Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Αν κάποιος διαβάσει αυτό που έγινε σε κάποιο σχολείο στην Αμερική, οι πρώτες σκέψεις που πιθανόν να έκανε, θα ήταν οι εξής:  Αμερική είναι αυτή ή που καταντήσαμε… Ας δούμε την είδηση.
Έπιασαν 5χρονα γυμνά να λένε ότι κάνουν σεξ στην τουαλέτα του νηπιαγωγείου!
 Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη σε νηπιαγωγείο του New Jersey στις ΗΠΑ. Μία δασκάλα αντιμετωπίζει την απειλή της απόλυσης επειδή ανέφερε στον διευθυντή της ότι βρήκε δύο παιδιά του νηπιαγωγείου να κάνουν σεξ μέσα στις τουαλέτες του σχολείου!
Πρόκειται για ένα αγόρι και ένα κορίτσι, τα οποία η νηπιαγωγός τα βρήκε γυμνά μέσα στην τουαλέτα και εκείνα της απάντησαν ότι έκαναν σεξ. Αμέσως η Kelly McIntyre Mascio ειδοποίησε τον διευθυντή του σχολείου και στη συνέχεια την αστυνομία για να γίνει έρευνα.
 Η Mascio, δασκάλα του νηπιαγωγείου επί 15 χρόνια, απομακρύνθηκε προσωρινά από τη θέση της, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του σχολείου, χωρίς ωστόσο να εξηγήσουν το γιατί.

Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να χάσει μόνιμα τη δουλειά της. Πάντως τουλάχιστον 200 άτομα από την κοινότητα Mullica που βρίσκεται το σχολείο στέκονται στο πλευρό της και σκοπεύουν να διαδηλώσουν υπέρ της.

Το θέμα αυτό το είδα στην Ελληνική ιστοσελίδα www.protothema.gr και για επιβεβαίωση, μία από την Αμερική www.nydailynews.com που αναφέρεται στο περιστατικό.
 
Αφού θα λέγαμε λοιπόν ότι αυτά συμβαίνουν εκεί, πολύ πιθανό να πέφταμε ήσυχοι για ύπνο. Έλα όμως που αυτό συμβαίνει και εδώ στη χώρα μας. Πριν από ένα μήνα περίπου, ο μικρός μου γιος (επτά ετών) εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα του ότι είδε κάποιους από τους συμμαθητές του (ένα αγόρι και δύο κορίτσια) στις τουαλέτες με κατεβασμένα τα ρούχα και αυτά επίσης έλεγαν και νόμιζαν ότι κάνουν sex.
 
Ελπίζαμε ότι το παιδί πιθανόν να υπερβάλει και βασικά δεν ξέραμε και τι να κάνουμε, μικρή κοινωνία και το θέμα είναι λεπτό. Προσπαθείς να πεις δυο πράγματα αλλά είναι άγνωστο αν θα καταφέρεις να περάσεις το σωστό.
 
Ακούμε, διαβάζουμε και βιώνουμε στην Ελλάδα για την ενδοσχολική βία, “τώρα” μιλάμε και για πιο “προχωρημένα” πράγματα. Στις πόλεις μπορεί να είναι ακόμα χειρότερα και δεν ξέρω τι άλλο θα ακούσουμε.
 
Επειδή υπάρχουν γονείς που βασικά αδιαφορούν ή έχουν ελλιπή προσοχή στα παιδιά τους, καλό θα είναι με διακριτικό τρόπο να παίρνουμε τα μέτρα μας. Τα παιδιά είναι εύκολος στόχος και πολλές φορές το κακό μας ξεπερνάει. Μην αφήνουμε τις ψυχούλες τους να μαυρίζουν κι άλλο…
 
Πάντα επίκαιρος ο στίχος από το τραγούδι «Κάποτε θα `ρθουν» του Παύλου Σιδηρόπουλου.
«Υπερασπίσου το παιδί
γιατί αν γλιτώσει το παιδί
υπάρχει ελπίδα»

Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου