Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΕΙΣ - ΡΗΓΜΑΤΑ ΕΔΑΦΟΥΣ - ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΗΧΟΙ

Συνεχίστηκε και το 2014 το φαινόμενο της δημιουργίας "καταβοθρών-ρηγμάτων και παράξενων ήχων"σε όλο τον πλανήτη και κανείς δεν ξέρει πραγματικά γιατί το τι συμβαίνει.Οι καταβόθρες
έχουν καταπιεί σπίτια, αυτοκίνητα και ανθρώπους,δέντρα,κλπ.

ΚΑΝΑΔΑΣ
-Στις αρχές Ιανουαρίου πολλοί κάτοικοι περιοχών σε ολόκληρη την επικράτεια του Καναδά μένουν ξάγρυπνοι, ανήσυχοι από ισχυρούς θορύβους προερχόμενους από τα έγκατα της γης, αναφέρει ρεπορτάζ του CBC News Toronto.Αναρτήσεις στο Twitter και πολυάριθμες καταγγελίες στις τοπικές αρχές κάνουν λόγο για κοσμογονικά "γουργουρητά", ενώ σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρήθηκαν και μεγάλης κλίμακας ρήγματα σε δρόμους και χωράφια.Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για το γεωλογικό φαινόμενο των "κρυοσεισμών", απόρροια των ακραίων καιρικών συνθηκών που πλήττουν εδώ και μέρες τη Βόρειο Αμερική.Οι κρυοσεισμοί ή σεισμοί παγετού είναι ένα φυσικό φαινόμενο που παράγει κίνηση του εδάφους και θορύβους παρόμοιους με ένα σεισμό, αλλά προκαλείται από ξαφνική ψύξη του εδάφους.Συνήθως εμφανίζεται κατά τα πρώτες κρύες περιόδους του έτους, όταν η θερμοκρασία μειωθεί κάτω από το μηδέν, ειδικά αν δεν υπάρχει χιόνι να καλύψει και να μονώσει το έδαφος.

-3/1 Άνοιξε η γη και κατάπιε ολόκληρη γειτονιά στη Βραζιλία.

-12/2 Οχτώ από τα πανάκριβα και συλλεκτικά εκθέματα του Μουσείου της Κορβέτ στο Κεντάκι των Η.Π.Α. βρίσκονται πια σε μια τεράστια τρύπα που άνοιξε στο κέντρο του Μουσείου.

-1/5 Καθίζηση εδάφους εξαφανίζει δεκάδες αυτοκίνητα στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ
-1/6 Άνοιξε η γη στην πολιτεία του Τενεσί των ΗΠΑ,ανεξήγητα, και μία από τις τέσσερις γωνίες γηπέδου ράγκμπι εξαφανίστηκε!

-Τον Αύγουστο εντοπίζονται στη χερσόνησο Yamal της Σιβηρίας στην περιοχή Taz  και στη χερσόνησο Taymyr στην περιοχή Kransoyark τεράστιοι κρατήρες διαμέτρου από 15 μέχρι 70μ μέτρα και αγνώστου βάθους.

-Από τις αρχές του 2014 συνεχίζεται το άνοιγμα καταβοθρών στην περιοχή Νικομπάρ της Ινδίας καθώσ και σε διάφορες περιοχές της Κίνας.

 Οι "ειδικοί" ισχυρίζονται ότι η "επιδημία των καταβόθρων" οφείλεται σε πράγματα όπως χαλαρό χώμα, όξινα υπόγεια ύδατα, νέες κατασκευές, τρύπιες σωλήνες νερού, ανθρακωρυχεία, μακρές περίοδοι ξηρασίας που ακολουθούνται από βροχή, και εξάντληση των υπόγειων υδροφορέων, αλλά είναι ενήμεροι πραγματικά για το τι συμβαίνει;

πηγή: εσσετ' ημαρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου