Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

ΒΟΥΛΗ: ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ - ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ 500.000.000 ΕΥΡΩ ΦΠΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ HOCHTIEF

«Τι είναι η βουλή; Ένα απέραντο εκτροφείο σκανδάλων είναι. Μια τεράστια βιομηχανία ρυθμίσεων που ευνοούν τα καπιταλιστικά συμφέροντα. Πότε τα καπιταλιστικά συμφέροντα ως συνόλου και πότε τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων καπιταλιστών.

Αλλωστε, καθεμιά από τις μεγάλες καπιταλιστικές φαμίλιες έχει το δικό της "λόμπι" μέσα στη Βουλή. Με βουλευτές τουλάχιστον από τα δυο μεγάλα κόμματα (ενίοτε και από τα μικρότερα). Τους ταΐζουν καλά, φροντίζουν να τους χρηματοδοτούν τον προεκλογικό τους αγώνα, για να τους έχουν διαθέσιμους όταν τους χρειάζονται.

Ασπόνδυλα είναι, γυμνοσάλιακες είναι, σκουλήκια είναι, έμαθαν όμως να είναι καλοί παίκτες. Πρεζόνια της εξουσίας που ξέρουν να χειρίζονται τον εαυτό τους και τους γύρω τους».
 
 Παραθέτουμε ασχολίαστο το παρακάτω δημοσίευμα απ' την σημερινή εφημερίδα "Το Παρόν":

Φόροι, ΦΠΑ και πρόστιμα που ξεπερνούν τα 4,5 με 5 δισεκατομμύρια ευρώ διαγράφησαν μέσα σε μόλις πέντε λεπτά το απόγευμα της Πέμπτης, με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο παραπέντε της λήξης της συζήτησης στη βουλή, η οποία ψηφίστηκε … απνευστί από τους βουλευτές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. 

Μεταξύ των εκατομμυρίων που χαρίστηκαν, την ώρα που κόβουν συντάξεις και επιδόματα και πληρώνεις 10 ευρώ τη συνταγή για να πάρεις το φάρμακο σου, ήταν και τα 500.000.000 ευρώ ΦΠΑ που χρωστούσε από το 2001 η γερμανική εταιρεία Hochtief, η οποία έχει πάρει για χρόνια το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»…. Και έρχεται η κυρία Μέρκελ και μας ζητάει και τα ρέστα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου