Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

CODEX ALIMENTARIUS

 ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ  ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ;
Ο Codex Alimentarius  θέλει να επιβάλει την ακτινοβόληση των τροφίμων στις χώρες  της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ακτινοβόληση των τροφίμων εφαρμόζεται ήδη στην Αμερική, καθώς ο FDA (ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και φαρμάκων) ενέκρινε την ακτινοβόληση των τροφών στις 18 Απριλίου του 1986. Τα πρώτα ακτινοβολημένα φρούτα και λαχανικά πουλήθηκαν το 1992 σε ένα μικρό supermarket του Miami. Ο FDA επιμένει ότι η ακτινοβολούμενες τροφές έχουν εξεταστεί και είναι απόλυτα ασφαλείς. Ωστόσο η Νέα Υόρκη, το New jersey και η Miami έχουν απαγορεύσει την πώληση και την διανομή των ακτινοβολημένων τροφών, όπως έχουν κάνει και οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.
Τι είναι ακτινοβόληση των τροφών; Ακτινοβόληση  των τροφών είναι η διαδικασία της έκθεσης των τροφίμων σε ιονίζουσα ακτινοβολία, για να καταστρέψει μικρο- οργανισμούς, βακτήρια, ιούς η έντομα που μπορεί να είναι παρόντα στην τροφή. Άλλες εφαρμογές της ακτινοβολίας περιλαμβάνουν παρεμπόδιση βλάστησης και καθυστέρησης της ωρίμανσης.
Ποιες τροφές θα ακτινοβολούνται; Όλα τα φρούτα , τα λαχανικά , τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα κρέατα.
Η ακτινοβόληση των τροφίμων μερικές φορές αναφέρεται ως <κρύα παστερίωση> η <ηλεκτρονική παστερίωση>, επειδή η ιονίζουσα ακτινοβολία δεν θερμαίνει την τροφή σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως η παστερίωση με θερμότητα. Ωστόσο η χρήση του όρου κρύα παστερίωση, για να περιγράψει τις ακτινοβολημένες τροφές είναι αμφιλεγόμενη, διότι η παστερίωση και η ακτινοβολία είναι εντελώς διαφορετικές διαδικασίες, αν και τα προσδοκώμενα τελικά αποτελέσματα μπορεί να είναι παρόμοια σε μερικές περιπτώσεις.
Η ακτινοβόληση των τροφών επηρεάζει την διατροφική αξία των τροφών. Σχηματίζονται ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν καρκίνο, και άλλα καρκινογόνα συμπεριλαμβανομένης της φορμαλδεΰδης, του βενζόλιου και των υπεροξειδίων των λιπιδίων.  
Η ακτινοβόληση των τροφών είναι δυνητικά καταστροφική για την υγεία μας εξαλείφοντας ενζυμα, βιταμίνες και άλλα συστατικά. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα θα γίνεται όλο και πιο αδύναμο, ανίκανο να καταπολεμήσει  τις τόσες ασθένειες που αντιμετωπίζουμε. Η συχνότητα του καρκίνου θα αυξηθεί.
Το σώμα μας είναι κατασκευασμένο να αυτοθεραπεύεται. Είναι δική μας ευθύνη να δώσουμε στους εαυτούς μας την απαραίτητη υγιεινή τροφή, για να βοηθήσει τα συστήματα του σώματός μας να λειτουργήσουν κατάλληλα και να μας δώσει υγιή ζωή.
Η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενειών συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου προκαλείται από έλλειψη των απαραίτητων ενζύμων, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων που χρειάζεται το σώμα μας.
Η ακτινοβόληση των τροφίμων είναι μια διαδικασία που σκοτώνει και καταστρέφει όλα τα ζωντανά μέρη της τροφής. Θα σκοτώσει τα <καλά> βακτήρια, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη των <κακών> βακτηρίων.
Το 1997, σε μια δημοσκόπηση του CBS, 77% των καταναλωτών των ΗΠΑ δεν θέλουν τις ακτινοβολημένες τροφές. Όταν η πλειοψηφία των καταναλωτών δεν θέλει τις ακτινοβολημένες τροφές, γιατί οι ιθύνοντες υγείας θέλουν να τις επιβάλουν;
Οι ιθύνοντες υγείας θέλουν να μας προστατέψουν από τα μικρόβια, αλλά λησμονούν ότι το ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι αυτό που μας προστατεύει από τις διάφορες μολύνσεις. Η ακτινοβόληση όμως των τροφών θα έχει ως συνέπεια να έχουμε ένα αδύνατο ανοσοποιητικό σύστημα, αφού μειώνει τα επίπεδα των βιταμινών των τροφών.

Το άρθρο είναι του διατροφολόγου Μάριου Δημόπουλου η επεξεργασία έγινε απο τον ανήσυχο πολίτη Εορδαίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου