Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΑΝΟΗΤΗ ή ΩΦΕΛΙΜΗ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ FACEBOOK ;

Το facebook μπήκε για τα καλά στη ζωή μας, αλλά και όλα τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα του ιντερνέτ. Αυτό συνεπάγεται κάποιες θετικές επιπτώσεις στη ζωή μας, αλλά παράλληλα και κάμποσες αρνητικές. Να θυμάσαι πως λέγοντας κάτι, θετικό ή αρνητικό το εννοούμε πάντοτε σε σχέση με κάτι, δεν στέκεται ποτέ έτσι, μόνο του. Δηλ. αν θέλεις να χάσεις 10 κιλά και κάνεις δίαιτα αλλά χρειάζεται και άσκηση, τότε το να κάθεσαι 10 ώρες στο Facebook είναι κακό για σένα και την δίαιτα σου. Αν είσαι πωλητής και χρειάζεσαι πελάτες ή να κάνεις δικτύωση τότε το να κάθεσαι 10 ώρες στο Facebook είναι καλό για τον ΣΚΟΠΟ σου, αν δεν παίζεις παιχνιδάκια ή δεν φλερτάρεις δεξιά-αριστερά. Το Facebook από μόνο του δεν είναι ούτε κακό ούτε καλό, η χρήση του και ο ΣΚΟΠΟΣ σου το κάνει ή το ένα ή το άλλο.

Αν είσαι συγγραφέας και πουλάς βιβλία π.χ. το να κάθεσαι στο Facebook, να κουτσομπολεύεις, ή να ψάχνεις γκόμενα –ο, ή να λαχταράς αγωνιωδώς “μου αρέσει” στις χαριτωμένες φωτογραφίες σου, ή να παίζεις αστεία παιχνίδια, είναι καθαρή βλακεία και δείχνει πως δεν έχεις ΣΚΟΠΟ, μα είσαι ένας “φελλός στο κύμα” ΦσΚ, κάποιος που πάει πέρα-δώθε χωρίς σκοπό ή στόχο, άμεσης ανταλλαγής των δράσεων του.

Το facebook, έχει και πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα, το σπουδαιότερο είναι, το πόσο έξυπνα το χρησιμοποιείς. Όσο λιγότερο έξυπνα το χειρίζεσαι, τόσο περισσότερα τα μειονεκτήματα και πάντα σε σχέση με τον ΣΚΟΠΟ σου, αν έχεις. Να ξέρεις πως αν είσαι “φελλός στο κύμα” φαίνεται από το προφίλ σου, από τις κοινοποιήσεις σου, από τις απαντήσεις και την γενικότερη δραστηριότητα σου. Μπορείς να συναναστρέφεσαι με άλλους ΦσΚ και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, θα απολαύσεις όλα τα μειονεκτήματα του FB και μπορείς να είσαι απόλυτα υπεύθυνος γι αυτό.

Facebook και χάσιμο χρόνου: Κάθε κοινότητα όπως το FB θέλει να σε κρατήσει μέσα στην σελίδα του, όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, για να έχει αποδόσεις η μετοχή του και αξία οι διαφημίσεις του, όπως είναι και το σωστό. Έχει πολύ μεγάλη γκάμα από «άχρηστα» πράγματα να ασχοληθείς, ακόμα και από τα πιο βασικά, τα οποία είναι πολύ «πιασάρικα» αλλά και πολύ χρονοβόρα. Επίσης σου δίνει τις δημόσιες σχέσεις στο πιάτο, όπου αναπτύσσεις φιλίες, συναισθήματα, σχόλια, θεωρήσεις, παρακολουθείς τις ζωές των άλλων – και αυτοί παρακολουθούν την δική σου, αν είσαι αρκετά ανόητος να την προβάλεις- κλπ, που σου αναλώνουν χρόνο σε «ψεύτικα» – «φτιαχτά» δεδομένα και στην πραγματικότητα, αναλώνεις χρόνο σε «άγνωστα» άτομα.
Έτσι, έμμεσα σου «ρουφάει» τον χρόνο και όσο περισσότερους φίλους αποκτάς, τόσο χειρότερα τα πράγματα. Αν παρακολουθείς, ότι υπάρχει στο facebook, τότε σου τρώει πολύ χρόνο για να ασχοληθείς μαζί του. Χρειάζεται να έχεις ΕΛΕΓΧΟ, αν δεν έχεις, τότε έχεις θα μπλεχτείς, σε έναν λαβύρινθο και θα χρειαστείς έναν Θησέα, για να γλυτώσεις από τα σαγόνια του Μινώταυρου. (!!!).
Αν όμως έχεις ΣΚΟΠΟ, αν είσαι επιχειρηματίας ή πωλητής π.χ τότε ξέρεις πως ο χρόνος σου είναι πολύτιμος και δεν σου τρώει το FB ούτε δευτερόλεπτο, περισσότερο από όσο χρειάζεται για να κάνεις την δουλειά σου. Δεν θα αναλωθείς σε τίποτε περισσότερο απ ότι κάνει τον ΣΚΟΠΟ σου να εκπληρώνεται. Αν έχεις ΣΚΟΠΟ και δεν είσαι ΦσΚ (Φτερό στο Κύμα).
Facebook και εξάρτηση: Πολλοί λένε «σιγά μωρέ, για πλάκα το έχω 5-10 λεπτά την ημέρα ασχολούμαι». Είναι όμως όντως έτσι; Σε κάποιες φάσεις ναι είναι, αν είσαι τόσο αφελής, ένα τέτοιο εργαλείο δικτύωσης, Δημοσίων σχέσεων και άμεσων πωλήσεων “να το χεις έτσι για πλάκα”. Αν όμως το χρησιμοποιήσεις «πιο σωστά» και μάθεις διάφορα πραγματάκια περί πωλήσεων και δικτύωσης ακόμα, τότε το σκηνικό αλλάζει. Κάνεις τόσο κόπο να χτίσεις ένα καλό προφίλ, να βρεις τόσους φίλους και να ξεκινήσεις πάρε-δώσε με αυτούς. Σου αρέσει και προσπαθείς να κάνεις ακόμα περισσότερα, να γίνεις πιο «ουάου». Πολλοί το κάνουν κομμάτι της ζωής τους και ζούνε με αυτό, ένας άνθρωπος με ΣΚΟΠΟ όμως το χρησιμοποιεί σαν εργαλείο δουλειάς και τίποτε παραπάνω.
Ο ανόητος χρήστης όμως, ο ΦτΚ φτάνει στο σημείο να κάνει πράγματα στη ζωή του μόνο και μόνο για να αποθανατίσει μια τέτοια στιγμή σε μια φωτογραφία, με μόνο σκοπό να την ανεβάσει στο facebook (υπερβολικό; Ναι αλλά με μεγάλη δόση αλήθειας…) Η εξάρτηση φτάνει σε βαθμό να θέλει να δείξει στους “φίλους” ότι «περνάει καλά», χωρίς να τον νοιάζει αν όντως περνάει καλά. Φυσικά κανείς δεν πρόκειται να παραδεχτεί τέτοιο πράγμα, κανένας δεν θέλει να τον αποκαλέσουν ΦσΚ (Φτερό στο Κύμα), άσχετα αν κάνει μπαμ, πως αυτό ακριβώς είναι.

Facebook και προσωπικά δεδομένα: Προβάλλεις διάφορα πράγματα και φωτογραφίες για τον εαυτό, την οικογένεια, τα παιδιά, την δουλειά που φαινομενικά είναι ακίνδυνα. Στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου έτσι! Για να μην το αναλύσω περαιτέρω, θα δώσω δύο παραδείγματα και θα καταλάβεις.

α) Ψάχνεις να βρεις μια δουλειά και είσαι υποψήφιος για μια θέση σε πολυεθνική, με γραβάτες, κοστούμια , μαύρους χαρτοφακέλους και τα συναφή. Μπορεί να ακολουθείς μία γραμμή στην προσωπική σου ζωή, πιο κουλ και χαβαλεδιάρικη, που δεν ταιριάζει με το προφίλ της θέσης που περιμένεις να προσληφθείς. Είσαι ικανός, έχεις τα προσόντα και την διάθεση να αποδόσεις τα μέγιστα, όμως αυτό δεν το γνωρίζει ο μελλοντικός σου εργοδότης, που θα σε βρει στο facebook να… ένας θεός ξέρει πως… !!!

β) Ψήνεται το πράγμα για να δημιουργήσεις μια σχέση. Όμως το άτομο που «ψήνεις», μπορεί να βρει υλικό σου στο facebook και να δει διάφορα πράγματα και… ο νοών νοείτω.

Σε γενικές γραμμές: Θεωρώ πως το facebook έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία και χτύπησε χρυσή φλέβα, γιατί πέτυχε διάνα αυτά που ο κόσμος θέλει.. Τι θέλει ο κόσμος; (και ας μην το παραδέχεται). Να προβάλλει, να ισχυροποιήσεις και να κανακέψει το ΕΓΩ του. Ναι το γνωστό τέρας με τα 5000 κεφάλια που σε καταδυναστεύουν. Με ποιόν τρόπο το πετυχαίνει, τι Προσφέρει;

1) Προσφέρει μια αυταπάτη ότι έχεις ένα σωρό καλούς φίλους και όσο καλύτερη η αυταπάτη, τόσο πιο θετική η ψυχολογία και τόσο πιο ικανοποιημένο το ΕΓΩ.

2) Προσφέρει την δυνατότητα του “φαίνεσθε”, δηλ. να δείχνεις ότι είσαι ο σούπερ cool τύπος ή σούπερ γκόμενα.

3) Προσφέρει ψευδή εικόνα. Παρόλη την υποθετικά «αποτυχημένη» εξωτερική εμφάνιση, να παρουσιάζεσαι σαν μοντέλο.

4) Προσφέρει την δυνατότητα να μπορείς να επικοινωνήσεις με άλλα top μοντέλα, με δυνατό σου όπλο, την εμφάνιση και το προφίλ σου, που τα έκανες όπως θα ήθελες να είναι στην πραγματικότητα και που απέχει παρασάγγας από αυτήν.

5) Προσφέρει την κλειδαρότρυπα. Να μπορείς να «σκαλίσεις» προσωπικά δεδομένα άλλων ανόητων που τα δείχνουν όλα και να τα μεταφέρεις γύρω- γύρω σαν καλή “Κατίνα”.

Προσφέρει κι άλλα, μα μόνο για όποιους έχουν ΣΚΟΠΟ και δεν λιβανίζουν το ΕΓΩ τους.

1 ) Δωρεάν και άμεσες Δημόσιες σχέσεις με πιθανούς φίλους ή πελάτες.

2 ) Δωρεάν και άμεσες ή έμμεσες πωλήσεις οιουδήποτε προϊόντος, πουλάς.

3 ) Δωρεάν διαφήμιση.

4 ) Συνεργασίες και συντροφικότητα.

5 ) Μοναδική δυνατότητα δημιουργίας φίλων, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

6 ) Δωρεάν ανταλλαγές πληροφοριών και γνώσης.

7 ) Επικοινωνία, αμφίδρομη και ουσιαστική.

8 ) Χαρά, διασκέδαση, κοινωνικότητα, χρήματα, ευδαιμονία…

9 ) Την δυνατότητα να βρεις το άλλο σου μισό (Ναι κάποιοι το πέτυχαν).

10 ) Εκπλήξεις σε κάθε κλικ αν κινήσει με επίγνωση και ΣΚΟΠΟ.

Σε γενικές γραμμές, το facebook είναι και καλό, και κακό. Σημαντικό ρόλο παίζει ο τρόπος που το χρησιμοποιείς, αν έχεις ΣΚΟΠΌ -δεν κουράζομαι να επαναλαμβάνω την λέξη ΣΚΟΠΟ- τότε είναι ένα μοναδικό εργαλείο και απέχει παρασάγγας από το να είναι καλό ή κακό, είναι ΤΕΛΕΙΟ, για κάποιους από εμάς τουλάχιστον.

Μια στάλα

"ΘΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΠΕΛΕΚΟΥΔΙΑΠΟΨΕ", "ΔΕΝ ΜΥΡΙΣΑ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΟΥ", ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΛΕΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ...

Στην καθημερινότητα μας, όλοι οι άνθρωποι χρησιμοποιούμε φράσεις για να περιγράψουμε κάποιες καταστάσεις αλλά δεν ξέρουμε ούτε ποιοι τις είπαν αλλά ούτε πως προέκυψαν. Μέσα από αυτό το άρθρο θα μάθουμε ποιος είναι επιτέλους αυτός ο Κουτρούλης και γιατί ο γάμος του έμεινε στην ιστορία; Τι είναι το πελεκούδι και γιατί καίγεται; Ποια είναι η Μιχαλού και είναι η μπέμπελη; Και πολλές ακόμα εκφράσεις που τις λέμε αλλά δεν ξέρουμε τι είναι.



«Χτύπα ξύλο»
λέει ο ένας συνομιλητής στον άλλον όταν ο πρώτος μιλάει για κάτι άσχημο ή για θάνατο. Αυτή η φράση προέκυψε όταν κάποιος είπε κάτι κακό μέσα σε ένα δάσος και ο συνομιλητής του χτύπησε το δέντρο δηλαδή το ξύλο ώστε να βγει το καλό πνεύμα του δέντρου και να τους προστατεύσει από το κακό, μιας και στα παλιά χρονιά θεωρούσαν ότι τα καλά πνεύματα κατοικούν στα δέντρα.

«Θα καεί το πελεκούδι απόψε»
λέει κάποιος σε μια παρέα εννοώντας ότι θα ανάψει πολύ γρήγορα το κέφι. Το πελεκούδι είναι ένα τρίμμα ξύλου, το οποίο μόλις πεταχτεί στη φωτιά καίγεται αμέσως.

«Άλλος πλήρωσε τη νύφη »
Στην παλιά Αθήνα του 1843, επρόκειτο να συγγενέψουν με γάμο δύο αρχοντικές οικογένειες: Του Γιώργη Φλαμή και του Σωτήρη Ταλιάνη.
Ο Φλαμής είχε το κορίτσι και ο Ταλιάνης το αγόρι. Η εκκλησία, που θα γινόταν το μυστήριο, ήταν η Αγία Ειρήνη της Πλάκας. Η ώρα του γάμου είχε φτάσει και στην εκκλησία συγκεντρώθηκαν ο γαμπρός, οι συγγενείς και οι φίλοι τους. Μόνο η νύφη έλειπε.
Τι είχε συμβεί;
Απλούστατα. Η κοπέλα, που δεν αγαπούσε τον νεαρό Ταλιάνη, προτίμησε ν΄ ακολουθήσει τον εκλεκτό της καρδιάς της, που της πρότεινε να την απαγάγει. Ο γαμπρός άναψε από την προσβολή, κυνήγησε την άπιστη να την σκοτώσει, αλλά δεν κατόρθωσε να την ανακαλύψει.
Γύρισε στο σπίτι του παρ΄ ολίγο πεθερού του και του ζήτησε τα δώρα που είχε κάνει στην κόρη του. Κάποιος όρος όμως στο προικοσύμφωνο έλεγε πως οτιδήποτε κι αν συνέβαινε προ και μετά το γάμο μεταξύ γαμπρού και νύφης «δέ θά ξαναρχούτο τση καντοχή ουδενός οι μπλούσιες πραμάτιες καί τα τζόβαιρα όπου αντάλλαξαν οι αρρεβωνιασμένοι».
Φαίνεται δηλαδή, ότι ο πονηρός γερο-Φλαμής είχε κάποιες υποψίες από πριν, για το τι θα μπορούσε να συμβεί, γι’ αυτό έβαλε εκείνο τον όρο. Κι έτσι πλήρωσε ο φουκαράς ο Ταλιάνης τα δώρα του άλλου.
Από τότε οι παλαιοί Αθηναίοι, όταν γινόταν καμιά αδικία σε βάρος κάποιου, έλεγαν ότι «άλλος πλήρωσε τη νύφη» κι έμεινε η φράση εώς και σήμερα.

«Έβγαλε τη μπέμπελη» είναι η φράση που χρησιμοποιείται για έναν άνθρωπο που ζεσταίνεται και ιδρώνει επειδή φορά πολλά ρούχα. Η μπέμπελη είναι η αρρώστια ιλαρά, η οποία για να γιατρευτεί έπρεπε κάποιος να φορά πολλά ρούχα για να ζεσταθεί και να ιδρώσει ώστε να «βγάλει» από πάνω του την αρρώστια.

«Έφαγε τον αγλέουρα» λέμε για κάποιον, ο οποίος έφαγε πολύ και νιώθει δυσφορία. Ο αγλέουρας είναι ένα φυτό με θεραπευτικές ικανότητες , το οποίο, όμως, δημιουργεί δυσφορία σε όποιον το χρησιμοποιεί.

«Έφαγε χυλόπιτα» λέμε για κάποιον, ο οποίος είναι ερωτευμένος αλλά η καλή του ή ο καλός της δεν νιώθουν το ίδιο για εκείνον. Η φράση προέκυψε από ένα γιατροσόφι του Παρθένη Νενίμου το οποίο περιλάμβανε ένα χυλό από σιτάρι και μπαχαρικά ψημένο στο φούρνο και λένε ότι γιάτρευε τον καημό τους.

«Τα βρήκε μπαστούνια»
Χρησιμοποιούμε σήμερα την παροιμιώδη φράση «τα βρήκα μπαστούνια», όταν θέλουμε να πούμε ότι συναντήσαμε σοβαρά εμπόδια και δυσκολίες σε κάτι που επιχειρήσαμε να κάνουμε. Ο πολύς κόσμος, πιστεύει λανθασμένα ότι με τον όρο «μπαστούνια» εννοούνται οι φιγούρες τις τράπουλας ή τα πραγματικά μπαστούνια (μαγκούρες), κάτι όμως το οποίο δεν είναι σωστό.
Η προέλευση της φράσης ανάγεται σε ένα πραγματικό γεγονός, που έλαβε χώρα κατά την περίοδο της Φραγκοκρατίας στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από μια μονομαχία
Εκατό χρόνια μετά το πάρσιμο του φρουρίου της Ακροκορίνθου από το Λέοντα το Σγουρό, οι Φράγκοι γιόρτασαν στην Κόρινθο με μεγάλη τελετή αυτή την επέτειο. Οι ευγενείς έκαναν ιππικούς αγώνες κάτω από τα βλέμματα των ωραίων γυναικών. Νικητές ξεχώρισαν δυο: Ο Ελληνογάλλος δούκας των Αθηνών Γουίδος -μόλις 20 χρονών- και ο Νορμανδός Μπουσάρ, φημισμένος καβαλάρης και οπλομάχος.
Εκείνη την ημέρα κάλεσε σε μονομαχία ο «Μπάιλος» του Μορέα, Νικόλαος Ντε Σαιντομέρ, τον παλατίνο της Κεφαλλονιάς Ιωάννη, που φοβήθηκε τη δύναμη του αντιπάλου του κι αρνήθηκε να χτυπηθεί με την πρόφαση ότι το άλογό του ήταν αγύμναστο. Αλλά ο Μπουσάρ τον ντρόπιασε μπροστά σε όλους, γιατί ανέβηκε πάνω σ’ αυτό το ίδιο το άλογο κι έκανε τόσα γυμνάσματα, ώστε να κινήσει το θαυμασμό των θεατών. Ύστερα, καλπάζοντας γύρω από την κονίστρα, φώναξε δυνατά: «Να το άλογο που μας παρέστησαν αγύμναστο».
Αυτό βέβαια, ήταν αρκετό για να προκαλέσει το θανάσιμο μίσος του Ιωάννη, ο οποίος έστειλε κρυφά έναν υπηρέτη του για να αλλάξει τα δυο ξίφη του Μπουσάρ με δυο πανομοιότυπα, αλλά ξύλινα, αυτά δηλαδή που είχαν για να γυμνάζονται οι αρχάριοι. Τα ξύλινα αυτά ξίφη τα ονόμαζαν «μπαστέν» και οι Έλληνες τα έλεγαν «μπαστούνια»
Όταν ο υπηρέτης κατάφερε να τα αλλάξει, ο Ιωάννης κάλεσε τον Μπουσάρ αμέσως σε μονομαχία. Ανύποπτος εκείνος τράβηξε το πρώτο ξίφος του και το βρήκε ξύλινο. Τραβά και το δεύτερο, κι αυτό «μπαστούνι». Και τα δυο τα βρήκε «μπαστούνια». Ο Ιωάννης κατάφερε τότε να τον τραυματίσει θανάσιμα στο στήθος.
Από τότε έμεινε η φράση: «Τα βρήκε μπαστούνια» και φυσικά δεν έχει σχέση με τα τραπουλόχαρτα ή τα μπαστούνια που γνωρίζουμε

«Αυτός χρωστάει της Μιχαλούς» λέμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος χρωστάει σε πολύ κόσμο. Η φράση προέκυψε από μια γυναίκα του Ναυπλίου, τη Μιχαλού, η οποία ήταν ιδιοκτήτρια μιας ταβέρνας. Η Μιχαλού είχε το προτέρημα να δίνει «βερεσέ» αλλά με κάποια προθεσμία. Αν δεν την εξοφλούσαν σ’ αυτήν την προθεσμία, η Μιχαλού στόλιζε με πολλά κοσμητικά επίθετα τους οφειλέτες της και όσοι την άκουγαν καταλάβαιναν ότι κάποιος της χρωστούσε.

«Να μένει το βύσσινο» η φράση αυτή προέκυψε σ’ ένα καφενείο γύρω στο 1900. Ένας ψηφοφόρος έχοντος κατά νου να ζητήσει μια χάρη, ένα ρουσφέτι από ένα βουλευτή, που είχε πάει εκεί θέλησε να τον κεράσει ένα γλυκό βύσσινο. Ο βουλευτής, όμως, ο οποίος ήταν ακέραιος και δεν έκανε χάρες του απάντησε με τη φράση «να μένει το βύσσινο».

«Δεν μύρισα τα νύχια μου» χρησιμοποιούμε αυτή τη φράση για να δείξουμε ότι αγνοούμε εντελώς ένα θέμα για το οποίο μας ρωτάει κάποιος. Η φράση αυτή προέκυψε κατά την αρχαιότητα, όπου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι πολίτες στοιχημάτιζαν για τον νικητή. Για να είναι σίγουροι για το αποτέλεσμα επισκέπτονταν τα κατά τόπους μαντεία και ζητούσαν από τους μάντεις απαντήσεις. Οι μάντεις βουτούσαν το χέρι τους μέσα σε δαφνέλαιο και το έφερναν στη μύτη τους. Έπειτα έπεφταν σε καταληψία και προφήτευαν τον νικητή του αγώνα.

«Κάποιος φούρνος θα γκρέμισε» λέμε για έναν άνθρωπο που έχουμε να δούμε πολύ καιρό και επιτέλους μας επισκέπτεται. Τα παλιά χρόνια, οι άνθρωποι στα χώρια μετρούσαν τα σπίτια τους ανάλογα με τους φούρνους που υπήρχαν μιας και κάθε σπίτι είχε το δικό του φούρνο. Όταν ένας νοικοκύρης πέθαινε, οι φίλοι έλεγαν ότι ο φούρνος του γκρεμίστηκε θέλοντας να τονίσουν ότι τώρα που πέθανε ο αρχηγός του σπιτιού, το σπίτι θα χανόταν.

«Του έψησε το ψάρι στα χείλη» λέμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος περνάει καθημερινά βασανιστήρια. Συνήθως αναφέρεται σ’ έναν παντρεμένο άντρα ο οποίος κακοπερνάει στο γάμο του. Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής στο Βυζάντιο, η νηστεία ήταν σημαντική για τους πιστούς. Στα μοναστήρια ήταν πολύ πιο αυστηρή. Όμως, κάποιοι καλόγεροι δεν άντεχαν και έτρωγαν κρυφά αυγά ή έπιναν γάλα. Μια μέρα, ένας καλόγερος, ο Μεθόδιος πιάστηκε να τηγανίζει ψάρια σε μια σπήλια κοντά στο μοναστήρι. Το συμβούλιο των Ηγουμένων τον καταδίκασε στην εξής τιμωρία: του γέμισαν το στόμα με αναμμένα κάρβουνα και έβαλαν πάνω στα χείλη του ένα ψάρι για να ψηθεί. Ο καλόγερος πέθανε μετά από λίγη ώρα με φοβερούς πόνους.

«Έγινε του Κουτρούλη ο γάμος» αυτή η φράση αναφέρεται σε ένα γεγονός το οποίο προκάλεσε εντύπωση και θόρυβο. Ο Ιωάννης Κουτρούλης, ο οποίος ζούσε στη Μεθώνη συγκατοίκησε με μια γυναίκα, η οποία είχε φύγει από το συζυγικό της σπίτι. Για τα δεδομένα εκείνης της εποχής και για ένα χωριό αυτό ήταν ένα τεράστιο σκάνδαλο το οποίο συζητιόταν για δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια. Τόσο κράτησαν τα βασανιστήρια του Κουτρούλη από τον πρώτο σύζυγο της γυναίκας, την οποία είχε αφορίσει ακόμη και η Εκκλησία.
Το 1394, ο Πατριάρχης Αντώνιος ο Δ’ αναγνώρισε το διαζύγιο που του παρουσίασε η αφορισθείσα γυναίκα, επικύρωσε το γάμο της ως διαλυμένο και έδωσε την συγκατάθεση του για να τελεστεί ο γάμος της με τον Κουτρούλη με την προϋπόθεση να αποδειχτεί ότι εκείνη και ο Κουτρούλης δεν είχαν καμία σχέση όσο εκείνη ήταν ακόμη παντρεμένη. Το αποτέλεσμα της έρευνας δεν έγινε ποτέ γνωστό, όμως ο γάμος έγινε οπότε υποθέτουμε ότι ο Κουτρούλης κρίθηκε αθώος. Έτσι δεκαεφτά χρόνια μετά τελέστηκε επιτέλους ο πολυπόθητος γάμος και έγινε ένα εξαιρετικό γλέντι σε πείσμα του πρώτου συζύγου και σε ανακούφιση του Κουτρούλη, ο οποίος μετά από όσα πέρασε, παντρεύτηκε την αγαπημένη του.

«Πίσω έχει η αχλάδα ην ουρά» λέμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει κρυφά σχέδια για μια κατάσταση. Η φράση προέκυψε από τον τρόπο που σχηματίζονταν τα καράβια στη μάχη. Το σχήμα που έπαιρναν έμοιαζε με ένα αχλάδι διότι στην αρχή ήταν δυο-δυο τα καράβια σε απόσταση και όσο προχωρούσε προς τα πίσω το σχήμα η απόσταση μεταξύ των δυο καραβιών μειωνόταν ώσπου κατέληγε σ’ ένα καράβι, το οποίο ονομαζόταν ουρά και ήταν το πιο επικίνδυνο από όλα. Έτσι κατά διάρκεια της πιθανής κατάρριψης των πρώτων καραβιών, οι πολεμιστές είχαν την ελπίδα ότι στο τέλος θα νικούσαν γιατί πίσω υπήρχε η ουρά της αχλάδας.
Αυτές ήταν ένα δείγμα από τις ιστορίες που υπάρχουν πίσω από τις παροιμιώδεις εκφράσεις, οι οποίες χάνονται στο πέρασμα του χρόνου και ίσως κάποιοι να μην τις μάθουν ποτέ. Εμείς μπορούμε να τις περάσουμε στην επόμενη γενιά με την ελπίδα ότι θα κάνουν κ εκείνοι το ίδιο στην επόμενη για να μη χαθεί τελείως αυτή η κληρονομιά.

«Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου»
Η παροιμιώδης αυτή έκφραση, οφείλεται σε έναν Κρητικό, που ονομάζονταν Παντελής Αστραπογιαννάκης.
Όταν οι Ενετοί κυρίευσαν τη Μεγαλόνησο, αυτός πήρε τα βουνά μαζί με μερικούς τολμηρούς συμπατριώτες του. Από εκεί κατέβαιναν τις νύχτες και χτυπούσαν τους κατακτητές μέσα στα κάστρα τους.
Για να δίνει, ωστόσο, κουράγιο στους νησιώτες, τους υποσχόταν ότι θα ελευθέρωναν γρήγορα την Κρήτη.
Με το σήμερα, όμως, και με το αύριο, ο καιρός περνούσε και η κατάσταση του νησιού αντί να καλυτερεύει, χειροτέρευε.
Οι Κρητικοί άρχισαν ν’ απελπίζονται. Μα ο Αστραπογιαννάκης δεν έχανε το θάρρος του, εξακολουθούσε να τους δίνει ελπίδες για σύντομη απελευθέρωση. Οι συμπατριώτες του, όμως, δεν τα πίστευαν πια. Όταν, λοιπόν, το ασύγκριτο εκείνο παλικάρι πήγαινε να τους μιλήσει, όλοι μαζί του έλεγαν: «Ξέρουμε τι θα πεις. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μoυ!».
Έτσι προέκυψε και η αντίστοιχη παροιμιώδης φράση, η οποία υποδηλώνει μια κατάσταση, συνήθως ανεπιθύμητη, η οποία παραμένει αμετάβλητη.

«Απ’ έξω κι ανακατωτά» (απ’ την καλή και την ανάποδη)
Τον Σεπτέμβριο του 1155, σ’ ένα μοναστήρι της Κωνσταντινούπολης συνέβησαν τέτοια έκτροπα, που ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου, Εμμανουήλ Κομνηνός, διέταξε να τιμωρηθούν όλοι με τις πιο βαριές ποινές εκείνης της εποχής. Έτσι, πολλοί τυφλώθηκαν, άλλοι εξορίστηκαν και άλλοι ρίχτηκαν στα φοβερά κελιά των φυλακών του Επταπυργίου. Οι τελευταίοι, πέραν του εγκλεισμού τους στην φυλακή, είχαν υποβληθεί και σε μια επιπλέον πρωτότυπη τιμωρία-μαρτύριο: Κάθε μέρα, ήταν υποχρεωμένοι να προσεύχονται και να ψάλλουν, φωναχτά, είκοσι ώρες το εικοσιτετράωρο!
Οι φύλακες δεν τους άφηναν να πάρουν ανάσα και ουαί κι αλίμονο αν οι τιμωρημένοι σταματούσαν τις προσευχές και τους ψαλμούς, έστω και για ένα λεπτό. Οι προσευχές διαβάζονταν μέσα από μεγάλα και χοντρά εκκλησιαστικά βιβλία. Όταν οι προσευχές τελείωναν, αντί οι φυλακισμένοι να αρχίσουν το βιβλίο από την αρχή, ήταν υποχρεωμένοι να τις διαβάσουν απ’ το τέλος προς την αρχή. Δηλαδή ανάποδα.
Απ’ αυτό το περίεργο γεγονός προέκυψαν και οι παροιμιώδεις φράσεις «του τα ‘ψαλα απ’ την καλή και την ανάποδη» και «τα έμαθα απ’ έξω κι ανακατωτά»*, που σημαίνει σήμερα «γνωρίζω κάτι πολύ καλά», γιατί οι τιμωρημένοι έφτασαν στο σημείο από τις πολλές φορές που έλεγαν τις προσευχές, να τις μαθαίνουν από έξω κι ανακατωτά.
* Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, η φράση «τα έμαθα απ’ έξω κι ανακατωτά», προέρχεται από την εκπαιδευτική διδασκαλία στα σχολεία του Βυζαντίου: Οι δάσκαλοι για να διαπιστώσουν αν οι μαθητές γνώριζαν καλά το αλφάβητο απ’ έξω και δεν το «παπαγάλιζαν» απλά, τους έδειχναν τα γράμματα ανακατεμένα και τους ζητούσαν να τα πουν.


πηγή www.politismos.com.gr
www.kalavrytanews.com

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΑΡΩΝΕΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

«Μαυροτράγανο και μανδηλαριά, λημνιό και βλάχικο, και φυσικά αγιωργίτικο και ξινόμαυρο. Το ξέρω: είναι όλα ελληνικά, γι’ αυτό και τόσο συναρπαστικά», γράφει η συντάκτρια των New York Times στις αρχές Μαΐου για τις ελληνικές ποικιλίες κρασιού. Λίγες ημέρες αργότερα, αποδεικνύεται ότι πολλοί συμμερίζονται τον ενθουσιασμό της.


Οι δύο μεγάλοι διεθνείς διαγωνισμοί κρασιού, Concours Mondiale de Bruxelles (στην Πορτογαλία) και Decanter (στο Λονδίνο), ανέδειξαν τα ελληνικά κρασιά ως τους μεγάλους νικητές. H συγκομιδή είναι εντυπωσιακή! Από την Πορτογαλία επιστρέψαμε με 7 χρυσά και 25 αργυρά μετάλλια. Στον δεύτερο διαγωνισμό (με 14.199 συμμετοχές) αποσπάσαμε 6 κορυφαίες διακρίσεις (χρυσά μετάλλια), 46 ασημένια, 59 χάλκινα και 44 ετικέτες εντάχθηκαν στην κατηγορία «Commanded». Στους πρώτους των πρώτων κατατάσσεται η «Γαία Οινοποιητική» που χάρη στις σαντορινιές ποικιλίες απέκτησε τα τρία από τα έξι χρυσά. Και ο γύρος του θριάμβου φαίνεται να μην έχει τελειώσει ακόμα, μια που εντός των ημερών αναμένονται τα αποτελέσματα από τον διαγωνισμό Citadelle du vin, όπου οι ελληνικές επιδόσεις διαφαίνονται πάλι εξαιρετικές. «Η Ελλάδα σού δίνει έναν λόγο να σηκώσεις το ποτήρι», γράφει σε διθυραμβικό του άρθρο ο Guardian αναφερόμενος στις ελληνικές πρωτιές.

Η διευθύντρια, μάλιστα, του περιοδικού Decanter που διοργανώνει τον διαγωνισμό, κάνει ιδιαίτερη μνεία στις ελληνικές συμμετοχές, οι οποίες διακρίθηκαν για πρώτη φορά σε ποσοστό 72%, στέλνοντας ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Στο εν λόγω «θαύμα» συνετέλεσαν πολλοί παράγοντες, βοηθούσης και της οικονομικής κρίσης. «Οι οινοποιοί χάρη στην εμπειρία και τεχνογνωσία τους έχουν τελειοποιήσει το προϊόν, ενώ συμμετέχουν πιο ενεργά σε διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις, επιλέγουν εστιατόρια, γευσιγνώστες, σoμελιέ στο εξωτερικό και κάνουν επιδείξεις, όπως και road shows», εξηγεί ο κ. Θόδωρος Λέλεκας, δημοσιογράφος οίνου και κριτής ο ίδιος σε μεγάλους διαγωνισμούς. Παράλληλα, μπήκε σε εφαρμογή και το πολυαναμενόμενο «στρατηγικό σχέδιο για την προώθηση του ελληνικού κρασιού» μέσω του ΕΔΟΑΟ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου) που δημιούργησε site με πληροφορίες σε πολλές γλώσσες, καθιέρωσε το brand «new wines of Greece» και επέλεξε τέσσερις ποικιλίες (ασύρτικο Σαντορίνης, αγιωργίτικο Νεμέας, ξινόμαυρο Νάουσας και μοσχοφίλερο Μαντίνειας) ως «πρεσβευτές» της χώρας. Το ελληνικό κρασί και οι Ελληνες παραγωγοί φαίνεται ότι ωρίμασαν... ταυτόχρονα. Γηγενείς ποικιλίες «Μπαίνουμε πια στο ραντάρ των ξένων ως οινοπαραγωγός χώρα», λέει με υπερηφάνεια στην «Κ» ο κ. Λέλεκας. Το «δυνατό» χαρτί των οινοποιών είναι «η καλλιέργεια των γηγενών ποικιλιών». Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Κτήμα Θεόπτερα ροζέ, της οικογένειας Τσιλιλή, που διακρίθηκε με το Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο στο Concours Mondial. «Τα ροζέ που κυκλοφορούν στην αγορά είναι στην πλειονότητά τους πολύ ελαφριά, κατάλληλα για να πίνονται το καλοκαίρι παγωμένα και χωρίς συνοδεία φαγητού», εξηγεί η κ. Ιωάννα Τσιλιλή, οινολόγος και δημιουργός της ετικέτας που βγήκε στην αγορά το 2011. «Το δικό μας ροζέ είναι έντονο, γεμάτο με φρουτώδη αρώματα, πίνεται και σκέτο, αλλά συνδυάζεται θαυμάσια και με κοκκινιστά φαγητά, σοκολατένια επιδόρπια ή γλυκά με κόκκινα φρούτα». Η διακεκριμένη ετικέτα αποτελείται κατά 70% από την ποικιλία λημνιώνα, «μια θεσσαλική ξεχασμένη έως σήμερα ποικιλία» και κατά 30% από την ποικιλία syrah. Τα μετάλλια, φυσικά, αποτελούν ένα δυνατό «διαβατήριο» για την εξαγωγή των κρασιών, καθώς δεδομένης της οικονομικής κρίσης, η εξωστρέφεια μοιάζει μονόδρομος για την επιβίωση των επιχειρήσεων. «Εξάγουμε ήδη το 60% της παραγωγής μας», απαντά στην «Κ» ο κ. Σταμάτης Μυλωνάς, που απέσπασε στο Decanter δύο βραβεία. «Οι εισαγωγείς δεν δέχονται να δοκιμάσουν ένα κρασί που δεν έχει λάβει κάποια διάκριση», εξηγεί. Το οινοποιείο «Μυλωνά» στέλνει ήδη εκατοντάδες φιάλες σε Αμερική, Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Μαλαισία και στο προσεχές μέλλον στη Νέα Ζηλανδία. Πίνουμε στην υγεία των οινοποιών, που κατόρθωσαν να στρέψουν τη διεθνή προσοχή από το ελληνικό Κοινοβούλιο στους... αμπελώνες μας.

skai.gr

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΒΛΑΠΤΙΚΗ Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ;

Η εξέταση για τη μέτρηση του ειδικού προστατικού αντιγόνου οχι μόνο δεν σώζει ζωές αλλά μπορεί και να βλάψει, σύμφωνα με ειδική αμερικανική ομάδα εργασίας που γνωμοδοτεί στην αμερικανική κυβέρνηση.


Αμερικανική Επιτροπή καταλήγει ότι η μέτρηση του PSA οδηγεί σε άχρηστες βιοψίες, επεμβάσεις και θεραπείες.
Οι υγιείς άνδρες δεν χρειάζεται να υποβάλλονται προληπτικά στην αιματολογική εξέταση του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA), καθώς το σύνηθες αυτό τεστ δεν είναι επαρκώς αξιόπιστο και συχνά οδηγεί σε άχρηστες αντικαρκινικές θεραπείες, ανακοίνωσε επιτροπή ειδικών στις ΗΠΑ, με την οποία όμως διαφώνησαν αρκετοί ουρολόγοι.



Η εξέταση του PSA μετρά τα επίπεδα μιας πρωτεΐνης που γενικά συνδέεται με την υγεία του προστάτη. Τα αυξημένα επίπεδα μπορεί να οφείλονται σε υπερπλασία του προστάτη, σε λοίμωξη, σε καλοήθεις ή μη απειλητικούς όγκους ή και σε επιθετικές μορφές καρκίνου του προστάτη.

Δεδομένου ότι το τεστ δεν μπορεί να διακρίνει ανάμεσα σε αυτές τις επιμέρους περιπτώσεις, η χρησιμότητα του είναι περιορισμένη, καταλήγει τώρα η Ομάδα Εργασίας Προληπτικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, η οποία γνωμοδοτεί στην αμερικανική κυβέρνηση.

Συζήτηση με τον γιατρό

Η ομάδα τονίζει ότι οι υγιείς άνδρες, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορούν να υποβληθούν στην εξέταση εφόσον το επιθυμούν, θα πρέπει όμως πρώτα να συμβουλευτούν το γιατρό τους για τις αβεβαιότητες.

Η ομάδα εργασίας εξέτασε τα αποτελέσματα δύο μεγάλων ερευνών στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εξέταση δεν σώζει πολλές ζωές -αποτρέπει μόνο έναν θάνατο για κάθε 1.000 άνδρες που εξετάζονται.

Αντίθετα, η μέτρηση του PSA φαίνεται ότι συχνά βλάπτει. Το πρόβλημα είναι ότι οι άνδρες με υψηλές τιμές PSA συχνά υποβάλλονται σε βιοψίες, προστατεκτομές και αντικαρκινικές θεραπείες, χωρίς να είναι σαφές αν πάσχουν από επιθετικό καρκίνο ή, το συνηθέστερο, από όγκους που αναπτύσσονται υπερβολικά αργά για να απειλούν τη ζωή τους.

Και αυτό σημαίνει ότι, για κάθε 1.000 άνδρες που υποβάλλονται στην εξέταση, δύο θα υποστούν καρδιακό επεισόδιο ως παρενέργεια της θεραπείας, ένας θα υποστεί θρόμβωση και 40 θα εμφανίσουν ακράτεια ή στυτική δυσλειτουργία λόγω προστατεκτομής.

Πέρυσι, η ίδια Ομάδα Εργασίας (αλλά με διαφορετικά μέλη) είχε εκδώσει κατευθυντήριες γραμμές που αποθάρρυναν τη χρήση του τεστ στους άνδρες άνω των 75 ετών. Το σκεπτικό ήταν ότι οι περισσότεροι καρκίνοι του προστάτη αναπτύσσονται τόσο αργά, ώστε οι άνδρες αυτής της ηλικίας είναι πιθανότερο να πεθάνουν τελικά από άλλα, άσχετα αίτια.

Διχογνωμία για το θέμα

Παρά τη νέα γνωμοδότηση, όμως, η διχογνωμία για το θέμα φαίνεται ότι θα συνεχιστεί.

Η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου έχει τη γνώμη ότι οι άνδρες θα πρέπει να λαμβάνουν μόνοι τους την απόφαση για υποβολή στην εξέταση αφού πρώτα ενημερωθούν για τα υπέρ και τα κατά.

Διαφορετική γνώμη έχει όμως η Αμερικανική Ένωση Ουρολογίας, η οποία επιτέθηκε στη γνωμοδότηση της Ομάδας Εργασίας, χαρακτηρίζοντάς την «ανεύθυνη».

Η Ένωση Ουρολογίας επιμένει ότι υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις ότι η εξέταση PSA σώζει ζωές».

Δεδομένου ότι η ασυμφωνία συνεχίζεται, η κυβέρνηση Ομπάμα ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η εθνική υπηρεσία ασφάλισης Medicare θα συνεχίσει να καλύπτει το κόστος της εξέτασης. Οι ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης συνήθως ακολουθούν το παράδειγμα της Medicare.

H έκθεση της Ομάδας Εργασίας δημοσιεύεται στο «Annals of Internal Medicine», συνοδευόμενη από ένα κύριο άρθρο, στο οποίο οι ουρολόγοι αμφισβητούν τα συμπεράσματά της.

Και οι δύο πλευρές πάντως, τονίζουν ότι υπάρχει ανάγκη να αναπτυχθεί ένα αξιόπιστο τεστ που θα εντοπίζει τα περιστατικά επιθετικού καρκίνου.

Βήμα

ΟΛΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΗΤΑΝ ΧΑΜΕΝΟ ΕΞ ΑΡΧΗΣ....

Στην Ιταλία, όπως και στην Ελλάδα, επετράπη η είσοδος στη ζώνη του ευρώ έπειτα από έγκριση πλαστών δημόσιων λογιστικών στοιχείων τα οποία υπεδείκνυαν ότι πληρούσε τα κριτήρια εισόδου.

Νέα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι η κυβέρνηση του Helmut Kohl γνώριζε ότι το ευρώ θα αποτύχει και επόμενως προέβη σε ψεύτικη κατάθεση προς το Συνταγματικό Δικαστήριο!

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Helmut Kohl είχε λάβει πλήρεις και τεκμηριωμένες εκθέσεις που ανέφεραν ότι το ευρώ ήταν καταδικασμένο σε αποτυχία, σύμφωνα με στοιχεία μυστικών αρχείων που παρουσίασε το Spiegel.

Τα έγγραφα της κυβέρνησης Kohl, τα οποία είχαν ως και σήμερα τον χαρακτήρα της απόλυτης εμπιστευτικότητας δείχνουν ότι οι ιδρυτές του πειράματος του ευρώ είχαν γνώση για τον ελλειμματικό του χαρακτήρα...

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν όταν δημιούργησαν την ευρωζώνη. Η κρίση των ημερών μας δεν αποτελεί απλά ένα λάθος. Γνώριζαν πολύ καλά ότι, όπως αναφέρει η Spiegel “ένα κοινό νόμισμα δεν μπορεί να επιβιώσει μακροπρόθεσμα εάν δεν στηρίζεται και υποστηρίζεται από μία πολιτική ένωση”. Αυτό που έκαναν ήταν ότι προχώρησαν γρήγορα την διαδικασία επειδή πίστευαν ότι ένα κοινό νόμισμα θα εξανάγκαζε τον δύσπιστο λαό της Ευρώπης να συμφωνήσει στον σχηματισμό μίας πολιτικής ένωσης, αλλά χωρίς να το καταφέρουν.

Στην Ιταλία, όπως και στην Ελλάδα, επετράπη η είσοδος στη ζώνη του ευρώ, γράφει το περιοδικό, έπειτα από έγκριση πλαστών δημόσιων λογιστικών στοιχείων τα οποία υπεδείκνυαν ότι πληρούσε τα κριτήρια εισόδου. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση Kohl δεν μπορεί να δηλώνει άγνοια, όπως γράφει η Spiegel: “Στην πραγματικότητα, τα έγγραφα δείχνουν ότι όλοι ήταν καλά πληροφορημένοι για την δημοσιονομική και οικονομική κατάσταση της Ιταλίας.”

Ο Kohl όχι μόνο αγνόησε τις προειδοποιήσεις σχετικά με το υψηλό επίπεδο δημόσιου χρέους της Ιταλίας αλλά επιπλέον τα νέα ντοκουμέντα δείχνουν ότι η κυβέρνηση Kohl παραπλάνησε τόσο τον λαό της Γερμανίας όσο και το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας του.

Η επίσημη κατάθεση της κυβέρνησης Kohl προς το Συνταγματικό Δικαστήριο ήταν ότι η παραβίαση των οικονομικών όρων εισόδου στην ευρωζώνη από την μεριά της Ιταλίας ήταν ούτε αναγνωρίσιμη ούτε αναμενόμενη...

Εν τω μεταξύ, οι επίσημοι οικονομικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης προειδοποιούσαν ότι το υψηλό επίπεδο χρέους της Ιταλίας αποτελούσε ένα τεράστιο ρίσκο για την βιωσιμότητα του εγχειρήματος του ενιαίου νομίσματος...

Η κυβέρνηση Kohl είπε ψέμματα στο ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας ώστε να καταστήσει βέβαιη την προώθηση της υπόθεσης του ενιαίου νομίσματος. Ο πρώην Καγκελάριος γνώριζε πολύ καλά ότι ο Ρομάνο Πρόντι, ο τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας, «πείραζε» τα λογιστικά βιβλία για να δείξει ότι η χώρα του είναι έτοιμη για να μπεί στη ζώνη του ευρώ.

Το Τμήμα Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων της JP Morgan (JP Morgan Asset Management) υπολόγισε την περασμένη εβδομάδα ότι η ευρωζώνη αποτελούσε μία από τις χειρότερες δυνατές κοινές νομισματικές ζώνες.

Οι οικονομίες των χωρών είναι πολύ διαφορετικές και με πολύ διαφορετικές οικονομικές προοπτικές και δυνατότητες....

Όπως είχε προειδοποιήσει το πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγγραφέας του βιβλίου Η Σάπια Καρδιά της Ευρώπης (The Rotten Heart of Europe) Bernard Connolly το 2007:
“Και ενώ ο στόχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α είναι η αποφυγή μίας οικονομικής κρίσης, η αποστολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι να προκαλέσει μία έντονη κρίση. Ο στόχος της οικονομικής κρίσης, όπως είχε πεί το 2002 ο πρόεδρος της Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι είναι η Ε.Ε. να αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη ισχύ Οι κύριοι ηγέτες της Ευρώπης ήξεραν ότι το ευρώ δεν αποτελούσε μία ιδανική νομισματική ζώνη.
Γνώριζαν ότι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κοινό νόμισμα θα ήταν η συγκέντρωση ολοένα και μεγαλύτερης εξουσίας στις Βρυξέλλες, αλλά δεν μπορούσαν να πείσουν τους ψηφοφόρους..."

Πλέον, σύμφωνα με την Spiegel, όλες οι πιθανές λύσεις εξόδου από την κρίση περιλαμβάνουν την εκχώρηση ολοένα και μεγαλύτερης εθνικής κυριαρχίας των κρατών της ευρωζώνης και την συγκέντρωση ολοένα και μεγαλύτερης εξουσίας και ισχύος στην διεφθαρμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών που ελέγχεται από τις γερμανικές και γαλλικές πολυεθνικές εταιρείες. Αυτό ήθελαν πραγματικά οι ιδρυτές της ευρωζώνης....

Ramnousia

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ....

Αναμφίβολα η άποψη του Mohamed A. El-Erian(*), CEO και Chief Investment Officer της PIMCO, του κολοσσιαίου επενδυτικού οργανισμού που διαχειρίζεται 1,4 τρισ. δολάρια(!), έχει βαρύνουσα σημασία διεθνώς, κι όχι μόνο για τις αγορές. Το τελευταίο του άρθρο, από το οποίο παραθέτουμε αποσπάσματα, είναι πραγματικός καταπέλτης όχι μόνο για τους “συναδέλφους” του ιδιώτες μεγαλοεπενδυτές αλλά και για τους “θεσμούς” της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, όπως επίσης και για τις ελληνικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας ΔημοκρατίαςΣύμφωνα με τον Mohamed El- Erian, η Ελλάδα παρουσιάζει εντυπωσιακές ομοιότητες με την Αργεντινή πριν από τη χρεοκοπία της, ο οποίος σημειώνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε να υπάρξει εντονότατη διαμάχη αναφορικά με το ποιος φταίει για την όλο και πιο βαθιά μιζέρια που αντιμετωπίζουν πλέον εκατομμύρια Έλληνες.
Πολλοί θα βιαστούν να κατηγορήσουν τις ελληνικές κυβερνήσεις των οποίων ηγήθηκαν τα πάλαι ποτέ κυρίαρχα πολιτικά κόμματα, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, λέει ο επικεφαλής της PIMCO. Η προθυμία τους να ευημερήσουν τη χώρα με δανεικά δημιούργησε τεράστια χρέη, ενώ ταυτόχρονα την οδήγησε σε δραματική απώλεια ανταγωνιστικότητας και, συνεπώς, αναπτυξιακής προοπτικής. Ορισμένοι μάλιστα επιδίωξαν να είναι πολύ φειδωλοί με την αλήθεια και δεν αποκάλυψαν το πραγματικό μέγεθος των ελλειμμάτων και των χρεών.
Αλλά η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ απογοήτευσαν τους Έλληνες πολίτες κι όταν χρειάστηκε να γίνουν προσαρμογές και μεταρρυθμίσεις. Την αρχική φάση άρνησης διαδέχθηκαν δεσμεύσεις που δεν μπορούσαν να τηρηθούν (και κατά την άποψη ορισμένων, σημειώνει, δεν θα έπρεπε να τηρηθούν, λόγω του προβληματικού σχεδιασμού των προγραμμάτων).
Βέβαια, για να δημιουργηθεί χρέος σημαίνει ότι έχει δοθεί πίστωση, τονίζει ο El-Erian.
Οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας έριξαν με μεγάλη χαρά λεφτά στη χώρα, όταν όμως η τεχνητή έκρηξη της οικονομίας δεν μπορούσε πλέον να διατηρηθεί αποποιήθηκαν τις ευθύνες τους. Ο υπερδανεισμός ήταν τόσο διαδεδομένος που, σε κάποιο σημείο, έριξε τη διαφορά της απόδοσης μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών κρατικών ομολόγων σε γελοία χαμηλό επίπεδο για δύο χώρες που διαφέρουν θεμελιωδώς τόσο πολύ.

Όμως, σύμφωνα με τον El-Erian, ούτε η ελληνική κυβέρνηση ούτε οι ιδιώτες πιστωτές της έδρασαν κατ’ αυτόν τον τρόπο χωρίς να έχουν κάποιο πάτημα. Και οι δύο πλευρές καθησυχάστηκαν από την πολιτική κάλυψη που παρείχε η προσπάθεια ενοποίησης της Ευρώπης.
Και στις δύο περιπτώσεις -δηλαδή στους κανόνες και στους θεσμούς- η ευρωζώνη δεν ανταποκρίθηκε στα απαιτούμενα. Ας θυμηθούμε, προσθέτει, πως οι μεγάλες οικονομίες του πυρήνα (η Γαλλία και η Γερμανία) ήταν μεταξύ των πρώτων που παραβίασαν τους κανόνες για τους προϋπολογισμούς, οι οποίοι θεσμοθετήθηκαν με την έναρξη ισχύος του ευρώ. Και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αποδείχθηκαν αναποτελεσματικοί όταν ήρθε η ώρα να επιβληθεί η συμμόρφωση.
Η Ευρώπη, όμως, σημειώνει ο El-Erian, απέτυχε να αντιδράσει σωστά κι όταν έγινε εμφανές ότι η Ελλάδα άρχισε να παραπαίει. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν κατάφεραν να πετύχουν σύγκλιση απόψεων σε μια κοινή αποτίμηση των προβλημάτων της χώρας, πόσο μάλλον να συνεργαστούν για μια σωστή αντιμετώπισή τους.
Τέλος, υπάρχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπου «η πολιτική σκοπιμότητα φαίνεται πως υπερέβη την ικανότητα ανάλυσης, υπονομεύοντας τόσο τον άμεσο επωφελή ρόλο του όσο και τη λειτουργία του ως πολιτικού και οικονομικού καταλύτη».
Όπως επισημαίνει, σήμερα κανένας από τους τέσσερις δεν μπορεί να αποφύγει την πραγματικότητα ότι η κατάρρευση της Ελλάδας δεν θα είχε συντελεστεί εάν δεν είχαν δείξει αδιαφορία κατά τη διάρκεια της οικονομικής έκρηξης κι αν δεν εκπλήρωναν με τόσο πλημμελή τρόπο τις υποχρεώσεις τους κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης. Θα ήλπιζε κάποιος, συμπληρώνει ο CEO της PIMCO, ότι θα αποδοθούν ευθύνες και στους τέσσερις, όμως το πιθανότερο είναι ότι θα τη γλιτώσουν πολύ εύκολα.
Ιδιαίτερα σε σύγκριση με τα πραγματικά θύματα αυτής της ιστορικής τραγωδίας – δηλαδή τα πιο ευάλωτα στρώματα του ελληνικού πληθυσμού, η κατάσταση των οποίων θα γίνει πολύ χειρότερη σήμερα και για πολλά χρόνια ακόμα, καθώς εξαφανίζονται θέσεις εργασίας, εξατμίζονται οι αποταμιεύσεις και καταστρέφονται τα αναγκαία για τη συντήρησή τους.
Και πιθανότατα δεν θα είναι οι μόνοι. Εκατομμύρια άλλοι μπορεί να υποστούν παράπλευρες ζημιές, καθώς η οικονομική κρίση απειλεί να εξαπλωθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στο σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας.

Εντυπωσιακή, όμως, είναι και η κατάληξή του, σύμφωνα με την οποία “σε έναν πιο δίκαιο κόσμο τα ευπαθή τμήματα της κοινωνίας θα δικαιούνταν να πάρουν πίσω τα επίσημα προνόμια, τους μισθούς, τα μπόνους τα οποία απόλαυσαν για πολύ καιρό οι τέσσερεις υπεύθυνοι της τραγωδίας. Σε τούτο τον κόσμο, όμως, όπως είναι σήμερα, αποτελούν απλώς μάθημα για το μέλλον”.

Ανέλεκτα ψυχής

ΔΑΝΙΑ= ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ;














Πατήστε πάνω στην ΠΗΓΗ για να δείτε την συνέχεια





[PDF]
ΑΣ ΔΙΑΔΟΘΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ


Πηγή

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ !!!

 
Ανησυχεί το ΔΝΤ
Ανησυχούν οι Βρυξέλλες
Ανησυχούν οι τράπεζες
Ανησυχεί η κ@ριόλ@ του Βερολίνου
Ανησυχεί ο Ράιχενμπαχ
Ανησυχούν οι Ευρωπαίοι
Ανησυχεί ο Βενιζέλος
Ανησυχεί ο Σαμαράς
Ανησυχεί ο Μπαρόζο
Ανησυχούν τα χρηματιστήρια
Ανησυχεί η Αμερική
Ανησυχεί ο Ρουμπινί
Ανησυχεί ο Σόιμπλε!!!!!!!!!....


Όταν ο νταβατζής ανησυχεί, η πουτάνα δεν κινδυνεύει....

ΣΧΟ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ;

Όσοι προάγουν την ατζέντα των μαζικών εμβολιασμών συχνά καταφεύγουν σε τακτικές φόβου για να επιβάλλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον κόσμο. Υποστηρίζουν ότι όσοι δεν εμβολιάζονται αποτελούν κίνδυνο για την υγεία του υπόλοιπου πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί γιατί οι τελευταίοι ενδέχεται να μολυνθούν από φορείς με ασθένειες όσων δεν έχουν εμβολιαστεί!

Η μη ορθότητα ενός τέτοιου ισχυρισμού είναι πασιφανής! Αν τα εμβόλια προστάτευαν τους ανθρώπους από τις μεταδοτικές ασθένειες, τότε εκείνοι που έχουν εμβολιαστεί δεν θα έπρεπε να ανησυχούσαν, αν βρισκόντουσαν στο ίδιο περιβάλλον με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Έτσι και αλλιώς το εμβόλιο θα «προστάτευε» την υγεία τους, έτσι δεν είναι; Φυσικά, όλα αυτά είναι θέμα προπαγάνδας. Τα εμβόλια δεν λειτουργούν καθόλου. Διαφημίζονται όλα κάτω από την ομπρέλα μίας υστερίας για την προστασία από τις ασθένειες και προωθούνται σαν μία μορφή λατρείας από γιατρούς που έχουν εγκαταλείψει την πραγματική επιστήμη εδώ και πολύ καιρό.

Ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τους άλλους; Εκείνοι που συστηματικά παίρνουν αντιβιοτικά. Όπως έχει αποδειχθεί, ο πραγματικός κίνδυνος που ελλοχεύει από τις μεταδοτικές ασθένειες με την προσωπική επαφή είναι από τους ανθρώπους που παίρνουν συχνά αντιβιοτικά. Αυτοί που καταναλώνουν πάρα πολλά αντιβιοτικά παθαίνουν ανοσία στα μικρόβια και έτσι μπορούν να μεταδώσουν τις ανθεκτικές στα φάρμακα ασθένειες σε όσους βρίσκονται γύρω τους. Το ποσοστό επικινδυνότητάς τους να αναπτύξουν υπέρ-ιούς αυξάνεται δραματικά σε αναλογία με τη συχνότητα και τη διάρκεια χρήσης των συνταγογραφούμενων αντιβιοτικών (δες εδώ http://www.naturalnews.com/028479_superbugs_antibiotics.html) . Το πιο επικίνδυνο μέλος της οικογένειάς σας λοιπόν αποδεικνύεται ότι είναι όχι αυτό που δεν έχει εμβολιαστεί, αλλά αυτό που παίρνει αντιβιοτικά! Αποτελεί πρόσφορο έδαφος αναπαραγωγής για κάθε βακτηριακή μετάλλαξη που μπορεί να είναι θανάσιμη.

Για αυτό και όσοι γνωρίζουν ξέρουν ότι τα νοσοκομεία είναι το πιο επικίνδυνο μέρος που μπορεί να επισκεφθεί κανείς. Τα νοσοκομεία είναι τα μέρη όπου τα σούπερ-μικρόβια μπορούν εύκολα να μεταδοθούν από τον ασθενή στον γιατρό και από τον γιατρό σε έναν άλλο ασθενή. Αυτά τα υπέρ-μικρόβια συνήθως μεταδίδονται από το ιατρικό προσωπικό που δεν πλένουν τα χέρια τους κάθε φορά που αγγίζουν έναν ασθενή. Όπως αναφέρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από το Natural News, 247 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά στα νοσοκομεία των ΗΠΑ επειδή το ιατρικό προσωπικό δεν είχε πλύνει τα χέρια του (δες εδώ http://www.naturalnews.com/027981_doctors_hand_washing.html).

Και οι γιατροί, φυσικά, έχουν μερίδιο ευθύνης σε αυτό, δηλ. στη δημιουργία σούπερ-ιών αφού συνταγογραφούν αντιβιοτικά σαν να ήταν καραμέλες. Με το που εμφανίζεται κάποιος στο ιατρείο τους με ένα απλό κρύωμα συνήθως ο γιατρός του δίνει ένα νέο αντιβιοτικό και έτσι επωφελείται με ποσοστά σε κάθε νέα συνταγή που γράφει. Ο ασθενής στο μεταξύ ξοδεύει τα χρήματά του σε ένα άχρηστο φάρμακο το οποίο στην ουσία δεν του κάνει τίποτα και εκτός των άλλων είναι και επικίνδυνο. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο αυξάνει δραματικά κάθε πιθανότητα ο ασθενής να αναπτύξει εκείνα τα στελέχη που θα είναι ανθεκτικά στα φάρμακα, αλλά πετώντας τα αντιβιοτικά στα σκουπίδια μετά τη χρήση τους μολύνεται εξαιρετικά και ο υδροφόρος ορίζοντας.

Έτσι, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο και θα κοιτάξετε ύποπτα αυτόν που θα φταρνιστεί, σκεφτείτε τι πραγματικά συμβαίνει. Το ιατρικό κατεστημένο και όχι μόνο θέλει να σας πείσει ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί είναι κίνδυνος για την υγεία σας, ενώ στην πραγματικότητα εκείνοι που συνειδητά αρνούνται να εμβολιαστούν είναι συνήθως αρκετά πιο υγιείς και αρρωσταίνουν πολύ πιο σπάνια από όλους αυτού που τρέχουν να κάνουν εμβόλια.
Σε μεγάλο ποσοστό αυτά που είναι επικίνδυνα για την υγεία σας είναι οι γιατροί και οι φαρμακοβιομηχανίες. Σκεφθείτε καλά τις παρακάτω περιπτώσεις και τις επιπτώσεις τους στη δημόσια υγεία…δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας:

—Ο κατά τα άλλα συμπαθής παππούς που παίρνει ψυχοτρόπα φάρμακα και οδηγεί.
—Εκείνος ο έφηβος που πάσχει από κατάθλιψη του δίνουν αντικαταθλιπτικά και τον κάνουν να έχει βίαιες αυτοκτονικές τάσεις.
—Ο συμπαθής παιδίατρός σας που εμβολιάζει τα παιδιά σας με χημικά υπό το δικό σας φόβο πως αν δεν το κάνει το παιδί σας δεν θα μπορεί να γραφτεί στο σχολείο.
—Ο ογκολόγος σας που σας παραπέμπει σε χημειοθεραπεία χωρίς να έχετε ιδέα για τα κέρδη που βγάζει με το να σας δώσει χημικά που δηλητηριάζουν το σώμα σας.
—Ο οδηγός του λεωφορείου που πάσχει από καρδιά και παίρνει έξτρα δόσεις φάρμακου με στατίνες και παθαίνει μία θανατηφόρα καρδιακή ανακοπή ενώ οδηγεί.

Αυτά και άλλα είναι οι πραγματικοί κίνδυνοι για την υγεία σας και όχι μερικοί άνθρωποι που αρνούνται να εμβολιαστούν. Φυσικά, το ιατρικό κατεστημένο δεν θέλει να γνωρίζετε τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση των προϊόντων τους. Όλα τους τα σκευάσματα είναι απολύτως ασφαλή! Απόλυτα αποτελεσματικά, σε εξαιρετικές τιμές και εξαιρετικά επικερδή! Για όνομα των θεών, δεν υπάρχει τίποτα άσχημα με αυτά, αλλιώς ο ΕΟΦ δεν θα είχε δώσει την έγκρισή του, έτσι δεν είναι;
[σημ. συγγ.: Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μία προσωπική εμπειρία για να δείτε τους τρόπους με τους οποίους μπορούν και έχουν κάθε δικαίωμα να σας καρφώσουν με τις βελόνες τους σε κάθε ευκαιρία ακόμα και αν δεν έχει να κάνει με θέματα δημόσιας υγείας ή κινδύνου. Για να δείτε ότι δεν είναι υπερβολές. Πριν λίγα χρόνια σαν μεταπτυχιακή φοιτήτρια μου απονεμήθηκε μία ετήσια υποτροφία για έρευνα (όχι δεν είχε καμία σχέση με ιατρικά και δεν ήταν σε κάποια χώρα του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, αλλά εδώ στην Ελλάδα).


Ανάμεσα στα άλλα που μου ζήτησαν όταν συμπλήρωνα τα τελικά χαρτιά για να μου τη δώσουν ήθελαν να δουν το φάκελο με το τι εμβόλια είχα κάνει. Γιατί; Έλα ντε! Αν δεν είχα κάνει τη λίστα με τα προβλεπόμενα εμβόλια δεν μου έδιναν την υποτροφία! Καθόλου, λοιπόν, υπερβολές αφού μπορούν για πλάκα να σας φέρουν στα μέτρα τους και να σας ελέγξουν με κάθε τρόπο ακόμα και το μέλλον σας. Και όλα αυτά για το καλό όλων μας, βεβαίως βεβαίως.]

Της Σταυρούλας Χοχλιδάκη

ΒΕΡΟΛΙΝΟ : ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ… ¨ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ¨ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

« Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε , τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε » Ζ.Π. Σαρτρ

ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ…" ( DER TOD IST EIN MEISTER AUS DEUTSCHLAND… )
/ Γκράφιτι σε πόλη της Γερμανίας

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ¨german-foreign-policy¨( 21/5 )

Μετάφραση και σχόλια του ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨
Ελεύθερη η αναδημοσίευση με αναφορά στην πηγή

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΌ ΣΗΜΕΊΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΆΚΤΗ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΉ :


Το "G.F.P" (german-foreign-policy , Informationen zur Deutschen Außenpolitik ) είναι μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα η οποία με την συνεργασία Γερμανών προοδευτικών δημοσιογράφων και Ακαδημαϊκών αποτελεί ένα ¨Παρατηρητήριο – Συστηματικής Παρακολούθησης των διαχρονικών αποικιοκρατικών – ιμπεριαλιστικών στόχων της Εξωτερικής Πολιτικής της Γερμανίας από το 1870 ( 2ο Ράιχ ) μέχρι σήμερα¨.




Ιδιαίτερα επικεντρώνεται στην διαχρονική Γερμανική Πολιτική για τις Μειονότητες στην Ευρώπη ( DeutscheVolkstumspolitik ) , αποκαλύπτοντας την ιμπεριαλιστική πολιτική του ¨διαίρει και βασίλευε¨ με στόχο την εξυπηρέτηση των οικονομικών – κατακτητικών στόχων της άρχουσας οικονομικής τάξης της Γερμανίας ( πρώην φεουδάρχες – Γιούνγκερ , χρηματιστές – τραπεζίτες και βιομήχανοι ).
Από την πρώτη στιγμή το "G.F.P." κατήγγειλε την αποικιοκρατική πολιτική της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα με αφορμή την δρομολογούμενη οικονομική κρίση που ¨ξέσπασε ξαφνικά¨ το 2009.

Πέρα από το ιδεολογικό τους πλαίσιο ( θα μπορούσε να τους κατατάξουμε στην ¨Γερμανική Αντιιμπεριαλιστική Αριστερά ¨) , οι τοποθετήσεις τους έχουν επιστημονικό χαρακτήρα και είναι – πέρα από τις συνήθεις συνθηματολογίες που συναντάμε αλλού – πάντα επαρκώς τεκμηριωμένες.
Το δε ¨Αρχείο¨ τους αποτελεί μια ¨Κιβωτό¨ γνώσεων που συνθλίβει τις ονειρώξεις των ψεύτο-¨Ευρωπαϊστών ¨ και των φίλων του ιδιόμορφου ¨Κρατικού Καπιταλισμού της Γερμανίας¨ , ο οποίος -εκτός - Γερμανίας προωθεί τον νεοφιλελεύθερο ¨φονταμελιστικό καπιταλισμό¨ και την διάλυση των μικρών - περιφερειακών της Γερμανίας - κρατών υπέρ μιας Αυτοκρατορίας που την ονομάζει ¨Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση¨ και ¨Ομοσπονδιακή Εμβάθυνση¨ σε Υπερκράτος , όπως πρόσφατα ζήτησε , πέρα των γνωστών κ.κ. Φίσερ , Σρέντερ και χθες ο πρόεδρος της Ε.Κ. Τράπεζας Jörg Asmussen , και ο κ. Σόϊμπλε , κατά την παραλαβή του βραβείου που φέρει το όνομα του μεγάλου Ευρωπαίου Οραματιστή και Σφαγέα ¨Καρλομάγνου¨ στο Άαχεν.

Σε αντίθεση μάλιστα με κάτι Έλληνες προοδευτικούς ¨Φιλέλληνες¨ , το ¨G.F.P¨ έχει τονίσει στην αρθρογραφία-αναλύσεις του στο παρελθόν πως ο Γερμανικός ρατσισμός απέναντι στην Ελλάδα εγκαινιάσθηκε με το θεώρημα του ¨Φάλμεράϋερ¨ , το οποίο εξυπηρετούσε τους ιμπεριαλιστικούς στόχους της Γερμανίας στα Βαλκάνια.

Διευκρίνιση : Λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα και της ¨ειδικής επικαιρότητας¨ θέσαμε το ¨2ο μέρος του άρθρου που μιλά για τα μαύρα – Γερμανικά - σενάρια¨ σαν εισαγωγή στην παρούσα δημοσίευση και το ¨1ο¨ μέρος της αρχικής δημοσίευσης , η οποία μιλά για τις ¨γενικές πολιτικές εξελίξεις σε σχέση με την οικονομική κρίση , το ευρώ , τον ρόλο της Γερμανίας και την Ελλάδα , σαν ¨2ο¨ μέρος.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Vom Stellenwert der Demokratie (Deutsche Diskussion über Gewaltszenarien in Griechenland) –


Η Αξία της Δημοκρατίας , Η Γερμανία συζητά για σενάρια βίας στην Ελλάδα


ΑΘΗΝΑ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ ( Αποκλειστικό ρεπορτάζ του "G.F.P." ) . Μπροστά στην διεξαγωγή των νέων εκλογών στην Ελλάδα η άρχουσα τάξη της Γερμανίας (deutsche Eliten ) εξετάζει διάφορα σενάρια βίαιων παρεμβάσεων , ώστε να εξασφαλιστεί ο παραπέρα έλεγχος της Αθήνας.


Μεταξύ άλλων συζητιούνται η εγκαθίδρυση – δημιουργία ενός Προτεκτοράτου ( Αποικιακό καθεστώς προστασίας ) , όπως επίσης την πιθανότητα ενός Στρατιωτικού Πραξικόπημα ( Putsch ) και την αποστολή Στρατιωτικών ¨Ειρηνευτικών¨ Δυνάμεων (Schutztruppen ) σε αυτή την χώρα της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης. ¨


Προτεκτοράτο/ Αποικία

Η άρχουσα τάξη της Γερμανίας , εκείνες οι ηγετικές της Ελίτ οι οποίες δεν θέλουν να ...λάβουν υπόψη τους τις προτεινόμενες αλλαγές από τον P. Krugman και πολλούς άλλους ( εκτός Γερμανίας ) ειδικούς επί των οικονομικών ζητημάτων , προχωρά ακάθεκτη στην συζήτηση και εξέταση ¨εναλλακτικών σεναρίων βίας¨ για τη λύση του ελληνικού προβλήματος. ( 7 , βλέπε σχετικό άρθρο στο αρχείο δημοσιευμάτων του "G.F.P." : ¨Η Γερμανική Ένωση Μεταφοράς Πόρων¨ , δηλαδή η ¨Ε.Ε" , Die deutsche Transferunion, Berlinseuropäische Rezession, Verelendung made inGermany und Tarnen und täuschen).

Στις αρχές του μήνα ο διευθυντής του γνωστού ¨Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας¨ του Αμβούργου , Thomas Straubhaar , δημοσίευσε άρθρο σε μια εφημερίδα με το οποίο ζητούσε να τεθεί η Ελλάδα υπό καθεστώς Κηδεμονίας ( Προτεκτοράτου ) και μάλιστα αυτό να γίνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ( 8 , ¨Χρειαζόμαστε την δημιουργία ενός Προτεκτοράτου¨, ThomasStraubhaar: "Wir brauchen ein Protektorat";www.tagesspiegel.de 06.05.2012.

Σύμφωνα με αυτές τις δυνάμεις η Ελλάδα σαν χώρα είναι ένα ¨αποτυχημένο-ανίκανο κράτος¨ ( σημείωση συντάκτη μεταφραστή : "failed state" , , τ΄ οποίο ¨δεν είναι σε θέση να κάνει από μόνο του μια νέα αρχή ¨ . Η Αθήνα χρειάζεται υποστήριξη για την δημιουργία αποτελεσματικών κρατικών δομών¨ ( 8 , Athenbenötige "Unterstützung bei der Schaffungfunktionsfähiger staatlicher Strukturen" , στο ίδιο , οπερ , Χρειαζόμαστε την δημιουργία ενός Προτεκτοράτου¨ , Thomas Straubhaar: "Wir brauchenein Protektorat"; www.tagesspiegel.de 06.05.2012¨ ).

Γι ΄αυτούς τους λόγους θα πρέπει να μετατραπεί το Ελληνικό "failed state" σε ένα ¨Ευρωπαϊκό Προτεκτοράτο¨ . ¨Απέναντι σε αυτό το καθήκον καλείται ν΄ανταποκριθεί η Ε.Ε.¨, δηλώνει ο κ.Straubhaar .

Απόσπασμα :

¨ Η Ε.Ε. θα έπρεπε να υποστηρίξει την Ελλάδα στον εκσυγχρονισμό των κρατικών της δομών σε όλα τα επίπεδα , κυρίως να την ενισχύσει με υπαλλήλους στην δημόσια διοίκηση , εφοριακούς και διαχειριστές ταμειακών υπηρεσιών¨ .

Όμως , συνεχίζει , οι… ¨οι ενέργειες αυτές θα πρέπει να γίνουν με περισσή ευαισθησία¨, ώστε να αποτραπεί η αίσθηση προσβολής της εθνικής υπερηφάνειας, αξιοπρέπειας και η αντίσταση συντεχνιακών ομάδων ¨ .

Και αυτές οι δηλώσεις αφορούν ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος που είναι υποτίθεται σύμμαχο με την Γερμανία , την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ στην υπεράσπιση της δημοκρατίας.

Παρένθεση , σημείωση συντάκτη-μεταφραστή : ¨


Προφανώς υπάρχει η εμπειρία από το ¨Καθεστώς Κηδεμονίας¨ που είχε εγκαινιάσει μετά τον 1ο Π.Π. η ¨Κοινωνία των Εθνών¨ για πρώην Αποικίες των Ευρωπαϊκών Κρατών , που βρισκόντουσαν στο μεταβατικό στάδιο της ¨απελευθέρωσης¨ τους σε καθεστώς ¨ημι –αυτονομίας¨ , δηλαδή Κηδεμονίας , αλλά και από τα πρόσφατα Προτεκτοράτα που ίδρυσε η ¨Ευρωπαϊκή Ένωση¨, για πρώτη φορά μετά από την λήξη του 2ου Π.Π. , στην Βοσνία και το Κόσσοβο).

Επίσης , προσοχή , η καθιέρωση – εισαγωγή του όρου "failed state" ( αποτυχημένου η ανίκανου κράτους ) από τους Γερμανούς ¨νέο-ιμπεριαλιστές με την γραβάτα¨ ( Ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους ) , η οποία ¨δικαιολογεί¨ την εγκαθίδρυση – δημιουργία Νέο- Αποικιών ( Προτεκτοράτων ) ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ "rog state" ( ¨κράτος ταραχοποιός¨ ) που αποτέλεσε την ¨νομιμοποιητική¨ βάση του ¨δημοκρατικού ιμπεριαλισμού ¨ για τις - μέχρι τώρα- ¨ανθρωπιστικές¨ στρατιωτικές επεμβάσεις του στην Γιουγκοσλαβία , Αφγανιστάν και Ιράκ ).
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Το Πραξικόπημα


Ήδη γίνονται συζητήσεις και για την πιθανότητα ενός πραξικοπήματος στην Αθήνα. ¨Η Ελλάδα απειλείται από μια ολική κατάρρευση¨ ( χάος ) , δηλώνει ο παλαιός σύντροφος του Γιόζεφ Φίσερ ( πρώην υπουργού εξωτερικών της Γερμανίας ) και βουλευτής στο Ευρωκοινοβούλιο του ¨ Les Verts¨ ( το Γαλλικό αντίστοιχο του Κόμματος των Πρασίνων της Γερμανίας ), ο Ντανιέλ Κόν-Μπεντίτ.

Ο Κον Μπεντίτ θεωρεί πως είναι αναπόφευκτη μια εκτεταμένη ανάμειξη στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Απόσπασμα :

¨ Όσο αφήνουμε τους Έλληνες να προσπαθούν να βρουν λύσεις από μόνοι τους (durchwursteln , να ανακατεύονται ) , διακινδυνεύουμε την έκρηξη ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος¨ ( 9 , DanielCohn-Bendit: "Si on laisse les Grecs se débrouillerseuls, on risque un coup d'Etat militaire";www.lemonde.fr 10.05.2012 )


Παρένθεση , σημείωση συντάκτη – μεταφραστή :

Είναι γνωστό πως ο κ. Κον-Μπεντίτ είναι οπαδός της ιμπεριαλιστικής η ¨ένοπλης δημοκρατίας¨ και ήταν θερμός υποστηρικτής του Νατοϊκού πολέμου/βομβαρδισμών στην Γιουγκοσλαβία. Είναι οπαδός της θεωρίας ότι η ¨δημοκρατία¨ θα πρέπει να επεμβαίνει σε ξένες χώρες , να ¨βοηθά¨ τους λαούς με εκατόμβες θυμάτων για την επιβολή της ¨δημοκρατίας¨ όπως την φαντασιώνεται ο ίδιος.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε επίσης ότι ο κ. Κον –Μπεντίτ σε πρόσφατη παρέμβαση του , παρουσία του κ. Κ. Σημίτη , σε Διημερίδα στο Βερολίνο (23-24/ 1/2012 ) του Ινστιτούτου Χάινριχ Μπελ (Heinrich-Böll-Stiftung) του κόμματος των ¨Πρασίνων¨ στο Βερολίνο είχε δηλώσει πως ¨για την τρέχουσα κρίση στην Ελλάδα φταίνε και … οι Έλληνες , οι οποίοι υποστήριζαν τους Σέρβους στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας και διαδήλωναν υπέρ των ταυτοτήτων με την αναγραφή του θρησκεύματος… , τονίζοντας παράλληλα πως και οι Γερμανοί στον πόλεμο ήταν ένας συντηρητικός ¨φασιστικοποιημένος λαός¨ που χρειάστηκαν μεταπολεμικά ¨αναμόρφωση¨ από τις ¨δημοκρατικές δυνάμεις¨ !

Σύμφωνα με αυτό το θεώρημα οι ¨συντηρητικοί και μικροαστοί λαοί ¨ ( με τις ¨εθνικιστικές και ρατσιστικές τους προκαταλήψεις¨ ) παράγουν τον φασισμό και τις δικτατορίες και όχι τα κεφαλαιοκρατικά – ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Ένα ¨προοδευτικό¨ θεώρημα που το δέχεται ευχάριστα ο κάθε Σύνδεσμος Βιομηχάνων και Διεθνής Ένωση Τραπεζιτών…
Λογικό είναι το συμπέρασμα πως ¨οι λαοί θα πρέπει να τιμωρούνται – και να δέχονται τις συνέπειες ( και τις οικονομικές όπως σήμερα ) του ¨συντηρητισμού τους¨ ΚΑΙ πως ¨καμιά φορά¨ είναι αναγκαία η στρατιωτική επέμβαση των πεφωτισμένων ¨δημοκρατικών δυνάμεων¨ για τον ¨εκδημοκρατισμό¨ τους , αλά ¨Κον-Μπεντίτ¨.

Και βέβαια η ταύτιση της –υποτιθέμενης- σημερινής ¨εθνικιστικής – συντηρητικής πλειοψηφίας των Ελλήνων¨ με την ¨φασιστική – ναζιστική συνείδηση της πλειοψηφίας των Γερμανών¨ κατά την διάρκεια του Χιτλερικού καθεστώτος , είναι ¨όλα τα λεφτά¨ ( ! ) και προμηνύει , κατά κάποιο τρόπο , ¨το τι μας περιμένει¨ από τις ¨δημοκρατικές¨ δυνάμεις του παγκόσμιου καπιταλισμού ( κυρίως ¨Ευρωπαϊκού¨ ) , που θέλουν τον ¨εκσυγχρονισμό¨ μας και ο ¨φασίστας – συντηρητικός και φαιοκόκκινος λαός¨ το αρνείται …

Μπορούμε να φανταστούμε ποιες ¨δημοκρατικές¨ δυνάμεις θα υποδέχονται με χειροκροτήματα στο Σύνταγμα , όταν -και εάν- ωριμάσουν οι συνθήκες μετά από σωρεία προκλήσεων και ¨απρόοπτων- τυχαίων ¨ γεγονότων , Αμερικάνους , Νατοϊκούς στρατιώτες και την ¨Ευρωχωροφυλακή¨…

Συνέχεια του άρθρο

Γερμανοί πολιτικοί σχολιαστές συμπεραίνουν , βλέπουν ομοιότητες στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα , με αυτή που ίσχυε στην ¨Δημοκρατία της Βαϊμάρης¨ (Weimarer Republik , η Γερμανία μετά τον 1ο Π.Π. , από 1919 μέχρι 1933 – όπου ανέβηκε ο Χίτλερ στην εξουσία ).

Απόσπασμα :
¨Η χειρότερη περίπτωση (Worst Case ) θα ήταν για την Ελλάδα η επιστροφή (Rückfall, παλινόρθωση η οπισθοδρόμιση ) σε μια Δικτατορία , προειδοποιεί ένας εγνωσμένου κύρους σχολιαστής.


Απόσπασμα :

¨ Η πιθανότητα του σεναρίου εκδήλωσης ενός δικτατορικού πραξικοπήματος αυξάνεται όσο παρατείνεται η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα¨
Στο ίδιο σχόλιο λέγονται και τα παρακάτω, σχετικά με τον συσχετισμό μιας πιθανής δικτατορίας με το υπαγορευμένο στην Ελλάδα από το Βερολίνο σχέδιο λιτότητας :


Απόσπασμα :

¨ Όπως φαίνονται τα πράγματα , δεν υπάρχει άλλη λύση για την επιβολή των μέτρων λιτότητας της Μέρκελ στους δρόμους της Αθήνας , εκτός από αυτή της ένοπλης καταστολής¨( mit Waffengewaltdurchsetzen ) , ( 10 , ¨Καλώς ήλθατε στην Βαϊμάρη¨, άρθρο του Wolfgang Münchau στο Σπίγκελ ,Willkommen in Weimar; www.spiegel.de 09.05.2012)

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΝΟΠΛΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ
( Schutztruppen - ¨Δυνάμεις Προστασίας¨ κατά την ιμπεριαλιστική ορολογία )

Πρόσφατα η "Γενική Εφημερίδα της Φρανκφούρτης" (F.A.Z. , η εφημερίδα δηλαδή που ήδη είχε γράψει από τον Σεπτέμβρη του 2011 για ¨ένα πιθανό Χασάπη που θα χρειαστεί να κυβερνήσει την Ελλάδα , βλέπε πιο πάνω ) ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6η ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΘΕΣΕ ΣΑΝ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

Εάν η Ελλάδα , γράφουν , περάσει σε πτώχευση , τότε θα της ήταν ακόμα πιο αδύνατο σαν "failing state¨ ( αποτυχημένο κράτος ) να προστατέψει τα εξωτερικά της σύνορα από την είσοδο αλλοδαπών προσφύγων.



Παρένθεση , σημείωση συντάκτη-μεταφραστή :

Εδώ βλέπουμε για άλλη μια φορά το ¨μεταναστευτικό- προσφυγικό ζήτημα¨ σαν μια από τις πιθανότητες για την πρόκληση ξένης στρατιωτικής επέμβασης. Η διεθνής εμπειρία μας λέει ότι τα ιμπεριαλιστικά κέντρα χρησιμοποιούν τον παράγοντα αυτό ¨κατά το δοκούν¨. Μία για να αποτρέψουμε την είσοδο προσφύγων , μια για την ¨προστασία των προσφύγων¨ , για ¨ανθρωπιστικούς λόγους¨ βέβαια… ).

Μπορούμε να πούμε πως τα τελευταία , μετά το 1990 χρόνια που ¨έπεσαν¨ τα τείχη , ο ¨χειρισμός¨ του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος και τα ¨ανθρώπινα δικαιώματα¨, αποτελεί ένα από τα ¨πυρηνικά όπλα¨ του δημοκρατικού καπιταλισμού/ιμπεριαλισμού για την εξυπηρέτηση των ταξικών του συμφερόντων , όπως παλαιότερα τα ¨ατομικά – δημοκρατικά δικαιώματα¨ στον πόλεμο κατά των κρατών του ¨κρατικού καπιταλισμού¨( ¨υπαρκτού¨ Σοσιαλισμού ) .

Συνέχεια του άρθρου…

Τελευταία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ( της Ε.Ε. ) ανακοίνωσε πως είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει την - μόνιμη παραμονή - των δυνάμεων της "FRONTEX" στα Ελληνοτουρκικά Σύνορα. Διότι , εάν η Αθήνα δεν θα μπορεί στο μέλλον να πληρώνει τις συνοριακούς της φρουρούς ή θα πρέπει να τους μισθοδοτεί με ¨δραχμές¨ , τότε αναμένεται να προκύψουν ¨χαοτικές συνθήκες ¨ ( 11 , ¨Το Δ.Ν.Τ. παγώνει τις σχέσεις του με την Ελλάδα , IWF friert Beziehungen zu Athen ein -Wahlkampf beginnt; Frankfurter Allgemeine Zeitung18.05.2012).

Και είναι πολύ πιθανό ¨ να προκληθούν αναταραχές στη χώρα ¨. Σε αυτή την περίπτωση η βοήθεια προς την Ελλάδα δεν θα αποτελείται πια από δάνεια , αλλά ένα είδος Ανθρωπιστικής Βοήθειας , συμπεραίνει το κύριο σχόλιο της εφημερίδας στην κεντρική της σελίδα.

Απόσπασμα :

¨ Ας ευχηθούμε , κλείνει το σχόλιο του M. Martensστην "Frankfurter Allgemeine Zeitung", πως… ¨ δεν θα πρέπει να σκεφτούμε την εγκατάσταση - Διεθνών Στρατιωτικών Δυνάμεων Προστασίας- , όπως συμβαίνει λίγο βορειότερα της Ελλάδας , με σκοπό την σταθεροποίηση κρατών που βρίσκονται σε αναταραχή…¨ ( 12, Griechenland Eine Schicksalswahl , " Ελλάδα - Οι καθοριστικές – εκλογές που θα κρίνουν την τύχη της",http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/griechenland-eine-schicksalswahl-11754500.html ).
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Παρένθεση , σημείωση συντάκτη – μεταφραστή :

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ΠΩΣ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟΥ/"PANZER" , υποτίθεται ¨άρθρου γνώμης¨ ( στα πλαίσια της ¨δημοσιογραφικής ελευθερίας¨ και της ¨ελευθερίας του λόγου¨ θα πουν ορισμένοι αφελείς) ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΣΤΙΣ 27.09.2011 ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΗΝ , ¨όπως λέγεται ¨ , ΝΑΥΡΧΙΔΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ –ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – ΤΗΝ "FRANKFURTERALLGEMEINE ZEITUNG". Τότε ο κ. Michael Martensτων ¨Γερμανικών Σεναρίων¨ είχε γράψει ΟΤΙ …

Απόσπασμα :

¨ΑΙΜΟΒΟΡΑ ΣΚΥΛΙΑ – ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ¨ΝΟΣΚΕ¨ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟ 1919 ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ( Καρλ Λήμπκνεχτ , Ρόζα Λούξεμπουρκ , στο : "Griechenland - Bluthundqualitäten für die Bruchlandung" ,http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/europas-schuldenkrise/griechenland-bluthundqualitaeten-fuer-die-bruchlandung-11370635.html ).

Βλέπε επίσης και Αναδημοσίευση στον ¨Οίστρο¨ μιας αρκετά αποκαλυπτικής προκήρυξης : ¨ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ – ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ – ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ¨ , όπου εκτός των άλλων γίνεται ¨μνεία¨ στο πρώτο άρθρο του κ. Μάρτενς , ο οποίος βέβαια δεν είναι σκύλος που θέλει να γλύψει αίμα , αλλά ¨οσφραίνεται αίμα¨ στην Ελλάδα , εδώ και μήνες. Ο καθένας μπορεί να κρίνει τελικά τι είναι, αυτός και οι μέντορες του στην Φρανκφούρτη , στην πόλη-έδρα του Γερμανικού Χρηματιστηρίου , της Deutsche Bank και της ¨Ευρωπαϊκής¨-Τράπεζας , όπου εκδίδεται και η ¨Γενική Εφημερίδα της Φρανκφούρτης¨( "F.A.Z." ).

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ( 1ο μέρος ) ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Το υπαγορευμένο από την Γερμανία σχέδιο λιτότητας (deutsche Spardiktat ) που οδηγεί την Ελλάδα στην εξαθλίωση συναντά στον λαό μια ολοένα και μεγαλύτερη αντίσταση, η οποία όπως φαίνεται δεν μπορεί ν΄ ανασταλθεί η να κατασταλεί ( niederzuhalten) σε κανονικές δημοκρατικές συνθήκες ( aufdemokratische Wege ) .

Οι προσπάθειες του Βερολίνου να πετύχει την υποταγή της Αθήνας , με την απειλή πως θα της στερηθεί το Ευρώ , απέτυχαν , όπως επίσης και η απαίτηση της Γερμανικής κυβέρνησης ( Bundesregierung ) να συνδεθούν οι επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές με την παράλληλη διεξαγωγή ενός Δημοψηφίσματος για την παραμονή η όχι στην Ευρωζώνη.

Το Βερολίνο απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο , να αποσύρει το υπαγορευμένο σχέδιο λιτότητας , όπως ζητούν σε παγκόσμιο επίπεδο γνωστοί οικονομολόγοι , και σε αντικατάσταση του να δεχτεί την εισαγωγή νέων προγραμμάτων για την επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης , παρά το γεγονός ότι ένας πιθανός αποκλεισμός της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα καταβαράθρωνε όλο το νομισματικό σύστημα του Ευρώ.

Η τελευταία ευκαιρία

Στις νέες εκλογές που προκηρύχθηκαν , μετά την αποτυχία όλων των προσπαθειών για την συγκρότηση κυβέρνησης , για τις 17 Ιουνίου , διαφαίνεται πως θα πλειοψηφήσουν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που απορρίπτουν αποφασιστικά ( dezidiert ) το υπαγορευμένο σχέδιο λιτότητας. Και είναι γεγονός ότι δεν κατάφεραν να συγκροτήσουν κυβέρνηση , παρά την ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία τους , τα τρία κόμματα ( σ.σ. μεταφραστή : εννοεί προφανώς την Ν.Δ. , το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ ) που τάσσονται υπέρ της εφαρμογής ( Umsetzung ) των προγραμμάτων λιτότητας (Austeritätsprogramme).

Και οι νέες δημοσκοπήσεις προαναγγέλλουν ήδη την ήττα τους. Το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες βλέπουν την τελευταία ευκαιρία τους να πετύχουν μια στροφή στην υπάρχουσα βούληση της κοινής γνώμης (Meinungsumschwung ) στην εκμετάλλευση του γεγονότος ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την διατήρηση του Ευρώ.

Ήδη πριν την προκήρυξη των νέων εκλογών ο υπουργός των οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει πως η Ευρωζώνη θα μπορούσε να αντέξει χωρίς προβλήματα την αποχώρηση της Ελλάδας. Πρόσφατα ο Επίτροπος Εμπορίου της Ε.Ε. , Karel De Gucht , επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προετοιμάζονται ήδη ( παίρνουν μέτρα , bereiteten sich ) για την ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας

Απόσπασμα :

¨Εάν διεξήγαμε τώρα ένα μυστικό δημοψήφισμα για την παραμονή η όχι στην Ευρωπαϊκή Ζώνη , τότε η συντριπτική πλειοψηφία θα τασσόταν ενάντια στην αποχώρηση η για την διατήρηση του Ευρώ. Οι νέες εκλογές αποτελούν την τελευταία ευκαιρία της Αθήνας. Εάν δεν επιτρέψουν , δεν έχουν αποτέλεσμα τον σχηματισμό μιας πλειοψηφίας υπέρ των υπαγορευμένων προγραμμάτων λιτότητας , τότε όλα έχουν τελειώσει… ( σ.σ.μ : για την Αθήνα ) ( 1 ,Euro-Zone droht Griechen mit Rausschmiss;www.spiegel.de 19.05.2012 , Η Ευρωζώνη απειλεί την Ελλάδα με έξωση , Σπήγκελ , 19.05.2012 )

Δεν έχουν δικαίωμα για σεβασμό

Το Βερολίνο άσκησε συμπληρωματική πίεση στη Αθήνα , για να διεξάγει-συνδέσει τις εκλογές ταυτόχρονα μ' ένα δημοψήφισμα για την παραμονή στο Ευρώ , με σκοπό να μειώσει τις προοπτικές εκλογικής επιτυχίας των αντιπάλων της λιτότητας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Σόιμπλε είχε θέσει την πιθανότητα αυτή ( σ.σ.μ.: του Δημοψηφίσματος ) στους Έλληνες συναδέλφους του , την Δευτέρα που μας πέρασε κατά την διάρκεια της σύσκεψης των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης ( 2 , το ίδιο , οπερ παραπομπή 1 , Σπήγκελ , 19.05.2012 )

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή η προτροπή ( σ.σ.μ. : του κ. Σόιμπλε για Δημοψήφισμα ) υποστηρίζεται και από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Χριστιανό-Δημοκρατικού/Χριστιανό- Κοινωνικού Κόμματος ( CDU/CSU ). Ο κύριος αυτός έχει γίνει γνωστός με τη δήλωση του ¨Τώρα η Ευρώπη μιλά Γερμανικά¨ ( Jetzt wird Deutsch gesprochen δες σχετικό άρθρο του G.F.P. (3 ) .

Όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Αθήνα , η Καγκελάριος Angela Merkel άσκησε πίεση στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας , Κάρολο Παπούλια , ώστε να προχωρήσει στην υλοποίηση του γερμανικού σχεδίου δημοψηφίσματος.

Τον Νοέμβρη του 2011 το Βερολίνο απέρριψε με βάναυσο τρόπο τον τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, όταν εμφανίστηκε με την ίδια πρόταση στην κοινή γνώμη. Γεγονός που οδήγησε και στην αποπομπή ( πτώση του ).

Η ανοικτή ανάμειξη – επέμβαση της Γερμανικής κυβέρνησης στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις προκάλεσε στην Αθήνα οργισμένες διαμαρτυρίες. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος της Ν.Δ. , Αντώνης Σαμαράς , ¨ Οι Έλληνες δικαιούνται να τους σέβονται ¨ . ¨Το Βερολίνο συμπεριφέρεται απέναντι στην Ελλάδα – σαν να είναι Προτεκτοράτο¨ , είπε ο Αλέξης Τσίπρας , πρόεδρος του Σύριζα. ( 4 , Griechische Empörung über Merkels angeblichen Referendums-Vorschlag; www.faz.net 19.05.2012 )
Η Δύση του Ευρώ

Το Βερολίνο αποκλείει κάθετα κάθε απόκλιση από το βάναυσο πρόγραμμα λιτότητας ( δες και το προηγούμενο άρθρο του G.F.P. ( 5 ) , παρά το γεγονός ότι με αυτή την στάση προσεγγίζεται όλο και περισσότερο η Κατάρρευση όλης της Ευρωζώνης. Τον κίνδυνο αυτής της εξέλιξης επεσήμανε πριν λίγες μέρες και ο οικονομολόγος Paul Krugman ( βραβείο Νόμπελ ) και δεν ήταν ο πρώτος .

Σύντομα , ¨πολύ πιθανά τον επόμενο μήνα ¨ , η Ελλάδα θα ολοκληρώσει την έξοδο της από το Ευρώ , σύμφωνα με την κρίση του κ. Krugman. Αμέσως μετά αναμένεται να ακολουθήσει μια μεγάλη φυγή κεφαλαίων , τουλάχιστον από την Ισπανία και την Ιταλία λόγω επίσης του φόβου της οικονομικής κατάρρευσης , προς την Γερμανία.

Λόγω αυτής της εξέλιξης θα έπρεπε να παρθούν δραστικά μέτρα , όπως περιορισμοί στην εξαγωγή συναλλάγματος ή νέα μέτρα οικονομικής στήριξης των ισπανικών και ιταλικών τραπεζών. Προοπτικά δεν θα μπορέσει να αποφευχθεί η ενίσχυση με αναπτυξιακά – προγράμματα – οικονομικά πακέτα , κυρίως της ισπανικής οικονομίας.


Τελικά αυτό θα οδηγήσει υποχρεωτικά στην αλλαγή της υπάρχουσας στρατηγικής καταπολέμησης της κρίσης , την οποία η Γερμανία προσπαθεί μέχρι τώρα να αποτρέψει με κάθε δύναμη.

Απόσπασμα :

¨Η Γερμανία έχει την επιλογή¨ , δήλωσε ο PaulKrugman : ¨η θα αναγνωρίσει η κυβέρνηση της Γερμανίας την αλλαγή πορείας/στρατηγικής της ή έφτασε το τέλος του Ευρώ¨ Σε ότι αφορά τα χρονικά περιθώρια για την ¨δύση του Ευρώ¨ ο κ. Krugmanδήλωσε: ¨Μιλάμε για τους επόμενους μήνες, όχι χρόνια¨ ( 6 , Η Δύση του Ευρώ , Eurodämmerung;krugman.blogs.nytimes.com 13.05.2012 )
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨



¨SIEGHEIL" – ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ¨ΕΙΡΗΝΗΣ¨ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ¨ΚΑΠΟΙΟ¨ ΡΑΪΧ ¨ΑΣΦΥΚΤΙΑ…¨ ΓΙΑ ΡΕΒΑΝΣ ΚΑΙ ¨ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ¨ - ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

« Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε , τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε » Ζ.Π. Σαρτρ


Υ.Γ. Περαιτέρω πληροφορίες για το πλαίσιο , τα κίνητρα της Γερμανικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα μπορείτε να διαβάσετε στις παρακάτω δημοσιεύσεις του "G.F.P." εδώ :
Α ) Die Folgen des Spardiktats 05.10.2011 , Οι Συνέπειες της υπαγορευμένης πολιτικής λιτότητας , http://www.german-foreign-policy.com/de/fulltext/58165?PHPSESSID=mhoip5blrd695is0k27iuj2114
Β) Ausgehöhlte Demokratie 04.11.2011 , Η Υπονομευμένη – αποδυναμωμένη Δημοκρατία , http://www.german-foreign-policy.com/de/fulltext/58193?PHPSESSID=mhoip5blrd695is0k27iuj2114
Γ) Wie im Protektorat 13.02.2012 , Όπως συμβαίνει σε μια Αποικία- Προτεκτοράτο ,http://www.german-foreign-policy.com/de/fulltext/58264
Δ) Europa: Am Rande des Abgrunds, aber deutsch (II) 24.02.2012 , Η Ευρώπη μπροστά στην κατάρρευση , αλλά όμως… Γερμανική , μέρος ΙΙ ,
Ε) Nach dem Modell der Treuhand 17.04.2012 , Σύμφωνα με το Μοντέλο Αποκρατικοποιήσεων της ¨Τρόιχαντ¨ ,
ΣΤ) Verelendung made in Germany 23.04.2012 , Το Γερμανικό μοντέλο εξαθλίωσης ,
Η) Das Antlitz der Krise 07.05.2012 , Η ακτινοβολία της κρίσης , σχετικά με τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών της 6ης Μαΐου ,
Ζ) Der Berliner Todeswunsch 22.05.2012 , Η επιθυμία θανάτου του Βερολίνου , ΣΗΜΕΡΙΝΟ ( 22/5) άρθρο , το οποίο δεν είναι ακόμα ¨κλειδωμένο¨ για συνδρομητές και μπορεί να μεταφραστεί. http://www.german-foreign-policy.com/de/fulltext/58333

από τον Kimonbel