Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ!


                    
                                    Τι πραγματικά θα συμβεί στις 21-12-2012;

Κι’ ενώ μόνο ένας στους εφτά πιστεύει πως ο κόσμος μας θα τελειώσει τον επόμενο μήνα, επηρεασμένος από το περίφημο ημερολόγιο των Μάγια το οποίο καταλήγει στις 21 Δεκεμβρίου 2012, αρχαιολόγοι έκαναν στη Γουατεμάλα μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις των τελευταίων δεκαετιών, δίνοντας άλλη τροπή στις θεωρίες περί επικείμενης Αποκάλυψης!

Η μυστηριώδης περιοχή Q

Η ιστορία μας ξεκινάει τη δεκαετία του 70, όταν ορισμένοι ειδικοί παρατήρησαν πως η παράνομη αγορά αρχαιοτήτων της Λατινικής Αμερικής είχε ξαφνικά πλημμυρίσει από αντικείμενα με κοινά χαρακτηριστικά. Αυτό σήμαινε πως οι αρχαιοκάπηλοι είχαν εντοπίσει μια περιοχή στη ζούγκλα, άγνωστη μέχρι τότε στους ερευνητές.

Ο Peter Mathews του πανεπιστημίου Yale, έβαλε σκοπό να ανακαλύψει από πού προερχόταν όλα αυτά τα αντικείμενα. Στα είκοσι χρόνια αναζήτησης ο Mathews έμαθε μόνο ότι η άγνωστη, λεηλατημένη περιοχή, στην οποία δόθηκε η κωδική ονομασία «Q», ονομαζόταν Saknikte, «τόπος του Λευκού Franzipani».

Σταδιακά, καθώς ορισμένα από τα αντικείμενα επέστρεφαν στους αρχαιολόγους, φάνηκε πως η περιοχή Q είχε στενούς δεσμούς με την Calakmul, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα των Μάγια μαζί με το Tikal.

To 1997, η τεχνολογία επέτρεψε επιτέλους στους ειδικούς να εντοπίσουν τη La Corona, ένα αρχαιολογικό χώρο χαμένο σε ένα ανεξερεύνητο τμήμα της ζούγκλας, η οποία πήρε το όνομά της από τους πέντε ναούς που έστεφαν την περιοχή. Χρειάστηκε να περάσουν οκτώ ακόμη χρόνια, για να βεβαιωθούν οι επιστήμονες πως η μυστηριώδης περιοχή Q ήταν όντως η La Corona Ωστόσο, το 2008 οι αρχαιολόγοι Marcello A. Canuto και Tomas Barrientos ξεκίνησαν να ερευνούν επισταμένως το μυστηριώδη αυτό τόπο. Αυτό που βρήκαν ξεπερνούσε τις προσδοκίες τους!

Το πολύτιμο εύρημα

Παρόλο που οι αρχαιοκάπηλοι είχαν λεηλατήσει την περιοχή, άφησαν πίσω τους δέκα πέτρες με ιερογλυφικά, οι οποίες ήταν πολύ βαριές για να κουβαληθούν, αλλά και ένα ολόκληρο σκαλωτό μνημείο, το οποίο περιείχε δώδεκα πλάκες.

Πέρα από αυτά τα ιερογλυφικά, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια ακόμα καλά κρυμμένη σκαλωτή επιγραφή, η οποία περιείχε 56 ιερογλυφικά και η οποία έμελε να αποτελέσει τη μεγαλύτερη έκπληξη.

Συγκεκριμένα, τα ιερογλυφικά κατέγραφαν την ομιλία του βασιλιά της Calakmul, Yuknoom Yichaak Kahk’ ή «Πόδι του Ιαγουάρου» ή «Πύρινο Νύχι», ο οποίος είχε ηττηθεί στη μάχη του με το αντίπαλο βασίλειο της Τikal.

Μέχρι σήμερα οι αρχαιολόγοι θεωρούσαν πως ο βασιλιάς είχε σκοτωθεί στη μάχη, η επιγραφή όμως φανέρωνε πως στην πραγματικότητα είχε σωθεί και είχε διαφύγει στη σύμμαχο La Corona.

Αυτό που κάνει μοναδική την ομιλία του και φυσικά τη χρονική συγκυρία στην οποία αυτή αποκρυπτογραφείται, είναι η αναφορά του στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.!

Η ομιλία του βασιλιά

Ο ηττημένος βασιλιάς ανέφερε στους συμμάχους του την ημερομηνία 13.0.0.0.0, που μεταφράζεται στη δική μας χρονολογία 21.12.2012. Από τα λόγια του είναι φανερό πως όντως η χρονολογία αυτή σηματοδοτεί ένα τέλος- συγκεκριμένα το τέλος μιας εποχής. Ο προηγούμενος τέτοιος κύκλος είχε κλείσει τότε μόλις μερικά χρόνια πριν, και είχε σηματοδοτήσει την αρχή της πτώσης του Yuknoom Yichaak Kahk’.

Ο βασιλιάς ουσιαστικά τοποθετούσε την πτώση του σε ένα κοσμικό, αιώνιο πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο το τέλος κάθε ανάλογης εποχής (ή αλλιώς, κάθε κύκλος) συνοδεύεται πάντα από μεγάλες αναταραχές και πολιτικές ανακατατάξεις.

Τι συμπέρασμα βγάζουμε εμείς από όλα αυτά;

Ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Είναι φανερό όμως πως διανύουμε πλέον μια περίοδο μεγάλων αλλαγών, με τους παλιούς ισχυρούς να υποχωρούν μπροστά σε νέες δυνάμεις.

Είναι σημαντικό να συγκρατήσουμε πως ο απερχόμενος βασιλιάς χρησιμοποίησε την αναφορά στους κύκλους όχι για να κάνει μια αποκαλυπτική προφητεία, αλλά για να υποδείξει πως πάντα ο κόσμος θα περνάει από καταστάσεις κρίσης και αναταραχής: εμείς πρέπει να βλέπουμε τα μοτίβα που διατρέχουν το χάος και να θυμόμαστε πως, όπως οι νίκες και η ευμάρεια, έτσι και η πτώση είναι μέρος της ιστορίας και της ζωής μας.

Από εμάς εξαρτάται αν θα τα αντιμετωπίσουμε με πανικό και μοιρολατρία ή αν, όπως ο βασιλιάς της 13ης Εποχής, θα παραμείνουμε στα πόδια μας.

Το άρθρο είναι της Δήμητρας ΝικολαΪδου και δημοσιεύθηκε στο αβατον, η επιμέλεια έγινε από τον ανήσυχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου