜΑΘΗΜΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΟ BBC

Σε δύσκολη θέση προσπάθησε να φέρει η δημοσιογράφος του BBC τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, σε συνέντευξη που του πήρε λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του με τον Γ. Ντάισελμπλουμ, όμως τελικά δεν τα κατάφερε.

 Ο Γ. Βαρουφάκης στο blog του, έκανε λόγο για πολλές ανακρίβειες στο ρεπορτάζ του βρετανικού Μέσου, επισημαίνοντας παράλληλα την αγένεια της δημοσιογράφου που πήρε τη συνέντευξη.

Στη διάρκεια της συνέντευξής του, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με τους επίσημους εταίρους της χώρας: το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ευρωζώνη, όχι όμως με την τρόικα.

Υποβάθμισε το επεισόδιο με τον επικεφαλής του Eurogroup υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα επιδιώκει να φέρει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης λογικές προτάσεις με ένα στόχο: “Να μειωθεί το κόστος αυτής της κρίσης για κάθε φορολογούμενο σε κάθε χώρα, όχι μόνο για τους Έλληνες”.

“Δεν πρόκειται για θέμα τελεσιγράφων ή ποιος θα κάνει πίσω πρώτος. Πρόκειται για μια κρίση που μόνο χειρότερα έχει κάνει τα πράγματα και τελικά οι μόνοι που έχουν ωφεληθεί από αυτή είναι οι αντιευρωπαίοι: οι φασίστες εδώ στην Ελλάδα και οι ακραίοι εθνικιστές σε άλλες χώρες. Θέλουμε να βάλουμε τέλος σε αυτά και να έχουμε μια λογική συζήτηση με τους εταίρους μας”, επισήμανε.

Η ένταση με τη δημοσιογράφο προκλήθηκε και όταν εκείνη αναφέρθηκε σε ασάφειες του κυβερνητικού προγράμματος, με τον κ. Βαρουφάκη να της απαντά ότι ασαφές είναι το ρεπορτάζ του BBC και σε επίμονη ερώτησή της για το αν εμπιστεύεται τη Γερμανία και θέλει να συνεργαστεί με τη χώρα της αποκρίθηκε: «Ναι την εμπιστεύομαι. Αν δεν με διακόπτατε συνεχώς αγενώς, θα σας είχα πει ότι είχα γράψει ένα άρθρο στην Handelsblatt, περιγράφοντας το σημαντικό ρόλο που πρέπει να παίξει η Γερμανία ως ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας».

Ακόμη, ο κ. Βαρουφάκης απέρριψε τον ισχυρισμό της δημοσιογράφου ότι πρόθεση της κυβέρνησης να αναστρέψει τις μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας «Οχι μόνο δεν ισχύει αυτό, αλλά θέλουμε να τις εμβαθύνουμε. Η χώρα τις χρειάζεται απελπισμένα και δεν έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια».

Ερωτηθείς για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι προσωπικά και ως υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει πλήρως την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, αλλά σημείωσε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις που κυρίως έγιναν τα τελευταία χρόνια έμοιαζαν με ξεπούλημα και τα χρήματα που ήρθαν έπεσαν στη μαύρη τρύπα ενός μη βιώσιμου χρέους.

Κληθείς να σχολιάσει τις -όπως χαρακτήρισε η δημοσιογράφος του BBC- αντισημιτικές απόψεις του Πάνου Καμμένου, απέδωσε την κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ στους μετεκλογικούς πολιτικούς συσχετισμούς.

“Έπρεπε να πάρουμε μία γρήγορη απόφαση- σχηματίσαμε γρήγορα την κυβέρνηση και θα δουν όλοι ότι είναι λειτουργική”, είπε και προχώρησε σε μία αναλογία με τη Βρετανία για να ενδυναμώσει το επιχείρημα του: “Δεν δεχόμαστε ό,τι λένε οι ΑΝΕΛ, όπως και ο κ. Κάμερον δεν δέχεται ό,τι λέει ο κ. Κλεγκ”.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου