Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ο ΜΠΑΛΑΔΩΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΥΛΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ;

Αργά αλλά σταθερά, προχωρεί η διαδικασία συμπλήρωσης των ευρω-ψηφοδελτίων και των δημοτικών συνδυασμών. Κι εκεί βλέπουμε ανάγλυφη την εικόνα της μικροκομματικής νοοτροπίας που δεν άλλαξε καθόλου, παρά τις εξαγγελίες και τις …δηλώσεις μετανοίας των κομματικών αρχηγών και στελεχών. Ηθοποιοί και δημοσιογράφοι με φιλοδοξίες και ποδοσφαιριστές, μεταξύ των υποψηφίων.Σ’ αυτούς ήρθε να προστεθεί αυτή τη φορά και τραγουδιάρης σκυλάδικου (υποψήφιος του υποτυπώδους κόμματος Πολύδωρα)! Προφανώς αυτοί είναι τα δολώματα.

Οι πολιτικοί αρχηγοί -τρομάρα τους- έχουν καταλαβει, παρ’ όλη τη βλακεία που τους δέρνει, ότι ο Ελληνικός λαός ψηφίζει “επώνυμους”. Επώνυμος είναι κάθ’ ένας που αποκτά δημοσιότητα το όνομά του. Και “επώνυμος” μπορεί να είναι κάποιος ακόμη και από τις παρανομίες που διέπραξε, αφού απ’ αυτές έγινε γνωστός. (Είμαι βέβαιος ότι ο ‘Ακης θα έπαιρνε αρκετές χιλιάδες ψήφους, λόγω “μαγκιάς”, αν είχε τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος).
Ο συνέλληνας, λοιπόν, θέλει να ψηφίζει γνωστούς. Κι αν γνωρίζει και τη φάτσα τους από τον τύπο ή την τηλεόραση ακόμα καλλίτερα.


‘Ετσι, κατά καιρούς, βγήκαν βουλευτές, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και ευρωβουλευτές, πρόσωπα του θεάματος, της δημοσιογραφίας και του λεγόμενου “αθλητισμού”. Μερικοί/ες, οι περισσότεροι/ες, εξαφανίστηκαν μετά από μιά θητεία, κατά τη διάρκεια της οποίας ήσαν κυριολεκτικά ανύπαρκτοι! Το περίεργο είναι ότι νέα ονόματα, άγνωστα, που μπορεί να είναι διαπρεπείς επιστήμονες ή επιτυχημένα στελέχη της ιδιωτικής οικονομίας, ο ψηφοφόρος τα προσπερνά αβασάνιστα, χωρίς την παραμικρή διάθεση να μάθει τι είναι αυτοί και πόσες πιθανότητες έχουν να ωφελήσουν από ένα δημόσιο πόστο.

Είμαι πολύ περίεργος να μάθω τι θα λένε ο ποδοσφαιριστής του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. και ο αγράμματος σκκυλο-τραγουδιάρης, με τους άλλους ευρωβουλευτές, αν εκλεγούν, δεδομένου ότι οι σοβαροί άνθρωποι, στις ευρωπαϊκές χώρες, το ποδόσφαιρο το έχουν ως θέαμα και παιχνίδι και δεν το θεωρούν σημαντικό παράγοντα της ζωής τους. Και το στυλ μάγκα καψουροτραγουδιάρη δεν υφίσταται εκεί. Δεν μιλούν συνέχεια για μπάλα και δεν αφιερώνουν ατέλειωτες ώρες από τον πολύτιμο χρόνο τους για να συζητούν ή να καυγαδίζουν για τις ομάδες. (Λέω οι σοβαροί άνθρωποι, αλλά ούτε κι εδώ οι σοβαροί κάνουν κάτι τέτοιο. Απλώς, εδώ οι σοβαροί είναι πολύ λιγότεροι). Και βέβαια δεν διανοούνται να στείλουν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αγράμματους σκυλάδες!

Αναρωτιέμαι λοιπόν, τι ξέρουν ο …μπαλαδώρος και ο τραγουδιάρης των σκυλάδικων από διεθνή πολιτική, από οικονομία, από ευρωπαϊκή νομοθεσία, από λειτουργία του ερωκοινοβουλίου, από κοινοτικές υποθέσεις και από όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζει ένας ευρωβουλευτής, αν θέλει να είναι ενεργό μέλος αυτού του σώματος. Αν δεν ξέρουν (που μάλλον δεν θα ξέρουν, γιατί ποδόσφαιρο, καψουροτράγουδα και γνώση τέτοιου είδους είναι, συνήθως ασυμβίβαστα), απλώς θα έχουν δώσει στο κόμμα τους από μιά έδρα και στον εαυτόν τους όλα τα οικονομικά οφέλη που συνεπάγεται η θέση, χωρίς κανένα απολύτως αντίκρυσμα…

Είπατε κάτι για ντροπή;

Κι ύστερα αναρωτιόμαστε πώς φτάσαμε σ’ αυτό το χάλι, ως χώρα!!!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου