Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΣΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΔΟΚΑΡΠΙΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ

Ροδάκινα, νεκταρίνια, δαμάσκηνα, βερίκοκα και αμύγδαλα, όλα τους προέρχονται από παρόμοια δένδρα με παρόμοια ενδοκάρπια. Σε όλα τους, πρέπει να σπάσουμε το ενδοκάρπιο για να αποκαλύψουμε τον πυρήνα που κρύβεται εκεί μέσα και έχει μέγεθος και σχήμα αμυγδάλου.

Για την ακρίβεια και τα γνωστά μας αμύγδαλα αυτό είναι: ο πυρήνας μέσα στο ενδοκάρπιο του καρπού μιας αμυγδαλιάς!

Οι πυρήνες όλων αυτών των ειδών περιέχουν αυξημένες συγκεντρώσεις μιας χημικής ουσίας, γνωστής με το όνομα λαετρίλη, αμυγδαλίνη ή απλά Β-17.

Έρευνες έδειξαν ότι η λαετρίλη προάγει τον προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο των καρκινικών κυττάρων, ενώ δεν επηρεάζει καθόλου τα φυσιολογικά. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει επειδή η χημική αυτή ουσία αποτελείται από τέσσερα ξεχωριστά μόρια: δύο μόρια γλυκόζης, μια βενζαλδεϋδη και ένα κυανίδιο. Τα τελευταία δύο είναι τοξικά, αλλά συνδέονται σε μια μη- βιοδιαθέσιμη μορφή.

Τα καρκινικά κύτταρα περιέχουν ένα ένζυμο που δεν περιέχεται στα υγιή, γνωστό και βήτα-γλυκοσιδάση.  Το ένζυμο αυτό διασπά τη λαετρίλη στα συστατικά της και το κύτταρο δηλητηριάζεται από τον συνδυασμό βενζαλδεϋδης και κυανιδίου. Τα υγιή κύτταρα δεν υπόκεινται σε ανάλογη επίδραση.

Παρόλα αυτά, υποστηρίζοντας ότι η λαετρίλη είναι αναποτελεσματική και τοξική, η αμερικανική ιατρική ένωση κατάφερε να πείσει το Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων να την απαγορεύσει το 1971.

Σημείωση: Ως συνήθως, ότι είναι χρήσιμο και ωφέλιμο για τον άνθρωπο το απαγορεύουν, γι’αυτό και επιδιώκουν με κάθε τρόπο να μας επιβάλουν την ατζέντα 21, προφανώς μας θέλουν όλους ζαλισμένους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου