Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

Ο γιός του πρώην γερουσιαστή της Μασαχουσέτης, Έντουαρντ Κένεντι και ανιψιός του προέδρου Τζόν Φ. Κένεντι, δημιούργησε μαζί με μια ομάδα νευροεπιστημόνων την πρωτοβουλία <Ένα μυαλό για έρευνα> με στόχο την βελτίωση της χρηματοδότησης και την ενοποίηση των προσπαθειών στην μελέτη του εγκεφάλου.
Ο Πάτρικ Κένεντι υποστηρίζει ότι η εκστρατεία του αφορά όλους τους Αμερικανούς: στρατεύματα με αυξημένα ποσοστά αυτοκτονίας, παιδιά με γονείς που πάσχουν από Αλτσχάιμερ, γονείς με παιδιά που είναι αυτιστικά, ο καθένας που έχει ή συγγενή που πάσχει από επιληψία, κατάθλιψη, Πάρκινσον ή  έχει κάποια εξάρτηση.
Στις 25 Μαΐου, στην 50η επέτειο από την ομιλία του θείου του, Τζόν  Φ. Κένεντι, που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να στείλει έναν άνθρωπο στο φεγγάρι, η ομάδα πραγματοποίησε ένα τριήμερο συνέδριο στην Προεδρική βιβλιοθήκη Τζόν Φ. Κένεντι, όπου ο αντιπρόεδρος Τζόν Μπάιντεν πραγματοποίησε την βασική ομιλία.
Δεκαετές πλάνο:  Η ομάδα ανακοίνωσε ένα δεκαετές σχέδιο για την νευροεπιστήμη και παρουσίασε όλους τους στόχους, σε τομείς, όπως η γενετική και τα βλαστικά κύτταρα, καθώς και την προσπάθεια να αποκτήσουν οι επιστήμονες ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα και τις έρευνες.
Στην ομάδα συμμετέχουν επίσης, εκπρόσωποι κυβερνήσεων, ομάδων υπεράσπισης και φαρμακευτικών εταιριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου