Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΩΣ ΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;

Ο Τσίπρας στη ΔΕΘ υποσχέθηκε τα βασικά, τα αυτονόητα και στοιχειώδη και αυτό το γνωρίζουν καλά όσοι πραγματικά δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μετά τις μνημονιακές πολιτικές γιατί και πριν από αυτές δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα με άνεση.

Τι σημαίνει η 13η σύνταξη υπό μορφή δώρου Χριστουγέννων για τους χαμηλοσυνταξιούχους, δηλαδή όσους παίρνουν σύνταξη κάτω των 700 ευρώ; Σημαίνει οτι π.χ. ένας χαμηλοσυνταξιούχος με 450 ευρώ το μήνα θα πάρει 13η σύνταξη 450 ευρώ, που διαιρεμένη δια του 12 δίνει 37,5 ευρώ/μήνα. Αυτό θα είναι το επιπλέον του εισόδημα, 37,5 ευρώ το μήνα! Τι τρύπες να κλείσει με αυτά; Μόνο οι αυξήσεις της ΔΕΗ υπερκαλύπτουν αυτό το επιπλέον εισόδημα.

Ο κατώτατος μισθός θα πάει στα 751 ευρώ. Αυτό είναι ένα μέτρο με οικονομική σημασία, αν εφαρμοστεί για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στο βαθμό που συμπαρασύρει και τους άλλους μισθούς, δηλαδή αναλογικά με την παλαιότητα όλα τα μισθολόγια πλην  - εννοείται - τα έτσι κι αλλιώς υπέρογκα των διευθυντών υπουργείων κλπ Μιλάμε όμως για τα αυτονόητα, δηλαδή σήμερα με 300 ευρώ μισθό που δίνεται συχνά στον ιδιωτικό τομέα αλλά τείνει προς τα εκεί και το δημόσιο, με το κόστος ζωής της χώρας μας, τρόφιμα, πάγια, ΔΕΗ, ενοίκια, είναι προφανές οτι δεν ζεις. Επομένως πρόκειται για ένα μέτρο στοιχειώδους αξιοπρέπειας, όχι πολυτέλειες!

Όσο για τις θεσμικές παρεμβάσεις, για τον έλεγχο στην τιμή του πετρελαίου, τις θέσεις εργασίας, τον εκδημοκρατισμό, είναι σημαντικά μέτρα στο βαθμό που υλοποιηθούν και αλλάξουν σταδιακά τη δομή της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα.

Το πρόγραμμα στέγασης με την αξιοποίηση άδειων κτηρίων είναι πολύ σημαντικό και αυτονόητο, άλλο που οι μέχρι σήμερα εξουσίες διαιωνίζουν τον παραλογισμό να βλέπουμε γύρω μας ερημωμένα κτήρια - φαντάσματα, δημόσια ή ιδιωτικά που θα μπορούσαν να επισκευαστούν δίνοντας και εργασία σε χιλιάδες κόσμο της οικοδομής και να στεγάζουν αξιοπρεπώς χιλιάδες αστέγων και φτωχών, ενώ σήμερα οι πόλεις παρουσιάζουν αυτή την εικόνα της εγκατάλειψης την ίδια ώρα που άλλοι κοιμούνται στους δρόμους. Όσο για την κάρτα σίτισης, είναι ένα μέτρο που πρέπει να έχει προσωρινή διάρκεια και σταδιακά να μην υπάρχει ανάγκη γι αυτό, δηλαδή όλοι οι άνθρωποι να έχουν δουλειά ή σύνταξη ή τέλος πάντων ένα αξιοπρεπές εισόδημα  και ταυτόχρονα οι τιμές των προϊόντων διατροφής, ένδυσης και άλλων βασικών ειδών να ελεγχθούν - καρτέλ, παράλογοι φόροι κλπ. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή, τόσο η αγροτική όσο και ο δευτερογενής τομέας.

Θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να εξαγγείλει περισσότερα; Θα μπορούσε, αν προχωρούσε σε ρήξεις: άρνηση πληρωμής του χρέους, κοπή εθνικού νομίσματος. Δεν προχωρά σε αυτές τις ρήξεις γιατί τέτοιες τάσεις δεν είναι ηγεμονικές στην ελληνική κοινωνία. Ο ελληνικός λαός απέδειξε με τη στάση του οτι είναι φοβικός, οτι είναι  βολεμένος ή απόλυτα χειραγωγημένος ή κολυμπά σε ένα σύμπαν μίζερων μικροσυμφερόντων και μικροεξυπηρετήσεων και θέλει να εξακολουθήσει να ζει έτσι και δεν θέλει τομές και ρήξεις. Αν ήθελε, αυτό θα εκφραζόταν και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και η βάση του θα πίεζε προς άλλες κατευθύνσεις. Θα εκφραζόταν επίσης στους χώρους εργασίας ως πίεση στους συνδικαλιστές για άλλη στάση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, πράγμα που δεν είδαμε.

Ο Τσίπρας λοιπόν, δεν εξήγγειλε καμιά επανάσταση, ούτε καν υποσχέθηκε υπέρογκα ποσά στους φτωχούς, απλώς υποσχέθηκε μια πρώτη ανάσχεση των συνθηκών εξαθλίωσης και θανάτου που βιώνουν ή τείνουν να βιώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα.

Αυτά τα στοιχειώδη μέτρα η κυβέρνηση ξεδιάντροπα τα χαρακτηρίζει παροχές και υποσχεσιολογία και "τον ουρανό με τ' άστρα". Ελπίζω μόνο η νοημοσύνη αυτού του λαού να μην έχει πιάσει πάτο από την πολύ προπαγάνδα και να διαθέτει ακόμα την ικανότητα να σκέφτεται και να κρίνει. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί που θεωρούν "λαγούς με πετραχήλια" τα 37,5 ευρώ το μήνα για τους χαμηλοσυνταξιούχους!

Δείτε πώς ζούνε και πού ζούνε οι ... φτωχούληδες του Θεού ...που θεωρούν οτι τα 751 ευρώ είναι πολύ μεγάλη σπατάλη για το ελληνικό δημόσιο και το μεγάλο κεφάλαιο, οτι μια χαρά μπορούν να ζουν οι άνθρωποι και με 300 ευρώ. Εκτός και αν δεν το πιστεύουν οτι μπορούν να ζουν άνθρωποι με τόσα χρήματα σήμερα στην Ελλάδα, αλλά απλώς θεωρούν οτι δεν πειράζει και να πεθαίνουν μερικές χιλιάδες, αφού δεν είχαν την τύχη να είναι ... απόγονοι μεγάλων οικογενειών και να τρώνε από τα έτοιμα... ή να είναι χωμένοι σε τερτίπια χρήματος και εξουσίας και να καβατζώνουν θέσεις κυβερνητικών εκπροσώπων....

Το ... φτωχικό...  της Βούλτεψη στη Γλυφάδα - Πηγή
Το .... φτωχικό ... της Βούλτεψη από τη Google maps - Πηγή

Η Σοφία Βούλτεψη έχει στην ιδιοκτησία της ένα ... σπιτάκι... στην Γλυφάδα, 239 τ.μ. μόνο! Το σπίτι, σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες, αγοράστηκε το 1985. Ξέρετε πόσο κοστίζει ένα σπίτι τόσων τετραγωνικών μέτρων σε αυτή την περιοχή; Κοντά στο 1.000.000 ευρώ, λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα την παλαιότητα, τη γειτονιά κλπ! Μάλιστα! Μια πρόχειρη αναζήτηση σε αγγελίες για πωλήσεις διαμερισμάτων στη Γλυφάδα θα σας πείσει. Το ... σπιτάκι... της Βούλτεψη έχει και 130 τ.μ. μέτρα ... βοηθητικούς χώρους! Και το οικοπεδάκι στην Γλυφάδα 400 τετραγωνικών μέτρων! Η γυναίκα ζει μέσα στην εξαθλίωση! Έτσι εξηγείται γιατί της φαίνονται πολλάααα λεφτά τα 37,5 ευρώ το μήνα στους γεράκους και στους αναπηρους ή τα 751 ευρώ το μήνα στους εργαζόμενους!

SAMARAS KHFISIA
Στο σπίτι της Κηφισιάς το 2003 - Πηγή
Ο Αντώνης Σαμαράς κατοικεί σε μια βίλα στην Κηφισιά. Είναι κληρονομιά της προγιαγιάς του Πηνελόπης Δέλτα, με τη διαφορά οτι τα σπίτια θέλουν και συντήρηση. Πού τα βρίσκει τόσα χρόνια τα λεφτά και το συντηρεί; Από την πιτσαρία που είχε ανοίξει στην Αμερική; Γιατί Πρωθυπουργός είναι μόνο τα τελευταία χρόνια. Εδώ και δεκαετίες είναι επαγγελματίας ... πολιτικάντης, ανεπάγγελτος! Το δε πατρικό του σπίτι είναι στην οδό Μουρούζη, δίπλα στο κτήριο της ΕΡΤ και λίγο πιο πέρα από το νεοκλασικό της Ρηγίλλης όπου στεγαζόταν τα γραφεία της ΝΔ! Πανάκριβη περιοχή στο κέντρο της πρωτεύουσας!

Σε μυστική συνάντηση στο σπίτι του Σαμαρά κλείστηκε το deal για τις κυπριακές τράπεζες
Το σπίτι του Σαμαρά στην Κηφισιά
Οδός Μουρούζη - Πηγή
Και τώρα ας συζητήσουμε πώς θα μπορέσουμε να φάμε τα 751 ευρώ που υποσχέθηκε ο Τσίπρας! Μα τρώγονται τόοοοσα λεφτά; Αδύνατον!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου