Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΕΠΙΔΗΜΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

Ίσως πολύ σύντομα να εισαχθούν Γενετικά τροποποιημένες (ΓΤ) ζωοτροφές στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά αν το κάνουμε αυτό θα φέρουμε ασθένειες στις καλλιέργειές μας και τα ζώα μας, προειδοποιεί ένας εμπειρογνώμονας γεωπόνος των ΗΠΑ.
Ο εμπειρογνώμονας, ο Don Huber, πρώην μέλος του πανεπιστημίου Purdue των ΗΠΑ, απέστειλε τα σχετικά στοιχεία της ερευνάς του στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ευρωπαϊκές αρχές- μετά από αίτηση τους- αλλά φαίνεται μάλλον απίθανο ότι τα ευρήματά του θα σταματήσουν την εισαγωγή των γενετικώς τροποποιημένων ζωοτροφών.
Τo Ηνωμένο Βασίλειο έχει υπογράψει κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιτρέπει την εισαγωγή ζωοτροφών που περιέχουν γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες χωρίς άδεια. Μετά από χρόνια έντονης πίεσης από ομάδες υπέρ των ΓΤ, Η Ευρωπαϊκή  Ένωση αποφάσισε να τερματίσει την προσέγγιση <μηδενικής ανοχής> της για παράνομη εισαγωγή ΓΤ.
Οι οικολόγοι φοβούνται ότι η νέα πολιτική θα οδηγήσει τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα να πάρουν τελικά το δρόμο τους προς τα τρόφιμα που τρώμε. Τελικά δεν θα γνωρίζουμε κατά πόσο τρώμε τροφές ΓΤ η όχι, φοβούνται.
Ο Dr Huber προβλέπει ότι οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις, σε ολόκληρη την Ευρώπη θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ, όπου έχουν σημειωθεί επιδημικές ασθένειες που επηρέασαν τα ζώα και τα χωράφια τους. Όπως αναφέρει: Οι επιδημίες προκαλούνται από γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες που χρησιμοποιούν  glyphosate, ένα ζιζανιοκτόνο που δημιουργεί στις καλλιέργειες μία μορφή AIDS, αποδυναμώνοντας τη φυσική άμυνά τους και αφήνοντας τες ευάλωτες σε παθογόνους οργανισμούς που τους σκοτώνουν. Με τη σειρά τους, οι καλλιέργειες καταναλώνονται από τα ζώα, τα οποία είναι επίσης όλο και πιο επιρρεπή σε ασθένειες.
Ο κύριος ένοχος είναι η Mosanto, αναφέρει ο Huber, της οποίας η σόγια και οι σπόροι καλαμποκιού είναι πλούσια σε glyphosates. Λέει ότι έχει βρεί ένα νέο παθογόνο οργανισμό στο ΓΤ καλαμπόκι και τη σόγια της Mosanto. Οι αγρότες του ανέφεραν μία αύξηση 15% στα ποσοστά υπογονιμότητας στα ζώα, ενώ έχουν αυξηθεί κατά 35% οι αυτόματες αποβολές, Το πρόβλημα εξαφανίζεται όταν επιστρέφουν σε ζωοτροφές με μη ΓΤ σόγια και καλαμπόκι.
Σημ. Αλλοίμονο μας δεν μας σώζει τίποτα από τα <κοράκια>.
πηγή: bnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου