Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ




Σχόλιο ανήσυχου: Τα παντελόνια ξέπεσαν επικίνδυνα πλέον, φοριούνται από ανήμπορους και δειλούς, που δεν διαθέτουν  την στοιχειώδη τόλμη να μπαίνουν από την κύρια είσοδο σαν αρσενικοί, παρά προτιμούν την πίσω πόρτα σαν αρουραίοι. Αυτό κι’αν είναι κατάντια.

Ο Χάνς Πέτερ Κάιτελ όταν δέχεται καλεσμένους από την Ελλάδα επιβάλλει ένα περίεργο dress code, απαιτώντας να φοράνε κουκούλες! Αυτή δεν είναι και η μοναδική εκκεντρικότητά του, αφού στη συνέχεια το τελετουργικό επιβάλει δυο «οικογενειακές» φωτογραφίες. Η πρώτη με τους καλεσμένους του να φοράνε κουκούλες και η δεύτερη να είναι ασκεπείς. Οι καλεσμένοι λαμβάνουν μόνο τη μία φωτογραφία για να εμπλουτίσουν το portofolio τους, αυτή στην οποία φαίνονται τα αστραφτερά χαμόγελά τους και όχι εκείνη με τις κουκούλες, για ευνόητους λόγους…

Η είσοδος των κουκουλοφόρων στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων, για να μην προκαλέσει περίεργα σχόλια αλλά κυρίως απρόβλεπτες αντιδράσεις, γίνεται από μυστική υπόγεια διάβαση.

Όπως λένε οι συνωμοσιολόγοι, τα τελευταία δυο χρόνια οι κουκουλοφόροι μπαινοβγαίνουν στα γραφεία του ΣΓΒ με ταχύτητα φωτός. Και μάλιστα προβλέπουν ότι ο ανομολόγητος δίαυλος επικοινωνίας των ελλήνων κουκουλοφόρων με τον Σύνδεσμο Γερμανών Βιομηχάνων θα διδάσκεται στις πανεπιστημιακές αίθουσες του μέλλοντος ως το απόλυτο deal, ως η πιο αποτελεσματική κολεγιά που έχει γίνει ποτέ στην ευρωπαϊκή ιστορία. Ότι θέλουν οι έλληνες κουκουλοφόροι από την τρόικα το προωθούν οι γερμανοί βιομήχανοι, και ότι θέλουν οι γερμανοί το προωθούν οι έλληνες φίλοι τους. Οι Γερμανοί περιγράφουν το όραμα και οι Έλληνες κάνουν τη βρόμικη δουλειά, μεταφέροντας σε σκονάκια τα wanna de της «σωτηρίας».

Το τελευταίο σχέδιο που συνέλαβε το παρεάκι προβλέπει τη μετατροπή της χώρας σε θυγατρική εταιρία των Γερμανών κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προβλέπει την παραμονή μεν της χώρας στην ευρωζώνη, την παραχώρηση όμως του κρατικού management σε ευρωπαίους αξιωματούχους.

Τη διατύπωση άλλωστε έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων χωρίς να μασάει τα λόγια του. Ως γνήσιος άνθρωπος των αγορών, τα είπε σταράτα και τσουβαλάτα: «Όλες οι συζητήσεις περί εξόδου της Ελλάδας δεν οδηγούν πουθενά. Εγώ ως επιχειρηματίας δεν θα άφηνα τη θυγατρική εταιρία μου που είναι σε πολύ κακή κατάσταση να πέσει, αλλά θα την εξυγίαινα»!

Η εξυγίανση της Ελλάδας και η μετατροπή της σε θυγατρική εταιρία θα γίνει, βέβαια, στο όνομα της σωτηρίας, της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Έτσι η πρόταση που έπεσε στο ευρωπαϊκό τραπέζι από τον Χάνς Πέτερ Κάιτελ είναι να μετατραπεί ολόκληρη η χώρα σε ειδική οικονομική ζώνη, εντός της ευρωζώνης. Η πρόταση του προέδρου του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων είναι λίγο πιο εξελιγμένη από εκείνη που διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας κλπ, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος προσπαθεί να κάνει οικεία στους ιθαγενείς τη θεματική(!) δημιουργία ΕΟΖ και όχι τη γεωγραφική, όπως συμβαίνει σε άλλες «Μπανανίες»…

Ο πρόεδρος των γερμανών βιομηχάνων δίνει όλο το περίγραμμα του σχεδίου, λέγοντας η θυγατρική Ελλάδα θα διοικείται από υπαλλήλους της ΕΕ που θα συν- αποφασίζουν για τις μεταρρυθμίσεις, ενώ το κατιτί- σε δημόσια γη, υποδομές, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσό- θα πρέπει να μπει και υπό μορφή ενεχύρου.

Ω του θαύματος, τις ίδιες απόψεις, ακριβώς, διατύπωσε πρόσφατα και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, Γερμανός και σοσιαλδημοκράτης… Στην πρότασή του μιλά για επενδυτικά προγράμματα που θα ελέγχονται από την ΕΕ μέσω ενός «οργανισμού ανάπτυξης». Και ο Σούλτς εξηγεί, επίσης, ποιος θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις: «Το ελληνικό κράτος θα πρέπει να δεχτεί να εφαρμόζουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι μεταρρυθμίσεις επί ελληνικού εδάφους».

Την πρόταση αυτή έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται στη μητέρα- πατρίδα οι κουκουλοφόροι, καταθέτοντας τεχνηέντως μέσω τρόικας τις νέες αλλαγές που πρέπει να γίνουν καταρχάς στο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων, έτσι ώστε η θυγατρική να λειτουργεί με άψογο τρόπο.

Οι ιθαγενείς θα δουλεύουν έξι ημέρες την εβδομάδα, θα πληρώνονται λιγότερο και θα παίρνουν λιγότερα όταν απολύονται, ενώ θα έχουν ελάχιστο χρόνο ανάπαυσης τις 11 ώρες την ημέρα!

Της  Lady Lilith/ΗD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου