Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΗΛΙΟΣ

Ο Ηλιος βρίσκεται σε...χειμερία νάρκη το 2014 και οι επιστήμονες παρατηρούν ελάχιστα ίχνη
δραστηριότητας στην επιφάνεια του Ηλίου και αρκετοί εκφράζουν φόβους ότι το φαινόμενο ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά το κλίμα της Γης.

Είναι μία μίνι εποχή παγετώνων προ των πυλών;

Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως ο ήλιος "έχει πάει για ύπνο" και τονίζουν πως αυτό το γεγονός θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στη γη.Το 2013 αναμενόταν ότι θα είναι η χρονιά με τη μέγιστη ηλιακή ενέργεια, ωστόσο οι ερευνητές λένε ότι η ηλιακή δραστηριότητα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και εκφράζουν φόβους ότι θα ζήσουμε μία εποχή μίνι παγετών.

Η δραστηριότητα του Ηλίου βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδό της εδώ και 100 χρόνια, τονίζουν οι επιστήμονες, οι οποίοι πιστεύουν ότι αυτή η ηλιακή ανάπαυλα θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στη γη. Υπάρχει, λένε μια πιθανότητα όπου κατά 20 % θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε "σημαντικές αλλαγές" όσον αφορά στη θερμοκρασία του πλανήτη.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ρίτσαρντ Χάρισον σε πρόσφατη συνένευξη του στο BBC,ανέφερε:"Ό, τι μέτρο και αν χρησιμοποιήσει κανείς, οι ηλιακές μετρήσεις μειώνονται.
Είμαι ηλιακός φυσικός εδώ και 30 χρόνια και ποτέ δεν έχω δει κάτι τέτοιο"σημειώνοντας πως αυτό το φαινόμενο θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο κρύους χειμώνες παρόμοιους με αυτούς που καταγράφηκαν το 1645 και διήρκεσαν έως το 1715, όταν οι ηλιακές κηλίδες έγιναν εξαιρετικά σπάνιες.

Αλλος καθηγητής ο Μάικ Λόκγουντ του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ, επίσης, τόνισε ότι οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν ολόκληρο τον κόσμο, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τα κλιματολογικά συστήματα."Εκτιμούμε ότι μέσα σε 40 χρόνια υπάρχει μια πιθανότητα των 10 με 20 % να είμαστε πίσω στο 1645", είπε χαρακτηριστικά.

Πέρυσι, μάλιστα, και η NASA προειδοποίησε ότι "κάτι αναπάντεχο συμβαίνει στον Ήλιο".

Πηγή: εσσετ'ημαρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου