Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΤΩΝΗ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ;


Είπε πολλά – δεν ξέρω αν ήταν –και ενδιαφέροντα ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο της «International Herald Tribune»: «Οι καταθέσεις θα επιστρέψουν -επιστρέφουν ήδη- η ρευστότητα θα αποκατασταθεί, τα ΕΣΠΑ θα ξεπαγώσουν, οι ξένες επενδύσεις θα αρχίσουν να έρχονται.

Παρά τα νέα μέτρα λιτότητας -που θα είναι τα τελευταία- η ελληνική οικονομία τον επόμενο χρόνο μπορεί να κάνει τη μεγάλη στροφή. Από την βαθιά ύφεση, στο τέλος της και στην αρχή της ανάκαμψης» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι αντιμετωπίζει την κρίση ως πρόκληση για να γίνουν όλα όσα θα απελευθερώσουν τον δυναμισμό και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας μας.

Δεν ξέρω αν τα πιστεύει κιόλας, πάντως αξίζει ο κόπος να του θυμίσω μια μικρή και πραγματική ιστορία, που εκτυλίσσεται εδώ, στα Βόρεια σύνορα μας, στη γειτονική Βουλγαρία:

Η σκληρή γραμμή της Τρόικα, για αλλαγή στα εργασιακά στον ιδιωτικό τομέα και η λογική ότι έτσι θα έρθουν επενδύσεις και άρα και ανάπτυξη, προφανώς δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Ήδη, από το πρώτο μνημόνιο, έχει σχεδόν καταρρεύσει κάθε νόμος προστασίας των εργαζομένων.

Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους:

Έκρηξη της ανεργίας, μισθοί εξαϋλωμένοι, αλλά επενδύσεις μηδενικές!

Αντίθετα μάλιστα μεγάλες επιχειρήσεις μεταφέρουν τις έδρες τους εκτός της Ελλάδας!

Αποτέλεσμα ; Όχι μηδέν αλλά αρνητικό!

Θα σωθούμε με ακόμη περισσότερες περικοπές που ζητούν οι δανειστές και οι εκπρόσωποι τους και που ετοιμάζονται να συνυπογράψουν οι μετέχοντες στην Κυβέρνηση;

Να θυμίσουμε λοιπόν τις πολύ πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Βουλγαρίας, ότι στη χώρα του παρά το γεγονός ότι οι μισθοί είναι μισθοί εξαθλίωσης, δεν έγινε καμία σοβαρή επένδυση , αφού οι επιχειρήσεις προτιμούν τις χώρες όπου οι πολίτες έχουν διαθέσιμο εισόδημα!

Καταλαβαίνεις τώρα Αντώνη, Φώτη και Βαγγέλη, πιο μέλλον επεξεργάζονται για τη χώρα μας;

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η εξαθλίωση μιας ολόκληρης κοινωνίας μόνο πόνο και δυστυχία θα σωρεύσει;

Γιατί αν το καταλαβαίνετε, αν το βλέπετε και παρόλα αυτά ετοιμάζεστε να πυροβολήσετε και πάλι τη κοινωνία , τότε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε άλλα πράγματα!

Από τον Βασίλη Ραουλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου