Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


500 εκπαιδευτικοί αποσπάστηκαν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Μα, δεν ήταν οι κατά καιρούς Υπουργοί του που διακήρυσσαν σε όλους τους τόνους οτι οι δάσκαλοι πρέπει να βρίσκονται μέσα στις τάξεις και όχι αποσπασμένοι από 'δω κι από 'κει; 

Και γιατί άραγε δεν προσλαμβάνονται 500 διοικητικοί υπάλληλοι με αξιοκρατικές διαδικασίες όπως π.χ. ο ΑΣΕΠ,  για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Υπουργείου;

Ας δούμε το γιατί.

Με την απόσπαση εκπαιδευτικών σε αυτές τις θέσεις, δεν αποφεύγεται μόνο η πρόσληψη εργαζομένων, για να εξοικονομούνται έτσι χρήματα για τους λεγόμενους δανειστές.

Εξάλλου δεν ενδιαφέρει το Υπουργείο αν αυτούς τους 500 τους στερεί από την εκπαιδευτική λειτουργία σχολείων. Έτσι κι αλλιώς στόχος είναι η απόλυτη απαξίωση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και η προσχηματική και μόνο ύπαρξή της, για τα μάτια του κόσμου.

Έχουμε ωστόσο με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια:

Κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς επιπλέον προσλήψεις εργαζομένων αλλά και....

έχουμε ένα μικρό στρατό ευνοημένων - τώρα με τις διαθεσιμότητες καθηγητών, ποιος δεν θα επιχαίρει που "τη γλύτωσε" και μάλιστα για τα καλά - ένα στρατό στο κρίσιμο πόστο: στην καρδιά ενός καυτού Υπουργείου... 

Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί άραγε(!) δεν καταλαμβάνουν το Υπουργείο οι εργαζόμενοί του, την ώρα που χτυπιέται τόσο σκληρά ο κλάδος! 

Ποιοι να κάνουν καταλήψεις; Αυτοί που αποσπάστηκαν εκεί ακριβώς επειδή ήταν κυβερνητικά προσκείμενοι και γλειψιματίες; Διότι αυτές οι αποσπάσεις γίνονται μόνο με "από τα πίσω" συνεννοήσεις και "σπρωξίματα".

Έχουμε έτσι τα δικά μας παιδιά στα κρίσιμα πόστα και είμαστε σίγουροι, δημιουργώντας τις ασφαλιστικές δικλείδες για να μην ανοίξει ποτέ ένα επικίνδυνο μέτωπο.... Έχουμε τα δικά μας παιδιά στην καρδιά του κράτους, ώστε να είναι απρόσβλητο!

Πηγή

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ


Ο τίτλος δεν είναι από κάποια καινούργια κινηματογραφική παραγωγή που διαδραματίζεται στο Ιόνιο πέλαγος. Ο τίτλος αναφέρεται στην πραγματικότητα και πρέπει όλοι το θέμα να το πάρουμε πολύ σοβαρά διότι πρόκειται για έναν ακόμα βιασμό που διαπράτεται στον βωμό του κέρδους από τους γνωστούς άγνωστους ληστές που ακόμα δεν έχουμε αποτινάξει από το
σβέρκο μας. Μία κατάσταση που αν γίνει πραγματικότητα τότε ξεχάστε την πιο όμορφη περιοχή της Μεσογείου η οποία θα πάψει να είναι όπως την ξέραμε.....

Μέσα από την σελίδα μας κάνουμε έκκληση σε όλους,

κυρίως στο ιστιοπλοϊκό κόσμο, να κοινοποιήσουν το θέμα και να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν ώστε να μην αφήσουμε να πραγματοποιηθούν  τα σκοτεινά σχέδια των διαπλεκόμενων. Ιστιοπλόοι, εσείς είστε οι πραγματικοί φρουροί των θαλασσών μας. Σταθείτε στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής που δίνουν πραγματικό αγώνα με το αδυσώπητο σύστημα. Κινητοποιήστε τους ομίλους στους οποίους ανήκετε (σε όποιο σημείο της χώρας κι αν είστε) ώστε να συνδράμουν με όποιο τρόπο μπορούν. Ακόμα και ένα ψήφισμα υπέρ των κατοίκων θα είναι ένα λιθαράκι στην προσπάθεια τους. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Καλέστε έκτακτο συμβούλιο τώρα.


Χωροταξικό ιχθυοκαλλιεργειών. Σας λέει τίποτα; Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να σας  δώσουμε να καταλάβετε για το τι καταστροφή έχουν σχεδιάσει κάποιοι για εμάς χωρίς εμάς.

Θυμίζουμε τι έχει συμβεί:
(α) Οι εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειας έφτιαξαν ένα bussiness plan, με το οποίο χάρισαν στον εαυτό τους όλο τον ελληνικό παράκτιο χώρο,
(β) Εφτά Υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, ανάμεσα στους οποίους και ένας από τους μεγαλύτερους ιχθυοκαλλιεργητές της χώρας μέσω της γυναίκας του, και αναφερόμαστε στον κ. Γερουλάνο, βάφτισαν το bussiness plan αυτό «Χωροταξικό Πλαίσιο των Υδατοκαλλιεργειών» και το θεσμοθέτησαν με «διαδικασίες – μαϊμού» στις 4.11.2011 και
(γ) 111 θιγόμενοι φορείς (ανάμεσα στους οποίους 21 Δήμοι, η ΚΕΔΕ, η Συνομοσπονδία Αλιέων κ.α.) προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας την ακύρωση του. Λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, η δικάσιμος αρχικά προσδιορίστηκε για τις 2.5.2012, εν συνεχεία αναβλήθηκε για τις 5.12.2012 μετά για τις 3.4.2013, τις 5.6.2013 και ήδη για τις 6.11.2013.

Πάμε στα καθ' υμάς για να καταλάβετε τι μας περιμένει. Από τον ερχόμενο Νοέμβριο σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες θα ξεκινήσει τοποθέτηση κλουβιών στο Κάλαμο ξεκινώντας από θέση πλησίον στο ήδη ένα υπάρχον ιχθυοτροφείο στο Βαθυλιμνιό. Κατόπιν στο Κεφάλι. Όσο δεν υπάρχουν αντιδράσεις το χωροταξικό προβλέπει τοποθέτηση κλουβιών στην Μυρτιά, στο Ασπρογιάλι, στο Ασπρογιάλι Επισκοπής, στο Κάστρο, στην Αξιόπετρα. Η μόνη παραλία που εξαιρείται από την εγκατάσταση κλουβιών είναι η Αγραπιδιά για να μπορούν να κάνουν μπάνιο οι άνθρωποι!!!

Επειδή ακούμε πολλά από τους τοπικούς μας άρχοντες για τουρισμό και ανάπτυξη υπάρχει κανένα μέλλον μετά από αυτό για την περιοχή; Το ευχάριστο και ευοίωνο στην υπόθεση είναι πως με πολύ μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το Σάββατο 17 Αυγούστου, κοινή Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση των δύο νησιών Καλάμου και
Καστού ενάντια στις ιχθυοκαλλιέργειες. Ο κόσμος από τον Καστό μεταφέρθηκε στον Κάλαμο με το πλοίο ΙΩΑΝΝΑ (το διέθεσε αφιλοκερδώς ο ιδιοκτήτης του), ενώ επιστρατεύτηκαν και άλλα μέσα γιατί η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή! Στη συγκέντρωση ήταν παρόντες οι δύο Αντιδήμαρχοι Καλάμου Φώτης Σώλος και Καστού Πέτρος Γιαννούτσος, τα μέλη των δύο τοπικών συμβουλίων, μέλη των συλλόγων των δύο νησιών, συλλόγου αλιέων κ.α. Ομόφωνα ψηφίστηκε το παρακάτω ψήφισμα και ορίστηκε επταμελής Επιτροπή Αγώνα. Ταυτόχρονα άρχισε συλλογή υπογραφών.







ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
Εμείς οι κάτοικοι των Νησιών Καλάμου και Καστού υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα να αποφασίζουμε για όσα γίνονται στον τόπο μας και επηρεάζουν άμεσα τη ζωή μας, το θαλάσσιο χώρο που περιβάλλει τα νησιά μας και τα ευαίσθητα οικοσυστήματα που ενυπάρχουν σε αυτόν, Ποσειδωνία, προστατευόμενα είδη (δελφίνια, Μεσογειακή φώκια, κ.λ.π) διατυπώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση σε κάθε αυθαίρετη παρέμβαση στο χώρο μας, (όπως τις παλαιότερες εγκαταστάσεις μονάδων ιχθυοκαλλιέργειες – την επέκταση και αύξηση δυναμικότητας τους και πάνω απ΄ όλα τη δημιουργία νέων μονάδων).
Έχουμε ήδη παρατηρήσει όλοι μας, τις δερματικές παθήσεις, αλλεργίες που έχουν εμφανιστεί σε εμάς και σε συγγενικά μας πρόσωπα και ξέρουμε ότι μια νέα μονάδα ιχθυοκαλλιεργειών θα κάνει απαγορευτική τη θάλασσα για όλους μας. Όσον αφορά τις υποτιθέμενες κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων των νησιών μας, τις αμφισβητούμε απόλυτα, καθώς εδώ και πολλά χρόνια η ανάπτυξη τουρισμού (θαλάσσιου και εσωτερικού) και οι παραδοσιακές μορφές αλιεία αποτελούν την κύρια δυναμική προοπτική της περιοχής.
Θεωρούμε ότι έχουμε απόλυτο ιστορικό δικαίωμα διαχείρισης και προστασίας των θαλάσσιων πόρων και η θάλασσά μας είναι η προέκταση της ζωής μας. Δεν θα αποδεχθούμε με κανένα τρόπο τετελεσμένα γεγονότα όπως ίδρυση ΠΟΑΥ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ) στην περιοχή μας.
 Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος μας (Δήμος Λευκάδας) καθώς και οι φορείς, Σύλλογος Αλιέων, Πολιτιστικοί Σύλλογοι των δύο Νησιών, έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών και της ΚΥΑ 31722/4-11-2011. Συμφωνούμε με τα νομικά μέτρα που έχουν παρθεί από το Δήμο και τους φορείς και δηλώνουμε για κάθε ενέργεια που θα είναι αντίθετη με τη βούλησή μας θα απαντήσουμε με όλα τα ένδικα μέσα, στην Ελλάδα και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Παρακαλούμε να μη μας εξωθήσετε στα άκρα.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
1) Θεοδωσιάδης – Κοντογιάννης Κωνσταντίνος
2) Κράλη Όλγα
3) Καρφάκης Θεόδωρος
4) Δημήτριος Βερύκιος
5) Γιάννης Ντόρντας
6) Γιάννης Γιαννούτσος
7) Χριστιάνα Στάμου -Γιαννούτσου


Οι άλλοι Δήμοι τι κάνουν ; Δεν τους αφορά το θέμα ; Γιατί αυτή η περίεργη συμπεριφορά εκ μέρους των γύρω Δήμων; Ας μας εξηγήσουν για να καταλάβουμε και εμείς γιατί κυκλοφορούν πολλές ιστορίες για περίεργους εναγκαλισμούς με εταιρία ιχθυοκαλλιεργειών. Τελικά ποια είναι η θέση τους ; Ας μας απαντήσουν. Εδώ κρίνεται το μέλλον όλης της περιοχής. Μιλάμε για επερχόμενη ολοκληρωτική καταστροφή. Όλη η περιοχή θα γίνει ένα απέραντο ιχθυοτροφείο.

Αυτή η υπόθεση πρέπει να μας κινητοποιήσει όλους. Μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή του μέλλοντος της περιοχής . Δημοτικές Αρχές Μύτικα-Αλυζίας και Αστακού μπροστά με σύμπραξη όλων των παρατάξεων, Σύλλογοι Αλιέων, Ναυτικοί Όμιλοι, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Εμπορικοί Σύλλογοι, κινήσεις πολιτών, άνθρωποι ξένοι που επισκέπτονται τα καλοκαίρια την περιοχή και την αγαπάνε, νεολαία του τόπου μας και καθένας μεμονωμένα πρέπει να δράσουμε πριν είναι πολύ αργά. Όλοι να γίνουμε ένα με την επιτροπή αγώνα των νησιών Καλάμου και Καστού και να αγωνιστούμε για τον τόπο μας που κάποιοι απλά αποφάσισαν να καταστρέψουν για να αυξήσουν τα νούμερα των τραπεζικών τους λογαριασμών εκτός αν θεωρούμε ότι αυτήν την ανάπτυξη θέλουμε στην περιοχή μας και όχι τουρισμό οπότε η συζήτηση μπαίνει σε άλλο πλαίσιο.






Με λίγες φωτογραφίες θα σας δείξουμε που πρόκειται να μπουν κλουβιά ιχθυοκαλλιεργειών για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, κυρίως για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την περιοχή και το θέμα. Μιλάμε για ένα καταπράσινο νησί τον Κάλαμο με απίστευτες παραλίες με κρυστάλλινα και διαυγή νερά. Ένα μικρό επίγειο παράδεισο που πολύ σύντομα, αν γίνουν όλα αυτά που προβλέπει το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών, θα μετατραπεί ουσιαστικά σε μία απλησίαστη περιοχή. Δείτε:



Η μαγική παραλία Ασπρογυάλι. Θα μπουν κλουβιά παντού !!!

` Ο κόλπος στον Άγιο Κωνσταντίνο στον Κάλαμο. Παντού κλουβιά !!!


Ο κόλπος στο Κεφάλι (PORTO LEONE). Παντού κλουβιά !!!



Περιοχή Κάστρο, απέναντι από τον Μύτικα. Θα γεμίσει με κλουβιά.



Η μαγική παραλία Μυρτιά. Παντού κλουβιά.



Η καταπληκτική παραλία της Αξιόπετρας δίπλα στην Επισκοπή. Θα γεμίσει με κλουβιά.




Η μαγική παραλία στον Μύλο. Παντού κλουβιά



Και πάλι η παραλία στο Ασπρογυάλι. Κλουβιά και πάλι κλουβιά.



Στην παραλία της Αγραπιδιάς δεν θα μπουν κλουβιά. Να είναι καλά οι άνθρωποι.



Παραλία Μυρτιάς για μια ακόμη φορά.  Είναι δυνατόν να χαθεί αυτή η ομορφιά ;                                                                                          ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΣ 

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΝΟΜΟΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

 
Με το νέο Αγορανομικό Κώδικα (ΦΕΚ 2044Β – 22.8.13) επανήλθε στο προσκήνιο η διάταξη για τα ληγμένα τρόφιμα. Από μεθαύριο 1 Σεπτεμβρίου 2013 θα μπορούμε να αγοράζουμε σκ@τά από ειδικά διαμορφωμένα ράφια σε χαμηλές όμως τιμές.

Έτσι επιτυγχάνονται δύο πράγματα:

α) περισσεύουν λεφτά για φόρους

β) αυξάνει ο τζίρος των φαρμάκων

Πέρσι το φθινόπωρο λέγαμε για τη ληγμένη κυβέρνηση. Όχι επειδή είχε λήξει η ίδια (πού τέτοια τύχη;) αλλά επειδή τα ληγμένα που παίρνει θέλει να μας βάλει να τα παίρνουμε κι εμείς. Αλλιώς δεν μπορείς να εξηγήσεις την εμμονή της (ακόμη μια!) να μας στείλει ομαδικώς στο διάολο.  

Διαβάζοντας ξανά την ανάρτηση διαπιστώνω πως μπορεί κάλλιστα να έχει γραφεί σήμερα. Τίποτα δεν έχει αλλάξει, αυτά που είχαν σχεδιάσει από τότε τα υλοποιούν τώρα στο ακέραιο. Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, για να μη λέτε ότι άλλα λένε και άλλα κάνουν! 

Αυτά όμως τα έγραφε στις 15 Οκτωβρίου 2012 ένας ασήμαντος υβριστής της καραδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά. Λίγες μέρες μετά τις δικές μου σαχλαμάρες ο ΕΦΕΤ έβγαλε Δελτίο Τύπου, απαντώντας στις κυβερνητικές πίπες περί προστασίας των καταναλωτών:


















Αθήνα 23 Οκτωβρίου 2012



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο ΕΦΕΤ διαφωνεί με την μετατροπή της χώρας σε χωματερή ληγμένων τροφίμων»


Μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον ΕΦΕΤ στις 19-10-2012 με την παρουσία των ενώσεων καταναλωτών, των επιχειρήσεων τροφίμων και των επιχειρήσεων λιανεμπορίου (Super Market), ο ΕΦΕΤ κατέληξε ότι η αγορανομική διάταξη για τα προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας πρέπει να παραμείνει ανενεργός διότι:

1. Δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων ούτε η τιμή πώλησής τους.

2. Υπάρχει κίνδυνος να βρουν ευκαιρία ορισμένοι επιτήδειοι (οι λιγότεροι ίσως) να γεμίσουν την αγορά με προϊόντα κακής ποιότητας.

3. Υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός με τις επιχειρήσεις που δεν θα διαθέτουν ληγμένα προϊόντα.

4. Είναι λάθος ο διαχωρισμός των πολιτών – καταναλωτών σε δύο κατηγορίες.

5. Δεν έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος στην Ευρωπαϊκή Ένωση που μετέχει ο ΕΦΕΤ.

6. Δεν υπάρχει έγκριση της αρμόδιας επιτροπής της Ε.Ε. για τις αγορανομικές διατάξεις.

7. Δεν προσδιορίζεται το ποσοστό που θα πωλούνται φθηνότερα τα συγκεκριμένα προϊόντα.

8. Είναι λάθος να ζητάμε από τους καταναλωτές να αγοράζουν ληγμένα τρόφιμα (αφού όλα τα τελευταία χρόνια τους εκπαιδεύαμε να προσέχουν τις ημερομηνίες λήξης και την ετικέτα).

9. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της χώρας δεν είναι δυνατό να διασφαλίσουν τέτοιου είδους ελέγχους.


Ο ΕΦΕΤ θεωρεί πως η συγκεκριμένη αγορανομική διάταξη, αν ενεργοποιηθεί, θα μετατρέψει την χώρα μας σε χωματερή προϊόντων περασμένης διατηρησιμότητας και τους πολίτες – καταναλωτές σε πολίτες με τσαλακωμένη αξιοπρέπεια.


Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ υπάρχει εδώ σε μορφή pdf.


Όσο και αν έψαξα δεν κατάφερα να βρω νεότερο Δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ με το οποίο να συντάσσεται με την κυβερνητική αυτή ξεφτίλα (βλ. έγκλημα). Αλλά τι να τους κάνεις τους Φορείς, τους Οργανισμούς και τους επιστήμονες όταν έχεις μια χούφτα βλαμμένους που φροντίζουν για όλα;

Τα βλαμμένα που μας κυβερνούν μονίμως παρακάμπτουν τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας και περνούν σε νόμο οποιαδήποτε παπάρα τους ζητηθεί από τους δανειστές, τις πολυεθνικές, ή επιτάσσει η πουστιά που τους δέρνει. Ποιος θα ξεχάσει την προ 2ετίας πλήρη αντίθεση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων με το νόμο Λοβέρδου για την «εικαζόμενη συναίνεση» και την αφαίρεση οργάνων; Αντίθεση που προκάλεσε την παραίτηση του Προέδρου του ΕΟΜ και το διορισμό νέου που λέει σε όλα ναι.  Είδες πως λύνονται τα ζητήματα;

Και αφού νομοθετήσουν σύμφωνα με τις δεσμεύσεις (=εξαρτήσεις) τους, μετά ξαμολιόνται στα κανάλια να μας πείσουν για τον έρωτα που τρέφουν για εμάς. 


«Δεν υπάρχει απολύτως καμία διάταξη στο νέο Αγορανομικό Κώδικα, που να αφορά σε προϊόντα, των οποίων η διάρκεια ζωής έχει λήξει. Επίσης, τίποτε δεν αλλάζει από όσα ίσχυαν εδώ και δεκαετίες σχετικά με τα προϊόντα περιορισμένης διατηρησιμότητας. Απλώς, το καθεστώς γίνεται αυστηρότερο, σύμφωνα και με τις προβλέψεις της ΕΕ.

Είναι επιτέλους ώρα να σταματήσει η κινδυνολογία επί ανύπαρκτων θεμάτων. Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για κάθε Έλληνα πολίτη, ο δημόσιος λόγος οποιουδήποτε κρίνεται από τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που επιδεικνύει».


Τάδε έφη Αθανάσιος Σκορδάς, υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Και μετά από αυτή την ανακοίνωση ήρθαν οι Συριζαίοι και τα κομμούνια και έκλασαν μέντες! Άντε να μπουν τα πράγματα στη θέση τους γιατί πολύ κράτησε το αστείο με την κατασυκοφάντηση της κυβέρνησης απ’ τους αναρχοάπλυτους.  






Εγώ υφυπουργέ μου σε πιστεύω, διότι και σοβαρότητα διαθέτεις και υπευθυνότητα επιδεικνύεις. Και τώρα σε πιστεύω και τον Ιούνιο που μας έλεγες πως δεν υπάρχει κανένα θέμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας σε πίστευα και ένα μήνα μετά που τάχθηκες υπέρ της μερικής απελευθέρωσης των πλειστηριασμών συνέχισα να σε πιστεύω.

Θα μπορούσε να σε επιλέξει ψυχίατρος για το διδακτορικό του, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Γιατί δεν είσαι ο μόνος!


Σήμερα εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή και Βιομηχανίας (πως κολλάνε αυτά τα δύο;) Γεώργιος Στεργίου, για να καθησυχάσει το καταναλωτικό κοινό, λέγοντας πως δεν αλλάζει απολύτως τίποτα στο νόμο, απλά αυστηροποιούνται οι ποινές.


«Τα προϊόντα για τα οποία συζητάμε γράφουν ‘ανάλωση κατά προτίμηση’. Όταν λέμε ‘κατά προτίμηση’ η ημερομηνία αυτή είναι ενδεικτική. Δεν είναι δεσμευτική. Ελληνικά μιλάμε, νομίζω, και ελληνικά γράφονται πάνω στα προϊόντα.»


Ναι! Αυτός ο παλιο@#&*^% δεν είναι εκπρόσωπος των εταιρειών. Δεν είναι μάνατζερ καμιάς πολυεθνικής, ούτε κανένας από εκείνους τους επενδυτές του κώλου που μαζεύει ο Σαμαράς για να ροκανίσουν τα ΕΣΠΑ και να εξαφανιστούν. Αυτός ο καραγκιόζης είναι Γ.Γ. Καταναλωτή, δηλαδή εργάζεται για το καλό το δικό μας. Πληρώνεται από εμάς για να προασπίζει τα δικά μας συμφέροντα. Και έχει την εντύπωση πως τρώγοντας εμείς αυτά που μέχρι χθες ήσαν υποχρεωμένα τα σούπερ μάρκετ να επιστρέφουν στις εταιρείες τροφίμων - και αυτές με τη σειρά τους ήταν υποχρεωμένες να τα καταστρέφουν - προασπίζει την υγεία μας.

Προσωπικά πιστεύω ότι επειδή γέμισαν οι χωματερές βρήκαν εναλλακτικούς τρόπους εναπόθεσης των απορριμμάτων: τα στομάχια μας!

Πάλι καλά να λέμε που γλιτώσαμε το ξύλο γιατί ήταν έτοιμος να μας βαρέσει ο κ. Γενικός που δεν καταλαβαίνουμε τα ελληνικά που μιλάει και τα ελληνικά που αναγράφονται στις συσκευασίες.


«Η συγκεκριμένη διάταξη υπάρχει από τα τέλη της 10ετίας του ’80. Η μοναδική αλλαγή η οποία έγινε τώρα είναι ότι αυστηροποιήσαμε τις ποινές για εκείνους που μπορεί να χρησιμοποιήσουν αυτά τα προϊόντα στη μαζική εστίαση, προκειμένου να προστατέψουμε ακόμα περισσότερο και να αποτρέψουμε κάποιους καλοθελητές και δεύτερον υποχρεώνουμε το κατάστημα λιανικής εφόσον αποφασίσει να τα πουλήσει αυτά τα προϊόντα, γιατί μπορεί να συνεχίσει να τα επιστρέφει, όπως κάνει μέχρι σήμερα. Δεν υποχρεώνεται.»


Οι Βερόπουλοι, Βασιλόπουλοι, Μαρινόπουλοι κλπ θα τα κρατούν και θα τα πουλάνε αφού έχουν λήξει με την κάλυψη του νόμου, η δε κυρά Φρόσω με το μίνι μάρκετ των 50 τ.μ. θα σηκώνει το ανάστημά της στον πωλητή, θα τον υποχρεώνει να τα αποσύρει από τα ράφια και να τα αντικαθιστά με φρέσκα. Μα αυτό κύριε μαλάκα ίσχυε μέχρι σήμερα! Ποιος επιπλέον νόμος χρειαζόταν αν αυτό που ίσχυε δεν αλλάζει;






Πάμε παρακάτω. Αφήνουμε τα μεγάλα σούπερ μάρκετ γιατί έχουν τεράστια περιθώρια κέρδους, όπως και προσφορές που καρπώνονται και πάμε πάλι στην κυρά Φρόσω. Αν αυτό που αγόρασε 1€ και το πουλούσε π.χ. 1,40€ αποφασίσει από αύριο επειδή είναι ‘περασμένης διατηρησιμότητας’ να το βάλει σε ξεχωριστό ράφι με τη σχετική ένδειξη και να το πουλήσει π.χ. 1,10€ ποιο θα είναι το κέρδος της; 

Το κέρδος της πάει περίπατο αλλά το νοίκι τρέχει, ο ΦΠΑ τρέχει, το δάνειο θέλει λεφτά και πάει λέγοντας.

Μη μου πεις ότι θα βρεθεί τρόπος μεταξύ καταστηματάρχη και εταιρείας υπό τη μορφή κινήτρων, μπόνους κλπ για να πουληθούν και τα ληγμένα, γιατί τότε δεν μιλάμε για προστασία του καταναλωτή αλλά για ξεκάθαρη προστασία της κονόμας! Να μας το πεις να μη νιώθουμε και υποχρεωμένοι.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου «αρκετές εταιρείες είναι εκείνες, όπως μας είπαν ιδιοκτήτες μίνι μάρκετ, που δεν δέχονται να επιστραφούν από τη στιγμή που θα ξεκινήσει αυτή η διαδικασία»,  απαντάει ο σάχλας:

«Όχι! Κατ’ αρχήν για να μην αυταπατόμαστε, η σχέση μεταξύ λιανοπωλητών και προμηθευτών είναι διμερείς σχέσεις. Δεν επεμβαίνει το κράτος».


Εκείνο το «Όχι» που πάει ρε μεγάλε; Ή λέει αλήθεια η δημοσιογράφος και πρέπει να συμφωνήσεις με ένα ‘Ναι’, ή λέει ψέματα και πρέπει να πεις ‘Όχι’ χωρίς να συμπληρώσεις τις επόμενες παπαριές σου!


Κατόπιν αυτών έκλεισα την τηλεόραση γιατί δεν τον άντεχα άλλο.


Τέλος, για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα, αλλά περισσότερο για να μη τρώμε τις μπούρδες Σκορδά περί προβλέψεων της Ε.Ε., καλό θα είναι να διαβάσουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Νίκος Κατσαρός,  πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ.

Αντιγράφω: Η Ε.Ε δεν έχει εκδώσει ποτέ οδηγία όπου είναι υποχρεωτικό τα τρόφιμα περασμένης διαθεσιμότητας δηλ. τα ληγμένα να μπαίνουν στα ράφια των καταστημάτων, για καμία χώρα-μέλος της ΕΕ. Στην χώρα μας είχε εκδοθεί μία αγορανομική διάταξη το 1989 για το θέμα αυτό, χωρίς ποτέ να ενεργοποιηθεί.”


Το 1989 είπατε; Γεια σου ρε Μητσοτάκουλα που έγινες …επίκαιρος !!!


 

ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΑΝΟΗΤΟ ΘΥΜΑ


Διαπιστώνοντας ότι η Ισπανία παραποιεί τα στατιστικά της στοιχεία, ανακοινώνοντας υψηλότερο ΑΕΠ, αναρωτιόμαστε γιατί η Ελλάδα αποδέχεται το διεθνή εξευτελισμό της – επίσης, τόσες αποτυχημένες «συνταγές θεραπείας» της οικονομίας της

Η Ελλάδα, με τα αλλεπάλληλα λάθη όλων των κυβερνήσεων της, σκόπιμα και μη, έχει κλείσει σταδιακά πολλές «εξόδους κινδύνου» - όπως ήταν, για παράδειγμα, η «αναστολή πληρωμών» πριν από την εισβολή του ΔΝΤ, η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα όταν το δημόσιο χρέος ήταν μη ενυπόθηκο, υπαγόμενο στο εθνικό δίκαιο και μετατρέψιμο σε δραχμές (πριν από την υπογραφή του PSI δηλαδή) κοκ.
Εν τούτοις,
παρά τις μεγάλες δικές της ευθύνες, ο τρόπος, με τον οποίο χρησιμοποιείται η πατρίδα μας ως προπέτασμα καπνού, με στόχο την απόκρυψη των προβλημάτων πολλών άλλων χωρών του πλανήτη, είναι κάτι περισσότερο από εγκληματικός.
Έχοντας τοποθετηθεί από το 2009 στο στόχαστρο, στο ρόλο καλύτερα του ιδανικού, ανόητου θύματος το οποίο, λόγω του διεφθαρμένου ή/και ανεπαρκούς πολιτικού του συστήματος, αδυνατεί να ορθώσει θαρραλέα το ανάστημα του, η Ελλάδα βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην κρίση.
Στα πλαίσια αυτά, είναι αδύνατον να μην εκνευρισθεί κανείς, παρακολουθώντας τις δήθεν ξαφνικές αναφορές στα διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ, σχετικά με την ανάγκη ενός τρίτου πακέτου στήριξης – καθώς επίσης μίας επόμενης διαγραφής χρέους. Πόσο μάλλον αφού ακόμη και ένας ανόητος καταλαβαίνει πλέον ότι,το θέμα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά το σπάσιμο, η τρομακτική έκρηξη καλύτερα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής φούσκας – η οποία ευρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.
Ειδικότερα, τα προβλήματα της Ελλάδας σε σχέση με αυτά των Η.Π.Α. (ανάλυση μας), της Ιαπωνίας, του τραπεζικού συστήματος της Ευρωζώνης, καθώς επίσης των οικονομιών πολλών άλλων χωρών του πλανήτη είναι μάλλον αμελητέα – μηδενικά ίσως, εάν τα συγκρίνει κανείς με το «μερίδιο» της χώρας μας στην παγκόσμια οικονομία. Εν τούτοις, η Ελλάδα συνεχίζει να είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων – ενώ κάθε φορά έρχεται στο φως ένα δήθεν καινούργιο θέμα που την αφορά, με στόχο τον αποπροσανατολισμό.
Ολοκληρώνοντας, αντί να ασχολείται η διεθνής κοινότητα με θέματα εξαιρετικά επικίνδυνα, όπως η χρεοκοπία της Ιαπωνίας ή, πολύ περισσότερο, η πορεία παρακμής και κατάρρευσης της υπερδύναμης, επικεντρώνεται στην ανάγκη ενός νέου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα – το ύψος του οποίου είναι αστείο, συγκριτικά με το μέγεθος της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής φούσκας.
Αρκεί να σημειώσει κανείς ότι, ο τζίρος μίας εβδομάδας των τραπεζών διεθνώς είναι ίσος με το ετήσιο παγκόσμιο ΑΕΠ (περί τα 60 τρις $), για να κατανοήσει τόσο το μέγεθος της πιστωτικής φούσκας, όσο και την ασημαντότητα των μεγεθών της Ελλάδας – πόσο μάλλον όταν οι εξεγέρσεις λόγω του πληθωρισμού που προκαλεί στις αναπτυσσόμενες οικονομίες η ανεύθυνη μαζική εκτύπωση χρημάτων εκ μέρους των Η.Π.Α., ειδικά η αύξηση των τιμών των τροφίμων, είναι ήδη εκτός ελέγχου.
Επειδή τώρα δεν θέλουμε να θεωρητικολογούμε, θα αναφερθούμε σε μία άλλη χώρα, με την οποία θα έπρεπε να απασχολείται πολύ περισσότερο η κοινή γνώμη, από ότι με την Ελλάδα – στην Ισπανία. Υπάρχουν φυσικά αρκετά άλλα κράτη εντός (Ιταλία, Βρετανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία κλπ.) και εκτός Ευρώπης (Τουρκία, Βραζιλία, Ν. Αφρική, Κίνα, Ινδονησία, Ινδία, Μαλαισία, Σιγκαπούρη κλπ.), τα οποία αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα σήμερα – είναι όμως αδύνατον να τα συμπεριλάβουμε σε ένα μόνο κείμενο. Αναλυτικότερα για την Ισπανία τα εξής:

Η ΙΣΠΑΝΙΑ
Η Ισπανία είναι μία εξαιρετικά συμπαθής χώρα, η οποία γνωρίζουμε ότι είναι αντιμέτωπη με πολύ μεγαλύτερα προβλήματα, από αυτά της Ελλάδας – κυρίως επειδή το αδύνατο σημείο της, ο ιδιωτικός τομέας, χαρακτηρίζεται ως απελπιστικά υπερχρεωμένος.
Διαπιστώνοντας όμως ότι, αντιμετωπίζεται από την ηγεσία της Ευρωζώνης με εντελώς διαφορετικό τρόπο, από ότι η πατρίδα μας (μη υπαγωγή της στο ΔΝΤ, απ’ ευθείας ενίσχυση των τραπεζών της από το μηχανισμό στήριξης κλπ.), έχουμε την άποψη πως δεν είναι καθόλου δίκαιο. Πόσο μάλλον όταν πολλά από τα οικονομικά μεγέθη της πιθανότατα «παραποιούνται», ενδεχομένως με την ανοχή εάν όχι με τη συμμετοχή της Γερμανίας - με στόχο την απόκρυψη των τεράστιων κινδύνων που απειλούν, μέσω αυτής και όχι μόνο, τη ζώνη του ευρώ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με διαπιστώσεις των ίδιων των Ισπανών, υπάρχουν ορισμένες «παραδοξότητες» στις στατιστικές της χώρας τους. Για παράδειγμα, τα φορολογικά έσοδα του κράτους μειώθηκαν κατά 5,7% του ΑΕΠ την περίοδο 2007-2011, παρά το ότι αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι φόροι. Το γεγονός αυτό είναι ακόμη πιο «ύποπτο», επειδή στην Ελλάδα τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν την ίδια περίοδο κατά 1,3% του ΑΕΠ – αν και η πατρίδα μας έχει πληγεί από την ύφεση πολύ περισσότερο.
Το τελευταίο έτος (2012), παρά το ότι οι φόροι στην Ισπανία αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, τα φορολογικά έσοδα παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα – κάτι που, σε συνδυασμό με τα υπερβολικά επίπεδα ανεργίας, δημιούργησε εύλογα την εντύπωση ότι, το πραγματικό μέγεθος της πτώσης του ΑΕΠ της χώρας (ύφεση), είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, από αυτό που δηλώνεται επίσημα.
Αναλυτικότερα, το μέγεθος της ανεργίας στην Ισπανία είναι σχεδόν ανάλογο με αυτό της Ελλάδας, έχοντας αυξηθεί με τον ίδιο σχεδόν ρυθμό. Εν τούτοις η ύφεση στην Ελλάδα, η πτώση δηλαδή του ΑΕΠ, είναι κατά πολύ μεγαλύτερη, από αυτήν που ανακοινώνει επίσημα η Ισπανία – γεγονός που δεν είναι καθόλου εύκολο να ερμηνευθεί.
Στα πλαίσια αυτά, ερευνήθηκαν τα στατιστικά στοιχεία των τριών μεγαλύτερων κλάδων της Ισπανίας: των κατασκευών, της βιομηχανίας και των υπηρεσιών.Και στους τρεις αυτούς τομείς χρησιμοποιήθηκαν οικονομικοί δείκτες βασισμένοι στην αγορά (όπως, για παράδειγμα, η κατανάλωση τσιμέντου), οι οποίοι τοποθετήθηκαν απέναντι στους επίσημους δείκτες – έτσι ώστε να μελετηθεί ιστορικά η εξέλιξη, ιδιαίτερα δε η σχέση μεταξύ τους. Τα αποτελέσματα ανά κλάδο ήταν τα εξής:
(α)  Κατασκευές: Όπως φαίνεται από το διάγραμμα Ι που ακολουθεί (μαύρη γραμμή οι επίσημες στατιστικές της κυβέρνησης, μπλε της αγοράς), η εξέλιξη της κατανάλωσης του τσιμέντου με κριτήριο την αγορά, μεταξύ των ετών 1993 και 2008 ήταν παρόμοια, συγκρινόμενη με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της χώρας (ISCOF).
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ Ι – ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ Ι - ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - analyst.gr
Εν τούτοις, μετά το 2008, η κατανάλωση του τσιμέντου με κριτήριο την αγορά, μειώθηκε με ραγδαίο ρυθμό – ενώ η αντίστοιχη, σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, μειώθηκε πολύ πιο ήπια. Συμπερασματικά λοιπόν, ο τζίρος στον κλάδο των κατασκευών ήταν κατά πολύ χαμηλότερος, από αυτόν που ανακοίνωσε επίσημα η κυβέρνηση της χώρας (περίπου 62 για την κυβέρνηση και 38 για την αγορά).
(β)  Βιομηχανία: Εδώ (διάγραμμα ΙΙ) συγκρίνεται ο δείκτης της βιομηχανικής παραγωγής (IPI), με έναν επίσημο δείκτη, ο οποίος αποτελείται από διάφορους άλλους δείκτες – με τον ISA δηλαδή, το «συνθετικό» δείκτη της βιομηχανίας.
ΔΙΑΗΡΑΜΜΑ ΙΙ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΔΙΑΗΡΑΜΜΑ ΙΙ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - analyst.gr
Όπως ακριβώς και στον προηγούμενο δείκτη (κατασκευές), η σύγκριση δείχνει μία ομοιόμορφη εξέλιξη έως το έτος 2008 – γεγονός όμως που αλλάζει ραγδαία μετά το 2008. Με κριτήριο λοιπόν την αγορά, η μείωση του τζίρου στη βιομηχανία ήταν κατά πολύ υψηλότερη, από αυτήν που ανακοίνωσε επίσημα η κυβέρνηση (περίπου 88 για την κυβέρνηση, μαύρη γραμμή και 70 για την αγορά, μπλε γραμμή).
(γ)  Υπηρεσίες: Στον κλάδο αυτό οι διαφορές (διάγραμμα ΙΙΙ) ήταν κατά πολύ μεγαλύτερες – γεγονός εξαιρετικά σημαντικό, αφού ο συγκεκριμένος τομέας συμβάλλει περισσότερο στο ΑΕΠ της Ισπανίας.
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΙΙΙ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΙΙΙ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - analyst.gr
Ειδικότερα, ενώ ο επίσημος δείκτης (ISS) αυξάνεται το 2009, μετά από μία μικρή πτώση, ο βασιζόμενος σε στοιχεία της αγοράς δείκτης (IASS) σχεδόν καταρρέει - από το 103 που ανακοίνωσε επίσημα το κράτος, στο 65. Αυτό σημαίνει ότι, ο τζίρος στον κλάδο των υπηρεσιών έπεσε πάρα πολύ – παρά το ότι οι στατιστικές της κυβέρνησης ισχυρίζονται το αντίθετο.
Σύμφωνα τώρα με την έρευνα, εάν υποθέσει κανείς ότι οι δείκτες και στους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας (γεωργία, παραγωγή κλπ.) παρουσιάζουν ανάλογες διαφορές, τότε το ΑΕΠ της Ισπανίας θα ήταν κατά 21% χαμηλότερο από αυτό που ανακοινώνει επίσημα η κυβέρνηση - κάτι που θα σήμαινε με μεγάλη πιθανότητα ότι, η ισπανική κυβέρνηση «παραποιεί» τα στατιστικά στοιχεία της χώρας της σε μεγάλο βαθμό.
Εάν όμως το ΑΕΠ είναι κατά 21% χαμηλότερο (μία μείωση ανάλογη με αυτήν της Ελλάδας, η οποία έχει το ίδιο ποσοστό ανεργίας), τότε εξηγείται γιατί τα φορολογικά έσοδα είναι χαμηλότερα, παρά την αύξηση των φόρων - επίσης γιατί η ανεργία είναι τόσο υψηλή, κάτι που είναι αδύνατον να εξηγηθεί με βάση το ΑΕΠ που ανακοινώνει η κυβέρνηση.
Βέβαια, εάν το ΑΕΠ είναι χαμηλότερο από αυτό που δηλώνεται επίσημα, τότε το έλλειμμα ύψους 3,9% που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το πρώτο εξάμηνο του 2013 είναι αναληθές - όπως επίσης το δημόσιο χρέος, σε σχέση με το ΑΕΠ.
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Έχοντας σε κάποιο βαθμό πεισθεί από την τεκμηρίωση των ίδιων των Ισπανών ότι, η κυβέρνηση παραποιεί τις στατιστικές της χώρας της, όπως πιθανότατα συμβαίνει και σε πολλά άλλα κράτη της Ευρωζώνης, ειδικά σε αυτά που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα (Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία κλπ.), θεωρούμε εντελώς άδικη την αντιμετώπιση της Ελλάδας.
Γνωρίζοντας δε ότι είναι η μοναδική χώρα, η οποία υποχρεώθηκε να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων της σε τέτοιο βαθμό (διάγραμμα IV), παρά το ότι η ενέργεια αυτή επιδείνωσε τα μέγιστα την ύφεση, είμαστε της άποψης πως πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να «ενσαρκώνουμε» το ρόλο του πειραματόζωου και του ανόητου θύματος της Δύσης.
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ IV
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ IV - analyst.gr
Εξέλιξη των μισθών (κόκκινη γραμμή) και της απασχόλησης (μπλε γραμμή)
Όπως φαίνεται από το διάγραμμα IV (πηγή: Journal of Economic Perspectives - Eurostat), οι μέσοι μισθοί στην Ελλάδα καταρρέουν κυριολεκτικά μετά το 2010 – στην Ιρλανδία παραμένουν σχεδόν αμετάβλητοι (ελαφρά άνοδος), ενώ τόσο στην Πορτογαλία, όσο και στην Ισπανία αυξάνονται.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι τα προβλήματα της χώρας μας είναι τα μικρότερα μεταξύ των παραπάνω χωρών, τεκμηριώνει με τον καλύτερο τρόπο τόσο την άδικη αντιμετώπιση μας από το ΔΝΤ και τη Γερμανία, όσο και το έγκλημα που διαπράττεται - με κυριότερο θύμα το φτωχότερο πληθυσμό της χώρας.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Ολόκληρος ο πλανήτης είναι ένα καζάνι που βράζει – ενώ έχει ξεκινήσει η αλυσιδωτή πυρηνική έκρηξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος, το οποίο κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι αναμφίβολα η υπερχρέωση των Η.Π.Α., η οποία θα αντιμετωπισθεί πιθανότατα με τη διεξαγωγή πολέμων σε πολλές διαφορετικές περιοχές του πλανήτη – με στόχο την «κλοπή» ενεργειακών αποθεμάτων, κεφαλαίων, καθώς επίσης άλλων περιουσιακών στοιχείων εκείνων των χωρών, οι οποίες θα τοποθετηθούν στο στόχαστρο της υπερδύναμης.
Περαιτέρω, εάν σκεφθεί κανείς ότι, το 45% των ομολόγων που εκδίδει η Fed για τη χρηματοδότηση της αμερικανικής οικονομίας, ευρίσκονται στα χέρια τρίτων χωρών (Κίνα, Ιαπωνία κοκ.), οι οποίες έχουν ήδη αντικαταστήσει τα μακροπρόθεσμα (δεκαετή κλπ.) με βραχυπρόθεσμα, έτσι ώστε να είναι κοντά στην «πόρτα εξόδου», θα κατανοήσει ότι δεν είμαστε καθόλου μακριά από το τέλος. Πόσο μάλλον όταν τα επιτόκια δανεισμού των Η.Π.Α. έχουν ξεπεράσει το 2%, αυξάνοντας το έλλειμμα και το χρέος, καθώς επίσης καθιστώντας όλο και πιο δύσκολη την εξυπηρέτηση τους
Αμέσως μετά ακολουθεί η Ιαπωνία – η οποία πολύ δύσκολα θα αποφύγει τη χρεοκοπία, συμπαρασέρνοντας ολόκληρο τον πλανήτη. Περαιτέρω, η ξαφνική φυγή των κεφαλαίων από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες (Ινδία, Τουρκία κλπ.), έχει οδηγήσει ήδη στη ραγδαία πτώση της ισοτιμίας των νομισμάτων τους – γεγονός που αυξάνει τα εξωτερικά χρέη τους σε δολάρια ή ευρώ, τον πληθωρισμό, τις τιμές των τροφίμων κοκ.
Στα πλαίσια αυτά, οι κίνδυνοι για την πατρίδα μας είναι εξαιρετικά μεγάλοι – ειδικά επειδή κυβερνάται απολυταρχικά από τους δανειστές της οι οποίοι, όπως φαίνεται, τη χρησιμοποιούν ως «παραπέτασμα καπνού» για την κάλυψη των δικών τους προβλημάτων. ‘Όπως υποθέτουν αρκετοί δε, κρίνοντας από την επιλογή υπουργών εκ μέρους του πρωθυπουργού, οι οποίοι τάσσονταν ευθέως υπέρ του ΔΝΤ, οι δανειστές δεν ελέγχουν μόνο την κυβέρνηση από το παρασκήνιο, αλλά έχουν φτάσει στο σημείο ακόμη και να διορίζουν τα μέλη της.
Δυστυχώς, εάν η κατάσταση αυτή συνεχισθεί, χωρίς να υπάρξει αντίδραση εκ μέρους των Ελλήνων, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με εξαιρετικά επώδυνες συνθήκες – τις οποίες σήμερα δεν μπορούμε καν να φανταστούμε.
Φυσικά ευχόμαστε να κάνουμε λάθος και να είμαστε υπερβολικοί, διατυπώνοντας τέτοιους φόβους – αν και δεν είναι ίσως τόσο αρνητικό το να προετοιμάζεται κανείς για τα χειρότερα, λειτουργώντας με στόχο να αποφευχθούν τελικά.
Υστερόγραφο: Εάν στην δραματική πτώση των αμοιβών των Ελλήνων εργαζομένων, συνυπολογίσουμε την τεράστια μείωση όλων των εισοδημάτων (ενοίκια, κέρδη επιχειρήσεων κλπ.), όλων των λοιπών «αξιών» (τιμές ακινήτων, μετοχές κοκ.), τους υπέρογκους άμεσους και έμμεσους φόρους, τα χαράτσια,καθώς επίσης όλες τις άλλες επιβαρύνσεις, σε συνδυασμό με τη μείωση της ανταποδοτικότητας του δημοσίου (περιορισμός του κοινωνικού κράτους), τότε μόνο ως «σκόπιμα εγκληματικά» μπορεί να περιγράψει κανείς τα μέτρα και τα μνημόνια που επιβλήθηκαν – σε καμία περίπτωση ως απλά λανθασμένα, όπως αποδέχεται για πολλοστή φορά το ΔΝΤ (κανένας δεν θα μπορούσε να μας πείσει ότι, οι σχεδόν 10.000 οικονομολόγοι που απασχολεί η Παγκόσμια Τράπεζα, ο «εντολέας» ουσιαστικά του ΔΝΤ, καθώς επίσης τα δικά του στελέχη, έκαναν δήθεν λάθη στους υπολογισμούς τους).
Πόσο μάλλον αφού διαπιστώνεται ότι, όλες αυτές οι επιβαρύνσεις όχι μόνο δεν «πιάνουν τόπο», όχι μόνο δεν διορθώνουν τίποτα αλλά, αντίθετα, επιδεινώνουν ραγδαία τα μεγέθη της οικονομίας μας – με το δημόσιο χρέος στο τέλος του έτους να πλησιάζει το 200% του ΑΕΠ, από 112,9% το 2008 και παρά τις δύο διαγραφές / haircut  (πολύ περισσότερο εάν συνυπολογίσει κανείς τις πραγματικές ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών).

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ (ΒΙΤΑΜ)!!! ΛΕΣ;;;


Προσοχή μαργαρίνη! Μια πλαστική ουσία!

Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης.
Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση.

Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου. Πρόσθεσαν... χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.

Γνωρίζετε τι διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνη;
Συνεχίστε να διαβάζετε, έχει πολύ ενδιαφέρον

1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.

2) Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης.

3) Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία.

4) Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά.

5) Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που του βάζουν.

6) Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει ποιο νόστιμα.

7) Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη είναι μόνο εκατό χρονών.

8) Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέa (trans fatty acids).

9) Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφaνιαiaς νόσου.

10) Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL
(καλή χοληστερίνη).

11) Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές.

12) Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.

13) Μειώνει την αντίδραση των αντί-σωμάτων.

14) Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης.

Το πολύ ενδιαφέρον μέρος
Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό.
Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της. Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωσης (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους σύνθεση) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα.

Κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας.
Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά, ή στο γκαράζ. Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε το εξής: καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν.
Δεν σαπίζει, ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικρό-οργανισμοί.

Γιατί; Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία. Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για όλα τα είδη μαργαρινών που κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και για τα προϊόντα που διαφημίζονται και χρησιμοποιούνται για τη μάχη εναντίον της χοληστερίνης.

Πηγή

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΓΕΛΕΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 
Ακολουθούν 10 ειδήσεις για γέλια και για κλάματα που κυκλοφόρησαν από 14 – 25 Αυγούστου 2013. Θα επανέρχομαι όποτε η ειδησεογραφία με προκαλεί.

Κατά αντίστροφη σειρά γελοιότητας έχουμε και λέμε:


Είδηση Νο 10 – στον επόμενο τόνο…

Βρετανία: Πλήρωσαν 29.000 ευρώ για να μάθουν ...την ώρα!

Το βρετανικό υπουργείο Αμύνης πλήρωσε τηλεφωνικό λογαριασμό 29.000 ευρώ για κλήσεις που έγιναν προς τον αριθμό ‘123’ που ανακοινώνει την ώρα, μολονότι είχε απαγορευτεί στους υπαλλήλους να καλούν την υπηρεσία αυτή.

Το υπουργείο είχε απαγορεύσει από τον Μάρτιο του 2012 τις κλήσεις στο ‘123’, αλλά δεν εισακούστηκε. Έτσι κλήθηκε να πληρώσει 22.000 ευρώ για το 2012 και άλλες 7.000 για φέτος. Η κάθε κλήση προς τον αριθμό που ανακοινώνει την “ώρα Βρετανίας” στοιχίζει 0,35 ευρώ.

Τα τελευταία 2,5 χρόνια οι υπάλληλοι έκαναν 130.000 κλήσεις στον αριθμό αυτό, που σημαίνει ότι έκαναν 135 κλήσεις την ημέρα, ή περίπου 3 κάθε δέκα λεπτά της ώρας - κάθε εργάσιμη ημέρα.

…………………………


Όλα άλλαξαν όταν κάποιος υπάλληλος πρότεινε μια απίστευτη ιδέα: να αγοράσουν ρολόι τοίχου!!! Στην αρχή όλοι σάστισαν, κάποιοι έκλαιγαν από τη χαρά τους, ενώ δύο από αυτούς λιποθύμησαν!

Μετά από προσπάθειες μηνών συγκεντρώθηκε ποσό £5 και σήμερα ένα στρογγυλό ρολόι με ευανάγνωστες ενδείξεις και πανέμορφους δείκτες κοσμεί τον τοίχο του υπουργείου.

Οι δύο ακόμη να συνέλθουν.


Είδηση Νο 9 – είναι επειδή έλειπα

Μέρκελ: “Αν ήμουν στο παιχνίδι, δεν θα ερχόταν ισοπαλία η Σάλκε με τον ΠΑΟΚ”

Η Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας στην Ανατολική Γερμανία όπου βρισκόταν, σχολίασε το 1-1 της Σάλκε με τον ΠΑΟΚ, λέγοντας: «Κανονικά, θα έπρεπε να ήμουν κι εγώ στο παιχνίδι – τότε δεν θα τελείωνε 1-1».


Γιατί να το πει αυτό η Γερμανίδα Καγκελάριος;

α) Θα φορολογούσε το γκολ του ΠΑΟΚ και δεν θα μέτραγε για 1;

β) Οι παίκτες της Σάλκε θα έπαιζαν καλύτερα για να ευχαριστήσουν την αυτοκράτειρα;

γ) Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν θα ήσαν συγκεντρωμένοι γιατί αν την εντόπιζαν στις κερκίδες θα της έδειχναν τα αρ#ίδια τους;


Μείνετε συντονισμένοι. Αναμένονται συγκλονιστικές εξελίξεις καθώς όλες οι γερμανικές ομάδες ζητάνε να τους ακολουθεί η Μέρκελ!
 


Είδηση Νο 8 – ξέρεις τι κοιτάς;

Απάτη σε ζωολογικό πάρκο: Το λιοντάρι ήταν... σκύλος




Μια ιδιαίτερη περίπτωση απάτης ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Ζωολογικό πάρκο στην Κίνα ξεγελούσε τους επισκέπτες του παρουσιάζοντας έναν σκύλο για... αφρικανικό λιοντάρι.

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν ο θιβετιανός σκύλος, ο οποίος εμφανιζόταν ως σπάνιο είδος αφρικανικού λιονταριού άρχισε να …γαβγίζει!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Beijing Youth Daily η υπόθεση ήρθε στο φως όταν μια μητέρα επισκέφτηκε το πάρκο της πόλης Louhe με το γιο της. Πλησιάζοντας το κλουβί του «λιονταριού», μάνα και γιος έμειναν έκπληκτοι από το... γάβγισμα του σκύλου.

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο σκύλος αντικατέστησε το αυθεντικό λιοντάρι, όταν το τελευταίο μεταφέρθηκε σε κέντρο αναπαραγωγής.

Όμως αυτό δεν ήταν το μοναδικό λάθος που εντόπισαν οι επισκέπτες του πάρκου: μια λευκή αλεπού βρισκόταν στο καταφύγιο μιας λεοπάρδαλης, ενώ ένας ακόμη σκύλος είχε πάρει τη θέση ενός... λύκου.

…………………………


Όταν λέμε ότι όλα τα κινέζικα είναι ‘μαϊμού’ πως το καταλαβαίνεις;

Τις προάλλες οι επισκέπτες κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν πίσω από καμηλοπάρδαλη βρήκαν ετικέτα “For Jumbo - Hellas”.


Είδηση Νο 7 – λειτουργεί ως τιρμπουσόν

Εξορκιστής διώχνει τους δαίμονες με το…

Ένας αυτοαποκαλούμενος κυνηγός φαντασμάτων συνελήφθη στο Guangzhou  της Κίνας αφού χρέωσε μια νεαρή γυναίκα 20,000 yuan ($3,279) για να εξορκίσει τα φαντάσματα μέσα …στον κόλπο της με το …πέος του!

Το θύμα κατηγορεί τον “επαγγελματία εξορκιστή” Huang Jianjun, ότι όταν τον επισκέφθηκε προκειμένου να την βοηθήσει στα επαγγελματικά της, ο άνδρας τής είπε να γδυθεί και να ξαπλώσει για την εξετάσει.

Στη συνέχεια ο Jianjun της είπε ότι ο κόλπος της ήταν γεμάτος …δαίμονες και ότι ο μόνος τρόπος να τα απομακρύνει ήταν με το πέος του! Ο Jianjun επιχείρησε να την βιάσει, αλλά η γυναίκα κατάφερε να διαφύγει και ειδοποίησε τις αρχές. Ωστόσο ο Jianjun υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να έχει στύση λόγω προβλημάτων υγείας.

Η απίστευτη - από κάθε άποψη - υπόθεση έχει πάρει τη δικαστική οδό.

…………………………


Φαντάσου τώρα μέσα σε γυναικείο κόλπο τη μπάμια ενός κινέζου και μάλιστα χωρίς στύση. Μάλλον τα φαντάσματα τρομάζουν και φεύγουν τρέχοντας!



Είδηση Νο 6 – στις πόσες διαγράφεσαι;

Έφεση Κεδίκογλου κατά της διαγραφής του από την ΕΣΗΕΑ

Έφεση κατά της απόφασης της ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει στη διαγραφή του από τις λίστες των δημοσιογράφων, λόγω της στάσης που κράτησε στο θέμα της ΕΡΤ και όσων υποστήριξε σε κατά καιρούς δηλώσεις του, κατέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, Σίμος Κεδίκογλου.

Στο πολυσέλιδο κείμενο που κατέθεσε στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο, ο Σίμος Κεδίκογλου χαρακτηρίζει την απόφαση διαγραφής του άκυρη, ανυπόστατη και αόριστη, αναρωτιέται αν ελέγχθηκε με την ιδιότητα του δημοσιογράφου και μέλους της ΕΣΗΕΑ ή του πολιτικού και κυβερνητικού εκπροσώπου, και τονίζει ότι  θεωρεί πως διεγράφη επειδή διαφώνησε με την άποψη της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΕΣΗΕΑ.

…………………………


Η υπερασπιστική γραμμή του (α)Σίμου θα στηριχτεί στο γεγονός ότι πριν κλείσει την ΕΡΤ είχε αποστείλει υπόμνημα στην ΕΣΗΕΑ ζητώντας να διαγράφεται από τις λίστες της μόνο όποιος απολύει περισσότερους από 4.742 εργαζόμενους.

Η αίτησή του απορρίφθηκε, απέλυσε μονάχα 2.653 (αστείο νούμερο) και για το λόγο αυτό πιστεύει ότι στοχοποιήθηκε.

Αν εμμείνει η ΕΣΗΕΑ στην απόφασή της ο κ. (α)Σίμος Ξεφτίλογλου σκέφτεται σοβαρά να επαναλειτουργήσει το “Μπράβο Ρούλα”, ούτως ώστε στο πλευρό της κας Κορομηλά να κάνει μια νέα αρχή.



Είδηση Νο 5 – κεράσματα

Λε Πα: “Στους φίλους μας θα κόψουμε απόδειξη;”

Λουκέτο για 48 ώρες έβαλε το ΣΔΟΕ σε μεγάλο νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του αεροδρομίου, όπου τραγουδούσε ο Λευτέρης Πανταζής. 

Κατά τη διάρκεια ελέγχου, οι άντρες του Σώματος διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις και αμέσως δόθηκε η εντολή να σφραγιστεί το νυχτερινό κέντρο. Όπως ανέφερε μάλιστα σε ρεπορτάζ του το Mega, σε 17 τραπέζια, στα οποία ο λογαριασμός ξεπερνούσε τα 1.000 ευρώ, δεν υπήρχε ούτε μία απόδειξη.

Ο γνωστός τραγουδιστής από την πλευρά του, εμφανίστηκε οργισμένος για την απόφαση του ΣΔΟΕ γιατί, όπως υποστηρίζει, οι αποδείξεις που δεν κόπηκαν, ήταν ...κεράσματα.

“Έχουμε και πέντε φίλους που τους κερνάμε. Εσείς, αν ερχόσασταν η μάνα σας δεν θα την κερνούσατε; Θα κόβατε απόδειξη; αναρωτήθηκε ο Λευτέρης Πανταζής.

…………………………


Στα μπροστινά τραπέζια κάθονταν οι παππούδες του Λε Πα με 6 νοσοκόμους, τραυματιοφορέα και καρδιολόγο.

Στο 12άρι από πίσω πρώην γκόμενες που ότι έπιναν ήταν κερασμένα από τον καλλιτέχνη για να σβήσουν τον πόνο τους.

Αριστερά κάτι γείτονες. Επίσης κερασμένα για να τον αφήνουν να παρκάρει.

Στο βάθος φιλαράκια από το στρατό, το προνήπιο και αυτός που του φύτεψε μαλλιά. Λεφτά από αυτούς δεν παίρνεις!


Λευτέρη μου, αν κάθε Παρασκευοσάββατο κερνάτε εκεί μέσα από ένα 20χίλιαρο, πολύ σύντομα σάς βλέπω στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής!



Είδηση Νο 4 – ευκαιρίες

Η χειρότερη αγγελία εργασίας στον κόσμο!

Η εύρεση εργασίας έχει γίνει εφιάλτης για εκατομμύρια ανθρώπους, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Οι απελπισμένες προσπάθειες των ανέργων να βρουν δουλειά έχει γεμίσει με θράσος πολλούς εργοδότες που βρίσκουν ευκαιρία να εκμεταλλευθούν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς μία πραγματικά θλιβερή (ή εξοργιστική) αγγελία που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στις βρετανικές εφημερίδες για μία θέση μαθητείας στην εκδοτική επιχείρηση Dalkey Archive Press.

Ο εργοδότης «υπόσχεται» εργασία χωρίς ωράριο, χωρίς ρεπό χωρίς άδειες και χωρίς …αμοιβή!

Η δημοσίευση της αγγελίας έχει προκαλέσει πλήθος οργισμένων αντιδράσεων, όχι μόνο από εργαζόμενους, αλλά και από άλλους εργοδότες και υψηλόβαθμα στελέχη εκδοτικών επιχειρήσεων.

Το πιο θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι έχουν ήδη υπάρξει αρκετοί νέοι που έχουν απαντήσει στην αγγελία.

…………………………


Οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το μαστίγιο, τις αλυσίδες και τα προφυλακτικά. Για τους “δύσκολους” το λιπαντικό το βάζουμε εμείς, με μια μικρή επιβάρυνση.



Είδηση Νο 3 – σημειώθηκε πρόοδος

Και «τρίτο φύλο» στα πιστοποιητικά γέννησης στη Γερμανία

Η Γερμανία πρόκειται να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα δώσει στους γονείς μια τρίτη επιλογή όσον αφορά τον τρόπο που θα αναγράφεται το φύλο στα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών: Πλέον εκτός από τις συνήθεις επιλογές άρρεν και θήλυ, θα υπάρχει και η επιλογή «ακαθόριστο».

Από το Νοέμβριο θα υπάρχει σε όλη τη Γερμανία η δυνατότητα να αφεθεί το πεδίο του φύλου κενό, στα πλαίσια της προσπάθειας να παρέχεται στα παιδιά που γεννιούνται με χαρακτηριστικά και των δύο φύλων η δυνατότητα να επιλέξουν αργότερα τα ίδια αν θέλουν να θεωρούνται άνδρες ή γυναίκες. Ο νέος νόμος ορίζει επίσης ότι τα άτομα μπορούν να επιλέξουν να παραμείνουν «ακαθόριστου» φύλου για όλη τους τη ζωή.

…………………………


Φαίνεται πως η μέχρι σήμερα νομοθεσία της προοδευτικής αυτής χώρας δεν επέτρεπε στους πολίτες της την αλλαγή φύλλου και ταυτότητας. Έπρεπε λοιπόν να θεσμοθετηθεί η ουδετερότητα και η μετέπειτα επιλογή. Σύμφωνα με το νέο αυτό νόμο, θα έχει το δικαίωμα ο κάθε γερμανός όταν ερωτάται για το φύλλο του να δηλώνει …‘τίποτα’!

Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω το γερμανικό πολιτισμό;

Μια απορία έχω μόνο: αν τύχει και κάποιος ακαθόριστου φύλλου γερμανός τύχει να είναι ταυτόχρονα ένας από τους 100.000 επίσημα καταγεγραμμένους κτηνοβάτες, οφείλει να διασταυρώνεται με αρσενικό ή θηλυκό γουρούνι/σκύλο/άλογο/πιγκουίνο/αρουραίο, ή μήπως πρέπει να είναι ακαθορίστου φύλλου και το ζώο;



Είδηση Νο 2 – όχι, πες μου, αυτό το ‘ξερες;

Άδωνις Γεωργιάδης: «Αν γίνει έστω και μία απόλυση θα παραιτηθώ»

«Αν γίνει έστω και μία απόλυση στον χώρο της Υγείας θα παραιτηθώ» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός είπε ότι εντός του 2013 θα λειτουργήσουν στην Αττική 6-7 αστικού τύπου κέντρα υγείας για τα απλά περιστατικά, τονίζοντας ότι «το νοσοκομείο είναι χώρος που πρέπει να αποφεύγουμε γιατί είναι εστία μικροβίων» και ότι «θα πρέπει να πηγαίνει κανείς όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

…………………………


Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον εθνικό μας καραγκιόζη για την πολύ σημαντική αυτή πληροφορία.

Όλοι εσείς που πηγαίνατε μέχρι σήμερα στα νοσοκομεία για περίπατο, καφέ, windsurfing, καλλιτεχνικό πατινάζ, αναρρίχηση, κουτσομπολιό, να βγάλετε γκόμενα, να χαζέψετε βιτρίνες, ή για να γελάσετε με καθετήρες, ουροσυλλέκτες και ράμματα να το κόψετε! Σας ενημερώνουμε ότι τα νοσοκομεία εκτός από χώροι αναψυχής πιθανότατα να έχουν και μικρόβια.


(Σημείωση: Θα παραιτηθώ από το Υγείας και θα πάω σε άλλο. Δεν με ενδιαφέρει τι κατάλαβες εσύ)


Υστερόγραφο προς Μπουμπούκο: Μήπως μπορείς να βάλεις κάποιον από τους  μαλάκες που σέρνεις πίσω σου να μας εξηγήσει τι εννοούσες εδώ;



Είδηση Νο 1 – μιλάνε και οι κώλοι

Τζήμερος για Σταυρίδη: Ιδανικός τύπος για να τον μισούν οι Έλληνες κομπλεξικοί

Ως τον ιδανικό χαρακτήρα για να τον μισούν οι «Έλληνες κομπλεξικοί» περιγράφει τον αποπεμφθέντα Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιο Σταυρίδη, ο Θάνος Τζήμερος σε άρθρο του:

Γράφει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημιουργία Ξανά: «Ο Σταυρίδης δέχθηκε τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ. Γιατί το έκανε; Γιατί πιστεύει, εδώ και χρόνια, στην αξία των μεταρρυθμίσεων. Δεν τις ανακάλυψε χτες, ούτε του τις έμαθε η Τρόικα. Δεν το έκανε για την "καρέκλα". Από καρέκλες ο Σταυρίδης, να φαν κι οι κότες. Πρόεδρος ή Διευθύνων Σύμβουλος σε ένα σωρό εταιρείες: στη Lavipharm, στην "Αιγαίον", στα Τσιμέντα Ηρακλής στα Ελληνικά Πετρέλαια, στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου, στην ΕΥΔΑΠ.

Αν προσθέσεις τις σπουδές στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, τα μεταπτυχιακά και τις 5 ξένες γλώσσες που μιλάει, ο Σταυρίδης είναι ο ιδανικός χαρακτήρας για να τον μισούν οι Έλληνες κομπλεξικοί. Οι "αριστεροί", γιατί τους χαλάει την πιάτσα. Μα να ψηφίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την εταιρεία του (τους) ως το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για να ζει κανείς; Πού είναι ο ανάλγητος επιχειρηματίας που τους μαθαίναν στην καθοδήγηση; Αλλά και τα παιδιά του δεξιού κομματικού ή του ακαδημαϊκού σωλήνα έχουν κάθε λόγο να μην τον "πάνε": δεν έχουν κάνει ούτε το ένα εκατοστό απ' όσα έχει κάνει στη ζωή του. Στουρνάρες και Μηταράκηδες ο Σταυρίδης τους τρώει για ορεκτικό και του φαίνονται και άνοστοι».

…………………………


Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος λοιπόν ο Σταυρίδης σε ένα κάρο εταιρείες που είτε βάρεσαν κανόνι είτε ξεπουλιούνται στον πρώτο πούστη που εμφανίζεται!

Πάντως η κουράδα που παριστάνει το δικηγόρο του Σταυρίδη, απ’ όσο θυμάμαι δεν επέστρεψε στους Έλληνες κομπλεξικούς τα 750 χιλιάρικα (!!!) που πήρε όταν συγκέντρωσε στις εκλογές εκείνο το ιλιγγιώδες ποσοστό του …1,59% !!!

Είναι επειδή οι κομπλεξικοί εκτός από κόμπλεξ παράγουν και χρήμα.


Και για να τελειώνουμε.

Κανένας δεν είπε ότι ο Σταυρίδης δεν έχει πτυχία, δεν μιλάει ξένες γλώσσες, δεν λάτρευε πάντα τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν ηδονίζεται με το πλιάτσικο, ή δεν έχει λεφτά  (άλλο αν είναι καρμοίρης).

Αυτό που όλοι είπαν (ακόμη και ξένα ΜΜΕ, ξεστραβώσου!) είναι ότι όταν πηδιέσαι πρέπει να κλείνεις τα παράθυρα και να ανοίγεις το πικάπ.

Μη βγάζεις φωτογραφίες και τις πετάς απ’ τη ταράτσα!

Πηγή