Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

«Τραγική» είναι η ποιότητα των μεταναστών που δέχεται η Ελλάδα, υποστηρίζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, τραγική η διαφορά της κουλτούρας μας. Άλλο πράγμα ο μετανάστης από την πρώην Σοβιετική Ένωση ο οποίος συνήθως έχει ένα «μορφωτικό επίπεδο» και είναι «κατά κάποιο τρόπο Ευρωπαίος» και άλλο οι μετανάστες από τη βαθιά Ασία.

Πιστοποιητικό «ευρωπαϊκότητας» πρέπει, επομένως, να ζητάμε από όσους η φτώχεια, οι διωγμοί, ο πόλεμος ξεβράζουν στις στεριές μας. Ξεχνά ο κ. υπουργός πόσοι πτυχιούχοι μετανάστες από τη Γεωργία ή τη Βουλγαρία γηροκόμησαν τους γέροντές μας, πόσοι Αλβανοί μουσικοί ή δάσκαλοι έχυσαν τον ιδρώτα ή και το αίμα τους στα μεγάλα ολυμπιακά έργα, ξεχνά τι έπαθε η ευρωπαία Κούνεβα που έχει σπουδάσει αρχαιολογία κι έγινε καθαρίστρια και την έκαψαν με βιτριόλι επειδή διεκδίκησε τα στοιχειώδη ως Ευρωπαία και αυτή. Πόσο η μνημονιακή Ελλάδα σέβεται τα πτυχία των Ελλήνων εκπαιδευτικών, των νοσηλευτών, των υψηλής ειδίκευσης τεχνικών που καθημερινά πετιούνται στο δρόμο;

Ποτέ η Ελλάδα δεν έκλεισε ευρωπαίους μετανάστες σε στρατόπεδα ή σε «κέντρα φιλοξενίας», όμως οι ξένοι από το Αφγανιστάν ή το Μπανγκλαντές δεν πρέπει να απαιτούν περισσότερα, πάντα σύμφωνα με τη λογική του Δένδια. Εξάλλου, σε ένα τεράστιο άτυπο στρατόπεδο φτώχειας και ανεργίας μετατρέπεται μέρα τη μέρα η Ελλάδα, γι’ αυτό κι εμείς τώρα εξάγουμε άριστης ποιότητας πτυχιούχους μετανάστες στη Δυτική Ευρώπη, στο Κατάρ, στο Ντουμπάι. Δυστυχώς, οι ινδοί γιατροί δε μας προτιμούν, πάνε στο Βορρά: «αυτή είναι η ατυχία μας», παραδέχτηκε ο κ. υπουργός, όμως σύντομα οι Έλληνες γιατροί, θα εκλιπαρούν για μια θέση εργασίας στην Ινδία. 
 
Μια είναι η λύση: να δεχόμαστε μετανάστες μόνο από χώρες που συμμετέχουν στη Γιουροβίζιον. Κι επειδή αυτοί που φτάνουν με βάρκες πετούν τα ταξιδιώτικα τους έγγραφα στη θάλασσα για να μη φανερωθεί η εθνικότητά τους, οι Λιμενικοί θα τους ζητούν να τραγουδήσουν γιουροβιζιονικά άσματα... έτσι όπως το ’90 οι συνοριοφύλακες ζητούσαν από όσους περνούσαν τα ελληνοαλβανικά σύνορα να κάνουν το σταυρό τους ή να ψάλουν τον εθνικό μας ύμνο ώστε να ξεχωρίσουν τους Αλβανούς από τους Βορειοηπειρώτες.
 
Μήπως έφτασε η ώρα να αρχίσει η Ελλάδα να εξάγει υπουργούς;

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου