Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ!

                       ...σχέδιο Σόρος για μόνιμη παραμονή λαθρομεταναστών  στην Ελλάδα
Ή αν θέλετε, χρηματοδότηση των ΜΚΟ στα φανερά πλέον... -Από κοντά και ο ΓΑΠ!

Ανακοίνωση-βόμβα για τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, έκανε σήμερα στο Βερολίνο ο Τζόρτζ Σόρος.

Μιλώντας σε διεθνές φόρουμ για το "μέλλον της Ευρώπης", ο διάσημος κερδοσκόπος ανακοίνωσε την ίδρυση ταμείου αλληλεγγύης με στόχο την οικοδόμηση σπιτιών αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που δεν έχουν που την κεφαλή κλίνη στη χώρα μας.


Το ταμείο, στο οποίο κατέθεσε ήδη ο ίδιος σεβαστό χρηματικό ποσό, έχει την έδρα του στην Σουηδία με πρωτοστάτη το ίδρυμα Ραούλ Βάλενμπεργ.

Ενδιαφέρον για συμμετοχή έχουν εκδηλώσει ήδη πολλές προσωπικότητες και οργανώσεις στην Νορβηγία, και ο ίδιος πιστεύσει ότι η πρωτοβουλία του θα επεκταθεί σύντομα σε όλη την Ευρώπη.

«Ο στόχος μου είναι διπλός», είπε. «Πρώτον, να δείξουν οι Ευρωπαίοι αλληλεγγύη προς τους Έλληνες και δεύτερον να δείξουν οι Έλληνες αλληλεγγύη στους ξένους».

Η Ελλάδα, πρόσθεσε, είναι αιχμάλωτη του Συμφώνου Δουβλίνο 2 που δεν επιτρέπει σε (λαθρο)μετανάστες που πρωτομπήκαν σε αυτή να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκες χώρες.

Έτσι προκαλείται ένας απερίγραπτος συνωστισμός (λαθρο)μεταναστών που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από το ελληνικό κράτος. (γι΄αυτό και το ελληνικό κράτος δεν θα πάρει μία)

Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν έτσι στην παρανομία, εξίσου πολλοί είναι και οι άστεγοι. Με τα χρήματα του νεότευκτου ταμείου θα μπορούσαν να χτιστούν σπίτια αλληλεγγύης ή να ενοικιαστούν ήδη υπάρχοντα. Έτσι θα μπορούσε να μπει κάποιο φρένο στην συντελούμενη ανθρωπιστική καταστροφή. (να ολοκληρωθεί δηλαδή το σχέδιο για μια πολυπολιτισμική Ελλάδα με τον εποικισμό εκατομμυρίων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών)

Τα χρήματα του ταμείου, συνέχισε ο Σόρος, θα δοθούν σε ελληνικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών οι οποίες προσφέρουν ήδη βοήθεια τόσο σε ντόπιους όσο και σε ξένους. (δεν γίνεται αναφορά σε Έλληνες, παρά μόνο σε "ντόπιους", θα μπορεί δηλαδή να χρηματοδοτεί αβέρτα τους εκατοντάδες χιλιάδες νομιμοφανείς Αλβανούς, που θεωρούνται "ντόπιοι";)

Οι οργανώσεις αυτές πάντως, πρόσθεσε, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν για μεγάλο διάστημα την κρατική και ευρωπαϊκή παρέμβαση. (ναι βέβαια...)

«Ο σκοπός μου είναι να γράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον προϋπολογισμό της επαρκή κονδύλια για αυτό από το 2014», είπε.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η αφετηρία της ιδέας του ήταν ότι η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο θύμα της τρέχουσας χρηματιστικής κρίσης. (και αντί να την ελαφρύνουμε από εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, ας τις φορτώσουμε κι άλλους -μα άνθρωπέ μου αυτοί δεν θέλουνε να μείνουνε εδώ, θέλουνε προς τα πάνω να ανεβούνε. Αφού οι "μετανάστες" έρχονται απο τη Τουρκία γιατί ο κ.Soros δεν κάνει εκεί τα ιδρύματα αυτά και τις ΕΟΖ (...) αντί στην Ελλάδα, αφού εκεί θα στοιχίσουν και φτηνότερα και σε μίζες και σε εγκαταστάσεις; Aν γίνει αυτό, τότε οι παράνομοι μετανάστες κατά χιλιάδες θα επιστρέψουν στη Τουρκία και η Ελλάδα θα ανασάνει).

«Εκεί που είναι το επίκεντρο της ανθρωπιστικής καταστροφής, εκεί πρέπει να δοθεί και η πρώτη βοήθεια», είπε. (άμα έχεις τόσο χρήμα δώστο στη Νορβηγία ή την Ουγγαρία να εγκατασταθούν εκεί οι λαθρομετανάστες σου -και στην τελική ποιον ρώτησε και τα σχεδιάζει όλα αυτά;)

«Μια οραματική ιδέα» ήταν η φράση με την οποία συνεχάρη αμέσως μετά τον κ. Σόρος ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που παρευρίσκεται επίσης στο Φόρουμ.





 
Από krasoblog

ΙΛΙΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ

                                                
                                                   Σύγχρονος Τροϊκός πόλεμος

…Τον 12 αιώνα π.Χ η Τροία δέχονταν επίθεση… 10 χρόνια αργότερα ο δούρειος Ίππος, λαμπρή ιδέα του Οδυσσέα, οδηγούσε τους Δαναούς στην άλωσή της…

Αμέσως μετά ξεκινούσε μία διαδρομή ταλαιπωρίας και περιπέτειας για τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του που διήρκησε 10 χρόνια… για τους άλλους Οδυσσέες, τους σύγχρονους Δαναούς η Οδύσσεια επαναλαμβάνεται…συνεχίζεται 3200 χρόνια αργότερα… κάθε μέρα, ξεκινούν δειλά χιλιάδες Οδυσσέες να επιστρέψουν στις Ιθάκες τους, ή ακόμα να αποδράσουν από αυτές…πολλές φορές χωρίς κάν μία Ιθάκη…

Ο σύγχρονος Έλληνας, πολεμά πλέον για κάθε τί καθημερινό, τουλάχιστον μια δεκαετία και εν όψει της αναποτελεσματικότητας κάθε είδους δουρείου ίππου (γιατί οι Τρώες και την Ελένη απήγαγαν και μάθανε τα κόλπα, και κρατούν τις πύλες κλειστές ερμητικά), καθώς και λόγω έλλειψης Αχιλλέων, αποσύρεται ως ηττημένος Οδυσσέας και αρχίζει να ζει την προσωπική του Οδύσσεια (με χορηγία και αρωγή κρατικών στελεχών) χωρίς βέβαια να φθάνει ποτέ σε κάποια Ιθάκη…. Και ξανά και ξανά… μέχρι που ορισμένοι ακούνε «Τροία» και αμέσως σκέφτονται… α καλά, ΠΑΛΙ με την Ελένη;… και έτσι η Τροία γίνεται «Τρία» και όλοι τα παίρνουν….

…Και που και που ξεφυτρώνει και κανένας Πάτροκλος να το παίξει Αχιλλέας αλλά ως είναι φυσικό στο τέλος τον παίρνει ο διάολος, γιατί ούτε τα φόντα έχει ούτε πείθει και κανέναν και τρώει το τομάρι του πολεμώντας με τον κάθε Έκ-τωρα, εκ-τοτε και ούτω καθ’ εξής…

Και οι Υιοί του κάθε (Κο)-Πριά-μου αρπάζουν Ελένες, Μαρίες, Περσσεφόνες και Κατίνες, αναλόγως με τα κέφια τους, τις αποποιούνται, τις ασπάζονται, και σου προσάπτουν επιπλέον την ευθύνη του ασυνεπούς και αδιάφορου κηδεμόνα. Φταις, ΝΑΙ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ Έλληνα….

…φταις εσύ που καταχράστηκες το δημόσιο χρήμα ως γνήσιος απόγονος των αρχαίων Αθηναίων, «καταλήστεψες» τα ταμεία της δήλου, της Σιμένης –εξελληνισμένο βα(ρ)βαρικό όνομα- του Δία και της Ευρώπης και «τα έκανες πλακάκια» με τον Απόλλωνα που το μέλλον το ήξερε αλλά έκανε και αυτός τον μα…μακα. Εσύ όμως δεν τα πήρες με τον αρχαίο «τσαμπουκά», τριήρεις και οπλίτες, τα πήρες επαιτώντας και γλύφοντας ως «Μαυροκορδάτος της 2ης απελευθερωτικής επανάστασης κατά της Τροϊκρατίας», (αλλά για την επανάσταση θα μιλήσουμε άλλη φόρα),

Παρά ταύτα, δεν έκτισες κανέναν Παρθενώνα και οι της Δήλου κάνανε τα στραβά μάτια, ξέροντας πως αφού δεν θα έκτιζες τίποτα θα τους έμενε το οικόπεδο στην Ακρόπολη. Εσύ, προβλέψιμος, αφού έθαψες καμιά τριανταριά αργυρά στην αυλή σου μπας και χρειαστεί, χτύπα ξύλο, και τα φέρει η μοίρα έτσι που χρειαστείς κανέναν αμφορέα λάδι για τα επόμενα Παναθήναια, τα υπόλοιπα, τα έδωσες όλα στην κάθε Ασπασία και την κάθε Αφροξυλάνθη, απόγονο της κάθε Ελένης και της κάθε Κατίνας, του κάθε Εφιάλτη και του κάθε Μήτσου, Τάκη, Γιωργάκη, Κωστάκη, Ανδρίκου, Βαγγέλη, Θεο-ντόρας ή Θεο-ντόνη, Αλέκου, Αλέκας, “Μέγα-Αλεξάνδρου-wanna be”… του κάθε καημένου εξόριστου …ναι, γιατί εξορίστηκαν πολλοί όταν οι κακοί «Σπαρτιάτες» επέβαλαν την τυραννία… άλλοι εξορίστηκαν στη Μακεδονία, άλλοι στην αυλή του Πέρση Βασιλέα (που βοήθησε τους κακούς Σπαρτιάτες παρεμπιπτόντως), άλλοι στη Μακρόνησο και οι πλέον άτυχοι όλων, εξορίστηκαν στη Χαρβάρδη (και αυτό εξελληνισμένο όνομα, αυτή τη φορά, μάλλον εβραϊκής ρίζας αλλά μεταφρασμένο σε «φιλελεύθερη μετάφραση», από την Προοδευτική Αγγλοσαξονική).

Οι μεν εξόριστοι στη Μακρόνησο, τον Αϊ Στράτη κλπ, απλώς έσκαβαν με αξίνες την πέτρα, έφτιαχναν εξελληνιστικά ομοιώματα Παρθενώνων από σπίρτα και γύψο και μάθαιναν πυγμαχία, καθώς και ασκητική ολιγαρκή ζωή ως γνήσιοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι (για να είσαι έλληνας πρέπει να είσαι Χ.Ο – Χριστιανός Ορθόδοξος είναι αυτό και όχι Χεσμένος Οιοσδήποτε - και να ξέρεις να φτιάχνεις ομοιώματα του Παρθενώνα, καθώς και να αντέχεις να φας και δύο «άπερκατ» και βεβαίως – βεβαίως να γνωρίζεις σχετικά με την καθόλα ελληνική φάλαγγα…). Σημειώνουμε δε εδώ πως οι εις Χαρβάρδη εξόριστοι κατά την τυραννία, υπέφεραν φρικτά βασανιστήρια, αλλά ως αντάλλαγμα οι τύραννοι της Χαρβάρδης τους βοήθησαν να εξοπλιστούν με γνώσεις ιδιαίτερες, ποιοτικές και μάλιστα του υψηλότερου επιπέδου παγκοσμίως, όπως ανώτατα οικονομικά.

Όσοι δεν είστε φοροφυγάδες και κάνετε μία απλή φορολογική δήλωση το χρόνο, μπορείτε να φανταστείτε λοιπόν πόσο εξουθενωτικά και δυσβάσταχτα είναι τα οικονομικά ως αντικείμενο μελέτης, και ιδιαιτέρως τα ανωτάτου επιπέδου συνδυασμένα με πολιτικές επιστήμες. Οι άλλοι, οι τρισάθλιοι φοροφυγάδες ας προσέχατε, θα μείνετε στην άγνοια ως μετεξεταστέοι μικροαστοί και όσο θα είσαστε στο κότερό σας ή τη βίλλα σας, ή όταν οδηγείτε την άμαξα της Σταχτοπούτας (και για τη σταχτοπούτα θα μιλήσουμε άλλη φορά), θα υπομένετε την εξαθλίωση στην οποία οδηγεί η φυσική νομοτέλεια το είδος σας και θα έχετε κάποιον εξόριστο ( ή offshore accountant στην αγγλική) να παλεύει με τα οικονομικά σας τρέμοντας μεταξύ σκύλας (ναι σκύλας όπως το έγραψα) και περαίωσης.

Στο μέλλον λοιπόν, μας μένει να μιλήσουμε τουλάχιστον για την Σταχτοπούτα (διαβάστε σχετικά με τα δύο συνθετικά της λέξης Στάχτη και πούτα, το δε δεύτερο συνθετικό έχει λατινική ρίζα…), την επανάσταση, τους εξόριστους που παλεύουν με τα οικονομικά των μετεξεταστέων φυσικά (α)νομο-τελειωμένων φοροφυγάδων καθώς και άλλα παραμύθια διδακτικού περιε-χ(ω)μένου… (το χωμένου με ωμέγα έχει και κάποιον συμβολισμό τώρα που το καλοκοιτάζω…).

Προς το παρόν όμως και για να απαντήσουμε στο βασικό ερώτημα του ΓΙΑΤΙ φταίει ο Έλληνας, ας επικεντρωθούμε στο τι μας διδάσκει η Ιστορία…

Αφού λοιπόν ο Έλληνας τα έκανε πλακάκια με τον Απόλλωνα και καταλήστεψε τη Δήλο, αντί να δηλ-ώσει, μπήκε νύχτα στο αμπάρι άλλου Οδυσσέα και με λαμογιά αποβιβάστηκε στη χώρα των Λωτοφάγων. Έφαγε τον άμπακο και φυσικά λόγω λωτών ξεχάστηκε πως είναι το ψωμάκι και πως βγαίνει (καθώς το εξάλειψε από τη δίαιτά του), και το κατήργησε και στους άλλους Έλληνες (αυτούς που ξέρουν πόσο δυσβάσταχτες είναι οι πολιτικές επιστήμες), διότι έτσι επιβάλει η δημοκρατία και η ισότητα (βέβαια δεν δόθηκαν λωτοί στους «άλλους» γιατί δεν ήταν με τον Οδυσσέα στο ίδιο νησί, αυτοί –οι άλλοι δηλαδή- ζούσαν στην κοσμάρα τους).

Μια μέρα όμως οι λωτοί δεν αρκούσαν πια και ομόφωνα ο Οδυσσέας και οι 300 είπαν να πάνε στο νησί του Κύκλωπα που είχε την καρδάρα με το γάλα, και ήξερε πώς να αρμέγει πρόβατα και γίδια. Βέβαια μερικοί από αυτούς κάνανε πως δεν θέλανε, έτσι για να κάνουν τον δύσ-κ(ω)λο αλλά τελικά πήραν και αυτοί τον ευ-κ(ω)λο δρόμο και την κάνανε όλοι για το νησί των Κυ-κλοπών(η ορθογραφία και η γραμματική μου, είναι προ-βλήματα που απέκτησα λόγω της ελληνικής παιδείας αλλά και αυτό είναι θέμα για το μέλλον).

Σημειώνουμε εδώ, πως οι 300 δεν είναι οι του Λεωνίδα, αυτοί είναι σε άλλο κεφάλαιο, όχι αυτό των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, μάλλον είναι στο κεφάλαιο νούμερο 2 αλλά διαβάζοντας θα το επαληθεύσουμε, διότι η μνήμη μου με απατά σκοπίμως για να αντέχω το διάβασμα καθώς και το …. γράψιμο….

Στο νησί των Κυ-κλοπών λοιπόν, κατοικούσαν οι γίγαντες μονόφθαλμοι βοσκοί, οι Κυ-κλωπές που αρμέγανε πάσης φύσεως πρόβατα, τα κούρευαν και ενίοτε τα θυσίαζαν στους θεούς Δαούν και Ιώουνς (θεοί βάρβαροι που λατρεύουν πιστά μερικοί εξόριστοι της Χαρβάρδης). Εκεί λοιπόν έμεναν οι περίφημοι Πολύφημος, Στροσκίνος, Κακόφημος, Δολάριος, Ιένιος, Εύρ-ωπος (νόθο παιδί της Ευρώπης) και άλλοι.

  Όλοι αυτοί, είχαν ένα μόνο μάτι ο καθένας (σαν το μεγάλο μάτι του Σάρουμαν στον Άρχοντα των Δακτυλιδιών) αλλά τα έβλεπαν όλα και είχαν εξαιρετικά οξεία όσφρηση ειδικά για αίμα και έλαια, κυρίως ορυκτά…

όλα αυτά και άλλα πολλά παραμύθια θα πούμε, γιατί ζουν αυτοί καλά και ‘μείς μη χειρότερα…

στις σύγχρονες Οδύσσειες
 

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 33 ΕΠΑΧΘΕΙΣ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ "ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3"

 
 
 
 
 
 
Το «Μνημόνιο 3» περιλαμβάνει 90 σελίδες και είναι έτοιμο να καθαρογραφεί και να κατατεθεί στη Βουλή ώστε να ψηφιστεί την ερχόμενη Τετάρτη. Σε αυτό η Τρόικα δεσμεύει την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα ύψους 13,5 δισ. ευρώ για την ερχόμενη διετία με συγκεκριμένα και αυστηρά χρονοδιαγράμματα.
Με το νέο «Μνημόνιο 3» η κυβέρνηση δεσμεύεται για έσοδα αποκρατικοποιήσεως 1,7 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2012 και δεσμεύεται για καταιγισμό περικοπών σε μισθούς και συντάξεις αλλά και νέους φόρους την επόμενη διετία.

Σύμφωνα με το «Μνημόνιο 3»:


Μισθοί δημοσίου και απολύσεις
  • Καταργούνται τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας. Καταργούνται οι εξαιρέσεις από το ενιαίο μισθολόγιο
  • Αναστέλλονται ως το 2016 τα δημοσιονομικά επιδόματα και τα επιδόματα απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων
  • Γίνονται υποχρεωτικές οι μετακινήσεις καθηγητών και οι συγχωνεύσεις σχολείων
  • Απομακρύνονται 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι εντός του 2012 και 25.000 υπάλληλοι το 2013
  • Μειώνονται τα ειδικά μισθολόγια κατά 2% για μισθούς ως 1.000 ευρώ, 10% για μισθούς από 1.000-1.500 ευρώ, 30% για 2.500-4.000 ευρώ και 35% για πάνω από 4.000 ευρώ
  • Επιβάλλεται νέο μειωμένο μισθολόγιο για το προσωπικό της Βουλής
Φόροι
  • Καταργούνται αναδρομικά οι φοροαπαλλαγές από τα εισοδήματα του 2012
  • Αυξάνονται οι φόροι στα τσιγάρα
  • Οι εφοπλιστές θα υπογράψουν ειδικό Μνημόνιο για πληρωμή επιπλέον 200 εκατ. ευρώ ως το 2016
  • Εξισώνεται ο φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο και το υγραέριο
  • Μειώνονται οι επιστροφές ΦΠΑ στους αγρότες στο 6%
  • Οι αντικειμενικές τιμές ακινήτων αντιστοιχίζονται με τις αγοραίες αξίες ως τον Μάρτιο του 2013
  • Μειώνονται οι ΔΟΥ σε περίπου 90 ως τον Ιούνιο του 2013
  • Αυξάνονται οι ελεγκτές για τη Βεβαίωση είσπραξης Εσόδων κατά 2.000 ως το καλοκαίρι του 2013
  • Αναμορφώνεται η φορολογία εισοδήματος, καταργείται ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων
Συντάξεις
  • Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια χωρίς να επηρεάζεται η προυπόθεση των 40 ετών για την πλήρη σύνταξη
  • Μείωση των εφάπαξ κατά 23% για τους δημοσίους υπαλλήλους από την 1 Ιανουαρίου 2013
  • Μειώνονται οι συντάξεις κατά 3% από τα 1.000 ευρώ , 5% από τα 1.500-2.000 ευρώ και 12% για τις υψηλότερες των 2.000 ευρώ
  • Καταργούνται τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας
  • Μείωση συντάξεων για τους μη ασφαλισμένους του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ για όσους δεν έχουν δικό τους σπίτι και 50 ευρώ για όσους είναι ιδιοκτήτες
  • Το ΕΚΑΣ θα δίδεται σε όσους έχουν συμπληρώσει τα 64 έτη
Αγορά εργασίας
  • Μειώνεται η αποζημίωση απολύσεων με οροφή τους 12 μισθούς συν 2.000 ευρώ για κάθε επιπλέον χρόνο
  • Μειώνεται ο χρόνος προειδοποίησης σε 4 μήνες
  • Μειώνονται σε 11 ώρες οι ελάχιστες ημερήσιες ώρες ανάπαυσης
  • Αναμορφώνεται ο κατώτατος μισθός από το τέλος Μαρτίου 2013
Κλειστά επαγγέλματα
  • Καταργούνται οι εναπομείναντες περιορισμοί στα κλειστά επαγγέλματα, φορτοεκφορτωτές σε επίγειες δραστηριότητες, ορκωτοί εκτιμητές, λογιστές, φορολογικοί σύμβουλοι, πρακτορεία προσωρινής απασχόλησης, ιδιωτικά γραφεία, σύμβουλοι εργασίας, μεσίτες, ξεναγοί και αναλογιστές
  • Για τους δικηγόρους καταργούνται οι ελάχιστοι μισθοί για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα ενώ για τους συμβολαιογράφους καταργείται η υποχρεωτική παρουσία τους στις συμβολαιογραφικές πράξεις
Αγορά προϊόντων
  • Θα επιτραπεί στους εμπόρους καυσίμων να εισάγουν καύσιμα χωρίς να υποχρεούνται να κατασκευάσουν μεγάλους χώρους αποθήκευσης
  • Θα επιτραπεί η πώληση βρεφικού γάλακτος, τσιγάρων,εφημερίδων και περιοδικών από τα σούπερ μάρκετ
  • Θα καταργηθούν οι ελάχιστοι χρόνοι για την πώληση τροφίμων
  • Θα αποσυνδεθούν οι ώρες εργασίας των υπαλλήλων από τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων
  • Θα καταργηθούν οι περιορισμοί στην ενοικίαση φορτηγών, βαν και υπηρεσιών σοφέρ
  • Θα επιτραπεί η χρησιμοποίηση βαν για μεταφορά πελατών ξενοδοχείων και τουριστικών πρακτορείων.
Από ολύμπιο

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΤΑ ΖΑΧΑΡΟΥΧΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ


Οι γυναίκες που καταναλώνουν καθημερινά ζαχαρούχα αναψυκτικά έχουν 83% πιθανότητες να υποστούν ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με Ιάπωνες επιστήμονες.

Τα ευρήματα μιας ομάδας ειδικών από το πανεπιστήμιο της Osaka, έδειξαν ότι η καθημερινή κατανάλωση ζαχαρούχων αναψυκτικών και αναψυκτικών χαμηλών θερμίδων αυξάνει τις πιθανότητες στις γυναίκες να υποστούν θρόμβωση στον εγκέφαλο κατά 80%, αλλά δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τους άνδρες.

Τα εγκεφαλικά σκοτώνουν περίπου 200 άτομα κάθε μέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ πολλοί περισσότεροι έχουν μείνει ανάπηροι και ζουν με το φόβο ότι ένα δεύτερο ή ακόμα και τρίτο επεισόδιο μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Τα εγκεφαλικά επεισόδια διακρίνονται σε ισχαιμικά, που είναι πιο συχνά κατά 85% και σε αιμορραγικά (15%). Στα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια, η θρόμβωση διακόπτει την παροχή αίματος στον εγκέφαλο. Ενώ στα αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια, ένα αιμοφόρο αγγείο σπάει στον εγκέφαλο προκαλώντας δυνητικά θανατηφόρα αιμορραγία.

Στο παρελθόν πολυάριθμες μελέτες έχουν συνδέσει την αύξηση της κατανάλωσης των αναψυκτικών με αυξημένο ποσοστό παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2, τα οποία αποτελούν παράγοντες κινδύνου για εγκεφαλικά επεισόδια.

Η νέα έρευνα είναι από τις λίγες που εξέτασαν την ακριβή σχέση μεταξύ κατανάλωσης αναψυκτικών και του ποσοστού των θρομβώσεων στον εγκέφαλο.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν σχεδόν 40.000 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 40 και 59 επί 18 χρόνια καταγράφοντας τις διατροφικές συνήθειες τους, καθώς και την κατανάλωση αναψυκτικών. Κατά την διάρκεια της έρευνας σχεδόν 2.000 από τους εθελοντές υπέστησαν εγκεφαλικό επεισόδιο. Ανέλυσαν τι ποτά έπιναν τα θύματα που είχαν υποστεί εγκεφαλικό σε σύγκριση με αυτούς που δεν εμφάνισαν θρόμβους.

Τα ευρήματα δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «American Journal of Clinical Nutrition» και έδειξαν ότι οι γυναίκες που έπιναν καθημερινά αναψυκτικά, αντιμετώπιζαν 83% πιθανότητες να υποστούν ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο από τις γυναίκες οι οποίες έπιναν σπάνια ή ποτέ αναψυκτικά.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν βρήκαν καμία σύνδεση της κατανάλωσης αναψυκτικών με τα αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια ή με καρδιακή πάθηση.

Δρόμος για την θεραπεία



 

ΟΙ ΛΙΣΤ-ΑΡΧΟΙ: Η ΛΙΣΤΑ Lagarde ΚΑΙ Η ΚΟΠΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ.

 
Που είναι η λίστα Οέο;
Παντού και πουθενά. Και από χθες δημοσιευμένη στο μοναδικό περιοδικό μαχητικής δημοσιογραφίας, το Hot Doc.

Περί τίνος πρόκειται; Για μια τεράστια επιχείρηση εκβιασμών, ανευθυνότητας και συγκάλυψης.
Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Το 2006 ο Herve Falciani, τεχνικός ασφαλείας της ελβετικής τράπεζας HSBC «υποκλέπτει» από αυτήν τα στοιχεία εκατοντάδων χιλιάδων μεγαλοκαταθετών της. Του παίρνει δύο χρόνια για να ολοκληρώσει τη μεταφορά των δεδομένων από την Τράπεζα στον υπολογιστή του όπου και δημιουργείται η περίφημη λίστα Falciani που περιέχει όχι μόνο τα ονοματεπώνυμα και τα ύψη των λογαριασμών καταθετών της HSBC αλλά το σημαντικότερο, την κίνηση των λογαριασμών. Ένας μικρός Assange του τραπεζικού συστήματος έχει γεννηθεί.

Από το 2008 και έπειτα ο Falciani διαπραγματεύεται την παράδοση της λίστας και τότε είναι που γίνεται αντιληπτός από το τραπεζικό σύστημα. Εκδίδεται διεθνές ένταλμα σύλληψής του για παραβίαση εμπορικών μυστικών και των νόμων για το τραπεζικό απόρρητο που αποτελεί άλλωστε τον πόλο έλξης των ξένων καταθετών στις ελβετικές τράπεζες. Ο Falciani γίνεται «φυγάς» και καταφεύγει στα σύνορα Ιταλίας- Γαλλίας των οποίων είναι υπήκοος. Το 2009 οι γαλλικές αρχές τον εντοπίζουν και παίρνουν στα χέρια τον υπολογιστή που περιέχει τη λίστα με τις 130000 «καρτέλες» καταθετών της HSBC.
Οι γαλλικές αρχές ξεκινούν έρευνα όχι εις βάρος του Falciani και το πως απέκτησε τη λίστα αλλά ελέγχουν και διασταυρώνουν τα οικονομικά στοιχεία της λίστας προκειμένου να εντοπίσουν μέσω αυτής κρούσματα πιθανής φοροδιαφυγής.

Η γαλλική κυβέρνηση σύντομα δημοσιοποιεί τον ισχυρισμό ότι έχει στη διάθεση τα στοιχεία 3000 Γάλλων φορολογουμένων καταθετών της HSBC και χωρίς να τα δώσει στη δημοσιότητα προσκαλεί φοροφυγάδες να ρυθμίσουν τις «εκκρεμότητες» τους.
Το μέσο πίεσης αποδίδει καρπούς άμεσα. 4200 Γάλλοι «επιστρέφουν» στο Γαλλικό κράτος 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Τέλος καλό, όλα καλά.

Μέσω της λίστας Falciani μπαίνουν στα ταμεία ευρωπαϊκών χωρών 10 δις ευρώ από «φοροφυγάδες».
Η λίστα όμως δημιουργεί διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Γαλλίας και Ελβετίας καθώς η δεύτερη βλέπει τον πυλώνα και τον πόλο έλξης του τραπεζικού της συστήματος, την αδιαφάνεια του τραπεζικού απορρήτου να απειλείται. Η Ελβετία απειλείται να εκπέσει από το στάτους του παραδείσου μαύρου χρήματος και να χάσει τους πελάτες της, κυρίως τους περισσότερο «μυστικοπαθείς» από αυτούς.

Το 2010 η Γαλλία παραδίδει τελικά τον φορητό υπολογιστή του Falciani στην Ελβετία, αφού έχει φροντίσει να δημιουργήσει αντίτυπα της λίστας σε ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης τα οποία προσφέρεται να παρέχει σε οποιαδήποτε χώρα ενδιαφερθεί που έχει φορολογικές συμφωνίες μαζί της.
Και κάπου εδώ μπαίνει η Ελλάδα στην ιστορία. Η τότε υπουργός οικονομίας Christine Lagarde στέλνει στον τότε Έλληνα ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου αντίγραφο σε μορφή CD της λίστας Falciani, η οποία έκτοτε θα γίνει στην Ελλάδα γνωστή ως λίστα Lagarde και περιέχει τις καρτέλες 1991 Ελλήνων φορολογουμένων πελατών της HSBC. Από εκεί και πέρα γίνεται ο κακός χαμός, ένα γαϊτανάκι ανευθυνότητας και συγκάλυψης. Κανείς δε θέλει να χειριστεί την καυτή πατάτα μιας λίστας μέσω της οποίας μπορούν να εντοπιστούν κρούσματα φοροδιαφυγής.

Στη συνέχεια ο Παπακωνσταντίνου δίνει στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη μια επιλεκτική λίστα με 20 ονόματα δικής του επιλογής. Σύμφωνα με τον Παπακωνσταντίνου, μετά από σχετική ενημέρωση ο Καπελέρης διαπιστώνει ότι στοιχεία της λίστας υποδεικνύουν πως κάποια από αυτά τα ονόματα καθίστανται ύποπτα για φοροδιαφυγή. Αφού βγήκε το συμπέρασμα από την επιλεκτική λίστα Παπακωνσταντίνου η υπόθεση φαίνεται να πέφτει σε λήθαργο. Σε αυτή τη φάση πέρα από τις κεντρικές πολιτικές ευθύνες, μια κρίσιμη ερώτηση είναι το με ποιο κριτήριο ο Παπακωνσταντίνου έδωσε προς διερεύνηση σύμφωνα με τον ίδιο μόνο 20 από τις 1991 καρτέλες της λίστας Lagarde.
Αυτή είναι η εκδοχή Παπακωνσταντίνου. Γιατί σύμφωνα με τον Καπελέρη τα πράγματα έγιναν πολύ διαφορετικά όπως φαίνεται σε σχετικό διάστημα σύμφωνα με το οποίο: «Αντί για αυτήν (την λίστα Lagarde) , όπως είπε χαρακτηριστικά (ο Καπελέρης), παρέλαβε 10 ονόματα ατύπως και χωρίς επίσημα έγγραφα. «Ουδέποτε», τόνισε, «μου έδωσαν εντολή να πραγματοποιήσω οποιονδήποτε έλεγχο».

Παρά τις αντιφάσεις στις αφηγήσεις, αυτές συγκλίνουν στο ότι τη λίστα Lagarde την είχε αποκλειστικά και μόνο ο Παπακωνσταντίνου. Για μήνες δεν αξιοποιήθηκε. Αντίθετα συγκαλύφτηκε.
Με την αντικατάσταση του Καπελέρη από τον Γιάννη Διώτη, ο Παπακωνσταντίνου θα αντιγράψει το CD Λαγκάρντ σε στικάκι και θα το παραδώσει στον Διώτη. Ο Διώτης αργότερα θα ισχυριστεί πως «το υλικό από τη λίστα Λαγκάρντ του παραδόθηκε από τον κ. Παπακωνσταντίνου σε μορφή usb ατύπως χωρίς διαβιβαστικό ή συνοδευτικό έγγραφο του Γραφείου του Υπουργού. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν του έδωσε οποιαδήποτε εντολή παρά το θόρυβο που είχε ξεσπάσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.»

Ο Διώτης στη συνέχεια θα παραδώσει με κάποια καθυστέρηση το στικάκι στον νέο υπουργό οικονομίας, τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος, ακριβώς όπως και ο προκάτοχος του, θα το κρατήσει για μεγάλο διάστημα για την πάρτη του, θα ισχυριστεί ότι δε θα το «ανοίξει ποτέ», θα το «ξεχάσει».
Για μεγάλο διάστημα, μόνο τρία άτομα είχαν πρόσβαση, αποκλειστική μάλιστα στη λίστα Lagarde: Οι δύο υπουργοί Οικονομίας και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης. Οι δύο πρώτοι κράτησαν για πολλούς μήνες τη λίστα μόνο για τον εαυτό τους και ουδέποτε έδωσαν εντολή για έλεγχο ή διασταύρωση.

Ο Διώτης θα υπενθυμίσει αργότερα στον κο Βενιζέλου την ύπαρξη του USB.
Παρότι τη λίστα την είχαν στη διάθεση τους μόνο 3 άτομα και μάλιστα εναλλάξ, εκ των οποίων ο ένας, ο κος Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι δεν την «άνοιξε» ποτέ, η λίστα Lagarde μαζί με άλλες λίστες γίνεται αντικείμενα πολιτικών εκβιασμών και άγριων πολιτικών παιχνιδιών.

Ο κος Βενιζέλος παραδίδει τελικά το στικάκι στον νέο Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο οποίος, καχύποπτος χαρακτήρας καθώς είναι, παραδίδει ορθώς το στικάκι στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένω να ελεγχθεί αν τα στοιχεία της λίστας Lagarde έχουν «πειραχθεί». Από και πέρα η λίστα θα κάνει κάποιες πιρουέτες ακόμη αλλάζοντας μερικούς ακόμη παρτενέρ.
Το κρίσιμο ερώτημα για τη λίστα είναι το «πουν’ το πουν’ το το δαχτυλίδι». Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος κρατήσαν τη λίστα σαν το Γκόλουμ από τον άρχοντα των δαχτυλιδιών κάνοντας την αόρατη στους υπολοίπους. My Precious.

Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα της λίστας, οι παιδιάστικες δικαιολογίες και τα καμώματα από ανθρώπους που κρατούσαν και κρατούν το τιμόνι της χώρας στα χέρια τους οδηγώντας την από ναυάγιο σε ναυάγιο έδιναν και έπαιρναν, αποδεικνύοντας το ποιοι ήταν οι τσάμπα μάγκες.
Ο Παπακωνσταντίνου ερωτώμενος για την τύχη του «πρωτοτύπου» CD που του δόθηκε από τη Lagarde απάντησε ότι το ‘ χασε. Ο Βενιζέλος δέχτηκε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του σημείωμα το οποίο ισχυρίστηκε ότι του υπενθύμιζε να πάρει χάπι για την υγεία του. Ο κος Βενιζέλος φαίνεται να έχει πρόβλημα με τη μνήμη του το τελευταίο διάστημα. Φαίνεται να ξεχνάει χαπάκια και στικάκια και χρειάζεται να του τα υπενθυμίζουν άλλοι. Όπως θα χρειαστεί να του υπενθυμίσουν οι Έλληνες το ρόλο του στην εθνική καταστροφή.

Την απάντηση στο πουν’ τη πουν’ τη η λίστα που οι κάτοχοι τους την καταπίναν και την καταχωνιάζουν, την έδωσε το τελευταίο προπύργιο της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, ο Κώστας Βαξεβάνης και το περιοδικό του Hot Doc στο οποίο δημοσίευσε μονάχα τα ονόματα των λίστας και την επαγγελματική τους ιδιότητα χωρίς κανένα άλλο «ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο» όπως το ύψος των καταθέσεων και την κίνηση των λογαριασμών.
Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε με ταχύτητα αστραπής για το δημοσιογράφο που ως όφειλε, απάντησε στη συγκάλυψη με αποκάλυψη ενώ ένας ολόκληρος διωκτικός μηχανισμός στήθηκε για τη σύλληψη του σαν να ταν ο Σορίν Ματέι νο2.

Σε αυτή τη χώρα, τη χώρα που εφεύρε το μύθο της κόπρου του Αυγεία και που στο τέλος αντί να την καθαρίσει αφομοιώθηκε από αυτήν, το να λες την αλήθεια είναι έγκλημα. Το να πασχίζεις για να την αποκαλύψεις δε, ακόμη μεγαλύτερο: αν η αλήθεια δεν συμφωνεί με την πολιτική μαφία, τόσο χειρότερο για την αλήθεια.
Αλλά ας σημειώσουμε μερικά χρήσιμα στοιχεία: Η λίστα Βαξεβάνη περιέχει 2059 ονόματα. Η λίστα Lagard λέγεται ότι περιείχε 1991 ονόματα. Που πήγαν τα υπόλοιπα 158 ονόματα;

Στη λίστα Βαξεβάνη, τη μοναδική λίστα Lagarde που είδαν ποτέ τα μάτια μας, περιέχονται με κάποια συχνότητα νοικοκυρές, πράγμα που εύλογα θα έκανε οποιονδήποτε να διερωτηθεί για το αν κάποιες από αυτές τις νοικοκυρές ήταν αχυράνθρωποι παράνομα πλουτισμένων Ελλήνων (βέβαια ότι ανάμεσα σε αυτές τις νοικοκυρές θα υπάρχουν και μάνες με παιδιά που σπουδάζουν στην Ελβετία αλλά δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αυτός είναι ο κανόνας ή η εξαίρεση).
Να σημειωθεί επίσης ότι στη λίστα που τελικά δημοσίευσε ο Βαξεβάνης, θα βρούμε Έλληνες κοσμηματοπώλες, μόδιστρους και άλλους που αναλαμβάνουν να στολίσουν την υψηλή κυρίως κοινωνία. Αυτά τα ευρήματα συμφωνούν με προηγούμενα ευρήματα σε άλλες χώρες: Στα λίγα ονόματα που διέρρευσαν στο γαλλικό τύπο θα βρούμε ανάμεσα τους τον Patrice de Maistre, μάνατζερ της κληρονόμου-κατόχου της εταιρίας LOreal. Θα βρούμε την κληρονόμο της εταιρίας αρωμάτων Nina Ricci. Από ιταλούς θα βρούμε το διάσημο σχεδιαστή μόδας Valentino. Πρόκειται για κάτι το τυχαίο ή μήπως η HSBC είχε το μέλι που τραβούσε φρου-φρου και αρώματα και διαμάντια και χρυσό;

Η λίστα Falciani (αλλιώς λίστα Lagarde, ή CD Παπακωνσταντίνου ή στικάκι Βενιζέλου – πηγές όλων αυτών είναι η λίστα Falciani) δεν αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο από μόνη της πέρα από τις αηδίες που γράφτηκαν στον κίτρινο Ελληνικό τύπο για αυτήν. Όσοι βρίσκονται σε αυτή δεν είναι εκ προοιμίου φοροφυγάδες ούτε και εκ προοιμίου νομοταγείς. Η λίστα είναι μια λίστα καταθετών μιας και μόνο μεγάλης τράπεζας, των καταθέσεων τους και της κίνησης των λογαριασμών τους και ως τούτο συμπέρασμα νομιμότητας ή μη δεν μπορεί να βγει για όσους περιέχονται σε αυτή.
Η λίστα Falciani αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο διασταύρωσης και ελέγχου και μόνο μέσω ελέγχου και διασταύρωσης μπορούν να βγουν συμπεράσματα για τη νομιμότητα ξεχωριστά της κάθε μία κατάθεσης. Αρκεί να υπάρχει βούληση. Και όχι μόνο δεν υπήρχε βούληση να χρησιμοποιηθεί η λίστα Falciani για να επιστρέψουν τυχόν λεφτά φοροδιαφυγής στο Ελληνικό δημόσιο. Το αντίθετο: υπήρχε η βούληση είτε να συγκαλυφθεί η λίστα είτε να χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς εκβιασμούς και σκοπιμότητες.

Η λίστα Falciani, πέρα από τη δυνατότητα να επιστραφούν λεφτά φοροδιαφυγής στα χειμαζόμενα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου, μας έδωσε μια ακόμη μοναδική ευκαιρία. Το χρονικό του χειρισμού της είναι μια έξοχη ακτινογραφία ενός πολιτικού συστήματος που διέπεται από κανόνες συγκάλυψης και πανικοβάλλεται ακόμη και στην ιδέα της αποκάλυψης του μαφιόζικου χαρακτήρα του.
Όπου όμως σπάει η ομερτά η μαφία πέφτει. Και για αυτό, ολόκληρες γενιές Ελλήνων χρωστούν ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κώστα Βαξεβάνη, τον οποίο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουμε μόνο του στην έτσι και αλλιώς μοναχική μάχη του απέναντι σε κάθε είδους μαφία η οποία θέλει να τον εξολοθρεύσει με κάθε δυνατό τρόπο. Νομιμοφανή ή ξεκάθαρα εγκληματικό.
 
Του Πέτρου Αργυρίου/agriazwa

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ ΦΩΤΟΝΙΩΝ!!!

 


Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε ενημερωμένοι για κάτι που ονομάζεται Δέσμη Φωτονίων, αλλά δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι αυτό.

Στις αρχές τις δεκαετίας του ’60 διάφοροι δορυφόροι άρχισαν να συλλέγουν στοιχεία για την ύπαρξη μιας ενεργειακής δέσμης φωτονίων, της οποίας η προέλευση ήταν το ιδιαίτερο κέντρο του γαλαξία μας.

Αυτή η δέσμη έγινε γνωστή από τότε ως Δέσμη Φωτονίων. Το σύνολο του Ηλιακού μας Συστήματος διαβαίνει τώρα μέσα σ’ αυτή την δέσμη ενέργειας.

Η Γη πρώτα ήρθε σε επαφή μ’ αυτή τη δέσμη ενέργειας το 1987, ο Ήλιος εισήλθε σ’ αυτή στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο του 1998, και όλο το Ηλιακό Σύστημα θα εισέλθει κατά το Χειμερινό Ηλιοστάσιο του 2012.


Αυτό συμπίπτει επίσης και με το τέλος του Γαλαξιακού Ημερολογίου που τηρούσαν οι φύλακες του Χρόνου των Μάγιας.


Όταν εισέλθουμε σ’αυτή την δέσμη ενέργειας το Ηλιακό μας Σύστημα θα παραμείνει για 2000 χρόνια, πριν αρχίσει να εξέρχεται για μια ακόμη φορά προς την Γαλαξιακή Νύχτα.

Η είσοδος μας, σ’ αυτή την ενεργειακή δέσμη φωτονίων προκαλεί μια επιτάχυνση στην περιστροφή των ατόμων στο Ηλιακό μας Σύστημα.

Αυτό εν ολίγοις προκαλεί τα κύτταρα του σώματος σας να περιστρέφονται γρηγορότερα και ν’ απελευθερώνουν αποθηκευμένη ενέργεια.

Έχει αποδειχθεί από τους επιστήμονες ότι τα κύτταρα μας αποθηκεύουν την ενέργεια των τραυμάτων που βιώνουμε, και στην πραγματικότητα τα καρκινικά κύτταρα, είναι κύτταρα που είναι τόσο υπερφορτισμένα με συναισθηματικό τραύμα, ώστε μεταλλάσσονται και χάνουν τη σύνδεση τους με τον οικοδεσπότη, δηλ. την συνείδηση μας, και ξεκινούν να εξελίσσονται και να πολλαπλασιάζονται κατά ένα χαοτικό τρόπο.

Σε ολόκληρο τον κόσμο οι άνθρωποι βιώνουν τ’ αποτελέσματα αυτής της κάθαρσης. Αυτά είναι πόνοι στον λαιμό, συμπτώματα «γρίπης» χωρίς τη γρίπη, πονοκέφαλοι σ’ όλο το μέτωπο ή πάνω από το ένα μάτι ή και τα δυο, ταχυπαλμίες ή αρρυθμία εξαιτίας της ενεργοποίησης του Θύμου αδένα, υπερβολική κόπωση χωρίς προφανή λόγο, πόνοι στις αρθρώσεις και διάρροια.


Στο βιβλίο της «The Pleiadian Agenta» η Barbara Hand Clow, ισχυρίζεται ότι αυτή η Δέσμη Ενέργειας δημιουργεί την κάθαρση όλης της ανθρωπότητας σε Κυτταρικό επίπεδο & σε επίπεδο DNA.

Αυτό θα συμβεί μόνο σε όσους από εμάς Έχουμε κάνει την Κάθαρση θα μπορούμε να βιώσουμε όλες τις διαστάσεις της ύπαρξης μας, ταυτόχρονα.

Αυτή είναι η προϋπόθεση για να παραμείνουμε στο φυσικό μας σώμα μετά την πλήρη είσοδο μας στην Δέσμη Φωτονίων μετά το 2012.

Εισερχόμαστε αυτό τον Καιρό.

Kevin Core & Christine Core



Από Πύλη του Φωτός

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 40


«Της τα έδωσα της Πατρίδος και τα δύο»…
(Επιστολή στο περιοδικό «Ναυτική Ελλάδα», τεύχος Οκτωβρίου 2011).


Ήμουν στο Ναυτικό το 1952 και βρισκόμουνα στη Πλατεία Κλαυθμώνος -όχι όπως είναι σήμερα. Οι νεότεροι δεν γνωρίζουν πάρα πολλά από τα παλιά και απορούν απ’ όταν ακούν ορισμένα γεγονότα του τότε. Εκείνη τη στιγμή έπεφτε ο ήλιος και θα γνωρίζετε ότι με τη δύση του, γίνεται υποστολή της σημαίας. Τότε το Υπουργείο Ναυτικού ήταν εκεί και η σημαία κυμάτιζε ακόμα στο κτήριο. Σήμερα είναι άλλες υπηρεσίες του Ναυτικού.
Τότε πάντα κάθε πρωί, θα θυμούνται οι παλιοί, γινόταν έπαρση σημαίας και σταματούσαν τα πάντα, όπως και στη δύση του ηλίου γινόταν υποστολή. Ήταν στιγμές ωραίες, απίθανες που ζούσαν τότε οι άνθρωποι. Το άγημα αποδόσεως τιμών στον χώρο του, και ακούμε το σαλπιγκτή να δίνει το σύνθημα για την υποστολή της σημαίας. Το άγημα παρουσιάζει όπλα. Ο αξιωματικός χαιρετά και παίζεται ο Θούριος. Όλοι οι παριστάμενοι εκεί και οι περαστικοί, όπως και εγώ σταθήκαμε σε στάση προσοχής. Αποδίδεις με αυτό τον τρόπο την τιμή στο ιερό μας σύμβολο, στη γαλανόλευκη σημαία. Εκείνη τη στιγμή που ο αρμόδιος αξιωματικός χαιρετά, η ματιά του πέφτει λοξά και βλέπει κάτι παράξενο, και η ψυχή του ταράζεται, για αυτό που θα σας πω παρακάτω…

Τελειώνοντας η διαδικασία της υποστολής της σημαίας, οι διαβάτες συνεχίζουν τον δρόμο τους, ενώ εγώ παρέμεινα από συνήθεια λίγο ακόμα. Τότε βλέπω τον νεαρό αξιωματικό να κατευθύνεται θυμωμένος προς έναν γεροδεμένο πλανόδιο καστανά. Βλέπετε, τότε η πλατεία ήταν κενή και στις γωνίες ήταν πάντα στιλβωτές (λούστροι) και καστανάδες που μας λείπουν τώρα. Και του είπε: «Γιατί δεν σηκώθηκες όρθιος για να τιμήσεις τη σημαία μας; Δεν έχεις φιλότιμο;» κ.λπ.

Ο άνθρωπος έμεινε βουβός, εγώ παρακολούθησα έντρομος και φοβερά συγκλονισμένος το τι έγινε. Μετά βλέπω τον καστανά που έγινε κατακόκκινος και άρχισε να τρέμει. Ήθελε να φωνάξει, αλλά βλέπω με έκπληξη ότι συγκρατείται, σκύβοντας το κεφάλι του άρχισε να κλαίει με λυγμούς. Όμως συνέρχεται γρήγορα σκουπίζει τα δάκρυά του και με πολλή δύναμη των χεριών του (αυτά ήταν γερά) στυλώνει το σώμα του δυνατά, σπρώχνει τον πάγκο του με τα κάστανα μπροστά και φωνάζει με όλη τη ψυχή του, στον νεαρό αξιωματικό δυνατά: «Πώς να σηκωθώ κύριε… Της τα έδωσα της Πατρίδας και τα δύο…»και σηκώνει τα μπατζάκια του παντελονιού οπού φάνηκαν δύο πόδια κομμένα πάνω από τα γόνατα. Και ξαναρχίζει να κλαίει. Ο κόσμος, όπως και εγώ, γύρω του κλαίει και χειροκροτεί. Όμως περισσότερο από όλους κλαίει ο νεαρός αξιωματικός…

Εκείνη τη στιγμή έγινε κάτι το αλησμόνητο, φοβερή σκηνή για Όσκαρ…

Ο αξιωματικός σκύβει, αγκαλιάζει και φιλά τον καστανά, και στη συνέχεια στέκεται ευθυτενής μπροστά στον ήρωα και φέρνει το δεξί του χέρι στην άκρη του γείσου του πηλίκίου του και τον χαιρετά στρατιωτικά. Του απονέμει «τας κεκανονισμένας τιμάς», που δεν μπόρεσε εκείνος τυπικά να αποδώσει στη σημαία μας, γιατί της χάρισε και τα δύο πόδια στα βορειοηπειρώτικα βουνά μας για να μπορεί να κυματίζει σήμερα ψηλά η κυανόλευκη σημαία σε λεύτερη πατρίδα. Και οι άλλοι, οι πολλοί να μπορούν να πηγαίνουν με γρήγορο βήμα στις ειρηνικές απασχολήσεις τους, χωρίς να γνωρίζουν ότι περνούν μπροστά από έναν ήρωα του αλβανικού μετώπου, τον Έλληνα ήρωα πολεμιστή, όποιο επάγγελμα και να ‘χει. Άλλοι δεν μιλούν, άλλοι όμως ειρωνεύονται. Γι’ αυτό οι νέες γενιές πρέπει να μάθουν, να διδαχθούν από την οικογένεια και το σχολείο για το Έπος του 1940.
Για το καλό της Πατρίδας μας.

Δημήτριος Ντούλιας
Πλωτάρχης Π.Ν. ε.α.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ "ΖΩΗΣ"

                          ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

.

Όταν ήμουν μικρή προτιμούσα τις πάνινες κούκλες. Εκείνες με τα μεγάλα μάτια και τις αστείες φατσούλες που τις ζούλαγες στην αγκαλιά σου και το ευχαριστιόσουν με την ψυχή σου. Οι πλαστικές με τα ωραία ρούχα και τα λαμπερά μαλλιά μου προκαλούσαν παγωμάρα. Η έμφυτη ανάγκη μου προφανώς να εκφράσω κάποια μητρικά συναισθήματα ήθελε να βγει απαραβίαστη και ανεπηρέαστη από τη μόδα της εποχής. Αυτή τη μόδα, που σε απομακρύνει από το δικό σου κριτήριο και εναποθέτει στη θέση του ένα φίλτρο μέσα από το οποίο θα πρέπει να εκφράσεις τα συναισθήματά σου. Σου λέει, θα αγαπήσεις το ‘όμορφο’, το λαμπερό, το καλοντυμένο και έτσι θα γίνεις και εσύ ευτυχισμένη. Σου αφαιρεί τη δυνατότητα να εκφραστείς ελεύθερα και να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου. Σου βάζει όρους και προϋποθέσεις πάνω στο ίδιο το συναίσθημα. Εγώ αυτό το λέω, αρχή της ‘συναισθηματικής απονεύρωσης’. Αργότερα κατάλαβα που ακριβώς αποσκοπούσε όλη αυτή η ιστορία, ότι ήταν το ξεκίνημα μιας μαζικής προετοιμασίας των μελλοντικών καταναλωτριών της γενιάς μου που θα έτρεχαν να ικανοποιήσουν μια κατασκευασμένη παιδική φαντασίωση με τη βοήθεια της… πιστωτικής κάρτας.
Με τα χρόνια συνειδητοποίησα ότι όσο μεγάλωνε κανείς, τόσο περισσότερο έσφιγγε μια θηλιά γύρω του που τον έσπρωχνε να αποδεχτεί έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και συνεπώς να ακολουθήσει έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Θα μπορούσες φυσικά να προχωρήσεις και μόνος σου με το σταυρό στο χέρι αλλά το πιο πιθανό ήταν να μείνεις στην αφάνεια και στη φτώχεια. Από μια ‘απαρατήρητη’ παρέμβαση στην τρυφερή παιδική ηλικία, η προτροπή να εξυμνείς και να θέλεις το ίδιο πράγμα με τους άλλους γινόταν όλο και πιο επιτακτική και εξελισσόταν σε ζήτημα επιβίωσης. Ως ‘μυημένος’ καταναλωτής έπρεπε τώρα να κερδίσεις τα ‘προς το ζην σου’, έπρεπε να ξεδιπλώσεις το είναι σου, να εκφραστείς. Οι ευκαιρίες που σου δίνονταν να το πετύχεις ήταν πάμπολλες και όσο πιο πολύ διάβαινες τούτο το κατώφλι, τόσο περισσότερο αναίσθητος γινόσουν. Γιατί να μην εκμεταλλευτείς το θείο σου που έχει γνωριμίες; Γιατί να μην κοπροσκυλιάσεις στο σωματείο του εργοστασίου που δουλεύεις; Πού ξέρεις; Μπορεί κάποια μέρα να γίνεις και πρωθυπουργός. Γιατί να μην βρεις και ‘συ ένα παραθυράκι στο νόμο για να κάνεις γερή μπάζα όπως κάνουν κάποιοι άλλοι; Και όσο πιο πολύ ανέβαινες, τόσο πιο πολύ έμπαινες στα κόλπα και δεν δίστασες ούτε τον συμπολίτη σου να κλέψεις, ούτε τον τίμιο, ταλαιπωρημένο Έλληνα να αδικήσεις.

Η επικρατούσα αντίληψη ήταν να βρω μια ‘καλή δουλειά’, να πάρω ένα ωραίο αμάξι και γενικώς να ‘την πιάσω από την καλή’. Όσοι κατάφεραν να βρουν μια ‘άκρη’ καλώς, όσοι έμειναν απ’ έξω ήλπιζαν ότι κάποια μέρα θα τους ‘δεήσει ο Θεός’ να δουν μια ‘άσπρη μέρα’. Ούτως ή άλλως οι πωλητές της ελπίδας αφθονούν και όπως γνωρίζουμε η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Τα πράγματα ήταν δομημένα έτσι ώστε να κυνηγάς ένα και μόνο ένα πράγμα, ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ, είτε για να πλουτίσεις περισσότερο είτε απλά για να επιβιώσεις. Να βρεις μια δουλειά “για να εξασφαλίσεις το μέλλον σου”. Μια ανελέητη ζούγκλα επιβίωσης όπου ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΕΙ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, στις αναμεταξύ τους σχέσεις, στις σχέσεις τους με τους πολιτικούς, στις σχέσεις τους με το Κράτος και την Πολιτεία γενικώς, στις αντιλήψεις τους περί ‘ευτυχίας’, στις αντιλήψεις τους περί Δημοκρατίας, στις αντιλήψεις τους περί του σκοπού της ίδιας τους της ζωής. Ακόμα και ο ‘αντίλογος’ εστιαζόταν στο πως θα γίνει αυτό: “κάτω το κεφάλαιο, ζήτω η ταξική ισότητα”. Όλα τα άλλα μπήκαν ξαφνικά στον αυτόματο και τα ανέλαβε ο άγιος φαταούλας γιατί εσένα ΣΕ ΕΙΧΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ. Ποια ήταν αυτά τα άλλα;; Μα το ότι πρέπει να τα εξηγήσω σημαίνει πόσο πολύ τα αμελήσαμε. Νομίζω ότι ο Κολοκοτρώνης τα περιγράφει όλα μέσα σε 7 λέξεις: “Την Ελλάδα θέλομεν, κι ας τρώγωμεν πέτρες”. Και η λέξη ΕΛΛΑΔΑ, έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ μέσα της.

Εσένα όμως σε εκπαιδεύσανε καλά γιατί μετά από τρια χρόνια και ενώ είναι πια ξεκάθαρο ότι…
Ξεπουλάνε την Πατρίδα σου, εσύ ακόμα βγαίνεις στους δρόμους ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ.
Σκοτώνουν το μέλλον των παιδιών σου, εσύ ακόμα βγαίνεις στους δρόμους ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ.
Οδηγούν χιλιάδες Έλληνες στην αυτοκτονία, εσύ ακόμα βγαίνεις στους δρόμους ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ.
Παραποιούν την ιστορία σου, εσύ ακόμα βγαίνεις στους δρόμους ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ.
Δολοφονούν τη γλώσσα σου, εσύ ακόμα βγαίνεις στους δρόμους ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ.
Σε αφελληνίζουν, εσύ ακόμα βγαίνεις στους δρόμους ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ.
Είναι βυθισμένοι στη διαφθορά, εσύ ακόμα βγαίνεις στους δρόμους ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ.
Έχουν εξαγοράσει τη δικαιοσύνη, εσύ ακόμα βγαίνεις στους δρόμους ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ.
Διώχνουν τους Έλληνες απ’ την Μάννα Πατρίδα και τη γεμίζουν με απολίτιστους βαρβάρους, εσύ ακόμα βγαίνεις στους δρόμους ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ.
ΣΒΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ, ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΜΝ ΣΟΥ ΜΙΣΘΟ.

Θα σου φτιάξω ένα παλάτι ρε ΑΛΗΤΗ μέσα σε μια έρημο να δούμε τι θα καταλάβεις.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να είσαι εσύ απόγονος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. ΑΧΡΗΣΤΕ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙΣ την τιμή που σου έκαναν οι πρόγονοί σου να λέγεσαι ακόμα Έλληνας. Δεν αξίζει να πατάς σε τούτα τα Άγια Χώματα. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ που βλέπεις ότι εκπορνεύουν την Πατρίδα σου, ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ να κυνηγάς ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ που σου τη στέρησε. Θυμήσου το ΓΑΠ με το ‘λεφτά υπάρχουν’ ΗΛΙΘΙΕ για να το εμπεδώσεις. Ο Χ βγαίνει στους δρόμους τη Δευτέρα για τα αιτήματα του κλάδου του και παρακολουθεί τον Ψ που βγαίνει για τα δικά του αιτήματα την Τρίτη και όλοι μαζί στο τέλος παρακολουθούν τον Ω που βγαίνει και αυτός μια άλλη μέρα για τα δικά του αιτήματα.
ΞΥΠΝΑ ΒΟΙΔΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ. ΞΥΠΝΑ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΤΟ ΤΟΜΑΡΑΚΙ ΣΟΥ ΠΙΣΩ στη γαλαρία, εκεί που του αρμόζει, γιατί τούτος ο αγώνας ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΜΕΙΣ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ.
Βγαίνετε χώρια λιγόψυχοι για να ψωνίσετε σαν την πόρνη στη Συγγρού ένα ‘νονό’ (ντόπιο ή αλλοδαπό δεν σας νοιάζει) να σας υιοθετήσει.
Βγαίνετε χώρια γιατί τον δίπλα σας θα τον φάτε με την πρώτη ευκαιρία.
Βγαίνετε χώρια γιατί μάθατε να συμπεριφέρεστε ανταγωνιστικά σαν τις ίδιες τις αγορές, σαν τα σκυλόψαρα που θέλουν μόνο να φάνε.
ΦΑΤΕ ΖΩΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.
ΦΑΤΕ ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ γιατί σε λίγο έρχεται και η σειρά σας. Είστε μέρος της διατροφικής αλυσίδας των αγορών ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ και κάνετε τη βρωμοδουλειά της εκκαθάρισης. ΞΕΠΑΣΤΡΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΑΣ με τον ατομισμό σας και διευκολύνετε τις αγορές, τους μεγάλους καρχαρίες.
ΕΙΣΤΕ ΗΔΗ ΝΕΚΡΟΙ όχι μόνο στα μάτια της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους αλλά και στα μάτια του Θεού. “Μέλλω έμεσαι” [ΘΑ ΣΕ ΞΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ] είπε ο Κύριος στον επίσκοπο Λαοδικείας και αυτό όχι γιατί ήταν κακός (ψυχρός) αλλά ΧΛΙΑΡΟΣ. Ο κακός έχει ελπίδες να αλλάξει γιατί γνωρίζει ότι είναι κακός. Ο χλιαρός όμως είναι ο πιο σιχαμερός όλων γιατί νομίζει ότι είναι σωστός και δεν έχει ποτέ ελπίδα να αλλάξει. Ο χλιαρός είναι αδιάφορος (δεν υπάρχουν κίνδυνοι πουθενά, όλα πάνε ρολόι) και πνευματικά στάσιμος (αφού ο εγωισμός του τον κατευθύνει και δεν του επιτρέπει να δει τα λάθη του). Ο χλιαρός άνθρωπος στην Αποκάλυψη περιγράφεται ως ταλαίπωρος, γυμνός, ελεεινός, τυφλός, φτωχός. Έχει έλλειψη από όλα αυτά που νομίζει ότι έχει. Ο ΧΛΙΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΛΛΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΡΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ, ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟ.
Η Πατρίδα, όπως και η Αρετή, θέλουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, όχι τις μπούρδες του Παναγόπουλου της ΓΣΕΕ και του Τσικρικά της ΑΔΕΔΥ. Όχι τις μεμονωμένες διαμαρτυρίες των διαφόρων κλάδων (όποτε τους θυμηθεί και τους καπνίσει) για τα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα. ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΜΑΝΝΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, χωρίς τους αδελφούς μας κοντά μας (αυτούς που αυτοκτονούν, που μεταναστεύουν, αυτούς που χάνουν τα σπίτια τους και τις δουλειές τους), Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΩΡΩΝ ΑΝ ΟΧΙ ΛΕΠΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ. Η Πατρίδα μας είναι το χώμα που πατάμε, και όλοι εμείς. Μόνο που εσύ, τόσο ψυχικό απόθεμα διαθέτεις. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΖΩΗΣ μπορείς να παλέψεις και ΜΟΝΟ για τον εαυτούλη σου. Αυτή η Πατρίδα που σχεδιάζεις, χωράει μόνο εσένα μέσα….. ΜΙΑ ΚΑΣΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ.

Ας δώσει λοιπόν ο Θεός δύναμη και κουράγιο σε όλους αυτούς που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ, αυτούς που δεν έχουν καν την δύναμη να ακουστούν, που ήδη βρίσκονται σε στιγμές απελπισίας, να αντέξουν μέχρι να ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ τούτος ο Τόπος από τις ΒΔΕΛΛΕΣ που Της πίνουν το αίμα. Γιατί η ελπίδα που τρέφω μέσα μου, μου λέει ότι το δικό τους ψυχικό απόθεμα θα τους κρατήσει ζωντανούς αυτή τη φορά. Γιατί ο Θεός ΣΙΧΑΘΗΚΕ να βλέπει τούτον τον Τόπο να γίνεται έρμαιο ποταπών και ηθικά πτωχευμένων ανθρώπων. ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΣΕΙ. Γιατί αυτό το μεταλλαγμένο γονίδιο ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ σ’ αυτόν τον ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης το είχε πει με δικά του λόγια: “φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους“.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ. Ένας Κολοκοτρώνης θα εμφανιστεί πάλι να βγάλει το φίδι απ΄ την τρύπα. Ένας Κολοκοτρώνης, ένας Σωκράτης που εσύ ‘έλληνα’ το έχεις στο αίμα σου να τους καταδικάζεις. Εσύ, ΧΛΙΑΡΕ ‘έλληνα’, ΕΦΙΑΛΤικH ΚΑΤΑΡΑ αυτού του Τόπου, μπορείς να γράψεις από τώρα το όνομά σου στις ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ της Ιστορίας του Έθνους και πάνω στη μαυρίλα τους θα ξεχωρίσουν (όπως πάντα) τα ΧΡΥΣΑ ονόματα των Ηρώων που θα χύσουν για άλλη μια φορά το αίμα τους για την δακρυσμένη ΕΛΛΑΔΑ.
Ένας ΝΕΚΡΟΣ να γράψεις,
που έπεσε στη μάχη για μια άθλια ‘ζωή’ δύο ωρών.
και’ μείς, θα καταλάβουμε…

Από τη Φαίη/αβέρωφ

ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΡΑΧΟΙ...

...τι ακριβώς θα εισπράξει απο τα νέα φορολογικά μέτρα που θα επιβάλει...
 
 

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΡΑΓΙΖΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...

 
Μήπως τελικά πίσω από αυτό το θέμα κρύβεται και η πραγματική αιτία της ελληνικής κρίσης?

του Λάζαρου Ελευθεριάδη

Στην Ελλάδα υπάρχουν, αρκετοί θα έλεγα, Εμπορευματικοί σταθμοί μικρής κλίμακος (Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, κτλ.), κανείς όμως του μεγέθους και τής αντίστοιχης Εμπορευματικής στόχευσης και εμβέλειας, όπως ο νέος υπό ανέγερση Παγκόσμιος Εμπορευματικός Σταθμός στην περιοχή του Θριάσιου πεδίου στην Αττική.

Εδώ και αρκετά χρόνια η κινεζικών συμφερόντων, κορυφαία μεταφορική εταιρεία στον κόσμο, COSCO Α.Ε, έχει σχεδόν «αποκλειστικά» αναλάβει την εκμετάλλευση της σημαντικότερης εμπορικής εισόδου από την Ασία πρός στην Ευρώπη, με την συμφωνία εκμετάλλευσης μέρους του λιμένος Πειραιά, κατόπιν διακρατικής συμφωνίας μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδος.
Τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του “ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ” κατασκευάζεται ο μεγαλύτερος Εμπορευματικός Σταθμός στην Ευρώπη, και ένας από τους μεγαλύτερους του κόσμου, ο οποίος θα συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά, προωθώντας κατ’αυτόν τον τρόπο τα εμπορεύματα τα προερχόμενα απο την Ασία στην Ευρώπη.

Όπως είναι προφανές αποτελεί για την Κίνα κεντρική στρατηγική επιλογή να επιλέξει την Ελλάδα και ειδικότερα τον Πειραιά και την περιοχή του Θριάσιου Πεδίου, ως κεντρική πύλη εισόδου των Ασιατικών προϊόντων στην Ευρώπη, και με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο γεωπολιτικό.
Ενώ έχει ολοκληρωθεί ήδη η πρώτη φάση των έργων υποδομής, οι αναμενόμενες οικονομικές, πολιτικές και γεωπολιτικές εξελίξεις θα δρομολογήσουν την επόμενη φάση αποπεράτωσης της κατασκευής και σύνδεσής της με το λιμάνι του Πειραιά. Οι όροι της εκμετάλλευσης οι οποίοι θα εμπεριέχονται στην νέα διακρατική συμφωνία του νέου Παγκόσμιου Εμπορευματικού Σταθμού στην περιοχή του Θριάσιου πεδίου μεταξύ Κίνας και Ελλάδος θα αποτελούν αντικείμενο σκληρής διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο κρατών.

Ο Κινέζος ηγέτης κ. Ουέν Τζαμπάο σε δήλωσή του, απευθυνόμενος ουσιαστικά στην κ. Άγκελα Μέρκελ, τονίζει :

“Σοβαρευτείτε επιτέλους και τελειώνετε με τα παιχνίδια της Ελλάδος και του Ευρώ !!!“

Και βέβαια δεν είναι τυχαία η δήλωση της κ. Μέρκελ, και μάλιστα λίγες ώρες πριν να συναντηθεί με τον κινέζο ηγέτη κ. Ουέν Τζαμπάο, ότι “ραγίζει” η καρδιά της ανακαλύπτοντας (προσφάτως !!!) τα δεινά των Ελλήνων.

Συνοδευόμενη η δήλωση απο την δακρύβρεχτη “ατάκα”, ότι δεν θα ήθελε με τίποτα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ !!!

Ας δούμε όμως τι κρύβεται πίσω από αυτές τις δηλώσεις των δύο ηγετών και πώς συσχετίζονται με την Ελλάδα…!!!

Πρέπει να σημειωθεί, και να επισημανθεί, ότι το οικονομικό πακέτο ίδρυσης του νέου Παγκόσμιου Εμπορευματικού Σταθμού, επικαιροποιημένο, είναι 6 φορές μεγαλύτερο από το έργο της κατασκευής του αεροδρομίου “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”.

Το έργο είναι μεγάλο με Παγκόσμια εμβέλεια και βέβαια θα υλοποιηθεί σε δύο κύριες φάσεις :

α) την πρώτη φάση, της ίδρυσής του, η οποία περιλαμβάνει όλα τα έργα υποδομής και σύνδεσης με το λιμάνι του Πειραιά, τους Εθνικούς οδικούς άξονες, το αεροδρόμιο και τα υποστηρικτικά περιφερειακά λιμάνια της χώρας, και την προμήθεια του εξοπλισμού (μηχανολογικού, μέσων μεταφοράς όπως τρένων, βαγονιών, αυτοκινούμενων οχημάτων, ξενοδοχειακού και εξοπλισμού γραφείων, κτλ).

β) την δεύτερη φάση, της λειτουργείας του, η οποία περιλαμβάνει κάθε δραστηριότητα η οποία οδηγεί στην πλήρη και ακριβή παραγωγή του έργου του νέου Παγκόσμιου Εμπορευματικού Σταθμού.

Όπως γίνεται αμέσως αντιληπτό, από ένα τέτοιας κλίμακας έργο, πολλοί είναι οι ενδιαφερόμενοι ως συμμετέχοντες προμηθευτές υλικών, μέσων, τεχνογνωσίας, εκμετάλλευσης, συνεργασίας, κτλ.

Από την μελλοντική οικονομική “πίτα” του υπό ανέγερση έργου, διεκδικούν πολλοί όπως μερικοί εξ αυτών είναι :

- Την ανάληψη του έργου της προμήθειας των τρένων και βαγονιών (ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ).

- Την εκμετάλλευση των σιδηροδρομικών, και όχι μόνον, γραμμών ( ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ).

- Την εκμετάλλευση του σταθμού (ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ).

- Την εκμετάλλευση του λιμανιού (ΚΙΝΑ).

- Την εκμετάλλευση των επικοινωνιών (ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ).

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε η κυρία Άγκελα Μέρκελ, ναι μεν έχει υποχείρια τους Έλληνες πολιτικούς και επιβάλλει με τον δικό της τρόπο τους όρους της, αλλά με την Κίνα δεν μπορεί να παίξει, γι αυτό και προχτές έγινε “χαλί” μπροστά στον Κινέζο ηγέτη κ. Ουέν Τζαμπάο, ο οποίος βέβαια, βιάζεται να ξεκινήσει τις επενδύσεις του!!!

Δεν πρέπει να λησμονούμε, ότι σε καμμία περίπτωση δεν συζητάει η Κίνα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, γιατί σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα είχαν νόημα οι τεράστιες οικονομικές επενδύσεις σε ένα λιμάνι μιας χώρας που δεν θα αποτελεί την κεντρική πύλη της Ευρώπης από την Ασία.

Αυτό “παίχτηκε” με την επίσκεψη του κ. Αντώνη Σαμαρά στην κ. Άγκελα Μέρκελ και τον κ. Φ. Ολάντ, και αφού ο πρωθυπουργός μας έδωσε γη και ύδωρ διαβεβαιώνοντας την Γερμανίδα, έσπευσε η κ. Μέρκελ να καθησυχάζει τον Κινέζο ηγέτη…!!!

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, και ο Ελληνικός λαός που τον έχουν “κοιμίσει” κανονικά, θεωρεί (τουλάχιστον ορισμένοι) ότι ο κ. Σαμαράς με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ, συζήτησαν για τα μέτρα της ΤΡΟΪΚΑ κατά των Ελλήνων.

Αυτά έχουν αποφασιστεί δυστυχώς στην Ευρώπη σε επίπεδο ηγετών ΚΑΙ δεν ασχολούνται παρά μόνο με δηλώσεις του τύπου «λυπάμαι για τα δεινά των Ελλήνων».

Αφού αντικείμενο των παραπάνω συμφωνιών θα είναι και η εκμετάλλευση του σιδηροδρομικού δικτύου από Αθήνα προς Ευρώπη, δίνεται και η απάντηση στο γιατί μεθοδεύτηκε τα τελευταία χρόνια η πλήρης απαξίωση του ΟΣΕ και του σιδηροδρομικού δικτύου της Ελλάδας!!!

Όλα έχουν την αιτία τους και τον σκοπό τους !!!

Έπεται συνέχεια !!!

Σχόλιο RYaN: Ίσως τελικά ο συγγραφέας του άρθρου να είναι ο πρώτος που προσεγγίζει αρκετά καλά την πραγματική αιτία εκείνου του μέρους κρίσης που αφορούσε στην παραμονή της Ελλάδας εντός ευρωζώνης και Ε.Ε. Φαντάζομαι ότι ένα μέρος της γεωπολιτικής σημασίας της Ελλάδας γίνεται ορατό και επίσης έτσι εξηγούνται πολλές από τις στάσεις και θέσεις κάποιων ξένων πολιτικών. Φυσικά όλα ξεκίνησαν το 2008 όταν μπήκαν οι πρώτες σχετικές υπογραφές!

ΠΗΓΗ

ΝΟΡΒΗΓΙΑ (ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ) ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ!

Η ακόλουθη ιστορία είναι απολύτως αληθής και αφορά τα οικονομικά
"προβλήματα" που αντιμετωπίζει η Νορβηγία.

Στις αρχές, λοιπόν, του καλοκαιριού συνήλθε η ... νορβηγική Βουλή προκειμένου να συζητηθεί το "πρόβλημα" του σημαντικού πλεονάσματος που παρουσιάζει ο κρατικός προϋπολογισμός, καθώς και ο κίνδυνος που ενέχει για την ανατίμηση του εγχώριου νομίσματος (νορβηγική κορώνα) και οι επιπτώσεις που θα είχε μία τέτοια ανατίμηση για τις εξαγωγές της χώρας. Η πρόταση του κυβερνώντος κόμματος ήταν να χαρισθούν οι φόροι σε όλους τους πολίτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) για το δεύτερο εξάμηνο του 2012, προκειμένου να μην συσσωρευθούν επιπλέον έσοδα στον ήδη"προβληματικό" πλεονασματικό προϋπολογισμό.

Να σημειωθεί πως το φορολογικό σύστημα της Νορβηγίας προβλέπει άμεση φορολόγηση "στην πηγή" του εισοδήματος ενός πολίτη,χωρίς να καλείται στο τέλος του έτους - ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή - να πληρώσει κάποιον άλλον φόρο. Αν για παράδειγμα, ένας υπάλληλος αμείβεται από μία εταιρεία με 1.000 ευρώ κάθε μήνα, το ποσοστό φόρου που του αναλογεί αποδίδεται αυτομάτως στο κράτος.

Άλλο ενδιαφέρον σημείο για την "τραγική"πλεονασματική οικονομία της Νορβηγίας είναι πως τα τελευταία χρόνια το κράτος χαρίζει το φόρο του μήνα Δεκεμβρίου, σαν ένα "δώρο" προς τους πολίτες, αφού στο νορβηγικό κράτος λεφτά όντως υπάρχουν.

Η νορβηγική Αριστερά αντέδρασε στην πρόταση του κυβερνώντος κόμματος, υποστηρίζοντας ότι αν χαρίζονταν οι φόροι του υπόλοιπου έτους, το επιπλέον εισόδημα οι πολίτες θα το ξόδευαν κατά κύριο λόγο σε ταξίδια- στους Νορβηγούς αρέσει πολύ να ταξιδεύουν - και ξενύχτια, με αποτέλεσμα τα λεφτά να μην επιστρέφουν στο κράτος. Η πρόταση της Αριστεράς ήταν οι πολίτες να συνεχίσουν να καταβάλλουν τους φόρους και τα χρήματα αυτά να διατεθούν ως δωρεά σε μία άλλη χώρα που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Αφού, λοιπόν, δεν πάρθηκε καμία απόφαση εντός του κοινοβουλίου για τον "πονοκέφαλο" των πλεονασμάτων, η κυβέρνηση έθεσε το ζήτημα σε ηλεκτρονικό δημοψήφισμα ενώπιον του νορβηγικού λαού, καλώντας τον να αποφασίσει ο ίδιος για το αν θέλουν να πληρώσουν τους φόρους του υπόλοιπου έτους ή όχι.

Το αποτέλεσμα; Το 72% ψήφισε ώστε να μην χαρισθούν οι φόροι στους Νορβηγούς πολίτες, αλλά να συνεχίσουν να τους πληρώνουν κανονικά και τα χρήματα αυτά να δοθούν ως δωρεά σε μία άλλη χώρα και επιλέχθηκε τελικά να χτιστούν νοσοκομεία στο Βιετνάμ.

Βεβαίως, αν διηγείτο κάποιος την ιστορία αυτή σε έναν συνηθισμένο Έλληνα, η - πιθανότερη - απάντηση που θα λάμβανε θα ήταν"είναι ηλίθιοι αυτοί οι Νορβηγοί". Οι υπόλοιποι ας αναρωτηθούμε ποιοι είναι οι ηλίθιοι, τελικά.

ΠΗΓΗ

 Σε ανάλογη κατάσταση βρίσκεται και η Γερμανία, αφού σε ρεπορτάζ του RTL στις 22.10.2012 ρωτούσαν πολίτες στο δρόμο για την άποψη τους σχετικά με το πως να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα που περισσεύουν από τους φόρους... *ποσά άνω των 500εκ...

Βέβαια πολλοί ανέφεραν την παιδεία, ωστόσο εγώ θα έλεγα η Γερμανία ειδικά να κοιτάξει να ξεπληρώσει όσα οφείλει στις χώρες που επλήγησαν από τον 2οΠΠ (μεταξύ των οποίων και η χώρα μας) και να συνετιστεί η κ. Μέρκελ που κερδοσκοπεί μέσω των χρημάτων που άτοκα δανίζεται από την ΕΚΤ και τα δίνει έντοκα στις τράπεζες της Ελλάδας (*για το τάχα χρέος και την τάχα βοήθεια όπως μας λένε) που της απέπεφεραν περί τα 68δις μέχρι τώρα...

Επίσης ας πάψει να πιέζει την Ελλάδα να αγοράζει τα σάπια υποβρίχια, τις παλιές "αλατιέρες" *(*αφού οι ίδιοι έπαψαν να ρίχνουν αλάτι στους δρόμους αφότου ανακάλυψαν τις ζημιές που αυτό προκαλεί σε δρόμους, έδαφος και υδροφόρο ορίζοντα) και γενικώς κάθε τι που είναι για "ανακύκλωση"...

Από τον τοξότη

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ


Πόσο πλήθος κόσμου παραμένει στην άγνοια ότι η εξασθένηση του οργανισμού εξαρτάται από τα συνηθισμένα λάθη στη διατροφή. Πόσο πολλά είναι τα πρόσωπα που τους βλάπτει λιγότερο το επάγγελμά τους, παρά ο άσκοπος τρόπος της διατροφής τους.
Μαξ Ρούμπνερ – Γερμανός Φυσιολόγος και Υγιεινολόγος

Οι κάτοικοι της χώρας των αιωνόβιων κατοίκων της Αμπχαζίας έχουν ένα γνωμικό - «Αν είσαι άρρωστος – σε τρώνε τα σκουλήκια (βλ. παράσιτα)»

Παράσιτα: Παράσιτα είναι όλοι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί - ιοί, μύκητες, βακτηρίδια, χλαμίδια και σκουλήκια, οι οποίοι ζουν εις βάρος του ξενιστή, τρώνε την τροφή του, τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα άλατά του, τη σάρκα, τα όργανά του. Αποβάλλουν περιττώματα και τοξίνες. Ζουν στα έντερα, στο στομάχι, στο αίμα, στο συκώτι, στα πνευμόνια, στα νεφρά, στον εγκέφαλο, στα μάτια, στους μυς, στο δέρμα κ.α. (βλ. Εγκυκλοπαίδεια Δομή).
Υπολογίζεται, ότι στον κόσμο υπάρχουν περίπου 50 χιλιάδες είδη παρασίτων, τα οποία έχουν μέγεθος που ξεκινάει από πολύ μικροσκοπικά και φτάνουν μέχρι και 15 μέτρα.
Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες Δ. Μπαουτον και Α. Φόστερ (1957) 55 εκατομμύρια χοίροι στις Η.Π.Α. είχαν μέσα τους περίπου 550 εκατομμύρια ασκαρίδες (σκουλήκια), το βάρος των οποίων ήταν περίπου 4.800.000 κιλά.
Στα μέσα του 20 αιώνα ο προφέσορ Μ. Νεβεδόμσκι υποστήριζε, ότι η ογκολογία είναι μέρος της παρασιτολογίας.
Η μικροβιολόγος Τ.Γ. Σβήτσγιεβα έχει κάνει ανακάλυψη, η οποία καταχωρήθηκε ως πατέντα ΝΚ-427 «Οι δυνατότητες της τριχομονάδας να «μετατρέπεται» σε κακοήθες κύτταρο» και τεκμηριώνει, ότι οι κακοήθεις όγκοι είναι το σύνολο μονοκυτταρικών παρασίτων της τριχομονάδας στην «καθιστική» κατάσταση. Καρκίνος είναι μια μολυσματική παρασιτική ασθένεια και η αρχή της είναι η τριχομονάδα (και εμείς διαβάζουμε, ότι στον κόλπο των βοοειδών και στη μήτρα τους υπάρχουν αστρονομικοί αριθμοί των τριχομονάδων).
Και το AIDS είναι όταν κάποιος είχε πολλά παράσιτα στον οργανισμό, και τα 12 είδη «μπήκαν» τελευταία, είναι παράσιτο μέσα στο παράσιτο και η «βασίλισσα» των παρασίτων - η τριχομονάδα.
Όπως υποστηρίζει ο δόκτωρ Άνταλ Μαξ «Το AIDS δεν είναι θανατηφόρα ασθένεια. Είναι μπίζνες του θανάτου».

Βασικές αιτίες που προκαλούν όλες τις μολυσματικές και μη ασθένειες
Ή πρώτη και βασική αιτία η οποία προκαλεί όλες τις μολυσματικές και μη ασθένειες είναι η λάθος διατροφή, βασισμένη στην κατανάλωση ζωικών τροφών, όπως κρέατα, ψάρια, αυγά, γαλακτοκομικά, οι οποίες είναι εξαιρετικά δυσκολοχώνευτες και ακατάλληλες τροφές όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για σαρκοβόρα ζώα, διότι η πέψη γίνετε με μεγάλη δυσκολία και δεν αφομοιώνεται μέχρι τέλος.

Ένα μεγάλο μερίδιο των επιστημόνων της ιατρικής υποστηρίζει, ότι μπορούμε να πάρουμε από ζωικές τροφές τα απαραίτητα στοιχεία - πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και άλατα. Παραδείγματος χάριν να πάρουμε από κρέας σίδηρο και πρωτεΐνες, από γάλα το ασβέστιο. Όμως οι ζωικές τροφές, όπως είπαμε και πριν, είναι εξαιρετικά δυσκολοχώνευτες - 2ης ύλης τροφές, στις οποίες έχει γίνει ο μεταβολισμός (βλ. «Αυτοβιογραφία. Πως έγινα χορτοφάγος. Γιατί είμαι ολικά χορτοφάγος»), δεν έχουν φυτικές ίνες, έχουν τοξίνες, ιούς, βακτηρίδια, χλαμίδια, μύκητες, σκουλήκια, (τα κρέατα και τα ψάρια έχουν και πτωμαΐνες), αλλεργιογόνα, μικροβιοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, λίπη, χοληστερίνη, καζεΐνη (μια ισχυρή κόλλα), νεκρά λευκά αιμοσφαίρια, πάνω από 52 ισχυρά αντιβιοτικά, 59 αυξητικές και ενεργές ορμόνες και προκαλούν όλες τις γνωστές ασθένειες.

Δεν μπορούμε να πάρουμε ασβέστιο από τα γαλακτοκομικά, διότι για να γίνει διάσπαση του γάλακτος σε διάφορα συστατικά εμείς πρέπει να έχουμε ένα ένζυμο που λέγετε λακτάση, για να γίνει διάσπαση της λακτόζης. Μετά την περίοδο του απογαλακτισμού ο οργανισμός σταματάει την παραγωγή της λακτάσης και δεν μπορεί να γίνει διάσπαση της λακτόζης σε διάφορα συστατικά (στη φύση κανένα θηλαστικό ζώο δεν πίνει γάλα μετά την περίοδο του απογαλακτισμού).
Το περιοδικό της Αμερικανικής Διαιτητικής Ένωσης, στο τεύχος 96 του 1996 ανέφερε ότι: «Περίπου 75% του παγκόσμιου πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων του 25% αυτών που ζουν στην Αμερική χάνουν το ένζυμο της λακτάσης μετά τον απογαλακτισμό»
Τα αχώνευτα γαλακτοκομικά δημιουργούν προβλήματα στο συκώτι, στα νεφρά, στη ουροδόχο και χοληδόχο κύστη, στο στομάχι, στο λεπτό και στο παχύ έντερο, στα αγγεία, στην καρδιά κ.α, προκαλούν δυσκοιλιότητα και κατ΄ επέκταση - πολλαπλασιασμό των παθογόνων οργανισμών (το 94% απ’ όλες τις αρρώστιες προέρχονται από τη δυσκοιλιότητα).

Αποδείχθηκε από πολλούς επιστήμονες της Ιατρικής, ότι οι ολικά χορτοφάγοι, οι οποίοι τρέφονται με φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ξηρούς καρπούς και όσπρια έχουν περισσότερο ασβέστιο στα οστά απ’ αυτούς, οι οποίοι είναι ωολακτοχορτοφάγοι ή λακτοχορτοφάγοι.
Μεγάλο ρόλο για την υγεία του ανθρώπου παίζει το πυρίτιο. Είναι συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην τροφή και τον άνθρωπο.
Δίχως πυρίτιο δεν μπορεί να γίνει χώνεψη και απορρόφηση θρεπτικών στοιχείων. Δίχως χώνεψη δεν μπορεί να υπάρχει υγεία. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ειδικά το τυρί, γιαούρτι και το κασέρι, έχουν επεξεργασμένο - 2ης ύλης ασβέστιο και επικίνδυνά για την υγεία ραδιενεργά ισότοπα, όπως το στρόντιο-90 (εκπέμπει βήτα ακτινοβολία), το ιώδιο-131 (εκπέμπει γάμμα ακτινοβολία) και το πλουτώνιο-239 (εκπέμπει άλφα ακτινοβολία) τα οποία με την ακτινοβολία που εκπέμπουν, προκαλούν πολλές βλάβες στον οργανισμό. Αυτά τα στοιχεία είναι ισχυρότερα από το πυρίτιο. Το πυρίτιο δίνει στις αρτηρίες την ελαστικότητα, ενώ το ασβέστιο των γαλακτοκομικών προκαλεί την αρτηριοσκλήρωση.
Με την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων μειώνεται το ποσοστό του πυριτίου στον οργανισμό, οι αρτηρίες γίνονται εύθραυστες, νεκρώνουν τα κύτταρα, όργανα.

Στα μέσα της δεκαετίας του 50 οι ραδιολόγοι στην Σοβιετική Ένωση, μετά από πολλές πυρηνικές δοκιμές, μετά τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι κρούανε τον κώδωνα του κίνδυνου προειδοποιώντας …«Παιδιά! Μην πίνετε γάλα!!! Έχει ραδιενέργεια!!!». Τα ζώα που βόσκουν λαμβάνουν τα ραδιενεργά ισότοπα με την τροφή τους που μεταφέρονται στους μυς και στο γάλα και δεν υπάρχει τρόπος να τα καθαρίσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για το ραδιενεργό στρόντιο-90, ιώδιο-131 και πλουτώνιο-239 στα γαλακτοκομικά και στο κρέας των ζώων, για βλάβες που προκαλούν στον οργανισμό στη διεύθυνση:
http://www.sciencenews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=119&Itemid=46

Οι καρκινοπαθείς έχουν πολύ μικρό ποσοστό του πυριτίου στον οργανισμό και πολύ μεγάλο αριθμό παρασίτων. Και τα μέλη της οικογένειάς τους έχουν παράσιτα, άλλα σε μικρότερο ποσοστό.
Στο διάσημο βιβλίο του "Baby and Child Care" ο Δρ. Μπέντζαμιν Σποκ γράφει: Δεν συνιστώ την κατανάλωση γαλακτοκομικών για τα μικρά παιδιά...Τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται για τη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου, βρίσκονται στα λίπη φυτικής προέλευσης. Η περιεκτικότητα του γάλακτος σε αυτά τα λίπη είναι πολύ χαμηλή, ενώ αντίθετα περιέχει κορεσμένα λίπη που ενθαρρύνουν τα προβλήματα στις αρτηρίες αλλά και στο βάρος κατά την ανάπτυξη των παιδιών.
Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Dr. Hans Deehl «Οι πολιτισμοί με μεγάλη κατανάλωση γάλακτος έχουν τα υψηλότερα ποσοστά οστεοπόρωσης, μια ασθένεια που σπάνια συναντάται σε πολιτισμούς που δεν καταναλώνουν γάλα».
Σύμφωνα με τον Μάικλ Κλάπερ, M.D., ειδικό διαιτολόγο και συγγραφέα του βιβλίου "Pregnancy, Children and the Vegan Diet": "Οι άνθρωποι είναι τα μόνα πλάσματα στο ζωικό βασίλειο που πίνουν το γάλα μίας μητέρας άλλου είδους. Είναι αφύσικο για ένα μωρό να πίνει το γάλα της αγελάδας, όπως είναι αφύσικο για ένα σκυλάκι να πίνει γάλα από μία καμηλοπάρδαλη! Τα μωρά των ανθρώπων δεν χρειάζονται το αγελαδινό γάλα για να συμπληρωθούν τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουν. Μπορούν να μεγαλώσουν υγιή και χωρίς αυτό. Το αγελαδινό γάλα και τα γαλακτοκομικά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες που έχουν συνδεθεί με την πρόκληση αλλεργιών στους ανθρώπους, ενώ συχνά περιέχουν αντιβιοτικά και χημικά στοιχεία. Κλινική εμπειρία έχει δείξει πως το αγελαδινό γάλα συνδέεται με πολύ συχνά προβλήματα υγείας (συνάχι, αλλεργίες, ωτίτιδες, βρογχίτιδα, άσθμα κλπ.). Οι γονείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί".
Ο δημοφιλής ομιλητής και συγραφέας του Σχεδίου McDougal και της Ιατρικής McDougal MD John A. McDougal είπε για το γάλα «Πιθανότατα θα έχετε ακούσει το σλόγκαν «Το γάλα περιέχει κάτι για τον καθένα. Εκτός από το ασβέστιο κι άλλα μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες, τι άλλο θα μπορούσε να σας προσφέρει το γάλα; «Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν κάτι που δεν έχει καμία άλλη τροφή: Μόλυνση!»
«Μην πίνετε γάλα για την υγεία σας», προειδοποιεί και ο Robert M. Mradiian. «Είμαι πεπεισμένος από το βάρος των επιστημονικών αποδείξεων ότι δεν ωφελεί καθόλου το σώμα σας. Μειώνει την θρεπτική αξία της διατροφής και την ασφάλειά σας».
Η εφημερίδα London Time στις 23 Αυγούστου του 1997 έγραψε «Ένας εικοσιτετράχρονος χορτοφάγος διαγνώστηκε με τη νόσο Creutzfeldt-Jacob. Οι επιστήμονες φοβούνται ότι το γάλα και το τυρί μπορεί να είναι η πηγή της λοίμωξης»
Το Ιατρικό Περιοδικό "The Lancet" στο τεύχος 116 του 1990 ανέφερε: «Tο αγελαδινό γάλα μπορεί να προκαλέσει απώλεια αίματος μέσω της εντερικής οδού κι αυτό το γεγονός, με τη πάροδο του χρόνου, έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των αποθεμάτων σιδήρου στο αίμα. Η απώλεια του αίματος μπορεί να είναι μια αντίδραση στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος»
Και στο τεύχος 344 του 1994 ανέφερε: «Τα μωρά που κατανάλωσαν αγελαδινό γάλα είχαν 14 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από επιπλοκές διάρροιας και 4 φορές να πεθάνουν από πνευμονία, απ’ ότι τα μωρά που έπιναν μητρικό γάλα. Η δυσανεξία και η αλλεργία στα γαλακτικά προϊόντα είναι ένας παράγοντος του συνδρόμου του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου»

Δεύτερη αιτία: Από μαγειρεμένη τροφή.
Η μαγειρεμένη τροφή είναι νεκρή τροφή, δεν έχει ένζυμα (τα ένζυμα διεγείρουν την έκκριση γαστρικών υγρών και είναι απαραίτητα για την καλή πέψη), δεν έχει βιοενέργεια και βιταμίνες (καταστρέφονται σε θερμοκρασίες πάνω από 42 – 48 βαθμούς Κελσίου), έχει αλλοιωμένες φυτικές ίνες και πρωτεΐνες και δεν αφομοιώνεται μέχρι τέλος. Σε συνδυασμό με την κατανάλωση εξαιρετικά δυσκολοχώνευτων και ακατάλληλων για τη διατροφή ζωικών τροφών προκαλούν όλες τις μολυσματικές και μη ασθένειες, όπως:
αδιαθεσία, αδυναμία, εξασθένιση οργανισμού, αιμορροΐδες, ακράτεια ούρων, αλκοολισμό, αλλεργίες,
αμυγδαλίτιδα, αναιμία, άνοια, αρθρίτιδα, αρτηριοσκλήρυνση, άσθμα, χαμηλό σωματικό βάρος, βήχα, βρογχίτιδα, γαστρίτιδα, γήρανση του οργανισμού, γρίπη, γυναικολογικά (ινομυώματα, εμμηνορροϊκοί πόνοι, κονδυλώματα,έρπης, τριχομονάδες κλπ.) δερματοπάθειες (ακμή, δερματίτιδα, έκζεμα, ψωρίαση κ.ά.), διαβήτη, δυσκοιλιότητα, δυσπεψία, εγκεφαλοπάθειες, έλκος, ελμινθίαση (σκουλήκια στα έντερα, στο στομάχι κ.α.), ελονοσία, ημικρανίες, ηπατίτιδα, ηπατοπάθειες, διαταραχές του θυρεοειδή, θρομβοφλεβίτιδα (θρόμβοι είναι οι αποικίες των τριχομονάδων στη «καθιστική» κατάσταση, εγκατεστημένες στις αρτηρίες – Τ. Σβήτσγιεβα), ιγμορίτιδα, ιλαρά, ίλιγγο, καρδιοπάθειες, καρκίνο, κρυολογήματα, λευχαιμία, λοιμώδη αναιμία, μηνιγγίτιδα, μολύνσεις ουροποιητικού συστήματος, μυκητίαση, ναρκομανία, νεφροπάθειες, νοητική υστέρηση, απώλεια μνήμης, Αλτσχάιμερ, οστεοπόρωση, χαμηλό ανάστημα, οστεοαρθρίτιδα, οφθαλμοπάθειες, παθήσεις των δοντιών και των ούλων (τερηδόνα, ουλίτιδα), πανώλη, η νόσος του Πάρκινσον, παχυσαρκία, πνευμονία, προστατίτιδα, ρευματισμοί, σαλμονέλωση, έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας, σεξουαλικές διαταραχές, ανικανότητα, υπογονιμότητα, στείρωση, σκλήρυνση κατά πλάκας, σκωληκοειδίτιδα, στοματίτιδα, σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, συχνοουρία, σχιζοφρένια, τερατογένεση, υψηλά τριγλυκερίδια, τριχόπτωση, υπέρταση, υπόταση, φλεγμονές, φοβίες, φυματίωση, υψηλή «κακή» χοληστερίνη (LDL), ψύχωση, ανισόρροπο χαρακτήρα, κρίσεις πανικού, επιθετικότητα, ωτίτιδες
και πολλές – πολλές άλλες ασθένειες.

Στη μελέτη του Dr. Francis M. Pottenger η οποία δημοσιεύτηκε το 1946 στο Αμερικανικό περιοδικό ορθοδοντικής και στοματικής χειρουργικής ο Pottenger έγραψε για τα πειράματά του με 900 γάτες σε μια περίοδο 10 χρονών.
Ο Pottenger τάιζε όλες τις 900 γάτες την ίδια τροφή, με τη μόνη διαφορά ότι η μια ομάδα την λάμβανε ωμή και η άλλη μαγειρεμένη τροφή.
Τα αποτελέσματα δραματικά αποκαλύπτουν τα πλεονεκτήματα των ωμών τροφών σε σχέση με τη μαγειρεμένη διατροφή.
Οι γάτες που τρέφονταν με ωμή, ζωντανή τροφή γεννούσαν υγιή γατάκια από χρόνο σε χρόνο χωρίς προβλήματα υγείας και πρόωρους θανάτους.
Αλλά οι γάτες που τρέφονταν την ίδια τροφή, μόνο που ήταν μαγειρεμένη, παρουσίασαν καρδιοπάθεια, καρκίνο, νόσο των νεφρών και του θυρεοειδή, πνευμονία, παράλυση, απώλεια δοντιών, αρθρίτιδα, γεννητικές δυσκολίες, μειωμένο σεξουαλικό ενδιαφέρον, διάρροια, οξυθυμία, προβλήματα συκωτιού και οστεοπόρωση.
Η πρώτη γενιά γατάκια από γάτες που τρέφονταν με μαγειρεμένη τροφή ήταν ασθενή και αφύσικα, ή δεύτερη γενιά συχνά γεννιόταν αρρωστημένα ή πεθαμένα, και στην τρίτη γενιά οι μητέρες ήταν στείρες.

Τρίτη αιτία: Λόγο μειωμένης πρόσληψης φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες βρίσκονται μόνο στις φυτικές τροφές, όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια, αναποφλοίωτα δημητριακά και χόρτα. Συμβάλλουν στη καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και του οργανισμού.
Έχει αποδεχτεί, ότι τα άτομα που καταναλώνουν 30 - 50 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα είχαν μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, καρδιακών νοσημάτων, διαβήτη, εγκεφαλικών επεισοδίων, δυσκοιλιότητας και παχυσαρκίας.
Οι ζωικές τροφές δεν έχουν ούτε ένα γραμμάριο φυτικές ίνες.

Τέταρτη αιτία: Από την οξείδωση του οργανισμού.
Το φυσιολογικό αίμα είναι ελαφρός αλκαλικό - ph 7.35 έως 7.45. Όταν οι τιμές κατεβαίνουν κάτω από 7.35 η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως οξέωση, ενώ όταν οι τιμές ανεβαίνουν πάνω από 7.45 – αλκάλωση.
Η αύξηση του όξινου περιεχομένου στο αίμα, στα νεφρά και στα πνευμόνια δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για οξική ζύμωση και ως συνέπεια - πολλαπλασιασμό των παθογόνων οργανισμών.
Οι ζωικές τροφές έχουν σχεδόν πάντα όξινη αντίδραση, ενώ οι φυτικές - περισσότερο αλκαλική.
Η οξείδωση του οργανισμού αυξάνετε όταν καταναλώνουμε τροφές, οι οποίες μετά από συγκομιδή, μακρόχρονη μεταφορά και αποθήκευση είχαν επαφή με το οξυγόνο, ή π.χ. στο μαγείρεμα, όταν το νερό κοχλάζει, εξατμίζεται το υδρογόνο και μένουν περισσότερα μόρια του οξυγόνου. Περίπου το ίδιο συμβαίνει και στο τηγάνισμα, όταν τα έλαια αλλοιώνονται και οξειδώνονται.
Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες που έχουν σχεδόν όλες οι φυτικές τροφές, η αποφυγή μαγειρέματος (η ωμοφαγία) δημιουργούν αλκαλικό περιβάλλον στον οργανισμό στο οποίο δεν μπορούν να ζήσουν παθογόνοι οργανισμοί. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων οι οποίοι είχαν καρκίνο και όταν από παμφάγοι έγιναν χορτοφάγοι-ωμοφάγοι, θεραπεύτηκαν εντελώς από αυτήν την αρρώστια.
Η οξείδωση του οργανισμού, εκτός από τον καρκίνο, ενοχοποιείται επίσης και για ένα πλήθος ασθενειών, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, Alzheimer και στην πρόωρη γήρανση.

Πέμπτη αιτία: από ανάμικτη διατροφή.
Η ανάμικτη, ζωικής προέλευσης + φυτικής προέλευσης διατροφή προκαλεί τη ζύμωση και ως συνέπεια ανάπτυξη παθογόνων οργανισμών.

Έκτη αιτία: Από σιταρίσιο ψωμί, κουλούρια, φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα, κριτσίνια (είδη αρτοποιίας), διότι είναι εξαιρετικά επεξεργασμένες και δυσκολοχώνευτες τροφές, ψήνονται σε πολύ ψηλές θερμοκρασίες (περίπου 200 – 300 βαθμούς Κελσίου), ακόμα και τα μόρια του νερού αλλάζουν τη δομή τους. Προκαλούν δυσλειτουργία όλων των οργάνων, νεφροπάθειες, ηπατοπάθειες, εντεροπάθειες και ως επακόλουθο πολλαπλασιασμό των παθογόνων οργανισμών.
Επίσης το σιτάρι έχει όξινη αντίδραση και ή ζύμη του ψωμιού έχει μαγιά (μύκητες), οι οποίοι επίσης προκαλούν όξινη ζύμωση, πολλαπλασιασμό των παθογόνων μικροοργανισμών και ελμινθίαση (σκουλήκια των εντέρων).

Έβδομη αιτία: Από ακατάλληλο νερό. Σε θερμοκρασίες πάνω από 15 - 18 βαθμών Κελσίου και με επαφή με το οξυγόνο στο νερό πολλαπλασιάζονται διάφοροι παθογόνοι μικροοργανισμοί.

Όγδοη αιτία: Αν αφήσουμε μαγειρεμένη τροφή έξω από το ψυγείο ή μέσα στο ψυγείο για πολλές μέρες. Με τη ζέστη και επαφή με το οξυγόνο στις τροφές πολλαπλασιάζονται παθογόνοι οργανισμοί. Η μαγειρεμένη τροφή πρέπει να καταναλώνεται όσο γίνεται συντομότερα.

Ένατη αιτία: Με την τεχνητή εισαγωγή εξασθενημένων ή νεκρών παθογόνων μικροοργανισμών (εμβολιασμοί).
Ένα μερίδιο των επιστημόνων της βιολογίας και της ιατρικής υποστηρίζει, ότι με την εισαγωγή των εξασθενημένων ή νεκρών παθογόνων μικροοργανισμών ο οργανισμός θα αναπτύξει αντισώματα.
Ξέρουνε με σιγουριά αυτοί οι άνθρωποι, πόσα αντισώματα θα παράγει ο οργανισμός μας;
Όλοι οι άνθρωποι έχουν ίδιο ανοσοποιητικό σύστημα;
Τα μικρά παιδιά έχουν δυνατό ή αδύνατο ανοσοποιητικό σύστημα;
Ο οργανισμός μας θα παράγει τόσα αντισώματα, όσο χρειαζόμαστε;
Είμαστε σίγουροι, ότι όλοι οι εξασθενημένοι μικροοργανισμοί είναι όντως εξασθενημένοι;
Δεν μπορεί κάποιοι εξασθενημένοι ιοί σε κατάλληλες συνθήκες να γίνουν «κανονικοί» ιοί;
Είμαστε σίγουροι, ότι όλοι οι νεκροί παθογόνοι μικροοργανισμοί είναι νεκροί;
Μπορεί να βελτιώσουμε την υγεία μας εισάγοντας κάτι που είναι νεκρό;
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα με την εισαγωγή εξασθενημένων παθογόνων μικροοργανισμών σε ένα κατάλληλο περιβάλλον, σε ένα εξασθενημένο οργανισμό, όπως μικρά παιδιά και βρέφη, αυτοί οι μικροοργανισμοί να επιζήσουν, να πολλαπλασιαστούν και να προκαλέσουν μια σοβαρή ασθένεια ή ακόμα και θάνατο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υποστήριξης Της Υγείας στο φυλλάδιο του γράφει …«Τα εμβόλια αμφισβητούνται όλο και περισσότερο, όχι μόνο εξαιτίας των παρενεργειών τους, άλλα κυρίως του ότι αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο (από τις στατιστικές που δυστυχώς αποκρύπτονται από τα μάτια του ευρύτερου κοινού), ότι η αποτελεσματικότητά τους είναι μόνο υποθετική».

Σύμφωνα με το National Vaccine Information Center των ΗΠΑ, οι γονείς πριν από κάθε εμβολιασμό πρέπει να θέσουν στον εαυτό τους τις εξής ερωτήσεις:

Είναι αυτή τη στιγμή το παιδί μου άρρωστο εξαιτίας κάποιας ασθένειας;
Είχε κάποια σοβαρή αντίδραση σε προηγούμενο εμβόλιο;
Έχει ιστορικό το ίδιο – ή άλλο μέλος της οικογένειάς μου – αντίδρασης σε εμβόλια, σπασμούς ή νευρολογικές διαταραχές του ανοσολογικού συστήματος;
Έχω ενημερωθεί εάν το παιδί μου ανήκει σε κάποια κατηγορία υψηλού κινδύνου για να παρουσιάσει κάποια αντίδραση στο εμβόλιο;
Έχω ενημερωθεί πλήρως για τις πιθανές αντιδράσεις του εμβολίου που πρόκειται να κάνει;
Ξέρω να αναγνωρίζω μια αντίδραση στο εμβόλιο;
Ξέρω πώς και που πρέπει να την αναφέρω;
Γνωρίζω τον κατασκευαστή και τον αριθμό της παρτίδας του εμβολίου που πρόκειται να γίνει στο παιδί μου;
Είναι πιθανό, στην περίπτωση που κάποιος γονιός θα προσπαθήσει να συζητήσει όλα αυτά τα στοιχεία με τον παιδίατρο, να εισπράξει άρνηση για συζήτηση, σαρκασμό ή και κοροϊδία για την αγωνία του όσον αφορά την ασφάλεια του παιδιού του.»

Για τις βλάβες που προκαλούνται από τα εμβόλια διαβάστε βιβλίο του Dr. Med. Gerhard Buchwald «Εμβολιασμοί – Μια Επιχείρηση Βασισμένοι στο Φόβο» και «Εμβολιασμοί των Κατοικίδιων Ζώων, Ένα Θεσμοθετημένο Έγκλημα» http://ecology-salonika.org/lib/?p=161

Δέκατη αιτία: Μόλυνση από σκύλους, γάτες, ανθρώπους, δερμάτινα ρούχα, παπούτσια, πορτοφόλια, μαγειρικά σκεύη, ψυγεία, πατώματα, τουαλέτες, μπανιέρες, πλυντήρια, κλινοσκεπάσματα, στρώματα, καναπέδες, πολυθρόνες, χερούλια, χαλιά, πατάκια, μοκέτες, σκούπες, σπιτάκια των κατοικίδιων ζώων.
Τα σκυλιά και οι γάτες που τρώνε έτοιμες ζωικές τροφές και κροκέτες είναι συνήθως άρρωστα και μεταδίδουν πολλές ασθένειες, όπως π.χ. εχινοκοκκίαση, τοξοκαρίαση.
Στους φίλους μας πρέπει να δίνουμε μόνο φυτικές, ευκολοχώνευτες και δυναμωτικές τροφές, όπως αρακά, πατάτες, καλαμπόκι, ρύζι, πλιγούρι, φακές, φαγόπυρο (ή μαυροσίταρο, ή χόντρος), ωμά ή μαγειρεμένα λαχανικά (π.χ. μπρόκολο, κουνουπίδι, κολοκυθάκια με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού), μακαρόνια, όσπρια, ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, φουντούκια, καρύδια, καρπούζι, πεπόνι.
Τα σκυλιά και γάτες τρώνε σχεδόν τα πάντα, απλός συνήθισαν τελευταία να τρώνε έτοιμες τροφές και δεν πεινάνε.

Ενδέκατη αιτία: Από πρόσθετα χημικά, συντηρητικά, χρωστικά, βελτιωτικά γεύσης, βελτιωτικά όψης, υφής, τεχνητά αρώματα, χρώματα (τα Ε), κρυμμένη λακτόζη και συντηρητικά στις έτοιμες, βιομηχανοποιημένες τροφές, όπως ψωμί, αρτοσκευάσματα, αναψυκτικά, γαριδάκια, γιαούρτι, καραμέλες, κέικ, κρουασάν, μπισκότα, παγωτά, μαργαρίνη, κρέμες. Κατηγορούνται για καρκινογένεση, τερατογένεση, πρόκληση αλλεργιών, καταστροφή βιταμινών, άσθματος, διαταραχές πίεσης, δερματικές και πεπτικές διαταραχές, ημικρανίες και πολλών άλλων ασθενειών.
Τα παράσιτα πολλαπλασιάζονται με μεγαλύτερους ρυθμούς όταν ο άνθρωπος καπνίζει ή καταναλώνει ορισμένα ποτά, όπως π.χ. κρασί. Δημιουργούνται μεγάλες αποικίες παρασίτων, οι οποίοι τρώνε τον άνθρωπο από μέσα και δηλητηριάζουν τον οργανισμό με τοξίνες και περιττώματα.
Γενικά πρέπει να ξέρουμε, ότι για να πολεμήσουμε οποιαδήποτε μολυσματική και μη ασθένεια, όπως π.χ. καρκίνο, AIDS, γρίπη κτλ. πρέπει να δημιουργήσουμε ακατάλληλες συνθήκες σε όλους τους παθογόνους οργανισμούς - ιούς, μύκητες, βακτηρίδια και σκουλήκια.
Πρέπει να επιδιώκουμε μέγιστη καθαρότητα των εσωτερικών οργάνων, του αίματος, των αγγείων, των εντέρων και του δέρματος.
Διατηρούμε καθαρούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με συχνό σφουγγάρισμα των χώρων με μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού.
Το νερό του κουβά πρέπει να αλλάζουμε συχνά, ώστε να αποφευχθεί η συγκέντρωση και πολλαπλασιασμός των μικροβίων στο διάλυμα (να μη χρησιμοποιούμε το διάλυμα της προηγούμενης μέρας).
Αφήνουμε τον ήλιο να μπει στο σπίτι
Κάνουμε ηλιοθεραπεία (με μέτρο το καλοκαίρι).
Με τις ευεργετικές ακτίνες του ήλιου ο οργανισμός συνθέτει πολύ χρήσιμη βιταμίνη D η οποία συμβάλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού και βοηθάει στη θεραπεία πολλών ασθενειών (π.χ. ηπατίτιδα, οστεοπόρωση, δερματοπάθειες).
Σύμφωνα με 2 μελέτες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες η βιταμίνη D περιορίζει έως και κατά 50% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού και πάνω από 66% τον κίνδυνο ανάπτυξης επικίνδυνων όγκων στο έντερο.
Να βγάλουμε από το σπίτι χαλιά, μοκέτες και πατάκια, τα οποία είναι εξαιρετικά μολυσμένα με διάφορα παράσιτα και σκόνη και είναι πολύ δύσκολα να τα καθαρίσεις.
Πλένουμε άσπρα ρούχα, κλινοσκεπάσματα σε θερμοκρασία 90 βαθμούς Κελσίου.
Να σιδερώνουμε καλά ρούχα, κλινοσκεπάσματα κτλ.
Να αποκλείσουμε από τη διατροφή κονσερβοποιημένες, «νεκρές» τροφές, επεξεργασμένα δημητριακά, προϊόντα από αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη, γλυκά, τηγανιτά, τούρτες, τάρτες, σούπες.
Μια καλή θεραπεία σχεδόν για όλες τις αρρώστιες είναι να πίνουμε βρασμένο αποσταγμένο ή λιωμένο νερό με χυμό λεμονιού, τσάι από φασκόμηλο (έχει αντιοξειδωτική δράση μεγαλύτερη ακόμα και από το χαμομήλι), τσάι από χαμομήλι, φρέσκους χυμούς φρούτων και λαχανικών και να τρώμε καρπούζι.
- Θέλεις να φας – φάε καρπούζι
- Θέλεις να πιεις – φάε καρπούζι
Το καρπούζι και το λεμόνι βρίσκονται στη κορυφή των τροφών που έχουν αντιοξειδωτική δράση και το καρπούζι αποτελείτε από 92% καθαρό, αποσταγμένο νερό με βιταμίνες, μέταλλα και άλατα.
Να τρώμε πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά όπως ραπανάκια, ρεπάνια, κρεμμύδι, σκόρδο, σταφύλια, σταφίδες, σύκα, πορτοκάλια, μανταρίνια, μήλα, ακτινίδια, μαρουλοσαλάτες, ντοματοσαλάτες, λαχανοσαλάτες, καροτοσαλάτες (όλα, αν είναι δυνατόν, οικολογικά, βιοκαλλιέργειας).
Το σκόρδο, κρεμμύδι, ραπανάκια, ρεπάνια και καρότα είναι αντιμικροβιακά και αντιοξειδωτικά, σε συνδυασμό με τη χορτοφαγία και ωμοφαγία κατά των όλων μολυσματικών και μη ασθενειών.
Για πρόληψη τρώμε μία - δύο σκελίδες σκόρδο την ημέρα.
Το βράδυ προσπαθούμε να τρώμε όσο γίνετε νωρίς.
Δεν πρέπει να πίνουμε νερό 30 λεπτά πριν και 5 - 6 ώρες μετά το φαγητό.
Η Αμερικανική Διαιτητική Ένωση (American Dietetic Association), η μεγαλύτερη οργάνωση επαγγελματιών διατροφής στις ΗΠΑ δηλώνει στον ιστοχώρο της: «Οι χορτοφαγικές δίαιτες προσφέρουν διάφορα θρεπτικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλότερων επιπέδων κορεσμένου λίπους, χοληστερόλης και ζωικών πρωτεϊνών καθώς επίσης και πιο υψηλών επιπέδων υδατανθράκων, ινών, μαγνησίου, καλίου, φολικού οξέως, και αντιοξειδωτικών όπως βιταμίνης C και E και φυτοχημικά.
Οι χορτοφάγοι έχουν αναφερθεί να έχουν ποσοστιαία χαμηλότερο βάρος σώματος από μη-χορτοφάγους, καθώς επίσης και χαμηλότερα ποσοστά θανάτων από ισχαιμικές καρδιακές παθήσεις.
Οι χορτοφάγοι παρουσιάζουν επίσης χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης αίματος, χαμηλότερη πίεση αίματος και χαμηλότερα ποσοστά υπέρτασης, διαβήτη τύπου 2 και καρκίνο του κολικού και προστάτη.»
Ο ιστοχώρος της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας (American Heart Association) δηλώνει: «Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι χορτοφάγοι φαίνεται να έχουν έναν χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας, στεφανιαίων καρδιακών παθήσεων (που προκαλούν καρδιακή προσβολή), υψηλή πίεση αίματος, σακχαρώδη διαβήτη και μερικές μορφές καρκίνου.»

Μελέτες δείχνουν ότι το μητρικό γάλα μιας χορτοφάγου μητέρας έχει σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα υπολείμματος φυτοφαρμάκων από μιας μη-χορτοφάγου.
Για πιο ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία (π.χ. καρκίνος, καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες κτλ.) απευθυνθείτε σε ειδικούς της Αγιουρβέδα (φυτοθεραπευτές) ή γιατρούς, φυτοθεραπευτές της φυσικής - ήπιας - αφάρμακης Ιατρικής

Ιδανικές θεραπείες
- Νηστειοθεραπεία-Ηλιοθεραπεία (με μέτρο το καλοκαίρι)-Αεροθεραπεία, υψοθεραπεία-Αυτοθεραπεία-Βοτανοθεραπεία-Χυμοθεραπεία (κατανάλωση φρέσκων χυμών φρούτων και λαχανικών)-Λεμονοθεραπεία (πόση νερού με χυμό λεμονιού)-Καρπουζοθεραπεία-Κερασοθεραπεία-Ντοματοθεραπεία-Πορτοκαλοθεραπεία-Σταφυλοθεραπεία-Ουροθεραπεία-Υδροθεραπεία,ποσιθεραπεία-Υπερθερμία*-Φρουτοθεραπεία-Φυτοθεραπεία-Χορτοφαγία-Ωμοφαγία

Συμπληρωματικές – παράλληλες θεραπείες
Θαλασσοθεραπεία-Κινητική θεραπεία-Μασάζ-Σεξοθεραπεία

* Υπερθερμία. Σήμερα η Ιατρική γνωρίζει, ότι τα καρκινικά κύτταρα (βλ. παράσιτα - τριχομονάδες) δεν επιζούν σε θερμοκρασίες άνω των 41.5 βαθμούς Κελσίου.

Πυρίτιο έχουν: Κρεμμύδι-Λεμόνι-Σκόρδο-Τσουκνίδα-Φράουλα-Χαμομήλι-Σίκαλη-Κριθάρι-Πλιγούρι-Μαρούλι-Ελιές-Και οι φλούδες όλων των φρούτων και των λαχανικών γενικώς.

Φυτικά αντιβιοτικά, αντιμικροβιακά, αντιμυκητιασικά,αντιοξειδωτικά, αντισηπτικά, κατά του καρκίνου, του AIDS και όλων των μολυσματικών και μη ασθενειών:

Αγριάδα-Αγριμόνιο-Άκορος-Αλόη-Αντράκλα-Αμύγδαλα, κουκούτσια πικρού αμυγδάλου-Αμυγδαλιά-Απήγανος-Αχιλλέα (ή χιλιόφυλλος)-Αψιθιά (ή αρτεμισία)-Βαλεριάνα-Βάλσαμο-Βατόμουρα-Γαρίφαλο-Δάφνη-Δίκταμο-Ελιά-Ελιές ανάλατες, φρέσκιες-Θρούμπι-Θυμάρι-Ιτιά-Κακάο, ωμή σοκολάτα, ρόφημα κακάο-Καρπουζόσποροι-Καρύδια-Αφέψημα από φύλλα καρυδιάς-Εγχυμα από φλούδες πράσινης καρυδιάς-Κολοκυθόσποροι-Κανέλλα-Καρότο-Κρεμμύδι-Λάχανο-Λεβάντα-Λεμόνι-Ντομάτα με τη φλούδα-Μάραθο-Μαρούλι-Μελισσόχορτο-Μέντα-Μήλα-Μπραζίλ- Μπρόκολο-Πιπέρι μαύρο-Κόκκινη καυτερή πιπεριά-Πιπερόριζα-Πράσινο τσάι-Πορτοκάλια-Ραδίκια-
Ραπανάκια-Ρεπάνια-Σινάπι (μουστάρδα)-Σκόρδο: ψιλοκόβουμε 3 σκελίδες σκόρδου σ’ ένα φλιτζάνι νερό, αφήνουμε να μουσκέψει για όλη τη νύχτα και το πίνουμε πρωί, νηστικοί για 20 μέρες. Άλλος τρόπος: βράζουμε 3 σκελίδες σκόρδο σε δυο ποτήρια νερό και το πίνουμε σε δυο δόσεις.
- Σταφίδες-Σταφύλια με τη φλούδα-Σύκα-Τσάι του βουνού-Φασκόμηλο-Φλαμούρι-Φλούδα ροδιάς-Φρέσκοι χυμοί φρούτων και λαχανικών-Χρένος (ή χράνος, ή κρένο)-Χαμομήλι.

Σε όλες τις περιπτώσεις ο ασθενής πρέπει να υποβληθεί σε γενική αποτοξίνωση του οργανισμού, αυστηρή νηστεία, ποσιθεραπεία ή χυμοθεραπεία, ωμοφαγία (βλ. «Ιδανικές θεραπείες»).

Σας εύχομαι καλή υγεία

Από ftiaxno.gr