Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ (ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ) ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ

Ιδού ο τραγουδιστής που επέστρεψε από το… κρύο! Ο επί δυόμισι χαλεπά χρόνια επιμελώς εξαφανισμένος από τη δημόσια ζωή, Γιώργος Νταλάρας, έσκασε μύτη σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΪ και το βράδυ στον ALPHA για να διαφημίσει τις επόμενες συναυλίες του, οι οποίες, λέει, θα είναι δωρεάν! OLE, OLE!!! Και γιατί θα είναι δωρεάν οι συναυλίες του Νταλάρα; Έτσι από ξαφνική αλληλεγγύη, η οποία θα κρατήσει μέχρι τον Απρίλιο, δηλαδή "συμπτωματικά" μέχρι τις εκλογές. Προφανώς η Άννα έβαλε μπροστά το βαρύ πυροβολικό της!



Σεισμός! Ο Νταλάρας γκρεμίζει το είδωλό του! Έπεσε η μάσκα του ψευτοσοσιαλιστή τραγουδιστή. Ο βασιλιάς Νταλάρας ήταν γυμνός… Δε μπορεί, λέει, να προσφέρει στο λαό τίποτε άλλο, ο φτωχούλης αυτός, εκτός από μουσική! Δεν γνωρίζω φυσικά τι έχει και κατέχει ο άνθρωπος, αλλά μάθαμε τι κατείχε η Βουλευτής και πρώην Υπουργός σύζυγός του, Άννα Νταλάρα, μέσα από το πόθεν έσχες της:

«ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ: ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΜΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ:
Μαζί με το σύζυγο της (και την κόρη της λιγότερο): Στη Σύρο 7 οικίες, 1 πάρκινγκ, 2 αγροτεμάχια / 1 αγροτεμάχιο στην Αντίπαρο / 1 οικία και ένα οικόπεδο στην Πάρο / 3 οικίες στη Βορ. Κυνουρία στην Αρκαδία / 2 αγροτεμάχια στη Μαγνησία (εκ των οποίων το ένα είναι δασική έκταση) /9 ακίνητα στην Αττική (οικία, διαμερίσματα, οικόπεδο κ.α.)

ΟΜΟΛΟΓΑ (ΔΙΚΑ ΤΗΣ): 432.000 ευρώ
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ (ΔΙΚΑ ΤΗΣ): 1,17 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ (ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ): 980.000 ΕΥΡΩ
Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 3779 Κ.Ε. ΥΨΟΥΣ 99.830 ΕΥΡΩ
ΣΚΑΦΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΑΠΟ 2008» (newsit, 20.12.2011)

Τα χρειάζεστε όλα αυτά, Γιώργο και Άννα; Τα χρησιμοποιείτε; Μπας και τα φυλάτε για να τα πάρετε μαζί σας στον άλλο κόσμο;

Πάντως, όπως ακούσατε και στο video, ο Γιώργος Νταλάρας ομολογεί ότι στον κόσμο που ζει στις φτωχογειτονιές της Νίκαιας, του Κερατσινίου και άλλων περιοχών, χρωστάει το καλύτερο επίπεδο διαβίωσης που του έδωσε όλα αυτά τα χρόνια! Προκαλείς βάναυσα, Γιώργο Νταλάρα! Ομολογείς ότι ο λαός σου εξασφάλισε καλύτερο επίπεδο διαβίωσης, αλλά δεν του επιστρέφεις ούτε ψίχουλα τώρα που πεινάει, παρά μόνο κούφια λόγια με μουσική επένδυση. Τόσα χρόνια τραγουδούσες τους καημούς του για να θησαυρίζεις, επιβεβαιώνοντας την παροιμία «βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω»!

Ο λαός πεινάει κι ο ψευτοσοσιαλιστής Νταλάρας απλά του τραγουδάει! Παρηγοριά στον πεινασμένο! Φάτε αυτιά μουσική! Γεμίζει η μουσική το άδειο στομάχι; Σκεπάζει η μουσική τον ήχο από το γουργουρητό των εντέρων; Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο εκατομμυριούχος τραγουδιστής. Παρεμπιπτόντως, τι έγινε με τις κακές γλώσσες που ψιθύριζαν πρόπερσι για κάτι νιτερέσα σου με την εφορία; Συκοφάντες ήταν;

Λοιπόν, Γιώργο Νταλάρα, διασκευάζω τους στίχους σε κάνα δυο από τα τραγούδια που με περισσή υποκρισία θα τραγουδήσεις στις φτωχογειτονιές των άνεργων και των πεινασμένων, ώστε ν’ απευθύνονται σε δεύτερο πρόσωπο και ν’ ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα:

*Παραπονεμένα λόγια*

Στης ανάγκης τα θρανία
και στης φτώχειας το σχολειό
μάθατε την κοινωνία
και τον πόνο τον παλιό.

Παραπονεμένα λόγια
έχουν τα τραγούδια σας,
γιατί τ' άδικο το ζείτε
μέσα από την κούνια σας.

Το σεργιάνι σας στον κόσμο
ήταν δέκα μέτρα γης,
όσο πιάνει ένα σπίτι
και ο τοίχος μιας αυλής.

Παραπονεμένα λόγια
έχουν τα τραγούδια σας,
γιατί τ' άδικο το ζείτε
μέσα από την κούνια σας.

*Οι ελεύθεροι κι ωραίοι*

Οι φίλοι πούχεις χάσει και δεν κυκλοφορούν
ουρανούς παλιούς θωρούν και στο περιθώριο ζουν.
Πληρώσαν τα όνειρά τους και πάντα μετρητοίς,
τους ληστέψαμε κι εμείς για να μείνουν αφανείς.

Οι ελεύθεροι κι ωραίοι ζουν σε κάποιες φυλακές,
μες τα τείχη που η πλουτοκρατία έχει χτίσει
για να ζήσουν τις οδυνηρές στιγμές.

Εσύ δεν είχες τύχη να ζήσεις μαγικά,
με δυο ψίχουλα πικρά ζούσες χρόνια στη σκιά.
Γυρνούσες διψασμένος και βράδιαζε νωρίς
και σταγόνες της βροχής είναι αυτά που θα μου πεις.

Οι ελεύθεροι κι ωραίοι ζουν σε κάποιες φυλακές,
μες τα τείχη που η πλουτοκρατία έχει χτίσει
για να ζήσουν τις οδυνηρές στιγμές.

Σύμφωνα με τους στίχους αυτούς, Γιώργο Νταλάρα, εσύ δεν είσαι ούτε ελεύθερος ούτε ωραίος! Είσαι σκλάβος της ματαιοδοξίας σου και του χρήματος, και γι’ αυτό πολύ, μα πολύ, άσχημος. Συγνώμη που σε σοκάρω, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Εάν το σοκ σηματοδοτήσει κάποια πνευματική αφύπνιση μέσα σου, θα το δούμε στη συνέχεια. Πολύ ουσιαστικότερα πράγματα μπορείς να κάνεις για τους πεινασμένους εκτός από το να τραγουδάς τον πόνο τους. Αλλά για να δουλέψει το μυαλό σου, πρέπει πρώτα ν’ απελευθερωθεί η ψυχή σου από τη δουλεία του Μαμμωνά.

Οικτίρατε το γυμνό “βασιλιά” και στο επόμενο video:



Τα χειρότερα τα έχεις υπόψη σου αγριοκαπιταλιστή Γιώργο Νταλάρα; Παραθέτω το video για να σου δώσω ιδέες, ντε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου