Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΔΟΓΜΑ DAHIYA

Το σιωνιστικό καθεστώς παραδέχεται έμμεσα, ότι σκοπός του με τις σφαγές στην Γάζα είναι η εφαρμογή του δόγματος Dahiya

Μετάφραση Εμμανουήλ Σαρίδης

Το σιωνιστικό καθεστώς προσπάθησε για πολύ καιρό να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου για την πραγματική στρατιωτική στρατηγική και τους στόχους που υπηρετούν οι  ισραηλινές σφαγές στη Γάζα

Στην αρχή το σιωνιστικό καθεστώς ισχυρίζονταν ότι έψαχνε να βρει τρείς νεαρούς που δήθεν απήχθησαν από τη Χαμάς και γι' αυτό ήθελε να την τιμωρήσει. Στη συνέχεια το σιωνιστικό καθεστώς ισχυρίζονταν ότι είχε αναλάβει δράση ως απάντηση στις επιθέσεις που δέχονταν το Ισραήλ από παλαιστινιακές ρουκέτες. Μετά, ότι ήθελε να καταστρέψει τις σήραγγες στις οποίες στηρίζεται η παλαιστινιακή αντίσταση. Και, τέλος υποστήριζε, ότι οι σφαγές στη Γάζα γίνονται για την αναζήτηση ενός ισραηλινού στρατιώτη που είχε απαχθεί από τους Παλαιστινίους.

Τα πραγματικά γεγονότα μιλούν εναντίον της εκδοχής, ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ γίνονται εναντίον στρατιωτικών στόχων και ότι οι απώλειες των αμάχων αποτελούν κάποιες τυχαίες παράπλευρες απώλειες. Αντίθετα, τα γεγονότα δείχνουν, ότι τα αμέτρητα θύματα των δυτικών όπλων υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιεί ο ισραηλινός στρατός και οι μαζικές δολοφονίες καθώς και η καταστροφή μη στρατιωτικών εγκαταστάσεων γίνονται σκόπιμα. Σύμφωνα με το Γραφείο του ΟΗΕ OCHA (την Παρασκευή, 01.08.2014, 15:00 η ώρα) κατά την τρέχουσα ισραηλινή σφαγή σκοτώθηκαν μέχρι τώρα 1439 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων τουλάχιστον 926 (64%) ήταν άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 286 παιδιών και 187 γυναικών. Για σύγκριση: Από ισραηλινής πλευράς σκοτώθηκαν από την αντίσταση των Παλαιστινίων ενάντια στην ισραηλινή σφαγή στη Γάζα σύμφωνα με ισραηλινές πηγές 66 άτομα, εκ των οποίων μόνο 3 (5%) ήταν πολίτες και κανένα παιδί ή γυναίκα. Επιπλέον, το Ισραήλ έχει καταστρέψει πάμπολες εγκαταστάσεις, σημαντικές για τη ζωή των ανθρώπων της Γάζας, όπως ένα σχολείο του ΟΗΕ, νοσοκομεία που λειτουργούν με διεθνή υποστήριξη καθώς και την μοναδική μονάδα παραγωγής ενέργειας στη Γάζα. Αυτά τα γεγονότα τεκμηριώνουν την υπόθεση, ότι πρόθεση του Ισραήλ είναι να προκαλέσει όσο το δυνατόν πιο πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων και όσο το δυνατόν μεγαλύτερες καταστροφές μη στρατιωτικών στόχων.

Και τώρα η ισραηλινή προπαγανδιστική φυλλάδα Haaretz μετά τη συνάντηση του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας και επικαλούμενη έναν υψηλόβαθμο Ισραηλινοί αξιωματούχο, έρχεται να επιβεβαιώσει ακριβώς αυτό. Η επιβεβαίωση είναι έμμεση, αλλά είναι ενδεικτική. Η Haaretz αναφέρει, ότι ο στρατηγικός στόχος των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον της Γάζας, στην πραγματικότητα αποβλέπει "στην αποκατάσταση του κλίματος φοβίας " των Παλαιστινίων.

     16:15 Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ αποφάσισε  την Παρασκευή το βράδυ, ύστερα από μια συνάντηση που διήρκεσε πέντε ώρες, ότι το Ισραήλ δεν θα επιδιώξει πλέον διαπραγματεύσεις με την Χαμάς για την επίτευξη ανακωχής, δήλωσαν υψηλόβαθμοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι, και πρόσθεσαν, ότι το Ισραήλ δεν προτίθεται να στείλει αντιπροσωπεία στις συνομιλίες εκεχειρίας στο Κάιρο, όπως είχε συμφωνηθεί κατά την διάρκεια της τελευταίας εκεχειρίας, την όποια, όπως είπαν, έσπασε η Χαμάς.

     Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης, αντί για μια ανακωχή με τη Χαμάς να κηρύξει μονομερώς το τέλος των επιχειρήσεών του και την αποχώρησή του από τη Λωρίδα της Γάζας, που θα βασίζεται στην αποκατάσταση του κλίματος φοβίας των Παλαιστινίων.

     "Αν έχουμε διαπιστώσουμε ότι έχει επιτευχθεί η αποκατάσταση του κλίματος φοβίας θα εγκαταλείψουμε την λωρίδα (της Γάζας) που θα βασίζεται στην αρχή της ησυχίας έναντι ησυχίας", δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος. "Αν διαπιστώσουμε, ότι δεν επιτεύχθηκε ακόμη ο εκφοβισμός, θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας στη Γάζα ή θα την εγκαταλείψουμε, για να ασκήσουμε περαιτέρω πίεση με αεροπορικούς βομβαρδισμούς."

Πηγή: Haaretz (Archiv)

Οι σφαγιασμοί του Ισραήλ στη Γάζα λοιπόν στρατηγικά δεν αποσκοπούν στο να βρεθούν κάποιοι εξαφανισθέντες Ισραηλινοί ή να καταστραφούν πύραυλοι και σήραγγες, αλλά στην πραγματικότητα, όπως το ανακοίνωσαν υψηλόβαθμοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι στη γλώσσα του σιωνιστικού hasbara στην αποκατάσταση του κλίματος φοβίας. Μια μαζική θανατηφόρα στρατιωτική επιχείρηση για την δημιουργία ή την αποκατάσταση του κλίματος φοβίας δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από σφαγιασμούς προς εκφοβισμό αντιπάλου. Ο ισραηλινός στρατός έχει διατυπώσει πριν μερικά χρόνια μια τέτοια ισραηλινή στρατηγική σφαγιασμών, που με το όνομα Δόγμα Dahiya είναι διαθέσιμη σε ένα ξεχωριστό άρθρο στη Wikipedia. Σκοπός του ισραηλινού Δόγματος Dahiya είναι η δημιουργία φόβου με εσκεμμένες απώλειες ύστερα από επιθέσεις εναντίον του αμάχου εχθρικού πληθυσμού. Και ακριβώς αυτό δείχνουν οι σημερινοί σφαγιασμοί στην Γαζα, οι εσκεμμένες απώλειες αμάχων, ακριβώς όπως έγινε με τις ισραηλινές σφαγές στο Λίβανο το 2006 και την ισραηλινή "Επιχείρηση Συμπαγές Μολύβι" το 2008/2009 στη Γάζα. Έτσι ο στόχος της τωρινής στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ στην Γαζα συνάδει πλήρως με το δόγμα Dahiya, την δημιουργία κλίματος εκφοβισμού.

Η εφαρμογή του δόγματος Dahiya, όπως έγινε σαφές και από την διεθνής έρευνα για την ισραηλινή σφαγή στη Γάζα το 2008/2009, δεν δείχνει τίποτα άλλο από την στρατιωτική στρατηγική του Ισραήλ που βασίζεται στην επίτευξη του στρατηγικού στόχου του "αποτροπής" μέσω του εγκλήματος της εκ προθέσεως χρήσης υπερβολικής βίας και της προκλήσεως σοβαρών απωλειών θυσιασθέντων πολιτών. Στην καθημερινότητα αυτό στο Ισραήλ λέγεται: "Το Ισραήλ κουρεύει το γκαζόν" ή απλά  το Ισραήλ διαπράττει σφαγές με σκοπό την δημιουργία άγχους στον πληθυσμό της Γάζας. Η ισραηλινή αυτή στρατηγική δεν είναι τίποτα άλλο από μια εκ προμελέτης προγραμματισμένη γενοκτονία, μεταμφιεσμένη ως μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της τρομοκρατίας.

Πηγή: http://nocheinparteibuch.wordpress.com/2014/08/02/zionistisches-regime-gibt-indirekt-zu-dahiya-doktrin-bei-massaker-in-gaza-zu-folgen/

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου