Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ... ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ!

Γράφει ο Δευκαλίων

Ακούγαμε και βλέπαμε εχθές τον βράδυ τον υπουργό οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα να δίνει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τον χαιρόμαστε. Το τι μνημονιακή ανοησία ξεφούρνισε δεν περιγράφεται. Ο άνθρωπος με το όσα έλεγε έδωσε νέα διάσταση στην έννοια φιλομνημονιακός.

Γνωρίζουμε ότι πολλοί από τους αναγνώστες αρέσκονται και θεωρούν δίκαιες τις έννοιες προδότης, γερμανοτσολιάς, δωσίλογος, ταγματασφαλίτης κ.λπ. προκειμένου να χαρακτηρίσουν τους οπαδούς και τους θεράποντες του μνημονίου. Εμείς επιμένουμε και θεωρούμε χειρότερο χαρακτηρισμό την έννοια φιλομνημονιακός.

Τι είπε λοιπόν ο κ. Ι. Στουρνάρας… Χρησιμοποίησε για δεύτερη φορά την έννοια «πατριωτικό καθήκον» προκειμένου να προβάλει την αναγκαιότητα υποστήριξης του μνημονίου. Αναλυτικά, είπε ότι ο Δικαστής που αποφάσισε ότι είναι παράνομη η κυβερνητική φιλομνημονιακή είσπραξη από την ΔΕΗ του περιβόητου χαρατσιού δεν έκανε το πατριωτικό του καθήκον. Δηλαδή ο Δικαστής που πήρε αυτήν την απόφαση τι είναι κατά τον κ. Ι. Στουρνάρα; Προδότης; Ή ακόμα χειρότερα ο Ολοκληρωτισμός στην αποθέωση του. Ο Δικαστής θα ήταν πατριώτης εάν στήριζε την φιλομνημονιακή κυβερνητική απόφαση. Και μετά κατηγορούν τους Χρυσαυγίτες ως φασίστες!

Προσέξτε! Το φαινόμενο των κηπουρό-Αθανασάκηδων που αποκαλούσαν περίπου προδότες όσους δεν στήριζαν το μνημόνιο, επανέρχεται και πάλι με την θεωρία περί πατριωτικού καθήκοντος του κ. Ι. Στουρνάρα. Απλά θα υπενθυμίσουμε στον κ. Ι. Στουρνάρα ότι οι κηπουρό-Αθανασάκηδες πήγαν στον αγύριστο.

Και έτσι για να πούμε μερικά πράγματα στον πατριώτη κ. Ι. Στουρνάρα… Διαβάζουμε στην σημερινή ειδησεογραφία ότι μειώθηκε η αγοραστική δύναμη των μισθωτών κατά 50% την τελευταία 2ετία, ενώ 3,4 εκατ. Έλληνες ζουν κοντά στα όρια της φτώχειας (στοιχεία Eurostat).

Προς όλους τους φίλους της στήλης… Την φιλομνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα αποτελέσματα της φιλομνημονιακής της πολιτικής και τι επακριβώς επιφυλάσσει αυτή η πολιτική για τους Έλληνες, συμφέρει η ακραία πολιτική πόλωση. Πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο θα περιχαρακώσει ένα ελάχιστο αλλά απαραίτητο δημοσκοπικό ποσοστό προκειμένου να νομιμοποιεί την πολιτική της.

Ακριβώς το αντίθετο συμφέρει το αντιμνημονιακό Μέτωπο. Πρέπει η φιλομνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά να ξεδιπλωθεί απερίσπαστη. Να μην αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη από δευτερογενή, τριτογενή και αλλά ψευτοδιλήμματα.

Το αντιμνημονιακό Μέτωπο προειδοποίησε και αγωνίστηκε ώστε να μην εκτραχυνθεί ο φιλομνημονιακός κατήφορος και να μην υπάρχει ο βάσιμος φόβος και πιθανότητα ότι ο Χειμώνας του 2012 θα είναι χειρότερος από τον Χειμώνα του 1942.

Η φιλομνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά δεν άκουσε τίποτε και υιοθέτησε τις πιο ακραίες φιλομνημονιακές επιλογές. Τώρα ήρθε η ώρα να εισπράξει τα αποτελέσματα των ολέθριων επιλογών της. Και γι’ αυτό πολώνει ακραία τον δημόσιο διάλογο. Πανάρχαια η μέθοδος. Αποπροσανατολίζουμε και φανατίζουμε την κοινή γνώμη μήπως και περισώσουμε κάποιο δημοσκοπικό ποσοστό.

Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο η αντιμνημονιακή θέση δεν πρέπει να περιέχει ακραίες φράσεις και θέσεις. Αρκεί να αποκαλύπτουμε χωρίς ακραίους χαρακτηρισμούς τα αποτελέσματα της φιλομνημονιακής πολιτικής. Τα υπόλοιπα θα τα φέρει ο χρόνος.

Δεν προκαλούμε, δεν απαντάμε στις προκλήσεις… είναι φιλομνημονιακοί!

αιέν αριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου