Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΕΡΓΙΑ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

                                                                   Δελτίο Τύπου

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας η προσπάθεια τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης να κρατήσουν σε απόσταση τους πολίτες από την αδιαμφισβήτητη, όσο και επώδυνη αλήθεια, ότι για την καταπολέμηση της ανεργίας δεν αρκούν ούτε τα αποσπασματικά μέτρα, ούτε όμως και οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Μοναδική επιλογή για τη χώρα αποτελεί η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, μέσα από την αλλαγή του παραγωγικού της μοντέλου. Ένα εθνικό έργο το οποίο θα απαιτήσει σκληρή δουλειά, δημιουργικότητα, εθνική σύμπνοια και υπομονή πολλών ετών.

Αυτό που σήμερα χρειάζεται πρωτίστως η Ελλάδα είναι ένα μακρόπνοο, αναλυτικό και εμπεριστατωμένο σχέδιο στήριξης της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στην επιχειρηματικότητα, με εκμετάλλευση των ασύγκριτων πλεονεκτημάτων της στον αγροτοδιατροφικό τομέα, τον τουρισμό , τους γεωφυσικούς πόρους, αλλά και στις τεχνολογικές εφαρμογές, όπου την τελευταία πενταετία νέοι άνθρωποι αφήνουν έντονο το στίγμα τους με προηγμένες εφαρμογές.

Τα μέτρα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στήνουν ένα προσωρινό ανάχωμα στην αύξηση της ανεργίας, δεν ανοίγουν όμως το δρόμο για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.  Πόσο μάλλον όταν περίπου οι 100 χιλιάδες από αυτές τις 440 χιλιάδες «ευκαιρίες απασχόλησης» αφορούν ολιγόμηνη κοινωφελή εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι στην πραγματική οικονομία.

Αλλά και οι εξαγγελίες της μείζονος αντιπολίτευσης για στήριξη της ρευστότητας στην αγορά και ενίσχυση του λαϊκών εισοδημάτων θα παραμένουν μετέωρες όσο δεν δίνεται απάντηση στο πως θα ανακτήσει η παραγωγική δομή της χώρας αναπτυξιακή προοπτική.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει, ως γνωστόν, επανειλημμένως ζητήσει ενίσχυση της χρηματοδότησης προς τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει η χώρα να επιστρέψει στο θνησιγενές μοντέλο των κρατικοδίαιτων επιχειρήσεων, των οποίων η επισφαλής δανειοδότηση δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για τις υπόλοιπες.

Δυστυχώς, το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο δεν δημιουργεί αισιοδοξία ότι μπορούν τα κόμματα να συνεννοηθούν έστω και στους βασικούς άξονες ενός Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης που θα δημιουργήσει νέες βιώσιμες θέσεις απασχόλησης. 

Ευχόμαστε να μας διαψεύσουν και το Ε.Ε.Α είναι έτοιμο να συνδράμει εφόσον του ζητηθεί.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου