Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ..


ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ!

Διπλά και τριπλά αδικημένοι συνάνθρωποί μας έχουν την ατυχία να πάσχουν από πάθηση που χαρακτηρίζεται επίσημα ως σπάνια. Υποφέρουν, χωρίς όμως να μπορούν να ελπίζουν σε μεγάλη βοήθεια από τους γιατρούς. Διότι, επειδή ακριβώς πρόκειται για σπάνια πάθηση, η επιστημονική εμπειρία είναι φτωχή, άρα οι αντικειμενικές δυνατότητες για έρευνα και πρόοδο στην αντιμετώπιση πολύ περιορισμένες, συγκριτικά με τις πιο διαδεδομένες παθήσεις. Η σιχαμένη αντίληψη της εποχής μας που συναρτά την Υγεία με τους όρους της Αγοράς κλειδώνει αυτήν την παράλογη αδικία με σφραγίδα το ανέκφραστο και κυνικό πρόσωπο του κάθε απάνθρωπου νεοφιλελεύθερου.

Πολύ σωστά, λοιπόν, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε στο μήνυμά του ότι «σε μια ώριμη ευρωπαϊκή δημοκρατία είναι αδιανόητη κάθε δυσκολία πρόσβασης στη διάγνωση και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», ζητώντας «να μην γίνεται η οικονομική δυσπραγία άλλοθι για αποκλεισμούς», επικαλούμενος μάλιστα «εθνική δέσμευση σε ένα αταξικό, ορθολογικό και ισχυρό σύστημα υγείας που δεν θα αφήνει κανέναν αβοήθητο».

Μερικά οικοδομικά τετράγωνα πιο πάνω από το Προεδρικό Μέγαρο και συγκεκριμμένα στο Κολωνάκι, τραβήχτηκε την ίδια ώρα με την έκδοση του προεδρικού μηνύματος η φωτογραφία που είδα εδώ και αναδημοσιεύω:

Εικόνα Επαίτης με Καθετήρα

Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν κάνει λόγο για εθνική δέσμευση σε ένα αταξικό, ορθολογικό και ισχυρό σύστημα υγείας που δεν θα αφήνει κανέναν αβοήθητο, εννοεί αυτό που απεικονίζει η φωτογραφία, δηλαδή να περνάς από το νοσοκομείο, να σου χώνουνε έναν καθετήρα και μετά να κόβεις το λαιμό σου, τότε όλη η Ελλάδα δεν πάσχει από μια σπάνια πάθηση απλώς, αλλά από τη σπανιότερη, τη μοναδική στην Ιστορία της Οικουμένης, τη θανατηφόρα και ραγδαία επιδεινούμενη πάθηση, στην οποία επιπλέον του να υποφέρεις από τα συμπτώματά της πρέπει να υφίστασαι κι εκείνους που σε δουλεύουν από πάνω. Περαστικά μας!

Πηγή

ΥΠΕΚΑ: ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ PGS..!

Του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη

Σε προηγούμενα άρθρα (βλέπετε εδώ, εδώ και εδώ, παρακαλώ βρείτε χρόνο να δείτε και τα video και τις παρατηρήσεις που έχω γράψει στα αντίστοιχα κείμενα) έχω αναφέρει:

1> τις πλέον πιθανές θέσεις στις οποίες υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε όλη την Ελλάδα, όπως αυτές προκύπτουν απο μετρήσεις MAD του 2007, που πήραν άλλοι…

2> ένα βαθυμετρικό χάρτη της Μεσογείου και αναφορές για το είδoς πλατφορμών εξόρυξης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά βάθος, για να μη βγεί ποτέ κανείς απο το ΥΠΕΚΑ να πεί ότι κάπου είναι βαθειά να γίνει εξόρυξη.

3> τον τρόπο με τον οποίο αναλύονται τα σεισμικά δεδομένα σε δύο φωτογραφίες σεισμικών δεδομένων που ανήρτησε απο τον Ιανουάριο του 2014 η PGS στο διαδίκτυο και που αφορούν περιοχές πολύ κοντά στις ακτές της Ελλάδας, μία στο Ιόνιο και μιά στη Πελοπόννησο. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά…

4> ανάλυση σεισμικών δεδομένων της περιόδου 1969-1980 από βιβλίο έκδοσης του 2005, στις οποίες – όπως και στις προηγούμενες – δείχνω παραδείγματα για τα σημεία και για τα βάθη στα οποία πρέπει να φτάσουν τα τρυπάνια των γεωτρήσεων…

Σημειώστε
1> ότι οι γεωτρήσεις μεγάλου βάθους μπορούν να ξεπεράσουν τα 3000 μέτρα

2> ότι η σημερινή τεχνολογία μπορεί να ξεπεράσει τα 9,000 μέτρα συνολικού μήκους του αγωγού εξόρυξης απο την επιφάνεια της θάλασσας και αν λεχθούν απο το ΥΠΕΚΑ φράσεις του τύπου, “σε άβυσο δεν μπαίνουν τρυπάνια” δεν θα συμβαδίζουν με τη τεχνολογία…

3> ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι να γνωρίζει κανείς το μέγεθος του κοιτάσματος και την υφή του υπεδάφους για να υπολογίσει το κόστος εξόρυξης, το κέρδος κλπ άρα οι κάθε είδους προβλέψεις πρέπει να  αφορούν το μέγεθος των κοιτασμάτων και να κοστολογούνται ανα περίπτωση

4> ότι η τεχνολογία προχωράει συνεχώς πρός μεγαλύτερα βάθη και με διαφορετική φιλοσοφία

5> ότι στο μέλλον μπορεί να ευρεθούν κοιτάσματα σε περιοχές, στις οποίες η εξόρυξη θα στοιχίζει λιγότερο. Συνεπώς, το γοργόν και χάριν έχει…

Στη συνέχεια, σας παρουσιάζω τον χάρτη των κοιτασμάτων απο  μετρήσεις MAD για όλη την Ελλάδα και τα αντίστοιχα βάθη ανα περιοχή.

Παρατηρείστε (για τα βάθη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το Google, μέτρηση βάθους της θάλασσας απο δορυφόρο)

1> ότι στη περιοχή της ΑΟΖ ανάμεσα στη Λιβύη, την Μάλτα, τη Κρήτη και την Ιταλία (γνωστή και σαν σημείο “13”) το βάθος φτάνει απο 3000 μέχρι 3600 μέτρα

2> ότι στα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου το βάθος γίνεται πολύ μεγάλο 4500+ μέτρα (κόκκινη περιοχή)

3>  ότι στη περιοχή της ΑΟΖ που ανήκει στη Τουρκία δυτικά του Καστελόριζου το βάθος φτάνει στα 4500+ μέτρα

4> ότι στη περιοχή του ΑΙγαίου , της Βορειοανατολικής Κρήτης και της Λέσβου, το βάθος είναι περίπου 1500 μέτρα…

5> ότι νότια του Καστελόριζου στην Ελληνική ΑΟΖ τα κοιτάσματα είναι και πολλά και εκμεταλλεύσιμα, αφού το βάθος του βυθού δεν ξεπερνάει τα 2500-2700 μ

6> ότι στα νοτιοανατολικά της Ελληνικής ΑΟΖ, στο σημείο που συναντιώνται οι ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου υπάρχουν κοιτάσματα στα οποία ο βυθός δεν ξεπερνάει τα 2700 μέτρα (π.χ. κοιλάδα Ηροδότου)!

7> ότι οι έρευνες της Ελλάδας για υδρογονάνθρακες γίνονται σε περιοχές με τις μικρότερες πιθανότητες να ευρεθούν (και παρόλα αυτά ευρίσκονται). Είναι παράλογο να μη ερευνώνται περιοχές στις οποίες οι πιαθνότητες να ευρεθούν τεράστια κοιτάσματα  είναι μεγάλες και αντί για αυτές να ερευνώνται περιοχές οι οποίες μπορεί στο τέλος να δώσουν μικρά κοιτάσματα.

8> ότι οι καθυστερήσεις στην εξόρυξη υδρογοναθράκων είναι κατά της ανάπτυξης της χώρας και υπέρ των δανειστών.

9> ότι αν η Ελλάδα περιμένει το θέμα της ΑΟΖ να επιλυθεί μέσω Γερμανίας και ΕΕ δεν θα μας μείνει σταγόνα απο πετρέλαιο για ανάπτυξη παρά μόνο για να ξεπληρώνονται οι δανειστές. Συνεπώς, πρέπει να υπάρξουν γενναίες πολιτικές αποφάσεις. Το παράδειγμα της Ουκρανίας δείχνει ότι η Ευρώπη δεν είναι Ευρώπη των λαών αλλά μια τραμπαρίφα που έγινε για να υπάρχει μετάβαση σε ένα μόρφωμα χωρίς αρχές και που τελικά θα αυτοκτονήσει μετά απο αλεπάλληλες κρίσεις.

Αδιαφανής, λάθος και απελπιστικά αργή η έρευνα για υδρογονάνθρακες απο το ΥΠΕΚΑ

Ας δούμε μερικες περίεργες συμπεριφορές του ΥΠΕΚΑ μαζί με άλλες παρατηρήσεις:

1> Η επιλογή της εταιρείας PGS δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι η καλύτερη δεδομένου ότι η ποιότητα των δεδομένων της δεν είναι καλή.
  • Οι θέσεις κοιτασμάτων σε χάρτες του 1980 είναι πολύ καλύτεροι απο αυτούς της επίδειξης απο την PGS.
  • H PGS δεν έχει τη δυνατότητα χρήσης ηλεκτρομαγνητικών δεδομένων, που είναι νεότερη τεχνολογία.
  • Η αύξηση του έργου της PGS απο 8500 χιλιόμετρα στα 12500 χιλιόμετρα λόγω ενδιαφέροντος απο τη “πετρελαική βιομηχανία” αποτελεί ομολογία διαρροής πληροφοριών απο το ΥΠΕΚΑ και θέτει υπο αμφισβήτηση την αξιολόγηση της επιτροπής διαχείρισης των υδρογονανθράκων του ΥΠΕΚΑ.
  • Δεν έχει δικαιολογηθεί επαρκώς γιατί μόνο μία εταιρεία πρέπει να κάνει τις έρευνες
Η έρευνα γενικώς απο το YΠΕΚΑ δεν είναι σωστή και στο μέλλον θα προκαλέσει νέα εξεταστική επιτροπή.

2> Η πρόσκτηση των σεισμικών δεδομένων δεν έγινε μόνο απο ένα πλοίο της PGS αλλα απο τρία ενώ το χρονικό διάστημα στο οποίο ελήφθησαν και αναλύθηκαν οι μετρήσεις ήταν υπερβολικά μεγάλο. Πόσα άτομα άραγε στο ΥΠΕΚΑ γνωρίζουν να κάνουν αναλύσεις σεισμικών; Mήπως κανένα;
Χωρίς την πλήρη ανάλυση των σεισμικών και χωρίς τη χονδρική αναγνώριση του μεγέθους των κοιτασμάτων δεν μπορεί να γίνει χωρισμός της Ελληνικής ΑΟΖ σε οικόπεδα.
Τραγική απόδειξη λάθους και ασχετοσύνης αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο διαχωρίστηκε σε οικόπεδα η ΑΟΖ της Κύπρου.
3> H Eλλάδα έχει ανάγκη χρημάτων. Συνεπώς, η έρευνα για τους υδρογονάνθρακες πρέπει να προχωράει ταυτόχρονα σε όλη την Ελληνική ΑΟΖ.
  • Είναι αδιανόητο να γίνεται έρευνα απο μία μόνο εταιρεία σε μια περιοχή και όχι απο περισσότερες. Σχέσεις εμπιστοσύνης;
  • Είναι αδιανότητο να μην έχει ξεκινήσει η έρευνα σε περισσότερες απο μια περιοχές της Ελληνικής ΑΟΖ και δη σε αυτές που αναμένεται απο μετρήσεις MAD ότι υπάρχουν τα μεγαλύτερα κοιτάσματα.
  • Είναι αδιανόητο να μη δίνονται τα δεδομένα σε Ελληνες Καθηγητές όπως εγώ για να τα αναλύσω και ενώ ήδη τα έχω ζητήσει απο το ΥΠΕΚΑ. Αυτό σημαίνει αδιαφάνεια και πολλά άλλα.
Δεν είναι λοιπόν μόνο, ότι με μια εταιρεία το ΥΠΕΚΑ επιθυμεί να ερευνήσει όλη την Ελληνική ΑΟΖ χωρίς προφανώς εξηγήσεις που να χρήζουν επιστημονικής και πολιτικής σοβαρότητας αλλά τίθεται θέμα διαφάνειας και εγκυρότητας των μετρήσεων.
4> Ο χάρτης αριστερά που έχει αναρτηθεί στη σελίδα της εφημερίδας Νέας Κρήτης (βλέπετε εδώ) και που είχε παρουσιαστεί και στο video εδώ απο ένα άλλο καθηγητή ΑΕΙ αποτελεί συλλογή δεδομένων την οποία σίγουρα θα έπρεπε να γνωρίζει η PGS όπως και το ΥΠΕΚΑ.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι σεισμικά δεδομένα των περιοχών αυτών που επιδεικνύονται στο χάρτη υπάρχουν σε βιβλία και δημοσιεύσεις πρίν ξεκινήσει η PGS τις μετρήσεις της.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι η PGS φαίνεται να μη έχει ερευνήσει το σημείο “13” του χάρτη, μια περιοχή με τεράστια κοιτάσματα πετρελαίων, τα οποία μάλιστα είνα γνωστά απο το 1980 αλλά και απο αργότερα…! (βλέπετε εδώ).
Το ΥΠΕΚΑ γιατί δεν της το ζήτησε;
Ήταν βαθειά τα “διεθνή ύδατα” στο σημείο “13”;

Ένας συνδιασμένος χάρτης προηγουμένων και νέων μετρήσεων που έχουν γίνει στη περιοχή του Ιονίου, της Πελοποννήσου και της Κρήτης αποτελεί πράγματι ένα στοιχείο που θα έπρεπε η PGS να έχει παραδώσει στο ΥΠΕΚΑ και να αποτελεί μέρος του φακέλου των μετρήσεων και των αναλύσεών της αν είναι μια εταιρεία που σέβεται τον προιστάμενό της, το Ελληνικό κράτος και που γνωρίζει να κάνει ολοκληρωμένες και αυτοσυνεπείς μελέτες.

Με την έννοια αυτή ο χάρτης αυτός δεν πρέπει να θεωρείται μόνο ως επίσημο αλλά και ως επιβεβλημένο στοιχείο που η PGS θα έπρεπε να  έχει παραδώσει στο ΥΠΕΚΑ. Τον παρέδωσε ή το έκαναν άλλοι…; Κάθε πόσους μήνες συναντιόντουσαν στο YΠΕΚΑ με την PGS;
Το δημοσίευμα της Νέας Κρήτης έχει δίκιο να ισχυρίζεται ότι το ΥΠΕΚΑ δεν ασχολείται με σημαντικά κοιτάσματα. Η πρακτική που ακολουθεί το ΥΠΕΚΑ δείχνει μια τάση να «εξαφανίζει περιοχές».

Στο χάρτη του 1980 (βλέπετε εδώ) φαίνεται ότι στη περιοχή του σημείου “13” υπάρχει πολύ φυσικό αέριο και είναι προφανές το σημείο στο οποίο μπορεί να γίνει και η εξόρυξη!

5> Η Ελλάδα είναι γνωστό ότι έχει υδρογονάνθρακες ίσως και απο τα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Η έρευνα των υδρογονανθράκων αφορά κυρίως την εφηρμομένη έρευνα. Συνεπώς ότι λέγεται στα συνέδρια δεν θα πρέπει να αποτελεί αξίωμα το οποίο ένα κράτος θα πρέπει να ακολουθεί. Οι εταιρείες δουλεύουν με άλλο τρόπο και στα συνέδρια πηγαίνουν περισσότερο για να δημιουργήσουν επαφές, να συναντήσουν υπουργούς… και άλλα “φυτά” της Ελληνικής κοινωνίας.

Η περιοχή νότια της Κρήτης δεν είναι τόσο παρθένα όσο θέλει πολλές φορές να τη παρουσιάζει το ΥΠΕΚΑ για κάποιους λόγους που δεν είναι αντιληπτοί. Μετρήσεις σαν αυτές στις οποίες αναφέρεται το ΥΠΕΚΑ έχουν ξαναγίνει ακόμη και πρίν 33 χρόνια (βλέπετε εδώ). Ακόμη και οι θέσεις στις οποίες μπορούν να μπούν τρυπάνια είναι γνωστές απο τότε.

Η περί παρθενίας άποψη του ΥΠΕΚΑ για τη περιοχή Νότια της Κρήτης, όπως και Βόρειο Ανατολικά την οποία φαίνεται ότι επιθυμεί να αγνοεί με πολύ επιμονή, δημιουργεί εύλογες υποψίες που αφορούν τους λόγους της μυστικότητας των ερευνών και την ποιότητα της διαχείρισης του θέματος. Δείχνει ανυπαρξία όχι μόνο εμπειρίας και γνώσης αλλά και σαφή έλλειψη πολιτικής βούλησης και συνταγματικών “παραλείψεων” που θα μπορούσε να αποδοθεί σε παρεμβολές τρίτων.

6> Αυτό που έχει σημασία στις επιλογές του ΥΠΕΚΑ - όσον αφορά το επιστημονικό προσωπικό και όχι μόνο που χρησιμοποιεί - είναι το αποτέλεσμα.
Στο Αποτέλεσμα και την Ενημέρωση το ΥΠΕΚΑ κουτσαίνει.
Το υπουργείο αυτό είναι αργό και αντιπαραγωγικό και απο όσα αναφέρθηκαν μέχρι τώρα, ο τρόπος που διαχειρίζεται τα δεδομένα των υδρογονανθράκων δείχνει τουλάχιστον έλλειψη γνώσεων, ελλειπή αντίληψη όλων των παραμέτρων του θέματος της έρευνας και του marketing, μεγάλη αδιαφάνεια και αποφάσεις που φαίνονται επιστημονικά και πολιτικά ανεξήγητες.
Προφανώς στο ΥΠΕΚΑ, υπάρχει μειωμένη γεωστρατηγική αντίληψη και ανικανότητα κατανόησης των περιοχών προς τις οποίες προχωρά η σύγχρονη τεχνολογία όπως το «Deep Sea Drilling». Aυτό αποδίδεται στην έλλειψη τεχνολογικής εμπειρίας. Το πολιτικό σύστημα κατάντησε την Ελλάδα Μπανανία…

7> Δεν είναι μόνο η Λεκάνη του Ηροδότου αλλά και πολλές άλλες περιοχές στην Ελληνική ΑΟΖ που θα έπρεπε να διερευνηθούν και στις οποίες οι μετρήσεις MAD δείχνουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να υπάρχουν υδρογονάνθρακες. Δυστυχώς το ΥΠΕΚΑ δεν διαθέτει το ύψος ή τη θέληση να τις δεί. Κάποιος λόγος θα υπάρχει.

Η αναφορά της PGS δίνεται απο τον ΥΠΕΚΑ στο Βενιζέλο αντί στο Σαμαρά…!

Η φωτογραφία της κορυφής αποτελεί το πλήρες ξεβράκωμα του πολιτικού συστήματος που κυβερνά τη χώρα.

Κυρίες και κύριοι, αυτή η φωτογραφία είναι ο Μίτος της Αριάδνης! Αποκρυπτογραφείστε την πλήρως. Θα ανακαλύψετε πολλά.

Σας υπενθυμίζω, ότι μόλις χτές ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε το ΥΠΕΚΑ για να μάθει τι λέει η αναφορά της PGS ενώ ο Βενιζέλος την είχε ήδη πάρει απο εβδομάδες. Αμφιβάλλω αν πέρα απο κατι δωράκια για να παίζει του έδειξαν ή του εξήγησαν κάτι άλλο στο ΥΠΕΚΑ…

Στη παράνομη αυτή (κατα τη γνώμη μου) κυβέρνηση φαίνεται ότι έχουμε δύο αντιμαχόμενες φατρίες, που εκπροσωπούν διαφορετικά συμφέροντα πλήν των Ελληνικών. Τα συμφέροντα αυτά φαίνεται ότι επεκτείνονται σε όλο το πολιτικό φάσμα.

Η χώρα είναι σε τραγική κατάσταση. Με αυτούς περιμένετε να ξεχρεώσει;

Με ποιούς είναι τα συμφέροντα που παίζουν τον πρωτεύοντα ρόλο στο ΥΠΕΚΑ, στο υπ. Εξωτερικών και στο Υπ. Οικονομικών;

Ακόμη δεν καταλάβατε τι παίζει; Aπλό είναι. Όλοι… Aυτή η κατάσταση δεν σας θυμίζει Ουκρανία;

Πηγή

ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ

Τελικά, καμμία έκπληξη δεν μας προκάλεσαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία. Κατ' αρχάς, στο Κίεβο στήθηκε κυβέρνηση εθνικής ενότητας (και καλά), με την συμμετοχή και των δυο ακροδεξιών φιλοναζιστικών κομμάτων Ελευθερία και Δεξιός Τομέας. Λογικόν, λογικώτατον. Άλλωστε, αυτά τα δυο κόμματα πρωτοστάτησαν (και μάλιστα με όπλα) στην ανατροπή της προηγούμενης κυβέρνησης και σ' αυτά είχε επενδύσει η Δϋση πολλές από τις ελπίδες της για στροφή της Ουκρανίας προς τις αγκάλες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έπειτα, πρώτο μέλημα της νέας εξουσίας ήταν ο διορισμός υπουργού άμυνας. Πρέπει να είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που σε μια χώρα ορίζεται υπουργός άμυνας πριν καλά-καλά ορισθεί ο πρωθυπουργός της. Βέβαια, έτσι έπρεπε να γίνει ώστε ο νέος υπουργός να προλάβει να φτάσει έγκαιρα στις Βρυξέλλες όπου συνεδριάζει σήμερα το ΝΑΤΟ.

Αμέσως μετά, η βουλή αποφάσισε την παραπομπή τού φυγά προέδρου Γιανουκόβιτς στο δικαστήριο της Χάγης, με την κατηγορία των "σοβαρών εγκλημάτων" σε βάρος τού λαού. Φυσικά, οι αδέκαστοι δημοκράτες τής Δύσης έσπευσαν να εκδώσουν διεθνές ένταλμα σύλληψης του Γιανουκόβιτς. Ό,τι κι αν συμβεί από δω και πέρα θα μοιάζει με παρωδία των όσων έγιναν στην Χάγη μετά τον διαμελισμό τής Γιουγκοσλαβίας. Τότε που στο σκαμνί κάθησε ο Μιλόσεβιτς αλλά κανείς δεν τόλμησε να πει την παραμικρή κουβέντα για τους άλλους -κατά την άποψή μου δε, σαφώς μεγαλύτερους- εγκληματίες: τον κροάτη Τούτζμαν και τον βόσνιο Ιζετμπέκοβιτς. Κάτι παρόμοιο θα γίνει και τώρα: θα δικαστεί ο Γιανουκόβιτς κι απέναντι θα σφυρίζουν αδιάφορα όλοι εκείνοι που άναψαν το ουκρανικό φυτίλι.

Τέλος, η βουλή ανέθεσε καθήκοντα πρωθυπουργού στον Αρσένυ Γιάτσενιουκ. Αυτό κι αν δεν μας εξέπληξε. Πριν μόλις τρεις μέρες μιλήσαμε σε τούτο το ιστολόγιο για τον εν λόγω καραγκιοζάκο, με την παρατήρηση ότι "από δω και πέρα θα τον βλέπουμε συχνά-πυκνά μπροστά μας". Η δόλια η Τιμοσένκο στάθηκε άτυχη, η φουκαριάρα. Κανονικά, αυτή έπρεπε να γίνει πρωθυπουργός αλλά η βουλή δεν μπορούσε να της αναθέσει τέτοια καθήκοντα επειδή -υποτίθεται πως- αρρώστησε από την κακοπέραση στις φυλακές, όπου είχε κλειστεί ως καταδικασμένη για διαφθορά.

Παρένθεση. Εν τάξει, ξέρω ότι ακούγεται περίεργο να ανατίθενται καθήκοντα πρωθυπουργού σε κάποιον που έχει φυλακιστεί για διαφθορά αλλά, όταν μιλάμε για διαφθορά, μη πάει ο νους σας σε τίποτε τρελλά πράγματα. Η καημένη η Τιμοσένκο καταδικάστηκε επειδή βρέθηκε να κατέχει κάπου έντεκα ψωροδισεκατομμυριάκια δολλάρια, την νόμιμη προέλευση των οποίων δεν μπόρεσε να αποδείξει. Προφανώς, έπεσε θύμα πολιτικής σκευωρίας. Σαν τον Άκη, ας πούμε. Κλείνει η παρένθεση.

Αφού, λοιπόν, η βουλή δεν μπορούσε να κάνει πρωθυπουργό την Τιμοσένκο, έκανε το δεξί της χέρι: τον Γιάτσενιουκ. Άλλωστε, ο Αρσένυ έχει ένα σωρό προσόντα, μη το ξεχνάμε. Πρώτα-πρώτα, είναι ακροδεξιός και, μάλιστα, ναζί (είδαμε προχτές την φωτογραφία όπου χαιρετάει... αρχαιοελληνικά). Δεύτερον, είναι το αγαπημένο παιδί των ΗΠΑ (για πάρτη του μίλαγε τις προάλλες η υφυπουργός εξωτερικών τού Ομπάμα, σ' εκείνη την υποκλαπείσα τηλεφωνική συνομιλία όπου ξεστόμισε το περίφημο "γάμα την την Ευρωπαϊκή Ένωση"). Τρίτον, κάνει αμάν και πώς για να προσδέσει την Ουκρανία στο ευρωπαϊκό άρμα (αυτός ήταν που, ως υπουργός εξωτερικών, ξεκίνησε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.). Και, τέταρτον και κυριώτερον, είναι φανατικός οπαδός της "σχολής τού Σικάγου" και των φρηντμανικών νεοφιλελεύθερων δοξασιών. Με δυο λόγια, δηλαδή, ο Γιάτσενιουκ είναι υπόδειγμα σύγχρονου πολιτικού που σέβεται τον εαυτό του.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν μας εξέπληξε. Όπως δεν μας εξέπληξε ούτε η ωμότητα με την οποία ο νέος πρωθυπουργός προανήγγειλε τα αντιλαϊκά μέτρα που θα πάρει. Μιλώντας στο BBC, ο Αρσένυ Γιάτσενιουκ δήλωσε ρητά ότι "πρόκειται να πάρουμε εξαιρετικά αντιδημοφιλή μέτρα, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση και ο προηγούμενος πρόεδρος ήσαν τόσο διεφθαρμένοι ώστε η χώρα βρίσκεται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση", διευκρίνισε ότι "είμαστε στο χείλος της καταστροφής και αυτή είναι μια κυβέρνηση πολιτικών αυτοχείρων" και πρόσθεσε, κάνοντας μπλακ χιούμορ: "Καλώς ήρθατε στην κόλαση".

Καμμία έκπληξη ως εδώ, λοιπόν. Όπως δεν πρόκειται να αποτελέσει έκπληξη ο,τιδήποτε από αυτά που πρόκειται να συμβούν από δω και πέρα, είτε η χώρα παραμείνει ακέραιη (πράγμα εξαιρετικά δύσκολο) είτε διαμελισθεί όπως η πρώην Γιουγκοσλαβία. Στο κάτω-κάτω, οι κάτοικοί της δεν έχουν προλάβει να αποκτήσουν ιστορική εθνική ουκρανική συνείδηση: η Ουκρανία πρωτοεμφανίστηκε ως κράτος στην Ιστορία μόλις το 1991. Άλλωστε, η λέξη "Ουκρανία" σημαίνει "στα σύνορα", έννοια που σηματοδοτεί απλώς μια περιοχή "στα σύνορα" κάποιας άλλης χώρας: πότε της Λιθουανίας, πότε της Πολωνίας, πότε της Ρωσσίας... Στην περιοχή κατοικούσαν πάντοτε διάφορες εθνότητες, όμως ποτέ ο τόπος δεν έγινε "χωνευτήρι" γι' αυτές (όπως π.χ. οι ΗΠΑ), γεγονός που διευκολύνει τον διαμελισμό της. Εξ άλλου, μη μας διαφεύγει το γεγονός ότι η δημιουργία δυο-τριών μικρότερων χωρών στην περιοχή, διευκολύνει τον έλεγχό τους από τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αλλά κι αν η χώρα παραμείνει ενιαία, μπορούμε να στοιχηματίσουμε με απόλυτη βεβαιότητα για το τι θα επακολουθήσει. Κι αυτό δεν θα είναι τίποτε διαφορετικό από ένα καπιταλιστικό φαγοπότι, σαν εκείνο το μεγάλο φαγοπότι που στήθηκε στην Ρωσσία επί Γέλτσιν. Καμμία έκπληξη κι εδώ.

Άλλωστε η παρουσία τού νεοφιλεύθερου Γιάτσενιουκ αποτελεί εγγύηση για το στοίχημά μας.

Πηγή

ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Στον ΚΑ΄ αιώνα πια οι νέες τεχνολογίες έχουν εισέλθει για τα καλά στην καθημερινή μας ζωή. Πολλοί δήμοι ακολουθούν πρότυπα ανάπτυξης ψηφιακών προϊόντων προς όφελος της εξυπηρέτησης και της ενημέρωσης των πολιτών. Ωστόσο, κατά τη γνώμη μας δεν απέδωσε τα μέγιστα για την εξυπηρέτηση των δημοτών. Οι κάτοικοι είναι ακόμα υποχρεωμένοι να προσέρχονται στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα προκειμένου να πάρουν πιστοποιητικά κλπ, λειτουργίες που θα μπορούσα να γίνουν και εξ αποστάσεως.
 
Για παράδειγμα θα μπορούσε να υιοθετηθεί και να επεκταθεί η λογική των Κέντρων Εξυπηρέτησης Δημοτών σε κάθε γειτονιά -με την ευρύτερη έννοια- για την άμεση εξυπηρέτηση των κατοίκων. Ειδικά επιφορτισμένοι υπάλληλοι θα συγκεντρώνουν τα αιτήματα δημοτών και θα τα διεκπεραιώνουν είτε μέσω του διαδικτυακού συστήματος εξυπηρέτησης είτε θα τα προωθούν στις αντίστοιχες υπηρεσίες αποφεύγοντας το συνωστισμό και την ταλαιπωρία. Τη στιγμή που η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση αποτελεί ακόμα όραμα και όπου υπάρχει απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό κατοίκων και σχεδόν αποκλειστικά στις νεότερες γενιές, τα ΚΕΔ θα καλύψουν τις ανάγκες των υπολοίπων.
 
Στην ίδια λογική θα μπορούσαν να στηθούν περίπτερα παροχής πληροφοριών ή one-stop-shops για κάθε δημότη και ιδιαίτερα για τις κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες λειτουργώντας ως δίκτυο παραπομπών.
 
Αναλόγως προτείνεται και η θεσμοθέτηση του δημοτικού ΑΤΜ. Τα ΑΤΜ εκτιμούμε ότι θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν περισσότερο κόσμο που δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ωστόσο, και τούτα θα πρέπει να είναι δικτυωμένα με όλες τις δημοτικές υπηρεσίες (τεχνική, οικονομική, δημοτολόγια κλπ) καθώς και με άλλες υπηρεσίες του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
 
Δυστυχώς, όμως μέχρι σήμερα πολλοί δήμοι ορώντας αποσπασματικά την ψηφιακή σύγκλιση μένουν σε στείρες, ψυχρές και αργά ανανεώσιμες ιστοσελίδες χωρίς να παρέχουν πλήρη ενημέρωση στους πολίτες. Η προβολή των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων και τα πρακτικά τους θα έπρεπε να αποτελούν προτεραιότητα. Και μαζί τους η ανάρτηση των πρακτικών των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων και άλλων συνελεύσεων που τελούνται στο Δήμο.
 
Στην ίδια λογική είναι σήμερα αναγκαία η δημιουργία διαδικτυακών κόμβων ενημέρωσης. Ψηφιακά ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα μπορούν να αναπτυχθούν σε κάθε δήμο και να ενημερώνουν άμεσα, με εικόνα και ήχο, τους πολίτες για όσα συμβαίνουν στο δήμο´ θα προβάλλουν όμως όχι μόνο τα δημοτικά νέα, αλλά και ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία.
 
Τα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης αποτελούν μία διαφορετική ανάπτυξη θέτοντας τη δημοκρατία και τη διαφάνεια σε προτεραιότητα. Κάθε δημοτική αρχή με το δικό της τοπικό ηλεκτρονικό μέσο επικοινωνίας θα ενημερώνει και θα κάνει τον πολίτη κοινωνό των δράσεων και των ανησυχιών της. Και βέβαια τα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης έχουν τη διαδραστικότητα των παραδοσιακών μέσων και με όλη τη ζωντάνια των συμβατικών. Την ίδια στιγμή καθώς απαιτούν εξειδικευμένο προσωπικό για τη χρήση τους, επιβάλλουν την πρόσληψη προσωπικού συμβάλλοντας στην απασχόληση των νέων κατά βάση ανθρώπων των δήμων.
 
Οι ειδήσεις είναι μία αξιόλογη μέθοδος προσέγγισης των πολιτών από πλευράς δημοτικής αρχής. Η προβολή των Δημοτικών Συμβουλίων και των ειδικών επιτροπών ή των Νομικών Προσώπων και η ενημέρωση για αποφάσεις αποτελούν το κλειδί της συμμετοχής των πολιτών και της κίνησης του ενδιαφέροντός τους για τα σχετικά προγράμματα. Στο ίδιο πνεύμα αναγκαία κρίνεται η προβολή κάθε ιδέας και φυσικά κάθε κριτικής. Το κόστος λειτουργίας των νέων τεχνολογιών καθώς είναι εξαιρετικά χαμηλό, με την εξαίρεση του προσωπικού, αφήνει ελεύθερο το πεδίο για την ανάπτυξη γόνιμων διαλόγων.
 
Επιπλέον, μέσα από διαφημίσεις τοπικών επιχειρήσεων ή φορέων προσφέρουν ένα ακόμα βήμα προώθησης στην τοπική αγορά και οικονομία. Εξάλλου, ως διαφημίσεις δεν είναι απαραίτητο να θεωρούμε τις πληρωμένες καταχωρήσεις, αλλά κάθε παρουσίαση επαγγελματικού ή άλλου φορέα και φυσικού προσώπου. Προβολές πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων πρέπει να αποτελούν επίσης προτεραιότητα. Τα μέσα ενημέρωσης μπορούν, εξάλλου, να διαπαιδαγωγήσουν ενήλικες κι ανηλίκους για ζητήματα της περιοχής με την παραγωγή εκπομπών ή την αναπαραγωγή παλαιοτέρων.
 
Έτσι, τα ραδιοτηλεοπτικά ψηφιακά μέσα μπορούν να συμβάλλουν τόσο στην ενημέρωση όσο και στην παίδευση των κατοίκων και την ανάπτυξη της κοινοτικής συνοχής. Αρκεί η όλη προσπάθεια να μη μένει σε απλή προβολή δράσεων του δήμου και των αιρετών, αλλά να απλωθεί σε κάθε ζήτημα που έμμεσα ή άμεσα απασχολεί την τοπική κοινωνία.

Πηγή

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ...

                                                        … Μια εικόνα χίλιες λέξεις…
                                                      Παιχνίδια του φακού με τη σκιά.
                                                      Τυχαίο ;;

Πηγή

 

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Όταν ο Δαρβίνος διατύπωνε τη θεωρία του για την εξέλιξη των ειδών, είχε κατά νου τη Φύση και τους κανόνες που αυτή έχει επιβάλλει σε όλο τον αισθητό κόσμο. Νόμοι που είναι απαράβατοι είτε τους ασπάζεται και τους παραδέχεται κανείς είτε όχι. Ο άνθρωπος, σε πείσμα της φύσης, θέλησε κατά καιρούς να θεσπίσει δικούς του κανόνες στο παιχνίδι, μόνο που κάθε φορά ο ορίζοντας των πραγμάτων που λάμβανε υπόψη του ήταν περιορισμένος γι’ αυτό και το αποτέλεσμα των σχεδιασμών του συνήθως δεν είχε το αποτέλεσμα που περίμενε.
 
Ελευθερία, Ισότητα και Αδελφοσύνη ήταν το σύνθημα της Γαλλικής Επανάστασης. Στον καιρό του έμοιαζε να συμπεριλαμβάνει μέσα σ’ αυτές τις τρεις μονάχα λέξεις όλη την ουσία του επιδιωκόμενου σκοπού της τότε κοινωνίας κι ίσως όχι άδικα. Όμως, η Αδερφοσύνη χάθηκε στην πορεία, ξεχάστηκε κι από τον καπιταλισμό κι από το σοσιαλισμό αλλά κι από τον κομμουνισμό, τα μεγαλύτερα και κυρίαρχα συστήματα διακυβέρνησης του πλανήτη. Η Ελευθερία έγινε το σύνθημα της δεξιάς και η Ισότητα της αριστεράς στα χρόνια που ακολούθησαν. Και κάπου στη μέση οι άλλες αυτονόητες αξίες της ζωής στριμώχτηκαν χωρίς να μπορούν να ανασάνουν. Σε πολλές περιπτώσεις η Ελευθερία έγινε ασυδοσία και η Ισότητα ισοπέδωση!
 
Τα σύγχρονα πολιτεύματα, του δυτικού κυρίως κόσμου, έχουν καταφέρει να στηρίξουν την ύπαρξή τους πάνω στα ιδανικά της Ελευθερίας όπως την οραματίζεται το οικονομικό κατεστημένο ή στην Ισότητα όπως την οραματίζεται… το οικονομικό κατεστημένο! Δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, στη σωστή παιδεία (που ουδόλως δεν έχει να κάνει με την εκπαίδευση), στις ίσες ευκαιρίες κι όλες οι άλλες ανθρώπινες αξίες έχουν δυστυχώς ρόλο κομπάρσου.
 
Είτε το θέλουμε είτε όχι, πάντα κάποιος θα είναι ο ισχυρός και κάποιος όχι. Ο Δαρβίνος το είχε διατυπώσει με μεγάλη ακρίβεια αυτό έχοντας κατά νου την εξέλιξη των ειδών, χωρίς ίσως να συνειδητοποιήσει πως ο κανόνας αυτός ισχύει σε κάθε πλευρά της ύπαρξης και της ζωής. Το να κυνηγάνε λοιπόν τα πολιτικά συστήματα την Ισότητα και να την καταντούν ισοπέδωση είναι εις βάρος μόνο των πολιτών του κόσμου. Αλλά και η απόλυτη Ελευθερία που ευαγγελίζονται ορισμένοι στο όνομα της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της προόδου καταντάει ασήκωτο βάρος για ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που πια δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε καν στις στοιχειώδεις ανθρώπινες ανάγκες. Τα πολιτικά συστήματα ανταγωνίζονται για να εξυπηρετήσουν στην πραγματικότητα όχι το κοινό καλό αλλά τα δικά τους συμφέροντα, έχοντας βέβαια πάντα στη ρητορική τους τα υψηλότερα ιδανικά αλλά και το κοινωνικό σύνολο, αλλά η πρακτική δείχνει πως τελικά οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν… τη νύφη!
 
Το ΄Μέτρον Άριστον’ είναι μια ρήση που αν και αρνούμαστε συνήθως να την εφαρμόσουμε κι εμείς οι ίδιοι ακόμα οι απλοί πολίτες, κοιτώντας το ίδιον συμφέρον μας που δεν απλώνεται παρά μόλις μερικά εκατοστά μπροστά από τα μάτια μας χωρίς να αφήνουμε το βλέμμα να δει τον ορίζοντα, θα μπορούσε να φέρει στις κοινωνίες αυτό που η Γαλλική Επανάσταση δεν είπε. Την ισορροπία. Και μαζί με αυτή τον Άνθρωπο στο επίκεντρο των εξελίξεων, το Άνθρωπο ως αξία φιλοσοφική πια και όχι ψυχρά οικονομική.

Πηγή

ΟΤΑΝ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ ΜΕ ΠΝΙΓΕΙ

Η αθλιότητα των ΜΜΕ πολλαπλασιάζει τον ιστορικό και πολιτισμικό σκοταδισμό, παράγοντας κοινωνικούς αυτοματισμούς συμπεριφορών, προϊόντα υπό καθεστώς φόβου και άγνοιας. Οπότε καθιστούν τα άτομα όχι πολίτες, αλλά υπηκόους. Αυτό που εντέχνως επιδιώκουν να αποφύγουν είναι η αντίδραση στον παραλογισμό, τα αντιδημοκρατικά και παράνομα μέτρα που περνάνε. Η ρητορική του δόγματος περί ασφάλειας και ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης το οποίο τα τελευταία χρόνια λειτουργεί όλο και πιο απροκάλυπτα τείνοντας να μονιμοποιηθεί ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Αν η εσωτερίκευση του φόβου δεν σπάσει, θα γίνει χιονοστιβάδα και θα μας πλακώσει.

Τα σχολεία, από πυρήνες διαπαιδαγώγησης έχουν μετατραπεί σε κέντρα παραγωγής ρομποτικών αυριανών επιχειρηματιών. Τα νοσοκομεία από πυρήνες υγειονομικής περίθαλψης, έχουν μετατραπεί σε κέντρα παραγωγής ασθενειών, συνδρόμων και καταναλωτών φαρμάκων με έντεχνη αποσιώπηση των παρενεργειών. Ο δήμος, από εστία έκφρασης, δημιουργικότητας και δράσης του πολίτη, μετατρέπεται σε τσιράκι μεγαλοεταιρειών που έρχονται να ισοπεδώσουν κάθε έννοια κοινότητας και δωρεάν πρόσβασης του ατόμου σε υλικά και πνευματικά αγαθά. Ο διαχωρισμός δημόσιου – ιδιωτικού καταρρίπτει κάθε ηθική οντότητα και αντί να προάγει το δόγμα: «ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΡΕΥΜΑ, ΝΕΡΟ, ΦΥΣΗ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ», ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και ξεσπούν τυφώνες ανταγωνιστικότητας καλλιεργώντας το νόμο της ζούγκλας, όπου ο άνθρωπος χάνει την ουμανιστική του διάσταση.

Καλώς ή κακώς απαιτείται κριτική ικανότητα ώστε να αντιληφθεί κάποιος ότι η διαρκής και ατέρμονη τεχνολογική εξέλιξη οδηγεί στην αυτοκαταστροφή. Ο καθένας δε, οφείλει, μόνο και μόνο για λόγους αξιοπρέπειας απέναντι στον εαυτό του, να κάνει κάποια έμπρακτη αυτοκριτική στον υπερκαταναλωτισμό και τον ατομισμό, ως δομικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη ζωή του.

ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΥΚΛΟΥΣ Ή ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ

Η επιτακτική αναγκαιότητα που σε υποχρεώνει να ξέρεις ιστορία είναι η ίδια η έμφυτη τάση του ανθρώπου να εξελίσσεται. Υπάρχουν αυτή που λένε: «ξαναζούμε το 1950 ή το 1980″ και αυτοί που γνωρίζουν ότι ο ανθρώπινος πολιτισμός εξελίχθηκε από το μηδέν πέρασε και ξεπέρασε διάφορα μοντέλα (βασιλεία, ολιγαρχία, δικτατορία κτλ. Τέτοιες υπερβάσεις δεν χαρίζονται από καμία και κανενός είδους εξουσίας, αλλά πρέπει τα ίδια τα υποκείμενα να τις κατακτήσουν. Δεν είναι ποτέ αυτονόητες και διασφαλίζονται μόνο μέσα από τη διαρκή διεκδίκηση.

Κάποιοι καμιά φορά λένε στους μικρο αστούς: «ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠ” ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΣΟΥ«  Τα τελευταία χρόνια τέτοια περιστατικά ολοένα και αυξάνονται…… πότε και τι θα τα σταματήσει; τα παιδιά δεν έχουν δασκάλους, οι ασθενείς δεν έχουν ιατρούς και το κράτος ασφάλειας διαρκώς διογκώνεται……  φταίει και καλά ο κακός ο μετανάστης, ο φτωχός κτλ…. ποιος θα μιλήσει για τα οικονομικά εγκλήματα και την εκμετάλλευση της Ελλάδας σε βάρος των υπολοίπων βαλκανικών χωρών. 

             ………Γ Ι Α Τ Ι    Η     Ζ Ω Η     Σ Ο Υ    Ε Ι Ν Α Ι     Δ Ι Κ Η     Σ Ο Υ…………….

 Η βουλιμία των πολυεθνικών για αύξηση κέρδους συμπαρασύρει ολοένα και περισσότερα πεδία της ζωής. Ο ανθρωποκεντρισμός επιτίθεται στη φύση και την αρμονίας της. Η ζωή στις πόλεις γίνεται ολοένα και λιγότερο βιώσιμη ενώ από την άλλη η ύπαιθρος βιομηχανοποιήται. ΒΑΠΕ, τουριστικές μονάδες, επιχειρήσεις που εισβάλλουν και ιδιωτικοποιούν δημόσια αγαθά όπως το νερό, το ρεύμα, την παιδεία και την υγεία κοστολογώντας την ζωή, κατακερματίζοντας τη γνώση και λεηλατώντας τη φύση αντί να στηλιτεύονται και να ποινικοποιούνται διαπιστώνουμε να στηρίζονται από την εκάστοτε εξουσία.

Τα τελευταία χρόνια αναδύονται έντονοι κοινωνικοί αγώνες σε εργασιακούς, αν και όχι μόνο, χώρους οι οποίοι εντέχνως θάβονται από τον κυρίαρχο λόγω ποινικοποιώντας πρόσωπα για τη συμμετοχή τους σε αυτούς, περιθωριοποιώντας ολόκληρες κοινωνικές ομάδες (βλ. συνταξιούχους, άνεργους, ανάπηρους κ.α.), ενώ με όρους ασύμμετρης απειλής εξαθλιώνουν δομικά τη δημόσια σφαίρα. Ο μόνος κερδισμένος η συσσώρευση υλικού πλούτου και η σκλαβοποίηση της ζωής. Η μοναδικότητα και η ιδιαιτερότητα αντιμετωπίζονται ως παρεκκλίσεις από το «φυσιολογικό» και το σκηνικό θυμίζει μεσαίωνα και κυνήγι μαγισσών. Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ αποπροσανατολίζουν και εκθειάζουν οτιδήποτε «ευρωπαϊκό», «αμερικάνικο» κτλ χωρίς σφαιρική παρουσίαση των καταστάσεων, αν όχι αποσιώπησής τους. Η παράνομη υπόσταση εκχώρησης δημόσιων αγαθών σε ιδιωτικά συμφέροντα αποσιωπάται ενώ συγχρόνως κραυγαλέα σκάνδαλα (βλ. simens, Βατοπέδι, ασφαλιστικά ταμεία κ.α.) θάβονται και όποιος τα ανασύρει στην επιφάνεια δαιμονοποιήται (βλ. Βαξεβάνη).

Αντί να κυνηγάμε τους καταχραστές του κοινωνικού κράτους και βιαστές ανθρώπινων αξιών, φυσικών και κοινωνικών αγαθών, τους κάνουμε και τεμενάδες;

Πώς μπορεί κάποιος εκπρόσωπος διοίκησης δημόσιου νοσοκομείου, ιδιαίτερα από τη θέση του διευθυντή, στην αρθρογραφία του να υπονοεί την ιδιωτικοποίηση της υγείας και να μην καθερίται άμεσα; αν” αυτού, σε ένα νοσοκομείο με τραγικές δομικές ελλείψεις, αντί να εργάζεται για την κάλυψη τους, να βγάζει κονδύλια για τοποθέτηση καμερών και αντί να προσλάβει ιατρούς, νοσηλευτές κτλ. που προωθούν την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου να τοποθετεί σεκιουριτάδες καλλιεργώντας ένα κλίμα αόρατης απειλής και διαρκούς επιτήρησης; αντί να συντάσσεται με τα συνδικαλιστικά όργανα του ΕΣΥ, να ποινικοποιεί τους αγώνες τους;
  να “ταν μόνο σε ένα νοσοκομείο αυτή η κατάσταση θα λέγαμε: «είναι τρελός» όταν όμως συμβαίνει σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και κάποια από αυτά κλείνουν λέμε «να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα» γιατί όλα αυτά τα πληρώνει ο φορολογούμενος, και του τα στερούν και του αυξάνουν τους φόρους.

  ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Απαιτείται η επανανοηματοδότηση εννοιών όπως πολίτης, κοινότητα, συμμετοχή, κριτική και απαξίωση όσων δουλεύουν ενάντια το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας και της φύσης.

Ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη…… η φύση στην κοινωνία δημόσιο και δωρεάν αγαθό όχι για τα κέρδη των πολυεθνικών.

                                         ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ, ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ
                                         Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ 
             
Πρωτοβουλία ενάντια στη βιομηχανοποίηση της ζωής

Πηγή

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΟΕΟ;

Δήλωση της κυρίας(;) Λαγκάρντ: ''Μπορούμε να πανηγυρίζουμε για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας που είναι το πρώτο που επιτεύχθηκε μετά από αυτό του 1943(!!!)''

     Εν τω μεταξύ το κλιμάκιο της τρόϊκας με επικεφαλής τον κύριο(;) Τόμσεν δήλωσε ότι αμφισβητεί, δεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα!

     Και ενδιαμέσως το πιθήκι των Οικονομικών, σκαρφαλωμένο στα κάγκελα του υπουργείου, σκληρίζει: ''Θα κάνω ό,τι μου πει ο ΟΟΣΑ'', ''Θα κάνω ό,τι μου πει η τρόϊκα''!

     Δηλαδή, κατά την κυρία(;) Λαγκάρντ, μόνον υπό γερμανική κατοχή όπως το 1943 (και σήμερα βεβαίως), μπορεί η Ελλάδα να επιδείξει πλεόνασμα (και γι αυτό πρέπει να πανηγυρίζει!),
     ..κατά την τρόϊκα ο ''πρωθυπουργός'' είναι ένας κοινός αγύρτης (που ψεύδεται ξετσίπωτα στον λαό που κυβερνά),
     ..και κατά το Στουρνάρι δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει κυβέρνηση, δεν υπάρχει λαός, παρά μόνον η θέληση των τοκογλύφων-δανειστών ( που χάρη στους οποίους δικαιολογούν την ύπαρξή τους όλα τα σκύβαλα που μας κυβερνούν)!

     Και δεν έχετε ακόμα αρχίσει να ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας, ω παλιάνθρωποι;
     Όχι για να ξεφύγετε, όχι για το εξωτερικό. Το ξεκαθαρίσαμε αυτό..
     Αλλά για τον Κορυδαλλό!

     Νομίζετε ότι υπάρχει κι άλλο πολιτικό μέλον για σας;
     Ελπίζετε σε ''μαγειρέματα'', εκλογικές και λοιπές νοθείες;
     Στηρίζεστε σε εκβιασμούς, εκφοβισμούς και δωροδοκίες;

     Είτε με εκλογές, ή χωρίς εκλογές..
     Είτε με τους προστάτες και νταβατζήδες πίσω σας..
     Είτε με ολόκληρη την Κόλαση να σας στηρίζει..
        Είστε τελειωμένοι!..

Πηγή

ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ

Τα ΜΜΕ πανηγυρίζουν, ο Τύπος αναγγέλλει με φανφάρες, μειώνονται, λένε, οι δαπάνες, θα έχουμε λιγότερα έξοδα. Η πλύση εγκεφάλου καλά κρατεί και εμείς οι ιθαγενείς προβληματιζόμαστε για την επικειμένη ψήφο μας. Λένε λοιπόν τα κανάλια και μάλιστα διοργανώνουν συζητήσεις υψηλού επιπέδου στις οποίες μετέχουν οι συνήθεις ύποπτοι και θριαμβολογούν ότι  υπάρχει ήδη σύγκλιση Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ για το αντικείμενο και το πεδίο
της συνταγματικής αναθεώρησης και των αλλαγών στο πολιτικό σύστημα.

Τα σημεία που προβάλλονται είναι η:
- Ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
- Κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς εξαιρέσεις.
- Μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200.
- Καθιέρωση δεύτερου νομοθετικού σώματος, της Γερουσίας, με 200 μέλη.
 
Θαυμάσια, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω κάτι. Σύμφωνα με την προσεχή αναθεώρηση του Συντάγματος οι βουλευτές θα γίνουν 200, όμως θα προστεθούν και άλλοι 200 γερουσιαστές, σύνολο 400 νοματαίοι.

Τούτο σημαίνει ότι 300-100=200+200=400. 

Όσες φορές και να κάνω τις προσθαφαιρέσεις το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Δεν μου προκύπτει μείωση και άρα λιγότερες δαπάνες. Αντιθέτως μου προκύπτουν περισσότερες δαπάνες αφού έχουμε ήδη 300 εθνοπατέρες και εθνομητέρες και ναι μεν ο αριθμός τους θα μειωθεί στους 200, όμως  για κάποιο λόγο που με ξεπερνάει, μετά την αναθεώρηση  θα μας προκύψουν 400 εθνοσωτήρες.
Βρε μυστήρια πράγματα…

Κάτι δεν πάει καλά.
Ή εγώ ξέχασα την αριθμητική ή οι εθνοσωτήρες με δουλεύουν.
Διαλέγετε και παίρνετε ό,τι σας βολεύει.
Τςςς

Πηγή

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΕΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

Του Δημήτρη Καζάκη

Αν θέλετε να μάθετε ποιος ενισχύει με κάθε τρόπο την άνοδο της φασιστικής και ναζιστικής ακροδεξιάς στην Ευρώπη, δεν έχετε παρά να κοιτάξετε το τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Ουκρανία. Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Γερμανία με την κάλυψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρηματοδότησαν αδρά την επανεμφάνιση στην Ουκρανία της 14ης μεραρχίας Waffen SS που είχε συγκροτηθεί κατά την διάρκεια της εισβολής των Γερμανών ναζί στην Σοβιετική Ένωση από Ουκρανούς ναζί εθνικιστές.

Αυτή η ορδή βαρβάρων που έμεινε στα ιστορικά χρονικά του 2ου παγκοσμίου πολέμου με την ονομασία Ουκρανικά SS, συμμετείχε σε μαζικές εκκαθαρίσεις άμαχου πληθυσμού, σε εκατοντάδες ολοκαυτώματα χωριών σαν το Δίστομο πρώτα και κύρια στην ίδια την Ουκρανία, αλλά και στην Λευκορωσία. Η αγριότητα με την οποία έδρασαν ξεπέρασε σε πολλές περιπτώσεις κι αυτήν των συντρόφων τους εκ Γερμανίας.

Γι’ αυτό άλλωστε και δικαίως καταδικάστηκε η δράση της όχι μόνο από τον κόκκινο στρατό και τους παρτιζάνους που δρούσαν στα μετόπισθεν των χιτλερικών, αλλά και από τους δυτικούς συμμάχους. Όποιος συλλαμβανόταν με διακριτικά αυτής της μονάδας στελνόταν απευθείας σε στρατοδικείο και αντιμετώπιζε το εκτελεστικό απόσπασμα για αποτρόπαια εγκλήματα εναντίον αμάχων.

Η προϊστορία της σημερινής αναμέτρησης

Αυτή η ορδή δεν ήταν η μόνη. Η Ουκρανική Γαλικία με κύρια πόλη το Λβόφ υπήρξε ιστορικά η ανατολική περιοχή του βασιλείου της Γαλικίας, το οποίο έως τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο ήταν προσαρτημένο στην Αυστροουγγρική αυτοκρατορία. Η Αυστροουγγαρία είχε προσαρτήσει την Γαλικία κατά την διάρκεια του διαμελισμού του βασιλείου της Πολωνίας κατά τον 18ο αιώνα. Επειδή όμως στην περιοχή της Γαλικίας το καθεστώς εκμετάλλευσης και καταπίεσης υπήρξε σχετικά πιο ήπιο σε σύγκριση με το τσαρικό καθεστώς, πολλοί Πολωνοί μαζί με άλλες εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες μετεγκαταστάθηκαν στην περιοχή προκειμένου να γλυτώσουν από τα τσαρικά πογκρόμ που γίνονταν σε τακτική βάση.

Οι οίκος των Αψβούργων της Αυστρίας επέτρεψε αυτήν μετεγκατάσταση στην προσαρτημένη Γαλικία κι έτσι η περιοχή έγινε ένα μεγάλο μίγμα διαφορετικών πληθυσμών από άποψη θρησκευτική, εθνολογική, γλωσσική, κοκ. Οι Πολωνοί εθνικιστές διεκδικούσαν την Γαλικία για λογαριασμός τους. Κι επειδή οι Αυστριακοί θέλησαν να αντισταθμίσουν την δράση τους ενίσχυσαν με κάθε τρόπο τον Ουκρανικό εθνικισμό ως αντίπαλο δέος. Έναν Ουκρανικό εθνικισμό με έντονη Γερμανική αναφορά. Πολύ γρήγορα η Γαλικία έγινε πεδίο αναμέτρησης του Πολωνικού και Ουκρανικού εθνικισμού με πληθυσμό να βιώνει εθνικιστικές εκκαθαρίσεις προκειμένου τα αντίπαλα στρατόπεδα να πετύχουν μια «καθαρότητα» κατά τα δικά τους εθνολογικά πρότυπα.

Στις 23 Ιουνίου 1917 ιδρύεται η Ουκρανία ως μέρος αρχικά της Ρωσικής Δημοκρατίας, όπου λίγους μήνες πριν, τον Φεβρουάριο, ο Ρωσικός λαός είχε ανατρέψει τον τσάρο. Μετά την ανατροπή της προσωρινής κυβέρνησης στην Πετρούπολη από τους μπολσεβίκους στις 7 Νοεμβρίου (25 Οκτωβρίου με το Ιουλιανό ημερολόγιο) του 1917 και το πέρασμα όλης της εξουσίας στα Σοβιέτ, δημοσιεύεται στις15 (2) Νοεμβρίου του ίδιου έτους η Διακήρυξη των δικαιωμάτων των Λαών της Ρωσίας, όπου αναγνωριζόταν «το δικαίωμα των λαών της Ρωσίας στην ελεύθερη αυτοδιάθεσή τους, έως του σημείου της απόσχισης και της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κράτους.» Λίγες ημέρες μετά, δηλαδή στις 20 (7) Νοεμβρίου, η Ουκρανική Κεντρική Ράντα με έδρα το Κίεβο ανακήρυσσε την Ουκρανική Λαϊκή Δημοκρατία.

Η Ουκρανία ιδρύεται σαν ανεξάρτητο κράτος

Στις 22 (9) Ιανουαρίου του 1918 η Ουκρανική Κεντρική Ράντα δημοσιεύει την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας με βάση την οποία ιδρυόταν η Λαϊκή Δημοκρατία της Ουκρανίας με σοσιαλιστικές αναφορές και προτάγματα, αλλά με ευθέως εχθρική προς τους μπολσεβίκους. Με την συνθήκη του Μπρεστ-Λιτόφσκ, που υπογράφηκε ανάμεσα κυρίως στην Γερμανία και την σοβιετική Ρωσία στις 3 Μαρτίου 1918, η Ουκρανία περνά υπό τον έλεγχο της Γερμανικής αυτοκρατορίας. Για πρώτη φορά και με σκοπό να ενισχυθούν τα πιο ακραία εθνικιστικά στοιχεία στην Ουκρανία, η Γερμανία πιέζει την Αυστρία να παραδώσει την ανατολική Γαλικία στον έλεγχο των Ουκρανών εθνικιστών.

Με την άμεση βοήθεια των Γερμανών και Αυστριακών στις 24-26 Απριλίου 1918, ο Κοζάκος αταμάνος Παύλο Σκοροπάντσκι ανατρέπει την Κεντρική Ράντα και επιβάλει στυγνή δικτατορία. Η κρεμάλα και οι εκτελέσεις μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη. Όλα τα παλιά προνόμια της αριστοκρατίας αποκαθίστανται. Παραστρατιωτικές ομάδες συγκροτούνται για να κάψουν τα χωριά που αντιστέκονται και να σκορπίσουν την τρομοκρατία στον πληθυσμό. Με την συνθηκολόγηση της Γερμανίας και της Αυστρίας, το καθεστώς Σκοροπάντσκι ανατρέπεται τον Δεκέμβριο του 1918.

Επανιδρύεται η Λαϊκή Δημοκρατία της Ουκρανίας με νέα Κεντρική Ράντα όπου γρήγορα επικράτησε ο Σίμον Πετλιούρα, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να επιβληθεί με την υποστήριξη των Γάλλων που αποβιβάστηκαν τον Νοέμβριο του 1918 στην Οδησσό για να καταλάβουν το κενό που άφηνε η συνθηκολόγηση των Γερμανών.

Η Ουκρανική Ράντα συμμετέχει στον επεμβατικό πόλεμο 19 χωρών εναντίον της σοβιετικής Ρωσίας, που διευθύνεται από την Αντάντ. Όμως οι απανωτές ήττες και η εντεινόμενη λαϊκής δυσαρέσκεια, οδηγούν την Ράντα – μετά από υπόδειξη της Γαλλίας και της Αγγλίας – να συνάψει συμμαχία με την Πολωνία του δικτάτορα Πιλδούσκι τον Απρίλιο του 1920 προκειμένου να συνεχιστεί ο πόλεμος εναντίον της σοβιετικής Ρωσίας.

Στις 18 Μαρτίου 1921 υπογράφεται η συμφωνία ειρήνης της Ρίγας ανάμεσα στην Πολωνία και την σοβιετική Ρωσία με βάση την οποία η Γαλικία, που είχε περάσει με την συνθήκη του Μπρεστ-Λιτόφσκ στην κυριότητα της Ουκρανίας, προσαρτάται στην πρώτη. Από τότε και μέχρι τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο οι Πολωνοί εφάρμοσαν άγριες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον του ντόπιου πληθυσμού που αρνήθηκε να θεωρήσει τον εαυτό του Πολωνό, όπως επίσης και εναντίον όποιου αντιτάχθηκε στον διαμελισμό της περιοχής σε λατιφούντια υπέρ των Πολωνών αριστοκρατών.

Η εμφάνιση των ναζί εθνικιστών της Ουκρανίας

Στα 1929 φέρεται να ιδρύεται στην Ουκρανική Γαλικία η Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών (ΟΟΕ), η οποία απαρτίζεται κυρίως από οπαδούς της ατομικής τρομοκρατίας και της παραστρατιωτικής δράσης. Η ιδεολογία τους κυμαινόταν από μια ακραία εθνικιστική φυλετική αντίληψη για την καθαρότητα του Ουκρανικού αίματος, έως ανοιχτά φασιστικές και ναζιστικές αντιλήψεις. Έως την έναρξη της εισβολής των Γερμανών ναζί εναντίον της ΕΣΣΔ στις 22 Ιουνίου του 1941, η συγκεκριμένη οργάνωση είχε επικεντρωθεί σε πογκρόμ εναντίον των Πολωνών, των Ρώσων, των Εβραίων και γενικά εναντίον οποιουδήποτε δεν είχε «καθαρό» αίμα Ουκρανού, αφενός και αφετέρου, σε ατομικές πράξεις τρομοκρατίας εναντίον του Πολωνικού κατεστημένου.

Στην προετοιμασία της ναζιστικής επίθεσης εναντίον της Πολωνίας, αλλά και κατά την διάρκειά της, η ΟΟΕ βοήθησε ιδιαίτερα με πράξεις δολιοφθοράς και απόπειρες δολοφονίας. Το γεγονός αυτό οικοδόμησε άριστες σχέσεις ανάμεσα στους Ουκρανούς εθνικιστές και τους Γερμανούς ναζί. Μάλιστα οι δεύτεροι για να εξασφαλίσουν την συνεργασία των δεύτερων, τους είχαν υποσχεθεί να παραδώσουν υπό την κυριαρχία τους ολόκληρη την υπό Πολωνική κατοχή Γαλικία. Κάτι όμως που δεν έγινε καθότι μεσολάβησε η συνθήκη Ρίμπεντροφ-Μόλοτοφ τον Σεπτέμβριο του 1939 με βάση την οποία αναγνωριζόταν από την ναζιστική Γερμανία η κυριαρχία της ΕΣΣΔ στην περιοχή της Γαλικίας που είχε προσαρτήσει η Πολωνία από την Ουκρανία το 1921.

Ωστόσο, η συνεργασία της ΟΟΕ δεν διακόπηκε με τους ναζί. Αντίθετα εντάθηκε καθώς χρησιμοποιήθηκε από τους ναζί ως Πέμπτη Φάλαγγα εναντίον των σοβιετικών στο έδαφος της Δυτικής Ουκρανίας. Κι επομένως όπως ήταν φυσικό με την ναζιστική εισβολή στην ΕΣΣΔ, η ΟΟΕ βρήκε την ευκαιρία να ανακηρύξει στις 30 Ιουνίου 1941 το Ουκρανικό Κράτος με έδρα το Λβοφ, πρωτεύουσα της Ουκρανικής Γαλικίας και επικεφαλής τον Στέπαν Μπαντέρα.

Αυτή η Πράξη Διακήρυξης αναφέρει ανάμεσα στα άλλα και τα εξής: «Το νεοσυσταθέν ουκρανικό κράτος θα συνεργαστεί στενά με την Εθνικοσοσιαλιστική Μεγάλη Γερμανία, υπό την ηγεσία του ηγέτη Αδόλφου Χίτλερ που διαμορφώνει μια νέα τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη και τον κόσμο και βοηθά τον Ουκρανικό Λαό να απαλλαγεί από την κατοχή της Μόσχας. Ο Ουκρανικός Επαναστατικός Λαϊκός Στρατός, ο οποίος έχει συσταθεί στην ουκρανική γη, θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί με την Συμμαχικό Γερμανικό Στρατό εναντίον της κατοχής από την Μόσχα για ένα κυρίαρχο και ενωμένο κράτος, όπως και για μια νέα τάξη πραγμάτων σε όλο τον κόσμο.»

Αν και το νέο Ουκρανικό Κράτος ήταν καθαρόαιμα ναζιστικό, οι Γερμανοί ναζί είχαν άλλα σχέδια για την Ουκρανία. Την ήθελαν σιτοβολώνα του Γερμανικού 4ου Ράιχ πλημμυρισμένη από Γερμανούς εποίκους. Κι επομένως δεν αναγνώρισαν το νεοσύστατο κράτος παρά μόνο όταν ήταν πλέον αργά γι’ αυτούς, το 1944 όταν ήταν πλέον σε άτακτη υποχώρηση μπροστά στον κόκκινο στρατό. Παρ’ όλα αυτά η ΟΟΕ λειτούργησε ως το πολιτικό λίκνο των Ουκρανικών SS και βοήθησε τα μέγιστα στην στρατολόγηση από τους Γερμανούς ναζί τακτικών και άτακτων τμημάτων εθελοντών που πολέμησαν στο πλευρό τους και διακρίθηκαν όσοι λίγες μονάδες των SS σε αγριότητες εναντίον των λαών της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Σλοβενίας και της Αυστρίας.

Τα υπολείμματα των μονάδων αυτών αφού μετονομάστηκαν σε 1η μεραρχία του Ουκρανικού Εθνικού Στρατού φρόντισαν να παραδοθούν στους αγγλοαμερικανούς στις 10 Μαΐου 1945. Οι Αμερικανοί φυγάδευσαν τόσο τους Ουκρανούς ναζί, αλλά και τους Γερμανούς ναζί αξιωματικούς της μεραρχίας και φρόντισαν να τους απαλλάξουν από τις αμέτρητες κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και κυρίως εναντίον των αμάχων στις περιοχές που έδρασαν. Με τον τρόπο αυτό ανέστησαν την παλιά ΟΟΕ και την χρησιμοποίησαν ως μέσο στρατολόγησης και εκπαίδευσης προβοκατόρων που συχνά στάλθηκαν για σαμποτάζ και υπονομευτική δράση στην σοβιετική Ουκρανία.

Η Ουκρανία μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ

Όταν η ΕΣΣΔ διαλύθηκε και η Ουκρανία πέρασε στα χέρια της πρώην κομματικής ολιγαρχίας που εν μία νυχτί μετατράπηκαν σε «δημοκράτες» και μετέτρεψαν την χώρα σε δικό τους οικόπεδο. Κι όπως έγινε παντού στον πρώην υπαρκτό σοσιαλισμό, οι πρώην κομματικοί συνεργάστηκαν με τους παλιούς αντιφρονούντες πράκτορες της Δύσης προκειμένου να λεηλατήσουν όσο δεν έπαιρνε τις χώρες που κληρονομούσαν ελέω κομματικής απολυταρχίας. Έτσι έγινε και στην Ουκρανία, η οποία το 1993 εισήλθε στην τροχιά του ΔΝΤ για να καταρρεύσει ολοκληρωτικά η κοινωνική συνοχή της χώρας και η οικονομία της να συντριβεί.

Αρχιτέκτονας της καταστροφής ο Βίκτορ Γιουσένκο, πρώτος διοικητής της ανεξάρτητης κατά τα δυτικά πρότυπα νεοσύστατης κεντρικής τράπεζας της Ουκρανίας. Ο Γιούσενκο ως επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας ήταν υπεύθυνος για την απορρύθμιση του εθνικού νομίσματος στο πλαίσιο της «θεραπείας σοκ» που επιβλήθηκε από το ΔΝΤ τον Οκτώβριος 1994. Το αποτέλεσμα; Η τιμή του ψωμιού αυξήθηκε εν μία νυκτί κατά 300%. Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας εκτοξεύθηκε κατά 600%. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά 900%. Το βιοτικό επίπεδο καταρρακώθηκε. Οι μισθοί έως το 1998 υποχώρησαν κατά 75% σε σχέση με το 1991.

Τον Νοέμβριο του 1994, η Παγκόσμια Τράπεζα έστειλε διαπραγματευτές για να εξετάσουν την αναμόρφωση της γεωργίας της Ουκρανίας. Με την απελευθέρωση του εμπορίου (η οποία ήταν μέρος του οικονομικού πακέτου από το ΔΝΤ), τα πλεονάσματα σιτηρών από τις ΗΠΑ και η “επισιτιστική βοήθεια” λειτούργησαν ως ντάμπινγκ στην εγχώρια αγορά, συμβάλλοντας στην αποσταθεροποίηση μιας από τα μεγαλύτερες και πιο παραγωγικές οικονομίες του κόσμου σε σιτάρι, (π.χ. συγκρίσιμη με εκείνη των μεσοδυτικών πολιτειών των ΗΠΑ).

Μέχρι το 1998, η απελευθέρωση της αγοράς των σιτηρών είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής των σιτηρών κατά 45% σε σχέση με το επίπεδο του 1986-1990. Η κατάρρευση της κτηνοτροφικής παραγωγής, σε πουλερικά και γαλακτοκομικά προϊόντα ήταν ακόμη πιο δραματική.
Η σωρευτική μείωση του ΑΕΠ ως αποτέλεσμα του οικονομικού πακέτου και των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» του ΔΝΤ ήταν πάνω από 60% την περίοδο1992-1995. Πρόκειται για πρόσκαιρες αναγκαίες θυσίες προκειμένου η Ουκρανία να αποκτήσει ένα μέλλον λαμπρό, έλεγαν και ξανάλεγαν τα στελέχη του ΔΝΤ. Ενώ την αποτυχία του «οικονομικού πακέτου» την χρέωναν, που αλλού, στους διεφθαρμένους πολιτικούς ηγέτες της Ουκρανίας.

Το 1999 μετά από αφόρητες πιέσεις της Ουάσινγκτον ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Γιουσένκο διορίζεται πρωθυπουργός της Ουκρανίας. Μετά το διορισμό του, ο Γιούσενκο έθεσε αμέσως σε κίνηση ένα ευρύτατο πρόγραμμα πτώχευσης των περισσοτέρων βιομηχανικών επιχειρήσεων της χώρας, υπό την αιγίδα του ΔΝΤ. Προσπάθησε επίσης να υπονομεύσει το διμερές εμπόριο πετρελαίου και φυσικού αερίου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για λογαριασμό του ΔΝΤ, το οποίο είχε απαιτήσει ότι οι εν λόγω συναλλαγές να πραγματοποιούνται σε δολάρια ΗΠΑ και όχι με ανταλλαγή εμπορευμάτων.

Η καταστροφή της βιομηχανικής υποδομής της χώρας και των εμπορευματικών της ανταλλαγών με τον κύριο εμπορικό της εταίρο, την Ρωσία, οδήγησε στην κορύφωση της μαζικής μετανάστευσης του Ουκρανικού πληθυσμού, αλλά και να «διαφημιστεί» η Ουκρανία στην Δύση διαμέσου του πιο φημισμένου εξαγωγικού είδους της, τις Ουκρανέζες που κατά μυριάδες έπεφταν θύματα του εμπορίου λευκής σαρκός.

Ο Γιουσένκο πολύ σύντομα αντιμετώπισε δυσκολίες στο να παραμείνει πρωθυπουργός, μιας και οι πολιτικές γενικού ξεπουλήματος που εφάρμοζε κατ’ επιταγή της Δύσης, η απόλυτη διαφθορά που αντιπροσώπευε στον τρόπο διακυβέρνησης, αλλά και το πλήρες ξεχαρβάλωμα της χώρας που συνοδευόταν συχνά και με προκλήσεις προς την Ρωσία, έκαναν την λαϊκή οργή να διογκώνεται.
Έτσι οι εκλογές του 2004 ήταν κόλαφος γι’ αυτόν και την κλίκα του. Προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία οργανώθηκε εκ μέρους των ΗΠΑ και της ΕΕ η λεγόμενη «πορτοκαλί επανάσταση». Η Μόσχα απάντησε με την άρση των επιδοτήσεων της για τις τιμές του φυσικού αερίου, αλλά η πορτοκαλί κυβέρνηση δεν μπορούσε να στηριχθεί στους δυτικούς συμμάχους της προκειμένου να βοηθήσουν ώστε να πληρώσει τις ανεβασμένες τιμές της αγοράς.

Το γεγονός αυτό μαζί με το ξεπούλημα της χώρας που γενικεύτηκε στοίχισε τελικά τις εκλογές στην πορτοκαλί κυβέρνησης. Τις προεδρικές εκλογές του 2010 τις κέρδισε ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ένας τυπικός πολιτικός του διεφθαρμένου κατεστημένου, ο οποίος προκειμένου να διαχειριστεί την ογκούμενη λαϊκή οργή και την κατάρρευση της χώρας από τις ορέξεις της Δύσης, αναγκάστηκε να στραφεί ανατολικά προς την Ρωσία.

Οι ναζί στην υπηρεσία των ΗΠΑ και της ΕΕ

Στις 21 Νοεμβρίου 2013, η κυβέρνηση παραιτείται από την υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης που είχε προταθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αντιπολίτευση αντιδρά με διαδηλώσεις στο Κίεβο και στο δυτικό τμήμα της χώρας, οι οποίες παίρνουν γρήγορα μια εξεγερσιακή εμφάνιση. Ζητά έκκληση για πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές και αρνείται να σχηματίσει κυβέρνηση όταν προσεγγίζεται από τον Πρόεδρο Γιανουκόβιτς όταν ο πρωθυπουργός παραιτείται. Οι εκδηλώσεις αυτές βαφτίστηκαν Euromaidan, πριν Eurorevolution, από Radio Free Europe, το οποίο λειτουργεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Από πρώτη ματιά, η κίνηση φαίνεται να είναι μια προσπάθεια για να οργανωθεί μια δεύτερη «Πορτοκαλί Επανάσταση.» Όμως, την 1η Ιανουαρίου 2014, η δύναμη στο δρόμο αλλάζει χέρια. Το ναζιστικό κόμμα «Ελευθερία» διοργανώνει πυρσοφορία στο Κίεβο στη μνήμη του Stepan Bandera, του ναζί εθνικιστή ηγέτη ο οποίος συμμάχησε με τους Ναζί εναντίον των Σοβιετικών. Και τον οποίο ο λατρευτός της Δύσης Γιουσένκο θέλησε παραμονές της πτώσης του να χρίσει εθνικό ήρωα της Ουκρανίας, εισπράττοντας τις αντιδράσεις της μεγαλύτερης μερίδας των συμπατριωτών του, καθώς και πολλών εβραϊκών, πολωνικών και ρωσικών οργανώσεων. Στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 15.000 ναζί με σβάστικες και σύμβολα των παλιών Ουκρανικών SS. Από τότε, η πρωτεύουσα έχει καλυφθεί με αντισημιτικά συνθήματα και η τρομοκρατία επικρατεί εναντίον όποιου θεωρείται «παρείσακτος» ή «φιλορώσος» από τους ναζί.

Η οργάνωση αυτή των ναζί έγινε με χρήματα από τις πρεσβείες των ΗΠΑ και της Γερμανίας κύρια, ενώ οργάνωσαν πρώτα την κατάληψη του Λβοφ προκειμένου να εξασφαλίσουν την ελεύθερη δίοδο με την Δύση για προμήθειες χρήματος, όπλων και κάθε λογής εφοδίων. Σήμερα στους δρόμους του Κιέβου αντιπαρατίθενται με την παραπαίουσα κυβέρνηση τα αναβιωμένα Ουκρανικά SS με εκπαίδευση, οπλισμό και χρήματα από Γερμανία, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι προθέσεις των επιτελείων της «δημοκρατικής» Δύσης δεν είναι πια ένα απλό coup d’etat. Επιζητούν την ολοκληρωτική διάλυση της Ουκρανίας, το κομμάτιασμά της έτσι ώστε να μην μπορέσει ξανά ο λαός της να διαφύγει του ελέγχου της.

Ήδη στο Κίεβο και αλλού δρουν ένοπλες ομάδες ναζί και ειδικά εκπαιδευμένοι κομμάντος της Δύσης, βετεράνοι από τους «εμφυλίους» της Συρίας και της Λιβύης με σκοπό να μην επιτρέψουν στις δυνάμεις καταστολής της Ουκρανικής κυβέρνησης να πάρουν το πάνω χέρι. Κι έτσι οι δρόμοι βάφονται με αίμα αθώων. Από την άλλη η κυβέρνηση της Ουκρανίας φαίνεται ανίκανη να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση που γρήγορα κλιμακώνεται σε ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση με στήριξη έξωθεν.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν προ πολλού διαλυθεί από την προηγούμενη «πορτοκαλί επανάσταση» και τα «οικονομικά πακέτα» του ΔΝΤ, ώστε να μην είναι σε θέση τώρα να αντισταθούν στην ένοπλη διάλυση της χώρας. Αφήστε που πολλοί πρώην και νυν στρατιωτικοί έχουν ανακαλύψει ότι είναι άκρως επικερδές να πολεμάς από τις γραμμές των σύγχρονων Ουκρανικών SS.

Η απειλή στο «μαλακό υπογάστριο» της Ρωσίας

Με όλα αυτά η Ουκρανία τείνει να μετεξελιχθεί σε βασικό διάδρομο επίθεσης εναντίον της Ρωσίας. Η επικράτηση των ναζί στην Ουκρανία θα σημάνει όχι μόνο το τέλος της ίδιας της Ουκρανίας, αλλά και την απαρχή επιχειρήσεων ένοπλης διείσδυσης στην παραμεθόριο της Ρωσίας. Όπως ακριβώς συνηθίζουν να κάνουν οι ΗΠΑ στη Συρία, στο Ιράν και γενικά σε όποια χώρα σκοπεύουν να την τυλίξουν στις φλόγες ενός τεχνητού εμφυλίου. Μ’ αυτή την έννοια σήμερα στην Ουκρανία τόσο οι ναζί, όσο και τα μεγάλα αφεντικά τους σε Ουάσιγκτον, Βερολίνο και Βρυξέλλες πασχίζουν να πάρουν την ρεβάνς για την ήττα της στρατιάς του φον Πάουλους, η οποία τελικά δεν κατόρθωσε να αποκόψει την Ρωσία από τις ενεργειακές πηγές του Καυκάσου.

Πέρα από το γεγονός ότι αυτές οι εξελίξεις μυρίζουν από μακριά γενικευμένο πόλεμο, το ερώτημα είναι το εξής: πόσο απέχει η Ελλάδα από το να γευτεί κι αυτή την συνταγή της Ουκρανίας στο ίδιο το έδαφός της; Σε μια κατάσταση κατάρρευσης κοινωνικής και οικονομικής ανάλογης μ’ αυτήν της Ουκρανίας; Πόσο απέχει;

Δημοσιεύτηκε στο Χωνί, 23/2/2014

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ...


ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΜΙΑΣ ΝΙΦΑΔΑΣ

Δεδομένα: Η Ελλάδα έχει μπελάδες, οικονομικούς μπελάδες. Εμείς οι Έλληνες βράζουμε, βράζουμε και κοχλάζουμε σε χύτρα ταχύτητας. Tο σημείο τήξης πλησιάζει, πλησιάζει γοργά και το ξέρουμε. Το ξέρουμε όλοι μας. Γνωρίζουμε όλοι ότι ώς έχει, διανύουμε το πράσινο μίλι ενός ακόμα 
θανατοποινίτη.

Eρώτησεις: Αισθάνεστε λοιπόν σαν πρόβατο περικυκλωμένο από λύκους; Εγώ σίγουρα ναι. Πιστεύετε ότι οι λύκοι είναι πολύ ισχυροί για να ηττηθούν; Εγώ τουλάχιστον όχι. Δέν είναι ανίκητοι, είναι απλά πολύ επιτήδειοι, οργανωμένοι και πανούργοι. Αισθάνεστε οργισμένοι; Ναί ναί, εγώ σίγουρα ναι. Αλλά βάζω όλα τα δυνατά μου για να μήν αφήσω την οργή μου να με συνεπάρει. Διότι πλεόν ξέρω. Ξέρω πολύ καλά ότι, εάν την αφήσω να με συνεπάρει, θα πάρω στην κυριολεξία κουμπούρι και θα αρχίσω να ρίχνω κατευθείαν στο ψαχνό. Θα φάω κανά πέντε-έξι πολύ-αγαπημένους βουλευτές έξω από την Βουλή πρίν προλάβουν τελικά να με μπαγλαρώσουν. Και μετά θα έρθουν οι υπόλοιποι από αυτούς και θα χρησιμοποιήσουν και αυτό το σκηνικό με πρωταγωνιστή εμένα αυτή την φορά, για να επιβάλλουν κανονικοτατα και επίσημα την αντι-τρομοκρατικό-στρατιωτική τους Χουντάρα στους υπολοίπους.

Γνωρίζω πολύ καλά πλέον ότι αυτό ήδη θέλουν οι ίδιοι. Και θα πάω εγώ να τους το δώσω στο πιάτο; Όχι. Όχι γιατί διαθέτω και εγκέφαλο. Όχι γιατί ξέρω ότι το ζωώδες ένστικτό μου δεν θα με βγάλει πουθενά. Παρακαλάνε να «τα πάρουμε όλοι στο κρανίο» ώστε να τους προσφέρουμε και την αντικειμενική πλέον δικαιολογία που αναζητούν . Άρα; Τι γινεται τότε; Έτσι έπεξα και έχασα, αυτό γίνεται τότε. Και λοιπόν, τί κάνουμε; Κάνουμε το εξής, γινόμαστε και εμείς επιτήδειοι. Αποφασίζουμε να παίξουμε το παιχνίδι τους. Ναί ναί, παίζουμε το παιχνίδι τους και τους κερδίζουμε στο ίδιο τους το παιχνίδι. «Πάσσαλος πασσάλω εκρούεται» έλεγαν οι αρχαίοι. Ένας βαθιά μπηγμένος πάσσαλος μέσα στη γή μόνο με έναν άλλο πάσσαλο βγαίνει από αυτήν. Αυτό κάνουμε και εμείς. Παίζουμε το παιχνίδι, αλλά το παίζουμε έξυπνα και χτυπάμε εκεί που πραγματικά πονάει. Όπως και αυτοί. Θάβουμε την οργή και πατσίζουμε με το ίδιο νόμισμα. Γίνομαστε και εμείς επιτήδειοι και πανούργοι, αλλά στρέφουμε την πανουργία μας πρός το κοινό καλό.. Όλοι μας μπορούμε να το κάνουμε αυτό και δέν μπορώ να δεχθώ το όχι ώς απάντηση. Το να μην θέλει κάποιος το δέχομαι, το να πεί όμως ότι δέν μπορεί δεν το δέχομαι.

(Εάν παρεμπιπτόντως ενδιαφέρεστε να διαβάσετε ποιό είναι το σχέδιο αντιμετώπισης, συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω. Εάν από την άλλη ήδη πιστεύετε ότι θα διαβάσετε μια από τα ίδια, καλά θα κάνετε να μήν μπείτε κάν στον κόπο και να είστε και καλά...)

Καταρχήν αναγνωρίζουμε ποιός είναι ο πραγματικός εχθρός και συγκεκριμένα ποιά είναι η πηγή των δυνάμεών του. Δέν ασχολούμαστε πλέον αποκλειστικά με τους στρατιώτες του, αλλά τους χρησιμοποιούμε πρός όφελός μας ώστε να πάμε κατευθείαν για το κεφάλι, την μήτρα του εχθρού, τον εντολοδόχο των στρατιωτών. Πάμε κατευθείαν για το ψαχνό. Όπως ακριβώς έκανε και ο Αλέξανδρος στα Γαυγάμηλα. Πήγε κατευθείαν για τον Δαρείο. Μπορεί να μήν τον σκότωσε εκεί τελικά, αλλά εκεί τον έτρεψε σε φυγή. Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνει και η Ελλάδα ενάντια στο καθεστώς αυτό.

Δέν μπαίνουμε από την άλλη, άλλο στην διαδικασία να στοχοποιούμε ευθεώς λόμπυ και ομάδες σάν τους ιθύνοντες της κατάστασης, όπως Σιωνιστές, Ταλμουδιστές, Εβραίους, Έλληνες, Μουσουλμάνους, Πακιστανούς, πολιτικούς αρχηγούς κομμάτων και κρατών, μεγαλο-επιχειρηματίες, Μπόμπολες, Σόρους και ιδρύματα. Γνωρίζουμε ότι ο διάολος έχει πολλά ποδάρια. Όλοι αυτοί είναι οι μόνο ενδείξεις της διαφθοράς και της αρρώστιας. Δέν είναι το έξυπνο επιτιθόμαστε αποκλειστικά μόνο σε αυτούς. Είναι χάσιμο χρόνου και προσπάθειας. Εμείς μονάχα έως τώρα καταγγέλλουμε και να αποκαλυπτουμε δυο, τρείς, έξη, δέκα από δαυτούς και από πίσω ξεφυτρώνουν άλλοι 20 τριάντα και πίσω από αυτούς άλλοι 60 και πάει λέγοντας. Αυτοί είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Πάμε κατευθείαν για το κεφάλι και όχι για το κούρεμα των μαλλιών της. Δέν

ασχολούμαστε με τους υπηρέτες πάμε κατευθείαν για το αφεντικό. Και για να το κάνω πιό συγκεκριμένο πάμε κατευθείαν για το πιό σημαντικό όπλο και το πιό σημαντικό μέσο που χρησιμοποιεί το κεφάλι για να επιβληθεί. Εάν απενεργοποιήσουμε το όπλο του απενεργοποιούμε αυτόματα τους πάντες.

Τα δεδομένα είναι ότι, τα media, τα κόμματα, οι πολιτικοί, οι ακαδημαικοί, τα συνδικάτα και οι μεγαλο-επιχειρηματίες ελέγχονται από αυτούς. Σχεδόν όλα ελέγχονται από αυτούς, αλλά αυτό δέν σημαίνει ότι εμείς δέν μπορούμε να τους κερδίσουμε έστω και στο photo finish. Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου που αυτοί ήδη τρέχουν και δεν σταματάνε, άρα και εμείς καλούμαστε να τρέξουμε ασταμάτητα. Αλλά όχι προς την κατεύθυνση που αυτοί μας δείχνουν. Είναι στην ουσία ένας αγώνας δρόμου του Ελληνικού έθνους έναντι του παγκόσμιου τραπεζικού λόμπυ, τον πραγματικών παντοκρατώρων.

Πώς σκέφτονται όμως αυτοί; Πέρα από τον κραταιό προσωπικο τους σωβινιστικό εμπεριαλισμό με όπλο το τραπεζικό σύστημα, κανένας άλλος δέν επιτρέπεται να να έχει ανάλογες αρχές και αξίες. Φοβούνται με άλλα λόγια το ανάλογο δικό τους σκεπτικό, γιαυτό και βάζουν τα δυνατά τους να το εξαλείψουν παγκοσμίως. Και ιδιαίτερα όπως έχει αποδειχθεί και ιστορικά, το Ελληνικό ανάλογο ιδεώδες είναι ο νούμερο ένα εχθρός τους, γιατί είναι μάλλον και το ισχυρότερο κατά αυτούς. Το Ελληνικό ιδεώδες συμπεριλαμβάνει τον πατριωτισμό, την πίστη, την συνέργεια του Θείου, την οικογένεια σε συνδυασμό με την πραγματική γνώση της Ελληνικής γραμματείας και γλώσσας. Απόδειξη; Τα λόγια του του Κίσινγκερ που όλοι λίγο ή πολύ γνωρίζουμε, το 70’ αναφερόμενος για τους ¨Ελληνες και το φίδι. Εάν το σκεφτείτε καλά, δέν έχουν και πολύ άδικο σε αυτό. Πώς να αντιμετωπίσεις έναν τόσο πλήρη από πραγματικά εφόδια, αντίπαλο; Για αυτό και μας έκαναν την παγκόσμια τιμή να γίνουμε στοχευμένα οι πρώτοι αναλώσιμοι. Για αυτούς ο κόσμος όλος όμως είναι αναλώσιμος και ειδωλολατρικός παράλληλα, εκτός από τους καθαρόαιμους αυτούς. Καταλύουν τους θεσμούς και τα ήθη στους αναλώσιμους ειδωλολάτρες και κρατάνε άθικτα και ισχυρά μόνα τα δικά τους, γιατί αυτό είναι η πιό αποτελεσματική επιταγή για την μία και μοναδική παγκόσμια κυβέρνηση.

Βλέπεις αυτοί και τα αποβλακωμένα στρατιωτάκια τους, (οι πραγματικά «κεκοιμημένοι») είτε είναι πολιτικοί είτε είναι οι λεγόμενοι free traders οικονομολόγοι της Αυστριακής Σχολής, είναι όλοι μα όλοι τους διεθνιστές. Υπέρ μιάς Ευρώπης, υπέρ μιάς συνομοσπονδίας, υπέρ μιάς γενικότερης ένταξης ενός κράτους σε ένα κάποιο πιο ευρύ διεθνή σύνολο. Αυτό σημαίνει διεθνισμός. Υποταγή καμουφλαρισμένη. Διεθνισμός είναι λέξη κωδικός για το: σφάξτε τους ειδωλολάτρες και η λέξη αντι-διεθνισμός επιτρέπεται να αναφερθεί μόνο όταν αφορά την προσωπική τους κυριαρχία. Προσοχή λοιπόν, να μήν την ξανά-πατήσουμε από οποιονδήποτε λέει όλα αυτά που θέλουμε να ακούσουμε και στο τέλος αναφέρεται σε ένα μεγάλο καλό διεθνή σύνολο, που ελέγχεται πάλι κεκαλυμμένα από γκλομπαλιστές.

Τα δίπολα και τα διλήμματα. Τα διλήμματα που έχουν εμφυτεύσει στα μυαλά της μάζας δέν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Τα δίπολα αυτά έχουν κατασκευαστεί μόνο για να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από την αλήθεια. Δέν υπάρχει Ν.Δ, δέν υπάρχει Πασόκ, δέν υπάρχει Σύριζα, δέν υπάρχει Χρυσή αυγή, κανένα κόμμα δέν υπάρχει. Δέν υπάχει Ομπάμα, δέν υπάρχει Μέρκελ, δέν υπάρχει Τρόικα. Όλοι αυτοί και άλλοι τόσοι είναι στρατιώτες ή ηθοποιοί του ίδιου σεναρίου.Δέν υπάρχει σοσιαλισμός, δέν υπάρχει καπιταλισμός, δέν υπάρχει κομμουνισμός, δέν υπάρχει εθνικισμός, δέν υπάρχει καμία ιδεολογία πλέον εδώ και πολλά χρόνια τώρα. Όλες οι ιδεολογίες κομματικού χαρακτήρα είναι οχήματα που θα καταλήξουν στον ίδιο προορισμό. Δέν υπάρχει ευρώ ή δραχμή, δέν υπάρχει μέσα ή έξω από την Ευρωπαική Ένωση. Είτε μέσα είτε έξω και με το οποιοδήποτε νόμισμα με τους ίδιους καμουφλαρισμένους, απαράλλαχτους ή και αλλιώτικους διαχειριστές-στρατιώτες το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουμε. Χωνέψτε το!!!

Φανταστείτε ένα παραβάν που παίζει καραγκιόζη και όλα τα παιδάκια από μπροστά να βλέπουν τις σκιές να κινούνται πέρα δώθε στο πανί. Τα σκηνικά αλλάζουν, τα χρώματα αλλάζουν, οι ιστορίες αλλάζουν, οι φωνές αλλάζουν νέοι και παλιοί χαρακτήρες αλλάζουν ή παραμένουν ανάλογα με τις ανάγκες του ταμείου, αλλά ο Ευγένιος Σπαθάρης, είναι πάντα ο ίδιος από πίσω. Και αυτός ο ένας και μοναδικός «Puppet Master» χρησιμοποιεί ένα και μοναδικό μέσο, το τραπεζικό σύστημα για να ελέγξει τα πάντα. Και για να γίνω πιό

συγκεκριμένος το τραπεζικό σύστημα από μόνο του δέν είναι το κακό αυτό καθ’αυτό. Το μαχαίρι κάποιος το χρησιμοποιεί για να κόψει ψωμί και ό άλλος για να σκοτώσει και αυτό ισχύει παρεμπιπτόντως σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την τεχνολογία.

Το οικονομικό σύστημαόμως που εφαρμόζεται διαμέσον όλων των τραπεζών είναι η μύτρα όλων των κακών. Και αυτή λέγεται fractional reserve banking. Το σύστημα που βασίζεται αποκλειστικά στο χρέος, που προκύπτει από των τόκο μέσω του δανεισμού. Στο οικονομικό τέρας που στην κυριολεξία θρέφεται από τα ίδια του παιδιά και που οδηγεί μαθηματικά στο ένα. Αυτός είναι ο Δαρείος. Αυτός θα έπρεπε να είναι ο στόχος μας. Αυτός είναι ο πραγματικός εχθρός. Εάν πληγώσεις και εάν εκφοβίσεις αυτό, πέτυχες το σκοπό σου. Και χωρίς να το έχεις καταλάβει, έχεις σώσει εκατομμύρια για να μήν πώ δισεκατομμύρια κόσμου. Έτσι μόνο θα λυθούν τα προβλήματά μας. Με το να προσβάλλουμε έξυπνα και καίρια το σύστημα του fractional reserve banking.

Και τώρα ξέρω τί θα πεί το 99% του κόσμου που θα διαβάζει όλα αυτά. Τι μας λές ρε φίλε, μπλά μπλά μπλά, είσαι ονειροπόλος, είσαι φαντασιόπληκτος, αιθεροβάμων, ο αντίπαλος είναι ανίκητος, εσύ καλά τα λές αλλά εδώ εγώ δέν έχω να πληρώσω την Δεή, ποιός είμαι εγώ που θα τα βάλω με όλο αυτό το στερέωμα και κτλ. κτλ κτλ...Τα ξέρω όλα αυτά και εγώ λίγο η πολύ τα ίδια βιώνω, όλοι στο ίδιο καζάνι σιγοβράζουμε άλλωστε. Όλα αυτά είναι ναι μέν ανθρώπινες και λογικότατες ανησυχίες, αλλά απαντώ σε όλους ώς εξής από την άλλη. Εσύ λοιπόν φίλε που τα λές όλα αυτά, απάντησε μου σε παρακαλώ. Είσαι ενάντια στην διαφθορά της Wall Street; Της παγκόσμιας εταιροκρατίας; Του ολιγοπωλίου που οδηγεί στο μονοπώλιο; Είσαι υπέρ ενός μεγάλου κρατικού μηχανισμόυ; Ή ενός μικρού; Τι θα ψηφίσεις στις επόμενες εκλογές; Οι ερωτήσεις είναι ρητορικές φυσικά. Και η απάντηση σε αυτή την ρητορία είναι ότι τελικά είτε υπερ όλων αυτών ειτε όχι, Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΡΟΛΟ. Αυτό που πράττεις μόνο παίζει ρόλο.

Εάν δεν πάρουμε πίσω στα χέρια μας την δύναμη της δημιουργίας του χρήματος, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Χωρίς να ελέγξουμε εμείς την δημιουργία του χρήματος και τις μίτρες εκτύπωσής του, όπως κάνουν και αυτοί και όπως προβλέπει και αυτό το κουρελόχαρτο που λέγεται Σύνταγμα, δέν έχουμε καν το δικαίωμα της έκφρασης του λόγου σε λίγο. Κίχ δεν θα βγάζουμε, είτε πιστεύετε ότι βγάζετε είτε όχι. Δέν μπορούσαμε εμείς να επιλέξουμε ποιά θα ήταν και ποιά θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, το πώς θα ξοδεύει η κυβέρνηση αυτή τα χρήματα της, τα δικά μας χρήματα ή τί νόμους θα νομοθετεί, εδώ και πάααααρα πολλά χρόνια. Όσο ο εχθρός έχει την δύναμη να εκτυπώνει το χρήμα ή να χειραγωγεί αυτός το οποιοδήποτε μέσον συνδιαλλαγών της καθημερινής ζωής της μάζας, δέν θα υπάρξει ποτέ τέλος στους Ομπάμηδες, στις Μέρκελ, στους Παπανδρέους, στους Σαμαράδες, στους Τσιπραίους, στους Κασιδιάρηδες, στις Τρόικες, στα δάνεια αυτών και στις προσπάθειες αυτών να σώσουν καταστρέφωντας εν πλήρη επίγνωση. Διότι όλοι αυτοί έχουν ήδη εξαγοριστεί και απειληθεί είς θάντον εάν αρνηθούν και αυτοί αλλά και οι τρείς γεννές μετά από αυτούς. Το Hollywood και ο Don Corleone ωχριά μπροστά τους..

Και το όπλο αυτών είναι η δύναμη που τους προσφέρεται από τον έλεγχο των ηλεκτρονικών πρέσσών έκδοσης χρήματος. Για αυτό και η νομισματική μεταρρύθμιση που αφορά την δημιουργία του χρήματος θεωρείται και η μάνα όλων των μεταρυθμίσεων. «Δώσε τον έλεγχο του χρήματος ενός έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιός φτιάχνει τους νόμους» είχε πεί ο Mayer Amschel Rothchild και αποδεικνύεται δυστυχώς να είχε απόλυτο δίκιο.

Να υπογραφεί και να τηρηθεί από τον λαό και μόνο από τον λαό μιά εθνική σύμβαση νομισματικής μεταρρύθμισης που η ισχύς του θα αρχίζει από τον λαό και θα τελειώνει στον λαό. Χωρίς την συμμετοχή κανενός πολιτικού, πολιτευόμενου, συνδικάτου, τραπεζίτη και κτλ. Μιλάω για μία σύμβασή μεταξύ πολιτών με αποκλειστικό θέμα την νομισματική μεταρρύθμιση μεταξύ μας. Μόνο αυτό μπορεί να ανατρέψει τελείως το σκηνικό. Ναί, ναί, όπως το ακούσατε. Μπορεί και παράμπορεί. Η δημιουργία του χρήματος, του οποιοδήποτε χρήματος πρέπει να είναι από το έθνος πρός το έθνος. Να κόβεται χρήμα για τον κόσμο και όχι για την οποιαδήποτε ελίτ. Μιλάω για την δημιουργία μιάς πραγματικά δημοκρατικής κοινωνίας η οποία δέν

θα εξαρτάται από πολιτικούς και τραπεζίτες ώς έχει. Μιλάω για ανεξαρτητοποιηση. Μιλάω για αυθυπαρξία και αυτάρκεια. Μιλάω για ένα κράτος εν κράτη. Για ένα κράτος αποκλειστικά κοινής λαικής αποδοχής. Μιλάω για το δικό μας λαικό λομπύ. Ποιός θα είναι η μειονότητα μετά; Αυτή είναι η απάντηση.

Ποιός θα είναι ευπρόσδεκτος, ποιός δέν θα είναι, πώς θα επιτευχθεί αυτή η λαική νομισματική ένωση-σύμβαση μεταξύ μας και το πόσο πραγματικά εύκολο είναι για τον οποιονδήποτε θα το εξηγήσω στο επόμενο κείμενο. Μια κυλιόμενη νιφάδα μπορεί να δημιουργήσει χιονοστιβάδα. Ο Snowden μόνος του κατόρθωσε να αλλάξει δεδομένα όλοκληρων κρατών. Φανταστείτε πέντε- δέκα Έλληνες τι μπορούν κάνουν. Η μιά ελάχιστη προσπάθεια πολλών ανθρώπων με πίστη για την πατρίδα, την θρησκεία και την οικογένεια, αθροιζόμενη δημιουργεί μαθηματικά σεισμό 12 ρίχτερ στην οποιαδήποτε τάξη πραγμάτων. Αμήν.

Υ.Γ. Για να μήν ξανά μα ξανά παρεξηγηθώ από κάποιους που ζήσαν μια ζωή μέσα σε όλη αυτή την περιρρέουσα καταχνιά και σκότος και έχουν μάθει να κρίνουν τους ανθρώπους και τα λεγόμενα τους κοιτώντας αποκλειστικά πίσω στο μαύρο παρελθόν-βιώματά τους και εξ’ ιδίων τα αλλότρια, αντί να κοιτάνε μπροστά και καθαρά, δηλώνω ότι δέν υπονοώ σε καμία των περιπτώσεων ότι εγώ δέν επιδιώκω την οποιαδήποτε προσωπική αξίωση πέραν από την κοινή. Διευκρινίζω ότι για εσάς δέν είμαι τίποτα παραπάνω από ένας τελείως άγνωστος άνθρωπος που γράφει τις απόψεις του με μοναδικό σκοπό την βοήθεια προς τον συνάνθρωπο και τίποτα μα ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ πέρα από αυτό και που λόγω ακριβώς της άγνωστης ταυτότητάς μου πέραν ενός ονοματεπωνύμου επιδέχομαι την οποιαδήποτε αμφισβήτηση και επιφυλακτικότητα σας αποκλειστικά και μόνο όμως ώς προς το περιεχόμενο των άρθρων μου.

Βασίλης Παπαδόπουλος.

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΜΙΑΣ ΝΙΦΑΔΑΣ 2

H νομισματική μεταρρύθμιση είναι η μητέρα όλων των μεταρρυθμίσεων. Όλες οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις εξαρτώνται από αυτήν. Καλούμεθα όλοι λοιπόν ανεξαιρέτως για την συμμετοχή στην διενέργεια και διεκπεραίωσης μίας εθνικής νομισματικής σύμβασης-μεταρρύθμισης, ώστε να
καταργηθεί η δυνατότητα έκδοσης χρήματος του FED και της ΕΚΤ και να επανέλθει στην αποκλειστική δικαιοδοσία των εκάστοτε λαών και πάνω από όλα της Ελλάδος. Αυτή η λαϊκή σύμβαση, η οποία θα προκύψει για αρχή μέσω διαδικτυακών και εν συνεχεία τοπικών συνελεύσεων, θα παίρνει αποφάσεις ύστερα από την δημοκρατική διαδικασία της ψηφοφορίας-συνελεύσεων-δημοψηφισμάτων ψηφιακής ή μη. Αυτή η σύμβαση νομισματικής μεταρρύθμισης θα νομιμοποιηθεί αποκλειστικά από την δύναμη της αποδοχή της λαϊκής πλειονότητας του Ελληνικού λαού και μόνο του λαού και θα νομιμοποιήσει βάσει αριθμών μια νέα νομισματική πολιτική για την Ελλάδα σε λαϊκή βάση.

Ποιά θα είναι αυτή η πολιτική λοιπόν; Αυτό θα είναι και το πρώτο ερώτημα. Υπάρχουν πολλές απόψεις. Κανένας δεν θα μπορεί να επιβάλλει ή να επιβληθεί, εκτός και μόνο και εάν η πλειοψηφία το αποφασίσει. Ο καθένας όμως θα έχει το απόλυτο δικαίωμα-υποχρέωση να εκφράσει και να προτείνει τις δικές του προτάσεις και πιθανές λύσεις, βάσει των δικών του αναγκών, βιωμάτων, εμπειριών, καλλιέργειας, μόρφωσης ή μή, γνώσης, φρονημάτων και κριτικής ικανότητας. Υπάρχουν τόσο φωτισμένα μυαλά στην Ελλάδα με τόσες πολλές γνώσεις, που είμαι 1000% σίγουρος ότι ο συνδυασμός τους θα μας εκπλήξει όλους. Η αποχή από ένα συγκεκριμένο ποσοστό και επάνω, θα ακυρώνει ταυτόχρονα και την ψηφοφορία. Η ταύτιση του ενός με τον άλλον και εν συνεχεία με τον τρίτο, τον τέταρτο, τον πέμπτο και πάει λέγοντας θα γεννήσει αυτόματα και την κοινή θέληση-απόφαση-την πραγματική σοφία. Καταργείται η έννοια της τετραετίας. Οι Έλληνες πολίτες θα αποφασίσουν και για αυτό. Και αυτό θα είναι το δεύτερο ερώτημα που θα τεθεί. Μέσω της σύνθεσης διαφωνιών και συμφωνιών θα προκύψει η νέα νομισματική μεταρρύθμιση με όλες τις λεπτομέρειες του αποφασισμένη ήδη από τον Ελληνικό λαό, έτοιμη για την άμεση εφαρμογή του από τους νέους ηγέτες που επίσης θα προκύψουν με τον ίδιο τρόπο. Θεμελιώδης αρχή-ο καταλληλότερος ηγέτης κατά τον Πλάτωνα είναι ο άριστος-ικανότερος και αυτός που προσωπικά δέν θέλει να ηγηθεί.

Αυτή είναι η πολύ βασική ιδέα της προτροπής μου. Κάποιοι ήδη την αποκαλούν άμεση δημοκρατία, κάποιοι την αποκαλούν ευνόητο, κάποιοι πραγματική δημοκρατία, κάποιοι άλλοι αρχαία Ελληνική γραμματεία και κάποιοι άλλοι κάπως αλλιώς. Αποκαλέστε το όπως θέλετε. Να εφαρμοστεί πρέπει. Δέν πρόκειται περι εξυπνάδας εκ μέρος μου πρόκειται πέρι προτροπής για πράξη επιτέλους. Επαναλαμβάνω ένα άναρχο-ημίτρελο άνθρωπο ή διαχειριστή blog χρειάζεται στην αρχή.

Το θέμα είναι η έκδοση χρήματος από τον λαό, για τον λαό, μέσα στο πλαίσιο μιας πραγματικά και εν πράγματι εκλεγμένης κυβέρνησης. Η έκδοση χρήματος ώς μέσον συνδιαλλαγής με βάση το χρέος που προκύπτει από τους τόκους και την μόχλευση καταθέσεων – fractional reserve banking system, θα ακυρωθεί. Ο πραγματικός συνασπισμός των ψηφοφόρων όλων των πρώην πολιτικών παρατάξεων, θα βάλει στην άκρη όλες τις δημοσιονομικές πολιτικές και θα συγκεντρωθεί εκ νέου και με αυτό τον τρόπο σε μια νομισματική πολιτική η οποία θα ωφελεί όλες τις πλευρές ταυτοχρόνως. Αυτή η συνεργασία του δεξιου, του κεντρώου, του αριστερού , όλων των ακρων και μή, είναι κατά όλης της νεοταξικής κοινωνικής μηχανικής. Το τόσο καλά καμουφλαρισμένο και εφαρμοσμένο διαίρει και βασίλευε, θα ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.

Μήν αυταπατάστε. Αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πραγματική κρίση έρχεται και μόλα αυτά είναι τα προεόρτια. Έχουν ήδη τα δικά τους μεταρρυθμιστικά σχέδια έτοιμα εδώ και πολύ καιρό και αδημονούν πλέον σαν ναρκομανείς να τα εφαρμόσουν, ώστε να μας υποδουλώσουν 10 φορές χειρότερα από ότι έχει καταφέρει το τραπεζικό τους σύστημα. Προσοχή: Ένα από τα σχέδια τους είναι η ιδιωτική Αυστριακή Σχολή των

Οικονομολόγων. Αυτοί είναι υπέρ ενός νέου νομίσματος που θα υποστηρίζεται από παράγωγα και εμπορεύματα, τύπου χρυσός, ασήμι, πετρέλαιο και κτλ, αντί των κρατικά-εκδιδομένων νομισμάτων, fiat currencies, χωρίς αντίκρυσμα. Αυτό από την μία, από την άλλη οι τράπεζες οι ίδιες με την συνέργεια των μεγαλοιδρυμάτων τους και των κυβερνήσεων τους φροντίζουν ήδη εδώ και πολύ καιρό να συγκεντρώσουν όλες τις ποσότητες παραγώγων και εμπορευμάτων. Βλέπε Σημίτη, Κύπρο, Deutse Bank και κτλ. Οι οποίες μετα την καταρρεύση του καταναλωμένου πλέον και άκρως επιτυχημένου τεχνάσματος του FEDERAL RESERVE και ώς δια μαγείας θα κόψουν ένα νέο νόμισμα με ένα αντίκρυσμα-εμπόρευμα-παράγωγο που οι ίδιοι πάλι ήδη έχουν στα χέρια τους την πλειονότητα το παγκόσμιου αποθεματικό του εμπορεύματος αυτού. Για αυτό προσέξτε να μήν την ξανά-πατήσουμε και εκεί. Η πραγματικότητα είναι όσο και παράδοξη μπορεί να ακούγεται στο σύγχρονο ιντερνετικά αλλοτριωμένο μυαλό μας ότι, δεν υπάρχει και δέν δημιουργεί κανένα πραγματικό πρόβλημα στον λαό το οποιοδήποτε ιδιωτικό νόμισμα-fiat currency. Όταν κάποιος αντιτίθεται στο οποιοδήποτε κυβερνητικό νόμισμα – βλέπε Austrian Schoοl, δουλεύει και παίζει τον κομπαρσικό ρόλο του για τους ίδιους νεο-ταξικούς παντοκράτορες –Ευγένιους Σπαθάρηδες, αλλά όχι για το τρέχων αλλά για το σενάριο του επόμενου επεισοδίου της προσχεδιασμένης σαπουνόπεράς τους.

Έτσι μόνο αντισκτεκόμαστε στην παγκοσμιοποίηση και τον διεθνισμό τους. Λέμε όχι και στα σε αυτό και στο επόμενο σχέδιό τους. Η αντίσταση αυτή είναι η μοναδική ικανή δύναμη που μπορεί να αποτρέψει την περαιτέρω προέλαση των στρατευμάτων της τώρα οικονομικό-τραπεζό κρατούμενης και πολύ σύντομα στρατιωτικό - κρατούμενης παγκόσμιας κυβέρνησης τους.

Πώς όμως ακριβώς αυτή συνέργεια των Ελλήνων θα λειτουργήσει, ποιός τελικά θα συμπεριληφθεί στην διαδικασία και ποιός τελικά θα χάσει το δικαιωμα της συμμετοχής; Πρώην και νύν ψηφοφόροι όλων των παρατάξεων του τρέχοντως πολιτικού στίβου, θα έχουν το δικαίωμα στην αρχή να έρθουν και να υποστηρίξουν τις θέσεις τους. Αλλά ο οποιοιδήποτε παγκοσμιοποιητής από τώρα να ξέρει ότι θα αποβληθεί τελικά μετά το τέλος του πρώτου επεισοδίου της συνέλευσης, είτε είναι ευθέως διεθνιστής είτε είναι κεκαλυμμένα αντι-διεθνιστής. Ειτε υποστηρίζει με άλλα λόγια το πρώτο είτε το δέυτερο σενάριο της νέας τάξης πραγμάτων, θα αποβάλλεται αυτομάτως. Όπως π.χ. ο Mike Maloney ή ο Peter Schiff, που τώρα τελευταία αρχίζουν και γίνονται γνωστοί και στην Ελλάδα για παράδειγμα, λένε ότι το χρυσό νόμισμα είναι καλό και το fiat νόμισμα κακό, επίτηδες και με πλήρη επίγνωση λανθασμένα παρουσίαζουν την οποιαδήποτε κυβέρνηση σάν την ρίζα του κακού. Αναζητήστε τους και παρακολουθήστε τους στον ίντερνετ, όπως και πολλούς άλλους ανάλογούς του και από μόνοι σας και κρίνεται και από μόνοι σας.

Κοιτάξτε. Για να μήν τρέξετε τώρα όλοι σας να εναντιωθείτε τόσο πρόωρα σε αυτό που λέω, όπως ήδη έχει γίνει με το πρώτο κείμενο και για να μήν ξανάπαρεξηγηθώ επίσης ποικιλοτρόπως για χιλιοστή πρώτη φορά. Αυτό που λέω είναι πολύ απλό και δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες γνώσεις ή ψαξίματα. Όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι το συγκεκριμένο fiat νόμισμα π.χ. του δολαρίου ή του ευρώ λειτουργεί κατά του λαού. Αλλά ο πραγματικός λόγος που τα νομίσματα αυτά είναι τόσο κακά, είναι ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ τους γκομπαλιστές, τους νεοταξικούς, όχι τις εκάστοτε κυβερνήσεις των κρατών, ώς χρέος για να μας υποδουλώσουν. Ναι, ο χρυσός είναι από μόνο του μια πάρα πολύ καλή επένδυση θα έλεγα και ιδιαίτερα τα 10-12 τελευταία χρόνια, άλλα χρησιμοποιείται ήδη ώς μέσον υποδούλωσης και αυτό από τους γκλομπαλιστές ήδη και ώς το επόμενο μέρος του σχεδίου τους, άρα προς το παρών πολύ απλά αποκλείεται ώς η τρέχουσα εναλλακτική της Ελλάδας. Ο οποισδήποτε συμμετάσχων αρνείται να αποδεχθεί το συνταγματικό δικαίωμα του Ελληνικού Κράτους να δημιουργήσει και να κόψει το δικό του νόμισμα και κατά βούληση του Ελληνικού λαού, να υποτιμήσει ή να υπερτιμήσει δηλαδή ώς αποφασιστεί λαϊκά, θα αποκλειστεί αυτομάτως. Εάν κόψουμε το δικό μας νόμισμα και μετά εμείς το συσχετίσουμε με τον δικό μας χρυσό, ασήμι, πετρέλαιο και κτλ, τότε μπορεί και αυτό να ξανασυζητηθεί. Δέν είμαι υπέρ ή κατά της δραχμής, δέν είμαι υπέρ ή κατά του ευρώ και εάν είμαι τέλοσπάντων δεν είναι στην δική μου αποκλειστική δικαιοδοσία να αποφασίσω εγώ ή ένας μονάχα για αυτό. Είναι υπόθεση όλων μας.¨Ενα μόνο λέω ακόμα περί αυτού και κλείνω. Φανταστείτε την Ελληνική χρυσή δραχμή, την Ελληνική ασημένια δραχμή, την Ελληνική πετροδραχμή, με τον δικέφαλο αετό του Βυζαντίου από την μία πλευρά όλων

των νομισμάτων και χαρτονομισμάτων, τα οποία εκδίδονται αποκλειστικά από το Νομισματοκοπείο στον Χολαργό κατά αποκλειστική βούληση του Ελληνικού λαού, μέσω φηφοριών-συνελεύσεων και δημοψιφισμάτων. Εάν γίνει κάτι τέτοιο, να βλέπετε την Ελλάδα για την νέα παγκόσμια υπερδύναμη μετά και δεν υπερβάλω καθόλου. Αμήν σε αυτό.

Εάν αρχίσουμε σήμερα, ίσως προλάβουμε στο photo finish, να έχουμε την νέα νομισματική μεταρρύθμιση της Ελλάδας έτοιμη να εφαρμοστεί AMEΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΤΟ FEDΕRAL RESERVE ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ. Στο σημείο δηλαδή που η ΝΤΠ θα δείξει τα πραγματικά της δόντια και αποκαλύψει πλέον απροκάλυπτα το προσχεδιασμένο στρατιωτικό ζόρι που ετοιμάζει παγκοσμίως, που εμείς πλέον βλέπουμε και έχουμε πάρει χαμπάρι. Εάν προλάβουμε την κατάρρευση θα είναι ευχής έργον. Στο ενδιάμεσο είναι πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ταυτόχρονα και σε ατομικό επίπεδο. Όπως την γοργή αποχώρησή μας από το τραπεζικό σύστημα και την απεξάρτησή της διαβίωσής μας αποκλειστικά από κρατικές παροχές. Μήν τους αφήνετε να σας συμπαρασύρουν στην πτώση και κατάρρευσή τους. Αλλά όλα αυτά είναι σε ατομικό επίπεδο τα οποία έχω και έχουν γράψει αρκετοί άλλοι περί αυτών.

Εν κατακλείδι και συλλογικό επίπεδο, όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ένα ανώτερο όραμα μιας εθνικής ενότητας εναντίον του πραγματικού εχθρού. Το πολυεθνικό οικονομικό δίκτυο που ελέγχεται από μια συγκεκριμένη σέκτα και της οποίας η δύναμη πηγάζει από την δυνατότητα να εκδίδει χρήματα παγκοσμίως με σκοπό την παγκόσμια υποδούλωση. Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως που θα σπάσει αυτή την αλυσίδα. Και για όσους δεν το πιστεύουν, κρατηθείτε γιατί θα το νιώσετε και εσείς καλά στο πετσί σας.

Υπάρχουν και άλλα σημαντικά θέματα που πρέπει να αποφασίσουμε. Πρέπει να αποκηρύξομε το χρέος μας; Πρέπει να το γυρίσουμε πίσω στα μούτρα τους το χρέος και να ισχυριστούμε και εμείς το ίδιο με αδιάσειστες αποδείξεις και επιχειρήματα; Και σε τι νόμισμα θα ζητήσουμε να πληρωθούμε σε εκείνη την περίπτωση; Τι γίνεται με τους τόκους; Πρέπει να καταργήσουμε ή να βρούμε μια εναλλακτική λύση σε αυτη την έννοια ή όχι; Τι γίνεται με όλες τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες; Πώς θα λειτουργούν; Και πολλά άλλα θέματα δημοσιονομικού και νομισματικού χαρακτήρα που καταλήγουν να είναι άκρως ανθρωπιστικά.

Η νομισματική μεταρρύθμιση είναι αναπόφευκτη. Το θέμα είναι τι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν και από ποιούς;

Δέν είναι λόγια του αέρα όλα αυτά, ούτε νέα μόνο κατοχικά, ούτε μόνο ολυμπιακά ιδεώδη, ούτε νέα μόνο της Αττικής, ούτε τρικλοποδιές, ούτε πέντε και έξι-αποστάγματα, ούτε τρομακτικά νέα, ούτε στον ενικό αριθμό, ούτε ζούγκλες και μακελειά, ούτε news κάτι, ούτε χωσίματα, ούτε επαναστάσεις εκ του καναπέως, ούτε αμυντικά δίκτυα, ούτε φίμωτρα, ούτε στοχασμοί και πολιτικές, ούτε μόνο ορθόδοξα θέματα, ούτε αθλοπαιδιές, ούτε πλεκτάνες, ούτε κρυφές αλήθειες, ούτε και πάρα πολλά άλλα τοπικά νέα πόλεων και οικισμών της Ελληνικής επικράτειας και ούτε τίποτα μόνο από αυτά.

ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ

Πιό λιανά, αυτό το κείμενο καλά θα κάνουν να το πάρουν σαν ευθύ υπονοούμενο και ώς υποκίνηση όλα τα μεγάλα blogs στην Ελλάδα που ισχυρίζονται ότι λειτουργούν για το κοινό καλό και για την αφύπνιση των Ελλήνων και να αρχίσουν ένα ένα να χτίζουν κάτι πρός τα εκεί, πάνω σε μιά ιδέα που εξέφρασε κάποτε μία ανύπαρκτη νιφάδα και κατέληξε τελικά με την συνέργεια πολλών και απαρχή το ίντερνετ, σε μια χιονοστιβάδα που άλλαξε τα δρώμενα των Ελλήνων. Συνέργεια, υπέρ πίστεως, πατρίδος και οικογένειας εδώ και τώρα, από έναν για όλους και όλων για ένα.
Βασίλης Παπαδόπουλος


Πηγή