Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΒΑΝΑΔΙΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΒΟΛΦΡΑΜΙΤΗΣ, ΟΡΥΚΤΑ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ

 
Τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιαστεί έξυπνα παράθυρα (smart windows) που ρυθμίζουν την είσοδο φωτός και ζέστης σε ένα χώρο. Αυτό οφείλεται σε ένα φωτοθερμικό υλικό που αλλάζει δομή σε μια θερμοκρασία αλλάζοντας ταυτόχρονα τις οπτικές του ιδιότητες στη περιοχή του infrared (θερμότητα).

Συγκεκριμένα για πάνω απο μια θερμοκρασία ένα παράθυρο επικαλυμμένο απο αυτό το υλικό ανακλά τη θερμότητα απο το εξωτερικό περιβάλλον ενώ για κάτω απο αυτή τη θερμοκρασία το υλικό στο παράθυρο γίνεται απορροφητικό, επιτρέποντας έτσι σταθερή θερμοκρασία στο χώρο.

Ένα τέτοιο υλικό παρασκευάζεται με βάση το θερμοχρωμικό οξείδιο του βαναδίου (VO2), στο οποίο ένα μέρος 1-2% V αντικαθιστάται απο W (Βολφράμιο). Για τη στοιχειομετρία αυτή η θερμοκρασία μεταβολής των οπτικών ιδιοτήτων του VO2 πέφτει απο τους 70 οC περίπου στους 29 οC. Εφαρμογή αυτής της συμπεριφοράς μπορεί να υπάρξει και στα καλύμματα των θερμοκηπίων και αυτό αποτελεί καινοτομία! Αντιγράψτε με, πριν σας τη φάνε την ιδέα κορόιδα κουραδόμαγκες οι Γερμανοί… Κορόιδα όχι με δύο films. Εντάξει;

Σε ένα θερμοκήπιο επιθυμείται ανάκλαση του φωτός το μεσημέρι όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία αλλά όχι ανάκλαση όταν πέφτει ο ήλιος. Δυστυχώς στην Ελλάδα  τέτεοιες εφαρμογές δεν γίνονται αντιληπτές αν και στα Ελληνικά ΑΕΙ τα “ξέρουν όλα”, αν και είναι οι “πρωταθλητές” της επιστήμης της Ανατολικής Μεσογείου. Κάφροι γαρ και ότι δηλώσεις είσαι… χιχιχι

Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε, σας έδωσα λύση για τη μόνωση των παραθύρων σας και μια καινοτομία για έξυπνα καλύμματα θερμοκηπίων. Eίναι μεταφορά τεχνολογίας και θέσεις εργασίας.
Σας “πληρώνω” που έρχεστε και με διαβάζετε. Αυτοί που σας βάζουν και ακούτε στα ΜΜΕ, σας τα λένε αυτά; ¨Οχι. Αυτούς τους πληρώνετε εσείς για να τους βλέπετε…
Δεν φταίνε τα chemtrails για τη κατάστασή  σας άλλο πράγμα φταίει…

Ελληνικές εταιρείες με “ιδέες” προπολεμικές



Εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονός της χρήσης οξειδίων αλουμινίου απο γνωστή εταιρεία της Κρήτης που πουλάει πλαστικά καλύμματα για θερμοκήπια για θερμομόνωση. Προφανώς το υλικό που σας περιέγραψα είναι κλάσεις καλύτερο.  Άκουσα ότι το εκανε και πατέντα. Ναί η καημένη… χιχιχι

Εκτός αυτού, το οξείδιο του αλουμινίου παρουσιάζει θερμοχρωμικό φαινόμενο στους 400 περίπου οC, αντιλαμβάνεστε ότι  ακόμη και μια μερική αντικατάσταση του αλουμινίου με βολφράμιο δεν θα μετέτρεπε το πλαστικό της κάλυμμα σε έξυπνο πλαστικό (smart plastic) στη περιοχή των 30 οC. Το υλικό το οποίο σας αναφέρω δεν το ξέρουν στην εταιρεία αυτή παρότι είναι γνωστές οι ιδιότητές του απο το 2006!

Πώς να πάει μπροστά αυτή η χώρα… Με τις πορδές του Σαμαλά και του πρώην Τούρκογλου; Tί ΕΣΠΑ και τρίχες; Δέκα χρόνια  σε τί κατέληξαν; Επιδοτήσεις, φορολόγηση αγρών για να φάνε τζάμπα τα χωράφια και να τα παραχωρήσουν στις ΕΟΖ που στήνουν με τις πλάτες λαμογιών που τρώνε και σε νέα ύπουλα τραπεζικά προιόντα με συμβόλαια. Αυτό δεν είναι ανάπτυξη. Είναι αρπαχτή. Μια λουμπίνα και μισή είναι!

Ορυκτός πλούτος και δευτερογενή προιόντα



Όπως αντιληφθήκατε αυτό που έχει σημασία στην ανάπτυξη του παραπάνω καινοτόμου προιόντος είναι - εκτός της τεχνολογίας και της εμπειρίας που δεν υπάρχει στη χώρα, παρά μόνο σε εκπομπές “μεταμεσονύκτιες” όπου όλοι έχουν άποψη - τα βασικά μέταλα, το βανάδιο (V) και το βολφράμιο (W). Ευτυχώς, αυτά υπάρχουν στην Ελλάδα μέσα σε διάφορα ορυκτά. Δυστυχώς αυτά τα πρωτογενή υλικά με τα ορυκτά τους, θα πάνε για πούλημα μέσω ΤΑΙΠΕΔ. 

Είναι το είδος της “ανάπτυξης” το οποίο ενστερνίζεται ο αντιπρόεδρος του 3%, αυτός που άφησε με ένα υποβρύχιο την Ελλάδα και αυτό μειωμένης μαχητικής ικανότητας, ο πρώην Τούρκογλου.

Είναι η “ανάπτυξη” για την οποία κόπτονται όλοι εντός και εκτός Βουλής και για την οποία κανείς δεν κάνει τίποτα (με τι προσόντα άλλωστε), πλήν του να ξεπληρώνει τη “σιωπή” των Προέδρων πάσης φύσης, των συγγενών τους και των φίλων τους με “επιδοτήσεις” χάριν των ντόπιων (εφοπλιστές, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, καναλάρχες) και ξένων συμφερόντων (Ιδρύματα, ΜΚΟ, Παρατηρητήρια κλπ), σε μια χώρα που γίνεται πλιάτσικο και που μεταμορώνεται σε Ένωση από ΕΟΖ, πρίν μέρη της αυτονομηθούν.

Είναι η “ανάπτυξη-ξεπούλημα” των πρωτογενών πηγών της χώρας και της Ελληνικής γής με ΕΟΖ για την οποία τα αριστερά κόμματα κάνουν την πάπια.

Το βανάδιο (V) το οποίο ευρίσκει κανείς στο ορυκτό βαναδινίτη, που είναι μέσα και στο λιγνίτη, που οι κύριοι μπουχέσες του ΥΠΕΚΑ σπαταλούν στη ΔΕΗ αργά ή γρήγορα θα ξεπουληθεί μέσω ΤΑΙΠΕΔ, όπως και ο χρυσός, το νερό κοκ. Το βολφράμιο (W) το οποίο υπάρχει και αυτό στην Ελλάδα μέσα στο ορυκτό βολφραμίτη, φυσικά θα πάει και αυτό για ξεπούλημα.

Πουλώντας τις πρωτογενείς πηγές της χώρας μας π.χ. ορυκτά στους δανειστές, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αναπτύξει δική της τεχνολογία ούτε να παράγει δευτερογενή προιόντα στα οποία μεταφέρεται και πολλπλασιάζεται το κέρδος. Ανάπτυξη γιόκ. Οι επενδυτές στις ΕΟΖ δεν επανεπενδύουν στην Ελλάδα. Εξαγωγές θα υπάρχουν με βάφτισμα των εισαγομένων στις ΕΟΖ προιόντων σαν ελληνικών, τα νούμερα θα ευημερούν αλλά οι Έλληνες πολίτες θα ζούν σαν δούλοι, κάτω απο την επικυριαρχία άλλων που ήδη είναι στα πράγματα και συνεχώς προλειαίνουν το έδαφος.
Θέλετε ανάπτυξη στη χώρα; Θέλετε να ζήσουν τα παιδιά σας στην Ελλάδα; Απορρίψετε το παρόν πολιτικό σύστημα, το οποίο ότι κάνει το κάνει για κακό και για την απαξίωση της χώρας. Δεν τους καταλάβατε ακόμη;

Περί αξιοκρατίας, προστασίας κλεφτών, λαμογιών και ασχέτων γενικώς



Ξέρετε και το άρθρο αυτό, εσείς της προπαγάνδας κρύψτε το. Να μη δεί ο κόσμος τη διαφορά. Δώστε χώρο και χρόνο στους τουρκόγυφτους που βγαίνουν στα ΜΜΕ και παίζουν τον μεγάλο, αυτούς τους καραγκιόζηδες που διαφημίζουν οι εφοπλιστοτραπεζίτες στα ΜΜΕ για να τους ψηφίζει ο κόσμος και να θεωρείστε κάτι εσείς. Μπαγλαμάδες. Σημασία έχει να  μη φανεί ότι οι άλλοι με τις μώβ γραβάτες, που τους ταίζετε επι χρόνια είναι σκάρτοι και εγώ όχι.

Με τί προσόντα όλοι θέλετε να σας σέβονται στην Ευρώπη; Αφού σας βλέπουν ότι είστε μεγάλα κορόιδα και λιβάνια Ανατολής.

Όσο δεν κάνετε τόπο κομπλεξικοί μου στους άξιους και δεν αλλάζετε νοοτρπία, θα πάτε και πιο κάτω. Πάρτε αναπνοή στη Κρήτη και τη Πελοπόννησο. Έρχονται οι Κινέζοι. Νέες ΕΟΖ. Άλλα κόλπα...

Όσον αφορά εμένα είμαι πολύ καλά και δεν θα κάνω το Σοφιανόπουλο για πάντα. Τον θυμάστε πόσα χρόνια τα έλεγε στη τηλεόραση; Tί άλλαξε απο τότε; Τίποτα. Πόσοι εξύπνησαν; Ελάχιστοι.
Ζείτε στην τριτοκοσμική Ελλάδα και σας κυβερνούν αυτοί που σας αξίζουν. Τα τσόλια. Δεν είμαι “επιθετικός”. Εσείς είστε “παθητικοί”, τόσο που έχω αρχίσει να σας συχαίνομαι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου