Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΜ

Πάντα στη ζωή μου είχα μια αρχή. Να φτιάχνω τον δικό μου κόσμο, έτσι όπως τον θέλω εγώ, με τους ανθρώπους που θέλω εγώ και να ζω εκεί, όσο ουτοπικό και να μοιάζει αυτό. Για αυτό ποτέ μου δεν θέλησα να με καταπιέζουν, δεν θέλησα κανένα πάνω από το κεφάλι μου να μου λέει τι να κάνω και να με πρήζει με τις βλακείες του. Ούτε άντρα καταπιεστικό, ούτε αφεντικό δερβέναγα, ούτε φίλους σπαστικούς, ούτε καν τους γονείς μου όσο και να τους λατρεύω.

Ως εκ τούτου συναναστρεφόμενη από ανθρώπους που δεν μου αρέσουν δεν νιώθω καμιά υποχρέωση να είμαι αρεστή, έστω και αν αυτό έχει το τίμημα να είμαι μόνη μου. Και έτσι οι διαπροσωπικές μου σχέσεις με πολλούς είναι τυπικές, αν και γνωρίζω πολύ κόσμο λόγω της δουλειάς μου.
 
Τώρα τελευταία αυτό το συναίσθημα το νιώθω πολύ περισσότερο. Νιώθω την βλακεία του κόσμου να με περικλείει και πολλές φορές ασφυκτιώ. Νομίζω ότι έχουν οι περισσότεροι ένα απλοϊκό τρόπο σκέψης και καμιά φορά αναρωτιέμαι που πήγε το μυαλό μας.

Μετά τα ψέματα

Δεν είναι λίγοι αυτοί που συναντώ και επιθυμούν να επανέλθει μια χούντα, ελπίζουν σε μια καταστροφή, σε έναν πόλεμο, σε μια κυβέρνηση Χρυσής Αυγής. Και στεναχωριέμαι πραγματικά και αναρωτιέμαι γιατί να σκέφτονται έτσι. Και μάλιστα τα ακούω και από σχετικά σοβαρούς και έντιμους ανθρώπους. Δηλαδή πρέπει να διαλυθούν τα πάντα για να ανακάμψουμε; Ε όχι ρε φίλε εγώ δεν γουστάρω καμιά χούντα, δεν θέλω κανέναν τύραννο, κανένα δικτάτορα πάνω από το κεφάλι μου.

Εγώ θέλω δικαιοσύνη.

Επίσης ακούω από πολλούς ότι η Χ.Α. είναι επαναστατικό και καθαρό κόμμα. Ότι θα ξαναψηφίσουν από αντίδραση. Θα μου πεις και την χούντα κάποιοι επανάσταση την έλεγαν. Μέχρι εκεί φτάνει λοιπόν η αντίδρασή μας. Μα τους λέω ότι το εν λόγω κόμμα είναι ότι πιο συστημικό έχει να παρουσιάσει ο καπιταλισμός και με κοιτάνε σαν χάνοι.

Καμία σχέση μου λένε. Τι να πω εγώ μετά;
 
Φυσικά μιλάνε πάντα σε β΄ πληθυντικό και όταν τους διορθώνω και τους λέω να χρησιμοποιούν α΄ πληθυντικό με στραβοκοιτάνε. Τους λέω ότι η κοινωνία είμαστε εμείς και δεν είναι κάτι αφηρημένο και εξωγήινο που ήρθε και μας σβερκώθηκε με το έτσι θέλω. Και γελάνε βρε παιδιά. Τους φαίνεται πολύ περίεργο αυτό που λέω. Μα είναι όμως τόσο απλό. Δεν είναι έτσι μου λένε. Φταίνε οι πολιτικοί. Λες και οι πολιτικοί δεν είναι δική μας επιλογή. Μα δεν είναι αστείο. Δεν θέλουμε τους πολιτικούς που εμείς επιλέξαμε δια τις ψήφου μας και θέλουμε έναν δικτάτορα ο οποίος δεν θα επιλεχθεί με εκλογές.

Σκορποχώρι...

Αρεσκόμαστε στο γραφικό και στο παράλογο. Μιλάει π.χ. η Κανέλη, που συνήθως λέει σωστά πράγματα και την περνάμε από γενεές δεκατέσσερις, τι είπε, γιατί το είπε έτσι, γιουβέτσι. Και από την άλλη τον μεγαλύτερο γραφικό μπουμπούκο τον ψηφίζουμε βουλευτή και τον κάνουμε υπουργό.

 Έχουμε χάσει τα όρια της λογικής ή μάλλον έχουν αλλάξει. Βλέπω όλο και περισσότερους βλαμμένους να κυβερνάνε και να βρίσκονται σε σημαντικές θέσεις ώστε δεν θα μου φανεί καθόλου περίεργο να δω τον υπεργραφικό τύπο, τον Μιχαλολιάκο, στην θέση του πρωθυπουργού. Να σας πω όμως γιατί συμβαίνει αυτό. Γιατί οι χαζοί είναι συνήθως και αδίστακτοι. Ενώ οι έξυπνοι περισσότερο τίμιοι. Το ίδιο συμβαίνει και με τους πολίτες. Η χαζομάρα πάει σύννεφο. 

Oρκς με γραβάτα

Και κάπως έτσι περιμένουμε το μεγάλο μπαμ. Αυτό που θα αλλάξει τις ζωές μας. Η καλή νεράιδα που με μια κίνηση θα τα διορθώσει όλα. Χωρίς φυσικά να κάνουμε εμείς τίποτα. Μην περιμένετε κανένα μπαμ. Το μπαμ έχει γίνει ήδη μέσα στα κεφάλια μας. Δεν υπάρχει σωτηρία.

Πηγή

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ LSD

Ο μέσος Έλληνας, σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα:

Ξυπνά το πρωί, διαβάζει την τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ, χαμογελά για τα επιτεύγματα της χώρας, ανοίγει το γραμματοκιβώτιο, βλέπει το λογαριασμό της ΔΕΗ και δοξάζει το Θεό που ο φόρος του ακίνητου είναι μικρότερος απ” αυτόν της Αγγλίας.
 
Στη συνέχεια πάει και πλερώνει το φόρο του, ευτυχής που βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο της Ευρώπης. Ακούει στις ειδήσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και πετάει από τη χαρά του που εξυγιαίνεται το τραπεζικό σύστημα, ενώ είναι ανυπόμονος για το πότε θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για να μπορεί και το καμάρι του αύριο να πάρει στεγαστικό δάνειο.

Είναι ο πρώτος άνθρωπος στον πλανήτη που έχει καταφέρει τέτοιο χάσιμο, χωρίς να έχει πάρει LSD.

Του Δημήτρη Σούλτα

Πηγή

ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. ΝΕΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ

Η Ελλάδα, όπως σήμερα επισήμως ανακοινώθηκε, από το Διεθνές Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμθηκε  και πάλι για το θέμα των χωματερών.
Για οκτώ ολόκληρα χρόνια (από το 2005), από την τότε καταδικαστική απόφαση απόφαση του Δ.Ε.Ε. (υπόθεση C-502/03), απέτυχε η χώρα μας να κλείσει τις χωματερές ανά την επικράτεια και βέβαια πολύ περισσότερο να τις αποκαταστήσει.

Σήμερα, οκτώ (8) χρόνια μετά το Δ.Ε.Ε επανέρχεται και θα συζητήσει για: 

-- προτεινόμενη χρηματική ποινή ύψους 71.193,60 ευρώ ανά μέρα καθυστέρησης στην εκτέλεση της
απόφασης που εκδόθηκε στην υπόθεση C-502/03 από την ημέρα που θα εκδοθεί η απόφαση στην παρούσα υπόθεση μέχρι την ημέρα που θα εκτελεστεί η απόφαση που εκδόθηκε στην υπόθεση C-502/03.

-- να καταβληθεί στην Επιτροπή το ημερήσιο κατ’ αποκοπήν ποσό των 7.786,80 ευρώ ανά ημέρα από την ημέρα έκδοσης της απόφασης στην υπόθεση C-502/03 έως την ημερομηνία που θα εκδοθεί η απόφαση στην παρούσα υπόθεση ή την ημερομηνία εκτέλεσης της απόφασης C-502/03 εάν επέλθει νωρίτερα.

Τα κόστη - πρόστιμα, ως ανωτέρω, θα είναι εξοντωτικά και καταδεικνύουν την ανεπάρκεια μίας χώρας που ενώ είχε ολοκληρώσει την διοργάνωση σύγχρονων "Ολυμπιακών Αγώνων - 2004", δεν έχει και δεν είχε φροντίσει για τα αυτονόητα θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος, εκθέτοντας μας συνεχώς και ασυστόλως, διεθνώς.

Και φυσικά, σε κάποιες περιπτώσεις χωματερές κλείνουν στα "χαρτιά" και σε κάποιες άλλες ανοίγουν νέες σε βουνά και ποτάμια της χώρας.

Οι πολιτικές ευθύνες για την πρότερη καταδικαστική απόφαση και την νέα παραπομπή της χώρας είναι δεδομένες.

Το πλήγμα της τουριστικής μας προβολής είναι επίσης αναπόφευκτο.

Ας συνεργαστούμε, όλοι, χωρίς κομματικές παρωπίδες και μισαλλόδοξες προσεγγίσεις, για να αλλάξουμε αυτή την μειωτική για την χώρα και τους συμπολίτες μας πραγματικότητα. 

Δεν πάει άλλο!

 
Λάμπρος Μπούκλης
Περιφ.Σύμβουλος
Γραμμ.Περιφ. Συμβουλίου Πελοποννήσου
Εκλεγμένο Μέλος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (www.enpe.gr)
Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (γελοιογραφία) ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ!

 



ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

«Αυτός που ζει από τη μάχη με έναν εχθρό, έχει προσωπικό συμφέρον να
διατηρήσει τον εχθρό του ζωντανό.»
Νίτσε
Σε τούτη τη δημοκρατία που ζει χάρη σε παραδοχές, υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, μια λέξη, που έχει χάσει πια την εννοιολογική της σημασία, βρίσκεται διαρκώς μπροστά στα χείλια όλων όσων λαμβάνουν αποφάσεις και τη χρησιμοποιούν αφειδώς θέλοντας να νομιμοποιήσουν από τη μια αλλά και να δώσουν αξία στα σχέδιά τους από την άλλη. Και η λέξη αυτή δεν είναι άλλη παρά ο διάλογος, μια τσαλακωμένη και σαπισμένη στις μέρες μας λέξη που παραπαίει ανάμεσα στην πρωταρχική της έννοια που βάζει πριν από όλα το Λόγο κι ύστερα όλα τα υπόλοιπα, και σ’ αυτή την αποστεωμένη σκιά της έτσι όπως έχει καταντήσει στις μέρες μας.
 
Ο Λόγος, τόσο ως λογική όσο και ως ομιλία, όταν παίρνει τη μορφή του πραγματικού και ειλικρινούς Διαλόγου μεταμορφώνεται στο πιο ισχυρό ίσως εργαλείο του Ανθρώπου με το οποίο είναι ικανός να λύσει και τα πιο δύσκολα προβλήματα. Ο διάλογος είναι ένας αγώνας, μια πάλη στην οποία αντιπαρατίθενται επιχειρήματα με έναν και μοναδικό σκοπό που δεν είναι άλλος παρά η εύρεση λύσης σε κάποιο πρόβλημα ή η λήψη της καλύτερης απόφασης ανάμεσα σε πολλές ή ακόμα και ο σχεδιασμός του μέλλοντος.
 
Στις μέρες μας όμως ο διάλογος επί της ουσίας έχει καταργηθεί. Υπάρχουν μονόλογοι, παράλληλοι στην καλύτερη των περιπτώσεων. Οι δημοκρατίες χαρακτηρίζονται από το διάλογο που αναπτύσσεται μέσα σ’ αυτές σε αντίθεση με τα υπόλοιπα καθεστώτα που ο διάλογος απαγορεύεται κι επιτρέπεται μόνο ο μονόλογος και οι χειροκροτητές αυτού! Δε θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς πως, σε ευρωπαϊκό τουλάχιστον επίπεδο, ο διάλογος έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Τα οικονομικά αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει ο νότος δε συζητούνται πια, οι αποφάσεις λαμβάνονται μονομερώς από τους ισχυρούς του βορρά που θεωρούν πως η λιτότητα και η εξαθλίωση είναι ο μονόδρομος που θα οδηγήσει στη σωτηρία, ξεχνώντας πως αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου το οικονομικό σύστημα να ορθοποδήσει είναι η ανάπτυξη. Κι ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει όταν οι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους, όταν χάνουν τα εισοδήματά τους, όταν φορολογούνται ανηλεώς. Ούτε όταν τους στερούν τα όνειρα και την προσδοκία για το μέλλον.
Η πολιτικές του παρελθόντος έχουν φέρει τη χώρα στα πρόθυρα δυσάρεστων, ενδεχομένως κι επικίνδυνων εξελίξεων. Κυοφορείται μια κατάσταση που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια που θα οδηγήσει, όμως οι ωδίνες του τοκετού είναι ήδη εμφανείς. Η εξαθλίωση έχει πια απλωθεί σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού και με δεδομένο το γεγονός πως η πλειοψηφία των πολιτών που καλείται ολοένα να επωμιστεί και νέα βάρη κι αδυνατεί πια να ανταποκριθεί ακόμα και στις στοιχειώδεις ανάγκες της, μοιάζει να έχει φτάσει στα όρια της αντοχής της και η αντίδραση θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη. Το εργαλείο των πολιτικών, ο διάλογος έχει παροπλιστεί, όχι μόνο μεταξύ αυτών και της κοινωνίας αλλά και της χώρας με τους δανειστές της και τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κυβερνώντες μοιάζουν στα μάτια του λαού σαν άβουλα όντα που άγονται και φέρονται χωρίς να είναι ικανοί και για την παραμικρή διαπραγμάτευση. Τούτη η διαπίστωση ίσως να μην αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα, όμως έτσι δείχνουν τα γεγονότα πως συμβαίνει. Το βέβαιο είναι πως διάλογος ανάμεσα στην κοινωνία και την κυβέρνηση για τα μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους δεν υπάρχει ούτε καν προσχηματικά! Υπάρχουν μονόλογοι, υπάρχουν συνθηματολογίες, υπάρχουν φωνές και οχλαγωγίες, διάλογος όμως δεν υπάρχει. Αυτό το υπέρτατο εργαλείο της δημοκρατίας έχει παραπέσει στα αζήτητα και σκουριάζει εξαιτίας μερικών ά-λογων ανθρώπων μόνο και μόνο επειδή αρέσκονται (ή έχουν συμφέροντα) να διατηρούν την κατάσταση έτσι όπως είναι για τους δικούς τους λόγους.
 
Στην κατάσταση την οποία έχει περιέλθει η χώρα με όλες τις επιπτώσεις της κρίσης, αυτό που ξεχωρίζει αν κάποιος παρατηρήσει προσεκτικά τους πολίτες, είναι η έλλειψη κοινωνικής ελπίδας. Η κοινωνία πια ως σύνολο αλλά και τα μέλη της ξεχωριστά έχουν απωλέσει τη σημαντικότερη ενδεχομένως ικανότητα που τους διασφαλίζει την πορεία στο μέλλον, τη φαντασία! Αυτή την μοναδική δυνατότητα του ανθρώπου, που τον ξεχωρίζει από τα άλλα όντα και  που τον καθιστά ικανό να ατενίσει το μέλλον με σιγουριά, είτε προγραμματίζοντας είτε προβλέποντας τα γεγονότα και τις εξελίξεις. Η φαντασία όμως απαιτεί διάλογο ο οποίος σε συνδυασμό με την κοινωνική ελπίδα για το αύριο, έδρασε, μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, ως κύριο εργαλείο τόσο των πολιτών όσο και των πολιτικών το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον για τη διασφάλιση της προόδου και της πορείας της ζωής ανά τους αιώνες. Ο διάλογος και η φαντασία που πια έχουν αντικατασταθεί με την αμφιβολία για το αύριο, με το φόβο, την ανασφάλεια, την πενία. Δεν κομίζουμε γλαύκας εις Αθήνας, αλλά μήπως στο σημείο που έχουμε φτάσει κι αφού όλοι μας ανεξαιρέτως να αναλάβουμε, ο καθένας κατά το μερίδιο που του αντιστοιχεί, την ευθύνη για την κατάσταση, να αναρωτηθούμε πως ένα μέρος της λύσης των προβλημάτων ίσως βρεθεί αν ψάξουμε ενδελεχώς και βρούμε την αιτία που πια έχουμε πάψει να συνδιαλεγόμαστε; Αλλά και ποιον ωφελεί τελικά η, σχεδόν, παντελής έλλειψη διαλόγου για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το σύνολο της κοινωνίας;
 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΙΚΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ...

Το τέλειο σύστημα ληστείας συντάξεων θέλει να εφαρμόσει η τρόικα στην Ελλάδα και η κυβέρνηση κάνει ότι «δεν θέλει»!

 Τώρα η πρόταση είναι να γίνεται η χορήγηση συντάξεων βάσει εισοδήματος, κατά το πρότυπο της Αυστραλίας

Δηλαδή δεν έχει σημασία αν πλήρωνες εισφορές αλλά .......αν έχεις εισόδημα αρκετό για να ζήσεις η σύνταξη αρχίζει και κουρεύεται!


 Ο ΓΓ Ασφαλίσεων κ. Παν. Κοκκόρης ανταπαντώντας στις προτάσεις των συμβούλων για συντάξεις με βάση τα εισοδήματα, υποστήριξε ότι παρόμοιες αλλαγές μπορούν να συζητηθούν μόνο στις εποχές των παχιών αγελάδων!  

Δεν απέρριψε τη ληστεία, απλώς προετοίμασε το έδαφος ώστε μόλις το… πρωτογενές πλεόνασμα μοιάσει λίγο τις «παχιές αγελάδες» να μπει σε εφαρμογή η ληστεία!

Το σύστημα αυτό συμπληρώνεται με ιδέες εφαρμογής του Χιλιανού ατομικού συστήματος «εθελοντικής» κατάταξης σε κατηγορίες εισφορών και σε ιδιωτικές ασφαλιστικές με ότι βγει στο τέλος από τις καταθέσεις των ατομικών λογαριασμών σε μετοχές(!) και τέλος θα συμπληρώνεται με τις περικοπές και τα χαράτσια που επιβάλει και θα συνεχίσει να επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση.


Δηλαδή θα έχουμε ένα μεικτό εθνικό-διεθνές καπιταλιστικό συνταξιοδοτικό σύστημα ληστείας των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

Συμπέρασμα.



Όταν οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να υπερασπίσουν αυτό που έχουν τότε το χάνουν. 

Παρόμοια σχέδια ωμής ληστείας θα ήταν αδιανόητα αν έβγαιναν στο δρόμο οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός και «στρίμωχναν το σύστημα» και τους κυβερνώντες. 

Τότε όχι μόνο δεν θα καταργούσαν δικαιώματα αλλά θα παραχωρούσαν προκειμένου να διατηρήσουν την εξουσία τους, έστω λαβωμένη.

Πηγή

ΟΥΤΕ ΕΝΑ bid ΣΕ ΠΛΗΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ...

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2.594.366 φυσικά πρόσωπα είχαν συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 22,6 δισ. ευρώ.
Και βλέποντας ο κύριος Θεοχάρης αυτά τα νούμερα, έλαμψαν τα μάτια του ευρώ, όπως του Σκρουτζ Μακ Ντακ στα κινούμενα σχέδια!! Έτσι θα βγούμε από το μνημόνιο είπε μέσα του.

Η ελληνική γραφειοκρατία για άλλη μια φορά δεν έχει καταλάβει τίποτα από αυτή την κρίση. Και αυτό που δεν έχει καταλάβει είναι ότι, “χρέη που δεν μπορεί να πληρωθούν δεν θα πληρωθούν”. 


Ολόκληρο PSI και PSI light έγινε διότι δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε. Αυτοί όμως ....
...ακόμα δεν το πήραν χαμπάρι, όπως επίσης δεν πήραν χαμπάρι ότι τα χρεωστούμενα που βλέπουν στα τερματικά τους απλά δεν υπάρχουν.

Απειλεί δε όσους δεν συμμορφωθούν και δεν τακτοποιήσουν εντός 15 ημερών τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς την εφορία με κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων. Δηλαδή με το συμπάθιο, το σκέφτηκε καλά αυτό ο κύριος Θεοχάρης και οι λοιποί εντός της κυβέρνησης; Διότι δεν υπάρχει περίπτωση να πήρε μια τέτοια πρωτοβουλία μόνος του.

Το ερώτημα είναι, να γελάσω η να κλάψω; Μιλάμε για 2.594.366 φυσικά πρόσωπα!! Και δεν έχουν καν συμπεριλάβει τα νομικά πρόσωπα!!

Πριν από λίγο καιρό σας είπα ότι δεν θα μπει κανένας φυλακή και κανένα ακίνητο δεν θα βγει στον πλειστηριασμό. Όχι διότι η ελληνική γραφειοκρατία μας λείπατε, αλλά διότι δεν μπορεί.

Για παράδειγμα, χτες έμαθα ότι σχεδόν όλοι οι πλειστηριασμοί (μου είπαν το 100%, εγώ λέω σχεδόν όλοι) που έχουν γίνει για οφειλές στη εφορία τον τελευταίο καιρό έχουν βγει άγονες!! Ναι σωστά ακούσατε. Ο λόγος είναι διότι δε προσέρχεται κανείς και δεν υπάρχει ούτε ένα bid.

Από που νομίζει ο κύριος Θεοχάρης ότι θα πάρει τα λεφτά, που υποτίθεται ότι χρωστούν οι Έλληνες πολίτες, αν αποφασίσει δηλαδή να βγάλει στον πλειστηριασμό όλα αυτά τα ακίνητα;

Την αγορά που την βάζετε κύριοι; Νομίζετε ότι η αγορά μασάει κουτόχορτο; Ή μήπως νομίζουν ορισμένοι ότι θα μπορεί να βάλει στην φυλακή το ένα τέταρτο του πληθυσμού;

Αυτό που θα γίνει είναι αυτό που σας είπα πριν λίγο καιρό. Θα δημιουργηθεί δηλαδή ένα νομικό μπάχαλα τέτοιου επιπέδου, που όχι μόνο θα είναι αδύνατον να ξεδιπλώσει μελλοντικά (διότι όλοι θα επικαλούνται ότι αυτοί πλήρωσαν και θα πρέπει να πληρώσουν και οι άλλοι), αλλά και διότι ο μισός σχεδόν πληθυσμός της χώρας, με το μεγαλύτερο κομμάτι του ενεργού πληθυσμού, θα είναι παράνομο και δεν θα μπορεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του, ακόμα και αν προσπαθήσει η ακόμα και αν μπορεί, διότι θα είναι αποκλεισμένος (off-line) με το ελληνικό κράτος.

Ακόμα και αν με πλήρωναν να σκεφτώ κάτι σατανικό, με σκοπό να προκαλέσω χάος σε αυτή η χώρα, κάτι τέτοιο - την απειλή φυλάκισης του εν τετάρτου του πληθυσμού - δεν θα μπορούσα να το σκεφτώ.

Θα μου πείτε, μα αφού τα χρωστούν αυτά τα λεφτά δεν θα πρέπει να πληρωθούν; Εδώ είναι το θέμα, ορισμένα ναι μεν τα χρωστούν, αλλά όταν κάποιος χρωστά 25,000 ευρώ στον ΟΑΕΕ, όταν έχει πάψει την επιχειρηματική δραστηριότητα προ πενταετίας, αλλά ο ΟΑΕΕ δεν παγώνει τις εισφορές και το ρολόι εξακολουθεί να τρέχει, και κάποιο τα λαμβάνουν αυτά σαν χρεωστούμενα, η απάντηση είναι ότι ΟΧΙ δεν τα χρωστάει.

Τέλος πάντων, με εξαίρεση ο κύριος Θεοχάρης να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και να έχει κελιά φυλάκισης, νομίζω ότι καλό είναι να μην γίνονται τέτοιες απειλές και να κοιτάξει να βρει άλλο τρόπο να πληρωθούν έστω κάτι λίγα από αυτά, διότι τα περισσότερα χρεωστούμενα είναι μαϊμού.

Του Γιώργου Καισάριου από το capital.gr

ΤΕΧΝΗΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΑΥΓΑ, ΤΑ ΝΕΑ ΖΟΜΠΙ ΑΥΓΑ

Το νέο αυγό των γιάπηδων, ή πως ένας δικηγόρος φτειάχνει αυγά.

Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη και το παραμύθι αρχίζει ή καλύτερα ο μύθος συνεχίζεται.

Ο κακός λύκος, η χοληστερίνη, πουλάει αρκετά αλλά τώρα που αρχίζει να ξεφτίζει, πάμε σε άλλο παραμύθι, μια καινούρια πλύση εγκεφάλου.

EggPlant

Τα αυγά είχαν ενοχοποιηθεί, είχαν σταλεί στο πύρ το εξώτερο,μέσω κυρίως ερευνών που κάνανε σε αυγά σκόνη , είναι η πιο θρεπτική αλλά και η πιο φτηνή πρωτείνη.

Αυγά, ψέματα και χοληστερίνη

Τώρα ο Μπίλ Γκέιτς και οι συνέταιροι του ανακάλυψαν ότι,  μπορεί μεν τα αυγά να μην είναι επιβλαβή για την χοληστερίνη πλέον, αλλά σχεδόν όλα προέρχονται από “μέρη στα οποία ένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα ήθελε να παράγεται το φαΐ του”.

Και συνεχίζει,  “Ενενήντα εννέα τοις εκατό των αυγών, γεννιούνται σε σκοτεινές, γεμάτες περιττώματα και με οσμή ούρων αποθήκες”, υποστήριξε μιλώντας στο FoxNews., ο  Josh Tetrick, ιδρυτής της εταιρείας Hampton Creek. “Πέρα από το πρόβλημα της κακοποίησης των πουλερικών, είναι απλά αηδία και προκύπτει κίνδυνος για τη δική μας υγεία”.

Μάλιστα, γυρνώντας από την Αφρική εκεί  όπου ‘’δούλευε με φτωχές κοινότητες’’, (αλήθεια δικηγορικές συμβουλές έδινε;) είδε το φώς το αληθινό και σκέφτηκε πόσο παράλογη έχει καταντήσει η βιομηχανία τροφίμων.

΄Αλλωστε το λέει και ο ίδιος, “Όταν επέστρεψα, ήθελα να δω πως θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το επιχειρείν, για να κάνω τη διαφορά”, δήλωσε ο 32χρονος Tetrick.

”Αφού διάβασα πολλά για τη βιομηχανία τροφίμων, κατάλαβα πόσο τρελή είναι”.

Πρώτα ταίζουμε με αρσενικό τα κοτόπουλα, και τα στοιβάζουμε μέσα στα περιττώματα και μετά αφού δημιουργήσαμε το πρόβλημα, σας δίνουμε την ‘’λύση’’.

Η οποία λύση θα μας αποφέρει αρκετά δισεκατομμύρια πάλι.

Καρκίνος, αρσενικό και ζαμπούκος

Φυτικό υποκατάστατο αυγού από φυτά που το πουλάμε από αλυσίδες καταστημάτων οργανικών προϊόντων, πιθανότατα δικής τους ιδιοκτησίας.

Μαργαρίνες Και Φυτικές Στερόλες: Πόσο Επικίνδυνες Είναι Για Την Υγεία Μας;

Chickens raised for slaughter

Το Beyond Eggs, έτσι το ονόμασαν, φτιάχνεται από υλικά όπως τα μπιζέλια, η λεκιθίνη, ηλιέλαιο, το λάδι canola και φυσικά κόμμεα. Κατά τα λεγόμενα του ίδιου του εμπνευστή του, το προϊόν κατασκευάζεται από ένα “απλό, αλλά φοβερό είδος μπιζελιού [το σόργο]” και “έντεκα φυτά, στο σύνολο, τα οποία είναι ιδιαίτερα εκπληκτικά”.

Επειδή δεν τους βγαίνει η υφή τόσο καλή, θα βάλουν και λίγη ζελατίνη μέσα.

Όλα υγιεινά, παραλείπουν βέβαια να πούν ότι λεκιθίνη σόγιας μη μεταλλαγμένη δεν υπάρχει.

Αυτή η ‘’υγιεινή σκόνη’’ θα αντικαταστήσει τους τόνους σκόνης αυγών που παράγεται και εισάγεται από την Κίνα.

Σχεδόν όλα τα συσκευασμένα αρτύματα περιέχουν σκόνη αυγών που τώρα θα αντικατασταθεί με το ‘’υγιεινό φυτικό αυγό’’, το καινούριο αυγό του Φρανκεστάιν Τζούνιορ.

Αν λέμε αν, τα φυτά που θα χρησιμοποιηθούν είναι και μεταλλαγμένα, ήδη η λεκιθίνη σόγιας είπαμε είναι μεταλλαγμένη, θα βάζουμε την Βίο-μαγιονέζα στο ψωμί των παιδιών μας και θα νοιώθουμε υπερήφανοι για το πόσο πολύ τα προσέχουμε.

12257217

Με δεδομένη την μη σήμανση για τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα, στην επόμενη πενηντακονταετία θα ψαχνόμαστε για ακόμη μια φορά γιατί έχουμε έξαρση στους καρκίνους και στις αυτοάνοσες ασθένειες.

Φυσικά , θα ισχυριστούν ότι  η θρεπτική αξία της σκόνης είναι ίδια με αυτής των αληθινών αυγών . « Αυτοί» είναι οι πιστοποιητικοί οργανισμοί  ( FDA / Monsanto ) που θα τη  εγκρίνουν, οι εταιρείες που θα ερευνήσουν για τυχόν κινδύνους για την υγεία ( είναι οι ίδιοι οι κατασκευαστές που κερδίζουν τα δισεκατομμύρια ) και αυτές τις ‘’επιστημονικές  μελέτες’’ ( αλλοιωμένα αποτελέσματα ) θα μοιραστούν  με το κοινό ( οι μέτοχοι ), έτσι ώστε η σωστή διατροφή ( φαρμακευτικές αγωγές) να μπορεί να προπαγανδιστεί  απο τους γιατρούς που θα την συνιστούν.

Τί τρῶμε εἴπαμε;

Η εταιρεία ελπίζει ότι η καινοτομία της μπορεί να υιοθετηθεί από αναπτυσσόμενες χώρες. “Μπορούμε να προσθέσουμε θρεπτικά συστατικά, στο μείγμα μας, τα οποία λείπουν από τις τοπικές δίαιτες, καταπολεμώντας τις ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά. Είχαμε μία αρχική συζήτηση με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων”, εξήγησε ο Tetrick στη Daily Mail.

Επιτελούν θεάρεστο έργο, αφού κατακλέψαν και καταστρέψαν  τις χώρες, τώρα έρχονται σαν σωτήρες με το αζημίωτο φυσικά να σώσουν την ανθρωπότητα, με την αρωγή του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων, καλοστημένο παραμύθι δεν βρίσκεται;

Kαι το παραμύθι γίνεται πιο ενδιαφέρον.

Το Beyond Eggs είναι η τελευταία ένδειξη ότι η τεχνολογική και επιστημονική κοινότητα έχει αρχίσει να ασχολείται σοβαρά με τα λεγόμενα “αειφόρα  τρόφιμα”. “Εταιρείες όπως η Hampton Creek Foods πειραματίζονται [ …] για να μετατρέπουν τα φυτά σε φαγητά που μοιάζουν και έχουν γεύση ακριβώς όπως τα αυγά”, έγραψε πρόσφατα ο ιδρυτής της Microsoft.

Ακόμη, σύμφωνα με το Vice, ο επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων Vinod Khosla έχει δώσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ στη Hampton Creeks.

Ο ίδιος υποστηρίζει και το υποκατάστατο αλατιού Nu-Tek Salt και την επιχείρηση παραγωγής τεχνητού κρέατος Sand Hill Foods, ενώ ο Peter Thiel, δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Paypal, οραματίζεται τη μέρα που το κρέας θα τυπώνεται σε τρισδιάστατους εκτυπωτές.

steak

Και όλα αυτά με μια καλοπληρωμένη διαφημιστική καμπάνια και  με την βοήθεια κάποιων  χορτοφαγικών οργανώσεων, θα σὠσουν για μια ακόμη φορά την ανθρωπότητα.

Οπως προτείνει και ο διάσημος συγγραφέας του Ινφέρνο και του Κώδικα Ντα Βίτσι ο Ντάν Μπράουν ο Μπίλ Γκέιτς και η γυναίκα του θα πρέπει να αγιοποιηθούν.

Επιμέλεια: Ευαγγέλου Μαριάννα βιοχημικός Μsc

Πηγή

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΓΓΕΛΙΑ: ΓΥΡΙΣΕ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕΣ...

Μια ασυνήθιστη καταχώρηση που δημοσιεύθηκε σε τοπική εφημερίδα των Χανίων, δείχνει τις αλλαγές που έχουν γίνει πλέον σε αρκετά θέματα τα οποία...
μέχρι πρότινος θεωρούντο ως δεδομένα.

Όπως το να αφήνουν οι καταστηματάρχες τα τραπεζοκαθίσματα έξω τις επιχειρήσεις τους και να μην....κινδυνεύουν να αποτελέσουν...τμήμα της επίπλωσης κάποιου σπιτιού.

Θύμα κλοπής καρεκλών έπεσε καφετέρια στην πλατεία Δικαστηρίων στα Χανιά και ο ιδιοκτήτης κάνει μιαν ύστατη προσπάθεια για να πάρει πίσω τις....καρέκλες του.

Τώρα, δεν ξέρω εαν τις επόμενες ημέρες θα δούμε κάποια αντίστοιχη αγγελία με την οποία να ενημερώνεται ο ιδιοκτήτης για το που θα βρεί τις καρέκλες του ή εαν θα δεχθεί κάποιο ανώνυμο σχετικό τηλεφώνημα, αλλά όπως φαίνεται η εποχή της...αθωότητας έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ:ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νεστορίου με ομόφωνη απόφαση που ελήφθη την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 καταγγέλλει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και την πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας για τη συνεχιζόμενη αδιαφορία του απέναντι στο σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα χωριά του δήμου Νεστορίου που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, εξαιτίας της προκλητικής και ανεξέλεγκτης πλέον λαθραίας εισόδου κακοποιών στοιχείων από τη γείτονα χώρα στον τόπο μας, που οδηγεί στα εξής αποτελέσματα:
Λαθροϋλοτομία χιλιάδων στρεμμάτων παρθένου δάσους εντός του ελληνικού εδάφους, δηλαδή καταστροφή και απαξίωση του εθνικού και φυσικού μας πλούτου με παράνομο τρόπο από πολίτες ξένης χώρας.

Κλοπή και διαρρήξεις σε σπίτια και εκκλησίες των οικισμών του δήμου εντεινόμενη ανασφάλεια των κατοίκων των ακριτικών οικισμών που βλέπουν την περιουσία τους να εξαφανίζεται συνεχώς και επαναλαμβανόμενα και τη ζωή τους να κινδυνεύει καθημερινά.

Η αδιαφορία της πολιτείας για την περιοχή μας συνίσταται στο γεγονός ότι τα σύνορα εξακολουθούν να είναι αφύλακτα παρά τις υποσχέσεις και τις μεγαλοστομίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ενώ η αποτελεσματικότητα της συνοριοφυλακής και της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο με ελάχιστες ουσιαστικές επιτυχίες.

Διαπιστώνουμε για ακόμα μια φορά την ανακολουθία λόγων και έργων από τα συναρμόδια υπουργεία καθόσον στη σύσκεψη των φορέων της Π.Ε. Καστοριάς στο ΥΠΕΘΑ, ενώ δόθηκε η υπόσχεση της ενίσχυσης της ταξιαρχίας με 80 επιπλέον οπλίτες, για να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν τα τρία φυλάκια που βρίσκονται στη συνοριακή γραμμή του δήμου Καστοριάς,δεν έγινε ποτέ. Αντίθετα υποβαθμίστηκε η ταξιαρχία σε σύνταγμα και μειώθηκε ακόμα περισσότερο η δύναμή της.

Καλούμε λοιπόν τις ηγεσίες των δύο υπουργείων να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους και να πάψουν να μας εμπαίζουν. Τους καλούμε να φυλάξουν επιτέλους τα σύνορα, να σταματήσουν την παράνομη είσοδο πολιτών της γείτονας χώρας, να προασπίσουν τον εθνικό μας πλούτο, να σταματήσουν οριστικά τις διαρρήξεις των ελληνικών σπιτιών από εισαγόμενους διαρρήκτες και τέλος να συμβάλλουν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών προτού θρηνήσουμε θύματα και οδηγήσουμε τον κόσμο στη φυγή προς τις πόλεις και στο οριστικό άδειασμα της συνοριακής γραμμής από Έλληνες πολίτες.

Εάν και αυτή τη φορά δεν αλλάξει κάτι, εάν το ελληνικό κράτος δεν δείξει τώρα το πραγματικό του ενδιαφέρον για τους ακρίτες κατοίκους του δήμου μας και δεν αυξήσει την αποτελεσματικότητα στις ενέργειες του, τότε επιφυλασσόμαστε για δυναμικότερους τρόπους αντίδρασης.

Θα αναλάβουμε μόνοι μας τη φύλαξη των οικισμών, την προστασία της ζωής μας και της περιουσίας μας υποκαθιστώντας έτσι το αδιάφορο και αναποτελεσματικό κράτος.

Πηγή

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ

Αποκαλυπτική μελέτη από τον ομογενή επιστήμονα, Τομ Καραγιάννη. Μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους.

Μελέτη του ομογενή επιστήμονα Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνης η οποία θα βραβευτεί αύριο στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Ιατρικής Ολυμπιάδας, έδειξε ότι η υδροξυτυροσόλη καταστρέφει τα καρκινικά ερυθρολευχαιμικά κύτταρα Κ562 αλλά όχι τα μονοπυρηνικά κύτταρα του περιφερικού αίματος.

Προκειμένου να υπάρξουν οφέλη για την υγεία, ο κ. Καραγιάννης συνιστά κατανάλωση 50 ml ωμού παρθένου ελαιολάδου απ΄ όπου ο ανθρώπινος οργανισμός θα προσλάβει πολυφαινόλες ή 3-4 ελιών την ημέρας ή συνδυασμό κατανάλωσης ελαιολάδου και ελιών. «Είναι γενικώς παραδεκτό ότι η πλούσια σε ελιές μεσογειακή διατροφή παρέχει 10-20 mg φαινολών. Αν υποθέσουμε ότι απορροφώνται επαρκώς τότε το αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα θα είναι επαρκές» επισημαίνει στην εργασία του ο Τομ Καραγιάννης.

Παράλληλα τονίζει ότι η αντικαρκινική επίδραση της υδροξυτυροσόλης in vitro και in vivo είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί λόγω του μεγάλου αριθμού των αποδείξεων που υπάρχουν. Να σημειωθεί ότι η υδροξυτυροσόλη εκτός από την ελιά υπάρχει και στο κρητικό δίκταμο, στη λεβάντα, στη λουίζα, στα σταφύλια, στα χαρούπια και στην αγριομυρτιά.

Πηγή

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ LIKE FARMING ΣΤΟ FACEBOOK. ΜΙΑ ΚΡΥΦΗ, ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΠΑΤΗ

Για να βοηθήσει τις σελίδες του, να μαζέψουν εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς, ο απατεώνας θα αξιοποιήσει ένα μεγάλο υπόγειο δίκτυο με ψεύτικα προφίλ και σελίδες. Οι απατεώνες χρησιμοποιούν τα ψεύτικα προφίλ για να κάνουν Like και κοινοποιήσεις ώστε να ξεγελάσουν το Facebook και να υποθέτει, πως πρέπει να είναι δημοφιλής. Η αύξηση της αξίας του περιεχομένου, βοηθά να διαρρεύσει σε πραγματικούς χρήστες του Facebook οι οποίοι στη συνέχεια συμβάλλουν στη διάδοση του περιεχομένου περαιτέρω, με τις κοινοποιήσεις και τα Like που εμφανίζονται στους φίλους τους. Τα like και οι κοινοποιήσεις από χρήστες βοηθάνε τέτοιες σελίδες Likewhore να παίρνουν υψηλότερη προτεραιότητα γιατί το Facebook υποθέτει ότι η σελίδα είναι δημοφιλής.

Γνωρίζετε ότι κάθε φορά που πατάτε μου αρέσει (Like) ή κοινοποιείτε (Share)διάφορα από σελίδες στο Facebook μπορεί να βοηθάτε ένα απατεώνα να κερδίζει χρήματα;

Βλέπουμε αυτές τις φωτογραφίες σχεδόν κάθε μέρα. "Like κατά του καρκίνου", "Μία κοινοποίηση για μια προσευχή" ή "Ένα Like για τα παλληκάρια μας" ή ακόμα "Like σε αυτή τη φωτογραφία για να κερδίσετε ένα iPad" - όμως αυτές οι φωτογραφίες υπάρχουν συχνά για έναν και μόνο σκοπό. Για να κερδίσουν ορισμένοι απατεώνες χρήματα.

Πώς γίνεται;
Οι απατεώνες ξέρουν, ότι μια σελίδα στο Facebook, ή μια ομάδα με πολλές χιλιάδες μέλη είναι ένα πολύτιμο αγαθό, γιατί δίνει στον απατεώνα ένα μεγάλο ακροατήριο.

Οι σελίδες αυτές μπορεί να χρησιμοποιούνται για να προσελκύσουν άτομα σε άλλες σελίδες, ή για ψάρεμα προσωπικών πληροφοριών, ή για να κερδίσει ο απατεώνας προμήθεια από κάποια διαφήμιση, ή απλά ένας απατεώνας θα μπορούσε να πωλήσει τη σελίδα στο Facebook σε άλλους για χρήματα. Στην πραγματικότητα, οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέτοιες σελίδες για να πράξουν μεγάλο αριθμό απατών, από επιθέσεις malware, έως την κλοπή προσωπικών στοιχείων.

Ο στόχος είναι να δημιουργήσουν τέτοιες σελίδες ή ομάδες και να προσελκύσουν όσο είναι δυνατό περισσότερους χρήστες. Τα Like και οι κοινοποιήσεις είναι ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό. Οι σελίδες που χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους προσέλκυσης είναι γνωστές ως «Σελίδες Likewhore". Η διαδικασία της προσέλκυσης οπαδών μέσα από ψαρέματα Like είναι γνωστή ως "Like-Farming».

Παρακάτω θα δούμε μερικά παραδείγματα από τα πιο συνηθισμένες πρακτικές που χρησιμοποιούν οι απατεώνες για να συσσωρεύουν Like και κοινοποιήσεις με σκοπό το οικονομικό όφελος.

«Κάντε Like αν μισείς τον καρκίνο» Φωτογραφίες που οι χρήστες προκαλούνται να κάνουν Like ή να κοινοποιήσουν αν είναι  ενάντια σε μια ασθένεια ή κάτι εξίσου τρομακτικό, με το υπονοούμενο ότι αγνοώντας τη φωτογραφία με κάποιο τρόπο δείχνουμε ότι δεν μας νοιάζει. Ουσιαστικά αυτό, είναι ένας κραυγαλέος συναισθηματικός εκβιασμός.



 «Κοινοποίηση  ή Like για ένα ΔΩΡΕΑΝ iPad» Φωτογραφίες που σας παρακαλούν θερμά να πατήσετε Like ή να κοινοποιήσετε μια φωτογραφία για να συμμετάσχετε σε ένα διαγωνισμό για να κερδίσετε δωρεάν προϊόντα, όπως το iPad της Apple, Tablet υπολογιστές, κονσόλες παιχνιδιών, smartphones ή διάφορα άλλα είδη. Αυτοί οι διαγωνισμοί είναι, σχεδόν πάντα, ψεύτικοι.

«Κοινοποίηση  ή Like για δωρεά» Αυτές οι φωτογραφίες απεικονίζουν παιδιά που υποφέρουν ή άρρωστους  ανθρώπους μαζί με τον ψευδή ισχυρισμό ότι για κάθε κοινοποίηση ή το Like το Facebook ή άλλη εταιρία θα δωρίσει ένα ποσό, για να βοηθήσει. Αυτό είναι ψέμα.


«Κοινοποίηση  ή Like για προσευχή»Τέτοιο περιεχόμενο απεικονίζει τα παιδιά ή ανθρώπους που υποφέρουν και αυτή τη φορά χρησιμοποιεί τον ισχυρισμό ότι το Lικε ή η κοινοποίηση θα στείλει μια προσευχή για να βοηθήσει. Ενώ η προσευχή και η θρησκεία είναι προφανώς ένα σημαντικό μέρος της ζωής πολλών ανθρώπων, είναι ξεκάθαρο ότι ο στόχος είναι  άλλος. 

«Σχόλιο για να δούμε τι θα συμβεί» Φωτογραφίες, που ψευδώς ισχυρίζονται ότι κάτι θα συμβεί μετά το σχόλιο, στη φωτογραφία. Τίποτα απολύτως δεν θα συμβεί στη φωτογραφία, αν κάνεις Like, κοινοποίηση ή σχόλιο

«Κάντε Like, αν νομίζετε ότι αυτός / αυτή είναι όμορφος ή Like για τους στρατιώτες μας, πυροσβέστες, γιατρούς κτλ.» Φωτογραφίες που οι χρήστες προκαλούνται  να κάνουν Lικε, αν νομίζουν ότι ο άνθρωπος ή ζώο που απεικονίζεται στην φωτογραφία είναι όμορφο, γενναίο, χαριτωμένο ή κάποιο συνώνυμο επίθετο. 






Ενώ πολλά από αυτά τα παραδείγματα, μπορεί να μας φαίνονται αθώα, δεν είναι, και χρησιμοποιούνται από απατεώνες για να μαζέψουν μέλη στις σελίδες τους ή στις ομάδες τους.

Πολλά από τα παραπάνω παραδείγματα, όπως το «Κοινοποίηση ή Like για δωρεά» και «Κοινοποίηση  ή Like για προσευχή» εκμεταλλεύονται κλεμμένες φωτογραφίες παιδιών, με ανακριβείς λεζάντες, με αποτέλεσμα η κοινοποίηση τους να προκαλεί μεγάλη δυσφορία στις οικογένειες εκείνων που απεικονίζονται.

Για να βοηθήσει τις σελίδες του, να μαζέψουν εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς, ο απατεώνας θα αξιοποιήσει ένα μεγάλο υπόγειο δίκτυο με ψεύτικα προφίλ και σελίδες. Οι απατεώνες χρησιμοποιούν τα ψεύτικα προφίλ για να κάνουν Like και κοινοποιήσεις ώστε να ξεγελάσουν το Facebook και να υποθέτει, πως πρέπει να είναι δημοφιλής. Η αύξηση της αξίας του περιεχομένου, βοηθά να διαρρεύσει σε πραγματικούς χρήστες του Facebook οι οποίοι στη συνέχεια συμβάλλουν στη διάδοση του περιεχομένου περαιτέρω, με τις κοινοποιήσεις και τα Like που εμφανίζονται στους φίλους τους. Τα like και οι κοινοποιήσεις από χρήστες βοηθάνε τέτοιες σελίδες Likewhore να παίρνουν υψηλότερη προτεραιότητα γιατί το Facebook υποθέτει ότι η σελίδα είναι δημοφιλής.

Έτσι, τελικά οι απατεώνες δημιουργούν σελίδες στο Facebook, ψαρεύοντας χιλιάδες οπαδούς - μέλη και στη συνέχεια πωλούν τη σελίδα ή τη χρησιμοποιούν για να δελεάσουν τα μέλη σε πιθανές απάτες ή να έχουν κέρδη από διαφημίσεις. Παράδειγμα βλέπουμε στη παρακάτω φωτογραφία, που είναι μια απάτη με κινητά. Για να πάρεις μέρος στους διαγωνισμούς πρέπει να κάνεις εγραφή με το κινητό σε συνδρομητική υπηρεσία με υψηλές χρεώσεις.


Είναι πάντα καλό να θυμάστε ότι είστε υπεύθυνοι, για ότι σας αρέσει και τι κοινοποιείτε στο Facebook. Κάθε φορά που το κάνετε αυτό, ενημερώνονται οι φίλοι σας και μπορεί να βοηθάτε ένα αδίστακτο, ανήθικο απατεώνα να κερδίζει χρήματα από "Likewhore" σελίδες, εκμεταλλεύοντας εσάς, τον χρήστη.

Φυσικά, κάθε φωτογραφία που θα κοινοποιηθεί στο Facebook δεν χρησιμοποιείται από απατεώνες, αλλά κοιτάζοντας λίγο πιο προσεκτικά το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε μια σελίδα στο Facebook, δεν είναι πολύ δύσκολο να καταλάβετε αν μια σελίδα έχει αξιόλογο περιεχόμενο ή απλά προσπαθεί να προσελκύσει μέλη και οπαδούς. 

Έτσι, ενημερώστε τους φίλους σας. Η διαδικασία Like farming και η πώληση σελίδων στο Facebook για οικονομικό κέρδος είναι σε μεγάλο βαθμό μια άγνωστη πρακτική που πολλοί δεν γνωρίζουν ή δεν συνειδητοποιούν ότι συμβαίνει. Αν οι χρήστες γνωρίζουν για αυτή την πρακτική, θα είναι ολοένα και πιο δύσκολο, για τους απατεώνες να ξεγελάσουν τους χρήστες και να τους κάνουν μέλη, και χωρίς μέλη ο απατεώνας δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί κανένα.

Μερικά ακόμα τρανταχτά παραδείγματα Like farming:















Πηγή

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΙ' ΟΧΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Ὅλοι μας ἀγωνιοῦμε γιὰ τὰ παιδιὰ μας καὶ θέλουμε νὰ κάνουμε τὸ καλύτερο γι΄ αὐτά. Ἡ ἀλήθεια εἶναι ὅτι τὰ παιδιά μας δὲν ἀκοῦν αὐτά ποὺ τοὺς λέμε, δὲν μαθαίνουν ἀπὸ αὐτά ποὺ τοὺς λέμε, μαθαίνουν ἀπὸ αὐτά ποὺ κάνουμε. Εἴμαστε πρότυπα γι΄ αὐτά. Ἀλλά τί εἴδους πρότυπα; Πῶς μποροῦμε νά τά διδάξουμε κάτι πού ἐμεῖς δέν τό ἔχουμε μάθει;
 
Πῶς μποροῦμε νά ζητᾶμε ἀπό τά παιδιά μας νά εἶναι εὐγενικά,  ὅταν δέν βλέπουν τήν εὐγένεια πουθενά;
 
Πῶς μποροῦμε νά ζητᾶμε ἀπό τά παιδιά μας νά εἶναι χαρούμενα, ὅταν ἐμεῖς εἴμαστε μονίμως στήν γκρίνια και στήν μουρμούρα;
 Πῶς μποροῦμε νά ζητᾶμε ἀπό τά παιδιὰ μας νά ἔχουν ὄνειρα, ὅταν ζοῦν τό δικό μας ναυάγιο δυνατοτήτων;
Πῶς μποροῦμε νά τούς ζητᾶμε νά πιστεύουν στήν ἀγάπη, ὅταν ἐμεῖς διαρκῶς ἐλεηνολογοῦμε τόν ἑαυτό μας καί τήν μοίρα μας πού μᾶς τήν στέρησε;
 
Εἶναι ἀναγκαῖο νά γίνουμε καλλίτερα πρότυπα καί νά συνειδητοποιήσουμε ὅτι αὐτό συνέβη καὶ μὲ τοὺς δικούς μας γονεῖς, δὲν μπόρεσαν νὰ μᾶς διδάξουν κάτι ποὺ ἐκεῖνοι δὲν τὸ ἤξεραν. Κάτι κληρονομοῦμε καὶ κάτι κληροδοτοῦμε. Ἂν κάτι ποὺ πήραμε ἀπὸ τοὺς γονεῖς μας δὲν τὸ λύσουμε ἐμείς, τότε θὰ τὸ παραδώσουμε στὰ παιδιά μας νὰ τὸ λύσουν ἐκεῖνα.
 
Κάποτε πίστευα ὅτι εἶμαι καλὴ μάνα, μετρῶντας τὰ πράγματα ἀπὸ τὰ ὁποῖα παραιτήθηκα γιὰ χάριν τοῦ γιου μου.
Ἀργότερα κατάλαβα ὅτι δὲν ἤμουν καὶ τόσο καλὴ μάνα, διότι αὐτὰ ποὺ σταμάτησα νὰ κάνω ἤταν ἐκεῖνά ποὺ θὰ μὲ ἔκαναν καλλίτερο πρότυπο.
 
Οἱ γονεῖς εἶναι παράθυρα. Παράθυρα στὸν κόσμο καὶ μποροῦν νὰ δείξουν τόσο ὁρίζοντα ὄσο μποροῦν καὶ ἐκεῖνοι νὰ δοῦν.
Καὶ γεμίζουμε παράπονα καὶ λέμε θυσιάστηκα γιὰ νὰ σὲ μεγαλώσω. Καὶ τότε τὰ παιδιά μας ἀπαντοῦν:  Ἂς μὴ μὲ γένναγες,  μὲ ῥώτησες; Δὲν μὲ ῥώτησες…
 
Καὶ ἔπειτα εἴμαστε στερημένοι ἀπὸ χαρὲς καὶ ἀπὸ ὄνειρα καὶ ἔτσι ἀναγκάζουμε τὰ παιδιὰ μας νὰ ἀσχοληθοῦν μὲ πράγματά ποὺ εἶναι μακριὰ ἀπὸ τὴν ψυχολογία τους καί ποὺ δὲν τοὺς ταιριάζουν,ἁπλᾶ καὶ μόνο ἐπειδὴ εἶναι τὰ δικά μας ἀπωθημένα.
Καὶ ὕστερα τὰ κρίνουμε καὶ τοὺς λέμε τὶ νὰ κάνουν, ὅταν ἐμεῖς οἱ ἴδιοι δὲν εἴμαστε καὶ τόσο περήφανοι γιὰ αὐτά ποὺ ἐμεῖς κάναμε στὴν δική μας ζωή.
 
Εἶναι ἀναγκαῖο να γίνουμε καλλίτερα πρότυπα. Κι ἂν ἔχουμε χάσει τὰ προσωπικὰ μας κίνητρα, ἂς γίνουν κίνητρό μας τὰ παιδιὰ μας. Ἐχουμε ὑποχρέωση νὰ δώσουμε πίσῳ στὰ παιδιά μας ἕνα κόμματι τῆς χαμένης τους πίστης καὶ ἐλπίδας τους, ἕνα κομμάτι  τῆς χαμένης τους ψυχῆς . .
 
Ὁ μόνος τρόπος γιὰ νὰ τὸ κάνουμε εἶναι να γίνουμε ἐμεῖς εὐτυχισμένοι καὶ ἰσορροπημένοι. Νὰ ἀρχίσουμε νὰ ζοῦμε, νὰ ξαναθυμηθοῦμε τὰ ξεχωριστά μας χαρίσματα, νὰ ξαναζωντανέψουμε ἕνα ὄνειρο, νὰ μποῦμε στὴν δράση καὶ νὰ δημιουργήσουμε μιὰ ἀληθινή, μιὰ αὐθεντικὴ ζωή.
 
Δεν ἔχει σημασία πόσο χρόνων εἶναι, τὰ παιδιὰ θὰ μας παρατηροῦν καὶ θὰ διδάσκονται τὴν ὥρα ποὺ ἐμεῖς θὰ ἀνοίγουμε ἕνα μεγαλύτερο παράθυρο στὸ φῶς, μιὰ μεγαλύτερη θέα στὴν ζωή.

Γιῶτα Σούσουλα

Πηγή

ΤΟ ΤΟΥΒΛΟ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας τύπος που τριγυρνούσε μ' ένα τούβλο στο χέρι. Είχε αποφασίσει ότι κάθε φορά που θα τον ενοχλούσε κάποιος σε σημείο που να τον εξοργίζει, θα τον κοπανούσε με το τούβλο. Η μέθοδος ήταν λίγο παλαιολιθική, φαινόταν όμως αποτελεσματική — έτσι δεν είναι;

Μια φορά συναντήθηκε μ' ένα φίλο πολύ υπεροπτικό, που του μίλησε με κακό τρόπο. Πιστός στην απόφασή του, ο τύπος του πέταξε το τούβλο.
 
Δεν θυμάμαι αν τον πέτυχε ή όχι. Το θέμα, όμως, είναι ότι μετά έπρεπε να πάει να πάρει το τούβλο του και δεν το έβρισκε πουθενά. Στεναχωρήθηκε.
 
 Αποφάσισε τότε να βελτιώσει το «Σύστημα Αυτοπροστασίας με Τούβλο», όπως το είχε ονομάσει ο ίδιος. Έδεσε το τούβλο σ' ένα σπάγκο που είχε μήκος ένα μέτρο και βγήκε έξω. Έτσι, το τούβλο δεν θα απομακρυνόταν πολύ.
 
Διαπίστωσε, όμως, ότι και η νέα του μέθοδος είχε προβλήματα. Από τη μια, τo άτομο που γινόταν δέκτης της επιθετικότητάς του έπρεπε να βρίσκεται σε απόσταση βολής μικρότερη του ενός μέτρου, και από την άλλη, μόλις πετούσε το τούβλο έπρεπε να κάνει τον κόπο να τραβήξει αμέσως το σχοινί. Εξάλλου, ο σπάγκος έμπλεκε και κουβαριαζόταν και η κατάσταση δυσκόλευε.

Τότε, ο άνθρωπος εκείνος επινόησε το «Σύστημα Τούβλο III».
 
Πρωταγωνιστούσε και πάλι το ίδιο τούβλο, όμως, στο νέο σύστημα ο σπάγκος διέθετε ελατήριο. Τώρα μπορούσε να εκτοξεύει το τούβλο πολλές φορές και να γυρνάει πίσω μόνο του, σκέφτηκε ο τύπος.
 
Όταν βγήκε στο δρόμο και δέχτηκε την πρώτη επίθεση, πέταξε το τούβλο. Δεν πέτυχε το στόχο του γιατί το τούβλο, με τη δύναμη του ελατηρίου, γύρισε πίσω και κοπάνησε τον ίδιο κατακέφαλα.
 
Ξαναπροσπάθησε, αλλά έφαγε άλλη μια με το τούβλο στο κεφάλι γιατί δεν είχε υπολογίσει καλά την απόσταση.
 
Την τρίτη φορά την έφαγε γιατί δεν το εκτόξευσε την κατάλληλη στιγμή.
 
Η τέταρτη φορά ήταν λίγο ιδιόμορφη γιατί, παρότι είχε αποφασίσει να κοπανήσει με το τούβλο το υποψήφιο θύμα του, ήθελε ταυτόχρονα και να το προστατεύσει από το χτύπημα, κι έτσι το τούβλο κατέληξε πάλι στο δικό του κεφάλι.
 
Του έκανε ένα τεράστιο καρούμπαλο. Κανείς ποτέ δεν κατάλαβε γιατί δεν ξαναεπιχείρησε να χτυπήσει άλλον με το τούβλο, κι αν έφταιγαν τα χτυπήματα ή είχε συμβεί κάποια μεταστροφή στην ψυχολογία του.
 
Όλα τα χτυπήματα είχαν στραφεί εναντίον του.

«Ο μηχανισμός αυτός λέγεται ανάδραση: Σημαίνει ότι προστατεύουμε τους άλλους από τη δική μας επιθετικότητα.  Κάθε φορά που το κάνουμε αυτό, η επιθετική και βίαιη ενέργειά μας συγκρατείται προτού φτάσει στον άλλον από ένα φράγμα που τοποθετούμε εμείς οι ίδιοι. Το φράγμα αυτό δεν απορροφά την κρούση, απλώς την ανακλά. Κι όλος ο θυμός, όλη η κακοκεφιά, όλη αυτή η επιθετικότητα στρέφεται εναντίον του εαυτού μας, άλλοτε μέσω πραγματικών πράξεων αυτοτιμωρίας (αυτοτραυματισμοί, υπερβολές στο φαγητό, ναρκωτικά, ανώφελη έκθεση σε κινδύνους) κι άλλοτε μέσω κρυμμένων συγκινήσεων ή συναισθημάτων (κατάθλιψη, ενοχές, ψυχοσωματικά προβλήματα).
 
Είναι πολύ πιθανό ένας «πεφωτισμένος» ουτοπικός άνθρωπος, ευφυής και ακέραιος, να μην οργιζόταν ποτέ. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να μη θυμώναμε ποτέ. Ωστόσο, κάθε φορά που νιώθουμε οργή, λύσσα, τσαντίλα, ο μόνος τρόπος να γλιτώσουμε είναι να τη βγάλουμε από πάνω μας μετατρέποντάς τη σε δράση. Σε αντίθετη περίπτωση, το μόνο που θα καταφέρουμε, αργά ή γρήγορα, θα είναι να εξοργιστούμε με τον εαυτό μας.
 
Απόσπασμα από το βιβλίο ''Να σου πω μια ιστορία'' του Χόρχε Μπουκάϊ

Πηγή
 
 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕ..ΑΓΑΠΗ

       
spainΥπάρχουν κάποια δεδομένα κοινά για τις χώρες που βρίσκονται υπό τη μέγγενη της επιτήρησης της Τρόικα. Η αναγκαιότητα υλοποίησης σκληρών και άδικων μέτρων, πολλές φορές ενάντια σε κάθε λογική, απαιτεί και αλλαγή των δεδομένων και κεκτημένων που αφορούν τη λειτουργία της ίδιας της δημοκρατίας.

Ο «εχθρός λαός» πρέπει να αντιληφθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πως αποτελεί πολυτέλεια η διαμαρτυρία, η έκφραση της αντίθετης γνώμης ή πολύ περισσότερο η εναντίωση στις επιδιώξεις των σχεδιαστών των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Και για να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις η ιστορία της Ισπανίας θυμίζει πολλά από τα όσα συμβαίνουν στη δική μας χώρα:
Στην Ισπανία λοιπόν, η κυβέρνηση του «Λαϊκού Κόμματος» εισηγήθηκε και η βουλή ενέκρινε νόμο, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται συνάθροιση πολιτών μπροστά στο κοινοβούλιο αν δεν έχει υπάρξει σχετική έγκριση των αρχών ασφαλείας.

Όσοι αψηφούν την απαγόρευση θ’ αντιμετωπίζουν πρόστιμα της τάξης των 30.000-60.000 ευρώ.
Επίσης θα επιβάλλεται πρόστιμο 30.000 ευρώ σε πολίτη που «προσβάλει αστυνομικό». Ενώ επιτρέπεται στην αστυνομία να χαράξει ζώνες ασφαλείας, αποκλείοντας οικοδομικά τετράγωνα κρίσιμα για την συνάθροιση πολιτών και την διεξαγωγή διαδηλώσεων. Σε παρατήρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης πως επιβάλλεται φίμωση των πολιτών ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος είχε μια κυνική δικαιολογία.

Αναφέροντας πως ο νέος νόμος «θ’ αποκαταστήσει την προοδευτική εξαφάνιση των ποινών φυλάκισης στον ποινικό κώδικα».

Την ίδια ώρα ο γενικός αστυνομικός διευθυντής, δίνοντας το στίγμα της νέας τάξης, αποσαφήνισε πως «το κράτος έλαβε υπ’ όψη τα αιτήματα των αστυνομικών». Γίνεται κατανοητό πως η συγκλονιστικά ομογενοποιούμενη εξουσία, με την σύντηξη πολιτικών, επιχειρηματικών, αστυνομικών και δικαστικών πυρήνων, είναι απολύτως αναγκαία για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της υπερεθνικής ολιγαρχίας. Οι τοπικές της όψεις συμβάλουν στο να επιβληθούν οι κοινωνικές και θεσμικές αναγκαιότητες στους καιρούς του οικουμενικού καπιταλισμού.

Ο φόβος των ανθρώπων μπορεί να εσωτερικεύεται και να τους παθητικοποιεί, για τις δύσκολες ώρες ωστόσο απαιτείται το εξωτερικό συμπλήρωμα της κρατικής βίας. Οι φυλακίσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα σε πάμφτωχους «ταραχοποιούς» αποδεικνύουν το βάθος των πολιτειακών μετασχηματισμών –η Ισπανία είναι ένα πρόχειρο παράδειγμα και όχι μια εξαίρεση.

Η οικονομική κρίση δεν δημιουργεί μόνο τις προϋποθέσεις για την συντριβή κοινωνικών δικαιωμάτων και τους υλικούς όρους εξαθλίωσης εκατομμυρίων πολιτών και εντός της ζώνης του ευρώ. Αξιοποιείται ώστε να θωρακισθεί η παγκοσμιοποιημένη κυριαρχία των ισχυρών, με την δημιουργία τοπικών (κρατικών) υποσυστημάτων που εγγυώνται την απρόσκοπτη αναπαραγωγή τους.

Επ’ αυτού (και όχι μόνο) η κρίση του 1930 διαφέρει από την σημερινή. Αν τότε υπήρχαν πολιτικά διακεκριμένες πραγματικότητες χωρών σήμερα οι διαφορές είναι από ασήμαντες μέχρι ανεπαίσθητες.

Πηγή