Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


500 εκπαιδευτικοί αποσπάστηκαν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Μα, δεν ήταν οι κατά καιρούς Υπουργοί του που διακήρυσσαν σε όλους τους τόνους οτι οι δάσκαλοι πρέπει να βρίσκονται μέσα στις τάξεις και όχι αποσπασμένοι από 'δω κι από 'κει; 

Και γιατί άραγε δεν προσλαμβάνονται 500 διοικητικοί υπάλληλοι με αξιοκρατικές διαδικασίες όπως π.χ. ο ΑΣΕΠ,  για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Υπουργείου;

Ας δούμε το γιατί.

Με την απόσπαση εκπαιδευτικών σε αυτές τις θέσεις, δεν αποφεύγεται μόνο η πρόσληψη εργαζομένων, για να εξοικονομούνται έτσι χρήματα για τους λεγόμενους δανειστές.

Εξάλλου δεν ενδιαφέρει το Υπουργείο αν αυτούς τους 500 τους στερεί από την εκπαιδευτική λειτουργία σχολείων. Έτσι κι αλλιώς στόχος είναι η απόλυτη απαξίωση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και η προσχηματική και μόνο ύπαρξή της, για τα μάτια του κόσμου.

Έχουμε ωστόσο με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια:

Κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς επιπλέον προσλήψεις εργαζομένων αλλά και....

έχουμε ένα μικρό στρατό ευνοημένων - τώρα με τις διαθεσιμότητες καθηγητών, ποιος δεν θα επιχαίρει που "τη γλύτωσε" και μάλιστα για τα καλά - ένα στρατό στο κρίσιμο πόστο: στην καρδιά ενός καυτού Υπουργείου... 

Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί άραγε(!) δεν καταλαμβάνουν το Υπουργείο οι εργαζόμενοί του, την ώρα που χτυπιέται τόσο σκληρά ο κλάδος! 

Ποιοι να κάνουν καταλήψεις; Αυτοί που αποσπάστηκαν εκεί ακριβώς επειδή ήταν κυβερνητικά προσκείμενοι και γλειψιματίες; Διότι αυτές οι αποσπάσεις γίνονται μόνο με "από τα πίσω" συνεννοήσεις και "σπρωξίματα".

Έχουμε έτσι τα δικά μας παιδιά στα κρίσιμα πόστα και είμαστε σίγουροι, δημιουργώντας τις ασφαλιστικές δικλείδες για να μην ανοίξει ποτέ ένα επικίνδυνο μέτωπο.... Έχουμε τα δικά μας παιδιά στην καρδιά του κράτους, ώστε να είναι απρόσβλητο!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου