Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ!

Η ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών είναι για να τρίβεις τα μάτια σου. Τόση καταιγιστική ενημέρωση δεν προλαβαίνουμε ούτε να τη βάλουμε στο πιάτο, πολύ περισσότερο να την καταπιούμε. Ανάμεσα στη σαχλαμάρα που κυκλοφορεί για να γεμίζει τις εφημερίδες που πουλάνε cd και τα δελτία που πουλάνε σανό με σως τρόμου, πληροφορούμαστε και σημαντικά πράγματα, όπως:

Για το σκάνδαλο του Τ.Τ. αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση ο Δ. Κοντομηνάς 5.000.000€ (ολογράφως: 5 μεγάλα!), ο Χ. Γιαγκούδης με 10.000€, ο Κ. Γριβέας και η σύζυγός του Α. Βάτσικα με 100.000 λίρες Βρετανίας, ο Μ. Βαρότσης με 300.000€. Ο Φιλιππίδης είναι ακόμη στην Τουρκία, μόλις θα μας έρθει θα δούμε αν μας δώσει κι αυτός το κατιτίς του.

Για τις μίζες με τα εξοπλιστικά πλήρωσαν και βγήκαν έξω ο Μ. Ματαντός 500.000€ και ο Π. Ευσταθίου άλλες 500.000€. Προφυλακίστηκαν ο Α. Κάντας, ο Α. Αβατάγγελος, ο Ι. Μπέλτσιος, ο Δ. Παπαχρήστος και ο Σ. Εμμανουήλ, ενώ αναμένεται και η προφυλάκιση συνδικαλισταράδων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που τσέπωσαν 2,5 εκατομμύρια για να …πεισθούν!

Η πρώην υπουργάρα που αγωνίζεται για το σοσιαλισμό Γιάννος Παπαντωνίου πλήρωσε εγγύηση 50 χιλιάρικα και άλλα 20 χιλιάρικα η γυναίκα του για παραβίαση του νόμου περί πόθεν έσχες (λίστα Λαγκάρντ),

ενώ ο ψιλικατζής Χάρης Τομπούλογλου γλίτωσε προσωρινά τη μπουζού δίνοντας 150.000€.

Όχι ρε πούστη μου, ανησυχώ σοβαρά! Ένας ένας που τα ‘φαγε μαζί μου άρχισε να τα επιστρέφει. Τρέμω πως κοντοζυγώνει και η δική μου ώρα! Πως κάποια στιγμή κάποιος απ’ όλους θα σπάσει τη σιωπή του και θα δώσει και το δικό μου όνομα. Ποτάνα κενωνία!




Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kapa Research το 73% των πολιτών χαρακτηρίζουν άδικο τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων.

Πάλι καλά που υπάρχει κι εκείνο το 27% που τον θεωρεί δίκαιο. Θα είναι αυτοί που δεν έχουν σπίτι. Είτε όσοι τα έχουν σε οφ-σορ και φοροδιαφεύγουν. Είτε αυτοί που κοιμούνται σε χαρτόκουτο και δεν τους έρχεται το ΕΕΤΗΔΕ. Είτε οι μαλάκες ψηφοφόροι τους που αρέσκονται να τον στήνουν. Περαστικά σας.





Μέσα στην τόση ενημέρωση έμαθα πως η σύζυγος μπουμπούκου είναι έγκυος.

Άσχετο: Εμάς πηδάει άλλος γκαστρώνεται;

Σχετικό: Να είναι γερό το παιδάκι, δεν μας φταίει σε τίποτα. Το μόνο κακό που θα μας φέρει είναι που για κάποιο διάστημα δεν θα μπορεί ο μπαμπάς του να γα….μπιπ και θα ασχολείται με το πουλάκι του.

Καλέ, με το twitter του εννοώ!

Ήμαρτον Κύριε!
Δείγμα γραφής για να σου πεταχτούν τα μάτια όξω.









Μην αφήσετε την εμμετοσακούλα. Ακολουθεί χειρότερο.

Κάποιοι μιλάνε για τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Για δολοφονία εν ψυχρώ από πληρωμένους (από εμάς) δολοφόνους. Το λόγο έχει ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης:

"Δεν μπορούν όλα αυτά να αποτελούν αντικείμενο χαζής εκμετάλλευσης, δεν πιστεύω ότι κανείς θέλει να ανοίξουμε τις πύλες και όλοι οι μετανάστες να απολαμβάνουν άσυλου στη χώρα".

Αλίμονο! Άσυλο μπορούν να απολαμβάνουν μόνο οι βουλεφτάδες. Ας σταματήσουν αυτοί οι άπλυτοι να θαλασσοδέρνονται (τι βίτσιο κι αυτό!!!) και να κοιτάξουν να μπουν στη Βουλή. Έλεος δηλαδή! 

Ένα κουτί καπότες δώρο στον πατέρα σου θα ήταν αρκετό.






Ας αλλάξουμε λίγο κλίμα αφού πρώτα ευχηθούμε να μη βρεθούν τα πτώματα και μπούμε σε έξοδα ενταφιασμού, ή, ακόμη χειρότερα, αποστολής των σωρών στους οικείους τους.

Συνεχίζουμε με καλύτερες ειδήσεις:
Η ανάπτυξη άρχισε να αχνοφαίνεται. Στο εξής, λέει, θα πουλάνε φάρμακα και τα μεγαλομπακάλικα. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ το βρίσκω πολύ εξυπηρετικό το μέτρο. Ζω για την ημέρα που σε δύο πάλμολιβ θα τυλίγουν δώρο ένα μεσουλίτ.



Στο μεταξύ, το Κέντρο Προγραμματισμού Οικονομικών Ερευνών (ένας βαρύγδουπος τίτλος που ισοδυναμεί με αρχίδια πατέρα) έκανε (α)μελέτη(τα) για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

Τι κατάλαβαν; Αφού πρώτα σε ναρκώσουν διάβασε τι προτείνουν:

1) Την κατάργηση του κατώτατου μισθού έως ένα έτος για νέους ανέργους 15-29 ετών, ώστε (κρατήσου από κάπου…) να δίνεται ισχυρό κίνητρο στην επιχείρηση να κάνει προσλήψεις,

2) Την στόχευση των προγραμμάτων επιδότησης σε θυγατρικές των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Όπως υπογραμμίζει το ΚΕΠΕ, δεδομένης της αδυναμίας των ελληνικών επιχειρήσεων να απορροφήσουν ανέργους, τα προγράμματα επιδότησης του μισθολογικού κόστους απασχόλησης ίσως να ήταν σκόπιμο να απευθυνθούν σε επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων στο εξωτερικό, σε χώρες εντός και εκτός ΕΕ.

Με χαρά διαπιστώνουμε ότι το ΚΕΠΕ επαναλαμβάνει πρόταση του Π. Δούκα που είχαμε πει παλιότερα με την οποία ζητούσε να δουλεύουμε τσάμπα επειδή οι επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες και δεν μπορούν να πληρώνουν. Όταν περάσει ο ένας αυτός χρόνος με δεδομένο ότι δεν υποχρεούται η επιχείρηση να σε προσλάβει με μισθό παίρνεις τον πούλο και η επιχείρηση παίρνει άλλον.
 
Ένα άλλο δεδομένο που διαπιστώνει το ΚΕΠΕ είναι η αδυναμία των επιχειρήσεων να απορροφήσουν ανέργους (που οι κωλοπαιδαράδες θέλουν να πληρώνονται). Γι' αυτό και προτείνει τα λεφτά της επιδότησης απασχόλησης των ανέργων (ΕΣΠΑ δηλαδή) να στέλνονται σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Έτσι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία, στέλνοντας τα πακέτα εκτός συνόρων και συνάμα σπρώχνοντας όσες επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμα φύγει να το κάνουν.
Να χαρώ εγώ κάτι πτυχιούχους λεβεντομαλάκες με διδακτορικό στην πουστιά!


Για 2764η φορά μέσα σε 3 χρόνια αλλάζει το καθεστώς συλλογής αποδείξεων. Μέχρι σήμερα το απόγευμα και αύριο βλέπουμε, ανακοινώθηκε πως οι αποδείξεις των σούπερ μάρκετ, πρατηρίων καυσίμων και πολυκαταστημάτων θα εκπίπτουν κατά 50% και όχι στο σύνολό τους, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει πως το νέο σύστημα είναι προς όφελος (για πολλοστή φορά) των φορολογουμένων.
Και επειδή θα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα οι αποδείξεις από γιατρούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους και συνεργεία αυτοκινήτων σας προτείνουμε:
 
1) Να αρρωστήστε και να αρρωστήσετε και τους άλλους. Καλό τους κάνει.
 
2) Να αλλάζετε τακτικά βρύσες και καζανάκια. Για να αντισταθμίσετε τη χασούρα από τις αποδείξεις των σούπερ μάρκετ αρχίστε να τρώτε φρεάτια, φλάντζες και σωληνώσεις. Αν πάθετε κάτι και καλέσετε γιατρό κοιτάξτε στο νούμερο 1. Πάλι κερδισμένοι βγαίνετε.
 
3) Λάμπες: Από πότε έχετε να τις αλλάξετε; Για να μη σας αλλάξουμε τα φώτα κάντε κάτι τώρα!
 
4) Όσοι τυχόν παραδώσατε πινακίδες πιαστήκατε στη φάκα! Σας τα λέγαμε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου