Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΡΕ, ΆΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!

 


Ειδήσεις του ...
Ο γερμανός Πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ ήρθε για να κλάψει μαζί μας για όσα έκαναν οι πρόγονοί του. Να δηλώσει συγκλονισμένος για τις δολοφονίες τους, να μας πει ότι ντρέπεται για τις κτηνωδίες τους, να υποκλιθεί στα θύματα και να ζητήσει συγγνώμη. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν είπε κουβέντα για πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο.

Ή μάλλον όχι. Είπε μαλακίες!!!
 
Έκανε γαργάρα τις απαιτήσεις της ελληνικής πλευράς. Απαιτήσεις που δεν απορρέουν από κάποιο καπρίτσιο δικό της, αλλά από το Διεθνές Δίκαιο, τη συνήθη πρακτική, τη λογική και την Ιστορία. Τις γερμανικές αποζημιώσεις - που στη συνέχεια οι δικοί μας τις μετονόμασαν σε ‘πολεμικές επανορθώσεις’ - οι γερμανοί τις εξέλαβαν ως ...‘συγγνώμη’! Πες μια και καθάρισες.


Ρε, άει στο διάολο!
 
Αφού έκαψες κάποιον μέσα στο σπίτι του πας μετά στη κηδεία του και την ώρα που κατεβάζουν την κάσα στον τάφο να λες στο πτώμα: "Μωρέ  … συγγνώμη … αλλά φταις κι εσύ, γιατί να είσαι στο σπίτι; "

Εντάξει. Λύθηκε. Έλα που δεν ξέρεις. Μη μου παριστάνεις εμένα τον ανήξερο.
Το συνεχίζεις έτσι;
Ρε πουλάκι μου, ποιο θέμα σε έκαιγε τους τελευταίους μήνες;
Η ανεργία; Η ανε.. τι;
Η φτώχεια; Η ποια;
Η υγεία σου; Ορίστε;
Σου παίρνουν το σπίτι; Κόφτο, εντάξει, μιλάμε σοβαρά τώρα!
Δεν διάβασες ότι ο Τόμσεν (το αρ#ίδι του ΔοΝηΤή) υποχώρησε στις αρχικές θέσεις του και μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τον Στουρνάρα (φιλί στο μάγουλο) τελικά δέχτηκε "την ίση μεταχείριση των ελληνικών τραπεζών με τις άλλες ευρωπαϊκές"; Έτσι η χώρα μας θα πάει στο Γιούρογκρουπτωνπούστηδων με λυμένο το θέμα των τραπεζών.


Ρε, άει στο διάολο!
 
Θα μεταχειριστούν τις ελληνικές τράπεζες σαν τις άλλες ευρωπαϊκές και όχι σαν της …Κουάλα Λουμπούρ ας πούμε; Καλέ, τι χαρά είναι αυτή! Και αυτό δια στόματος Πολ Τόμσεν, εκπρόσωπου του ΔΝΤ, που ως γνωστόν έχει την απόλυτη αρμοδιότητα για την αξιολόγηση των τραπεζών. Αυτό δεν κάνει με όλες;

Δόξα να’χει ο Ύψιστος. Να’ναι καλά οι τράπεζες, ο Προβόπουλος, ο Σάλας και ο Στουρνάρας που μας έφεραν πιο κοντά στην Ευρώπη.
Μπορεί να παραμένουν ανοικτά τα θέματα με το γάλα, τα φάρμακα και τις αποδοχές των ναυτικών. Μπορεί η τρόικα να απαιτεί το πάγωμα των τριετιών από το 2017, την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζομένων για την κήρυξη απεργιών (το ΔΝΤ τα τελευταία χρόνια ξαναγράφει το ελληνικό Σύνταγμα), την κατάργηση του νομικού πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις.

Όμως, λύθηκε το θέμα με τις τράπεζες! Μετά τα δεκάδες δισεκατομμύρια που μας χρέωσαν να πληρώσουμε εμείς για να μη φουντάρουν αυτές, καταφέραμε (για κανα δυο βδομάδες ακόμη, μη χαίρεσαι) να τις αντιμετωπίζουν ως ευρωπαϊκές.
Προσωπικά είχα να χαρώ τόσο από τότε που φόραγα πάνα και ανακουφιζόμουν ελεύθερα.

Ο ΟΟΣΑ ζητάει να αλλάξει ο νόμος που απαγορεύει τη νόθευση του ελληνικού ελαιόλαδου και να ψηφιστεί νέος που θα την επιτρέπει. Σύμφωνα με έκθεση-παπάρα του ΟΟΣΑ (συγχρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα και την ΕΕ) που υπογράφει ο υπουργός Ανάπτυξης-άμα-τη-δείτε-χέστε-με μουσιού Kostas Hatzidakis, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αγοράζει ο Έλληνας καταναλωτής φτηνότερο λάδι.  

Σύμφωνα με την έκθεση:
According to article 6, par. 1c of the European Regulation 29/2012: “Member States may prohibit the production in their territory of blends of olive oil and other vegetable oils referred to in the first subparagraph for internal consumption.”
(Σύμφωνα με το άρθρο 6, παρ. 1γ του Ευρωπαϊκού κανονισμού 29/2012: "Τα κράτη μέλη δύνανται να απαγορεύσουν την παραγωγή, στην επικράτειά τους, μειγμάτων ελαιολάδου και άλλων φυτικών ελαίων που αναφέρονται στο πρώτο εδάφιο για την εσωτερική κατανάλωση.")
[…]
Αλλά
Greece has the highest per capita consumption of olive oil in the EU.
(Η Ελλάδα έχει την υψηλότερη κατά κεφαλήν κατανάλωση ελαιολάδου στην ΕΕ)
[…]
Οπότε
Further to the abovementioned analysis, the prohibition of olive oil blends should be abolished. The benefit from this amendment would be an enhanced variety of products and possibly cheaper products for consumers.
(Σε συνέχεια της προαναφερθείσας ανάλυσης, η απαγόρευση της πρόσμιξης ελαιολάδου θα πρέπει να καταργηθεί. Το όφελος από την τροποποίηση αυτή θα είναι μια βελτιωμένη ποικιλία των προϊόντων και  πιθανώς φθηνότερα προϊόντα για τους καταναλωτές.)


Ρε, άει στο διάολο!
 
Φιρί φιρί το πάτε σήμερα να κατουρηθώ πάνω μου. Τέτοια χαρά είχα να νιώσω από το Ζάππειο 1,2,3 (μαθαίνω πως πριν τις εκλογές αναμένεται να βγει στις αίθουσες το Ζάππειο 4: The Overdose).
Αφού αν ανακατέψεις το λάδι με βαλβολίνες πιθανώς θα φτηνύνει και αφού ο Έλληνας καταναλωτής δεν αγοράζει καθόλου ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο λόγω της απίστευτα υπερβολικής τιμής των 3€/λίτρο, απαιτώ να καταργηθεί πάραυτα ο νόμος, όπως μας ‘προτείνει’ ο ΟΟΣΑ.
Και επειδή δεν θέλω να χρεώνονται πια οι ευρωπαίοι πολίτες με τις δικές μας εκθέσεις, έρχομαι να βοηθήσω αφιλοκερδώς για τις επόμενες προτάσεις που θα κάνει ο ΟΟΣΑ (Οποιος Ονειρεύεται Συνεργασίες Αυταπατάται):

- Το κρασί μας να ανακατεύεται με ξύδι
- Το μέλι με μαρμελάδα
- Η φέτα με λαδομπογιά (άσπρη ή εκρού)
- Το ούζο με σαμπούκα
- Το γάλα με ασβέστη
- Οι σκεπτόμενοι με ψηφοφόρους τους

Έτσι χτυπιούνται οι τιμές!! Όχι μαλακίες!!

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πέθανε. Ζήτω το έξτρα γαμημένο λάδι!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου