Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ''ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ''

Το γράμμα το ιεροκοινοσφράγιστο ανοίχτηκε. Οι εντολές, από τους "Μεγάλους Προστάτες", οι απαράβατες, είχανε δοθεί για τη χρεοκοπημένη χώρα: Δουλειά - Συμβάσεις Εργασίας - Μισθοί ΤΕΛΟΣ. Παιδεία ΤΕΛΟΣ. Στέγαση ΤΕΛΟΣ. Επιβίωση - Αξιοπρέπεια ΤΕΛΟΣ. Υγεία - Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ΤΕΛΟΣ. Ζωή ΤΕΛΟΣ.

Αγώνες και πάλη τόσων χρόνων, τόσο αίμα που χύθηκε για Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία πήγαν χαμένα. Πείνα και ανεργία και απελπισία έπεσε μεγάλη σ’ όλη τη χώρα. Στην έσχατη ένδεια μέρα με τη μέρα φτάσανε οι κάτοικοι του αμνοστασίου. 

Μα εσύ βλάχο μου, καλά καθόσουν ψηλά! Στο θρόνο σου, μοναδικός βασιλιάς. Άρχοντας, σου λέω, και πρωθυπουργός! Της χώρας του "Δεν είναι δυνατόν!"!

Γύρω-τριγύρω σου πιάσανε θέση αυλικοί και παρατρεχάμενοι, ψεύτη και προδότη κι αχυρένιε Βασιλιά. Πρόστυχοι, αδίστακτοι, κατάπτυστοι σύμβουλοι, καιροσκόποι, παράσιτα κι ασυνείδητοι, σουσουράδες και σαΐνια άρχισαν όσο-όσο τη χώρα να ξεπουλούν, όσο-όσο να ξεπουλιούνται. Λαμόγια και ρεμουλαδόροι, διεφθαρμένοι και εκκολαπτόμενοι σωτήρες στήσανε οργανώσεις διάσωσης εγκληματικές και έπειτα χορό γύρω από τα πτώματα στήσανε. Και συ, ακόμη, Άρχοντας και Βασιλιάς! Και όλα αυτά, στη χώρα του "Δεν είναι δυνατόν!".

Ανάθεμα και κατάρα. Κρεμάλα και φυλακή. Κραυγές ακούστηκαν για λίγο στη χώρα. Και ύστερα σιωπή...

Στη χώρα του "Δεν είναι δυνατόν!" μείνανε κάποιοι λίγοι με νύχια και με δόντια να παλεύουν. Μείνανε κάποιοι άλλοι που τρέμοντας από φόβο, στον από μηχανής θεό να δώσει λύσεις ελπίζουνε ακόμα. Οι υπόλοιποι, στην πέτρα της αναμονής. Στη λίστα την κατάπτυστη, της αναμονής του τίποτα.

Στη χώρα του "Δεν είναι δυνατόν!"...

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου