Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΤΕ ΚΑΛΕ!

Βενιζέλος: Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας; Απ’ τη θητεία μου στο Υπουργείο Αμύνης; Βεβαίως έχω! Είναι δυνατόν να μην έχω; Πως πήγαινα στο ΝΑΤΟ; Πως πήγαινα στην Ε.Ε;
 
Βουλευτής της αντιπολίτευσης: Πως τα έχεις;
 
Βενιζέλος (γελώντας ειρωνικά): Άντε καλέ! Πως τα ‘χω! Για να κάνουμε το πραξικόπημα όταν θα πάρετε πλειοψηφία…

χειροκροτήματα και γέλια ….

Αν η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έχει “πυροδοτήσει” την πολιτική αντιπαράθεση, ετούτη η κυνικότατη ομολογία έπρεπε να την ανατινάξει! Ο πλέον αναίσθητος, αμετροεπής και επικίνδυνος για τους δημοκρατικούς θεσμούς πολιτικός της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, παραδέχθηκε εντός του κοινοβουλίου – τη στιγμή που τη συνεδρίαση παρακολουθούσε σε ζωντανή μετάδοση ο ελληνικός λαός – ότι εξακολουθεί να κατέχει τα απόρρητα αμυντικά σχέδια της χώρας.

Δεν γνωρίζω αν είθισται οι διάφοροι υπουργοί όταν απομακρύνονται από τις θέσεις τους, ή όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις, να ανοίγουν τα συρτάρια και να παίρνουν στα σπίτια τους φακέλους με τα θέματα των υπουργείων που θήτευσαν. Επειδή όμως αυτή η παραδοχή ακούγεται για πρώτη φορά μέσα στο κοινοβούλιο - και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων - υποθέτω πως όχι.
Θύελλα αντιδράσεων από μια μερίδα βουλευτών. Από την άλλη μερίδα, αυτή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ απ’ όσο φαίνεται στο βίντεο, προκλήθηκε θύελλα χειροκροτημάτων και γέλιου. Έτσι, στην πρώτη γραμμή των βουλευτών που σπάνε πλάκα με τους αστεϊσμούς Βενιζέλου (ως τέτοιους τους εξέλαβαν!) και ξεκαρδιζόμενοι χειροκροτούν, διακρίνεται ο Βορίδης, η Βούλτεψη, η Πιπιλή, παραπίσω η Μπακογιάννη και άλλοι αστείοι.
Προσωπικά δυσκολεύομαι να κατανοήσω τους λόγους (εκτός από τον προφανή) όπου ένας τέως υπουργός διατηρεί αντίγραφα επισήμων απορρήτων εγγράφων στο προσωπικό του αρχείο και στο σπίτι του.
Μήπως ο τέως υπουργός αισθάνεται ότι δεν ολοκλήρωσε το έργο του στο υπουργείο και επιθυμεί να επεξεργαστεί περαιτέρω τα θέματα που άφησε ημιτελή;
Μήπως αφού τα επεξεργαστεί κατ’ ιδίαν, στη συνέχεια θα ενημερώσει τον επόμενο υπουργό για τις νέες του σκέψεις, για να τον βοηθήσει στο έργο του;
Μήπως το κάνει επειδή πιστεύει/ελπίζει πως κάποια στιγμή θα επιστρέψει στο ίδιο υπουργείο και θέλει να είναι …έτοιμος;
Άλλη σκέψη δεν κάνω για να μη κατηγορηθώ πως επιβουλεύομαι τη συνοχή της κυβέρνησης!

Η γνώμη μου είναι πως αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να είχε κάνει το ελάχιστο: να είχε καλέσει τον κ. Βενιζέλο για εξηγήσεις και περαιτέρω διερεύνηση. Ποια είναι αυτά τα έγγραφα, τι διαβάθμιση έχουν, αν όφειλε να τα κατέχει, αν τα κατέχει νόμιμα, αν βρίσκονται σε ασφαλές μέρος, αν έχουν και άλλα άτομα πρόσβαση σε αυτά!

Αν η συγκεκριμένη πρακτική δεν αποτελεί εφεύρημα του κ. Βενιζέλου (λέμε τώρα!), αλλά πάγια τακτική πρώην υπουργών, μήπως θα έπρεπε να κληθούν και όλοι οι διατελέσαντες υπουργοί Αμύνης να καταθέσουν αν κατέχουν και αυτοί τα αμυντικά σχέδια της χώρας και τι τα θέλουν;
Για να βοηθήσω στις έρευνες, ο Τσοχατζόπουλος και ο Παπαντωνίου θήτευσαν σε αυτό το υπουργείο, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Η πρακτική Βενιζέλου εντάσσεται σε μια ευρύτερη φιλοσοφία πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Σύμφωνα με αυτή θεωρούμε ιδιοκτησία μας το κράτος και τις κρατικές υπηρεσίες και δεν έχουμε τον παραμικρό ενδοιασμό να βάλουμε βαθειά το χέρι μας όπου γουστάρουμε, βέβαιοι πως δεν πρόκειται να μας αγγίξει κανείς!

Δεν θα με ενοχλούσε, ούτε καν θα με απασχολούσε αν οι πρώην υπουργοί Παιδείας, Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Υγείας κλπ κατείχαν αντίγραφα των θεμάτων που τους απασχόλησαν κατά τη θητεία τους στο Υπουργείο. Για «λόγους κοινοβουλευτικού ελέγχου», όπως ανέφερε και ο Βενιζέλος. Όμως τα σχέδια του υπουργείου Αμύνης είναι άλλη ιστορία. Και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο συνεχίζει να τα κρατάει στο σπίτι του; Για να συγκεντρώσει και τους προηγούμενους υπουργούς και να παίξουν στρατέγκο;

Όταν την επόμενη ημέρα των εκλογών του περασμένου Ιουνίου οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης ανακοίνωσαν πως προτίθενται να συνεργαστούν, μας είπαν πως οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση “για το καλό της πατρίδας, τη σταθερότητα της χώρας και την παραμονή μας στο ευρώ”.
Αφήνω ασχολίαστο το γεγονός πως λίγα 24ωρα πριν είχαν δεσμευτεί πως δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί κανένας με κανέναν, επειδή άλλο είναι το θέμα μας.
Το θέμα μας είναι πως πλέον ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα διαπιστώνουν πως ό,τι γίνεται είναι για να διασώσουν τα πολιτικά τους τομάρια. Ο ένας του άλλου. Και όλοι μαζί το σάπιο πολιτικό σύστημα που κείτεται στο χώμα και γίνονται απεγνωσμένες προσπάθειες εκατέρωθεν να ανανήψει.

Δεν με απασχολεί η κοινοβουλευτική ομάδα του σημερινού ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ «αυτονόητη» τη στήριξη στον αρχηγό τους για να προασπίσουν και το δικό τους μηνιάτικο. Μου προκαλεί όμως εντύπωση και αγανάκτηση η συμπεριφορά των βουλευτών της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ που έχουν πια κατρακυλήσει στο έσχατο σημείο της πολιτικής, και όχι μόνο, ξεφτίλας. Καλύπτουν και συγκαλύπτουν όποια ανομία βρεθεί στο διάβα τους. Εμφορούμενοι από μια τραβεστί αυτοπεποίθηση πως σώζοντας τον πρόεδρο του σημερινού ΠΑΣΟΚ σώζουν και τη χώρα (!!!!!).

Δεν πιστεύω πως αυτή η κατρακύλα έχει κάπου πάτο. Ίσως να έχει την ημερομηνία των εκλογών. Και σίγουρα όχι νωρίτερα από αυτή.

Πάντως, κε Βενιζέλε, η Τουρκία σε ευχαριστεί θερμά για την πληροφορία. Αν αναζητήσει τα σχέδια αμύνης της Ελλάδας δεν χρειάζεται να ψάξει στο Πεντάγωνο. Εκεί έχει πολλούς να τα φυλάνε και θα γίνει φασαρία…
 
Απο Πέτρος Κ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου