Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ο ΑΗ ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ''ΣΗΜΕΙΟ'' ΜΗΔΕΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Όπως έγραψε το kalami.net,  το περασμένο Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014, έγινε "Τελετή αγιασμού του θεμέλιου λίθου" του Αγίου Νικολάου, εκεί που ήταν οι "δίδυμοι πύργοι". Μάλιστα η..."ελληνορθόδοξη θρησκευτική τελετή" ξεκίνησε με ''προσευχή'' στα εβραϊκά, από στέλεχος του... American Jewish Committee. 

Ουδέν το αξιοπερίεργο! Η Ορθοδοξία, ως μια εβραϊκή αίρεση, είναι καπελωμένη, αιώνες τώρα, από τον Ιουδαϊσμό. Άλλωστε το ορθόδοξο λειτουργικό είναι διανθισμένο με ύμνους και ονόματα της Παλαιάς Διαθήκης και ο "ελληνορθόδοξος" Θεός αναφέρεται συχνά ως Θεός του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ. 

Γιατί λοιπόν εσείς οι ομογενείς των ΗΠΑ διαμαρτύρεστε; Ακόμη και στη νεκρώσιμη ακολουθία οι ορθόδοξοι νεκροί αποστέλλονται για ν' αναπαυθούν στις αγκάλες του Αβραάμ. "Εν κόλποις Αβραάμ αναπαύσαι", κλπ. Αυτά δεν σας ενοχλούν; Δεν σας αφυπνίζουν ως προς την τραγωδία του ελληνισμού; Ο ελληνισμός, αγαπητά αδέλφια της ομογένειας, έχει θαφτεί κάτω από το μαύρο πέπλο της εβραιορθοδοξίας... Εξού και το προσκύνημα των κυβερνώντων στις εβραϊκές οργανώσεις των ΗΠΑ.

Γράφει, λοιπόν, το kalami:
Η Ομογένεια ζητά καθαρές-έντιμες εξηγήσεις από την (ελληνική) Αρχιεπισκοπή Αμερικής:
Τι συμβαίνει με την "ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου" στο "σημείο Μηδέν", Mανχάτταν Nέας Υόρκης;
Γιατί η αρχιεπισκοπή Αμερικής ΔΕΝ ΛΕΕΙ την ΑΛΗΘΕΙΑ; 
Λένε ότι ο "ναός θα είναι στο πρότυπο της Aγίας Σοφίας", αλλά το κατασκεύασμα λίγο παραπέμπει σε...Aγία Σοφία, με χωρητικότητα 150 άτομα. 

Σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής αναφέρεται ότι ''ο νέος ναός του Αγίου Νικολάου θα οικοδομηθεί ως εθνικό προσκύνημα παγκοσμίου εμβέλειας, σε μικρή μόνο απόσταση από την αρχική του τοποθεσία και σε περίοπτη θέση, στον αριθμό 130 της οδού Liberty, απέναντι από το μνημείο που δημιουργήθηκε για την 11η Σεπτεμβρίου''. 

Καλούμε τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο να πει την ΑΛΗΘΕΙΑ γιa την υπόθεση (αν)''οικοδόμηση αγίου Νικολάου'' και να σταματήσει να κοροϊδεύει-εξαπατά τον Ελληνισμό. 

Ειδικά να εξηγήσει: 
ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ και από ιδιοκτήτες εκκλησίας (Αγίου Νικόλαου) και ειδικά του οικοπέδου της, στην διεύθυνση 155 Cedar Street στο Κάτω Μανχάτταν, δίπλα στους ''δίδυμους πύργους'', να ''ξαναχτιστεί'' ο Άγιος Νικόλαος σε παρακείμενη τοποθεσία (130 Liberty St.) και μάλιστα σε οικόπεδο-γη που θα ''ενοικιάζεται'' στην Αρχιεπισκοπή γιά 99 χρόνια; 
(Σημ.: Στην παλιά διεύθυνση, 155 Cedar Str., χτίζεται....τράπεζα) 

Το μεγάλο ερώτημα: ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ οι της Αρχιεπισκοπής και με τι "ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ", παραχώρησαν την ιδιοκτησία (γη) του Αγίου Νικολάου; 

Σημείωση: Kαι στην Επιτροπή Ανοικοδόμησης είναι ανακατεμένος ο "εισπράκτορας Βαρθολομαίου", ο...παπα-Αλέξανδρος (Καρλούτσος). 
Kαι στην Οργάνωση των "κροίσων Ομογενών". 
Και στους νεόπλουτους ''άρχοντες'' του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Και όπου χρήμα, γενικά... 
Πολύ ''χρήσιμος''. 

******
Το έργο, θα στοιχίσει 40 εκατομ. δολ. και η Ομογένεια ΔΕΝ προσφέρει. 
Κουράστηκε-βαρέθηκε να δίνει για χτίσιμο εκκλησιών και "παπαδαριό'" όταν τα ελληνικά σχολεία κλείνουν, εξαιτίας έλλειψης χρημάτων και αχρηστίας της Αρχιεπισκοπής. 
Ας τα δώσουν οι "άρχοντες", σφογγοκωλάριοι και μη, για την (αν)οικοδόμηση του Αγίου Νικολάου, αντί να τα δίνουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, με αντάλλαγμα ένα "λιλί'" χωρίς... ''συγχωροχάρτι''.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου