Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ - ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Την 1/1  πολικό ψύχος κάλυψε την βόρεια Αμερική και σε πολλές περιοχές,ιδίως στις βόρειες περιοχές του Καναδά η θερμοκρασία έφθασε στους -50β, μάλιστα πάγωσε και ο καταράκτης του
ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΝΙΑΓΑΡΑΣ
Νιαγάρα ! Ενώ στις 17/1, εν μέσω του  ξηρότερου έτους της Καλιφόρνιας,ο κυβερνήτης  Τζέρι Μπράουν κήρυξε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης την πολιτεία. Ποτάμια και ταμιευτήρες νερού στην Καλιφόρνια έφθασαν σε  επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα, μετά από τις μεγαλύτερες ξηρασίες  που έχουν καταγραφεί.

Στις 5/1 γιγάντια κύματα ύψους ως και 23 μέτρων να σαρώνουν την περιοχή Πρέα ντο Νόρτε στην πόλη Ναζαρέ, στην κεντρική Πορτογαλία.

Χιονοπτώσεις τον Μάϊο σε πολιτείες των ΗΠΑ, ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα σε όλο τον πλανήτη, με εναλλαγές κρύου, κυμάτων καύσωνος, περισσότερες ξηρασίες και πολλές μεγάλες πλημμύρες.Τα ακραία αυτά μετεωρολογικά φαινόμενα γίνονται όλο και πιό συχνά στον κόσμο.Σύμφωνα με τελευταία αναφορά του ΟΗΕ η κλιματική αλλαγή θα έχει καταστροφικές συνέπειες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με μετακινήσεις
ΚΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
πληθυσμών, πολέμους, ασθένειες, φτώχεια.

Σύμφωνα με επιστήμονες τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα δεν είναι καθόλου άσχετα με την επίδραση που έχουν οι συχνότατες πλέον πτώσεις μετεωριτών μέσω της ατμόσφαιρας της γης, τα σώματα αυτά που πέφτουν στην επιφάνεια κουβαλάνε και… συνοδεία (κοσμική σκόνη, θραύσματα κ.ά.)

Η απειλή μιας νέας εποχής παγετώνων προέρχεται, λοιπόν, από το πρόβλημα στην τροχιά του πλανήτη ή συνδέεται με την πτώση μετεωριτών; Ας μην ξεχνάμε, πάντως, κι αυτό: ότι οι Αρχαίοι Έλληνες συνέδεαν απόλυτα τα μετέωρα και το κλίμα, γι’ αυτό και οι επιστήμονες που ασχολούνται και σήμερα με το κλίμα λέγονται "μετεωρολόγοι". Και οι Αρχαίοι Έλληνες δεν έλεγαν τίποτε χωρίς να το μελετήσουν πρώτα. Ίσως γνώριζαν, λοιπόν, ότι τα μετέωρα και οι διελεύσεις ή οι πτώσεις τους επηρεάζουν δραματικά το κλίμα.

ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Πέραν αυτών, η τροχιά της γης παρουσιάζει πάλι μια αστάθεια και αυτό μπορεί να το κρύβουν, αλλά δεν παύει να είναι γεγονός, αφού και η κλίση του άξονα είναι μεγαλύτερη και βρισκόμαστε εν μέσω του φαινομένου της μετάπτωσης των ισημεριών εξαιτίας του περάσματός μας από την εποχή των Ιχθύων στην εποχή του Υδροχόου.

πηγή: εσσετ' ημαρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου