Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Ο ''ΠΟΛΕΜΟΣ'' ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ψευδο-ιστορικές ιστοσελίδες, <<παιχνίδια μνήμης>> και ανθελληνική προπαγάνδα

‘’Μια νέα Τουρκάλα, όμορφη όπως η Ελένη, η βασίλισσα της Τροίας (;), πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τον ξάδελφο του Κολοκοτρώνη’’…
(περιγραφή της Επανάστασης του 21 στην Πελοπόννησο σε τουρκική  ιστοσελίδα ανθελληνικής προπαγάνδας)

Του Λεωνίδα Αποσκίτη
Οι καταστάσεις που ζούμε σήμερα στην περιοχή μας, της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, χαρακτηρίζονται από την ωμή βία, την υποκρισία, την εκβιαστική επιβολή καταστροφικών διλημμάτων και κάθε είδους προπαγανδιστικής φρασεολογίας για την εξουθένωση των λαών. Το άσκοπο, φαινομενικά, των ενεργειών συναγωνίζεται το παράλογο, μέχρι που στο τέλος να επικρατήσει το τραγικό.

Τη σαδιστική μεθοδική εφαρμογή αυτής της στρατηγικής, όσον αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο, την αισθανόμαστε ασφυκτικά εδώ και οκτώ χρόνια, από την αρχή της χρεοκρατίας και των Μνημονίων και ιδιαίτερα έντονα τους τελευταίους μήνες που οξύνονται τα εθνικά μας θέματα.

Μηχανορραφίες

Οι απειλές από πλευράς Ερντογάν, που είναι καθημερινές και συνεχείς, οι ανθελληνικές δραστηριότητες και δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, ακόμα και μέσα στον τόπο μας (όπως κατά τις επισκέψεις τους στην Θράκη), η αμφισβήτηση των διεθνών Συνθηκών μπροστά στον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα ανθελληνικά μισόλογα των <<συμμάχων>> μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και οι προκλητικοί εναγκαλισμοί  με τον <<Μακεδόνα φίλο>> Ζάεφ, οι αναθεωρητικές στάσεις Αλβανών και Σκοπιανών στα σύνορά μας, δεν αφήνουν πλέον καμιά αμφιβολία για τους πραγματικούς μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους εναντίον μας στόχους.

Αν υπάρχει ακόμα όραμα σ’ αυτό τον τόπο και πιστεύουμε στο μέλλον του, πρέπει να καταλάβουμε ότι –απέναντι στις μηχανορραφίες <<φίλων>> και εχθρών- μόνοι μας θα το παλέψουμε, θα υποστούμε θυσίες και θ’ αντέξουμε μέχρι να βγούμε νικητές από αυτό τον θανάσιμο κλοιό. Αλλιώς θα είναι αργά.

Ο πρώτος στόχος, πάνω από συμμαχικά και άλλα συμφέροντα, πρέπει να είναι η επιβίωση του Ελληνισμού, όπως είχε τονίσει ο Ελληνοκύπριος πολιτικός Βάσος Λυσσαρίδης: <<Λέχθηκε ότι δεν πρέπει να χάσουμε το δάσος για το δέντρο. Αν, όμως, μέσα στο δάσος είμαστε το μόνο στο είδος δέντρο, τότε ενδιαφερόμαστε για το δέντρο>>.

Αλυτρωτική και ανθελληνική προπαγάνδα

Τα τελευταία χρόνια, με την αναζωπύρωση του <<Μακεδονικού>> μετά τις αρχές της δεκαετίας του ’90, την κλιμάκωση των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο και την Κύπρο, και την επίθεση των τοκογλύφων για την λεηλασία της χώρας, μια τεράστια ανθελληνική προπαγάνδα από διάφορες αφετηρίες-δημοσιεύματα, εκθέσεις μυστικών υπηρεσιών, διπλωματικές οδηγίες, ιστοσελίδες στο ίντερνετ-παπαγαλίζει καθημερινά τα ίδια τροπάρια.

Σταχυολογώ μερικά:<<Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, τζογαδόροι και κλέφτες>> (γερμανικά ΜΜΕ)-Η Κύπρος δεν υπήρξε ποτέ ελληνική-Ελλάς: το τελευταίο θεοκρατικό κράτος της υφηλίου. Εκκλησία και κράτος παραμένουν ενωμένα-Ιλλυρική η προέλευση των αρχαίων Μακεδόνων- Μέγας Αλέξανδρος: ο Χίτλερ της αρχαιότητας-το ελληνικό κράτος είναι έντονα εθνικιστικό, προβάλλεται ως κληρονόμος του Βυζαντίου-Βυζάντιο: ατελείωτη διαδοχή φρικιαστικών γεγονότων-Ωχριά η Ιερά Εξέταση μπροστά στα εγκλήματα των Ελλήνων-Ομαδικοί τάφοι Τούρκων στην Κύπρο-Εγκλήματα γενοκτονίας κατά των Μουσουλμάνων το 1821-Αμφισβητείται ο τάφος του Φιλίππου στην Βεργίνα-Απόγονοι Κάφρων οι Έλληνες…-Πόντιοι: καμία σχέση με την ελληνική φυλή- Τρία εκατομμύρια Αλβανοί κατοικούν στην βορειοδυτική Ελλάδα- Η Ελλάδα υποθάλπει την τρομοκρατία κ.α.

Προπαγάνδα και υστερία

Γνωστές τουρκικές ιστοσελίδες κάνουν ανθελληνική προπαγάνδα με τη στήριξη Τούρκων ανώτερων αξιωματικών. Όπως είχε γράψει προ ετών ο δημοσιογράφος Γιλντιράι Ογούρ της εφημερίδας Taraf, οι ιστοσελίδες αυτές φαίνεται να έχουν σχέση με τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και προωθούν ψευδείς ειδήσεις (fake news) όπως: <<επίθεση σε Τούρκο της Νότιας Κύπρου>> ή <<βόμβες μολότοφ στην Θράκη>>, γράφει ο Οτούρ.

Το Διαδίκτυο αποτελεί, επίσης, ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία, με σκοπό τη δημιουργία ανθελληνικών εντυπώσεων και τη διάδοση ψευδο-ιστορικών θεωριών στο θέμα της προπαγάνδας των Σκοπιανών. Οι αλυτρωτικές απόψεις της FYROM κατακλύζουν το ίντερνετ.

Εκτός, όμως, από την ανθελληνική εκστρατεία των γειτόνων μας, συμπεριλαμβανομένων και τον Αλβανικών ιστοσελίδων, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την ανθελληνική υστερία των δυτικών <<φίλων>> μας, μετά την μνημονιακή άλωση και την χρεοκρατία. Η ανθελληνική προπαγάνδα στα γερμανικά ΜΜΕ διακρίνεται έντονα από ρατσισμό και αλαζονεία.

Δαιμονοποίηση

Ποτέ από την ήττα του Τρίτου Ραιχ, πριν από 70 χρόνια, η άρχουσα ελίτ της Γερμανίας δεν είχε δαιμονοποιήσει άλλη χώρα και τους κατοίκους της όπως έχει κάνει τα τελευταία χρόνια με την Ελλάδα, αναγνωρίζουν οι ειλικρινείς Γερμανοί δημοσιογράφοι, όπως ο Johannes Stern. Ορισμένα σχόλια στα μίντια είναι κατάφωρα ρατσιστικά και αμφισβητούν ακόμα και την ευρωπαϊκή καταγωγή των Ελλήνων.

Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε και την εσωτερική <<Πέμπτη φάλλαγα>> και τα τουρκο-κάναλα, που αναπαράγουν πολλά απ’ αυτή την προπαγάνδα παντοιοτρόπως, θυμίζοντας το γνωστό ποίημα από την <<Ελληνική Νομαρχία>>, το οποίο εκδόθηκε πριν από την επανάσταση του ’21: ‘’Πρέπει εγώ εξ εναντίας/ως πιστός πάσης Τουρκίας,/την Ελλάδα ν’ αφανίζω/και τους Τούρκους να δωρίζω./Τότε ημπορώ να ζήσω,/όταν τους Γραικούς εκδύσω’’.

Παραδείγματα

Μερικά παραδείγματα: «Το ελληνικό κράτος που διαπνέεται από έντονο εθνικισμό προβάλλεται ως κληρονόμος της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (Βυζαντίου), παραβλέποντας τα ιστορικά δικαιώματα της Βουλγαρίας, Ιταλίας, Τουρκίας ακόμα και της Ρουμανίας που προβάλλουν τις ίδιες ιστορικές διεκδικήσεις». «Το ελληνικό εθνικό κατεστημένο ασπάζεται το δόγμα του ‘περιούσιου’ λαού, της ταύτισης κράτους-εκκλησίας, της καθαρότητας της ελληνικής φυλής και της δαιμονοποίησης κάθε προσώπου που θα εκφράσει γνώμη αντίθετη με την επικρατούσα θεωρία της ανωτερότητας των Ελλήνων».

«Η λεγόμενη ‘Μεγάλη Ιδέα’ του Ελευθερίου Βενιζέλου, αν και ξεθωριασμένη, εξακολουθεί να εμπνέει μερίδα της κρατούσας τάξης που αντιδρά έντονα στην επερχόμενη παγκοσμιοποίηση στον Βαλκανικό χώρο και θεωρεί την Ισταμπούλ (Κωνσταντινούπολη το όνομα της προς τιμή του αυτοκράτορα που την έφτιαξε) των 15 εκατομμυρίων Τούρκων πρωτεύουσα ενός ανύπαρκτου ελληνισμού»…

Ανιστόρητη προπαγάνδα

Σταχυολογούμε παρακάτω μερικά χαρακτηριστικά κομμάτια αυτής της ανιστόρητης προπαγάνδας, επιλέγοντας τα πιο ήπια και όχι τα χυδαία και απειλητικά-παρ’ όλο που αφθονούν- και αποφεύγοντας να αναφέρουμε τις πηγές για να μην προβάλλουμε τις σχετικές ιστοσελίδες:

Απόγονοι Κάφρων από την Αιθιοπία οι Έλληνες. Πορίσματα επιστημονικής έρευνας στα Σκόπια με βάση το DNA. Εισαγόμενος από την Αίγυπτο ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός. Απόγονοι Βερβερίνων της Σαχάρας οι Μινωίτες. Απόδειξη της Αιγυπτιολατρείας η προσήλωση του Μεγάλου Αλέξανδρου προς τον θεό Άμμωνα και τον Αιγυπτιακό πολιτισμό. Ο Σωκράτης ήταν μαύρος.

Οι Βλάχοι των Βαλκανίων: Πληθυσμιακό συνονθύλευμα νομαδικών φυλών Ασιατικής προέλευσης. Απόγονοι της Τουρκομογγολικής φυλής των Πετσενέγκων οι σημερινοί Βλάχοι στην Αλμωπία του νομού Πέλλας.

Αντιρρήσεις από Αμερικανούς αρχαιολόγους για τον τάφο του Φιλίππου. Καταρρίπτεται η θεωρία του Ανδρόνικου. Οι λεγόμενοι Μακεδονικοί τάφοι ανήκουν σε βασιλιάδες της προϊστορικής Φρυγίας.

Άγνωστη στην αρχαϊκή εποχή η λέξη Ελλάς-Κράτος με το όνομα Ελλάς δεν υπήρξε ποτέ στην αρχαιότητα. Γκρεκοί, Αχαιοί, Δαναοί και Αργείοι ονομάζονται οι Έλληνες μέχρι και το 700 π.χ.- Μακεδονία και Ελλάδα: δυο έννοιες που δεν ταυτίσθηκαν ποτέ.

Πλαστή η χρυσή Μυκηναϊκή μάσκα του Αγαμέμνονα στο αρχαιολογικό μουσείο των Αθηνών. Κατασκεύασμα του Σλήμαν που υποτίθεται ότι την ανακάλυψε το 1876. Καταγγελίες στο διαδίκτυο από το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Η Ελλάδα αρνείται τα τεστ γνησιότητας. Ο μύθος του Μυκηναϊκού πολιτισμό.

Η  ετυμολογία της λέξης Γκρεκός: Προέρχεται από την αρχαιοσλαβική λέξη Γκρεχ= Αμαρτωλός. Γκρεκομάνοι και Γκρεκύλοι: Δυο απαξιωτικοί όροι που διατηρούνται και σήμερα. Οι Ρωμαίοι θεωρούσαν τους Έλληνες απατεώνες.

Ιλλυρική η προέλευση των αρχαίων Μακεδόνων. Ακλόνητα ιστορικά στοιχεία από προϊστορική επιγραφή που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στη Μακεδονία. Η αρχαιομακεδονική γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική.

Πόντιοι: Καμία σχέση με την ελληνική φυλή. Εκχριστιανισμένοι Λαζοί οι σημερινοί Πόντιοι της Ελλάδας. Μύθος η ‘’Ποντιακή Γενοκτονία’’ το 1916-1921.

Νόμιμη η Τουρκική επέμβαση στην Κύπρο. Απόπειρα δικτατορίας από Ελληνοκύπριους. Ομαδικοί τάφοι Τούρκων αμάχων.

Μέγας Αλέξανδρος ο Καταραμένος. Η αληθινή ιστορία του Χίτλερ της αρχαιότητας. Η ιλλυρική καταγωγή των αρχαίων Μακεδόνων και το μίσος τους για τον Ελληνισμό. Απίστευτες θηριωδίες σε Ελλάδα και Περσία.

Η Κύπρος δεν υπήρξε ποτέ ελληνική: Βαρβαρότητες Ελλήνων κατά Τούρκων στην περίοδο 1963- 1974.

Εγκλήματα γενοκτονίας κατά των Μουσουλμάνων στην επανάσταση του 1821. Υπαίτιος ο χριστιανικός κλήρος των ραγιάδων και το μίσος του για το Ισλάμ.

Ιούνιος 1913: 2ος Βαλκανικός πόλεμος. Ελληνοβουλγαρική μάχη Κιλκίς-Λαχανά. Ωμότητες τσολιάδων του ελληνικού στρατού. Συνολικά 300.000 Βούλγαροι της Αιγαιακής Μακεδονίας ζητάνε άσυλο στη Βουλγαρία.

Τσαμουριά: Αυτή η ωραία περιοχή έχει πλούσια Αλβανική κληρονομιά. Όμως το 1912 προσαρτήθηκε άδικα στην Ελλάδα. Οι μεγάλες δυνάμεις αποφάσισαν να δώσουν την Τσαμουριά στην Ελλάδα. Παρόμοιες αποφάσεις πήραν οι μεγάλες δυνάμεις να δώσουν το Κοσσυφοπέδιο και άλλες αλβανικές περιοχές στη Σερβία, τη Μακεδονία και το Μαυροβούνιο.

Γιατί δεν πρόκειται να επιστραφούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα: Ακλόνητη η στάση της Βρετανικής κυβέρνησης. Νόμιμη η αγορά των μαρμάρων από τον λόρδο Έλγιν το 1803. Το κράτος που τα κατείχε επί 400 χρόνια ήταν η Οθωμανική αυτοκρατορία και όχι η Ελλάδα που δεν υπήρξε σαν κράτος στην αρχαιότητα.

Ο θάνατος του Παύλου Μελά στη Σιάτιστα το 1904-Ένας προκατασκευασμένος «ήρωας» που δεν σκοτώθηκε από τους Τούρκους. Τον έφαγε μέλος της συμμορίας του για να τον ληστέψει-Τσάντα με λίρες το κίνητρο-Αναγορεύθηκε μεταθανάτια σε μεγαλομάρτυρα του «Μακεδονικού αγώνα».

Βουλγαρικής καταγωγής ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ονομαζόταν Κότσο Καραμάνωφ και γεννήθηκε το 1907 στο Βουλγαρικό χωριό Γκόρνο Μπρόντι (Ανω Βροντού) περιοχής Σερρών στα χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Εξελληνίσθηκε στη Θεσσαλονίκη από έναν θείο του.

Ιούνιος 1878: Συνέδριο Βερολίνου. Η Κρήτη τίθεται υπό Βουλγαρική συγκυριαρχία. Ο Βενιζέλος φανατίζει τους Κρήτες για επερχόμενη Βουλγαρική προσάρτηση.  Ληστοσυμμορίες Κρητών ενισχύουν τον (Αντι) μακεδονικό αγώνα. Η μάχη του Σκρα το 1918: Κρήτες εναντίον Βουλγάρων με στόχο την Μακεδονία.

«Μακεδονικός» αγώνας: Ποιοι κρέμασαν τον κομιτατζή καπετάν Άγρα. Πελοποννησιακή η καταγωγή του. Εκτελέσθηκε σαν πράκτορας των Ελλήνων με την έγκριση των Τουρκικών αρχών.

1944: Η τραγωδία της Τσαμουριάς στην Ήπειρο- Πως εξοντώθηκαν οι γηγενείς Τσάμηδες  από τους ακροδεξιούς συμμορίτες του Ζέρβα. Μια άγνωστη γενοκτονία σε βάρος ενός αρχέγονου Μουσουλμανικού λαού που αναζητά δικαίωση. «Μετά το Κόσοβο η Τσαμουριά».

Δεν υπάρχουν Ελληνικές επιγραφές πριν το 700 π.χ. Το 750 π.χ. γράφηκε η αρχαιότερη  ελληνική επιγραφή σε φοινικικό αλφάβητο (επιγραφή Διπύλου πάνω σε αγγείο). Τα ελληνικά γράμματα προέρχονται από το Φοινικικό αλφάβητο. Φοίνικας ο ιδρυτής των Θηβών Κάδμος καθώς και ο Αριστοτέλης.

Τούρκοι «Ζορό» και Εβραίοι εναντίον Ελλήνων

Η θεωρία της «Σύγκρουσης των Πολιτισμών», που επινόησαν οι Αμερικανοί φοντα μενταλιστές για την επιβολή της Νέας Τάξης και την αναδιαμόρφωση της Μέσης Ανατολής, «σηκώνει τα χέρια» της μπροστά στην πολυπλοκότητα της ανθελληνικής προπαγάνδας που ξεχύνεται από παντού. Συστηματικό ρόλο σ’αυτήν παίζουν μονίμως τα τούρκικα σήριαλ, όχι τα μελό που προβάλλονται στην Ελλάδα, αλλά τα άλλα με ισλαμοεθνικιστικό περιεχόμενο.

Σε μια σειρά που αναφέρεται στα γεγονότα του ‘22, μια εποχή που την προτιμούν ιδιαίτερα οι τούρκοι, όπως γράφει στη σχετική έρευνά του ο δημοσιογράφος Νίκος Χειλαδάκης, παρουσιάζεται η προκυμαία της Ιωνίας με έναν τρόπο που δεν θα τον φανταζόταν ποτέ κανείς.

Τα ελληνικά πλοία έρχονται να μεταφέρουν-σχεδόν με το ζόρι-τους Ρωμιούς, που αναγκάζονται να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς λόγω της συμφωνηθείσας ανταλλαγής. Οι πρόσφυγες συνοδεύονται, όχι μόνο από τους θρήνους των τούρκων γειτόνων τους, αλλά και των τούρκων στρατιωτών, οι οποίοι τους κουβαλούν με αβρότητα τα υπάρχοντά τους (πιο ευγενικά πεθαίνεις)! Επιπρόσθετα, οι τούρκοι στρατιώτες έχουν στήσει πάγκους με τρόφιμα, ποτά κι ότι άλλο χρειάζεται στο ταξίδι τους (ούτε σημερινά κρουαζιερόπλοια να ήτανε).

Οι…εισβολείς

Αλλά, οι Έλληνες είναι οι «κακοί» κι αυτό καλλιεργείται συνεχώς στην τούρκικη τηλεόραση. Σε μια σκηνή άλλου σήριαλ, ο ελληνικός στρατός, που βρίσκεται κοντά στη Σμύρνη το 1920, οργανώνει τη δημόσια εκτέλεση ενός Τούρκου «αντιστασιακού», στην παραλία ενός χωριού. Ενώ, όμως, ετοιμάζεται το απόσπασμα, ξαφνικά εμφανίζεται ο μυθικός «μασκοφόρος καβαλάρης» και απελευθερώνει τον αιχμάλωτο. Το καταπληκτικό σ’αυτό το σήριαλ, που προβαλλόταν επί έναν χρόνο στην Τουρκία, δεν είναι ο ήρωας «Ζορό» των Τούρκων που εκθειάζεται, αλλά το γεγονός ότι  Ρωμιοί χριστιανοί της Μικράς Ασίας συνεργάζονται με τους Τούρκους αντιστασιακούς κατά των «εισβολέων» Ελλήνων!

Η γιορτή Χανουκά

Μια παρόμοια ανάμνηση της σφαγής των Ελλήνων «εισβολέων» διατηρείται και στο Ισραήλ, μέσα από τη μεγάλη ιουδαϊκή γιορτή Χανουκά, που διαρκεί 8 ημέρες κάθε χρόνο. Σ’ αυτήν γιορτάζεται η νίκη των Εβραίων στην μάχη Ελλήνων-Εβραίων  την εποχή του επίγονου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αντίοχου του Επιφανή.

Η νίκη αυτή και η ανατροπή του «Συριακού ζυγού» θεωρείται για τους Ισραηλινούς ως «ένδοξη νίκη του εκλεκτού λαού επί του σκότους» και όλα τα συναφή. Το «σκότος» είναι το ελληνιστικό βασίλειο των Σελευκιδών, τον 20 π.χ., αιώνα στην Συρία.

Η γιορτή της Χανουκά, κατά την οποία ανάβεται η ειδική λυχνία με τους 9 βραχίονες, είναι σημαντική ημέρα και για τους Αμερικανοεβραίους, που την συνδυάζουν με τα Χριστούγεννα.

Παιδαγωγικό παιχνίδι

Το ιστορικό γεγονός, που συνέβη πριν από 24 αιώνες, του σκληρού και μακροχρόνιου πολέμου μεταξύ των Ελλήνο-Σύρων και των Μακκαβαίων, το οποίο κατέληξε στην σφαγή όλων των Ελλήνων και εξελληνισμένων στην Παλαιστίνη, αναπαράγεται κάθε χρόνο μέσα από παιδαγωγικά παιχνίδια των νεαρών Ισραηλινών.

Αν και οι Εβραίοι θεωρούνται στυλοβάτες της σημερινής παγκοσμιοποίησης, έχουν ενσωματώσει στα εθνικά τους προγράμματα Παιδείας τη μάχη των προγόνων τους κατά της τότε «ελληνιστικής παγκοσμιοποίησης».

Το σχετικό εκπαιδευτικό μοντέλο δημιουργήθηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Τέλ-Αβίβ για την Ιουδαϊκή Σιωνιστική Διαπαιδαγώγηση. Κατά την διάρκεια αυτού του στρατηγικού παιγνίου, η ομάδα των παιδιών που παίζει τον ρόλο των «Ελλήνων» έχει ως σκοπό να επιβάλει την ελληνική παιδεία και τον τρόπο ζωής στην Ανατολή, κάτι που δεν αποδέχονται τα μέλη της άλλης ομάδας, οι «Εβραίοι». Οι τελευταίοι πρέπει να κατεβάσουν την ελληνική σημαία από τον Ναό της Ιερουσαλήμ, ο οποίος είναι περικυκλωμένος από Ελληνο-Σύρους στρατιώτες.

Ηγετικές ικανότητες

Πολύ καλά κάνουν οι Ισραηλινοί (όπως και οι Τούρκοι) για τη διατήρηση της εθνικής τους μνήμης και για να κρατήσουν ζωντανή την θρησκευτική τους ιδιαιτερότητα. Μάλιστα, στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ανάπτυξης Ηγετικών Ικανοτήτων του Τελ Αβίβ περιγράφεται με ποιόν τρόπο στο κλείσιμο του παιχνιδιού γίνεται μια ανασκόπηση στο ιστορικό πλαίσιο, που συνδέει το παρελθόν με τη σημερινή εβραϊκή πραγματικότητα, ιδιαίτερα με το πρόβλημα της αφομοίωσης και της σημασίας της διατήρησης του συγκεκριμένου εθνικού εβραϊκού χαρακτήρα των νέων.

Γεγονός που σημαίνει ότι η ισραηλινή ηγεσία καταλαβαίνει πολύ καλά πως προωθούνται σωστά τα εθνικά «πιόνια» στην σκακιέρα της παγκοσμιοποίησης του 21ου αιώνα. Το θέμα είναι αν και οι δικοί μας, εθνο-αποδομητές και «πρόθυμοι» σε κάθε κέλευσμα της παγκοσμιοποίησης, θα καταλάβουν ποτέ πως παίζεται το γεωστρατηγικό παιχνίδι, πριν η Ελλάδα γίνει «κρανίου τόπος».

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ΝΕΧUS τ. 130, η όποια διαμόρφωση έγινε από τον ανήσυχο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου