Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΜΠΑΝΑΝΙΣΤΑΝ: ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Του Καθ. Δρ.Γ.Ζουγανέλη

Σε κρίσιμο σημείο το Ευρώ, το επιτόκιο των Ελληνικών δεκαετών ομολόγων σε άνοδο, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν έχει ολοκληρωθεί, η χώρα πάει σε αναπτυξιακό μνημόνιο και οι Οικοι Αξιοολόγησης που για δεκαετίες δεν είχαν αντιληφθεί τα χάλια της Ελληνικής Οικονομίας ούτε πίεσαν να βρεθούν οι κλέφτες που έφαγαν τις καταθέσεις, ανακάλυψαν ότι η Ελληνική Οικονομία που δεν παράγει κανένα προιόν σταθεροποιείται.

Λένε μπούρδες. Γιατί τις λένε;

Τις λένε γιατί στις εκλογές θέλουν να κερδίσουν οι σύμμαχοί τους στο κόλπο, αυτoί που παρέδωσαν την Ελληνική Εθνική κυριαρχία στους δανειστές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, χάριν της ηθικής των αγορών, μιας ηθικής που ανέδειξε πρωθυπουργούς σαν τον Καραμανλή που τον προαλείφουν και για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον ΓΑΠ, το Παπαδήμο, το Σαμαρά και τους επόμενους…

Η παρατεταμένη πτώση του ευρώ θα έπρεπε να είχε κατεβάσει το Ελληνικό Χρηματιστήριο. Αντίθετα και απουσία της Επιτροπής της Χρηματαγοράς που δεν φαίνεται να κάνει σωστά τη δουλειά της οι μετοχές ανεβαίνουν. Πρόκειται για μια χώρα της πλάκας,,,

Σε περιοχές τιμών μη σταθερότητας του Ευρώ, όπως η περιοχή με το πορτοκαλλί κόκκινο χρώμα στο διάγραμμα, δεν δικαιολογείται άνοδος σε κανένα Χρηματιστήριο της Ευρώπης.

Eνδιαφέρον έχει να δείτε και τη κίνηση της τιμής του Χρυσού. Αναμένεται πτώση του χρυσού τις επόμενες ημέρες, δηλαδή άνοδος του δολλαρίου, δηλαδή πτώση του Ευρώ… Κάποιοι μέσω της Ελλάδας προσπαθούν να κάνουν ψεύτικα κόλπα πάλι στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

Γιατί οι τράπεζες με τη σειρά τους σπρώχνουν το κόσμο να παίξει στη νέα αυτή Φούσκα του Χρηματιστηρίου κυνηγώντας φαντάσματα;

H απάντηση είναι… Δεν τον σπρώχνουν. Τον παραπλανούν.

Οι τραπεζίτες διαχειρίζονται και πάλι λάθος τις μετοχές τους, αυξάνοντας έμμεσα τα μελλοντικά χρέη του Ελληνικού λαού απο τα δάνεια με τα οποία πληρώνουν τις τωρινές και τις μελλοντικές χασούρες τους.

 Κοινώς, επαναλαμβάνουν τα ίδια.

Έλεγχος κανένας. Νομική κάλυψη απο τη κυβέρνηση δίδεται αφειδώς στο τραπεζικό σύστημα. Γιατί; Mα ευνόητο δεν είναι; Eίναι όλοι μια χαρούμενη παρέα, που κάνει στην Ελλάδα ότι θέλει και που έχει γράψει στα παληά της υποδήματα το σύνταγμα.

Φτάνει κανείς έτσι στο σημείο που πρέπει να αποφασίσει τί προηγείται. H  αποκατάσταση του πολιτεύματος ή να ψηφίσει τους ίδιους με άλλες μούρες και χρώματα.

Επειδή έχει πάλι ζορίσει το πράγμα και οι αλήθειες κυκλοφορούν πάλι στο διαδίκτυο, αναμένονται τα γνωστά… προβοκάτσιες, κασέτες, δήθεν συλλήψεις κλπ
Μπανανιστάν με τα όλα της η χώρα. Μπανανιστάν. Ξεπλυμαντήριο.
Θυμήθηκαν και το σχέδιο Ζ στο Έθνος. Είναι καιρός να θυμηθούν και το  σχέδιο ΓΑΜΑ… ή καλύτερα το ΓΑΜΑ ΖΗΤΑ…

Πηγή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου