Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΚΟΛΑΤΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟΣ, ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ!

του Στέφανου Μυτιληναίου

Είμαι έξαλλος με την είδηση που μας ήλθε από την ΔΕΗ. Δημόσιο χρήμα 25 εκ. ευρώ θα διατεθεί για να πίνουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ καφεδάκι και να τρώνε ένα σάντουιτς.

Πρόκειται για 6 ευρώ επίδομα την ημέρα, για 22 ημέρες το μήνα και για 18.000 υπαλλήλους, ανέρχεται περίπου στα 25 εκατ. ευρώ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε τον Πόντιο Πιλάτο. Σύμφωνα με τον Κώστα Κουτσοδήμα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ «έδωσε το πράσινο φως, ότι δεν κάνω παρεμβάσεις σε μια συμφωνία μεταξύ του εργοδότη και της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ». Λες και ο εργοδότης σε μια Δημόσια Εταιρεία δεν είναι το Δημόσιο, είναι κάποιος άλλος, σε… παράλληλο σύμπαν.

Την ώρα που όσες οικογένειες αντέχουν δίνουν στα παιδιά τους κολατσιό από το σπίτι για να φάνε στο σχολείο, ώστε να μην πληρώνουν στα κυλικεία, και λέω όσες οικογένειες αντέχουν γιατί πολλά παιδιά μένουν νηστικά, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ θέλουν 6 ευρώ την ημέρα για να τρώνε ένα σαντουιτσάκι και να πίνουν και ένα καφεδάκι.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν μπορούν να παίρνουν κολατσιό από το σπίτι και καφέ στο θερμός;
Θέλουν να πληρώνει ο ελληνικός λαός το καφεδάκι τους; Αυτός είναι ο λιτός βίος που μας κήρυξε ο Γιάνης Βαρουφάκης;

Την ίδια ώρα σπίτια «καίγονται» από τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ! Εμένα, για παράδειγμα, για 2.671 kWh μου ήρθε λογαριασμός 493 ευρώ. 278 πληρώνω για ρεύμα και 256 για «ρυθμιζόμενες χρώσεις». Με αυτόν τον εξωφρενικό λογαριασμό, που δεν έχει έλθει φυσικά μόνο σε εμένα αλλά στους περισσότερους από εμάς (τα πόσα μπινελίκια άκουσα στην ουρά στο ταμείο από ανθρώπους που περίμεναν να δώσουν από το υστέρημά τους για να πληρώσουν τα νταβατζιλίκια της ΔΕΗ δεν περιγράφονται), η κυβέρνηση του λιτού βίου και της Αριστεράς ακόμα δεν έχει ασχοληθεί.

Και εντάξει, το καταλαβαίνω ότι είναι κυβέρνηση ενός μήνα… Να κάνουμε υπομονή. Αλλά για τα σαντουιτσάκια και τα καφεδάκια προλάβαμε;

Κολατσιό από το σπίτι και καφέ στο θερμός, κύριοι της ΔΕΗ! Αν σας αρέσει…

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου