Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ 6-8%!

Εμβρόντητους άφησε σήμερα το πρωϊ τους ακροατές του realfm ο δημοσιογράφος Γ. Τράγκας.

Συγκεκριμένα αποκάλυψε πως, πριν τα γεγονότα με τη ΧΑ, σύμφωνα με κρυφές δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ...
ήταν μπροστά από τη ΝΔ 6-8%. Επίσης σημαντική άνοδο παρουσίαζε και η ΧΑ. Ειδικότερα είπε κατά λέξη:
«Τα κόμματα καταργούνται στις κάλπες. Αυτό βέβαια που έγινε εδώ συμβαίνει όταν οι κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μνημονιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει σε εκλογές γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά 6 – 8 μονάδες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και η ΧΑ ανεβαίνει συνεχώς…».

Ακούστε το ηχητικό (εδώ) και ειδικότερα από το 13 λεπτό και μετά.

Αν αυτό πράγματι ισχύει, δηλαδή αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη τόσο πολύ μπροστά, όπως και αν η ΧΑ ήταν σε συνεχή άνοδο, τότε γεννώνται εκρηκτικά ερωτηματικά για όλα αυτά τα πρωτόγνωρα που βλέπουμε να συμβαίνουν.

Φυσικά, μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί τόσο η ξαφνική επικίνδυνη θεωρία του «μνημονιακού τόξου» περί των δύο άκρων (ουσιαστικά ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ), όσο και η ανησυχία Σαμαρά και Βενιζέλου στο ενδεχόμενο ακόμα και τοπικών βουλευτικών εκλογών, όπως επιβάλει ρητά το Σύνταγμα, σε περίπτωση παραίτησης βουλευτή. Η ανησυχία αυτή είναι προφανής, γιατί σε περίπτωση αποτύπωσης της λαϊκής βούλησης,  θα φανεί στην πραγματικότητα η λαϊκή γύμνια των υποστηρικτών του μνημονίου.

Ποιος όμως επιτέλους κυβερνά αυτόν τον τόπο; ο λαός ή το μνημόνιο;

Πηγή

ΝΕΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου οχήματα των Ισραηλινών ψέκασαν παντού στους κεντρικούς δρόμους της πόλης Abu Dis της Παλαιστίνης νερό με λύματα.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι στην ιστοσελίδα τους στο Facebook, βλ. Εδώ, στους δρόμους, μέσα στα σπίτια τους, μέσα στα παιδικά δωμάτια, η δυσωδία είναι αποπνιχτική και δεν φαίνεται να εξαλείφεται με τίποτα. Φοβούνται για αρρώστιες.

Ψεκασμούς με λύματα οι Ισραηλινοί έκαναν στις 20 Σεπτεμβρίου και στη διπλανή πόλη, την Aizariah, και παλιότερα στή Nabi Saleh και Bil'in.

Όπως λένε, τουλάχιστον τα δακρυγόνα με τα οποία έχει ψεκάσει επανειλημμένα ο Ισραηλινός στρατός τα παιδιά στα σχολεία με αποτέλεσμα να παραμένουν κλειστά  για μέρες και κοντά στο πανεπιστήμιο κάποια στιγμή καθάριζαν.

Κάνουν έκκληση σε όποιον έχει πρόσβαση στα ΜΜΕ να μεσολαβήσει να γίνει γνωστή η κτηνωδία αυτή των Ισραηλινών.

Το κείμενο στην ιστοσελίδα  RedressInformation andAnalysis που αναφέρεται στη νέα κτηνωδία του Ισραήλ, βλ. Εδώ, καταλήγει:

«Οι Ισραηλινοί επέλεξαν να κατέλθουν σε επίπεδα ανεξερεύνητα μέχρι τώρα από την ανθρωπότητα.Είναι στο χέρι μας  να εξασφαλίσουμε  ότι δεν θα υποφέρουν αθώοι καθώς οι «εκλεκτοί» θα συνεχίζουν την κάθοδό τους στην κόλαση".

Πηγή 

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ- ΖΗΤΟΥΝ ''ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ'' ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ!

eforia1_forologiki_ekkatharistikoΔύο μέτρα και δυο σταθμά, εφαρμόζουν οι τράπεζες απέναντι στους φορολογούμενους, που σπεύδουν να τακτοποιήσουν εκκρεμότητές με το φόρο εισοδήματος.

Ενώ δέχονται ασμένως την καταβολή της δόσης του φόρου εισοδήματος με βάση το εκτυπωμένο εκκαθαριστικό σημείωμα από το taxisnet, δεν πράττουν το ίδιο στις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι έχουν πιστωτικό εκκαθαριστικό τυπωμένο από το διαδίκτυο.

Οι υπάλληλοι ξεκαθαρίζουν ότι οι φορολογούμενοι θα πάρουν τα χρήματα μόνο όταν προσκομίσουν το πρωτότυπο εκκαθαριστικό της φορολογικής δήλωσης, αυτό δηλαδή που ταχυδρομείται από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, πρόσφατα, ζήτησε από τους φορολογούμενους που δεν είχαν λάβει το χρεωστικό τους εκκαθαριστικό από τη ΓΓΠΣ να το τυπώσουν από το διαδίκτυο για να πληρώσουν τη δόση του Αυγούστου, τώρα όμως δεν παρεμβαίνει για να μπορούν και οι φορολογούμενοι με τυπωμένο πιστωτικό εκκαθαριστικό, να λάβουν τα χρήματά τους.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης αρκέστηκε να πει μέσω Twitter (και όχι με επίσημη ανακοίνωση) ότι τα δύο έγγραφα έχουν την ίδια ισχύ… άρα κακώς οι τράπεζες δεν εξυπηρετούν τους φορολογουμένους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών που έχουν γίνει, οι τράπεζες:

-Δέχονται τα εκκαθαριστικά που έχουν εκτυπωθεί από το taxisnet, μόνο στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι επιθυμούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

-Δέχονται και τα εκτυπωμένα εκκαθαριστικά από φορολογούμενους που θέλουν να πληρώσουν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος, αλλά αρνούνται να χορηγήσουν την έκπτωση 5% που προβλέπει ο νόμος. Ισχυρίζονται ότι για την χορήγηση έκπτωσης απαιτείται η προσκόμιση του πρωτότυπου εγγράφου.

-Δεν αποδέχονται εκτυπωμένα εκκαθαριστικά σε περίπτωση επιστροφής φόρου υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών, με οδηγίες που έχει δώσει παλιότερα, έχει διευκρινίσει ότι οι επιστροφές φόρου θα δίνονται σε όσους έχουν τα πρωτότυπα εκκαθαριστικά σημειώματα.

πηγή: euro2day.gr

ΤΑ ΤΡΙΑ ''ΚΑΙ'' ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 187 ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΝ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

Δεν μας αρέσει να αναφερόμαστε ποτέ δύο φορές στο ίδιο θέμα αλλά αυτή τη φορά είναι αναγκαίο, γιατί βλέπουμε ότι κάτι υποκρύπτεται πίσω απο τη σύλληψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και αυτό δεν είναι μόνο η ανάγκη αποπρασανατολισμού της κοινής γνώμης απο τη πρόσφατη παραχώρηση εθνικού εδάφους στη Τουρκία (βλέπετε εδώ), για την οποία δεν υπάρχει καμμία απάντηση απο τη κυβέρνηση ούτε οι πρόσφατες αποκαλύψεις μας για τα πολύ μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο και τη Κεντρική Μακεδονία, στη Κρήτη και στο Καστελόριζο, που δείχνουν το μέγεθος της κοροιδίας που έχει υποστεί διαχρονικά ο Ελληνικός λαός.
Προκύπτει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και στη δικαιοσύνη, που πλέον ξεπερνάει τα όρια ανοχής ενός δημοκρατικού πολίτη στη συνεχιζόμενη κακή λειτουργία της που δεν αγγίζει τους οικονομικά ισχυρούς, τα τεράστια οικονομικά εγκλήματα και τα θέματα που άπτονται της παράδοσης της Εθνικής κυριαρχίας. Προκύπτει όμως και ένα πρόβλημα πολύ σοβαρότερο. Φαίνεται ότι κόμματα, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι (όσοι δεν παίρνουν “οδηγίες” απο την ΕΥΠ) παρακολουθούνται απο την ΕΥΠ επι συνεχούς βάσεως με τη δικαιολογία της προστασίας της εθνιικής ασφάλειας.  Οι “κοριοί” φαίνεται ότι επέστρεψαν σε δράση, όπως γινόταν επί χούντας. Δυστυχώς η αλίευση ψήφων μέσα από ένα κόμμα που ετέθη υπο διωγμό αναγκάζει τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να αγνοούν ό,τι συμβαίνει ή μήπως το ξέρουν; Η σιωπή σημαίνει συνενοχή…

Θεωρώ λάθος τη σύλληψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής με τη διαδικασία του αυτόφωρου και διατρητή εκ του μακρόθεν την κατηγορία εναντίον τους “περί εγκληματικής οργάνωσης” (βλέπετε και εδώ). Στη συνέχεια, θα σας δικαιολογήσω εν συντομία την άποψή μου.
H σύλληψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στηρίζεται στο άρθρο 63 του Συντάγματος, όπου υπάρχει μια γραμμή στο τέλος που λέει, ότι “δεν απαιτείται άδεια για τη δίωξη και τη σύλληψη ενός βουλευτή για τα αυτόφωρα αδικήματα” και σε ένα σύνολο 32 κατηγοριών κατά μελών της ΧΑ.
Η κυβέρνηση στη συνέχεια έδεσε αυτές τις κατηγορίες μεταξύ τους κατηγορώντας τα μέλη της ΧΑ, σύμφωνα με το άρθρο 187 του ποινικού κώδικα, για συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, το οποίο όμως για να εφαρμοστεί  προαπαιτούνται ταυτοχρόνως τρείς προυποθέσεις που αφορούν την ίδια την εγκληματική οργάνωση.
Αυτές είναι:
  1.  ΚΑΙ ότι είναι δομημένη εγκληματική οργάνωση
  2.  ΚΑΙ ότι είναι εγκληματική οργάνωση σε διαρκή δράση
  3.  ΚΑΙ ότι η εγκληματική οργάνωση επιδιώκει τη διάπραξη περισσοτέρων εγκλημάτων.
Αυτό το “KAI” είναι πολύ σημαντικό. Σημαίνει ότι κατά τη στιγμή της σύλληψης με τη διαδικασία του αυτόφωρου, πρέπει οι εισαγγελείς να έχουν στοιχειοθετήσει στο κατηγορητήριο KAI τις τρείς προυποθέσεις. Όχι μία ούτε μόνο δύο απο αυτές αλλά και τις τρείς.
Αυτό δεν το έχει επισημάνει κανείς συνταγματολόγος και νομικός μέχρι στιγμής. Είδατε πόσο χρήσιμα είναι τα μαθηματικά μερικές φορές;
Το πώς τιμωρούνται οι πράξεις μιας εγκληματικής οργάνωσης που είναι ΚΑΙ δομημένη ΚΑΙ με διαρκή δράση ΚΑΙ επιδιώκει να διαπράξει νέα εγκλήματα, καθορίζεται απο το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, που ακολουθεί.


Στη συγκεκριμένη περίπτωση της σύλληψης των βουλευτών και μελών της ΧΑ,
α) δεδομένου ότι έχουμε να κάνουμε με ένα νόμιμο κόμμα και όχι με μια τυχαία ομάδα του πληθυσμού, είναι δύσκολο να ταυτισθούν η ταυτότητα, η κομματική θέση  και οι κομματικές υποχρεώσεις των κατηγορουμένων (βάσει ενός νόμιμα εγκεκριμένου καταστατικού) με εκείνες μιας δομημένης εγκληματικής οργάνωσης. Η χρήση του όρου “δομημένη” στο κατηγορητήριο υπο την έννοια αυτή είναι νομικά διάτρητη.

β) το θέμα της διαρκούς εγκληματικής δράσης δεν είναι πάλι κάτι αυτονόητο και χρειάζεται διαρκή παρακολούθηση επί μήνες μεγάλου αριθμού υπόπτων για να αποδειχθεί.

Ποιός όμως έχει δώσει εντολή και για ποιό λόγο να παρακολουθείται ένα κόμμα;

Παρακολουθούνται και άλλα κόμματα της Βουλής και γιατί;

Ποιός δεν μας βάζει στον πειρασμό να σκεφτούμε ότι παρακολουθούνται όλοι και όλα όχι για λόγους Εθνικής Ασφαλείας αλλά για ένα μετέπειτα εκβιασμό;

Ποιός μας λέει ότι αυτό δεν αφορά και δημοσιογράφους, επιχειρηματίες ή εκκολαπτόμενους νέους πολιτικούς;

Ποιός μπορεί να μας επιβεβαιώσει ότι ακόμη και για όσα μπορούν να αποδειχτούν με οπτικοακουστικά μέσα δεν υπήρχε στήσιμο της υπόθεσης; Kανένας…

Βλέπουμε λοιπόν ότι η απόδειξη της “διαρκούς και μέχρι τη στιγμή της σύλληψης λειτουργίας” μιας εγκληματικής οργάνωσης δεν είναι ένα τόσο εύκολο θέμα. Άρα ΚΑΙ εδώ η χρήση του όρου “διαρκούς λειτουργίας” στο κατηγορητήριο υπο την έννοια αυτή είναι νομικά διάτρητη.

γ) το να αποδειχτεί ότι οι βουλευτές και τα μέλη της ΧΑ “επεδίωκαν εγκληματικές πράξεις” και να ανεφέρεται στο κατηγορητήριο εναντίον τους είναι αστείο.

Θα βγεί δηλαδή η ΕΥΠ και θα πεί ότι σε ένα τηλεφώνημα ακούγεται ο Κασιδιάρης ότι είπε στους απο κάτω του “καθαρείστε τους μαύρους” και αυτό θα σταθεί σαν κατηγορία;

Mια προσωπική συζήτηση στο τηλέφωνο στο μέλλον θα συνιστά εγκληματική πράξη ή όταν μαγνητοφωνείται θα αποτελεί στοιχείο εκβιασμού;

Άρα ΚΑΙ εδώ η χρήση του όρου “επεδίωκαν εγκληματικές πράξεις” στο κατηγορητήριο υπο την έννοια αυτή είναι νομικά διάτρητη.
Κατά τη γνώμη μας, αυτό που έγινε με τη Χρυσή Αυγή δείχνει ότι η δικαιοσύνη χειραγωγείται και ότι δεν έπρεπε να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Έπρεπε να υπάρξει προηγουμένως απόφαση της Βουλής πρίν γίνουν οι συλλήψεις των βουλευτών της ΧΑ. Αυτό δεν έγινε. Και αυτό αποτελεί συνταγματική εκτροπή.
Η κυβέρνηση ήθελε να κερδίσει τις εντυπώσεις διεθνώς αλλά και να ρίξει αλλού τα βλέμματα απο όσα ανέφερα στην εισαγωγή. Όλα αυτά τα έκανε σε βάρος της καλής λειτουργίας της δικαιοσύνης αλλά και του πολιτεύματος. Πιθανόν όμως να τα έκανε και για επίδειξη δύναμης, γιατί άφησε πολλά υπονοούμενα και για μελλοντική χρήση της “μεθόδου” και σε άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, που σημαίνει ότι “κάπου” υπάρχουν δεδομένα…
Το γεγονός, ότι η κυβέρνηση κατέγραφε τηλεφωνικές κλήσεις ενός κόμματος που αργότερα ξαφνικά αποφάσισε να διερευνήσει δεν έχει τόσο απλή απάντηση. Το πράγμα πάει πολύ βαθειά.
Σκεφτείτε να μη μπορεί να μιλήσει ένας βουλευτής ελεύθερα κατά την άσκηση των καθηκόντων του που δεν περιορίζονται μόνο μέσα στη Βουλή, κατά περίπτωση και χρονική στιγμή. Σκεφτείτε τί εκβιασμοί μπορεί να προκύψουν όταν ένας πολτικός μιλάει με ένα καναλάρχη ή με τον εραστή του! Αυτά είναι απαράδεκτα.
Θυμηθείτε τί έγινε στις ΗΠΑ. Το ίδιο έγινε και εδώ αλλά δεν πήρατε είδηση. Δεν άνοιξε ρουθούνι.
Τι να σημαίνουν όλα αυτά; Tί να σημαίνει η σύλληψη βουλευτών και μελών της ΧΑ; Ότι η κυβέρνηση έγινε ξαφνικά δημοκρατική και η δικαιοσύνη λειτουργεί; Όχι βέβαια. Διαβάστε ξανά την εισαγωγή του άρθρου και να ετοιμάζεστε για τα χειρότερα π.χ. μείωση ελευθερίας έκφρασης, σιωπηλή απαγόρευση του συναθροίζεσθαι, διώξεις του εργατικού κινήματος και των δικαιωμάτων του μέσα απο τις ΕΟΖ που συνεχώς αυξάνουν.  Όλα αυτά για να στηθεί μια έκρηξη που θα οδηγήσει στη Συριοποίηση της χώρας.

Αναγκαστικές οι εκλογές πλέον…

Σημειώστε, ότι απο τη στιγμή που δεν εκπροσωπείται ανόθευτα η λαική θέληση στη Βουλή, οι εκλογές είναι επιβεβλημένες κατά το σύνταγμα. Σημειώστε επίσης ότι οι επιταγές του συντάγματος είναι πάνω απο κάθε εκλογικό νόμο.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν είναι απαραίτητο να παραιτηθούν για να γίνουν εκλογές, όπως διαδίδουν τα ΜΜΕ… Αρκεί και μόνο να παραμείνουν στη φυλακή. Αν η κυβέρνηση δεν προκηρύξει εκλογές μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα τότε, υπάρχει πάλι συνταγματική εκτροπή. Αυτή τη φορά πολύ σοβαρή.

Πηγή

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΜΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

Πουθενά! Πουθενά σε ολόκληρο τον κόσμο! Πουθενά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη! Από τον Ισημερινό και τη Διακεκαυμένη Ζώνη έως αμφότερους τους Πόλους και γύρω-γύρω την υδρόγειο κατά πλήρεις 360ο μοίρες. Xωρίς εξαίρεση για τις αφρικανικές δικτατορίες ή τις μπανανίες της Λατινικής Αμερικής. Xωρίς επιφυλάξεις για κάθε είδους κρατίδιο-αποικιοκρατικό κατάλοιπο ή αυτοεξόριστο προτεκτοράτο. Πουθενά όπου υπάρχει ίχνος ανθρώπινου είδους. Πουθενά δεν θα απεκαλύπτετο μιας τέτοιας έκτασης και τέτοιου βάθους επιθετικό καρκίνωμα σε δημόσια υπηρεσία όπως αυτό με τις πυορροούσες αιμομικτικές σχέσεις Χρυσής Αυγής και Ελληνικής Αστυνομίας, μολαταύτα θα περέμενε στη θέση του ως μνημειώδες εξωγήινο εύρημα ο άμεσος πολιτικός προϊστάμενος, που είχε την ευθύνη της υπόθεσης χωρίς όμως να έχει κουνηθεί φύλλο επί περισσότερο από έναν ολόκληρο χρόνο. Πουθενά!

Ανεξάρτητα της νοσηρής ανοσίας που μας έχει πλήξει και μας κατατρύχει ως κοινωνία. Ανεξάρτητα της παμφαγικής βουλιμίας μας ως τηλεθεατών. Ανεξάρτητα του Γαργαντούα που διαπρέπει μέσα μας, λες και τον φιλοτέχνησε ο Ραμπελέ με το νου του στην Ελλάδα του 2013, για να χωνεύουμε εμείς αμάσητα όλα τ’ «αναπάντεχα και απρόσμενα» που βλέπουν κάθε ημέρα το φως της δημοσιότητας. Ανεξάρτητα από το ποιόν και την αξιοπιστία των Μέσων που τα δημοσιεύουν. Ανεξάρτητα του αν όλοι όσοι διατηρούν μια κάποιαν επαφή με την πραγματικότητα αντιλαμβάνονται με αποστροφή ότι ο πάνδημος συναγερμός που εχει σημάνει υπερβαίνει τις διαστάσεις ενός γκροτέσκου σόου στο τρενάκι του τρόμου, με χίλιους παραμορφωτικούς καθρέφτες και άπειρες μπάμπουσκες που απεικονίζουν τη μορφή της μέδουσας. Ανεξάρτητα, ανεξάρτητα, ανεξάρτητα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης όπου γης μέσα σε όλα αυτά και άλλα τόσα ανεξάρτητα θα είχε καρατομηθεί ή παραιτηθεί. Και θα είχε πάει σπίτι του.

Αν ήταν ο καλύτερος, ο πιο αδιάφθορος· ο πιο αδιάβλητος· ο πανθομολογούμενα απαράμιλλος· αιώνιο και άμωμο υπόδειγμα που έχει αναδείξει  η παγκόσμια Ιστορία στην πιο σοφή της ωριμότητά· ένας πολιτικός άνδρας δίχως όμοιόν του στη φυλλογενετική μας μνήμη· αν ήταν αυτός ο ίδιος ο Αριστείδης ο Δίκαιος αυτοπροσώπως, ακόμα και τότε, ματαιωμένοι παρατρεχάμενοι, περίλυποι συγγενείς, φίλοι και λυκόφιλοι, συνεργάτες και ομοϊδεάτες, θα έσφιγγαν μεν με δυσκατάποτη πικρία τα χείλη, θα έσμιγαν τα φρύδια, θα κούναγαν αργά το κεφάλι μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα, θα τον χαρακτήριζαν «άτυχο», «εξιλαστήριο θύμα», «αποδιοπομπαίο τράγο», «μέγα κρίμα του έθνους» ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, αλλά πάντως, όλοι αυτοί, γεμάτοι κατανόηση για την απόφαση του ιδίου ή του Πρωθυπουργού, γεμάτοι στωικότητα για τις αδικίες της ζωής, γεμάτοι συμφιλίωση με την απανθρωπιά της πολιτικής, γεμάτοι από το ρεαλισμό των χαμηλων τόνων που κερδίζει τη συμπάθεια των ισχυρών και υπόσχεται κάποτε οφίκια, οπωσδήποτε δε όχι δίχως κάποιο φόβο μήπως τυχόν στραβώσει μιαν ημέρα το πράγμα και βρεθούν με πίσσα και πούπουλα, όλοι μα όλοι τους πάντως θα έπνιγαν το παράπονο, θα έπιναν το πικρόν ποτήριον τούτο, θα κατάπιναν το μουρουνέλαιο, και πάντως πολύ γρήγορα θα προσπερνούσαν το ζήτημα, πριν τελειώσει ο λίγος χρόνος δημοσιότητας που τους αναλογεί, μην και δεν προλάβουν να ευχηθούν εγκαίρως καλή επιτυχία στον αντικαταστάτη του απελθόντος κι εφεξής νέο υπουργό Δημόσιας Τάξης· ώστε να υπερβάλλουν κι ελόγου τους εαυτόν σε αντιφασιστική προσήλωση, επιδεικνύοντας παράλληλα φλογερή επιθυμία για ακεραιότητα, πίστη στο αύριο και τη χρηστή διακυβέρνηση, φυσικά με την καταληκτική πλην πληκτική επωδό της στερεότυπης ευχής στον καινούργιο «να φτάσει επιτέλους το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο».

Όμως, σε πείσμα όλων των νενομισμένων της Οικουμένης, αυτονόητων όσο η Ανατολή και η Δύση του Ηλίου ή οι φάσεις της Σελήνης και οι αλλαγές των Εποχών, σε πείσμα των αμετάβλητων κανόνων της στοιχειωδέστερης πολιτικής ηθικής, ο Νίκος Δένδιας, αντί να μαζέψει τα προσωπικά του αντικείμενα από το γραφείο που του συντηρεί ο φορολογούμενος, αντί να καλέσει τη σύζυγό του για ένα ευχάριστο δεκαπενθήμερο με ρομαντικές αναμνήσεις μετά από μακρά παραμέληση των οικογενειακών του καθηκόντων λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ή να επιζητήσει συνάντηση με τον Πνευματικό του σε μακρινό ξωκκλήσι, αντιθέτως, φώναξε τον αμπιγιέρ του, ενδύθηκε την τήβεννο του πρωθιερέα της κάθαρσης, κατέβηκε στο τελευταίο υπόγειο όπου στεγάζεται το νεκροτομείο, ή μάλλον το μαυσωλείο του, συνέλεξε επιμελώς υπηρεσιακούς φακέλους μέσα από ένα μακάβριο χάος που όζει, τους στοίβαξε τον έναν πάνω στον άλλον μες τον αποπνικτικό κουρνιαχτό που απλώθηκε καθώς τους ανέσυρε έναν-έναν, τους φύσηξε πνίγοντας το βήχα του, τους τίναξε δυνατά-δυνατά, τους χτύπησε δυό-τρεις φορές κάτω και στα πλάγια για να τους ευθειάσει, τους έδεσε καντηλίτσα μ’ ένα σπάγγο από το ψιλικατζήδικο της γειτονιάς, τους πήγε στον Άρειο Πάγο, κι επέστρεψε ψυχρός και ατάραχος, υψαυχής κι ευθυτενής, στο υπουργείο.

Μετά έκανε και δηλώσεις! Δεν θυμάμαι πού, αλλά κάπου είχα διαβάσει ότι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να περάσεις απαρατήρητος είναι να οδηγείς ασθενοφόρο. Εννοείται, το ασθενοφόρο με τη σειρήνα στη διαπασών και τους φάρους ν’ αναβοσβήνουν πολύχρωμα κι εκτυφλωτικά. Ε, ας προσθέσουμε, με την ευκαιρία, και το περιπολικό.

Τώρα, φοβάμαι ότι θα σπεύσετε να με ελέγξετε κατά το από πού και ως πού να ανέμενε κανείς κάτι άλλο, όταν ως μέγιστο οξύμωρο οι ίδιοι εκείνοι που ευθύνονται για την κρίση έχουν χωρίς ντροπή, χωρίς αιδώ αναλάβει και να μας απαλλάξουν από αυτήν. Προς τι λοιπόν να εστιάσει ανάμεσά τους κανείς στον Δένδια; Γιατί να γίνει με αυτόν η διαφορά; Σας καλώ να σταθμίσετε ότι το καθεστώς μερίμνησε στο μεταξύ ν’ ανανεώσει τις ηγεσίες των κομμάτων, έστω για τα προσχήματα· θεωρώντας ότι, τρόπον τινά,  βαπτίσθηκε έτσι σε μιαν ιδιότυπη κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Για έναν Δένδια, όμως, που χρόνισε στην καρέκλα, τι εξήγηση μπορεί να κατασκευασθεί; Και ποια μπορεί στ’ αλήθεια να κρύβεται από πίσω, άλλη από την παχύδερμη φαυλότητα μιας ανατριχιαστικής ομάδας από σκληρούς συνωμότες;

Πηγή

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΕΝΟΣ ΠΑΡΗΚΜΑΣΜΕΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

                                 Αίμα και υποκρισία στη χώρα της Ρωμιοσύνης

Οι φασίζουσες, τραμπούκικες, παρακρατικές οργανώσεις έχουν παράδοση σʼ αυτή τη χώρα. Υμνητές τής απολυταρχίας, εχθροί τής δημοκρατίας, άτομα παρακμιακά, αγράμματα στην πλειοψηφία τους ανέκαθεν έπεφταν θύματα προβληματικών προσωπικοτήτων, που διεκδικούσαν την εξουσία, για να ισορροπήσουν τα προσωπικά τους κόμπλεξ, τα οποία είτε αποκτήθηκαν από το ξύλο, που έφαγαν μικροί από το οικογενειακό τους περιβάλλον, είτε σχετίζονται με τη προβληματική ερωτική τους ζωή, την εμφάνισή τους, το μέγεθος τού πέους τους και την ανικανότητά τους να δομήσουν ένα υγιή περίγυρο.


Τέτοια άτομα είναι οι κήνσορες τού απολυταρχισμού και τής βίας και τέτοια άτομα τού υποκόσμου επιλέγουν ως ακόλουθους. Όλα αυτά τα στοιχεία, έβρισκαν στέγη στον λεγόμενο συντηρητικό χώρο, που επιμελώς τα στέγαζε και τα χρησιμοποιούσε υπογείως, όταν κινδύνευε να απωλέσει την εξουσία. 
   

Η πρόσφατη ιστορία έχει καταγράψει πλήθος τέτοιων περιστατικών. Αγαπημένο χρώμα: Το μαύρο.

--------------------------------------
 Το αντίπαλο δέος τους ήταν διάφοροι αναρχοαυτόνομοι, ασπαζόμενοι -υποτίθεται- προοδευτικές ιδεολογίες, που κατά τη γνώμη τους, δικαιολογούσαν το σπάσιμο και την πυρπόληση καταστημάτων και αυτοκινήτων στο όνομα τής ελευθερίας και τής δημοκρατίας. Αγαπημένο χρώμα: Το κόκκινο. ------- --------- --------


Μέσα λοιπόν από τις συγκρούσεις τού μαύρου με το κόκκινο, το Σύστημα ανενόχλητο έκανε καλά τη δουλειά του, που δεν ήταν άλλη από το να δημιουργεί ένα καθεστώς κλεπτοκρατίας, ασυδοσίας, κατασπατάλησης τού δημόσιου χρήματος βολεύοντας παράλληλα τους ημέτερους.

Το Σύστημα τα είχε καλά και με τους δύο επιλέγοντας να κωφεύει κάθε φορά, που κάποιο συμβάν βίας λάμβανε χώρα. Ζωή και κότα το Σύστημα! Διαίρει και βασίλευε.

Κάποια στιγμή όμως, άρχισε να αλλάζει ο γεωπολιτικός χάρτης και η Ρωμιοσύνη για κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους βρέθηκε να ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα πρώτα 20-30 χρόνια, περνούσε καλά με τα δανεικά χρήματα των «κουτόφραγκων». Σπατάλες, διορισμοί, μίζες, διαπλοκή, δωροδοκίες, ασωτία και νεοπλουτισμός έγιναν καθημερινότητα αποδεικνύοντας περίτρανα το «βαρύ» πολιτισμικό υπόβαθρο, αλλά και τις αξίες τού μέσου ρωμιού.

Την επίπλαστη ευμάρεια τής Ρωμιοσύνης ζήλεψαν αρκετοί φουκαράδες μετανάστες, που εισήλθαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Πολλοί εξ αυτών δέν ήταν όμως και τα καλύτερα παιδιά. Γαλουχημένοι σε τριτοκοσμικές θεοκρατικές κουλτούρες βρήκαν, πως ληστεύοντας μια γριά, μπουκάρωντας σε ένα σπίτι ενός «άπιστου», για να το λεηλατήσουν και σκοτώνοντας κάποιον γιά να τού βουτήξουν το κινητό ή το πορτοφόλι του εξασφάλιζαν μέσα σε λίγα λεπτά το μισθό ενός χρόνου, που θα έπαιρναν στη χώρα τους.

Το ανεπαρκές και απολύτως διαβρωμένο κράτος δέν αντέδρασε. Λούφαξε, όπως συνηθίζει να κάνει μιάς και πέρα από το να διορίζει ημέτερους δέν γνωρίζει και τίποτα άλλο. Ο μέσος ρωμιός διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε από τους τραμπούκους με τις μαύρες σημαίες προστασία. Οι μαύρες σημαίες αυξήθηκαν και μαζί τους η τεστοστερόνη όλων αυτών, που τις κρατούσαν.


 


Απύθμενη λάσπη εκτοξεύεται καθημερινά από τα ΜΜΕ τής διαπλοκής τής Ρωμιοσύνης, τα οποία επιχειρούν με ανύπαρκτες συνεντεύξεις, απίστευτες ιστορίες και σενάρια επιστημονικής φαντασίας, να εκμεταλλευθούν πολιτικά ένα  θλιβερό γεγονός, τη δολοφονία ενός νέου, η οποία όμως, δέν φαίνεται να είχε σχέση με την πολιτική, αλλά με απλούς «τσαμπουκάδες».

 


 
Το Σύστημα, που μέχρι πρόσφατα είχε αφήσει ανεξέλεγκτες τις μαύρες σημαίες, σκιάχτηκε. Οι σημαίες αυξήθηκαν μαζί με τα επίπεδα τεστοστερόνης και η εξουσία χέστηκε πάνω της. Φοβήθηκε, πως το χάιδεμα, που μέχρι τώρα είχε προσφέρει στους μελανοσώβρακους αρβυλοφόρους μέσα από τα ΜΜΕ τής διαπλοκής, τους φτηνούς πολιτικάντηδες, τους δημοσιογραφίσκους φερέφωνα και τους «καλλιτέχνες» της, είχε αυξήσει πολύ τις μαύρες σημαίες.

Στην αρχή, έβαλε κάτι γελοία υποκείμενα δημοσιογραφίσκους από αυτούς, που τραβούν τις καρέκλες, για να ανοίξουν διάδρομο όποτε περνάει το αφεντικό εφοπλιστής, καναλάρχης και πρόεδρος ομάδας-εργοδότης τους να ρίξουν την ιδέα, για μια συνεργασία με τους «καλούς» μελανοσώβρακους. Αυτό όμως, δέν έπιασε, γιατί οι κοκκινοσώβρακοι, που ανέκαθεν ήταν πιο σικ και τής μόδας, αντέδρασαν.



Η αρχική ανακοίνωση τής Αστυνομίας
 αργότερα... «ανετράπη».
Το Σύστημα όμως, που γνώριζε και γνωρίζει, ότι η πολύ τεστοστερόνη βλάπτει σοβαρά την υγεία, περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία, για να αποδομήσει τους μελανοσώβρακους.

Η αφορμή δόθηκε από έναν καβγά, που ξεκίνησε από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση τής Αστυνομίας, που αργότερα όμως, παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ με πολιτικές διαστάσεις.

Υπάρχει πολιτική στη Ρωμιοσύνη; Τέλος πάντων, αυτό που υπάρχει...


Ένα αθώο παιδί έχασε τη ζωή του, όταν ένας ηλίθιος μελανοσώβρακος τον μαχαίρωσε χωρίς και ο ίδιος να ξέρει το γιατί. Το Σύστημα έσπευσε αμέσως να το εκμεταλλευτεί. Όλοι αυτοί, που μέχρι πρότεινος «χάιδευαν» τα μούσκουλα των μαυροσώβρακων, τώρα δείχνουν πρόθυμοι να τους κάψουν στη πυρά. Υποκρισία; Φυσικά και μάλιστα στον υπέρτατο βαθμό.


Χαρά οι κοκκινοσώβρακοι! Δέν σου λέω τίποτα φίλε αναγνώστη! Χαρά η Εξουσία και οι βρωμεροί της πολιτικάντηδες. Άλλο πράμα. Ομορφιά...
 

Όλοι σπεύσανε να ρουφήξουνε το αίμα ενός αδικοχαμένου παλικαριού σα δράκουλες, που έχουν ανάγκη να πιουν αίμα, για να συντηρηθούν και να ανανεωθούν. Όλοι τους! Σιχαμερά υποκείμενα, που η ζωή τους είναι βλαπτική για τη φύση και το περιβάλλον. Καθάρματα, βαμπίρ, αρχομανή πρεζάκια ανίκανα να βελτιωθούν μέσα από τον προσωπικό τους κάματο και την προσωπική τους αναζήτηση τής γνώσης. Θλιβερές μαριονέτες ενός παρηκμασμένου θεάτρου-κράτους, προτεκτοράτου, που υφίσταται κατά λάθος!

Τελικά, σʼ αυτή τη χώρα, το τί σώβρακο φοράει ο καθένας έχει μεγάλη σημασία μιας και όλοι οι ρωμιοί πιστεύουν ακράδαντα, πως το «μαλακίζειν εστί φιλοσοφείν». Είναι τρόπος ζωής γιʼ αυτούς...


Πηγή

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΣΟΣ ΕΙΣΑΙ;

Η εξωστρέφεια είναι βασικό χαρακτηριστικό του λαού μας. Άνθρωποι συναισθηματικοί με πλούσιο ταμπεραμέντο και πολλές συναισθηματικές παλινωδίες. Με μια τέτοια, έστω και επιφανειακή, προσέγγιση της ψυχολογίας του λαού μας μπορούμε να ερμηνεύσουμε πολλά από τα γεγονότα της ιστορίας μας ή και την ίδια την πορεία του έθνους μας μέσα στο ιστορικό γίγνεσθαι. Ένας λαός με τα φόντα να καταπλήξει την υφήλιο, να συναρπάσει τους λαούς, να ανοίξει δρόμους για επιτεύγματα ασύλληπτα σε άλλους, αλλά και ένας λαός που μπορεί να αυτοκαταστραφεί με τον πιο αποκρουστικό, ίσως και ανόητο τρόπο.
 
Ο ίδιος λαός που μεγαλούργησε σε Μαραθώνα και Σαλαμίνα αυτοκαταστράφηκε στον Πελοποννησιακό πόλεμο, ο ίδιος λαός που αποτέλεσε τον βασικό κορμό της  υπερχιλιετούς λαμπρής Ρωμανίας έδωσε χώρο στους Οθωμανούς με τον φατριασμό, τη διαφθορά και την προδοσία, ο ίδιος λαός που επιτέλεσε το θαύμα του 1821 σκοτωνόταν λίγα χρόνια μετά σε εμφυλίους και δολοφονούσε τον πρώτο Κυβερνήτη, ο ίδιος λαός που έγραφε την εποποιία του 1940 έπνιξε την πατρίδα στο αίμα σε έναν φρικαλέο αδελφοκτόνο πόλεμο…
 
Τα ιστορικά στοιχεία είναι εν πολλοίς γνωστά, ωστόσο μια σωστή ερμηνεία μπορεί να μας οδηγήσει στην καρδιά του προβλήματος ή καλύτερα του θέματος. Μα σε τι θα ωφελούσε μια τέτοια ερμηνεία; Πολύ απλά: να αποφύγουμε την επανάληψη αυτού του φαύλου κύκλου και στο μέλλον.
 
Τι είναι αυτό που μετέτρεψε τον Μιαούλη από ναύαρχο και ήρωα σε σκαιό καταστροφέα της ναυαρχίδας του στόλου; Τι είναι αυτό που τροφοδότησε τις πολλαπλές προδοσίες στη μάχη του Μάτζικερτ; Με μια πολύ απλή ανάλυση μπορούμε να διαπιστώσουμε τα εξής: ιδιοτέλεια, εμπάθεια, φατριασμός, φανατισμός, εγωϊσμός, απλή πατροπαράδοτη ξεροκεφαλιά.
 
Τι είναι αυτό που έκανε τους λιγοστούς Έλληνες παγκόσμιο παράδειγμα όλων των εποχών, που ανέδειξε τους ρακένδυτους πολεμιστές του ᾿21 σε εμπνευστές των πιο υψηλών ιδανικών σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο, που γέννησε τους ήρωες του ᾿40: το όραμα, τα ανώτερα ιδεώδη, η ανιδιοτέλεια, η πίστη, η γενναιότητα, η μεγαλοψυχία.
 
Ενεργοποίησε την ψυχή, την καρδιά, την πίστη του Έλληνα και θα δεις θαύματα, άφησέ τον στη μικρότητα και ποταπότητα χαμερπών ιδιοτελών παθών και θα δεις ολέθριες καταστροφές!!! Μα, θα ρωτήσει ίσως κάποιος, τα ίδια δε συμβαίνουν και σε άλλους λαούς; Ναι, άλλα όχι σε τόσο ακραία μορφή. Ο ίδιος Έλληνας που εμπνέει τον κόσμο, ο ίδιος γίνεται και αποκρουστικό παράδειγμα προς αποφυγή.
 
Αυτή η λογική ως Λυδία Λίθος, μπορεί να μας βοηθήσει και στην ερμηνεία φαινομένων του παρόντος και του μέλλοντος. Αν για παράδειγμα κρίνουμε το κίνημα των αγανακτισμένων, τι θα βρούμε σ᾿ αυτό από τα προαναφερόμενα; Ιδιοτέλεια ή ανιδιοτέλεια, όραμα ή εμπάθεια, αυτοκριτική ή εγωϊσμό; Τι θα βρούμε αν κρίνουμε τον εφησυχασμό, την αδιαφορία, το φαινόμενο του καναπέ, τη δημιουργία χιλίων δυο ασύνδετων πολιτικών κινήσεων, τα τηλεπαράθυρα, τον μέχρι πρότινος νεοπλουτισμό και τόσα άλλα;
 
Στέκομαι μπροστά στον καθρέφτη και βλέπω τον μελλοντικό Καραϊσκάκη ή τον μελλοντικό Πήλιο Γούση, τον μελλοντικό Λεωνίδα ή τον μελλοντικό Εφιάλτη. Τι από τα δυο θα επιλέξω; Στο μύθο του Ηρακλή ο δρόμος της αρετής ήταν στην αρχή στενός και επικίνδυνος, ενώ της κακίας πλατύς, αλλά οδηγούσε στον γκρεμό. Τι θα επιλέξουμε τελικά για το έθνος μας, την πατρίδα μας και τα παιδιά μας;
 
Τελικά, πόσο μεγάλος είσαι;

Πηγή

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ

Γιατί σιωπά η πνευματική ηγεσία της χώρας μπροστά στην εθνική καταστροφή που συντελείται;
Αυτό αναρωτιούνται πολλοί και συχνά εκφράζουν την απορία τους δημόσια. Ε, λοιπόν, έχω καλά νέα να σας πω! Βρήκα κάποιον που δεν σιωπά, και μιλάει έξω από τα δόντια με σύνεση και σοφία.
Ας μελετήσουμε το κείμενό του, ας προβληματιστούμε και ας δράσουμε αναλόγως, καθείς εφ' ω ετάχθη και όπως μπορεί. Τα λέει όλα ο κύριος καθηγητής! 

«Οι λαοί αγωνίζονται για την εθνική τους ανεξαρτησία, την απεξάρτηση από κάθε είδους καπηλευτές του πλούτου της χώρας και του μόχθου τους, αγωνίζονται για το δικαίωμα της ύπαρξης, την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, την δικαιοσύνη και την ελευθερία του ανθρώπινου προσώπου.

Όταν όλα αυτά καταπατούνται από τους δυνατούς του κόσμου οι λαοί επαναστατούν, αλλά εάν δεν υπάρχει σωστή ηγεσία και ομοψυχία έρχονται νέοι τύραννοι χειρότεροι από τους πρώτους για να συνεχίσουν το έργο των δυνατών. 

Σε πολύ λίγες περιπτώσεις, ιστορικά καταγραμμένες, μία επανάσταση βελτίωσε ουσιαστικά τη ζωή των ανθρώπων.

Είδαμε πρόσφατα την τύχη της Αργεντινής, της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Αιγύπτου, της Λιβύης και τώρα τις εξελίξεις στη Συρία. 

Όποτε το σύστημα της Νέας Τάξης Πραγμάτων (ΝΤΠ) διαφωνεί με έναν εθνικό ηγέτη, ή πολιτικό σύστημα, αμέσως δημιουργεί συνθήκες διχασμού, που όχι μόνο έχουν σαν αποτέλεσμα την αλλαγή εξουσίας υπέρ δικών τους πολιτικών αλλά και όπου μπορούν διαμελίζουν και τη χώρα όπως στη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ. 

Το κόστος της αλλαγής σε ανθρώπινες ζωές και αρπαγή εθνικού πλούτου είναι πάντα πολύ μεγαλύτερο από αυτό για το οποίο κατηγορούσαν το προηγούμενο ανυπάκουο σε αυτούς καθεστώς.

Σε όλες τις περιπτώσεις ο διχασμός του λαού είναι σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία του σκοπού τους. 
Θρησκευτικές διαφορές, διαφορές στο ίδιο θρήσκευμα, πολιτικές τοποθετήσεις, και τυχόν φυλετικές διαφορές χρησιμοποιούνται κατά κόρο για να διασπάσουν την λαϊκή ομοψυχία έναντι του επίβουλου κατακτητή. 

Σήμερα που ο κατακτητής ενεργεί με οικονομικά μέσα πριν από την τελική του επιβολή δεν είναι φανερός ο κίνδυνος με αποτέλεσμα την παγίδευση των πολιτών, μέχρις ότου φανεί η στιγμή της αλήθειας που η κατάκτηση γίνεται και δια των όπλων όταν χρειασθεί. 

Τότε είναι αργά, διότι όχι μόνο δεν υπάρχει αντίσταση αλλά και οι πολίτες πολεμούν μεταξύ τους αντί να πολεμούν τον κατακτητή που συνήθως δεν χρησιμοποιεί δικά του στρατεύματα αλλά διεθνείς μισθοφόρους και ντόπιους επίορκους.

Τα τρέχοντα γεγονότα στην χώρα μας δείχνουν καθαρά την τάση δημιουργίας εθνικού διχασμού. 

--Από την μία έχουμε τους ακραίους εθνικιστές, που ξέθαψαν και το δωδεκάθεο, 

--Από την άλλη τους διεθνιστές, με το ενδιαφέρον τους να υπερχειλίζει τάχα για τους πεινασμένους του πλανήτη που διεκδικούν όχι μόνο το ημερομίσθιο αλλά τον ζωτικό χώρο των παιδιών μας,

--Και στη μέση τους καπηλευτές του Συντάγματος, υπηρέτες της ΝΤΠ και μίας ψευδεπίγραφης Ευρωπαϊκής προοπτικής, που παραμένουν στην εξουσία έχοντας καπηλευθεί το ίδιο το Σύνταγμα με καλπονοθευτικούς και αντισυνταγματικούς νόμους ενάντια στην εθνική ανεξαρτησία.

Σήμερα σχεδιάζουν να επεκτείνουν την παραμονή τους στην εξουσία και προσπαθούν να μεταθέσουν το πρόβλημα από το ερώτημα:
--μνημόνια, ευρώ και οικονομική υποδούλωση, 
--ή επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα;

Kαι προπαγανδίζουν το δίλημμα: ασφάλεια ή εμφύλιος;

Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα και την παραπληροφόρηση ώστε να συσκοτίσουν τα πράγματα, να σαστίσουν τους πολίτες και να τους διασπάσουν έχοντάς τους υποτάξει στην ανέχεια, την εξάρτηση, τον ατομικισμό, τον καταναλωτισμό και τον αμοραλισμό υπέρ μιας δήθεν προσωπικής ευημερίας.

Συμπατριώτες, ας μην πέσουμε στην παγίδα που το σύστημα μας έχει ετοιμάσει, ας μείνουμε ενωμένοι ενάντια του κοινού εχθρού που δεν είναι άλλος από την ανταλλαγή, 

•Του είναι με το έχειν

•Της συλλογικότητας με τον ατομικισμό. 

•Της εθνικής, ιστορικής και πολιτιστικής μας παράδοσης με την αμορφία ενός ψεύτικου πολυπολιτισμού που δημιουργεί γκέτο παρά συνένωση των ανθρώπων. 

 •Της εθνικής παραγωγής αγαθών με την ελεύθερη τάχα διακίνηση αγαθών, ανθρώπων και κεφαλαίων.
Και τέλος την ανταλλαγή 
•Του εθνικού μας νομίσματος και της εθνικής μας ανεξαρτησίας με την οικονομική εξάρτηση και την εθνική μας υποδούλωση.

Ας δημιουργήσουν πρώτα μία ομοσπονδιακή Ευρώπη με ισόνομους πολίτες και τότε θα είμαστε οι πρώτοι Ευρωπαίοι κατά φύση και κατ’ όνομα. Δεν χρειαζόμαστε το συνταγματικό τόξο προστασίας που μας προτείνουν, με όποια ειρωνεία κρύβει ο ψευδεπίγραφος αυτός όρος γεννημένος από τους ίδιους τους καπηλευτές του Συντάγματος.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να αφυπνίσουμε την Ελληνική μας συνείδηση, να αναθεωρήσουμε το Σύνταγμα, να επαναπροσδιορίσουμε το πολίτευμα καταργώντας την κομματοκρατία της προσωποληψίας και του ρουσφετιού, να προωθήσουμε την αξιοκρατία, την δικαιοσύνη και να διδάξουμε στα παιδιά μας την αγάπη για την πατρίδα και την αρετή που δυστυχώς έχουν εκλείψει από το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Όχι στους δεξιούς και αριστερούς φανατισμούς, που στο παρελθόν μας έπνιξαν στο αίμα χωρίς να μας σώσουν από τα ξένα συμφέροντα, που είχαν ήδη προδιαγράψει την τύχη μας στη μεταξύ τους συμφωνία για τα όρια επιρροής τους.

Όχι στην παρδαλή επανάσταση του κάθε ψυχανώμαλου διαμαρτυρόμενου εξουσιολάγνου.
Ναι στην εθνική μας αναγέννηση.…»

Ηλίας Σταμπολιάδης 
Καθηγητής, Πολυτεχνείο Κρήτης 22/9/2013

Πηγή 

ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ CORVETTE! ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ !

 
Αίσθηση προκαλεί η ανάρτηση του Σαρωνικού Βήματος μηνύματος αναγνώστη του με τα αρχικά Ι.Κ.  ο οποίος απέστειλε την παραπάνω φωτογραφία αναρωτόμενος σε ποιόν πόλεμο έμεινε ανάπηρος και τι βαθμό αναπηρίας έχει ώστε το Ελληνικό Κράτος να του δικαιολογεί αδασμολόγητο αυτοκίνητο με τελική ταχύτητα 300+ χλμ./ώρα; 
 
Γιατί βιάζεται τόσο ο ανάπηρος πολέμου; ( Β.Σ.)
 
Προφανώς αγαπητέ αναγνώστη του Σ.Β. έχει πολεμήσει στον άγνωστο πόλεμο.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΕΡΟΓΛΟΥ!

Η χειρότερη εξέλιξη σε βάρος της Κύπρου και του Ελληνισμού από τον Αττίλα 2 άρχισε να τίθεται σε εφαρμογή μετά τη χθεσινή συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ Ε.Βενιζέλου με τον Τούρκο ομόλογό του Α.Νταβούτογλου χθες στη Νέα Υόρκη.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο Ε.Βενιζέλος ανακοίνωσε τη διεξαγωγή επίσημης συνάντησής του με τον εκπρόσωπο του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους Ν. Έρογλου. Εάν αυτό δεν αποτελεί έμμεση πλην σαφή διπλωματική αναγνώριση του ψευδοκράτους τότε τι αποτελεί;

Στο βαρύ αυτό ολίσθημά της που συνιστά εθελούσια εγκατάλειψη των ύστατων γραμμών άμυνας απέναντι στην τουρκική στρατιωτική εισβολή και κατοχή και στα σχέδια των Η.Π.Α. για το νησί, η κυβέρνηση ανέφερε δια στόματος Ευάγγελου Βενιζέλου ότι έχει τη συναίνεση και την παρότρυνση του προέδρου της Κύπρου Ν.Αναστασιάδη, του ανθρώπου ο οποίος διέγραψε εν μια νυκτί την κυπριακή Οικονομία υπογράφοντας το γνωστό Μνημόνιο με τους Γερμανούς την Άνοιξη.

Ταυτόχρονα, εκτός από την έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους, με τη διαδικασία που ανακοινώθηκε εχθές το κυπριακό πρόβλημα αποδιεθνοποιείται, ξεφεύγει από την βάση του ΟΗΕ και εγκλωβίζεται σε τετραμερές θέμα των εγγυητριών δυνάμεων (Ελλάδα – Τουρκία – Αγγλία) και της Κύπρου. Επιστρέφει δηλαδή εκεί όπου το είχαν θέσει οι κυβερνήσεις αρχικά Παπάγου και στην συνέχεια Καραμανλή στις αρχές της δεκαετίας του ΄50 και στις διαδικασίες που κατέληξαν στις άθλιες συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου. Στις συμφωνίες για τις οποίες αργότερα ντράπηκαν όσοι από μέρους της ελληνικής πλευράς υπέγραψαν. Χρειάστηκαν εξήντα χρόνια για να βρεθούν εκπρόσωποι της Ελλάδας που επανακάμπτουν στην εποχή του Παπάγου και του Πιουριφόι, αυτή τη φορά όχι για να «αποτρέψουν τον κομμουνιστικό κίνδυνο», αλλά για να ενισχύσουν τα σχέδια των Η.Π.Α- Τουρκίας για την νοτιοανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.

Η αποδόμηση όμως της κυπριακής δημοκρατίας θα είναι η απαρχή της αποδόμησης ολόκληρης της ζώνης Κύπρος – Αιγαίο – Θράκη.

Πηγή

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΠΡΩΗΝ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΕ ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΙ FYROM

Αν κανείς προσπαθήσει να θυμηθεί τον απελευθερωτικό πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας θα παρατηρήσει, ότι πέραν των ανθρωπιστικών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν η χώρα έχασε τη βιομηχανική της παραγωγή. Όμως υπάρχει και κάτι κρυφό…

Η Γιουγκοσλαβία χωρίσθηκε στη Σλοβενία, τη φιλογερμανική Κροατία,  την Βοσνία και Ερζεβοβίνη, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία. Μέσα στη Σερβία υπάρχουν υπο αναγνώριση η FYROM και το Κόσοβο ενώ αυτόνομη είναι η περιοχή της Boιβοδίνα.

Στον χάρτη αριστερά γνωστό απο το 2007, για τον οποίο έχουμε μιλήσει προηγουμένως εδώ φαίνονται μετρήσεις ΜΑD (Magnetic Anomaly Detection) που έχουν γίνει  στην περιοχή. Οι περιοχές που έχουν κόκκινο χρώμα είναι περιοχές που είναι υποψήφιες να έχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Κατά σύμπτωση μια περιοχή είναι στην Αδριατική στις ακτές της Κροατίας που πρόσφατα ξεκίνησαν έρευνες απο Αμερικανικές εταιρείες, μια άλλη περιοχή είναι στη περιοχή της Βοιβοδίνα που επιθυμεί να γίνει ανεξάρτητο κράτος και σε αυτό στηρίζεται απο τη Γερμανία, τις ΗΠΑ κλπ, μια άλλη περιοχή είναι στο Βόρειο Κόσοβο, το οποίο διακαώς δεν θέλει να χάσει η Σερβία και τέλος ένα μεγάλο κοίτασμα υπάρχει στη FYROM, που με πολύ αγάπη “στηρίζει” οικονομικά ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής.

Διπλό χτύπημα στη φίλη Σερβία και στη Κύπρο απο τον πρώην Τούρκογλου

Ο πρώην Τούρκογλου προχώρησε χτές σε de facto αναγνώριση του Κοσόβου ως ανεξάρτητου κράτους μετά από τη συνάντηση που είχε με τον "πρωθυπουργό” του Κοσόβου Hashim Thaçi και με τον "υπουργό Εξωτερικών” Εnver Hoxhaj.

Σε χτεσινή ανακοίνωση του υπ. Εξωτερικών αναφέρεται:
Πραγματοποιηθείσα συνάντηση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου με τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου κ. Hashim Thaçi και με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Εnver Hoxhaj
 
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος (πρώην Τούρκογλου) είχε, σήμερα, συνάντηση, στο πλαίσιο της Υπουργικής Εβδομάδας της 68ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε, με τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου κ. Hashim Thaçi, καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Εnver Hoxhaj.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν η ευρωατλαντική προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, οι προτεραιότητες της επικείμενης Eλληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η έναρξη λειτουργίας του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Κοσσόβου στην Αθήνα, η προοπτική των διμερών σχέσεων, καθώς και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή”.
Ως γνωστό, η Ελλάδα, η ΕΕ και ο ΟΗΕ δεν έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία αυτής της υπο απόσχιση περιοχής της Σερβίας, η οποία μέχρι χτές αποτελούσε για την Ελλάδα έδαφος της Σερβίας, χωρίς  φυσικά "πρωθυπουργό" και χωρίς "υπουργό Εξωτερικών".

Η ανακοίνωση του υπ. Εξωτερικών με τους χαρακτηρισμούς των κυρίων Hashim Thaçi και Εnver Hoxhaj  ως "πρωθυπουργού" και "υπουργού Εξωτερικών" συνιστά de facto αναγνώριση του Κοσόβου με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται ως προς τις μελλοντικές προσπάθειες αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια και και στη Κύπρο.
Η περίπτωση του Κοσσόβου είναι μια ανάλογη περίπτωση με αυτή της Βόρειας Κύπρου καθώς εμπεριέχει τη αποδοχή αλλαγής των συνόρων ενος κράτους δια της βίας.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση του υπ. Εξωτερικών δίνει ένα ισχυρό ατού στα χέρια της ¨Αγκυρας και στο κατοχικό και παράνομο κράτος της Βόρειας Κύπρου, που στο μέλλον θα χρησιμοποιηθεί κατά των συμφερόντων της Ελλάδας στη συνεχώς πριμοδοτούμενη απο την Ελληνική κυβέρνηση απόσχιση της Δυτικής Θράκης, όπως και της Κύπρου.

Σύντομα μετά απο αυτό αναμένεται συμφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης για το όνομα της FYROM που θα συμπεριλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία”, ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που υπάρχουν σε Κόσοβο και FYROM.

Η παράδοση Ελληνικού εδάφους μετά από αυτό έγινε στη Στρογγύλη (βλέπετε εδώ) συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΙΩΝ... ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ

Αυτοί που στηρίζουν το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να είναι άλλοι παρά οι μέτριοι της κοινωνίας μας, οι μέτριοι ως προς τον αξιακό τους κώδικα. Αυτοί οι οποίοι παρά την παρακμή του υπάρχοντος συστήματος επιμένουν να στηρίζουν διεφθαρμένους πολιτικούς περιμένοντας ανταλλάγματα, προφανώς είναι άνθρωποι πολύ χαμηλού ηθικού επιπέδου. Γιατί διαχωρίζουν το αποτέλεσμα από το μέσο. Και ακόμη κι αν επιτυγχάνουν αξιόλογα - σύμφωνα με τον δικό τους κώδικα - αποτελέσματα όπως οικονομικά οφέλη, συμβόλαια, διορισμούς, ο τρόπος που το πετυχαίνουν δεν έχει ίχνος αξιοπρέπειας.


 
Έχουν μάθει να επιβιώνουν υπογείως και υπό οποιοδήποτε φως καταρρέει ο κώδικας λειτουργίας τους. Μεταξύ τους καταλαβαίνονται απόλυτα, με καλύτερο παράδειγμα τους ψηφοφόρους και τους αιρετούς που αλληλοσυγχαίρονται καθαρά στην λογική του δούναι και λαβείν. Έχουν δημιουργήσει μια αυτοκρατορία, γιατί ακριβώς κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο να αναρριχηθούν σε θέσεις ευθύνης σε όλα τα στρώματα των δημοσίων και ιδιωτικών θέσεων και αξιωμάτων. Η αυτοκρατορία των μετρίων αντιτάσσεται σε οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να απειλήσει το σύστημα αξιών της.

Οι πιο επιφανείς κατηγορίες επαγγελματιών της μετριότητας είναι δημοσιογράφοι και πολιτικοί. Ωστόσο όλα σχεδόν τα επαγγέλματα απολαμβάνουν των ευεργεσίων της αλληλοκάλυψης και αλληλοπροώθησης. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα της παρακμής του όποιου κώδικα αξιών μπορεί να έχει ο άνθρωπος είναι ότι κάποιοι γονείς χρησιμοποιούν τον κώδικα της μετριότητας ως τεχνική ανατροφής των παιδιών τους. Και παράλληλα για μεγάλη μερίδα των πολιτών έγινε αξιοθαύμαστο και ζηλευτό το να χρησιμοποιεί κάποιος αυτόν τον τρόπο, οπότε και άρχισε να λέγεται ελεύθερα σχεδόν ως "μαγκιά" και υπόδειγμα προς μίμηση το ότι ο τάδε τα κατάφερε χρησιμοποιώντας κάποιο μέσο.
 
Όποιοι δεν χρησιμοποιούν αυτόν τον κώδικα αξιών και δεν μιλάμε για αυτούς που επιδεικνύουν αλλαζονική και ελιτίστικη συμπεριφορά, μπαίνουν στο στόχαστρο και πολεμούνται κατάφωρα. 
Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν για να ξεφύγουμε από τη μετριότητα; Ιστορικά οι αυτοκρατορίες δεν ανατρέπονται παρά μόνο όταν ο κώδικας αξιών και λειτουργίας τους αρχίζει να τους οδηγεί στην αυτοκαταστροφή, και όταν παράλληλα αυτοί που μένουν εκτός του σαθρού συστήματος απολαβών, αρχίζουν και διεκδικούν κάτι άλλο πέρα από την μετριοκρατία, δηλαδή αληθινή αξιοκρατία.
 
Στην κατάσταση που έχουμε φτάσει, η πιο σημαντική ενέργεια στην οποία μπορούμε να προχωρήσουμε είναι η διεκδίκηση του αυτονόητου, σε οτιδήποτε και έναντι οποιουδήποτε επηρεάζει τη ζωή μας. Να ενεργοποιηθούμε πολιτικά σε υπάρχοντες ή νέους σχηματισμούς και να κάνουμε χρήση του συστήματος της δικαιοσύνης. Παράλληλα για να υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή νοοτροπίας και ανατροπή της μετριοκρατίας θεωρώ εκ των ουκ άνευ ενέργεια το να καταδείξουμε ως κατάπτυστη τακτική και κατάσταση τον καθημερινό λόγο και πράξη των μετρίων, ερχόμενοι σε ευθεία αντιπαράθεση μαζί τους με ορθολογικά επιχειρήματα ανεξάρτητα από το αξίωμα ή την θέση τους, και ακόμη και αν οι τελευταίοι μας απειλούν με οποιοδήποτε τρόπο, με παράλληλη ανάδειξη και - με εφαρμογή ο καθένας στον χώρο του - του καλύτερου εαυτού μας.
 
Να αναδείξουμε την πραγματική αξία του ανθρώπου χωρίς ελιτίστικους διαχωρισμούς με κύριο στόχο την επιστροφή στην λογική και την διεκδίκηση του αυτονόητου. Να αναδείξουμε την πραγματική αξία του καθενός μας ως κυρίαρχη δύναμη που συνδέει τον κοινωνικό ιστό μας και διαμορφώνει την ποιότητα ζωής μας, να ανατρέψουμε ότι το μέτριο μέσα και γύρω μας και να διεκδικήσουμε πραγματική αξιοκρατία.
 
Adόnis Moutselos (fb)

Πηγή

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΟ ΜΟΛΥΒΟ

Συγκλονίζει! Το ιδιόχειρα σημείωμα του Εμμανουήλ ΜΑΡΩΛΙΑ που την Παρασκευή έδωσε τέλος στη ζωή του! Ο 58χρονος Εμμανουήλ Μαρώλιας, συνταξιούχος καθηγητής, με καταγωγή από τη Σάμο είχε εγκατασταθεί εδώ και δέκα χρόνια μαζί με τη σύντροφό του στη Συκαμιά, συνέγραφε το τεράστιο ποιητικό του έργο, συνεργαζόταν με εφημερίδα της Μυτιλήνης και είχε μια πλούσια πνευματική δραστηριότητα στο νησί, επιλέγοντας έναν αντισυμβατικό τρόπο ζωής.

Λιτός, απλός, ανθρώπινος δεν επεδίωξε θώκους καταξίωσης παρά του ότι είχε πλούσια φιλοσοφική και λογοτεχνική παιδεία.Το Lesvosnews.net δημοσιεύσει το τελευταίο σημείωμα του Εμμανουήλ ως ένα «κόκκο αλήθειας στο οικοδόμημα των ψευδαισθήσεων». Είναι το μήνυμα που ήθελε να κοινοποιήσει στους πολίτες κάθως «ολοκλήρωσε το βιολογικό του κύκλο».Το μήνυμά του μια κραυγή για όλα όσα συμβαίνουν, κραυγή αγωνίας απέναντι στο «ειδεχθες άλγος».Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή ο 58χρονος Εμμανουήλ έδωσε τέλος στη ζωή πέφτοντας από το Κάστρο του Μολύβου. Ο 58χρονος καταγόταν από την Σάμο και ζούσε στη Σκάλα Συκαμιάς.

Στο σημειώμα του αναφέρει:
ΕΛΛΑΔΑ 20/9/2013
ΠΡΟΣ ΗΜΑΣ:- ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΚΑΙ ΒΔΕΛΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΡΧΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ.ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΚΟΚΚΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕIΝΕ ΠΛΗΡΕΙ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΙΑ-ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΜΥΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑΣΕΜΙ-ΑΠΕΦΑΣΙΣΑ ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΝΟΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΜΑΙ ΤΟ ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΑΛΓΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, ΤΗΝ ΕΚΟΥΣΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΥ._ΕΡΡΩΣΘΕ!
ΜΑΡΩΛΙΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛlesvos a

Για τον Μανώλη ….
Τρεις αυτοκτονίες μέσα σε μερικές εβδομάδες στη Λέσβο. Πόνος! Αναζήτηση αιτιών. Ωστόσο η τελευταία αυτοκτονία στο Μόλυβο συγκλονίζει. Ο Μανώλης έδωσε τέλος στη ζωή του. Με αξιοπρέπεια, με θάρρος, με τόλμη. Όχι δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα.Ένας άνθρωπος με τις δικές του ευαισθησίες. Με ευαισθησίες που κάποτε είχαμε ως κοινωνία και τις έχουμε ξεχάσει. Όχι δεν φιλοδοξούμε να κάνουμε το ψυχογράφημα του αυτόχειρα.

Η ζωή έχει γράψει τη δική της ανάλυση. Και την έγραψε με το πιο δραματικό τρόπο. Δεν είναι εύκολο να δώσεις τέλος στη ζωή σου. Πάντα για κάποιους θα είναι θάρρος, πάντα για κάποιους θα είναι δειλία.Τι μπορείς όμως να κάνεις αν δεν αντέχεις να βλέπεις τον κόσμο σου; Τι μπορείς να κάνεις αν δεν αντέχεις να βλέπεις τον αργό και βασανιστικό θάνατο να πλησιάζει εσένα και τους συνανθρώπους σου; Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αντοχές!Αν κάποτε νιώσεις ότι το όνειρο γκρεμίζεται και δεν έχεις από κάπου να πιαστείς τότε η φυγή ίσως να είναι η τελευταία πράξη.Ο Μανώλης θα μείνει στο αρχείο γεγονότων της Λέσβου ως αυτόχειρας. Θα μείνει όμως στην καρδιά μας ως ένας μεγάλος ποιητής της ζωής και συνάμα ως ένας ρομαντικός επαναστάτης.

Γιατί ο Μανώλης αυτοκτόνησε όχι για να λυτρωθεί. Το σημείωμα που άφησε είναι το μήνυμά του προς όλους εμάς. Μήνυμα – αστραπή, μήνυμα – φωτιά που σαρώνει τα πάντα. Σημείωμα που αξίζει να το τρίψουμε στα μούτρα του κάθε πολιτικάντη. Αρκετά με το ψέμα , αρκετά με την υποκρισία.Γιατί σ’ αυτό τον τόπο δεν δολοφονεί μόνο η Χρυσή Αυγή. Δολοφονούν και αυτά τα γαμημένα μνημόνια! Και κανείς δεν μιλάει για αυτές τις δολοφονίες. Περνάνε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για μερικές μέρες και…μετά η δολοφονία θα συνεχιστεί.Δεν θέλει κανείς ελεημοσύνη. Ζητάει το αυτονόητο ο κόσμος, αυτοκτονεί για το αυτονόητο. Υπάρχει μία λέξη που λέγεται Αξιοπρέπεια. Αν την στερήσεις από τους Ανθρώπους τότε τους οδηγείς στο θάνατο. Πάγωσε η καρδιάς μας. Πάγωσε όχι μόνο με την άδεια τσέπη. Πάγωσε με το «ειδεχθες άλγος». Κι όταν έχεις παγώσει είσαι νεκρός. Οι περισσότεροι εξακολουθούν να περιφέρουν το κορμί τους. Και ελπίζουν… Οι «άλλοι» δεν ελπίζουν. Δεν περιφέρουν το κορμί τους. Κι όμως κάνουν τη μεγαλύτερη επαναστατική πράξη. Αρκεί να ξέρουμε να διαβάζουμε…Γιατί τη στιγμή που το σώμα του Μανώλη κατέληγε στο έδαφος ίσως μια φωτιά να έχει φυτευθεί … και μια ελπίδα…

lesvosnews.net

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ CCIAS...


Του Μάνου Ηλιάδη

Με μια απόφαση-σκάνδαλο, το ΓΕΑ απέρριψε την υλοποίηση ενός εγκεκριμένου ήδη από τη στρατιωτική ηγεσία ελληνικής αναπτύξεως και χαμηλού κόστους αμυντικού συστήματος, το οποίο θεραπεύει τη μεγαλύτερη, αν όχι και τη μοναδική, απειλή την οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την Τουρκία, και συγκεκριμένως την απειλή που θα θέτουν σύντομα τα τουρκικά αεροσκάφη Stealth F-35 (τα πρώτα παραλαμβάνονται σε λιγότερο από δύο χρόνια), τα ήδη υπάρχοντα στο τουρκικό οπλοστάσιο χαμηλής ορατότητας μη επανδρωμένα αεροσκάφη HARPY και τα τουρκικής κατασκευής κατευθυνόμενα βλήματα μεγάλου βεληνεκούς. Πρόκειται για μια τερατώδη απόφαση για την οποία, σε περίπτωση μιας απεφευκτέας ελληνοτουρκικής συρράξεως και του βέβαιου αρνητικού για την Ελλάδα αποτελέσματος, αυτοί που την έλαβαν σίγουρα θα πρέπει να λογοδοτήσουν σε ειδικό δικαστήριο.

Για να γίνει αντιληπτή η έκταση της απαράδεκτης φύσεως της παραπάνω αποφάσεως, αρκεί να αναφερθούν εν συντομία ορισμένες μόνο βασικές παρατηρήσεις που αφορούν τον σύγχρονο πόλεμο. Πρώτον, ασχέτως της ισχύος μιας χώρας στη θάλασσα και στην ξηρά, ο πόλεμος κρίνεται αποκλειστικώς στον αέρα. Δεύτερον, όλοι οι τελευταίοι πόλεμοι κατέδειξαν ότι, για την επιτυχή έκβαση μιας στρατιωτικής επιχειρήσεως, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καταστολή της εχθρικής αεράμυνας, των δικτύων εγκαίρου προειδοποιήσεως, σταθμών διοικήσεως και ελέγχου κ.λπ. Τρίτον, για την καταστροφή των ανωτέρω χρησιμοποιούνται μέσα μη δυνάμενα να αντιμετωπισθούν από μια χώρα με συμβατικά αμυντικά συστήματα, λόγω αδυναμίας εντοπισμού τους από τα συμβατικά ραντάρ, δεδομένου ότι η απειλή τίθεται από βλήματα μακρού βεληνεκούς (κυρίως Tomahawk στην περίπτωση των Αμερικανών) και χαμηλής διακριτικότητας (Low observability) μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) και αεροσκάφη τεχνολογίας Stealth (π.χ. F-35), όλα φυσικά σε συνδυασμό με άλλα μέσα ηλεκτρονικού πολέμου.

Από τα παραπάνω μέσα, η Τουρκία διαθέτει ήδη τα προαναφερθέντα UAV καταστολής εχθρικής αεράμυνας HARPY, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, μία σειρά όπλων μακρού πλήγματος (stand-off weapons), με τα οποία είναι δυνατόν η καταστροφή στόχων από απόσταση ασφαλείας (εκτός βεληνεκούς της αντίπαλης αντιαεροπορικής άμυνας) και ως προανεφέρθη θα έχει σύντομα (από το 2015) και τα αεροσκάφη τεχνολογίας Stealth (F-35). Το αν σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει προκύπτει από δύο ασκήσεις που έγιναν μία το 2010 (κατά τη διάρκεια της ασκήσεως «Αnatolian Eagle») και Pence-2013, στις οποίες κατεστράφησαν ισάριθμοι σταθμοί ραντάρ από τα HARPY.

H απόκτηση των HARPY από την Τουρκία (104 συνολικά συστήματα) απασχόλησε και απασχολεί ακόμη σοβαρότατα την Π.Α. από το 2002, που έγινε γνωστή η παραλαβή τους από την Τουρκία, χωρίς να βρεθεί ουσιαστικά λύση (υπάρχει περιορισμένης αποτελεσματικότητας παραπλάνησή τους μέσω ψευδών σταθμών εκπομπής ακτινοβολίας ραντάρ). Ο λόγος, απλός: Τα ΗΑRPY, που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για την καταστροφή ραντάρ (εγκαίρου προειδοποιήσεως, πλοίων, πυραυλικών αντιαεροπορικών συστημάτων που χρησιμοποιούν ραντάρ), παρουσιάζουν τις ίδιες δυσκολίες στην αντιμετώπισή τους, όπως και οι γνωστοί πύραυλοι αντι-ραντάρ (π.χ., ΗΑRM-High Antiaradiation Missile). Και τούτο διότι, επειδή τα συστήματα αυτά έχουν παθητικό σύστημα καθοδηγήσεως -δεν εκπέμπουν κάποια ακτινοβολία ώστε να είναι δυνατή η παρεμβολή τους-, αλλά έλκονται από την ακτινοβολία του εχθρικού ραντάρ, αφήνουν στον αντίπαλο μόνο δύο επιλογές: ή να συνεχίσει να λειτουργεί το ραντάρ, με αποτέλεσμα να καταστραφεί, ή να σταματήσει, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να μην έχει εικόνα. Για τις δυνατότητες αεροσκαφών τεχνολογίας Stealth, όπως τα F-35, δεν χρειάζεται να γίνει ειδική αναφορά εδώ. Αρκεί να αναφερθεί ότι για την αντιμετώπιση των τουρκικών F-35 η Π.Α. είχε εκπονήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα αποκτήσεως σύγχρονων αεροσκαφών, το οποίο φυσικά δεν υλοποιήθηκε με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας.

Η εισαγωγή αεροσκαφών τεχνολογίας Stealth, πολλαπλώς διαφημισθέντων και ως «αόρατων», ή συστημάτων χαμηλής παρατηρησιμότητας όπως τα HARPY, με χρήση συνθετικών υλικών, ειδικών βαφών κ.ά. για μείωση του ίχνους τους από εχθρικά ραντάρ, καθώς και άλλων συστημάτων, επέφερε μια πραγματική επανάσταση στον σύγχρονο πόλεμο, και τούτο για ευνόητους λόγους: Γιατί, για να καταστραφεί μια απειλή αυτής της μορφής, θα πρέπει να εντοπισθεί από τα ραντάρ, πράγμα σχεδόν αδύνατο από τα συμβατικής τεχνολογίας ραντάρ. Τούτο οδήγησε στην εντατική έρευνα, με αποτέλεσμα να εμφανισθούν τα πρώτα παθητικά συστήματα εντοπισμού στόχων, όπως το τσεχικόVERA-E και το ουκρανικό Kolchuga. H εταιρία που κατασκεύαζε το πρώτο αγοράσθηκε σχεδόν αμέσως από αμερικανική εταιρία (για ευνόητους λόγους), ενώ αυτό της εταιρίας που κατασκευάζει το Kolchuga επιδείχθηκε προ ετών στην Ελλάδα, αλλά εγκαταλείφθηκε λόγω κόστους, δεδομένου ότι κάθε σύστημα κόστιζε περί τα 50.000.000 ευρώ και η ανάγκη καλύψεως του ελληνικού χώρου (35-40 συστήματα) ανέβαζε το κόστος σε απαγορευτικά επίπεδα (της τάξεως των 2 δισ. περίπου). Σημ.: υπάρχουν ακόμη δύο συστήματα, το αμερικανικό Silent Sentry και το γαλλικό Ηοmeland Alerter 100, με τα συστήματα αυτά να παρουσιάζουν συγκριτικά μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα έναντι των πρώτων δύο, η αναφορά των οποίων παρέλκει εδώ.

Περιέργως, ή μάλλον ουδόλως έτσι, αν ληφθεί υπ’ όψιν το τεράστιο και φυσικά ανεκμετάλλευτο υψηλό επιστημονικό δυναμικό της χώρας, η απάντηση στο πρόβλημα εντοπισμού στόχων της παραπάνω κατηγορίας, προήλθε από μια ομάδα πέντε Ελλήνων επιστημόνων (των καθηγητών Αθ. Κωνσταντινίδη, Χρ. Σαραγιώτη, Κων. Πανούλα, Ιω. Κοσμίδη και Στυλ. Τριανταφυλλίδη). Η ομάδα αυτή ξεκίνησε, το 2006, ιδία πρωτοβουλία, ένα ερευνητικό πρόγραμμα κατασκευής ενός δικτύου παθητικών πολυστατικών ραντάρ -μη εντοπιζομένων από τον αντίπαλο!- για τον εντοπισμό στόχων χαμηλής διακριτικότητας (low obvervability-stealth), χωρίς κανένα από τα μειονεκτήματα όλων των παραπάνω, το οποίο, όπως ήταν φυσικό, τράβηξε αμέσως την προσοχή και το έντονο ενδιαφέρον της στρατιωτικής ηγεσίας.

Η εξέλιξη του προγράμματος
Το πρόγραμμα, έπειτα από μία δοκιμή για απόδειξη της αρχής λειτουργίας (proof of concept), εξελίχθη σε βαθμό που αποτέλεσε το αντικείμενο εγκωμιαστικών σχολίων τόσο της Π.Α. όσο και κυρίως του ΓΕΣ, το οποίο με δύο έγγραφά του, και συγκεκριμένως της 13/8/2010 και της 29/1/2010 (τα έχουμε) αναφέρεται:  
α) στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον με το οποίο αναμένει την πρόοδο στον συγκεκριμένο τομέα έρευνας και αναμένει την παρουσίαση της τελικής μορφής του ερευνητικού έργου των πέντε επιστημόνων (έγγραφο 13/8/2010) και 
β) στο γεγονός ότι κατά την εκτίμησή του το σύστημα μπορεί να αποτελέσει πολλαπλασιαστή ισχύος, να παράξει στρατηγικό πλεονέκτημα και να συμβάλλει στην αποφυγή αιφνιδιασμού κ.λπ. (έγγραφο 29/12/10). Αυτά, μετά την ομόφωνη απόφαση εγκρίσεως για συνέχιση του προγράμματος από δύο ΣΑΣΠ (Συμβούλιο Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού) και μία απόφαση του ΣΑΓΕ (Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων) στις 29/5/2010, η οποία χαρακτήρισε το πρόγραμμα.

Το εξωφρενικό αιτιολογικό της απόρριψης και η άμεση αντίδραση των ερευνητών
Το τι έγινε μετά μόνο στη σύγχρονη Ελλάδα, και μάλιστα αυτής της περιόδου, μπορούσε να γίνει. Γιατί στις 4 Σεπτεμβρίου η ηγεσία των Ε.Δ., με έγγραφό της προς τους πέντε ερευνητές και κατόπιν εισηγήσεως του ΓΕΑ (!), ακύρωσε όλες τις παραπάνω ομόφωνες αποφάσεις, εκ των οποίων η μία ήταν απόφαση ενός πρόσφατου ΣΑΓΕ! Το αιτιολογικό ήταν τόσο εξωφρενικό, που το παραθέτουμε αυτούσιο παρακάτω:
[…] «Η εν λόγω επιχειρησιακή απαίτηση», η ανάγκη, δηλαδή, ενός συστήματος που θα αποκαλύπτει και θα διευκρινίζει τις υφιστάμενες και μελλοντικές αεροπορικές απειλές, που θα διαθέτουν τα χαρακτηριστικά Low Probability of Intercept (σ.σ.: χαμηλή πιθανότητα εντοπισμού), Low RCS (σ.σ.: μικρή διατομή ραντάρ) και stealth «δεν μπορεί να καλυφθεί από ένα σύστημα συγκεκριμένης τεχνολογίας ή κατασκευαστικής φιλοσοφίας, αλλά από δυνατότητες ευρέος φάσματος»(σ.σ.: η τεχνικοφανής αοριστία για τη δικαιολόγηση μίας πραγματικής πομφόλυγας), «που θα καταστήσουν το Σύστημα Αεροπορικού Ελέγχου αποτελεσματικό τόσο στο σύγχρονο όσο και στο μελλοντικό περιβάλλον των αεροπορικών επιχειρήσεων».

«Από τα προαναφερθέντα καθίσταται σαφές ότι δεν υφίσταται ούτε μπορεί να διατυπωθεί (σ.σ.: Γιατί; Επειδή ορισμένοι είναι άσχετοι ή κινούνται από ύποπτα κριτήρια;) επιχειρησιακή απαίτηση της Π.Α. για απόκτηση «παθητικού συστήματος εντοπισμού στόχων».

Αυτή η εξωφρενική και εκτός πραγματικότητας απάντηση στους ερευνητές προκάλεσε την άμεση αντίδρασή τους, η οποία εκφράσθηκε με μία πεντασέλιδη επιστολή εντυπωσιακής σαφήνειας, ύφους, επιστημοσύνης, ανάμεικτης με αισθήματα ανακουφίσεως για την απαλλαγή τους από την επταετή περιπέτειά τους με το ΥΠΕΘΑ και ουχ ήττον διακριτικής ειρωνείας. Τούτο, όταν καλεί τους εισηγητές της αποφάσεως αυτής να εξηγήσουν, όχι στους επιστήμονες, αλλά ενώπιον πάσης αρμόδιας Αρχής, με ποιον τρόπο συστήνουν, πέραν αυτόν της ομάδας των ερευνητών, να αντιμετωπισθεί ο εντοπισμός απειλών όπως του F-15, του HARPY, ελικοπτέρων, να υποκατασταθεί η λειτουργία των συμβατικών ραντάρ όταν αυτά τεθούν εκτός ενεργείας, να διασφαλισθεί σαφής και διευκρινισμένη τακτική εικόνα σε ένα υψηλού βαθμού περιβάλλον Η/Π κ.λπ.

Είναι κρίμα που η δημοσίευση της παραπάνω επιστολής δεν είναι δυνατή λόγω χώρου, για να γίνει σαφέστερη η έκταση της εγκληματικής αυτής αποφάσεως. Την επιστολή, όμως, εκτός από τη στρατιωτική ηγεσία έχουν ο ΥΕΘΑ και η Επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής. Και εάν ο ΥΕΘΑ ή η επιτροπή δεν παρέμβουν εγκαίρως, αναζητώντας τους ανεγκέφαλους εισηγητές αυτής της αποφάσεως (σ.σ.: λόγω αποστρατείας τη χαρακτήρισε ανώτατος αξιωματικός) και τα πραγματικά αίτια πίσω από αυτήν, και σε κάθε περίπτωση την άμεση ανατροπή της, τότε θα είναι η σειρά του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά να παρέμβει.

Εφημ. Δημοκρατία, 22/9/13
Πηγή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 10.000 ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στις 26/9 ξεκινά η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα 10.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για πέντε μήνες σε δήμους και περιφέρειες της χώρας.
Πρόκειται για την πρώτη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις που αφορούν προσλήψεις προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς.

Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ηλικίας 18 ετών και πάνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία λήγει στις 12 το μεσημέρι της 11ης Οκτωβρίου 2013 και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των ΚΕΠ, στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
  • εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  • εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  • άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που δεν ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις υπόλοιπες κατηγορίες και γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.

Οι ωφελούμενοι  επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής: 1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, 4)  Ηλικία και 5)  Αριθμός ανήλικων τέκνων.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Οι δήμοι και οι περιφέρειες υποχρεούνται να προβούν στην πρόσληψη των υποδειχθέντων από τα ΚΠΑ2 επιτυχόντων ωφελουμένων, εντός προθεσμίας 15 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ενημέρωσής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων σε αυτό, στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr, όπου εκδόθηκε η Δημόσια Πρόσκληση.

πηγή: naftemporiki.gr

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΩΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑΝ ΚΙΝΗΣΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;


Ἤ ἄλλως, πῶς, μὲ ἕναν σμπάρο, ἐξολοθρεύεις πολλά, πάρα πολλὰ τριγώνια…
Τί ἐνοχλεῖ σήμερα τήν κρατούσα τάξι; Μήπως ἡ ἄνοδος τῶν δύο πολιτικῶν ἄκρων στό ἐπίπεδο ποσοστῶν προθέσεως ψήφου;

Καί τί πρέπει νά συμβῇ, πρό κειμένου νά ἀναχαιτισθῇ αὐτή ἡ ἄνοδος; Μήπως νά πέσῃ μία τρελλή τρικλοποδιά ἀπό τό πουθενά καί γιά τούς δύο;
Καί πῶς θά ἐπιτευχθῇ αὐτό;
Ἔχουμε κράτο ἐμεῖς… Κράτος καὶ κρατοῦντες… Ὁλόκληρον Κολοκοτρώνη τύλιξαν καί θά τούς ξέφευγαν τά …σχολιαρούδια;
Ἔγραφα πρὸ χθές, στὸ κείμενον 

Νύκτες κρυστάλλων;,



γιὰ τὴν προσπάθεια δημιουργίας πολώσεως, ἰδίως τώρα, ποὺ  οἱ κοινωνικές μας συνθῆκες φαίνονται νὰ εἶναι πολὺ ἀκραῖες.
Τόσο ἀκραῖες, ποὺ ὁσονούπω ἀναμένουμε ἐκρήξεις, συγκρούσεις, ἀκόμη κι ἐμφυλίους…

Πανέτοιμος ὁ «ἐμφύλιος»;



Εὔλογα ἐρωτήματα αὐτὰ ποὺ θέτω, ἀλλὰ μοῦ διέφυγε μία παράμετρος.
Μοῦ διέφυγε οὐσιαστικῶς μία πληροφορία, τὴν ὁποίαν ἔλαβα ἀμέσως μετὰ τὴν δημοσίευσι τῶν παραπάνω, καὶ ἡ ὁποία, σὲ συνδυασμὸ μὲ μίαν συζήτησι ποὺ εἶχα, μοῦ ὑπέδειξαν ἄλλες πιθανότητες, ποὺ ὀφείλουμε νὰ ἐρευνήσουμε… Πιθανότητες ποὺ ἔχουν νὰ κάνουν μὲ τὴν «προβοκάτσια», καθὼς εἴθισται νὰ ἀκούγεται.

Ἄς ξεκινήσουμε ὅμως ἀπὸ τὰ ἁπλᾶ…
Φίλη, ἀλλοδαπή, ποὺ ὁπωσδήποτε ἔχει μεγαλυτέρα διαύγεια σὲ κάποια θέματα, γιὰ τὰ ὁποῖα ἐμεῖς ἐπηρεαζόμαστε ἐντόνως, λόγῳ συναισθηματικῆς ἐξαρτήσεως, μοῦ ἐπεσήμανε πὼς ὅσον καιρὸ ἀσχολεῖται μὲ τὴν ἑλληνικὴ πολιτικὴ σκηνὴ δὲν ἔχει δῇ τὰ πρόσωπα κάποιων χρυσαυγιτῶν κάπου, πλὴν τοῦ Ῥουπακιᾶ. Τὸ πρόσωπό του ἦταν ὁπουδήποτε, ἀπὸ τὸ πλάι, ἀπὸ τὴν φάτσα, ἀπὸ τὰ αὐτιά, ἀπὸ … Ἀπό ποῦ δέν τόν ἔχουν φωτογραφίσῃ; Ἔως κι αὐτὴν τὴν φωτογραφία, ἀνεκάλυψαν τὰ «τσακάλια» μας.
Πῶς ἐξολοθρεύεις μέ μίαν κίνησι ἀριστερά καί χρυσή αὐγή;6
Καὶ ἔχει δίκαιον ἡ φίλη.
Προσωπικῶς οὐδέποτε εἶχα ἀσχοληθῇ μὲ πρόσωπα ἀλλὰ ἐὰν ἀνατρέξουμε σὲ φωτογραφίες ποὺ ἀφοροῦν σὲ συγκεντρώσεις τῆς χρυσῆς αὐγῆς, σπανιότατα ἐμφανίζονται πρόσωπα. Τὸν Ῥουπακιᾶ ὅμως τὸν ἔχουμε σὲ ὅλες τὶς δυνατὲς στάσεις… Κι ἀπὸ ἐμπρὸς κι ἀπὸ πίσω…  Κι αὐτό σύμπτωσις εἶναι; Ἄς τὸ δεκτοῦμε ὅμως γιὰ σύμπτωσι, πρὸ κειμένου νὰ πᾶμε παρακάτω.

Αὐτὸ ποὺ δὲν γνωρίζαμε, καὶ διέῤῥευσε ἀμέσως μετὰ τὴν δολοφονία, στὸ διαδίκτυο, ἀλλὰ καὶ στὶς ἐφημερίδες, εἶναι ἡ σχέσις τοῦ δολοφόνου μὲ τὸ ΚΚΕ καὶ τὴν ἀριστερὰ γενικότερα.
Σχετικὸ δημοσίευμα μπορεῖτε νὰ διαβάσετε ἐδῶ:

Τό μαχαίρι γιατί τό κρατοῦσε;

Κι ἐδῶ ἔρχονται νὰ προστεθοῦν πολλά, πάρα πάρα πολλὰ ἐρωτήματα.
Ἐρωτήματα ἀναφορικῶς μὲ τὸ πῶς ἕνας ψηφοφόρος τῆς ἀριστερᾶς ξαφνικά, ἀπὸ τὸ πουθενά, μᾶς προέκυψε καὶ ψηφοφόρος καὶ ὑποστηρικτὴς ἀλλὰ ἴσως καὶ ὑπάλληλος τῆς χρυσῆς αὐγῆς… Πῶς κάποιος ἀπό τήν τοπική ὀργάνωσι τοῦ ΚΚΕ στά Πετράλωνα κατέληξε νά εἶναι  ἐνεργό στέλεχος τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς Νικαίας; Ἐγὼ γνώριζα πὼς ὅταν κάποιος εἶναι ἐνεργὸ στέλεχος κάποιου κόμματος, ἰδίως τέτοιας ἰδεολογίας καὶ θέσεων, ΟΥΔΕΠΟΤΕ θὰ μποροῦσε νὰ ἀφήσῃ πίσω του τὸ παρελθόν του. Ὅταν δῆλα δὴ κάποιος δὲν εἶναι ἁπλὸς ψηφοφόρος ἀλλὰ καὶ ἐγγεγραμμένος σὲ κάποιο κόμμα, αὐτῆς τῆς λογικῆς, ΟΥΔΕΠΟΤΕ τὸ ἐγκαταλείπει… Πολλῶ δὲ μάλλον νὰ πάῃ καὶ στοὺς …φασίστες.
Γίνονται αὐτά ἤ μόνον σέ σενάρια γιά ἀμερικανάκια παίζουν;
Τί συνέβῃ καί τούς παράτησε; Ἄλλαξε ἰδεολογία ἤ μήπως ἄλλαξαν οἱ …ἐντολές;

Γιὰ νὰ λέμε τὰ πράγματα μὲ τὸ ὄνομά τους πρέπει πρῶτα ἀπὸ ὅλα νὰ συνειδητοποιήσουμε πὼς συζητᾶμε γιὰ ἕναν τραμποῦκο. Ἕναν ἀπὸ αὐτοὺς ποὺ οὔτως ἤ ἄλλως ὑπάρχουν μέσα σὲ αὐτὰ τὰ κόμματα καὶ ἐπιφέρουν αὐτοῦ τοῦ εἴδους τὶς καταστροφές, κατὰ τὸ πέρασμά τους, ἀπὸ ὁπουδήποτε. Ἕναν τραμποῦκο σὰν αὐτοὺς ποὺ τὸν ἐδίδαξαν νὰ εἶναι τραμποῦκος καὶ νὰ ἀμοίβεται γιὰ αὐτό:
τὰ κόκκινα σημάδια στὰ χέρια τους δὲν εἶναι ἀπὸ χρῶμα... ἀπὸ αἷμα εἶναι...
τὰ κόκκινα σημάδια στὰ χέρια τους δὲν εἶναι ἀπὸ χρῶμα… ἀπὸ αἷμα εἶναι…
Πῶς ἐξολοθρεύεις μέ μίαν κίνησι ἀριστερά καί χρυσή αὐγή;2

Καταστροφὲς σὲ κεφάλια ἀνθρώπων, σὲ περιουσίες, σὲ πολιτεῖες…
Μίσθαρνα ὄργανα ὅλοι αὐτοί, ποὺ τὸ ἀπέδειξαν καὶ τὸ ἀποδεικνύουν καθημερινῶς, ὁπουδήποτε… Ἀπὸ τὴν ἁπλῆ τους ἐπίθεσι κατὰ τῶν διαδηλωτῶν στό Σύνταγμα ἔως πιὸ …σύνθετες περιπτώσεις.
Πῶς ἐξολοθρεύεις μέ μίαν κίνησι ἀριστερά καί χρυσή αὐγή;3
Ἀπό ποιόν ὅμως πληρώνονται αὐτοί οἱ τραμποῦκοι; Γιά ποιόν δουλεύουν; Διότι γιὰ κάποιον πρέπει νὰ δουλεύουν… Κι αὐτοὶ οἱ κάποιοι ὁπωσδήποτε δὲν εἶναι Ἕλληνες.

Κι ἐδῶ θὰ πάρουμε μίαν ἀνάσα γιὰ νὰ θυμηθοῦμε καὶ κάποιους ἄλλους, γνωστοὺς τραμπούκους, ποὺ σήμερα εἶναι «σεβάσμια μέλη τῆς κοινωνίας μας»….
Τόν θυμᾶστε;  Κάποιοι φίλοι, τότε μΠατΣοΚοι τὸν θυμοῦνται πολὺ καλά. Τοὺς ἔστειλε δεκάδες φορὲς στὰ νοσοκομεῖα, μαζὺ μὲ τὴν παρέα του...
Τόν θυμᾶστε;
Κάποιοι φίλοι, τότε μΠατΣοΚοι, τὸν θυμοῦνται πολὺ καλά. Τοὺς ἔστειλε δεκάδες φορὲς στὰ νοσοκομεῖα, μαζὺ μὲ τὴν παρέα του…
Μὰ κι αὐτόν:
Τό θυμᾶστε κι αὐτό τό καλό τό πιντί; Ἀπό τραμποῦκος δέν ξεκίνησε;
Τό θυμᾶστε κι αὐτό τό καλό τό πιντί; Ἀπό τραμποῦκος δέν ξεκίνησε;
Καί πόσοι ἄλλοι; Ποιός θά ξεχάσῃ τόν Εὐθυμίου πού ἀρεσκόταν στό νά βάζῃ βόμβες;
Τὸ θέμα τοῦ τραμπουκισμοῦ εἶναι παλαιότατον στὴν χώρα μας καὶ ἔχουμε πολλὰ παραδείγματα, καθὼς καὶ θύματα, γιὰ νὰ ἀντιληφθοῦμε πὼς εἶναι πολλὰ τὰ λεφτά… Ὅπως πολλὰ εἶναι καὶ τὰ συμφέροντα…
Ἀπὸ τὸν Λαμπράκη ἔως τὸν Καποδίστρια.

Κι ἐδῶ, στὸν Λαμπράκη, θὰ σταματήσω γιὰ νὰ πάρω μίαν ἀνάσα…
Οἱ καταγγελίες ἀναφέρουν πὼς ὁ Λαμπράκης δὲν εἶχε τέτοιον τραυματισμὸ ἱκανὸ γιὰ νὰ τὸν σκοτώσῃ… Ἀπὸ τὸ σημεῖον ὅμως τῆς ἐπιθέσεως ἔως τὸ νοσοκομεῖο ὁ τραυματισμός του …μεγάλωσε καὶ μᾶς τελείωσε ὁ Λαμπράκης! 
Μαζύ του ἦσαν σύντροφοί του… Δικοί του…
Κι ἀπὸ αὐτὸν τὸν θάνατο κάποιοι ἐπίσης κέρδισαν πολλά… Ὅπως γιὰ παράδειγμα τὸ ΚΚΕ ὑπόστασι…

Ὅμως σήμερα τὸ ζήτημά μας εἶναι τὸ ἐὰν ὁ Ῥουπακιᾶς ἐξυπηρετοῦσε τὴν Χρυσὴ Αὐγή, τὸ ΚΚΕ ἤ… Ἐδῶ μᾶς θέλω…
Τὰ ξένα συμφέροντα, ποὺ ἐλέγχουν τὴν Πατρίδα μας, ἐδῶ καὶ πολλὰ πολλὰ χρόνια, ἔχουν ἀποφασίσῃ νὰ προωθήσουν τὸν Τρίπρα καὶ τὸν Μιχαλολιάκο, εἶτε κάνοντάς τους θετικὴ διαφήμισι εἶτε κάνοντάς τους ἀρνητική. Οἱ παλαιοκομματικοὶ μᾶς τελείωσαν… Χρειάζονται νέα πρόσωπα γιὰ νὰ ὁλοκληρώσουν τὰ ἐγκλήματά τους.
Οἱ παλαιοκομματικοὶ ὅμως δὲν συμφωνοῦν. Χάνουν κουτάλες, καρδάρες, πειροῦνες… Καὶ μαζὺ μὲ αὐτοὺς τοὺς παλαιοκομματικοὺς εἶναι καὶ οἱ ἐγχώριες ὑπηρεσίες ἀσφαλείας ἀλλὰ καὶ οἱ τραμποῦκοι καὶ οἱ ῥουφιάνοι καὶ οἱ ἐντεταλμένοι.

Τί λέτε λοιπόν;  Ποιός ἔχει νά κερδίσῃ ἀπό αὐτήν τήν σύγκρουσι; Ἡ Χρυσή Αὐγή; Ἡ ἀριστερά γενικότερα ἤ οἱ ὑπάρχοντες κρατοῦντες;

Βέβαια κατὰ καιροὺς οἱ παρακρατικοί, διότι περὶ αὐτῶν συζητᾶμε, ἐξυπηρετοῦν καὶ τὰ εἰσαγώμενα ἀφεντικά… Δὲν ἔχουν πρόβλημα. Εἶναι τέτοιο τὸ βλῆμα ποὺ ἔχουν στὰ κεφάλια τους ποὺ εἶναι φυσικὸν ἐπόμενον νὰ κολλοῦν καλλίτερα ἐκεῖ ποὺ ῥέει τὸ περισσότερο χρῆμα…

Τί γίνεται ὅμως μέ τόν Ῥουπακιᾶ;
Τώρα πιά, ἰδίως μετὰ ἀπὸ τὶς διαστάσεις ποὺ ἔλαβε τὸ θέμα, ἀρχίζω πλέον νὰ πιστεύω πὼς ὁ Ῥουπακιᾶς πληρωνόταν ἤ ἀπὸ τὶς ἐγχώριες μυστικὲς ὑπηρεσίες ἤ ἀπὸ τὶς εἰσαγώμενες ἤ ἀκόμη κι ἀπὸ τὶς δύο. Ἴσως ἀκόμη κι ἀπὸ τὸ ΚΚΕ, παραλλήλως, γιὰ νὰ κατασκοπεύῃ ἐκ τῶν ἔσω.
Τὰ ὅσα διαβάζω στὸν τύπο, καθῶς ἐπίσης καὶ ἡ προσπάθεια τῶν ΜΜΕ νὰ κατευθύνουν …ἐκ τῶν προτέρων τὸ τὶ θὰ πιστέψουμε, (σὰν νὰ ἦσαν κάπως …προετοιμασμένοι θὰ ἔλεγα…!!!) μὲ πείθουν σχεδὸν γιὰ τὸ ὅ,τι κάτι πολὺ βρώμικο κρύβεται πίσω ἀπὸ τὴν ὑπόθεσι.

Γιὰ ἐμέναν ἐγκληματίες εἶναι καὶ οἱ μὲν καὶ οἱ δέ. Καὶ οἱ φερόμενοι ὡς ἀριστεροί, ΚΚΕ καὶ ΣΥΡΙΖΑ, ἀλλὰ καὶ ἠ Χρυσὴ Αὐγή. Μὲ τὶς κινήσεις ὅμως ποὺ γίνονται καὶ οἱ δύο χῶροι ἐκτίθενται ἀνεπανόρθωατα στὴν κοινὴ γνώμη καὶ χάνουν μεγάλο τμῆμα τῶν ὑποστηρικτῶν τους. Ποῦ λέτε νά καταλήξουν λοιπόν αὐτοί οἱ ψηφοφόροι; Δέν ξέρουμε;
Ξέρουμε…
Βέβαια ἐδῶ, πολὺ φοβᾶμαι, πὼς οἱ εἰσαγώμενοι ἐντολεῖς θὰ δυσαρεστηθοῦν…

Ἀλλὰ δὲν βαριέστε… Ἔτσι κι ἀλλοιῶς μᾶς ἔχουν πανέτοιμο καὶ ἐμφύλιο καὶ νέα μέτρα γιὰ νὰ μᾶς ἀποτελειώσουν…
Λέτε νά μήν ξέρουν νά χειριστοῦν μερικά ἐγχώρια πονηρά πιντιά;

Πηγή