Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ

Τα όσα διαδραματίζονται με τον ΕΝΦΙΑ είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Αιχμάλωτοι των μνημονιακών «υποχρεώσεων» και ταγμένοι στην κατεδάφιση του οτιδήποτε έχει μείνει όρθιο, αφού διαπραγματεύτηκαν και συμφώνησαν με την τρόικα, υλοποίησαν άλλη μια φορομπηχτική πολιτική. Η στόχευση της ιδιοκτησίας μικρής, μεσαίας και μεγάλης με οριζόντιο και προκλητικό τρόπο, οδήγησε στη μεταμόρφωση του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ στον ΕΝΦΙΑ.

Οι εξαγγελίες και οι δεσμεύσεις περί δικαιοσύνης στη φορολογία και περί μη λήψης νέων μέτρων αποδείχθηκαν για μια ακόμη φορά κούφια λόγια και απατηλές υποσχέσεις.

Η επίθεση κατά της ιδιοκτησίας και των ιδιοκτητών με απώτερο στόχο όχι την είσπραξη των τεράστιων ποσών, αλλά αναγκαστικής αλλαγής τίτλων ιδιοκτησίας από τους αδυνατούντες να πληρώσουν πολίτες, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η κοινωνική κατακραυγή οδήγησε σε μερική αναδίπλωση αποκαλύπτοντας όχι μόνο την προχειρότητα αλλά και την πολιτική αφέλεια όσων δυστυχώς χειρίζονται θέματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική πολιτική. Τα αποτελέσματα δικαίωσαν όσους υποστηρίζουν πως, δυστυχώς, βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου!

Δεν είναι οι κραυγές κάποιων βουλευτών της ΝΔ ότι έτσι εξοντώνονται και δεν θα ξαναεκλεγούν. Λίγο ενδιαφέρει τους πολίτες η προσωπική τους πορεία. Ας πρόσεχαν τι ψήφιζαν και ποιους εμπιστεύονταν.

Είναι ότι ο ΕΝΦΙΑ και η επίθεση κατά της ιδιοκτησίας αποσαθρώνει την ήδη προβληματική βάση της ΝΔ. Όπως ακριβώς διέλυσε την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ η μνημονιακή πολιτική και η επίθεση κατά όλων των κοινωνικών ομάδων που το στήριζαν, στη διάρκεια αυτών των χρόνων.

Η ΝΔ ακολουθεί την πρόσφατη πορεία του ΠΑΣΟΚ και άσχετα με το τι θα συμβεί στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι σαφές ότι με την ιστορία του ΕΝΦΙΑ χάνει ένα μεγάλο κομμάτι παραδοσιακής εκλογικής βάσης. Με την έναρξη των πληρωμών – αν υπάρξουν – των εξοντωτικών φόρων, οι δημοσκοπήσεις  θα το δείξουν.

Τα υπόλοιπα είναι απλά για γέλια. Όπως για παράδειγμα το ότι 21 βουλευτές της ΝΔ ζητούν τα ρέστα, μετά την ψήφιση των σχετικών μέτρων ( γνωστή πια ιστορία) για τον ΕΝΦΙΑ! Εδώ πλέον η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια!

Ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζουν πως για την επιβολή του φόρου υπεύθυνος είναι ο πρώην σύμβουλος στο ΥΠΕΘΟ Ν. Καραβίτης. Καθώς «ο ως άνω κύριος καθηγητής ήταν ο «εμπνευστής» της επιβολής φόρου στα ποιμνιοστάσια, τα κοτέτσια και τις παρατημένες ορεινές πλαγιές της ελληνικής υπαίθρου». Οι σατανικές του δυνάμεις ήταν τέτοιες που υπνώτισαν τον Σαμαρά, έπεισαν τον Στουρνάρα και παραπλάνησαν τους «γαλάζιους» εθνοπατέρες.  Οι οποίοι, όταν υπερψήφισαν τον ΕΝΦΙΑ στο πλαίσιο του «ναι σε όλα», έκαναν κολακευτικές γι’ αυτόν τοποθετήσεις.

Έτσι οι αθώοι και ανυποψίαστοι βουλευτές της ΝΔ θα διαφυλάσσουν, ως αγρυπνούντες κέρβεροι, τα συμφέροντα των πολιτών.
Καλά κρασιά!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου