Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΜΑΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ


Ζούμε, προσπαθούμε να επιβιώσουμε ή απλά μπήκαμε σε έναν θάλαμο βασανιστηρίων περιμένοντας να μας καλέσουν οι δήμιοί μας για να μας λυτρώσουν θανατώνοντάς μας;

Γίναμε μέλη μιάς ομάδας χωρών και τελικά διαπιστώνουμε πως αυτή η ομάδα τρέφεται από τις σάρκες της και λειτουργεί με κανόνες που αποφασίζουν οι ισχυροί και που τους επιβάλουν αυτάρεσκα και με απόλυτη σκληρότητα στους υπόλοιπους.


Φάγαμε πολύ παραμύθι τα προηγούμενα χρόνια ότι ο σκοπός της ένωσης και του ευρώ είναι η συναδέλφωση των λαών και μία Ευρώπη ειρήνης και προόδου.

Αυτό ήταν το περιτύλιγμα.

Η πραγματικότητα ήταν άλλη και πολλοί ακόμη και τώρα δεν εννοούν να την αντιληφθούν.
Στόχος της ενοποίησης ήταν να αφαιρεθεί από τους λαούς η δυνατότητα να ελέγχουν το οτιδήποτε. Όλος ο έλεγχος βήμα-βήμα έπρεπε να περάσει σε απρόσωπους "τεχνοκράτες" οι οποίοι θα αποφασίζουν για "το καλό μας" γιατί "αυτοί ξέρουν"

Ο σφαγιασμός της Κύπρου δεν συζητήθηκε σε κανένα κοινοβούλιο, ο λαός της Κύπρου δεν ερωτήθηκε καν, ούτε τέθηκαν υπόψιν του οι εναλλακτικές και οι επιπτώσεις τους.
Σε ένα βράδυ εκτέλεσαν την Κύπρο αναθέτοντας στην αντίστοιχη μαριονέτα που στην Κύπρο λέγεται Αναστασιάδης, απλά να εκτελέσει τις αποφάσεις.

Αυτό το μοντέλο λειτουργίας καθιερώνεται σε όλη την Ευρώπη, καταργώντας κοινοβούλια, σφαγιάζοντας την ελάχιστη επίφαση δημοκρατίας που υπήρχε και ακολουθώντας την μέθοδο της σαλαμοποίησης ώστε οι αντιδράσεις να είναι ελεγχόμενες. Σφαγιάζουμε σήμερα την Κύπρο αλλά "είναι ειδική περίπτωση" μην ασχολείστε οι υπόλοιποι. Θα έρθουμε μετά σε εσάς για την δική σας "ειδική περίπτωση".

Δυστυχώς συνεχίζουμε να τσακωνόμαστε για το εάν ο Τσίπρας είναι χειρότερος από τον Σαμαρά. Αυτά δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο μαριονέτες. Όταν η μία μαριονέτα καεί φέρνουν και τοποθετούν μπροστά μας την επόμενη, που την κατασκεύασε το ίδιο «εργοστάσιο» και έχει τα ίδια «ποιοτικά χαρακτηριστικά» με την προηγούμενη.

Το ευρώ και η Ευρωπαϊκή ένωση πρέπει να εκλείψουν.
Αλλιώς θα εκλείψει η Ελλάδα. Και όχι μόνο.

Είτε θέλουμε να το καταλάβουμε, είτε όχι, ζούμε έναν πόλεμο μετρώντας νεκρούς, βιώνουμε την εξαθλίωση που αυτός μας επιφέρει και παραδόξως είμαστε θύτες και θύματά!!!

Για όσο καιρό δεν θα μπορούμε να αντιληφθούμε πως όλοι μας είμαστε το «καύσιμο» που απαιτείται για να κινηθεί ένα τέρας, δεν θα υπάρξει καμία ελπίδα διαφυγής από το τέλος που κάποιοι προαποφάσισαν για εμάς, χωρίς εμάς. Και αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει, γιατί ποτέ δεν υποχωρεί ο δυνάστης εάν δεν νιώσει πως απειλείται άμεσα από το θύμα του.

Παραμένοντας στην ίδια θέση, της σιωπηλής υποταγής, επιτείνουμε τον χρόνο, μεγαλώνουμε τον πόνο και απομακρυνόμαστε από τα αυτονόητα, τα οποία έχουν ήδη να ομοιάζουν με ευχάριστα όνειρα μέσα σε μία πραγματικότητα που ολισθαίνει καθημερινά προς τον χειρότερο και πλέον επονείδιστο τρόπο αναζήτησης της επιβίωσης.

Μέσα σε αυτό τον εφιάλτη και τον ανείπωτο επερχόμενο πόνο, το μόνο που μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο είναι πως τελικά μέσα από τα δάκρυά μας θα μπορέσουμε να δούμε την αλήθεια και να πάρουμε τις αποφάσεις εκείνες που δεν πήραμε επειδή πιστέψαμε σε υποσχέσεις υπανθρώπων που ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να επιχαίρουν για την καταστροφή που δημιουργούν…

Για να βγούμε από τον θανατηφόρο θάλαμο βασανιστηρίων που σήμερα βρισκόμαστε, απαιτείται να καταλάβουμε πως οι δήμιοι δεν κάνουν εξαιρέσεις. Μόνο εάν κατανοήσουμε πως η λύση στο πρόβλημα δεν είναι απαραίτητα η δική τους, αλλά μπορεί να είναι και κάποια δική μας, μόνο εάν προσπαθήσουμε να μιλήσουμε μεταξύ μας αφήνοντας στην άκρη τις επιτηδευμένα τοποθετημένες (από τους δημίους μας) διαφορές μας, τότε και μόνον τότε θα μπορέσουμε να βρούμε τον δρόμο προς την διάσωσή μας, τον δρόμο προς την ζωή και την αξιοπρέπεια που σήμερα μας κλέβουν οι... "διασώστες" μας.

Αναγνώστης/kostasxan

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΟΖ- ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ


Για περισσότερο από δύο χρόνια, υποστηρίζεται, από μια πληθώρα άρθρων και εκπομπών, αλλά και πολιτικών δυνάμεων, η εξής «θεωρία»: χρειαζόμαστε κατεπειγόντως ανακήρυξη ΑΟΖ που είναι «απαραίτητη» για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Διαθέτουμε τεράστια κοιτάσματα που πρέπει άμεσα να εκμεταλλευθούμε, παρά το καθεστώς «μη βιώσιμου χρέους» και Δανειακών Συμβάσεων, με τη βοήθεια του Ισραήλ και, τελευταίως, φρεγατών και F-15! ‘Ένα αληθινό, διακομματκό μάλιστα, «λόμπυ» «της ΑΟΖ και των πετρελαίων», εσχάτως και των όπλων, συγκροτήθηκε για να υπερασπίσει αυτή την ιδέα.

Tο να έχει κανείς την α’ ή β’ άποψη για τα ελληνοτουρκικά, τα ελληνοϊσραηλινά ή τα ενεργειακά είναι απολύτως θεμιτό σε μια δημοκρατία. ‘Εστω κι αν στην Ελλάδα των συνωστιζόμενων προσωπικών φιλοδοξιών ατόμων, συχνά τελείως ακατάλληλων για τους ρόλους στους οποίους αποβλέπουν, ενίοτε εξαρτημένων από διεθνή συμφέροντα, όποιον πληρώνει καλύτερα τέλος πάντων, δεν μπορεί δυστυχώς να γίνει σοβαρή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα.

Αυτό που δεν είναι θεμιτό, είναι να διασπείρονται ανακρίβειες και ψεύδη. Και όταν αυτά αποκαλύπτονται, από ανθρώπους που αγαπάνε την αλήθεια και την πατρίδα τους, να συνεχίζεται η αναπαραγωγή τους, μαζί και η αναπαραγωγή συκοφαντιών και απειλών εναντίον τους. ‘Ολοι κάνουμε λάθη ή καλοπίστως παραπλανώμεθα. Αν δεν έχουμε το θάρρος να κάνουμε την αυτοκριτική μας, τουλάχιστο ας σιωπούμε. Κρείττον σιγάν, έλεγαν οι Αρχαίοι.

Το «θεμελιώδες ψέμμα»

‘Ολη η θεωρία που προαναφέραμε θεμελιώθηκε επί ενός κραυγαλέου ψέμματος, ότι χρειαζόμαστε ΑΟΖ για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων (στο οποίο προσετέθη μια ολόκληρη σειρά ανακριβών ή παραπλανητικών ισχυρισμών).

Στο άρθρο 77 της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, προβλέπεται ρητώς ότι η κυριότητα και το αποκλειστικό δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων παρέχεται από την υφαλοκρηπίδα που εκτείνεται τουλάχιστο όσο και η ΑΟΖ (200 ν.μ.), είναι φυσικό δικαίωμα των κρατών και δεν χρειάζεται καμία ανακήρυξη, υπάρχει αφ’ εαυτής.

Οι «ΑΟΖολογούντες», καλύτερα «ΑΟΖοπαραπλανούντες», ισχυρίζονται ότι η σύμβαση του 1982 ξεπέρασε την έννοια της υφαλοκρηπίδας όπως περιγράφεται στη σύμβαση του 1958. Αυτό όμως που παραλείπουν να πουν είναι ότι δεν το έκανε με τη θέσπιση της ΑΟΖ, αλλά με τη θέσπιση της νέας έννοιας υφαλοκρηπίδας, όπως την περιγράψαμε στην προηγούμενη παράγραφο.

Το ζήτημα βέβαια, και με την υφαλοκρηπίδα και με την ΑΟΖ, είναι ότι, για να ασκήσεις τα δικαιώματα που απορρέουν από τις έννοιες αυτές, πρέπει να οριοθετήσεις πρώτα με τα αντικείμενα κράτη και το κριτήριο δεν είναι μόνο η «μέση γραμμή», όπως υποστηρίζουν οι «ΑΟΖολογούντες». Εκεί κόλλησε, από τη δεκαετία του 1970, το θέμα με την Τουρκία στο Αιγαίο.

Τι λένε οι νομικοί

‘Εστω και πολύ καθυστερημένα, σήμερα έχουν ανασκευάσει το προφανές ψέμμα των «ΑΟΖολογούντων», σχεδόν όλοι οι ασχολούμενοι με το θέμα.

« Χρειάζεται να κηρύξουμε ΑΟΖ για να μπορέσουμε να εκμεταλλευθούμε πετρέλαιο ή φυσικό αέριο που βρίσκεται έξω από την ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη;», ρωτά το περιοδικό «Επίκαιρα» (τεύχος 127, 22 Μαρτίου 2012) τον κ. Συρίγο που απαντά: «Κατηγορηματικά όχι! Οι πόροι αυτοί βρίσκονται στο υπέδαφος κάτω από το βυθό της θάλασσας και καλύπτονται πλήρως από το καθεστώς της υφαλοκρηπίδας.»

Ο κ. Συρίγος διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών σήμερα. ‘Εχει κάνει διδακτορικό στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Μπρίστολ με θέμα «Νομική και Διπλωματία στο Αιγαίο». Τιμήθηκε από το Δ’ Σώμα Στρατού και το ΓΕΣ για τη συμβολή του στα ζητήματα μειονότητος στη Θράκη και σύνταξης ελληνο-πομακικού λεξικού.

Ο Καθηγητής Τσάλτας, πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, υποστηρίζει στο Βήμα 19.2.2013 «Στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια έχουμε πάθει κάτι που αποκαλώ “ΑΟΖίτιδα”. Είναι γνωστό ότι η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σχετίζεται με την κήρυξη της υφαλοκρηπίδας και όχι της ΑΟΖ, αν και συνηθίζεται η ΑΟΖ να ταυτίζεται με την υφαλοκρηπίδα. Η ΑΟΖ είναι εξίσου σημαντικός θεσμός και είναι σπουδαίο κληροδότημα το να κηρυχθεί, αλλά δεν έχει σχέση με ό,τι βρίσκεται κάτω από τον βυθό, σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας».

Ο ίδιος γράφει στο περιοδικό Φόρειν Αφαίρς (ελληνική έκδοση, Απρίλιος 2012) «Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η μη ανακήρυξη ΑΟΖ από πλευράς Ελλάδας δεν περιορίζει ούτε στο ελάχιστον τα πλήρη κυριαρχικά δικαιώματά της στον υποθαλάσσιο χώρο (βυθό και υπέδαφος), τα οποία κατοχυρώνονται πλήρως από το καθεστώς της υφαλοκρηπίδας…Τα κυριαρχικά δικαιώματα επί της υφαλοκρηπίδας υφίστανται για το παράκτιο κράτος εξ υπαρχής (ab initio) και αυτοδίκαια (ipso facto) ανεξάρτητα από την όποια ρητή διακήρυξη (βλ. άρθρο 77 της Σύμβασης του 1982) [20], ενώ, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να επεκταθούν και πέραν του ορίου των 200 ναυτικών μιλίων της ΑΟΖ. Με απλά λόγια, όλα τα παράκτια κράτη διαθέτουν υφαλοκρηπίδα τόσο για τα ηπειρωτικά τους εδάφη όσο και για τα νησιωτικά, ενώ ΑΟΖ διαθέτουν μόνον εκείνα που το επιθυμούν. Άλλωστε, όπως σαφέστατα διαπίστωσε το Διεθνές Δικαστήριο το 1985 στην υπόθεση οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας Λιβύης – Μάλτας, «…τα δικαιώματα στον υποθαλάσσιο χώρο (βυθό και υπέδαφος) της ΑΟΖ ορίζονται σε πλήρη αναφορά με το καθεστώς της υφαλοκρηπίδας».

“Ολες οι πληροφορίες από την κυβέρνηση συγκλίνουν ότι οδεύουμε προς ανακήρυξη ΑΟΖ. Γιατί σ” αυτή τη συγκυρία;» Την ερώτηση αυτή υποβάλλει η «Εφημερίδα των Συντακτών» στον Χρήστο Ροζάκη, Πρόεδρο του Διοικητικού Δικαστηρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πρώην Υφυπουργό Εξωτερικών, που υπογραμμίζει «Φαντάζομαι διότι τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει η αντίληψη ότι η ΑΟΖ δίνει μια δυνατότητα για την προώθηση των εθνικών συμφερόντων, κυρίως στο επίπεδο της άντλησης των πλουτοπαραγωγικών πόρων του υπεδάφους και φυσικά της εξερεύνησης που θα προηγηθεί στις θαλάσσιες περιοχές που γειτνιάζουν με την Ελλάδα. Τώρα, κατά πόσον αυτό αποτελεί πραγματικά μια απάντηση στο πρόβλημα είναι συζητήσιμο, διότι η δυνατότητα αυτών των ενεργειών μπορεί θαυμάσια να στηριχτεί στην υφαλοκρηπίδα, η οποία είναι ακριβώς ο βυθός και το υπέδαφος στα οποία το κράτος έχει αποκλειστικά δικαιώματα εξερεύνησης και εκμετάλλευσης”…

“Η Ελλάδα δεσμεύεται από τη Σύμβαση του 1982, η οποία έχει μάλιστα μετατραπεί και σε εθνικό δίκαιο. Σύμφωνα με το άρθρο 74, οριοθέτηση σε περίπτωση όπου είναι αντικείμενα γειτονικά κράτη, γίνεται με συμφωνία, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.”

“Η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας καθ” εαυτή δεν προβλέπει μονομερείς ενέργειες στο θέμα της ΑΟΖ»
Στην ίδια συνέντευξη τονίζει ότι προϋπόθεση οριοθέτησης είναι η αποσαφήνιση του εύρους των χωρικών υδάτων.

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών και Καθηγητής Στέλιος Περράκης υπογραμμίζει, κατά τη «Νέα Κρήτη» (18.2.2013)
«Στην υφαλοκρηπίδα περισσότερο απ’ ό,τι στην ΑΟΖ στηρίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, όπως υποστήριξε ο καλεσμένος του Γιώργου Σαχίνη στην εκπομπή “Αντιθέσεις” … ο Στέλιος Περράκης, τονίζοντας ότι μπορεί η ΑΟΖ να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, όμως στην περίπτωση της Ελλάδας η διασφάλιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων διεθνώς στηρίζεται πρώτιστα στην υφαλοκρηπίδα!

Σύμφωνα με τον ίδιο, κυριαρχικά δικαιώματα, είτε τα ασκεί είτε όχι, έχει κάθε παράκτια χώρα στην υφαλοκρηπίδα της. «Η υφαλοκρηπίδα έχει τους πόρους. Ο βυθός και το υπέδαφος. Εκεί θα γίνει η έρευνα. Εκεί θα γίνει η εκμετάλλευση, νότια της Κρήτης αύριο. Ή οπουδήποτε αλλού. Εκεί θα μπει το τρυπάνι»… Ο κ. Περράκης σημείωσε, εξάλλου, ότι η θέση της Ελλάδας και οι γειτονίες διαμορφώνουν την αναγκαιότητα διευθέτησης των ζωτικών χώρων μέσω υφαλοκρηπίδας.

«Η συνθήκη λέει σε εκατό μέρη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι «όταν έχεις να οριοθετήσεις, όταν έχεις να κηρύξεις ΑΟΖ, πρέπει να συνεννοηθείς με αυτόν που είναι δίπλα σου και απέναντί σου.»

Αντίστοιχα επιχειρήματα αναπτύσσουν ο γνωστός και σεβαστός Καθηγητής Αντώνης Μπρεδήμας, ο «θρύλος» της ελληνικής διιπλωματίας Πρέσβης Στοφορόπουλος, ο πρώην Υπουργός Σάκης Πεπονής (που θεωρεί μάλιστα ότι η ΑΟΖ υστερεί της υφαλοκρηπίδας). Την άποψη αυτή έχουν αποδεχθεί και οι γνωστότεροι διπλωματικοί συντάκτες της χώρας, όπως η Κύρα Αδάμ, ο Νίκος Μελέτης, ο Σταύρος Λυγερός.

Τι άλλο πρέπει λοιπόν να ειπωθεί και να γραφεί, για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η ΑΟΖολογία είναι μια απάτη, πιθανώς αντάξια του «Λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου που μας οδήγησε στα Μνημόνια και τις Δανειακές; Τι άλλο χρειάζεται για να αρχίσουμε να θέτουμε το ερώτημα, ποιες εσωτερικές και διεθνείς δυνάμεις, μετά την οικονομική πολιτική, αποφάσισαν να παίξουν με τον ελληνικό λαό και τη μοίρα του και στην εξωτερική και αμυντική πολιτική, με τα ζητήματα της ειρήνης και του πολέμου; Και γιατί, όλοι αυτοί, οι συχνά όψιμοι «υπερπατριώτες», στήριξαν σε ένα κραυγαλέο ψέμμα μια ολόκληρη πολιτική καμπάνια;

Konstantakopoulos.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε στην «Αυγή της Κυριακής», 23-24.3.2013

ΚΟΥΦΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ


Του λες: «Δεν κάνει το παιδί, είναι βλαμμένο». Δεν ακούει. Ακούει «λεφτά υπάρχουν». Το χάβει· πάει και τον ψηφίζει. Την άλλη μέρα ακούει «δεν υπάρχει σάλιο». Και ξεραίνεται ο στόμας του!

Του λες: «Είναι λαμόγιο». Δεν ακούει. Ακούει «θα κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση και απαγκίστρωση». Το χάβει· πάει και τον ψηφίζει. Την άλλη μέρα όχι μόνο δεν βλέπει απαγκίστρωση, αλλά βλέπει αγκίστρωση με όλα τα αγκίστρια όλων των ψαράδων όλου του κόσμου. Και του κάθεται το αγκίστρι στο λαιμό!

Του λες: «Είναι μούτρο». Δεν ακούει. Ακούει «θα σώσουμε την Ελλάδα». Το χάβει· πάει και τον ψηφίζει. Την άλλη μέρα ακούει «σώσαμε την Ελλάδα». Και το λούζεται το μούτρο στη μάπα!

Ακούει τη λέξη “διάγγελμα” και τον λούζει κρύος ιδρώτας. Από να ακούσει διάγγελμα, χίλιες φορές ο κόσμος να χάνεται και το Μαξίμου να λούζεται, να λούζεται η αγάπη μου στον Γουαδαλκιβίρ… Άκρα του τάφου σιγή, λαλεί πουλί, παίρνει σπυρί, κι η μάνα το ζηλεύει…

Του λες: «Είναι στο κόλπο». Δεν ακούει. Ακούει «δεσμεύομαι κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπογράψω ποτέ κούρεμα». Το χάβει· πάει και τον ψηφίζει. Την άλλη μέρα ακούει «πονάω, αλλά έπρεπε να γίνει το κούρεμα». Και όχι απλώς κουρεύεται, μιλάμε «Ο Ψαλιδοχέρης Οικονομολόγος». Η κάρα του γουλί, γλόμπος! Και χτυπάει κάρα και καράφλα στον τοίχο! Στον καρατοίχο! Να τα ζουμιά από το ξερό κεφάλι!

Του το λες. Και σου λέει: «Φταίνε οι προηγούμενοι, φταίμε κι εμείς». Καλέ μου άνθρωπε, άσε τους προηγούμενους, για τώρα μιλάμε. Χαμπάρι! Καραχαμπάρι!

Του λες: «Δεν πάει άλλο!» Κάνει ότι ακούει. Σου απαντάει: «Και ποιος να έρθει; Όλοι στο κόλπο είναι». Ρε χάφτα, καραχάφτα, έχεις πέσει έξω σε όλη σου τη ζωή και θα μου κάνεις τώρα τον προφήτη; Πόσο χάφτας πια; Χάφτα, καραχάφτα! Ε; Πόσο; Μέχρι πότε δεν θ’ ακούς, μέχρι πότε θα χάβεις; Μέχρι να κλατάρεις;

Μα, πές μου, αλήθεια, ακόμα κι εσύ που είσαι όρθιος, θες πρώτα να κλατάρεις; Αυτό θες; Σε ρωτώ! Σε ρωτώ, γιατί σου το λέω να το ξέρεις: θα κλατάρεις κι εσύ! Θ α κ λ α τ ά ρ ε ι ς !

Δεν ακούς; Γιατί, καλέ μου άνθρωπε, δεν ακούς;

Ε, λοιπόν, δεν είναι το άλογο που φάγαμε. Ούτε το παράλογο. Είναι το κουφάλογο! Το καρακουφάλογο! Που χάβει μύγες, αλογόμυγες, κουφαλογόμυγες… Καρακουφαλογόμυγες!

Ζζζ… Ζζζ… Ζζζ… Ζζζ…

Sotos

ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΙΟΥΜΟΡ

 
 
Ακόμη και σε αυτές τις τόσο δύσκολες στιγμές, κάποιοι στην Κύπρο εξακολουθούν να διατηρούν το χιούμορ τους. Ένας από αυτούς είναι και ο εμπνευστής αυτού του βίντεο που τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Με μουσική υπόκρουση του «Κουρέα της Σεβίλλης» και εικόνες από τις πιο πρόσφατες εμφανίσεις του προέδρου Αναστασιάδη, το βίντεο δίνει μια άλλη πτυχή της κρίσης, παρομοιάζοντας ταυτόχρονα πολλές λέξεις και φράσεις με αντίστοιχες κυπριακές.

Δείτε το βίντεο του Κυριάκου Αντωνίου από το 24Η Κύπρου...



Πηγή

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΩΝΙΑΣ


Να χαίρεσαι που δεν σε λογαριάζουν γιατί αν κατάφερες αυτό, τότε έχεις κερδίσει τον μισό πόλεμο ενάντια στα ξένα και εντόπια καθίκια. Αν κατάφερες να κρατήσεις τις υπομονές σου μετατρέποντας τες σε λογική, τότε να είσαι σίγουρος ότι αρχίζεις από μονάδα να γίνεσαι ο επικίνδυνος άνθρωπος της γωνίας. Αυτός που και σε ειρηνικές αλλά και εμπόλεμες καταστάσεις έδινε την μια τον ιδρώτα του και την άλλη το αίμα του, κι όταν ολοκλήρωνε αυτό που το κοινωνικό και ανθρωπιστικό καθήκον τού όριζε, αποτραβιόταν και πάλι στη γνωστή γωνία.

Αυτή η γωνία που σε κάνει να βλέπεις τον κόσμο από κάτοψη, που σε κάνει παρατηρητικό όχι εξαιτίας του φόβου μη σε βρουν αλλά λόγω της επιλογής σου να μένεις αόρατος γιατί σε στενεύουν οι τεράστιοι ρυπαροί πολυσύχναστοι χώροι. Γιατί το ξέρεις πολύ καλά ότι το να πάρεις θέση σε ένα παιχνίδι που παίζεται από αόρατους είναι σαν να χτυπάς με το σπαθί μόνο αέρα, αλλά και ότι να συνδιαλέγεσαι με πιόνια που νομίζουν ότι ορίζουν καταστάσεις προσβάλει την νοημοσύνη σου μετατρέποντάς σε σε συνένοχο των εγκλημάτων. Από την γωνία βγήκαν όλοι αυτοί που θαυμάζεις και αν δεν κατέληξαν νεκροί από δική τους επιλογή και όχι από υπεροχή του αντιπάλου, τότε σε μια γωνία πέθαναν χορτάτοι από συνείδηση.
 
Η γωνία είναι το καλύτερο σημείο του πλανήτη αν θέλεις να έχεις ολοκληρωμένη όραση αλλά και τα νώτα σου φυλαγμένα. Να φοβάσαι αυτούς που βγαίνουν σε ευθεία παράταξη σε ανοιχτούς δρόμους με τάχα ανυπεράσπιστα τα στήθια τους. Να φοβάσαι και όλους αυτούς που σε σπρώχνουν να βγεις στο φως διεκδικώντας τα καταπατημένα δικαιώματά σου. Για ασπίδα σε έχουν. Σε βγάζουν από την ασφαλή σου γωνία και γίνεσαι τρωτός αφού μεταβάλλεσαι σε όχλο. Από την στιγμή που σε γνωρίζουν είναι πολύ εύκολο για αυτούς να σε κάνουν αναλώσιμο. Κανείς από τους εξουσιαστές ποτέ δεν φοβήθηκε αυτό που βλέπει. Φοβόταν την σκιά και την σιωπή. Φοβόταν αυτό που δε μπορεί να το εντάξει σε κοινωνικό φαινόμενο, φοβόταν πάντα το άτομο και όχι τις ομάδες. Ο τακτικός πόλεμος είναι για μεγάλα υποταγμένα στην εξουσία στρατεύματα και όχι για μικρούς και ασήμαντους εχθρούς, όπως είναι όλοι οι άνθρωποι που μπορούν να χωρέσουν την ελευθερία τους σε μισό τετραγωνικό.
 
Αναρωτιόμαστε τι κάνει αυτός ο λαός και και όλοι οι υπόλοιποι λαοί που είναι ήδη στα κρεματόρια χωρίς καν να πάρουν το τρένο. Γιατί ανέχονται αδιαμαρτύρητα αυτόν τον αιμοσταγή ειρηνικό πόλεμο; Είναι όλοι τους βολεμένοι, μισθωμένα δημοσιοϋπαλληλάκια, καβαντζωμένοι από λαμογιές, ωχαδερφιστές, δειλοί, απάτριδες; Η πλειοψηφία είναι, αλλά όχι το σύνολο. Διότι βλέπουμε όλους αυτούς να βγαίνουν στο φως, να μιλάνε, να γλεντάνε, να κάνουν επαναστάσεις δια προφορικού και γραπτού λόγου, αλλά δεν βλέπουμε εκείνους που είναι στην γωνία. Ουδείς γνωρίζει τον αριθμό τους αλλά σίγουρα είναι τόσοι όσοι ήταν πάντα: Ελάχιστοι. Και όπως απέδειξε και η επίσημη ιστορία -η γραμμένη από τους νικητές-, ήταν αυτοί που άλλαζαν την έκβαση των καταστάσεων όταν ερχόταν η ώρα να βγουν από την γωνία τους γνωρίζοντας καλά τον εχθρό μετά από τόσα χρόνια ήσυχης παρατήρησής του. Έδιναν τη μάχη όχι σε κοινωνικό επίπεδο, όπως η αντιπολιτευτική εξουσία θέλει να την κάνεις, αλλά σε προσωπικό. Ο πόλεμος για το Δίκαιο είναι προσωπική και όχι κοινωνική υπόθεση. Όσο τραβούν το σχοινί χωρίς καμία αντίσταση κατακτητές και ευρωλάγνοι, τόσο ο πόλεμος γίνεται προσωπικός, δηλαδή ανελέητος. Πάντα ο πόλεμος για τους ανθρώπους της γωνίας ήταν προσωπικός. Από την εποχή της ειρήνης, μέχρι την εποχή του πολέμου, μέχρι την εποχή των εξοριών, μέχρι την εποχή της δημοκρατίας, μέχρι την εποχή του τραβεστί σοσιαλισμού, μέχρι και σήμερα στην παγκοσμιοποιημένη εποχή. Η γωνία ήταν πάντα γωνία. Με το ένα πόδι ψηλά ως τιμωρία στην αρχή, μετά αγκαλιά με την μοναξιά ως επιλογή ζωής και τέλος ως τελευταία έξοδος για την αθανασία "όταν η ιστορία τους καλούσε".
 
Ο εχθρός πράττει ό,τι θέλει όχι γιατί έχει την δύναμη να το κάνει, αλλά γιατί ακόμα οι σιωπηλοί, αόρατοι, μικροί, μοναχικοί, ξέρουν ότι ο εχθρός δεν έχει δείξει όλα του τα όπλα. Έχει κι άλλο η ιστορία που ξεκινήσαμε να ζούμε. Ακόμα δεν έχουμε πάρει καν την γεύση από το όπλο του εχθρού. Οι τσέπες πονάνε τώρα, ο πόνος δεν έφθασε ακόμη στην ψυχή και στο κορμί. Όταν θα ολοκληρώσει τον εκφοβισμό του, όταν ήσυχος θα απλώσει μπροστά όλα του τα όπλα και θα σου τα δείχνει, τότε οι γωνίες θα δείξουν τι έκρυβαν για χρόνια μέσα τους. Σε ένα μη καθορισμένο αλλά μοιραίο ραντεβού θα ανταμωθούν και πάλι οι σιωπηλοί της ζωής βγαίνοντας από τις γωνίες τους. Αυτές οι τούβλινες μήτρες ταΐζουν τα παιδιά τους με Μνήμη και τα γεννούν με έναν πόνο γνωρίζοντας τι σημαίνει η ευχή: Καλή Λευτεριά.
 
Simple Man

ΠΟΚΕΡ ΨΥΧΩΝ!!!


Η επιλογή των ΗΠΑ, αλλά και των Ευρωπαίων συνεταίρων των είναι η συρρίκνωση των δύο χωρών (Ελλάδας και Κύπρου), και ο “βιασμός” και η πτώση του βιοτικού επιπέδου των δύο λαών στην δεκαετία του 50.

Λάζαρος Ελευθεριάδης

Παρτίδα πόκερ για γερά νεύρα εξελίσεται η υπόθεση της Κύπρου, με παίκτες τους ισχυρούς του πλανήτη και με δέλεαρ τα αποθέματα φυσικού αερίου και υδρογοναθράκων τα οποία ευρέθησαν προσφάτως στην “ιδιοκτησία” της Κύπρου.

Η Κύπρος ανέκαθεν αποτελούσε λόγω της γεωγραφικής της θέσης ένα απο τα σημαντικότερα σημεία στον πλανήτη με γεωπολιτική και γεωστρατηγική αξία τεράστια. Την αποκαλούσαν το “αεροπλανοφόρο” λόγω του ότι ο “ιδιοκτήτης” της δύναται να ελέγχει στρατιωτικά, επομένως και πολιτικά, μία περιοχή η οποία περιλαμβάνει ανάλογα με την εμβέλεια των αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεών του, το μεγαλύτερο μέρος της Β. Αφρικής, την Μέση Ανατολή, την περιοχή του Καυκάσου, τον Εύξεινο Πόντο, τα Βαλκάνια, και ουσιαστικά ολόκληρη την Ν.Α. Μεσόγειο.

 Εξ αυτού του γεγονότος ορμόμενες όλες οι μεγάλες δυνάμεις με πρώτες την Μ. Βρετανία και τις ΗΠΑ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (κατοχή, δικτατορίες, κτλ) κατόρθωσαν να καταλάβουν και να νέμονται περιοχές του νησιού εγκαθιστώντας στρατιωτικές “βάσεις” οι οποίες όπως είναι φυσικό “παίζουν” στο παγκόσμιο γεωπολιτικό “παιχνίδι, στην παρτίδα πόκερ μεταξύ των ισχυρών, ώς “άσσοι”. Η Τουρκία λειτουργούσα ώς το μακρύ χέρι των ΗΠΑ, μαζύ με “Εθνικούς εφιάλτες” της Κύπρου και της Ελλάδος, απο νωρίς αντιλαμβανόμενη την “αξία” του νησιού κατέλαβε μέρος του νησιού και το έθεσε υπό την στρατιωτική της κατοχή,(με τον Αττίλα Ι και τον Αττίλα ΙΙ) το 1974.
Έκτοτε, πότε με δήθεν διαπραγματεύσεις, και πότε με την απειλή πολέμου, διατηρεί και κατέχει μέρος της νήσου, τσαλαπατώντας εν τοις πράγμασι κάθε παγκοσμίως θεσμοθετημένη, θεμελειώδη έννοια της Εθνικής κυριαρχίας, το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών, της Εδαφικής ακεραιότητος των κρατών, του παγκόσμιου χάρτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παγκόσμιους θεσμούς με πρώτο-πρώτο την ύπαρξη του ΟΗΕ, και πάει λέγοντας.

Παρόλα αυτά η Τουρκία επί 37 χρόνια κατέχει μέρος της νήσου παράνομα και ενάντια σε κάθε θεσμοθετημένο όργανο του πλανήτη, και ουδείς εκ των αλλαλαζόντων περί ελευθερίας και αυτοδιάθεσης των λαών, εορτάζοντας μάλιστα κάθε χρόνο την ημερομηνία της δικής τους “επανάστασης”, είτε είναι η Γαλλική επανάσταση της 14 Ιουλίου του 1789 με κεντρικό σύνθημα το τρίπτυχο «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη», είτε είναι η Αμερικάνικη επανάσταση ή άλλως ο Πόλεμος για την Ανεξαρτησία των ΗΠΑ, της 4 Ιουλίου του 1776, δεν “συγκινείται”, ή ξεχνά ή αποφεύγει και να επιδείξει στοιχειοδώς “ανθρώπινη” αλληλεγγύη σε ένα εξελισσόμενο τόσα χρόνια “Εθνικό Δράμα” με την κυριολεξία του όρου.

Ως φαίνεται τα γεωπολιτικά συμφέροντα “συνθλίβουν” και “ακυρώνουν” εν πολλοίς τούς θεσμούς και τίς ανθρώπινες αξίες. Επομένως συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι χωρίς “δύναμη”, είτε οικονομική είτε στρατιωτική, το μέλλον ενός Έθνους, υπο τίς παρούσες συνθήκες, είναι αβέβαιον έως προδιαγεγραμμένον.

Ο οικονομικός όλεθρος τον οποίον προκάλεσαν οι Ευρωπαίοι με πρωτεργάτες βέβαια τους Γερμανούς, ήταν το όπλο το οποίον χρησιμοποιήθηκε αστραπιαία και έχει για την Κύπρο διαστάσεις ανυπολόγιστης καταστροφής. Στην πραγματικότητα η Κύπρος έχασε τα πάντα και όχι μόνο στην οικονομία της.

Από το “η Κύπρος έχει δικαίωμα να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς πόρους της”, φθάσαμε μέσα σε επτά μέρες στην απροκάλυπτη προειδοποίηση της Άγκυρας να μην “τολμήσουν” οι Κύπριοι να υπολογίζουν στα κέρδη από το φυσικό αέριο ,γιατί “δεν είναι δικά σας”. Και είναι μια απειλή που έχει σφραγίδα όλων των “μεγάλων”.Για μια ακόμη φορά πικρή διαπίστωση ότι η Ρωσία δεν είναι ποτέ εκεί όταν την χρειάζεσαι.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και για την Ελλάδα, η οποία στην κυπριακή κρίση έδειξε για ακόμη μία φορά πόσο ευνουχισμένη και παραδομένη στην Γερμανική κατοχή έχει καταντήσει. Ούτε καν σε επίπεδο δηλώσεων δεν βρήκε το θάρρος η Αθήνα να στηρίξει την Κύπρο. Δεν συζητάμε βέβαια για ουσιαστική βοήθεια. Η ελληνική κυβέρνηση προτίμησε να κρυφτεί στην σκιά της, και δεν είναι μυστικό ότι πολλοί θα ανακουφίστηκαν από την δραματική απόφαση-όλεθρο του Eurogroup κατά της Κύπρου.

Προκύπτουν πολλά ερωτηματικά, εάν υποθέσουμε ότι αποδεχόμαστε αυτό το συμπέρασμα, σε ότι αφορά το δικό μας Έθνος και βέβαια το κράτος μας.

Κυρίαρχο όλων των ερωτημάτων είναι το εξής : Είναι τυχαίο άραγε, το ότι αυτήν την χρονική περίοδο των μεγάλων “ανακατατάξεων” (σ.σ. Θε εξηγήσω τί εννοώ με την λέξη ανακατατάξεις) στην περιοχή μας, επέλεξαν οι Πιστωτές μας να “χρεοκοπήσουν” και την Ελλάδα και την Κύπρο ;;;
Η απάντηση είναι πλέον προφανής, “όχι δεν είναι τυχαίο το ότι αυτήν την χρονική περίοδο επέλεξαν οι Πιστωτές μας να χρεοκοπήσουν τίς δύο χώρες, την μία (Ελλάδα) να την βάλουν σκόπιμα στην “εντατική” ελέγχοντας τον παρεχόμενο αέρα με απόλυτο έλεγχο για τυχόν “ασφυξία”, και την Κύπρο αδύναμη να αντιδράσει ώς άλλοτε με την ισχυρή της οικονομία. Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ άρχισε απο το 1973, ώς διαδικασία, με την συμφωνία Σύνδεσης και ολκληρώθηκε στίς 16 Απριλίου του 2003, απο την 1η Μαίου του 2004 η Κύπρος ήταν πλήρες μέλος της ΕΕ, της Ευρωζώνης.
Με την Ελλάδα στην εντατική η Κύπρος έμεινε ουσιαστικά χωρίς κανέναν συμπαραστάτη, χωρίς κανέναν “φίλο”, έμεινε έρμαιο των γεωπολιτικών σχεδιασμών των ισχυρών του πλανήτη.
«Αν πρόκειται να χρεωκοπήσομεν θα πρέπει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις και να προσπαθήσουμε να ανοίξουμε δουλειές», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο νέος Μακάριος κατ’εμέ.

Ο Αρχιεπίσκοπος θέλει να πείσει τους Ρώσους επιχειρηματίες να μην σηκώσουν τα κεφάλαιά τους, ενώ όπως ανέφερε θα τους επισημάνει ότι τόσο καιρό τα κεφάλαιά τους τοκίζονταν, ενώ αν βρίσκονταν σε άλλη χώρα θα έπαιρναν επιτόκιο 0% ή λίγο παραπάνω.

Ο Αρχιεπίσκοπος επέρριψε σοβαρές ευθύνες στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου(σ.σ. κάτι ανάλογο της Τράπεζας της Ελλάδος), στους διοικητές τραπεζών και στην επερχόμενη κυβέρνηση για τη σημερινή κατάληξη της Κύπρου και τόνισε ότι οι “άτακτοι πρέπει να τιμωρούνται”, επισήμανε η εφημερίδα “Πολίτης”.

Έντρομοι μπροστά σε μία συμφωνία Ρωσίας-Κύπρου που βέβαια κεντρικό αντικείμενο θα έχει, αν υπάρξει, τα φυσικά ενεργειακά αποθέματα του νησιού, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αυστρίας, Κρίστοφ Λάιτλ. δηλώνει ότι “Πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα μια ευρωπαϊκή κοινοπραξία ενεργειακών ομίλων η οποία να διαθέσει τα χρήματα που χρειάζεται η Κύπρος, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα δικαιώματα εκμετάλλευσης στα κυπριακά κοιτάσματα φυσικού αερίου”.Τό “λάφυρο” !!!

Οι Ευρωπαίοι οι οποίοι βλέπουν πλέον ως εφιάλτη το να χάσουν τα κυπριακά αποθέματα φυσικού αερίου και υδρογονανθράκων, επειδή ο κ. Β.Σόιμπλε και η κ. Α. Μέρκελ διακατέχονται από ιδεοληψίες για την “αγνότητα” του τραπεζικού συστήματος ή καλύτερα θέλουν να αρπάξουν “γκαγκστερικά” τις κυπριακές τραπεζικές καταθέσεις και να τις στείλουν στους τραπεζικούς “παραδείσους” της Β.Ευρώπης (Λιχτενστάϊν, Λουξεμβούργο κλπ).

“Αυτή η λύση θα πρέπει να εξεταστεί τάχιστα, γιατί οι εξελίξεις μπορούν να μας προλάβουν και να χάσουμε πολύ περισσότερα από πέντε ή δέκα δισ, ευρώ”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Κ.Λάιτλ ο οποίος συμμετέχει εκ της ιδιότητάς του στο άτυπο συμβούλιο των Ευρωπαίων “σοφών”.

O Βρετανός πρωθυπουργός πριν λίγο δήλωσε οτι “Είναι αδιανόητο να φορολογηθούν (σ.σ.: να κατασχεθούν) οι καταθέσεις στην Κύπρο. Υπάρχει συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας με την Βρετανία. Δεν μπορούμε να δεχθούμε την απόφαση αυτή του Eurogroup”!

Ο λόγος της παρέμβασης Κάμερον είναι σύνθετος, κατ`αρχάς χιλιάδες Βρετανοί έχουν τεράστιες καταθέσεις στην Κύπρο (υπολογίζονται σε 5,5 δισ. ευρώ οι βρετανικές καταθέσεις στην Κύπρο). Αν δεν υπερασπιστεί τις βρετανικές καταθέσεις είναι σαν να μην υπερασπίζεται τους Βρετανούς, και κατά δεύτερον “παίζει” στο παιχνίδι δηλώνοντας την παρουσία του διεκδικώντας μερίδιο απο τα λάφυρα, και η “υποκρισία” συνεχίζεται. !!!

Aπό την πλευρά του ο Ν.Μεντβέντεφ δήλωσε: «Η ΕΕ συμπεριφέρεται σαν ταύρος σε υαλοπωλείο. Έχει κάνει όλα τα λάθη τα οποία μπορεί κανείς να κάνει» και προειδοποίησε ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση η οποία δεν θα διαταράσσει τις σχέσεις της χώρας του με την ΕΕ, εννοώντας ότι η επιμονή στην κατάσχεση ποσοστού των κυπριακών καταθέσεων θα διατάρασσε σοβαρά τις σχέσεις Ρωσίας-ΕΕ.Το γεγονός ότι η Ρωσία και η Βρετανία, δύο γεωστρατηγικοί “αντίπαλοι” συμφωνούν απόλυτα στο θέμα της κατάσχεσης των καταθέσεων της Κύπρου είναι κάτι το πολύ σημαντικό και επιβεβαιώνει την άποψή μας περί του “πλιάτσικου” στο οποίο επιδίδονται “φίλοι” και “εχθροί” είς βάρος της Κύπρου.Και να σημειώσουμε ότι και οι δύο χώρες έχουν “παραπάνω απο έναν βαρύνοντα λόγο” στο νησί.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας κ. Πιέρ Μοσκοβισί, ανέφερε ότι πρέπει να βρούμε τα μέσα για να τελειώνουμε στην Κύπρο μ` αυτό το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε “οικονομία-καζίνο”.
“Πρόκειται για μια οικονομία-καζίνο, μια εντελώς εξωφρενική οικονομία, η οποία ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και έπρεπε και πρέπει να κάνουμε κάτι, διότι διαφορετικά θα είστε εσείς, θα είμαι εγώ, θα είμαστε εμείς οι οποίοι θα πληρώσουμε το λογαριασμό”, δήλωσε ο Μοσκοβισί μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal αναφερόμενος στους ευρωπαίους φορολογουμένους.

Και το επιμύθιον “Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας, Christian Noyer, σε δηλώσεις του στην γαλλική εφημερίδα «Le Journal du Dimanche» τόνισε πως κανένας δεν θα ήθελε να αποχωρήσει η Κύπρος από τη ζώνη του ευρώ”.

Το πρακτορείο Bloomberg επισημαίνει ότι, εάν οι κυπριακές τράπεζες αφεθούν να καταρρεύσουν, η χρηματοοικονομική «υγεία» ολόκληρης της ευρωζώνης θα βρίσκεται πλέον σε βέβαιο κίνδυνο, εξαιτίας του ποσού των 7 δισ. Ευρώ, είναι η διαφορά μεταξύ των 10 δισ. ευρώ τα οποία είναι πρόθυμη να δώσει η ευρωζώνη και των 17 δισ. Ευρώ, τα οποία χρειάζεται η Κύπρος.

Μια συμφωνία με τη ρωσική μονοπωλιακή Gazprom πιθανότατα θα υπονόμευε προσπάθειες ετών της ΕΕ για μείωση της ενεργειακής της ανεξαρτησίας από τη Ρωσία.

Η Ρωσία, της ζητήθηκε να δανείσει περίπου 5 δις. ευρώ με αντάλλαγμα τα δικαιώματα εξερεύνησης των κυπριακών υδάτων.

Η Κύπρος δηλώνει ότι έχει, πιστοποιημένα απο έρευνες, 60 τρις. κυβικά μέτρα αποθεμάτων αερίου, αλλά είναι αβέβαια, διότι υπόκεινται σε “νομικές προκλήσεις” από την Τουρκία, υπογραμμίζει το Bloomberg.

Οι Ρώσοι ηγέτες αισθάνονται επίσης τυφλοί. Οι ηγέτες της ευρωζώνης προσπαθούν για μήνες να τους πείσουν να παρέχουν περισσότερα στη διάσωση από τα 2,5 δισ. ευρώ τα οποία έχουν ήδη δανείσει στην Κύπρο.
Η προτεινόμενη επιδρομή όμως στις κυπριακές καταθέσεις θα άρπαζε στην πραγματικότητα τα λεφτά τα οποία, οι ηγέτες στη Μόσχα αρνούνται να δώσουν.

Αφήνοντας όμως την Κύπρο να καταρρεύσει, θα υπάρχει σημαντικό πιθανό κόστος και στη Ρωσία.
Η Moody’s εκτιμά ότι η ρωσική έκθεση στο νησί είναι περίπου 45 δισ. Ευρώ, 31 δισ. εκ των οποίων είναι σε τραπεζικές καταθέσεις. Αυτά τα χρήματα πιθανότατα έχουν «παγώσει», και έτσι σταματά να γυρίζει ένα σημαντικό γρανάζι στη λειτουργία πολλών ρωσικών εταιριών.

«Η Κύπρος αρνείται να μάθει από τα λάθη της» γράφουν οι New York Times, τονίζοντας ότι «θα πληρώσει ακριβά τις αμαρτίες της».
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, οι Κύπριοι πάντα υπερεκτιμούσαν τη διαπραγματευτική τους θέση, και τα τελευταία χρόνια, το πρώτο μεγάλο λάθος τους ήταν ότι το 2004 απέρριψαν το σχέδιο του ΟΗΕ για την ενοποίηση του νησιού τους (σ.σ. το περιβόητο σχέδιο Ανάν). Αυτό εκνεύρισε τους Ευρωπαίους εταίρους και έβαλε την Κύπρο σε μια αδύναμη στρατηγική θέση. Η τελευταία κομμουνιστική κυβέρνηση ήταν εξίσου εγκληματική καθώς απέτυχε να λάβει μέτρα όταν η κρίση έπληξε την Ελλάδα. Αν ήταν πρόθυμοι για την αναδιάρθρωση των τραπεζών, η κυπριακή οικονομία θα ήταν πλέον πιο υγιής. Επίσης,θα ήταν πιο εύκολο για την Κύπρο να κάνει μια συμφωνία με τη Γερμανία τότε παρά τώρα έπειτα από τώρα που η Άνγκελα Μέρκελ απέχει λίγους μήνες από τις εκλογές».Αυτά λέει η ε/φ New York Times απειχώντας την θέση των ΗΠΑ επι του Κυπριακού προβλήματος.

Γενικά κάθε τί το οποίο “συμφέρει” τους Τούρκους υιοθετείται άκριτα απο την Αμερικανική εξωτερική πολιτική χωρίς κάν να κρατά πλέον ούτε τα προσχήματα.
Βέβαια οι δηλώσεις πρόσφατα του κ. Ομπάμα περί δίκαιης “μοιρασιάς” των κερδών απο τούς υδρογονάνθρακες της Κύπρου με τούς Τούρκους, όπως και το ότι ήρθε καιρός για δύο “νομιμοποιημένες” κοινότητες στο νησί, “βγάζει μάτια” και για “φίλους” και για “εχθρούς”.!!!
Νομιμοποιήται η απρόκλητη κατοχή μέρους ανεξάρτητου κράτους απο δυνάμεις κατοχής, νομιμοποιήται η απαξία, νομιμοποιήται η απανθρωπιά, νομιμοποιήται το αίσχος, νομιμοποιήται ο φονιάς, νομιμοποιήται κάθε τι επαχθές και απάνθρωπο, νομιμοποιήται το “τσαλαπατημα” κάθε ανθρώπινης αξίας και θεσμού.Υιοθετείται άκριτα ο νόμος της ζούγκλας.!!!

Το ότι ένας υπερήφανος λαός δεν υπετάχθη στίς εντολές και στίς ίντριγκες, στις ληστρικές επιδρομές, στίς ξενόφερτες δικτατορίες, στις δολοφονίες των ηγετών του, και στην ικανοποίηση στρεβλών αντιλήψεων περί των γεωπολιτικών συμφερόντων των ΗΠΑ, αποτελεί για την ηγεσία των Ρεπουπλικανών και πολύ φοβούμαι και των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, λάθος έως προπατορικό αμάρτημα.

Η εμμονή των ΗΠΑ να αναδείξουν την Τουρκία ώς “αντ’αυτών” στην περιοχή, θα συμπαρασύρει και αυτούς στην ταπεινωτική ήττα των συμφερόντων των στην περιοχή.

Είναι κρίμα να “βλέπεις” την κάθοδο και να επιμένεις στην επιλογή της συγκεκριμένης οδού, είναι κρίμα μιά υπερδύναμη να την “εκμεταλλεύεται” η πονηριά των Οθωμανών και να στερείται πιστούς της φίλους εξ αιτίας αυτής της επιλογής.

Η “συγνώμη” του Νετανιάχου κρύβει οργή, και “εκπλήξεις”.!!!

Εν κατακλείδι όποτε στην Κύπρο υπήρχε “πρόβλημα” η Ελλάδα είχε δικτατορία ή χρεοκοπία. !!!
Ήρθε καιρός πλέον, πρέπει να αφυπνιστούμε και να αντιδράσουμε με σχέδιο, μέθοδο, υπομονή και επιμονή.

Το τί μάς επιφυλάσει το μέλλον είναι πλέον ορατό δια γυμνού οφθαλμού, ο οικονομικός αφανισμός της χώρας είναι πλέον δεδομένος, το ίδιο και της Κύπρου !!!

Η επιλογή των ΗΠΑ, αλλά και των Ευρωπαίων συνεταίρων των είναι η συρρίκνωση των δύο χωρών (Ελλάδας και Κύπρου), και ο “βιασμός” και η πτώση του βιοτικού επιπέδου των δύο λαών στην δεκαετία του 50.

Στο γεωπολιτικό παιχνίδι στην περιοχή μας αυτό σημαίνει πλήρη απομόνωση, έρμαια της βούλησης των Γερμανών και της Τρόικας.

Η επιλογή από ΗΠΑ και ΕΕ, της γιγάντωσης της Τουρκίας είναι πλέον γεγονός,

ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ !!!

aegeantimes.gr

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΓΕΛΕΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 
Ακολουθούν 10 ειδήσεις για γέλια και για κλάματα που κυκλοφόρησαν από 4 – 26 Μαρτίου 2013. Θα επανέρχομαι όποτε η ειδησεογραφία με προκαλεί.

Κατά αντίστροφη σειρά γελοιότητας έχουμε και λέμε:


Είδηση Νο 10 – styling problems

Β. Παπαγεωργόπουλος: Είναι δυνατόν;


“Το χτύπημα μεγάλο. Απίστευτο!

Όταν μάλιστα είναι αποτέλεσμα μιας ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΛΑΝΗΣ.

Να βάζεις το καλό σου κοστούμι και να πηγαίνεις χαμογελαστός στο δικαστήριο για να ακούσεις την «πανηγυρική σου αθώωση» και να φεύγεις με την κλούβα της Αστυνομίας για τα Διαβατά είναι πολύ βαρύ. ΑΣΗΚΩΤΟ.”


Στο Εφετείο να πας με μαγιό. Που ξέρεις…;


Είδηση Νο 9 – για λύπηση

Στουρνάρας: “Δεν περπατάω μόνος μου στο δρόμο...”

Για τις απειλές που δέχεται κατά της ζωής και για τον περίφημο φάκελο με μια σφαίρα που δέχθηκε στο γραφείο του μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην εφημερίδα Bild, λέγοντας ότι έχει αλλάξει άρδην η καθημερινότητά του.

«Δεν περπατώ μόνος στο δρόμο, δεν κάνω πλέον σπορ, δεν βγαίνω πια έξω με φίλους. Δεν έχω καθόλου χρόνο για όσα με ευχαριστούν» τόνισε χαρακτηριστικά παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι έχει διαμορφωθεί επικίνδυνο κλίμα στην Ελλάδα.

Κατά τα άλλα, στην ερώτηση για τις υπερβολικές θυσίες που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός και τη μεγάλη φτώχεια, ο υπουργός Οικονομικών απαντά πως «δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση», ενώ αναφέρεται σε προσπάθεια να πληρώσουν περισσότερους φόρους οι έχοντες από τους φτωχότερους.


Στη προσπάθεια βρίσκεται ο άνθρωπος ρε καρντάσια.

Αφήστε τον να κάνει σπορ και μη του στέλνετε σφαίρες. Αν πάθει τίποτα από την έλλειψη γυμναστικής αυτό το αθλητικό κορμί θα το ‘χετε τύψεις!

Είδηση Νο 8 – Ειρήνης;;;

Ρεκόρ υποψηφιοτήτων για το Νόμπελ Ειρήνης

Σε αριθμό ρεκόρ φτάνουν φέτος οι υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης, που ανέρχονται σε 259, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Νόμπελ.

«Η λίστα περιέχει 209 πρόσωπα και 50 οργανώσεις. Κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των υποψηφίων» τόνισε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Νόμπελ, Γκέιρ Λούντεσταντ, ανακοινώνοντας το ρεκόρ.

Μεταξύ αυτών που θα διεκδικήσουν το Νόμπελ τον Οκτώβριο στο Όσλο, συγκαταλέγεται ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής Μπιλ Κλίντον.


Ο τριετής πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, ο διαμελισμός της χώρας σε 6 κράτη και 2 αυτόνομες επαρχίες, οι ανελέητοι βομβαρδισμοί όλων των υποδομών και οι δολοφονίες χιλιάδων αμάχων, εντάσσονται στις προϋποθέσεις για την απόκτηση του Νόμπελ Ειρήνης.

Σε καμιά δεκαετία θα βρεθεί στην ίδια θέση και ο Μπους ο νεότερος.

Κρίμα να μη ζει και ο Χίτλερ. Θα σάρωνε…!


Είδηση Νο 7 – μαθήματα δημοκρατίας

Σάλος με e-mail του Χατζησωκράτη για θέσεις προς "ημέτερους"

Ένα e-mail για προκήρυξη θέσεων διοικητών και υποδιοικητών νοσοκομείων που έφτασε σε χιλιάδες παραλήπτες, μέλη της ΔΗΜΑΡ, προκάλεσε αντιδράσεις σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης

Πρόκειται για ενημέρωση από τον Δημήτρη Χατζησωκράτη προς μέλη του κόμματος, για την προκήρυξη θέσεων διοικητών και υποδιοικητών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Με την επιστολή του αυτή, ενημερώνει πότε λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, αποστέλλει κατάλογο των νοσοκομείων όπως προέκυψαν από τις συνενώσεις και καλεί τους παραλήπτες να καταθέσουν εγκαίρως τα δικαιολογητικά τους αλλά και να ενημερώσουν την ΔΗΜΑΡ για τις αιτήσεις που θα κατατεθούν.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αίσθηση σε αρκετούς, ότι «τακτοποιούνται» δικά τους παιδιά κατά παράβαση κάθε διαδικασίας opengov.

Το thepaper.gr επικοινώνησε με τον κ. Χατζησωκράτη ο οποίος επιβεβαίωσε το e-mail και υποστήριξε πως πρόκειται για μια απολύτως θεμιτή και δημοκρατική διαδικασία.

«Πληροφορούμε τα μέλη του κόμματος γι’ αυτή την διαδικασία, ώστε να γίνει γνωστή και στο ‘πόπολο’ και όχι μόνο σε μια κάστα καθηγητάδων» μας είπε και αναρωτήθηκε: «Υπάρχει πιο δημοκρατική λειτουργία απ’ αυτό;»


Μη λιποθυμήσεις που θα στο πω, υπάρχει πιο δημοκρατική λειτουργία: στέλνεις email ΣΕ ΟΛΟΥΣ ή αφήνεις να το κάνουν άλλοι. Η επιλεκτική επιλογή ημετέρων δεν λέγεται δημοκρατική λειτουργία, κομματική πουστιά λέγεται!

ΥΓ: Στα πλυντήρια χρησιμοποιούνται απορρυπαντικά με μπλε και πράσινους κόκκους. Οι ξεθωριασμένοι κοκκινο-φούξια-προς-το-ροζ είναι για να πασπαλίζεις παιδικές τούρτες.


Είδηση Νο 6 – Μη Κυβερνητικά Όργια

Γερμανία: Κάνουν σεξ για …περιβαλλοντικούς σκοπούς!

Με σκοπό τη διάσωση του πλανήτη, αλλά και των δασών, μη κυβερνητική οργάνωση στη Γερμανία γυρίζει ταινίες πορνό, τις οποίες για να τις δει κάποιος πρέπει να καταβάλει χρηματικό ποσό σαν δωρεά για τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Το ποσό που θα μαζέψει η συγκεκριμένη ΜΚΟ θα διατεθεί στην προστασία του περιβάλλοντος και στη διάσωση των τροπικών δασών.

«Κάντε σεξ. Σώστε τον κόσμο» είναι το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας και του ντοκιμαντέρ, το οποίο έκανε πρεμιέρα στην Αμερική, με τους πρωταγωνιστές να μιλούν για το εγχείρημά τους.

Πρόκειται για ένα χρονογράφημα, σκηνοθετημένο από τον Πολωνό σκηνοθέτη, Μίκαλ Μαρτζακ, το οποίο «ακολουθεί» την πορεία της οργάνωσης με όνομα «Fuck for Forest». Τα μέλη της, ντύθηκαν σαν σύγχρονοι χίπηδες, και επιδόθηκαν σε ομαδικό σεξ για να προωθήσουν την προσπάθεια που κάνουν για τη διάσωση των δασών, σε όλον τον κόσμο.

Η ομάδα τους, δημιουργήθηκε το 2004 και όταν δεν κάνουν σεξ -για τις ανάγκες της οργάνωσης- βγαίνουν στους δρόμους της Γερμανίας και αναζητούν εθελοντές για να συμμετάσχουν και εκείνοι στο επόμενο όργιό τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εισπράξεις τους, αφού έχουν μαζέψει στο λογαριασμό τους, περισσότερα από 420.000 ευρώ.


Πηδάτε γιατί χανόμαστε.


Είδηση Νο 5 – επίκαιρο

ΠΑΜΕ: Δεν ύψωσε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός το λάβαρο του '21!

Εντελώς διαφορετική φαίνεται να είναι η θέση του ΠΑΜΕ όσον αφορά την επανάσταση του 1821, όπως προκύπτει από το κείμενο με τίτλο «Οι λαϊκές επαναστάσεις μπορούν να νικήσουν!» που υπογράφει η πανελλαδική γραμματεία εκπαιδευτικών και μοιράστηκε σε μαθητές.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ μέχρι σήμερα οι μαθητές μαθαίνουν τη μισή αλήθεια για ό,τι συνέβη τόσο το 1821 όσο και το 1940.

Για παράδειγμα στην επιστολή αναφέρουν ότι «είναι ψέμα ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε πρώτος τη σημαία της επανάστασης του 1821. Τη σημαία στην Πάτρα την ύψωσε ο λαϊκός ηγέτης Παναγιώτης Καρατζάς, τον οποίο δολοφόνησαν οι πρόκριτοι της Πάτρας».

Σε άλλο σημείο αναρωτιούνται: «Δεν σου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι γιορτάζουμε την έναρξη της επανάστασης του 1821 στις 25η Μαρτίου ενώ ήδη στις 23 Μάρτη του 1821 η Καλαμάτα και άλλα μέρη της Πελοποννήσου είχαν απελευθερωθεί από τους Τούρκους; Η απάντηση είναι ότι με διάταγμα του 1838, δηλαδή 13 χρόνια αργότερα, ορίσθηκε εθνική γιορτή η μέρα του Ευαγγελισμού για να ντύσουν την επανάσταση με θρησκευτικό μανδύα».


Δεν θα σταθώ στην ουσία της υπόθεσης, απλά θέλω να ρωτήσω: πραγματικά πιστεύετε εκεί στο ΠΑΜΕ ότι αυτό πρέπει να το λύσουμε σήμερα; Δεν μπορεί να περιμένει ή δεν έχουμε άλλα σοβαρότερα θέματα; Έλεος!


Είδηση Νο 4 – κάτι μάθαμε και σήμερα

Πόσο αντέχει μια γυναίκα χωρίς ερωτική επαφή;

Για την απάντηση σε αυτή την ερώτηση το γερμανικό γυναικείο περιοδικό "Petra" πραγματοποίησε μια δημοσκόπηση σε περισσότερες από 1000 κοπέλες ηλικίας μεταξύ των 29 και 39 ετών.

Το εκπληκτικό αποτέλεσμα έδειξε πως το συντριπτικό ποσοστό των Γερμανίδων μπορούν να ζήσουν χωρίς καθόλου σεξ, όπως απάντησε το 58% των ερωτηθέντων!

Το 33% παραδέχτηκε πως απείχε από την ερωτική πράξη για περισσότερα από δυο χρόνια συνεχόμενα, το 41% για περισσότερο από ένα χρόνο και το 27% για περισσότερο από έξι μήνες...

Τα αποτελέσματα της αποχής όμως σύμφωνα με τους ειδικούς ήταν περισσότερο από εμφανή. Μετά από τρεις μήνες χωρίς ερωτική επαφή οι γυναίκες απέκτησαν μια εριστική και ανήσυχη συμπεριφορά, μετά από έξι μήνες επέδειξαν ισχυρό στρες και από ένα χρόνο και πάνω πραγματική απελπισία!


Πηγαίνετε να ρωτήσετε τη Μέρκελ από πότε έχει να το κάνει. Μετά θα καταλάβετε γιατί έχει αυτή τη μισητή συμπεριφορά, το στρες και την απελπισία.

Δεν είναι κακιά, αγ@μητη είναι…


Είδηση Νο 3 – πιο μπακούρι πεθαίνεις!

Σε δημοπρασία η παρθενιά μιας... πλαστικής κούκλας!

Θα ξοδεύατε ποτέ 80.000 ευρώ, για μια βραδιά γεμάτη πάθος με μια παρθένα... πλαστική κούκλα;

Όσο παράξενο και αν φαίνεται στη Βραζιλία υπάρχουν αρκετοί άνδρες που θα πλήρωναν αδρά για να πάρουν την παρθενιά της Valentina, η οποία δημοπρατείται από το διαδικτυακό sex shop, Sexonico.

Σύμφωνα με το Sexonico, η Valentina δεν είναι μια συνηθισμένη κούκλα, καθώς είναι φτιαγμένη από υλικό που μοιάζει με το ανθρώπινο δέρμα, έχει πράσινα μάτια, σαρκώδη χείλη και ένα σώμα γεμάτο καμπύλες!

Η δημοπρασία λήγει στο τέλος του Μαρτίου και όποιος κερδίσει την Valentina θα δειπνήσει μαζί της σε ένα ρομαντικό δείπνο υπό το φως των κεριών και θα περάσει μία νύχτα στην αγκαλιά της σε προεδρική σουίτα ξενοδοχείου. Η «καυτή» βραδιά θα καταγράφεται μάλιστα από κάμερα!

 
Στα υπέρ: δεν κινδυνεύεις από πεθερά, αδέλφια, πρώην γκόμενους και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Στα κατά: τοποθετείσαι στο top των μαλάκηδων όλων των εποχών.


Είδηση Νο 2 – πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες

Ενισχυμένη η ΠΑΣΚΕ στις εκλογές της ΓΣΕΕ

Ενισχυμένη κατά μία έδρα αναδείχθηκε η ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ), στις εκλογές που διεξήχθησαν κατά το 34ο συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος στη Χαλκιδική. Την έδρα έχασε η ΔΑΚΕ (Νέα Δημοκρατία). Τις έδρες τους διατήρησαν το ΠΑΜΕ που πρόσκειται στο ΚΚΕ και η Αυτόνομη Παρέμβαση που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

[Σε παρένθεση είναι τα αποτελέσματα των εκλογών του προηγούμενου συνεδρίου (Μάρτιος 2007)]

ΠΑΣΚΕ: 48,2% (45,9), έδρες 22 (21)

ΔΑΚΕ: 24,69% (26,96), έδρες 11 (12)

ΔΑΣ: 20,92% (20,92), έδρες 9 (9)

Α.Π: 6,08% (6,23), έδρες 3 (3)

Αποφάσεις συνεδρίου

Στο συνέδριο εγκρίθηκαν οι βασικές αρχές και θέσεις του Προγράμματος Δράσης, της Συνομοσπονδίας, οι οποίες αφορούν την αγωνιστική διεκδίκηση όλων των οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η αντιμετώπιση της ύφεσης και της κρίσης με τις επιπτώσεις στην απασχόληση και την ανεργία είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για τη ΓΣΕΕ.

Η ΓΣΕΕ αξιώνει από την κυβέρνηση «να ανακαλέσει τα κοινωνικά άδικα, μονομερή και αντιαναπτυξιακά μέτρα, και να ακολουθήσει μία άλλη πολιτική που θα έρχεται σε σύγκρουση με τις νεοφιλελεύθερες συνταγές της ΕΕ οι οποίες έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τα κοινωνικά θεμέλια των εργαζόμενων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».


Καλέ, άει στο διάολο. Εκλέξατε τα ίδια ξεπουλημένα @@@ μεγαλοσυνδικάλες και περιμένετε …αγωνιστικές διεκδικήσεις; Μα πόοοοοοοοοοσο επικίνδυνα ηλίθιοι είστε;

Ίδρωσε ο στούρνος, χέστηκε ο Βρούτσης, ξύνεται ο Σαμαράς.

Και, φίλοι μου αγαπημένοι, ρίχνουν ένα γέλιο με τα χάλια μας. Μα ένα γέλιο…!


Είδηση Νο 1 – αυτός που περιμένω … αυτός .. αυτός!

Τον Κ. Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας προτείνει ο Π. Καμμένος!

Να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό ζητά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και, μάλιστα, προτείνει για το αξίωμα τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή!

Πιο συγκεκριμένα, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο κ. Καμμένος υποστηρίζει ότι ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας θα πρέπει να έχει αυξημένες αρμοδιότητες.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει ανυπόληπτο τον Αντώνη Σαμαρά, δηλώνει πως αρνείται κάθε επαφή με την τρόικα και καλεί την κυβέρνηση να διακόψει κάθε διαπραγμάτευση μαζί με τους «κατακτητές», όπως χαρακτηρίζει τους εκπροσώπους των δανειστών.

Καμμένε, το ’καψες εντελώς το καύκαλο; Ζητάς να εκλέγεται ο ΠτΔ απευθείας από το λαό (αλλαγή Συντάγματος δηλαδή) και προτείνεις για το αξίωμα τον ακαταλληλότερο όλων των εποχών; Μάλλον τον πρότεινες επειδή θέλεις να τον κάνεις ξεφτίλα διεθνώς. Θα γελάσουν και οι πεθαμένοι με τις ψήφους που θα συγκεντρώσει! Πραγματικά πιστεύεις ότι το απόλυτο τίποτα έχει να προσφέρει το παραμικρό, που θες να του δώσεις και …αυξημένες αρμοδιότητες;


ΥΓ1: Σου αναγνωρίζουμε την προσπάθεια αγιοποίησης αυτού του πολιτικά φαιδρού προσώπου, μιας και υπήρξες υπουργός του και επειδή διεκδικείς τις ψήφους των Καραμανλικών ψηφοφόρων. Όμως, για στύψε λίγο το κεφάλι σου και πες μας τίνος οι μαλακίες έφεραν τους κατακτητές στη χώρα μας; Νομίζεις ότι ο ΓΑΠ το έκανε μονάχος του;;;

ΥΓ2: Στην περίπτωση που η πρότασή σου γίνει αποδεκτή, τότε θα μιλάμε για τον ανώτατο πελατειακό άρχοντα…!
 
Ακυβέρνητος

JOHN TITOR: Ο ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2036


O Χρονοταξιδευτής από το μελλοντικό χρόνο 2036 και οι προβλέψεις του
για τον παγκόσμιο πόλεμο.

Για αρκετούς έμπειρους χρήστες του Διαδικτύου, η ιστορία του John Titor
δεν είναι κάτι καινούργιο, αν και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν συναντήσει αυτήν την περίεργη ιστορία ακόμα και τώρα που έχει καταλήξει αστικός μύθος.





Σχεδιάγραμμα της χρονομηχανής που είχε δημοσιεύσει ο John Titor σε ιστοσελίδα

Έχοντας περάσει σχεδόν δέκα χρόνια από την εξαφάνισή του, ο John Titor ενέπνευσε στη συγγραφή ενός βιβλίου, μιας θεατρικής παράστασης, ακόμα και κινηματογραφικού σεναρίου, όπως επίσης πολλές διαδικτυακές σελίδες που επιχειρούν να αποδείξουν ή να απορρίψουν τους ισχυρισμούς του, ότι ήταν ταξιδιώτης του χρόνου που μας επισκέφτηκε από το κοντινό μέλλον.Ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2000 και συνεχίστηκε για μια περίοδο περίπου πέντε μηνών.
Κάποιος που αυτοαποκαλούνταν Timetravel_0 (Ταξιδιώτης του χρόνου_0) άρχισε να στέλνει μηνύματα σχετικά με ταξίδια στο χρόνο σε διάφορους διαδικτυακούς χώρους συζητήσεων, στα οποία ισχυριζόταν πως είναι ταξιδιώτης του χρόνου από το έτος 2036
. Οι πρώτες διαδικτυακές σελίδες όπου υπήρξαν δημοσιεύσεις του είναι οι Art Bell και η σελίδα του Time Travel Institute.
Λίγο αργότερα, άλλαξε το όνομά του σε John Titor, αν και όπως φαίνεται δεν επρόκειτο για το αληθινό του όνομα.

 

Γιατί βρέθηκε εδώ; Όπως έλεγε, ταξίδεψε πίσω στο χρόνο γιατί ήταν στρατιώτης από το έτος 2036 και είχε στρατολογηθεί από ένα κυβερνητικό πρόγραμμα ταξιδιών στο χρόνο.

Αρχικά τον είχαν στείλει στο έτος 1975 για να ανακτήσει έναν φορητό υπολογιστή IBM 5100 ο οποίος χρειαζόταν για να γίνει μια μετάφραση μεταξύ κάποιων παλιών συστημάτων IBM και UNIX. Ισχυρίστηκε πως κάτι τέτοιο μπορούσε να γίνει με τον IBM 5100 λόγω κάποιων συγκεκριμένων εσωτερικών λειτουργιών του. Ο ίδιος είχε επιλεχθεί για τη συγκεκριμένη αποστολή, γιατί ο παππούς του είχε αναμειχθεί στη συναρμολόγηση και στον προγραμματισμό του συγκεκριμένου υπολογιστή.

 Η εμφάνισή του στο 2000 είχε να κάνει με την επιθυμία του να επισκεφτεί την οικογένειά του και το νεώτερο εαυτό του, καθώς επίσης να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα του Ιού της Χιλιετίας που όπως έλεγε θα προκαλούσε χάος, αν και όταν ρωτήθηκε γιατί δεν επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψή του, δήλωσε πως αποφεύχθηκε λόγω δικής του μεσολάβησης.Για όσο καιρό έμεινε στο 2000/2001 ο Titor ξεκαθάρισε πως ο σκοπός του δεν ήταν να πείσει οποιονδήποτε πως ήταν γνήσιος ταξιδιώτης του χρόνου, αλλά πως έστελνε μηνύματα για να εκτιμήσει την αντίδραση των ανθρώπων στο να συναντήσουν κάποιον από το μέλλον τους.

Ήταν πρόθυμος να δεχθεί ερωτήσεις και να συμμετάσχει σε συζητήσεις, όπως επίσης στο να δώσει πληροφορίες για τη χρονομηχανή του, να μοιραστεί την άποψή του για τον σύγχρονο κόσμο μας και να κάνει κάποιες προβλέψεις για το μέλλον, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου που ο σύγχρονος πολιτισμός μας θα τερματίσει το 2015 σε έναν σύντομο αλλά ισοπεδωτικό παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο.

Δημοσίευσε επίσης και έναν αριθμό από εικόνες της χρονομηχανής του καθώς και σκαναρισμένα σχέδια που έδειχναν τη λειτουργία της μηχανής.
Ίσως μια από τις πιο πολυσυζητημένες (και πιθανότερα μικρότερης ευκρίνειας) φωτογραφίες του, έδειχνε τη χρονομηχανή να παραμορφώνει το φως από έναν δείκτη Λέιζερ, λόγω του βαρυτικού εκτοπίσματός της.

 Για τους λόγους αυτούς, όπως επίσης για το ότι δεν υπήρχε κάποιο εμφανές κέρδος που θα μπορούσε να αποκομίσει ο Titor από τις δηλώσεις του, κάποιοι άνθρωποι τον πίστεψαν ως γνήσιο ταξιδιώτη από το μέλλον.

 Στις 24 Μαρτίου του 2001, ο Titor είπε πως σκόπευε να επιστρέψει στη δική του εποχή και παρά την εμφάνιση αρκετών που προσπάθησαν να εξαπατήσουν το κοινό προσπαθώντας να τον μιμηθούν, τίποτε δεν ακούστηκε ξανά από αυτόν.

Υπήρξε ένας ισχυρισμός ότι υπάρχει ένα βίντεο που τον δείχνει να επιστρέφει πίσω στην εποχή του, αλλά ποτέ δεν εμφανίστηκε κάτι τέτοιο στο Διαδίκτυο.

 

Η χρονομηχανή του Titor

Ο Titor περιέγραψε τη χρονομηχανή του ως μια C204 μηχανή εκτροπής χρόνου και εκτοπισμού βαρύτητας (C204 time distortion gravity displacement machine) που κατασκευάστηκε το 2034 από την General Electrics.
Ζύγιζε περίπου 230 κιλά και ήταν προσαρμοσμένη στο σκελετό μιας Chevrolet Corvette Convertible του 1966. Η μηχανή δεν μπορούσε να ταξιδέψει στο χώρο, παρά μόνο στο χρόνο.


 Σύμφωνα με τον John Titor, η χρονομηχανή του είχε έξι βασικά χαρακτηριστικά:
1. Δύο μονάδες μαγνητικής αποθήκευσης για διπλές σημειακές ανωμαλίες μικροσκοπικής κλίμακας.

 2. Έναν πολλαπλασιαστή έγχυσης ηλεκτρονίων για τη μεταβολή των σημειακών ανωμαλιών της μάζας και της βαρύτητας.

 3. Ένα σύστημα ψύξης και διόδου ακτινών X.

 4. Αισθητήρες βαρύτητας.

 5. Τέσσερα κύρια ρολόγια Καισίου.

 6. Τρεις κύριες υπολογιστικές μονάδες.

 Ο Titor τροφοδοτούσε τη μηχανή του με συντεταγμένες, στη συνέχεια ακουγόταν ένα προειδοποιητικό σήμα και αναβόσβηνε ένα φως, ενώ ακολουθούσε αντίστροφη μέτρηση.

 Στη συνέχεια, ένιωθε την έλξη λόγω της επιτάχυνσης 2G από τη βαρύτητα που δημιουργούταν απ' τη μηχανή και η χρονομηχανή επιταχυνόταν καθώς το φως καμπτόταν γύρω από αυτή. Εκτός από αποθέματα συμπιεσμένου αέρα, η μοναδική πηγή οξυγόνου ήταν ένας θύλακας αέρα που παγιδευόταν γύρω από το όχημα.

Υπολόγιζε πως η ταχύτητα του ταξιδιού ήταν δέκα χρόνια την ώρα και δήλωσε πως στην εποχή του γινόντουσαν προσπάθειες αύξησης της ακρίβειας για τον καθορισμό της χρονικής στιγμής στην οποία κατευθυνόταν η συσκευή.

 Σύμφωνα με τον Titor, η φύση του ταξιδιού στο χρόνο και το τι θα πρέπει να αναμένεται από αυτό εξηγείται μέσω του μοντέλου Everett-Wheeler της Κβαντικής Φυσικής, ή όπως συχνά αποκαλείται, θεωρία των Πολλαπλών Συμπάντων, το οποίο στην εποχή του Titor αποδεικνύεται πως είναι σωστό.

Απλοποιημένα, αυτό σημαίνει πως κάθε γεγονός που μπορεί να έχει πάνω από μια έκβαση, θα έχει ως αποτέλεσμα κάθε πιθανή έκβαση και κάθε τέτοια έκβαση θα είναι το σημείο εκκίνησης ενός νέου παράλληλου σύμπαντος, η κοσμικής γραμμής.

Ο Titor εξήγησε πως η σχέση του παραπάνω με το ταξίδι στο χρόνο είναι ότι οι ταξιδιώτες δεν εισέρχονται στο δικό τους παρελθόν γιατί η παρουσία τους θα προκαλούσε αλλαγές που με τη σειρά τους θα δημιουργούσαν ένα συνεχώς επεκτεινόμενο σύνολο νέων συμπάντων. Αντ' αυτού, ο ταξιδιώτης του χρόνου μπαίνει σε έναν σχετικά κοντινό κόσμο που η παρουσία του δε θα προκαλέσει μεγάλη αύξηση στον αριθμό των πιθανών κόσμων.

Οι προβλέψεις του Titor

Τα περισσότερα από αυτά που έχει προβλέψει ο Titor για τα γεγονότα που μεσολαβούν μεταξύ του 2000 και του 2036 επικεντρώνονται σε έναν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο που ακολουθείται από δύο δεκαετίες ανάρρωσης.

Σύμφωνα με τον Titor, μετα την προεδρεία της Αμερικής το 2004-2005 τοποθετούνται οι σπόροι για έναν δεύτερο αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο.
Η φύση των συγκρούσεων περιγράφεται ως αναταραχή που θα προέλθει από επιθετικές τακτικές της αστυνομίας και του κράτους στους πολίτες και που θα οδηγήσει σε έντονα βίαια επεισόδια μέχρι που αγροτικές και αστικές περιοχές θα στραφούν η μία ενάντια στην άλλη.

 Μέχρι το 2015 ο εμφύλιος πόλεμος θα έχει λήξει αποτελεσματικά εφόσον η Ρωσία θα ξεκινήσει μια σειρά πυρηνικών επιδρομών στις περισσότερες μεγάλες αμερικανικές πόλεις, εξολοθρεύοντας έτσι την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

 Την ίδια στιγμή, οι περισσότερες αστικές περιοχές του κόσμου θα έχουν επίσης προσβληθεί, πολλές από πυρηνικά χτυπήματα, με θανάτους που θα φτάνουν τα τρία εκατομμύρια ανθρώπων.

 Οι περισσότερο προσβεβλημένες περιοχές θα είναι η Ευρώπη, η Αφρική και η Αυστραλία.

 Μέχρι το 2036 ο κόσμος θα έχει αλλάξει σημαντικά. Η Αμερική θα έχει πέντε Πολιτείες με πρωτεύουσα τη Nebraska και θα αποτελείται από αποκεντρωμένες, στενά συνδεδεμένες, αγροτικές κοινότητες.

Θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στη θρησκεία, στην αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων και οι άνθρωποι θα είναι αυτάρκεις εφόσον θα μπορούν να εργάζονται μέρος της ημέρας στους αγρούς για να παράγουν τρόφιμα.

 Το νερό θα είναι ακόμα μολυσμένο με ραδιενέργεια και θα πρέπει να φιλτράρεται.

Παρά την ύπαρξη του πολέμου και τις προσπάθειες για τη δημιουργία μιας νέας κοινωνίας από τα απομεινάρια της παλιάς, η τεχνολογία δε θα έχει σημαντικές απώλειες.

Ο Titor ανέφερε ένα σύστημα από ταχύτατα τραίνα για μετακίνηση μεταξύ των πόλεων, καθώς επίσης την ύπαρξη διαστημικών ταξιδιών, γενετικής μηχανικής και φυσικά, ταξιδιού στο χρόνο.

 Εκτός από τις εμφύλιες συγκρούσεις στην Αμερική και τον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Titor έκανε κάποιες άλλες σημαντικές προβλέψεις:

  • Στις αρχές του 2000 το CERN θα θέσει τα θεμέλια για το ταξίδι στο χρόνο. Το φθινόπωρο του 2001, αφού είχε φύγει ο Titor, το CERN ανακοίνωσε πως η δημιουργία μικροσκοπικών μαύρων τρυπών ήταν δυνατή.
  • Η Αμερική θα κηρύξει πόλεμο στο Ιράκ, με τον ισχυρισμό ότι το Ιράκ έχει πυρηνικά όπλα. Ο Titor έκανε τη συγκεκριμένη πρόβλεψη αρκετά χρόνια πριν γίνει εμφανές ότι θα γίνει πόλεμος με το Ιράκ. Ισχυρίστηκε επίσης, πως δε θα βρίσκανε όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ.
  • Ο μεγαλος σεισμος μεγεθους 9 Ριχτερ στην Ινδονησια το 2004 καθως και το τσουναμι θα προκαλεσουν εκατονταδες χιλιαδες νεκρων
  • Εμφανιση των ρομποτ απο το 2012 και μετα
  • Προεβλεψε οτι οι Ολυμπιακοι αγωνες το 2008 θα γινουν στο Πεκινο
  • Πόλεμος θα ξεσπάσει μεταξύ του Ισραήλ και των Αράβων γειτόνων του και θα χρησιμοποιηθούν όπλα μαζικής καταστροφής.
  • Η ασθένεια των τρελών αγελάδων θα παραμείνει ζήτημα υγείας στην Αμερική αλλά δε θα παίζει τόσο μεγάλο ρόλο.
  • Γενετικά μεταλλαγμένη τροφή θα χρησιμοποιείται για να παραχθούν υβριδικοί σπόροι που θα έχουν επιζήμια αποτελέσματα στην υγεία του πληθυσμού.
  • Η Κορέα, η Ταϊβάν και η Ιαπωνία θα προσαρτηθούν στην Κίνα καθώς η Δύση θα γίνεται ασταθής.
  • Το 2019 Κινα ΗΠΑ ,Ιαπωνια θα χρησιμοποιουν μαζικα τα ρομποτ
  • Το 2020 θα αρχισουν οι Αμερικανοι να μεταναστευουν μαζικα ανα τον κοσμο
  • Το 2022 η Αγγλικη γλωσσα θα παψει να ειναι διεθνης γλωσσα και αντικατασταθει απο αλλες οπως τα κινεζικα,αραβικα,ισπανικα κλπ
  • Το 2027 μετα απο καταστροφικο πολεμο οι Αμερικανοι μεταφερουν την πρωτεύουσά τους στην Ομαχα της Νεμπρασκα
  • Το 2035 οι Ρωσοι επιστημονες μεσω της βιοτεχνολογιας θα επινοησουν τον ανθρωπο που δεν θα κοιμαται ποτε
  • Το 2036 Ευρωπαιοι,Νεοζηλανδοι και Κινεζοι επιστημονες θα ανακαλυψουν χαπι το οποιο θα εξαλειφει ακαριαια τον καρκινο απο τον οργανισμο
  • Το 2038 οι ανθρωποι θα δημιουργησουν εναν νεο τεχνητο δορυφορο εκτος απο το φεγγαρι
  • Το 2042 η Αυστραλια θα βυθιστει στην θαλασσα και θα παψει να υφισταται σαν ηπειρος
  • Το 2049 θα εξαφανιστει η ευλογια παγκοσμιως αμετακλητα
  • Το 2052 Ιταλοι επιστημονες θα εχουν την δυνατητα να μελετουν το ανθρωπινο ειδους μεσω του χρονου χωρις να το επηρεαζουν
  • Τ0 2053 πλεον οι μηχανες και τα ρομποτ θα κυριαρχισουν πανω στο ανθρωπινο ειδος







Εάν αληθεύει η θεωρία των Πολλαπλών Συμπάντων, όπως υποστήριξε ο Titor, αυτό θα έχει συνέπειες στους ισχυρισμούς του ότι είναι ταξιδιώτης του χρόνου, καθώς επίσης θα επηρεάσει την αξιολόγηση των προβλέψεών του. Εάν πρόκειται να πιστέψουμε την ιστορία του, χρειάζεται επίσης να δεχτούμε ότι μας επισκέφτηκε από ένα κοντινό παράλληλο σύμπαν που έχει μικρές διαφορές από το δικό μας και μάλιστα με 2% ασυμφωνία, όπως ο ίδιος έχει ισχυριστεί.

Συνεπώς, κάποιες από τις προβλέψεις του για το δικό μας μέλλον ίσως να είναι εσφαλμένες, αλλά υπάρχουν πολλές πιθανότητες κάποιες άλλες προβλέψεις του να επαληθευτούν. Καθώς λοιπόν θα πλησιάζουμε στην εποχή του, η επαλήθευση ή διάψευση των λεγομένων του θα αποκαλύψει και το εάν έλεγε αλήθεια.

 Η ιστορία του έκανε τον γύρο του Διαδικτύου πολλές φορές για σχεδόν δέκα χρόνια, με κάποιους να προσπαθούν να αποδείξουν πως πρόκειται για μια καθαρή απάτη, ενώ άλλοι προτείνουν επιχειρήματα και στοιχεία για να υποστηρίξουν τον ισχυρισμό του Titor ότι είναι ταξιδιώτης του χρόνου από το 2036. Τα επιχειρήματα κατά του Titor είναι όμως αρκετά καταδικαστικά.

Για παράδειγμα, έχει δειχθεί πως η φωτογραφία που απεικονίζει την κάμψη της ακτίνας Λέιζερ είναι πλαστή και η εξήγηση του Titor για τη χρήση μικροσκοπικών μαύρων τρυπών για να ταξιδέψει στο χρόνο φαίνεται πως είναι επιστημονικά αδύνατη.

Επίσης, εάν όπως λέει, είχε παρέμβει για να εμποδίσει καταστροφές που θα προκαλούνταν από τον Ιό της Χιλιετίας (Millennium Bug), τότε σύμφωνα με την εξήγησή του για τη θεωρία των Πολλαπλών Συμπάντων της Κβαντομηχανικής το δικό μας σύμπαν θα είχε αποκλίνει σημαντικά από το δικό του.Για όσους θέλουν να βρουν την αλήθεια μόνοι τους, υπάρχουν πολλές σελίδες στο Διαδίκτυο που διατηρούν αρχεία των μηνυμάτων που είχε στείλει ο John Titor.

Σε τελική ανάλυση όμως, ίσως η πιο ενδιαφέρουσα όψη της ιστορίας του Titor είναι το γεγονός ότι ένα τέτοιο φαινόμενο που θα μπορούσε εύκολα να αγνοηθεί και να περάσει απαρατήρητο, απασχόλησε τόσους πολλούς ανθρώπους για τόσο πολύ καιρό.

Η ιστορία διηγείται και συζητείται σε πολλές ιστοσελίδες και άνθρωποι έχουν ξοδέψει πολύ χρόνο και ενέργεια για να υποστηρίξουν ή για να καταρρίψουν τους ισχυρισμούς του Titor. Είναι ακόμα αξιοσημείωτο για μια ιστορία αυτής της φύσης, να επεκταθεί σε τόσους τύπου μέσων ενημέρωσης, από το Διαδίκτυο, σε βιβλίο ,κινηματογραφικη ταινια μέχρι και σε μπαλέτο!

olympios