Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ.

Στο εγγύς μέλλον μπορεί να δούμε μέλη του ανθρώπινου σώματος να αναπτύσσονται στα εργαστήρια, καθώς οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει νέες μεθόδους παραγωγής οργάνων.
Ήδη έχουν αναπτύξει όργανα όπως κύστες, ουρήθρες και τραχείες, τα οποία έχουν μεταμοσχευθεί σε ασθενείς στη διάρκεια κλινικών δοκιμών. Τώρα οι επιστήμονες έχουν βάλει στόχο τη δημιουργία πιο πολύπλοκων οργάνων, όπως καρδιά, νεφρά, ήπαρ, πάγκρεας κ.λ.π . Η πρόοδος στον τομέα αυτό θα μπορούσε να επιμηκύνει το χρόνο επιβίωσης και να μειώσει τον χρόνο αναμονής των μεταμοσχεύσεων.
Οι  εξελίξεις αναφέρθηκαν λεπτομερώς σε ένα συνέδριο <Τεχνολογιών Αναζωογόνησης>, στο πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ της Αγγλίας.
Ένας από τους ομιλητές, ο καθηγητής Paolo Macchiarini, του ινστιτούτου καρολίνσκα της Σουηδίας, εξέθεσε πως είχε μεταμοσχεύσει σε έναν άνδρα που έπασχε από καρκίνο του λάρυγγα, τραχεία που είχε αναπτυχθεί σε εργαστήριο.
Η καθηγήτρια Doris Taylor του πανεπιστημίου της Μινεσότα έχει ήδη δημιουργήσει μια παλλόμενη ανθρώπινη καρδιά, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα από όργανο δότη και αντικαθιστώντας τα με ζωντανά κύτταρα.
ΥΓ. Επιτέλους να και μια καλή είδηση μέσα στην μαυρίλα μας.
Πηγή:Daily Mail/HN    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου