Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ!

Πριν από μερικές ημέρες την Κυπριακή Δικαιοσύνη κινητοποίησε άμεσα η φήμη που τέθηκε σε κυκλοφορία μέσω sms ότι επίκειται κούρεμα καταθέσεων. Χωρίς χρονοτριβή ο σπορέας και διακινητής της φήμης εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκαν και διάφορα υπάρχοντά του, όπως κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονικός υπολογιστής κ.τ.λ. Του ασκήθηκαν βαριές κατηγορίες και θα καθίσει στο εδώλιο.

Εχθές εδώ κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς, προειδοποίησε πως, εάν έλθει ο Σύριζα στην εξουσία, οι καταθέτες θα αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες. Η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει μέχρι στιγμής αντιδράσει.

Δεν έχω την τρελή φαντασίωση της αξίωσης να κινηθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη σε βάρος του Πρωθυπουργού για όσα… φέρεται ότι είπε. Άλλωστε, όπως προανέφερα, η απειλή –γιατί περί απειλής πρόκειται, από μια κυβέρνηση που επιδίδεται στην τρομολαγνική διακυβέρνηση– δεν εκστομίστηκε υπό επίσημες συνθήκες (δήλωση, συνέντευξη κ.τ.τ.), αλλά μεταφέρθηκε δημοσιογραφικά ως παραπολιτικό των διαδρόμων του Κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ, και δεν μπορεί να αποδοθεί με ασφάλεια ως προς την πατρότητά της.

Έχω, ωστόσο, την αξίωση να κινηθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη τουλάχιστον εναντίον του διακινητή. Ας κινηθεί –δεν έχει κανείς αντίρρηση– με την παραδοχή ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας, αυτός ο… υποδειγματικός ευπατρίδης που βάζει την πατρίδα πάνω απ’ όλα, δεν μπορεί να είπε τέτοια πράγματα, υπονομεύοντάς την αυτός ο ίδιος πρώτος, ωθώντας με τον τρόπο του τους καταθέτες να λάβουν τα μέτρα τους μπροστά σ’ ένα τέτοιο ορατό ενδεχόμενο του να έρθει ο Σύριζα στην εξουσία!
 Και στην πορεία της δικαστικής έρευνας για τον διακινητή, όπως αντιλαμβάνεστε, θα αποκαλυφθεί και ο πραγματικός σπορέας, αν δεν είναι όντως ο Πρωθυπουργός…

Όμως, δεν υπάρχει Ελληνική Δικαιοσύνη για να κάνει κάτι από όλα αυτά. Αν υπήρχε, κάτι θα είχε ήδη κάνει, χωρίς να περιμένει τις δικές μου υποδείξεις.

Κι επειδή όλοι το γνωρίζουμε αυτό για την Ελληνική Δικαιοσύνη, δεν περιμένουμε καμιά της έρευνα, ώστε να βεβαιωθούμε ή να νικήσουμε τις αμφιβολίες μας για το κατά πόσον εντέλει ο Πρωθυπουργός της χώρας είπε πράγματι τέτοιο πράγμα, και μάλιστα με επίγνωση ότι παρίστανται καλοθελητές που τον ακούν, ή μάλλον συνειδητά κι ενορχηστρωμένα, ακριβώς επειδή παρίστανται, πιθανότατα δε με μέριμνα ώστε αυτοί να παρίστανται και μάλιστα σε απόσταση τέτοια που να τους επιτρέπει ν’ ακούνε καλά. Να τον χαίρεστε αυτόν τον Πρωθυπουργό!

Η φάση της άμυνας τελείωσε για την κυβέρνηση. Άρχισε η φάση της υπονόμευσης ενόψει της επόμενης μέρας. Αυτό από ξέχειλη αγάπη για την Ελλάδα και το λαό της, εννοείται.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου