Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΚΡΙΚΛΙΣ!...

Η Παπάγια ανήκει στην συνομοταξία των φυτών με το όνομα «Αγγειόσπερμα». Μέσα στα διάφορα που κάνει η Παπάγια, διάβασα πως μετά από ιατρικές έρευνες σε ζώα, επιβεβαίωσαν την αντισυλληπτική και αμβλωτική ιδιότητα του φυτού. Οι σπόροι του επίσης έχουν αντισυλληπτικές ιδιότητες στους αρσενικούς πιθήκους κάποιου είδους.

Ναι καλά, σας βλέπω με την απορία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό σας που λέει: «Και τι σχέση έχει ρε μεγάλε η Παπάγια με τον τίτλο του άρθρου <Μάθε παιδί μου Γκρίκλις!…>;»
 
Σωστότατη η απορία σας, αλλά… Όση σχέση έχει ο Λοβέρδος με τη σοβαρή πολιτική και συγκεκριμένα “σήμερα” με το Υπουργείο Παιδείας, άλλη τόση έχει και η Παπάγια με τον τίτλο. Με άλλα λόγια, εντός εκτός και τριγύρω να κοπανάμε το «Αγγειόσπερμα»…
 
Αυτό το καμάρι της νεώτερης πράσινης φρουράς, ως νέος που δεν ήξερε ακόμα τη ζωή, έκανε τις βόλτες του από την Κ.Ν.Ε. για να πάρει τις γερές βάσεις για το μέλλον του. Αργότερα -που έμαθε περισσότερα για τη ζωή- είπε να δει πως είναι να τη ζεις κιόλας. Έτσι μπήκε στο ΠΑΣΟΚ και το 2000 έγινε βουλευτής στη Β’ εκλογική περιφέρεια των Αθηνών. Ήταν τόσο άξιος, που ο λαός τον έβγαλε το 2007, 2009 και 2012 πρώτο σε σταυρούς.
 
Έτσι ο Αντρέας έγινε υπουργός Εργασίας, Υγείας και Παιδείας -τους τελευταίους μήνες-. Απ’ όπου πέρασε, άφησε απλόχερα το στίγμα της συνομοταξίας της Παπάγιας. Τώρα τελευταία μάλιστα, του ήρθε μία νέα έμπνευση για να γίνουν καλύτερα τα παιδιά μας στο σχολείο, με επέκταση στη μετέπειτα ζωή τους.
 
Βέβαια, η ιστορία είναι δεν είναι τωρινή, απλά το παιδί εκτελεί εντολές. Άλλωστε, τα δικά τους παιδιά θα έχουν τη μόρφωση που πρέπει, ε, τα υπόλοιπα θα είναι εργάτες να υπηρετούν τα παιδιά τους. Έχει ανάγκη την εγκεφαλική ανάπτυξη ο δούλος; Όχι βέβαια.
 
Έχουν βάλει λοιπόν στόχο την κατάργηση του μαθήματος της Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας από τις πανελλήνιες εξετάσεις -η χαρά των φροντιστηρίων-.
 
Καλά το έχουν σκεφτεί οι εμπνευστές, τι τους θέλει μωρέ ο εργάτης τους ποιητές και τους συγγραφείς; Τι μπορεί να του προσφέρει η καλλιέργεια της σκέψης, της έκφρασης και της κριτικής ικανότητας, ε; Ο σωστός δούλος το μόνο που πρέπει να γνωρίζει, είναι λίγο τη γλώσσα του αφεντικού και να εκτελεί πιστά τις εντολές του.
 
Γενικά, εκτός από τους έχοντες το χρήμα, για όλους τους υπόλοιπους αρκεί μια υποτυπώδης εργασία, λίγο σεξ, μαμ, κακά και νάνι.
 
Άντε τώρα να δούμε με τον Αντρέα και τα γκρίκλις κανονικό μάθημα στα σχολεία. Όπως έχει πει και η φιλενάδα τους η Ρεπούση «Τα Αρχαία Ελληνικά είναι νεκρή γλώσσα και πρέπει να διδάσκονται προαιρετικά». Άμα οι ρίζες μια γλώσσας είναι νεκρές, περιμένεις μετά να έχει μέλλον;
 
Είναι κακό το να κάνεις ελεύθερες σκέψεις, γιατί ταράζεις τα λιμνάζοντα νερά της εξουσίας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου