Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΗΡΥΧΤΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ!

πηγή

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΣ ΚΙ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΗΡΥΧΤΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ.

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 2 ΚΑΙ 3 ΚΑΙ 5 ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ

ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ.

Το παρακάτω κείμενο εστάλη στο TAXISnet στις 10-12-2012.


Καλημέρα σας.
 Έχω να σας κάνω λίγα απλά ερωτήματα πάνω στις εφοριακές νομοθεσίες σας που με απασχολούν πολύ τελευταία, αν και είναι αυτονόητο πως γνωρίζω ότι δεν είστε εσείς οι νομοθέτες.

Θα ήθελα να έχω μία απάντησή σας το συντομότερο δυνατόν γιατί η κατάστασή μου είναι κρίσιμη και δεν ξέρω πού θα καταλήξω, ίσως στην καλύτερη περίπτωση σε ένα νοσοκομείο. Το θέμα είναι το πού θα καταλήξουν αυτοί που κρέμονται από μένα. Η γυναίκα και τα 3 παιδιά μου.

Για να μην μακρηγορώ στην εισαγωγή, περνάω στο κυρίως θέμα. Έχω μία ειδοποίηση ληξιπρόθεσμων χρεών που είναι από φόρο κληρονομιάς. Θα την βρείτε, καθώς και τα σχετικά περί αυτής, στον αριθμό πρωτοκόλλου: 21884. Δ.Ο.Υ. Δ’ Πειραιά. Το ΑΦΜ μου είναι *********. Γιάννης Φραγκούλης. (κινητό: *********).

   Πριν ένα με ενάμιση χρόνο αν θυμάμαι καλά, έκανα αποδοχή κληρονομιάς σε σπίτι που μου άφησε την πλήρη κυριότητα η αδερφή του πατέρα μου. Στο ίδιο σπίτι γεννήθηκα και στο ίδιο μένω επί 53 συνεχόμενα έτη. Έκανα λοιπόν τα σχετικά χαρτιά στην εφορία και μου βγήκε ένα ποσόν φόρου 7.920 ευρώ. Ενώ διευκρίνισα στους υπαλλήλους που υπολόγισαν αυτόν τον φόρο, ότι είμαι ΑΝΕΡΓΟΣ λόγω εκείνων των μέτρων που φρόντισε να λάβει ο συνάδελφός σας ο Παπακωνσταντίνου, έχω κλείσει το μαγαζί μου και δεν έχω πόρους ζωής και το μόνο που μου μένει είναι αυτό το σπίτι για να έχω μία στέγη με την οικογένειά μου, μετά από τέτοια ξεφτίλα που μας έκανε το υπουργείο οικονομικών και μας «αυτοκτόνησε» όλους μας.

 Τους είπα μάλιστα εντελώς αντικειμενικά, πως επί Νέας Δημοκρατίας εξαιρούνταν του φόρου κληρονομιάς όσοι έχουν 3 παιδιά και είναι και η πρώτη τους κατοικία. Εγώ ΚΑΙ έχω 3 παιδιά ΚΑΙ είναι και η πρώτη μου κατοικία. Δεν με έλαβαν υπόψιν και συνέχισαν σαν να μην με ακούνε.

Μου έβγαλαν σε 12 διμηνιαίες να δίνω 650 ευρώ. Ποσόν που φυσικά δεν μπορούσα να βρω, γιατί για να ζήσω αναγκαζόμουν να γίνομαι ο χαμάλης της γειτονιάς, από βιοτέχνης που ήμουν. ΔΕΝ είχα λεφτά και γι’ αυτό δεν πλήρωνα. Γνωρίζετε εσείς κάποιον να έχει και να μην τα δίνει; Και δεν μιλάμε τώρα για μεγαλοεπιχειρηματίες που κλέβουν ασύστολα, μιλάμε για ένα σπιτάκι που κάποιος μου χάρισε και δεν είμαι ούτε «μεγάλο» ούτε «επιχειρηματίας». Είμαι απλά μεγαλοάνεργος.

Στην ειδοποίηση ληξιπρόθεσμων που μου ήρθε, μαζί με την «απειλή» για δικαστήριο αν δεν πληρώσω ή δεν κάνω διακανονισμό, υπήρχε και το πρόστιμο προσαυξήσεων 1.185,57 ευρώ. Σύνολο = 9.105,91 ευρώ. Με προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. Δαμίγο Εμμανουήλ.

Σήμερα 10-12-2012 στο γραφείο που γίνονται οι διακανονισμοί, ενώ είπα στον υπάλληλο ότι ο λογιστής και ο δικηγόρος μου είπε πως αν κάνω διακανονισμό αυτός μπορεί να είναι σε 45-48 δόσεις περίπου και διαγράφονται και οι προσαυξήσεις, εκείνος μου απάντησε ότι ο λογιστής δεν ξέρει τί λέει. Και άρχισε να κάνει υπολογισμούς και φτάσαμε στο σημείο όπου έπρεπε λέει, να δώσω ΕΠΙΤΟΠΟΥ 620 ευρώ για να γίνει η διαδικασία διακανονισμού και μετά αυτός να είναι ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ στα 650 ευρώ. Του είπα ότι έχω πάνω μου μόνο 40 σεντς, άμα τα θέλει. Μου είπε πως δεν γίνεται τίποτα και πρέπει να πληρωθεί το ποσόν για να ξεκινήσει ο διακανονισμός.

Συνεχίζοντας, τον ρώτησα: «Αν ΔΕΝ ΕΧΩ να πληρώσω, και μάλιστα για κάτι που ΔΕΝ ανήκε ΠΟΤΕ στο κράτος αλλά ΠΑΝΤΑ στην δική μου οικογένεια και είναι ήδη πληρωμένο, τί θα μου κάνετε δηλαδή, για να ξέρω. Θα μου το πάρετε;

Κι αν φτάσω στο σημείο να πηδήξω από το παράθυρο, θα αξίζει τον κόπο που δεν κάνατε να με υπολογίσετε σαν άνθρωπο; Ένας νεκρός είναι καλύτερος από έναν ζωντανό;»

Η απάντησή του ήταν απλή αλλά ψυχρή: «Απλά θα πρέπει να πληρώσετε κάτι, έναντι του χρέους σας αν δεν έχετε». Κι εδώ κύριε ή κυρία που διαβάζετε αυτό το γράμμα μου, έρχομαι εγώ να σας ρωτήσω, γιατί νομίζω πως διαθέτω κάποια στοιχειώδη λογική και δικαιούμαι και μίας λογικής απάντησης: «Όταν έπρεπε να δίνω 650 το ΔΙΜΗΝΟ και δεν τα έδωσα επειδή ΔΕΝ ΕΙΧΑ, με τιμωρείτε επειδή δεν είχα κι «έπρεπε» να είχα κι έτσι μου βάζετε να πληρώσω για να μάθω άλλη φορά να είμαι καλό παιδί, 650 ΤΟΝ ΜΗΝΑ ??????» Όταν δεν είχα στο δίμηνο, ΠΩΣ γίνεται να μπορώ να τα διαθέτω στον μήνα;

Κάποιος μάλλον πρέπει να ελέγξει τα μυαλά των κυρίων που βγάζουνε τέτοιες αποφάσεις, ίσως να πρέπει να περάσουν πρώτα από ψυχίατρο πριν πάνε να αναλάβουν θέσεις λογιστών του κράτους.

Και μία τελευταία ερώτηση. Αν τελικά δεν έχω να πληρώσω, τί θα γίνει; Θα με στείλετε στο δικαστήριο επειδή δεν έχω; Δεν είπα ότι δεν θέλω να πληρώσω, ότι ΔΕΝ ΕΧΩ είπα. Να πάω δηλαδή να ληστέψω τον Πακιστανό που έχει δουλειά κι εγώ δεν έχω; Τί θα μου πει ο δικαστής; Να πάω να κόψω τον λαιμό μου να τα βρω; Θα με κλείσει μέσα χωρίς να έχω κάνει κάποιο παράπτωμα; Θα μου πάρετε το σπίτι σε πλειστηριασμό, που ΔΕΝ ΑΝΗΚΕ ΠΟΤΕ σε εσάς (στο κράτος δηλαδή) και κανείς δεν σας έδωσε αυτό το δικαίωμα;

Αν πήγα 26 μήνες φαντάρος, πήγα για να μπορώ να υπερασπίζομαι τα κεκτημένα μου και των προγόνων μου. Δεν πήγα για να μπορεί ο καθένας να με κάνει μπρελόκ και κομπολόι και να μην λογίζομαι για άνθρωπος αλλά για μηχανή. Ακόμη και οι μηχανές θέλουν λάδι (φαγητό) για να δουλέψουν κι εγώ ΔΕΝ ΕΧΩ καθημερινά φαγητό. Κι αν η γυναίκα μου δεν δούλευε σε φαστφουντάδικο να φέρνει κάθε βράδυ 3-4 τοστ, θα είχαμε πεθάνει από την πείνα.

Επειδή 300 γουρούνια σε ένα μακρόστενο κτίριο συνεδριάζουν και σκέπτονται τις «καλύτερες» λύσεις για το καλό μας. Άραγε πώς να έμοιαζαν οι «χειρότερες» λύσεις για το καλό μας; (Και αυτό το τελευταίο, παρακαλώ να τους το μεταφέρετε αν έχετε την δυνατότητα.) Θα είναι καλύτερα ας πούμε να μένω στον δρόμο, να κοιμάμαι μέσα σε κούτες και στο κρύο ή την βροχή και να έτρωγα από τα σκουπίδια;

   Ζω σε ένα κράτος που ανέδειξε τον πολιτισμό, τις τέχνες, την φιλοσοφία και πλείστα άλλα. Για την ακρίβεια, ζω σε ένα πρώην κράτος που ανέδειξε όλα αυτά, ας μην κοροϊδευόμαστε. Σε αυτό το σημερινό κράτος της «βαθιάς λογικής,» αν κάποιος σου χαρίσει 5.000 ευρώ πρέπει να πληρώσει φόρο χαρίσματος αυτός που σου τα χάρισε καθώς κι εσύ που τα έλαβες. Αυτό, στην σημερινή Ελλάδα, καλείται «ΛΟΓΙΚΗ». Επειδή αν δεν δηλώσεις ότι χάρισες κι ο άλλος ότι τα έλαβε, (και πρέπει να πληρώσουν φόρο χαρίσματος αμφότεροι) αποκαλούνται αυθαιρέτως «κλέφτες του κράτους» και πάνε στο φρέσκο.

Και σας ρωτώ: «Αξίζει να ζει κανείς για αυτή την ΚΩΛΟΧΩΡΑ και να δίνει και την ζωή του;»

Μάλλον όχι. Αυτή η χώρα όπως καθημερινά αποδεικνύεται, αποτελείται από λογιστές που από την πολλή χρήση των αριθμών κάποια στιγμή τρελαίνονται και δεν σου δίνουν να το καταλάβεις γιατί δεν το γνωρίζουν και οι ίδιοι. Το καταλαβαίνεις αυτόματα μόλις πιάσουν κυβερνητικές θέσεις.

Ευχαριστώ και θα περιμένω μία απάντησή σας πάνω στο πρόβλημά μου, να μου πείτε τί είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ δυνατόν να κάνω για να λυθεί το ζήτημα. Και μην ξεχνάτε, μην αφήνετε τις «μηχανές» να ενεργούν για πάρτι σας. ΕΣΕΙΣ είστε οι χειριστές των υπολογιστών κι εκείνοι για να αποκτήσουν υπόσταση περιμένουν τις ΔΙΚΕΣ σας εντολές. Όχι εσείς από εκείνους. Δεν είμαστε ρομπότ, είμαστε άνθρωποι. Πώς σας κατάφεραν και το ξεχάσατε αυτό;

Και πάλι καλημέρα σας.

Γιάννης Φραγκούλης./Φιλονόη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου