Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ !

Για σκέψου, να ονειρεύεσαι μια ευκαιρία να αλλάξεις ζωή, να νοιώσεις άνθρωπος, να νοιώσεις ασφαλής για να δημιουργήσεις και να πρέπει να φύγεις από την πατρίδα σου για να πλησιάσεις το όνειρό σου!!!!!!!Αυτά είναι τα δικά μας παιδιά που φεύγουν και η ψυχή μας σφίγγεται από πόνο και αγωνία!

Σκέψου τώρα να πρέπει να αλλάξεις ζωή, να νοιώσεις ασφαλής, να ξεφύγεις από την πείνα που μαστίζει τη χώρα σου, να γλυτώσεις από τον πόλεμο και την τρομοκρατία, να θες δουλειά και να μη βρίσκεις, να φοβάσαι να κυκλοφορήσεις εξαιτίας της μεγάλης εγκληματικότητας που μαστίζει την περιοχή που ζεις, να θες να βοηθήσεις την οικογένειά σου που δεν έχει ελπίδα επιβίωσης και να πρέπει να αλλάξεις χώρα.

Αυτοί είναι οι μετανάστες που περνούν τα πάνδεινα από τους δουλεμπόρους-διακινητές τους λένε- που διακινδυνεύουν τη ζωή τους και πληρώνουν αδρά για να βρεθούν σε μια πολιτισμένη χώρα!!!!

Σκέψου πόσοι χάνουν τη ζωή τους σε αυτή την προσπάθεια...κοίτα πόσα πτώματα η θάλασσα ξεβράζει! Άνθρωποι που χάθηκαν κυνηγώντας την ελπίδα!
Ποια λύση μπορεί η Ευρώπη να δώσει;;; Να θρέψει τόσα ''κύματα'' μεταναστών λογικό είναι να μη μπορεί.

Όμως...ειδική δεν είμαι, αλλά βλέπω πχ εμπάργκο σε χώρες -βλέπε Ρωσία για το ουκρανικό ζήτημα-δεν βλέπω όμως κανένα μέτρο εναντίον χωρών που αφήνουν το δουλεμπόριο να ανθεί στις χώρες τους...

Δεν βλέπω καμιά αντίδραση για τους πολέμους που διαιωνίζονται και οδηγούν τους πολίτες αυτούς, να μεταναστεύουν. 

Δεν βλέπω να γίνεται σοβαρή και άμεση επέμβαση ώστε να χτυπηθεί η τρομοκρατία που στοιχίζει ζωές ακόμη και των ίδιων των πολιτών που ζουν εκεί.
Δεν βλέπω προσπάθεια να χτυπηθούν οι αιτίες στις ρίζες τους γιατί αυτοί είναι οι λόγοι που οδηγούν τον κόσμο να φεύγει.

Και φτάνουν εδώ...τι γίνεται;
 
Τους αφήνουμε να κυκλοφορούν ελεύθεροι, χωρίς χρήματα οι περισσότεροι με σκοπό να ...γυρίσουν πίσω! Είναι δυνατόν; Πέρασαν τόσα, θα γυρίσουν στην πατρίδα τους;;Οικειοθελώς;

Μένουν λοιπόν ελεύθεροι εδώ χωρίς γνωστούς πολλοί εξ αυτών, κοιμούνται στις πλατείες, στους δρόμους, στις εισόδους πολυκατοικιών χωρίς συνθήκες υγιεινής, χωρίς φαγητό, εκτός και αν πάνε στα συσσίτια, χωρίς χρήματα, κατάλληλα θύματα των επιτήδειων που θέλουν ''προσωπικό'' για τις παραβατικές τους ενέργειες.

Και ο φόβος στους κατοίκους της δικής μας χώρας μεγαλώνει κινδυνεύοντας να δώσει υψηλά ποσοστά στη Χρυσή Αυγή...Ποιος φταίει;

Δεν είναι ουμανισμός να αφήνεις τόσο κόσμο ελεύθερο με μια κάρτα μόνο, χωρίς να έχει στοιχειώδεις συνθήκες επιβίωσης!

Ας έμεναν τα κέντρα υποδοχής ανοικτά, να βρίσκουν φαγητό, νερό να πλυθούν, κρεβάτι να κοιμηθούν όσοι δεν είχαν δικούς τους ανθρώπους να τους φιλοξενήσουν.

Πώς θα φύγουν  οι μετανάστες, για την Ευρώπη που επιθυμούν, αφού τους απαγορεύεται;

Πώς θα βρουν χρήματα για να επιστρέψουν στη χώρα τους, όταν πολλοί χρωστούν στους δουλεμπόρους και αναγκάζονται να κάνουν ό,τι παράνομο τους ζητηθεί για να ξεχρεώσουν;

Το ''λιάζονται'' της υπουργού έγινε ανέκδοτο και δικαίως.
Το ''δεν με αφορά η έξοδός τους αλλά η είσοδός τους'' είναι δείγμα ουμανισμού;

Υποκρισία μας διακατέχει.

Πολιτικούς και πολίτες. Χώρες ανεπτυγμένες  και πλούσιες πετάνε ''το μπαλάκι'' στους άλλους γιατί ξέρουν πόσο επικίνδυνο είναι να το κρατήσουν στη χώρα τους...κι όμως υποκρίνονται τους ανθρωπιστές.

Και όταν υπάρχει υποκρισία τότε τα προβλήματα κρύβονται ''κάτω από το χαλί'' μέχρι που θα γίνει βουνό που θα πέσει επάνω μας...

Όσο ανθρωπιστής και αν είσαι ξέρεις ότι καμιά χώρα και περισσότερο η δική μας δεν μπορεί να δεχθεί τους χιλιάδες που θα συνεχίσουν να έρχονται όσο οι χώρες τους διαλύονται.

Ξέρεις, ότι δουλειές δεν υπάρχουν στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης...και ειδικά στη δική μας.

Ξέρεις, ότι τόσος κόσμος χωρίς έλεγχο δημιουργεί πάμπολλα προβλήματα για όλους.

Ξέρεις πώς λύση στο πρόβλημα δεν δίνεται με το να τους φιλοξενείς στη χώρα σου, να τους προσφέρεις όσα τους είναι  ανθρωπίνως απαραίτητα και ας έχεις χρήματα να διαθέσεις. Για πόσο καιρό; 

Το μετά ποιος το σκέφτηκε;

Και ο ανθρωπισμός επιβάλλει να σκέφτεσαι το μετά γιατί μόνον έτσι προλαβαίνεις δύσκολες και μη ανατρέψιμες καταστάσεις.

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου